Jump to content

İranlı yönetmen Mecîd Mecîdî'nin çektiği ''Muhammed'' filmi


Recommended Posts

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen ilahiyatçı Prof. Hayrettin Karaman, İranlı yönetmen Mecîd Mecîdî'nin çektiği, İslam dünyasında tartışılan Hz. Muhammed'in doğumundan 12 yaşına kadar geçen hayatını konu edinen “Hz. Muhammed” filmini izlediğini açıkladı.

MUHAMMED.jpg

İranlı yönetmen Mecîdî'nin, kendisine de filmi izletip, görüşlerini almak istediğini söyleyen Karaman, Yeni Şafak'taki yazısında, filmi beğendiğini ifade ederek, dikkat çeken şu notu paylaştı:

"Filmi izlemeye başlamadan önce Mecîdî'nin abdest aldığını, ayrılmadan önce de –yolda vakti geçmesin diye– namaz kılmayı teklif ettiğini önemli bir not olarak kaydediyorum."

Tartışma konusu olan film

Hz. Muhammed’in hayatını anlatan film İranlı yönetmen Mecid Mecidi tarafından çekildi. Ancak filmde genç bir oyuncunun peygamberin çocukluk ve gençlik dönemlerini başı örtülü şekilde canlandırması İslam dünyasında tepkilere neden oldu.

Film, 30 milyon dolarla İran sinemasının en yüksek bütçeli filmi olma özelliğini kazandı. Mısır el Ezher İslam Merkezi ise Allah Resulünün kutsallığını ve yüceliğini zedeleyeceği gerekçesiyle İran’a filmi yasaklama çağrısında bulundu. Yönetmen Mecid Mecidi ise amacının tüm dünyaya İslam’ın ve Peygamberinin doğru imajını göstermek olduğunu söyledi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/334569/ilahiyatci_yazar_Hayrettin_Karaman__Yonetmen_abdest_aldi__filmini_izletti.html

Filmin İMDB linki;

http://www.imdb.com/title/tt3921314/?ref_=nm_flmg_dr_1

Nette yayınlanır umarım..

İran sineması büyümeye devam ediyor..Harcanan paralar ciddi..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed'i arkadan ya da yüzü kapalı da olsa canlandırmaya nasıl cüret edebilirler?! Yüce Muhammed'in kudsiyeti ve azameti hakarete uğramış, ayaklar altına alınmıştır. Müslümanların duyguları incinmiş ve fena halde rencide olmuşlardır. Buna tahammül edemeyiz. Derhal bu filmi çeken blasfemiden yargılana.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...