Jump to content

Suruç'ta katliam

Recommended Posts

suructa-patlama-2007151200_m2.jpg

Kobani'nin yeniden inşası için Suruç'ta toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin basın açıklaması sırasında meydana gelen patlamada aralarında canlı bombanın da olduğu sanılan 10'u kadın 20'si erkek 30 kişi yaşamını yitirirken, 76 kişinin yaralandığı açıklandı. Saldırının 18 yaşındaki bir genç kız tarafından yapıldığı iddia edildi.

Katliamda 23 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin de Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde öldüğü belirtildi.

İntihar saldırısında yaralananların sayısının da 76 olduğu açıklandı. Bunlardan 34'ü ayakta tedavi görüp taburcu edilirken, 22 yaralı Suruç Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Hayati tehlikesi bulunan 20 yaralının da Şanlıurfa ve çevre illerdeki hastanelerde tedavisi devam ediyor.

Bu arada olay yeri güvenlik kordonuna alınırken, patlamayla ilgili soruşturmayı 4 savcı birden yürütüyor.

http://odatv.com/n.php?n=suructa-patlama-2007151200

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş
  • İleti 64
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

İslamcılık yavaş yavaş örgütlenip içerideki solcu, batı yanlısı, çağdaş insanlara eylemler düzenlemeye başlıyor.

Şöyle, biraz karşılıklı silahlanmalar ve kan akma başlasın.

Türkiyenin sorunu nedir biliyor musunuz?

Türkiye Cumhuriyeti özgürlük için kendi içinde kendi kendisiyle savaş vermedi.

Mesela RUsya, Fransa, İngiltere, ABD, ÇİN vs tüm bu ülkelere bakın.

Yönetim biçimlerinin ya da özgür olup olmadıklarının önemi yok.

Tüm bu ilkeler kendi içinde kendi kanlarını akıtarak bir medeniyet kurdular.

ABD Güneylilerle savaştı içinde.

Fransa Klise yanlılarıyla savaştı, soylularla savaştı,

Kan akmadıkça medeniyetin değeri olmaz.

Şimdi karşılıklı cepheleşip birbirimizi öldürme zamanı geldi.

3-5 yıl bu temizliği yaptıktan sonra, güzel bir medeniyet kurulur.

O savaşta yok olacaklar da islamcılar ve faşistler olacak.

Haydi savaşalım.

İslamcılara ve Türk-Kürt faşistlerine 2-3 eylem avansı daha vermeli Laik kesim.

Avans olarak. Kafaları çalışmıyor zaten. Tüm beyin gücü Laiklerin elinde.

Bir savaş çıktığında Laikler çoban diğerleri sığır olur.

Sitelerde Paylaş

Türkiye Araplarla ve Kürtlerle bağını koparmalı. Bunlardan tamamen ayrılmalıyız. Bunlar ilkel ortadoğu kültürleri.

Cumhuriyet kurulduğunda Araplarla radikal bir şekilde ayrıldık. Sınırlar çizildi.

Ama Kürtlerden ayrılmadık. Onlardan da ayrılıp Ortadoğu bataklığıyla aramıza sınır koymamız gerekiyor.

Sitelerde Paylaş

faso lar yine salliyor, kürtler ortadogunun en onurlu halkidir, özgürlük ugruna bedel ödeyen halkidir, siz klavye basinda atip tutarken onlar özgürlükleri ugruna daglara cikip gerilla oldular, siz de sokakta gördügünüy cin li kizlara saldirdiniz,

Sitelerde Paylaş

İslamcılık yavaş yavaş örgütlenip içerideki solcu, batı yanlısı, çağdaş insanlara eylemler düzenlemeye başlıyor.

Şöyle, biraz karşılıklı silahlanmalar ve kan akma başlasın.

Türkiyenin sorunu nedir biliyor musunuz?

Türkiye Cumhuriyeti özgürlük için kendi içinde kendi kendisiyle savaş vermedi.

Mesela RUsya, Fransa, İngiltere, ABD, ÇİN vs tüm bu ülkelere bakın.

Yönetim biçimlerinin ya da özgür olup olmadıklarının önemi yok.

Tüm bu ilkeler kendi içinde kendi kanlarını akıtarak bir medeniyet kurdular.

ABD Güneylilerle savaştı içinde.

Fransa Klise yanlılarıyla savaştı, soylularla savaştı,

Kan akmadıkça medeniyetin değeri olmaz.

Şimdi karşılıklı cepheleşip birbirimizi öldürme zamanı geldi.

3-5 yıl bu temizliği yaptıktan sonra, güzel bir medeniyet kurulur.

O savaşta yok olacaklar da islamcılar ve faşistler olacak.

Haydi savaşalım.

İslamcılara ve Türk-Kürt faşistlerine 2-3 eylem avansı daha vermeli Laik kesim.

Avans olarak. Kafaları çalışmıyor zaten. Tüm beyin gücü Laiklerin elinde.

Bir savaş çıktığında Laikler çoban diğerleri sığır olur.

Zaten son sürat oraya doğru gidiyoruz..Bu ülkenin geleceğinde savaş var..Çünkü bu ülkenin çok büyük bir bölümü gerizekalı..Bu kadar gerizekalının olduğu bir yerde huzur olamaz..Türkiye zaten bir terör ülkesidir..Afganistan'dan öyle bir farkımız filan da yok..Birkaç şehirde üretim yapıp,diğer şehirler bu birkaç şehirden nemalanıp yuvarlanıp gidiyorlar..Bir ülkenin sistemi/düzeni olmalı..Bunu siyasiler oturtmalı ama bizim siyasiler de,tıpkı halk gibi gerizekalı..Çöpten çöp çıkıyor işte..!

Bu arada Türklerin birbirlerini öldürmesinden hoşnut olur musun?

Doğru söyle ama :)

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Işid ve PKK ikiside AKP tarafından palazlanmış terör örgütüdür. Şimdi ikisi birbirini yiyor, sınır yol geçen hanına dönmüş, kim giriyor kim çıkıyor belli değil. Terör cennetine çevirdiler ülkeyi. Ölenlere de acımıyorum açıkca söyleyeyim. Yok kobani(!)'ye yardım için gidiyorlarmış, yok bunlar sevgi pıtırcığı insanlarmış vs. O gitmeye çalışan insanlar pyd-pkk-ypg sempatizanlarından başkası değil. Işid bahanesi ile gidip ayn el araba çöreklenip, bölgedeki türkmen nüfusunu asimile edecekler akılları sıra.

"Sayın öcalan" diyen, davulla zurna ile terörist karşılayanlar, işid'e tırlarla silah gönderenler, arkasından yaptıkları her pisliği başkasının üzerine atıp, biz masumuz ayağına yatıp, hümanist propagandası yapıp teröre lanet okuyan sahte insancıklar meydana çıkıp şimdiler de bu olayı kınıyor sosyal medyada. O kadar yavanlar ki, suratlarına tükürsek "yarabbi" şükür derler. Ne ekersen onu biçersin, ne bekliyordunuz ki bu terörist gruplardan, elbette birbirleri arasında güç savaşına düşecekler, alın bir tarafınıza sokun şimdi (dinci yobaz tayfası ve liberal bozmaları!).

Bana göre Türkiye'nin geleceği Yugoslavya'dan farklı olmayacak bu gidişle, canımın sıkıldığı bu açgözlü gözü dönmüş grupların arasında, olan bu olaylara karışmak istemeyen, kendi hâlinde olan, ülkesini hâlâ bir şekilde seven insanlara olacak... Gün gelecek mülteci durumuna düşecekler bu pislikler yüzünden, acaba o zaman bu arapların hangisi bu halka kucak açar? Hiçbirisi bana göre. Daha kendi aralarında anlaşamıyorlar...

İsteyende bana faşist desin, ancak terör örgütü mensuplarının, destekcilerinin ve bu destekcilere çanak tutanların ölümlerine üzülecek değilim.

Sitelerde Paylaş

Zaten son sürat oraya doğru gidiyoruz..Bu ülkenin geleceğinde savaş var..Çünkü bu ülkenin çok büyük bir bölümü gerizekalı..Bu kadar gerizekalının olduğu bir yerde huzur olamaz..Türkiye zaten bir terör ülkesidir..Afganistan'dan öyle bir farkımız filan da yok..Birkaç şehirde üretim yapıp,diğer şehirler bu birkaç şehirden nemalanıp yuvarlanıp gidiyorlar..Bir ülkenin sistemi/düzeni olmalı..Bunu siyasiler oturtmalı ama bizim siyasiler de,tıpkı halk gibi gerizekalı..Çöpten çöp çıkıyor işte..!

Bu arada Türklerin birbirlerini öldürmesinden hoşnut olur musun?

Doğru söyle ama :)

Türklerden kastın Ülkücüler ise olurum tabi.

Laikler için Türklük enternasyonel bir şeydir.

Türkün özel tasviri yoktur

Türkçe konuşan ve istediğine inanan, düşüncesini istediği gibi ifade eden herkes.

Bir Rus, Bir İngiliz bile Laikler tarafından Türk diye görülebilir (tabi buralarda yaşaması lazım)

Ama İslamcılar ile Ülkücüler için öyle değil.

İki grup için de islam denilen bir motor Türklükte belirleyici rol oynar.

O yüzden o Ülkücü ve İslamcı Türklerin birbirini öldürmesini tabiki isterim.

Sitelerde Paylaş

Saldırının olduğu yer Amara Kültür Merkezi diye bir yer. Amara nedir biliyor musunuz? Abdullah Öcalan'ın doğduğu köyün adı.

Ölen çocukların fotoğraflarına bakıyorum. Genç ve sevimli çocuklar. Ama ne yaparsam yapayım, çok fazla üzülmek içimden gelmiyor. Bir terör örgütü, Arap topraklarını yara yara bir petrol boru hattı açıyor. Bu zavallılar o yolda öldüler. Daha açık söylersek bok yolunda öldüler.

Ölenler MLKP adlı örgütün legal partisinin mensubu idi. Bunların yasal partisinin adı Ezilenlerin Sosyalist Partisi. Salakça bir isim değil mi? Dünyada böyle osuruk bir isim taşıyan başka bir sol olma iddalı örgüt yoktur. Ama asıl bomba parti bayrağında. Bu çakma sol partinin bayrağı mavi renkte! Mavi renkli bir sosyalist parti bayrağı. Dünyada örneği yoktur. Mavi renk liberalizmin sembolüdür. Avrupalı sosyal demokratlar dahil, hiçbir ciddi sol ve sosyalist parti, bu rengi bayrağında kullanmaz. Ama bu denyolar kullanmış. Sonuç; 30 zavallı genci bir hiç uğruna kurban ettiler. Amerikan bayrağı ile aynı renkte bayrak taşıyan partinin sahiplerinin hiç umurunda olmaz.

ÖDP kurulurken bayrağı mavi renkte idi. Kurultay günü, parti içindeki solcular tuzağı fark etti ve yaptırılan bayraklar çöpe atılarak, bugün kullanılan turkuvaz renkli bayrak getirildi. Ama bazı abiler solun içinde avladıkları aptalların eline mavi bayrağı bir şekilde tutuşturdular. İşte onlar, Arap toprağını işgal edip buna devrim diyen bu andavallılardı. Yaptıkları işin çocuk oyuncağı olmadığını maalesef acı şekilde öğrendiler.

Politik refleksle biraz acımasız ifadeler kullanıyorum ama gerçek bu. Ölen saf ve kandırılmış gençlere tabii ki üzüldüm. Yakınlarına başsağlığı dilerim.

Sitelerde Paylaş

Türkiye Araplarla ve Kürtlerle bağını koparmalı. Bunlardan tamamen ayrılmalıyız. Bunlar ilkel ortadoğu kültürleri.

Cumhuriyet kurulduğunda Araplarla radikal bir şekilde ayrıldık. Sınırlar çizildi.

Ama Kürtlerden ayrılmadık. Onlardan da ayrılıp Ortadoğu bataklığıyla aramıza sınır koymamız gerekiyor.

Kürtlerin çoğusu şeriatçı,faşist olmaya yatkın değildir diye biliyorum,bu bakımdan bir avantaj var.Kürtlerin kötüsü de çok kötü oluyor diye biliyorum ayrıca delilik te çok olabilir.Bunları seçilime uğratabilsek iyi olur tabi.Ama kürtlerin bir kısmı olmadan türkiye'nin kültürel veya başka bakımlardan kaybedeceği şok şey olabilir bilmiyorum.Bu arada ben de kürtüm.Kürtlerin çoğusunun,hatta dindarlarının da bir çoğunun yanında bir inançsız olarak rahat oturabilirsiniz,namaz niye kılmıyorsun bile demezler deseler de üstelemezler diye biliyorum.Türklerin dindarlarının da ortamları böyle mi bilmiyorum.Kürtler genellikle kendilerine yeni bir din oluştururlar onu yaşarlar,bu genellikle daha evrensel bir din olur.Kürtlüğün de yeri ayrıdır tabi onlarda.Tam bilmiyorum arkadaşlar ama gördüğüm kadarıyla böyle. Bunu yurt arkadaşa yazmadım herkese yazdım.O.İ.T.(Okuduğunuz için teşekkürler)

tarihinde Tarafsız tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Normalde islamcılardan beklenen islamo faşit tepkiler ırkçı ateist Türklerden de geldi. Olaya salt pkk boyutu ile bakılıyor. Hep söylüyorum Pkk işi bitmiştir. TC İslamcı teröristlere sağladığı destekle pkk yı meşrulaştırmıştır. Siz istediğiniz kadar yırtının bu sonuç değişmez. TC terör eylemleri konusunda PKK ile eşitlenmiştir.Işid ve El Kaide yi saymıyorum bile...

Pkk ya destek %3 lerden %13 lere,gidiş sürerse yarında en az %25 lere gelecek. Bunun sorumlusuda pkk karşısında Işid'e sempati ile bakan kimi faşit sol ve Atatürkçü örgütlerdir. Hangi ülkede yaşıyordunuz-yaşıyorsunuz?

Yarın İzmir yada İstanbulda bomba patlatınca da Işid'sempati duyacakmısınız?

Sitelerde Paylaş

Normalde islamcılardan beklenen islamo faşit tepkiler ırkçı ateist Türklerden de geldi. Olaya salt pkk boyutu ile bakılıyor. Hep söylüyorum Pkk işi bitmiştir. TC İslamcı teröristlere sağladığı destekle pkk yı meşrulaştırmıştır. Siz istediğiniz kadar yırtının bu sonuç değişmez. TC terör eylemleri konusunda PKK ile eşitlenmiştir.Işid ve El Kaide yi saymıyorum bile...

Pkk ya destek %3 lerden %13 lere,gidiş sürerse yarında en az %25 lere gelecek. Bunun sorumlusuda pkk karşısında Işid'e sempati ile bakan kimi faşit sol ve Atatürkçü örgütlerdir. Hangi ülkede yaşıyordunuz-yaşıyorsunuz?

Yarın İzmir yada İstanbulda bomba patlatınca da Işid'sempati duyacakmısınız?

Işid'e destek veren "faşist sol örgütler" ile Atatürkçüler kimlerdir? Yayınları referans göstererek bunları açıklayabilir misiniz? Kendi vehimlerinizi değil, itham ettiğiniz grupların resmi sözcülerinin yayınlarını örnek gösteriniz.

Odatv Atatürkçü ve yurtsever solcuların en çok takip ettiği ve benimsediği yayındır. Işid Suriye'de kelle koparırken medyada bu örgütün adı bile geçmiyordu. Ilk olarak Odatv bu örgütü insanlara duyurdu. Biz yani Vatan Partisi, Suriye Savaşı'nın başından beri meşru Suriye hükümetini destekledik. Hatta Suriye ve Irak merkezi, meşru hükumetlerini destekleyen Iran ile diyalog kurduk. Terör örgütlerinin Hiçbirini desteklemedik, desteklememiz düşünülemez bile. Yazınızda bize yönelik bir ima da sezdim. Böyle düşünüyorsanız, en hafif tabirle ayıptır. Görüşlerine katılmadığınız insanları kendi vehim ve yalanlarınız üzerinden eleştirmeyin.

Ha, bu arada Işid'i İsrail'in de desteklediği, tıbbi ve askeri yardımda bulunduğu ortaya çıktı. Engin politik bakışınızla bu durumu da yorumlayabilir misiniz?

PKK'yı eleştirenleri ırkçı olarak nitelemeyi bırakın. Irkçı kelimesinin içini boşaltıyorsunuz. PKK Suriye'de resmen toprak işgali yapıyor. Kobani adını taktıkları Ayn el Arap kasabası, Kürtler ile ilgisi olmayan bir yerdir. Suriye'nin kuzeyine açılmak istenen petrol boru hattının bir aşaması olarak burayı işgal ettiler. Orayı imara gittiğini söyleyen andavallı sürüsü, mazlum Kürt halkını savunmaya değil, bir işgali meşrulaştırmaya gidiyordu. Şimdi bu gerçeği dile getirdiğim için ben Işid'i mi destekliyor oldum. Irkçı mı oldum?

Farklı siyasi düşüncelerde olan insanlar ancak akıl, mantık ve dürüstlük zemininde durarak tartışma yürütebilir. Aksi halde konuşma karşılıklı hakaret ve küfürü dönüşür.

Kobani adını verdiğiniz Ayn el Arap'ın ve PKK'nın işgal ettiği diğer Arap topraklarının, aslında Kürt toprağı olduğuna emin misiniz? Bunun tarihsel ve kültürel kanıtları elinizde var mı? Eğer yoksa, bir terör örgütünün yabancı güçler ile işbirliği yaparak Arap topraklarını işgal etmesini niçin destekliyorsunuz? Buna karşı çıkana niçin ırkçı, faşist diye isimler takıyorsunuz?

Sitelerde Paylaş

Işid'e destek veren "faşist sol örgütler" ile Atatürkçüler kimlerdir? Yayınları referans göstererek bunları açıklayabilir misiniz? Kendi vehimlerinizi değil, itham ettiğiniz grupların resmi sözcülerinin yayınlarını örnek gösteriniz.

Odatv Atatürkçü ve yurtsever solcuların en çok takip ettiği ve benimsediği yayındır. Işid Suriye'de kelle koparırken medyada bu örgütün adı bile geçmiyordu. Ilk olarak Odatv bu örgütü insanlara duyurdu. Biz yani Vatan Partisi, Suriye Savaşı'nın başından beri meşru Suriye hükümetini destekledik. Hatta Suriye ve Irak merkezi, meşru hükumetlerini destekleyen Iran ile diyalog kurduk. Terör örgütlerinin Hiçbirini desteklemedik, desteklememiz düşünülemez bile. Yazınızda bize yönelik bir ima da sezdim. Böyle düşünüyorsanız, en hafif tabirle ayıptır. Görüşlerine katılmadığınız insanları kendi vehim ve yalanlarınız üzerinden eleştirmeyin.

Ha, bu arada Işid'i İsrail'in de desteklediği, tıbbi ve askeri yardımda bulunduğu ortaya çıktı. Engin politik bakışınızla bu durumu da yorumlayabilir misiniz?

PKK'yı eleştirenleri ırkçı olarak nitelemeyi bırakın. Irkçı kelimesinin içini boşaltıyorsunuz. PKK Suriye'de resmen toprak işgali yapıyor. Kobani adını taktıkları Ayn el Arap kasabası, Kürtler ile ilgisi olmayan bir yerdir. Suriye'nin kuzeyine açılmak istenen petrol boru hattının bir aşaması olarak burayı işgal ettiler. Orayı imara gittiğini söyleyen andavallı sürüsü, mazlum Kürt halkını savunmaya değil, bir işgali meşrulaştırmaya gidiyordu. Şimdi bu gerçeği dile getirdiğim için ben Işid'i mi destekliyor oldum. Irkçı mı oldum?

Farklı siyasi düşüncelerde olan insanlar ancak akıl, mantık ve dürüstlük zemininde durarak tartışma yürütebilir. Aksi halde konuşma karşılıklı hakaret ve küfürü dönüşür.

Kobani adını verdiğiniz Ayn el Arap'ın ve PKK'nın işgal ettiği diğer Arap topraklarının, aslında Kürt toprağı olduğuna emin misiniz? Bunun tarihsel ve kültürel kanıtları elinizde var mı? Eğer yoksa, bir terör örgütünün yabancı güçler ile işbirliği yaparak Arap topraklarını işgal etmesini niçin destekliyorsunuz? Buna karşı çıkana niçin ırkçı, faşist diye isimler takıyorsunuz?

Sana çok basit bir soru : Işid Kobaniye saldırırken bir laik,Atatürkçü olarak Işid ın mı kazanmasını istedin PKK nın mı? Eveleyip gevelemeden cevap ver yanlız.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...