Jump to content

Ingilterede bulunan 1370 yillik kuran


Recommended Posts

9 saat önce, Hasan Akçay yazdı:

peygamber eslerinin de var "mâ meleket eymân"i (Ahzâb 55), onlar da nkh edecek her kimse o mâ meleket eymâni. Peygamber esleri EVLENECEK mi mâ meleket eymânlariyla? 

Yahu Müslüm... Şu kafanızı mazotla olmuyorsa tezekle bari çalıştıramıyor musunuz?  Kölelerinizle ilişkiye girin deyince bunun kaçınılmaz mutlak bir emir, bir vecibe olamayacağına nasıl kafanız basmaz yahu! Yani bir cahil çöl yağmacılarının çiziktirdiği ilkel bir cep ajandasını bir bot zannettireceğiz diye bu kadar kepaze fırıldak olunur mu be! Bunun bir izin, isteyene bir ruhsat olduğuna eşşeğin kafası basar, eşşeğin ! 

Herif doksan yaşında, kölesi var, illa allah emrediyor becerilecekmiş köleler diye kendini harap mı edecek ! Hayır bir kere kazara çalışsın şu kafanız yetecek, bir kere yahu !

Insanda sabır bırakmıyorsunuz, zehirlenmiş, iyileşebilir diyelim deseeek... Sizin hakkınızda böyle aptalca bir umut beslemek aşırı salaklık olacak. Göz göre göre de bu kadar salak olamıyoruz. Apaçık belli, dogma sizi zombileştirmiş. Efendinize kölelikten başka bir halta çalışmıyor !

Kepazelik tabii, köle yaptım diye kullanma sömürme hakkı tanımak ama cahil çöl yağmacılarından ne beklenecekti de ! Eşeğin peşi mis gibi mi kokacaktı ! Eşeğin peşinden gitmeyeceksin yoksa !

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 218
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

8 hours ago, Hasan Akçay said:

Taskent mushafinda ف satirin sonundadir, 
نكح bir sonraki satirin basinda, "HAREKE"SiZ:

ف..................................... ................
...................................................نكحو

Görmem lazım Hasan. Göreyimki farkı olsun, 
Matta 5 - 18 "Size doğrusunu söyleyeyim: Yer ve gök ortadan kalkmadan Kutsal Yasa’dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak"

ayetinden... Göster bana o 2 satırın sayfasını. Link ver bakalım öylemiymiş.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 hours ago, Engse Hohol said:

Görmem lazım Hasan. Göreyimki farkı olsun, 
Matta 5 - 18 "Size doğrusunu söyleyeyim: Yer ve gök ortadan kalkmadan Kutsal Yasa’dan ufacık bir harf ya da bir nokta bile yok olmayacak"

ayetinden... Göster bana o 2 satırın sayfasını. Link ver bakalım öylemiymiş.

   

 
Taşkent mushafinda Nisâ 3'ü bir süre önce kendim gördüm ama şu anda bulamiyorum. "Kendim gördüm" dedigimde bana inanmayacaksaniz sözün bittigi yerdeyiz demektir. Ama arayacagim. Buldugumda getirip önünüze korum. 
 
Asagida Hac 10 görülüyor. Alttan 4. satira bakar misiniz. 
الآخرة ذلك هو ا, el âhireh zalike huve e
Görüldügü üzere "ذلك"deki ذ  ve ك  harflerinin yazilislari AYNI,
hiç fark yok aralarinda.
 
Bundan elbet FARKLI KIRAATLAR çikar. Tipki Nisâ 3'teki 
 
ف..................................... ................
...................................................نكحو
gibi.
 
Taşkent mushafinda "ف"lerin noktasi yok. Yani f ile v harflerinin yazilislari AYNI. نكحو  ise Nûr 32'de ne ise Nisâ 3'te de o. Bununla ilgili açiklamami daha önce yapmistim. Bi daha yazmamin lüzumu yok. Cevabini bekledigim soru ise "Peygamber esleri de sahiptir mâ meleket eymâna, Nisâ 3'te NKH edin mâ meleket eymâninizi dendigine göre peygamber esleri EVLENECEK mi onlarla?" idi. Bekliyorum.
   
The_%E2%80%98Uthman_Qur%27an_-_2_-_Kufic
tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mushaftaki harfler degisebilir, yanlis olabilir çünkü insanlarin düzenlemesidir. Malum, beşer şaşar denmistir. Harf yanlislarini düzeltecek olan da insandir. Örnegin A'râf 69'daki بَسْطَةً   kelimesi bazi mushaflarda SAD ile yazilmis ve kelimenin altina SiN OKUNUR diye not düsülerek düzeltilmis.

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu Müslümler hiç bir yanıt üretemeyip mum oluyor, lal oluyor, dillerini yutuyorlar ya... İşte bu çok keyifli oluyor.

Hayır olanaksız zaten bir argüman üretebilmeleri, islam gibi saçma sapan bir dogmayı savunarak ne argüman üretebilirsin ki? Saçma sapan argümanlar tabii!

Şu Müslümlere yönelttiğim eleştirilerin binde birini, benim değerlerime, örneğin Kemal Atatürk'e, Nutuk'ta şöyle bir şey yazıyor, bu insanlık mı, olur mu böyle şey filan diyen olsa, onu kaçamayacağı yere kadar kovalayıp eze eze bitirmeyi en büyük görevim bilirim.

Halbuki Kuran denen ilkel cahil yağmacı cep ajandasında  insanlık dışı şeyler yazıyor diye apaçık gösteriyoruz, Müslümler dut yemiş bülbül... Tek üretebildikleri zırva yok sad varmış sın okunurmuş yok bot varmış da aslında püsürmüş saçma sapan önemsiz zırvalar.  

Hayır bunun insanlık dışı bir vahşet olduğunu ortaya koyuyoruz, boru değil bu! Sadın sının şinin muhabbetinin bunun yanında bitin yavşağı kadar mevzusu olur mu be! Müslümler resmen aaaa kuşa bak kuşa yapıyor, kuşa baktırıp ucundan azıcık... Azıcık uzucukla işi böyle götürüyorlar. Bunların bu şaklabanlıklarına ayıkmak, bir insanın ulaşabileceği en üst bilinç düzeylerinden birisidir.

Dogmaları yıkmadan devrim olmaz. Devrim olmadan da insanlık ilerlemez. O yüzden devrimcinin ilk hedefinde din vardır. Dini aşmadan hiç bir engeli aşamazsın. Hedefinde din olmayan, dine amaaan yazııık diyen devrimci filan değildir. Kuduz köpek başı okşanmakla şefkat göstermekle iyileşmez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 15.08.2016 at 05:54, Tatar-Hatun said:

@Engse Hohol ; Sonuçta, bu ingilterede bulunmuş olan kuranla,günümüz kuranı arasındaki bariz farklar var mı yok mu ? Siz hiç incelediniz mi ? Yani merak ettiğim, günümüz kuranı orjinal mi değil mi? 

Orjinal değil tabiki. Muhammed'in ebu bekir'in osman'ın ellerinde tuttukları kur'anların hiçbirisi günümüze ulaşmamışlardır. Arşimet'in kitapları, Arşimet'in elyazmaları MÖ 200'lerde yazılmalarına rağmen günümüze ulaşmışlardır ve hiçbir tanrı tarafından korunmadıkları halde  Arşimet'in dokunduğu, eline aldığı orjinal Arşimet'in parşömenleri günümüze ulaşmışlardır . Hem kur'an'dan 800 yıl daha eski, hem allah tarafından korunmayan Arşimet'in kendi yazdığı orjinal kitaplar günümüze ulaşmışken, allahın korumaya sözverdiği, elçisi muhammedin dokunduğu orjinal kitaplar günümüze ulaşmamıştır. Osman'ın çoğalttığı ilk kur'anları,  Petersburg kur'anı, Semerkant kur'anı, Birmingham kur'anı diye diye arıyoruz ama onların da Osman'ın çoğalttığı kur'anlar mıdır bilinmiyor.

Yazıları gerçekten çok ilkel. Sadece harekelerin olmaması sorun değil, işte; harflerin üstüne, altına, sonuna eklenen şedde, tenvin, harekesiz elif, uzatılan dik üstün, üstün, esre, ötre...falan filan.  Petersburg, Semerkant, Birmingham kur'anları Osman'ın çoğalttığı ilk kur'an bunlar olmayabilirler. Bu kur'an yazmalarında bir kelimede harfler, cümle içerisinde bitişik yazılmaları gerekirken ayrı yazılmışlar. Örneğin arapçada mi-mu soru eki ve diğer soru ekleri kelimenin başında yazılırken, incelediğim sanaa kur'anında sanki ayrı bir kelimeymişcesine uzak yazılmıştı. Günümüzdeki fil 1nc ayete bakabilirsiniz; "E lem tere أَلَمْ تَرَ görmedin Mi" şeklinde soru eki, kelimenin bitişiğinde ve başında. Sana'a kur'anı nda ise soru ekleri ve iyelik harfleri gibi günümüzde bitişik yazılması gereken harfler, bitişiksiz yazılmışlar. Bazı harflerin de noktaları olmaları gerekirken örneğin, Ğayn, şin, gaf, dad, fe, ze harfleri gibi, bunlar noktasız yazılmışlar. Noktasız halleri Ayn, sin, fe, sad, ve, ra harflerine denktir bunların. Dolayısıyla anlam bozukluğu ve kaymaları da vardır. Yoktur diyenler, olması gereken ayetleri yorumlamaya gittikleri için onlara yokmuş gibi görünüyor o kadar.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 16.08.2016 at 06:09, Engse Hohol yazdı:

Orjinal değil tabiki.

şu ingilteredeki kuranın birebir tam çevirisini okumayı çok isterdim. Ayrıca günümüz kuranıyla karşılaştırmak istiyorum. Çok istiyorum bunu. Acaba çevirisi biryerlerde var mı ?  rusça çevirisine de razıyım. Nerden bulabilirim.???  

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 15.8.2016 at 08:07, Hasan Akçay yazdı:

Mushaftaki harfler degisebilir, yanlis olabilir çünkü insanlarin düzenlemesidir. Malum, beşer şaşar denmistir. Harf yanlislarini düzeltecek olan da insandir. Örnegin A'râf 69'daki بَسْطَةً   kelimesi bazi mushaflarda SAD ile yazilmis ve kelimenin altina SiN OKUNUR diye not düsülerek düzeltilmis.

 

Tam komedi bir cevap olmus. Gelde gülme simdi. Kitabi tanri gönderdim diyecek, ben koruyorum diyecek ama, insanlar yanlis yazacak, yanlisi yine insanlar düzeltecekmis. Bunu nezaman tamamlayacaklar??? kimler tamamlayacak, nereye göre, kime göre yapabilecekler??? 1400 sene gecmis halen dogru mana verilememis. Kafayi yememek elde degil. Asirlardir insanlari nelerle meskul etmisler, kandirmislar. Hala ayni oyunu sergilemekten geri durmuyorlar. Nede olsa arapcayi bilen pek yok, bilende anlayamiyor zaten, sebebinide bilen yok. Okadar bilgi yoksunuki dinler, kitaplar sir gibi masallah, insallah.. Isin ayna, cal cal oyna.

Dinler ve kitaplar her asrin din adamlarina ekmek kapisi olmus.  Ayin, sin, kaf, kef zart, zurt . Tanri kelamina bakin hele, bilmece kitabindan alta kalir yani yok. Cözülmemis bir tane bilmece kitabi yok ama, kuran halen muamma bir kitap.

Yediginiz, ictiginiz zehir zikkmim olsun. Olmazda, neyse agiz aliskanligi iste naparsin, 35 sene dindar yasamisligin verdigi gaflet olsa gerek. Kolay silinmiyor zihinlerden. ( Zikkimin rengini bordaya benzettim ama, umarim tutturmusumdur)

Yiyin efediler yiyin, tanrinin kitabindan yiyin, yalandan kim ölmüs. Bir halt olmaz, olaydi yeryüzünde bir tane din adami kalmazdi.  Tanriyi düsürdügünüz durumdanda ´mi hic rahatsiz olmazsiniz. Dinsiz dinlarlar sizi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 16.8.2016 at 05:09, Engse Hohol yazdı:

Orjinal değil tabiki. Muhammed'in ebu bekir'in osman'ın ellerinde tuttukları kur'anların hiçbirisi günümüze ulaşmamışlardır. Arşimet'in kitapları, Arşimet'in elyazmaları MÖ 200'lerde yazılmalarına rağmen günümüze ulaşmışlardır ve hiçbir tanrı tarafından korunmadıkları halde  Arşimet'in dokunduğu, eline aldığı orjinal Arşimet'in parşömenleri günümüze ulaşmışlardır . Hem kur'an'dan 800 yıl daha eski, hem allah tarafından korunmayan Arşimet'in kendi yazdığı orjinal kitaplar günümüze ulaşmışken, allahın korumaya sözverdiği, elçisi muhammedin dokunduğu orjinal kitaplar günümüze ulaşmamıştır. Osman'ın çoğalttığı ilk kur'anları,  Petersburg kur'anı, Semerkant kur'anı, Birmingham kur'anı diye diye arıyoruz ama onların da Osman'ın çoğalttığı kur'anlar mıdır bilinmiyor.

Yazıları gerçekten çok ilkel. Sadece harekelerin olmaması sorun değil, işte; harflerin üstüne, altına, sonuna eklenen şedde, tenvin, harekesiz elif, uzatılan dik üstün, üstün, esre, ötre...falan filan.  Petersburg, Semerkant, Birmingham kur'anları Osman'ın çoğalttığı ilk kur'an bunlar olmayabilirler. Bu kur'an yazmalarında bir kelimede harfler, cümle içerisinde bitişik yazılmaları gerekirken ayrı yazılmışlar. Örneğin arapçada mi-mu soru eki ve diğer soru ekleri kelimenin başında yazılırken, incelediğim sanaa kur'anında sanki ayrı bir kelimeymişcesine uzak yazılmıştı. Günümüzdeki fil 1nc ayete bakabilirsiniz; "E lem tere أَلَمْ تَرَ görmedin Mi" şeklinde soru eki, kelimenin bitişiğinde ve başında. Sana'a kur'anı nda ise soru ekleri ve iyelik harfleri gibi günümüzde bitişik yazılması gereken harfler, bitişiksiz yazılmışlar. Bazı harflerin de noktaları olmaları gerekirken örneğin, Ğayn, şin, gaf, dad, fe, ze harfleri gibi, bunlar noktasız yazılmışlar. Noktasız halleri Ayn, sin, fe, sad, ve, ra harflerine denktir bunların. Dolayısıyla anlam bozukluğu ve kaymaları da vardır. Yoktur diyenler, olması gereken ayetleri yorumlamaya gittikleri için onlara yokmuş gibi görünüyor o kadar.

Sayin Engse Hohol,

sizden bir ricam olacak. Bu farkli kuran yazmalarindan "Ayet" bariz bir tane anlami degisen örnek verebilirmisiniz, zahmet olmassa.

Saygilarimla...

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Tatar-Hatun yazdı:

şu ingilteredeki kuranın birebir tam çevirisini okumayı çok isterdim. Ayrıca günümüz kuranıyla karşılaştırmak istiyorum. Çok istiyorum bunu. Acaba çevirisi biryerlerde var mı ?  rusça çevirisine de razıyım. Nerden bulabilirim.???  

Sayin Tatar-Hatun,

bende sizin gibi böyle bir meali okumayi cok arzu ediyorum. Lakin söylede bir soru geliyor insanin aklina. Bu eski el yazmasi kuranlari meal eden kisi, kisiler acaba günümüz bilimin gelismelerine göremi, yoksa elmali hamdi yazirin ozamanlarida anladigi gibi cevirecekler. Malum kurani asirlardir herkez tarafindan lastik gibi kafasina göre meallendiriliyor. Mutabik oldukari bir meal yok piyasada.  Herkez birbirini elestiriyor, tipki hasan akcay gibi.

Ne karisik bir durum var ortada. Bazen diyorum bir tanridan olamayacak kadar acik dini kitaplari, konularini gerektiginde fazlami cittiye aliyoruz..Herseye ragmen sayin Engse Holol ve bir kac üye gibi arapcayi cok iyi bilmeyi isterdim. Cünki arapca bilmeyen kuran konusunda kaale bile alinmiyor. Yobaz soruyor oku lan ayeti ;) simdi acikla bakalim oradaki esre, ötre ne manaya geliyor diye. Sap gibi kaliyor insan. Türkceden istediginiz kadar kurani iyi bilin, arapca olan ayetleri yorumlamak mümkün olmuyor. Demekki araplari ve arapcayi cok sevmis olmali hayali allahlari. Bizi zavalli kullarinin eline muhtac yaptigina göre. Neyse kader utansin :)

Saygilarimla...

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, cevizkabugu yazdı:

Sayin Engse Hohol,

sizden bir ricam olacak. Bu farkli kuran yazmalarindan "Ayet" bariz bir tane anlami degisen örnek verebilirmisiniz, zahmet olmassa.

Saygilarimla...

Sayın Cevizkabuğu ; bu ingilteredeki eski kuranla günümüz kuranı arasındaki bariz farkların ortaya çıkarılması gerekiyor.Çünkü, günümüzdeki müslümanlar bu kendi kutsal kitaplarına , orjinal,hiç değişmemiş,olduğu gibi gökten inmiş gibi inanıyorlar. Ben bu inancın sarsılmasını istiyorum. Bu inanç olayı güçlü bir duygu. Muhammed dediğiniz insan, milyon değil milyarlarca insanın ölümüne sebep olmuş bir suçludur. Adolf Hitler bile masum bir çocuk gibi kalır onun yanında. Geçmişte islam adına yapılan savaşları,yağmaları, fetihleri, düşünün. Öldürülen insanları düşünün. Öldürülen masum kadınları,çocukları düşünün. Hepsi bu din sebebiyle. DİN EN BÜYÜK IRKÇILIKTIR. en büyük ayrımcılıktır. Din en büyük düşmanlık aracıdır. Din, insan onuruna yapılan en büyük hakarettir. 6 yaşında bir kız çocuğuyla evlilik yapan,evlatlığının karısıyla evlilik yapan bir ahlaksızın , toplumumuzun çoğu tarafından sürekli kutsal biriymiş gibi anılmasından rahatsız oluyorum. İnsanların bu sahtekarın yaptıklarının ve kuranı uydurduğunu öğrenmesi lazım. Kuranı zaten bir erkeğin yazdığı besbelli ! Müslümanların gözünde, en azından kuran'ın da incil veya tevrat pozisyonuna düşmesini istiyorum. Gerçi incil, gerçekte kurandan kat kat daha iyidir. Ama sonuçta, hepsi insan uydurmalarıdırlar.Hepsi de insanlığa çok büyük zarar vermişlerdir. İşte merak ettiğim konu; nasıl avrupalılar kiliseyi devletten tamamen kaldırdı ve birçok yönden kısıtladı ve değersizleştirdi. (Okullarda verilen eğitimler çok önemli:: evrim dersleri vs...-- turkiyede de din kültürü dersleri,anlamını bilmediğiniz sureleri öğretmeler,tebbet suresi ayrı bir facia.....vs....) Acaba, turkiye'de de diyanet tamamen değersizleştirilebilir mi?  Bana kalsa toptan kaldırırdım da... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

1370 yıl önceki kuran aynı olsa bile bu sonucu değiştirmez. hatta daha da kötü. demekki tüm insanlık dışı ve bilim dışı ayetler zaten orjinalinde var demektir bu.

Ayrıca bir kitabın değişmeden gelmesinin mucize olduğu iddiası, zaten tamamen bir aldatmaca.

Masal kitapları da günümüze bozulmadan geliyor. Yoksa onları da mı sizin görünmez adam yazmış...?   

 

                            

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yani elbette, örneğin Zeus'un tüm tanrıların kralı olduğu değişmiş mi? Değiştirip Zeus'u vezirliğe mi düşürmüşler! Bunlar zaten niye değişsin ki? Bunları kim niye değiştirecek? Tüm mitolojik tanrıların masalları da değişmeden günümüze kadar gelmiş. Değişmedi diye bir keramet olmaz ki?

Asıl değişen, gelişen bilgilere göre güncellenen bilgilerde bir özellik, bir üstünlük vardır. Üstünlüğü sağlayan değişimdir. Örneğin bilim her gün değişmektedir. Bu da bilimi insanlığın sahip olduğu en yüksek değer yapmaktadır.

Dört cahil ne felsefeden anlar ne diyalektikten anlar yobaz değişmedi diye övünüyor diye, değiştiğini göstermeye çalışmak hiç gerekmez. Değişmiyorsa iyi ya işte, cahillik devam ediyor.   

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, Tatar-Hatun yazdı:

Sayın Cevizkabuğu ; bu ingilteredeki eski kuranla günümüz kuranı arasındaki bariz farkların ortaya çıkarılması gerekiyor.Çünkü, günümüzdeki müslümanlar bu kendi kutsal kitaplarına , orjinal,hiç değişmemiş,olduğu gibi gökten inmiş gibi inanıyorlar. Ben bu inancın sarsılmasını istiyorum. Bu inanç olayı güçlü bir duygu. Muhammed dediğiniz insan, milyon değil milyarlarca insanın ölümüne sebep olmuş bir suçludur. Adolf Hitler bile masum bir çocuk gibi kalır onun yanında. Geçmişte islam adına yapılan savaşları,yağmaları, fetihleri, düşünün. Öldürülen insanları düşünün. Öldürülen masum kadınları,çocukları düşünün. Hepsi bu din sebebiyle. DİN EN BÜYÜK IRKÇILIKTIR. en büyük ayrımcılıktır. Din en büyük düşmanlık aracıdır. Din, insan onuruna yapılan en büyük hakarettir. 6 yaşında bir kız çocuğuyla evlilik yapan,evlatlığının karısıyla evlilik yapan bir ahlaksızın , toplumumuzun çoğu tarafından sürekli kutsal biriymiş gibi anılmasından rahatsız oluyorum. İnsanların bu sahtekarın yaptıklarının ve kuranı uydurduğunu öğrenmesi lazım. Kuranı zaten bir erkeğin yazdığı besbelli ! Müslümanların gözünde, en azından kuran'ın da incil veya tevrat pozisyonuna düşmesini istiyorum. Gerçi incil, gerçekte kurandan kat kat daha iyidir. Ama sonuçta, hepsi insan uydurmalarıdırlar.Hepsi de insanlığa çok büyük zarar vermişlerdir. İşte merak ettiğim konu; nasıl avrupalılar kiliseyi devletten tamamen kaldırdı ve birçok yönden kısıtladı ve değersizleştirdi. (Okullarda verilen eğitimler çok önemli:: evrim dersleri vs...-- turkiyede de din kültürü dersleri,anlamını bilmediğiniz sureleri öğretmeler,tebbet suresi ayrı bir facia.....vs....) Acaba, turkiye'de de diyanet tamamen değersizleştirilebilir mi?  Bana kalsa toptan kaldırırdım da... 

Sayin tatar-Hatun,

bende bu yüzden en eski diye bulunan el yazmasi kuranla simdiki piyasada bulunan kuranin farkini bilmek istiyorum dogrusu. Sizinde degidiniz gibi, bu mucize safsatasina vurlucak en büyük darbedir. Kurani biz indirdik, elbetde biz koruyacagiz ayeti NET ortada duruyorken, bu iddaanin asilsiz oldugunu yine eski el yazmasi kuranlardan yola cikarak ispati gayet mümkü duruyor.

Bunun yani sira yine cok citti bir tartismada bana söylenen söyle bir iddaa vardi; Topkapi sarayinda bulunan kuran bizzat osmanin yazdirdigi oricinal kurandir diye. Internet üzerinden okadar cok haber yapilmiski hankisi dogru, hankisi yanlis bizlerin bilebilmesi münkün degil. Kuran tabani üzerinden tarafsiz bilimsel bir calisma yapilmasi bence sart oldu. Böyle bir tarafsiz bilimsel calismaya izin cikarmi derseniz ben ihtimal dahi vermiyorum.

Ben almanyada yasiyorum, buradaki halkin dini her nekadar hristiyan olarak bilinsede bu sadece sözde bir halk dini olarak gündemde kalmis okadar. Gercekte halkin cogunlugu dinlerden kendini soyutlamis. Incili bir masal, ögüt kitabi, ayni zamanda cittiye alinmayacak eser olarak gören bir cogunluk söz konusu. Klise vergisinden cikanlarin sayisi gün gectikce artiyor. 300 kisilik bir isletmede bir kisinin dahi klise vergisini ödemedigini arastirmistim. Pazar ayinleri kliselerde bos geciyor. Almanya kliseye papaz yetisdiremez hale geldi. Almanlar arasinda bir degim var; bizler ne zaman kliseye sen köylerde kal, sehirlere müdahale etme demeyi basardik, ozamandan beri cagdaslik, insanlik her yönüyle gelismeye basladi derler. Evet kisa ve öz, aurupanin gelisimi kliseden ayrildiktan sonra bas göstermistir.

 

Malesef devletin basindaki en büyük makami isgal eden biri, biz dinsiz nesilmi yetistirelim ifadasinde bana göre türkiyede yapilmak istenen gercegi gün isigi gibi ortaya koymaya yetiyor. Amac belli, halk nasil olursa olsun, cahil, fakir, bilinciz hic önemi yok, tek istenilen dindar bir nesil olmasi. Din dersi adi altinda bu gayenin gerceklestirme güdüsü yatiyor. Diyanet desen zaten hükümetin usagi olmus. AKP döneminde diyanetin sergildigi onca berbat, cahilce, tolumun ahlak anlayisina ters düsen beyanlarina ragmen hala görevini sürdürebiliyorsa, tasidigi makanin itibarini yitirmistir. Halk sanki bir yere baglanmaya proglanmiscasina diyanetden siyrilsa bu kezde tarikatlerin kucagina düsüyor. Bu sartlar altinda diyanetin kalmasi bir bakima bu programlanmis beyinleri frenliyor düsüncesindeyim. Yoksa tarikat liderleri killi göbeklerini kasiyorlar milleti saflarina cekme adina. Genel anlamda tüm dinle alakali kuruluslarin kapatilmasindan yanayim. Ama bu sartlarda ne mümkün görünüyor, nede bu milletin inanc yapisa uygun duruyor.

 

Türkiyedeki (anadoluda) yasayan milletin en büyük sanssizligi tarihde araplarla karsilasmis olmasi. Örnegin; japonlarla karilasmis olsaydik bugün bu forumlarada olmayacaktik ve büyük ihtimal baska platformlarda teknolociyi konusuyor olacaktik. Tipki japonlarin bugün ne islami, hirstiyanligi nede baska dinleri vs konusmadiklari gibi. Bu örnek bile dinlerin gercek olmadigini bir cirpida cöpe atacak kadar güclü bir argumandir.

Saygilarimla...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle "biz indirdik biz koruyacağız" filan demiş allah diye bir zırva olmadığı zaten apaçık. Kimi esire eklemiş kimi ötüre eklemiş, kimi sin yazmış kimi sad yazmış... Allah diye bir şey olsa bunlar olmazdı. Öyle zaten birinde allah üçtür birinde beştir filan gibi çelişkili farklı Kuranlar niye olacak ki? Böyle bir şeyin olmaması normal, olması için bir neden yok.

Müslümler bunun filan derdinde değil zaten. Tabii Türk müslümler için konuşuyorum, Araplar zaten malın boynuzlusu. Ama Türk müslümler islamı yeniden yaratma çabasında. Kuran allahını savunmaktan vazgeçtiler, yeni de bir tanrı yaratma peşindeler. Kuranı da elli çeşit katakulli ile yeniden yaratmaya çalışıyorlar. Ha bunların sayısı az, toplumun geneli Arap goduna, arabın godunun kılına bayılıyor. Illa Arabın botlu godunu yalayacak. O ayrı. 

Ama ortaya argüman koyan, amaç taşıyan, bu işin sancısını çeken bir avuç türk müslümden bahsediyorum. Ki zamanında ben de onlardan biriydim. Bu islam nasıl kurtulur diye salak gibi uykularım kaçardı. 

Bunlar zaten hiç karışmayan izleyen bir allah ve Emeviler tarafından yazılmış bir Kuran, suç işlemiş olabilir bir muhammed filan öngörüyorlar. Bakın tartışılır, bir parça zekası çalışan ancak bunları bulabilirsiniz. Gerisi zaten arap godu yalayıcısı bildiğin mal... Bunların milyon tanesi bir bit yavşağı etmez.

Tartışan, sancı çeken ve argüman geliştirmeye çabalayanlar tanımladığım gibi. Bunlar zaten Kuranı Emeviler yazdı diyorlar. Ha nerde bunlar, azlar tabii ama o kadar da az değiller. Fakat toplumu kaplayan esir eden arapçılık karşısında yıldı ve sustular. Ateist olacak olanlar bunlardır. For example me...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 9 months later...

Birmingham üniversitesinin bir köşesinde yıllarca unutulmuş ve tam ramazan bayramına 10 gün kala ortaya çıkmış! İngilizler işte bu parlak zekaları sayesinde Türkiye'den daha küçük ve verimsiz toprağa ve 20 milyon daha az nufusa sahip olmalarına rağmen dünyanın 5. ekonomik gücünü oluşturuyorlar. En eski kuran'ın ingiltere'de bulunması, parlak zekalı ingiliz ekonomisinin bir oyunudur. Eski Çinlilerin 3.000 yıl önce tahtalara yazdıkları metinler, kitap olarak nitelendirilmediği için, kitap olarak nitelenen dünyanın en eski kitabı Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesinde sergilenen 2.500 yıllık Etrüks kitabıdır ilk sırada. Dünya tarihi açısından 2.500 yıllık Etrüks kitabı, 1.300 yıllık Arap kitabından daha kutsaldır. Paraya kıyıp gitmek isteyene Bulgaristan Tarih Müzesine gitmesini tavsiye ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Birmingham üniversitesinin bir köşesinde yıllarca unutulmuş ve tam ramazan bayramına 10 gün kala ortaya çıkmış! İngilizler işte bu parlak zekaları sayesinde Türkiye'den daha küçük ve verimsiz toprağa ve 20 milyon daha az nufusa sahip olmalarına rağmen dünyanın 5. ekonomik gücünü oluşturuyorlar. En eski kuran'ın ingiltere'de bulunması, parlak zekalı ingiliz ekonomisinin bir oyunudur. Eski Çinlilerin 3.000 yıl önce tahtalara yazdıkları metinler, kitap olarak nitelendirilmediği için, kitap olarak nitelenen dünyanın en eski kitabı Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesinde sergilenen 2.500 yıllık Etrüks kitabıdır ilk sırada. Dünya tarihi açısından 2.500 yıllık Etrüks kitabı, 1.300 yıllık Arap kitabından daha kutsaldır. Paraya kıyıp gitmek isteyene Bulgaristan Tarih Müzesine gitmesini tavsiye ederim.

 

http://www.birmingham.ac.uk/libraries/index.aspx

With over 1.8 million print and 500,000 online books, and more than 85,000 print and online journals, the Library welcomes 1458,000 visitors every year.

1.8 milyondan fazla basılı ve 500bin online kitap, 85binden fazla basılı ve online yayın ile kütüphane her yıl 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.

 

Bu tür şeylerin ingilizlerden çıkma nedeni, sömürgeciliğidir. ellerini attıkları her yerden, yasal veya yasadışı yollardan bu tür eserleri toplamışlardır.

Oxford üni kütüphanesi 12milyondan fazla basılı esere sahip. Kimbilir bunların içinde islam ve diğer dinlerin ne mal olduğunu ortaya çıkartan daha neler var, gün yüzü görmemiş olan..

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 21.8.2016 at 23:55, Boyla Kutlug said:

Allah Muhammed'e ayetlerini yazdırdığını söyleyerek aslında Osman'a yazdırması, komik değil de nedir şimdi?

 

Oxford Üniversitesi'nde yapılan testin sonucu akademisyenleri şaşırttı. Parşömenin yüzde 95 olasılıkla 568 ile 645 yıllarından kalma olduğu tespit edildi.

 

Muhammedin yaşadığı zaman denk geliyor!

Osman yazdırmamış mı...

İslam tarihi yanlış mı yazılmış...

herşey yalan mı ne :o

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...