Tremor 0 Oluşturuldu: Ağustos 1, 2015 Raporla Share Oluşturuldu: Ağustos 1, 2015 Mearic Suresi 40. Ayet "Doğuların ve Batıların Rabbine yemin ederim ki, şüphesiz onların yerine daha iyilerini getirmeye bizim gücümüz yeter. Bizim önümüze geçilemez." Allah burada başka bir güce mi yemin ediyor? Muhammed yine error mu vermiş? Cebrail 50 bin sene yolculuktan sonra vahiyi unutup sallamışmı anlayamadım? Link to post Sitelerde Paylaş
Gaelo 0 Ağustos 1, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 1, 2015 gönderildi Bu Ayet incilden aktarma olabilir. Örnek olarak Isa'nin Babaya seslenmesi gibi. Link to post Sitelerde Paylaş
ekremaktaş 0 Ağustos 1, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 1, 2015 gönderildi Onların yerine daha iyilerini getirmekten kasıt ne? Surenin öncesine baktım yine bir şey anlamadım. Arkadaş bu kuran nasıl bi kitap böyle yav hiç bi yerinden bi şey çıkmıyo. Link to post Sitelerde Paylaş
Hizip 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi Onların yerine daha iyilerini getirmekten kasıt ne? Surenin öncesine baktım yine bir şey anlamadım. Arkadaş bu kuran nasıl bi kitap böyle yav hiç bi yerinden bi şey çıkmıyo. Sûre, adını üçüncü âyetteki “el-Me’âric” kelimesinden almıştır. Me’âric, yükselme yolları demektir. Sûrede başlıca, Mekke müşriklerinin inkar, inat ve azgınlıkları, insan tabiatının bazı yönleri, ölüm ötesi hayatın gerçekliği konu edilmektedir. Yani "onlar" diye nitelendirdiği bu Mekke müşrikleri olabilir. Ayet için yorum yapmak gerekirse Muhammed kendi ağzından konuşmuş gibi olmuş. Saçmalama mevcut. Kaynak: Mearic Suresi Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi Mearic Suresi 40. Ayet "Doğuların ve Batıların Rabbine yemin ederim ki, şüphesiz onların yerine daha iyilerini getirmeye bizim gücümüz yeter. Bizim önümüze geçilemez." Allah burada başka bir güce mi yemin ediyor? Muhammed yine error mu vermiş? Cebrail 50 bin sene yolculuktan sonra vahiyi unutup sallamışmı anlayamadım? Demki kuzyle güneyin allahına yemin ediyor Link to post Sitelerde Paylaş
Deniz06 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi İşte doğu batı derken dünyanın yuvarlak olduğuna isabet etmiş. Link to post Sitelerde Paylaş
Catastroph 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi Bu ayette bir Tanrı başka bir Tanrı'ya yemin etmiş..bu da birden fazla Tanrı var demektir.. Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi Şimdi bu kuranı ortaya çıkaranlar bir sağlam karara varacaklardı. Bu sözleri ya allahın ağzından, ya muhammedin ağzından ortaya koyacaklardı. İkisini çorba edip karmakarışık etmişler. Örneğin incil sürekli "rab buyurdu ki ..." formatında yazılmıştır. Kuranda ise tersine "de ki" diye bir format var. Ama bu hiç bir yerde doğru dürüst yerli yerince kullanılmıyor. Olması gerektiği yerde yok, olmaması gerektiği yerde var. Kuranı oluşturanlar allah konuşuyormuş gibi allahın ağzından yazmanın etkili olacağı ve insanları tırstıracağı gibi bir fikir oluşturmuşlar. Fakat bu verdikleri kararı bir çok yerde uygulayamamışlar. Karmakarışık olmuş. Vardıkları bu kararın doğuracağı sakıncaları hesap edemeyecek kadar akılsızlarmış. Bir kere bu metinler allahın ağzından, allah konuşuyor formatında yazıldığı zaman; 1. Allah diyelim musa ile konuşmasını hikaye ediyor. Burada "musa dedi ki ey rabbim işte bilmem ne..." "allah cevap verdi ey musa işte bilmem ne..." şeklinde hikaye etmek zorunda kalıyorlar. Allah sanki başka birisi demiş gibi kendisi hakkında "allah dedi ki" demiş oluyor. 2. "Allah dedi ki" dendiği zaman "kale" fiili kullanılıyor, bu cinsiyet vurgulu bir fiiil. Allaha cinsiyet atanmış oluyor. "Kâle erkek kişi dedi, kâlet dişi kişi dedi anlamlarına gelir. Bu da bir fiyasko. 3. Allah kendinden bahsedeceğinde "ben" dese bir türlü, başka şey dese bir türlü. "Biz" diyor ve işi berbat ediyor. Hani islamda vahdet, teklik en önemli ilkeydi? 4. Allah birine kızdı demek için "allah onu kahretsin" deyiveriyorlar. Lan hiç allah "allah kahretsin" der mi? "Hay kahredeyim onu" dese gülünç olacak! Bu da bir çıkmaz. Bütün bu fiyaskolara batacaklarına, muhammed allahtan alıp duyuruyor, allah şöyle bir emir gönderdi diyor formatında yazsalarmış daha akıllıca olacakmış. Tabii yeni bir format icat ediyor ya aklı evveller! İncil'de "rab buyurdu ki" formatı var ya, bu değişik olacak akılları sıra! Halbuki "rab buyurdu ki" formatı akıllıca bir formattır. Yukarda saydığım sakıncalar ortaya çıkmaz. Kafaları basmamış. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi (düzenlendi) düz dünya olunca elbet de binlerce doğu - binlerce batı olur....(hatta sonsuz batı - sonsuz doğu) düşünün.....dikdörtgen bir şekil.... uzun kenarı boyunca her bir birim için bir batı ve doğu vardır !!.. bir adım attığınızda uzun kenar boyunca.....artık aynı batı yahut doğu istikametinde değilsinizdir ? !! gayet basit yani Ağustos 2, 2015 tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Kararli Adam 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi Kendisine yemin ediyor işte Link to post Sitelerde Paylaş
Siyah_LotuS 0 Ağustos 2, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 2, 2015 gönderildi Doğuluların ve Batılıların Rabbine yemin etmek? Kaç tane Rab var yada Allah? Kendine mi yemin ediyor, başka bir tanrıya mı yemin ediyor? Bana başkasına yemin ediyor gibi geldi . Böyle bakarsak kendi kendini yalanlamış olur, yani demek ki bir tane Allah yok , doğunun farklı batının farklı bir yaratıcısı var . Neresinden tutsan bu ayeti elinde kalır. Yada sarhoş kafa ile yazmış . Link to post Sitelerde Paylaş
democrossian 0 Ağustos 3, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 3, 2015 gönderildi Anlaşıldığı kadarıyla kuzeylerin rabbi le güneylerin rabbi ikisi oturmuşlar, doğuların rabbi ile batıların rabbine yemin çekiyorlar! Link to post Sitelerde Paylaş
NotFound 0 Ağustos 4, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 4, 2015 gönderildi Sadece doğuların ve batıların tanrılarına yemin etmesinin sebebi kendisi veya çetesi kuzey ve güneyin tanrılarıdır.düşenen bir toplumun aklına başka birşey gelmiyor Link to post Sitelerde Paylaş
agnostik_muro 0 Ağustos 4, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 4, 2015 gönderildi "NAHL-63 : ALLAH'A YEMİN OLSUN Kİ; senden önceki ümmetlere (resûller) göndermiştik. Fakat şeytan, onlara amellerini süslü gösterdi. Artık o gün, onların dostu, o (şeytan) olacaktır. Onlar için elîm azap vardır."Allah kendi kendine yemin ediyor.Doğuların batınınkine mi etmeyecek. Link to post Sitelerde Paylaş
Zavallı 0 Ağustos 4, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 4, 2015 gönderildi saçmalık kabak gibi ortada... görmek için ne lazım ? asıl soru bu olmalı..!! Link to post Sitelerde Paylaş
Fellix 0 Ağustos 4, 2015 gönderildi Raporla Share Ağustos 4, 2015 gönderildi (düzenlendi) Çok Tanrılı bir coğrafyada tanrı enflasyonu var. Kuran ilk yazıldığında birden çok Tanrı ismi içeriyor olabilir. Birbirlerini desteklemek için, tanrılar arası kısa paslaşmalar. Cümleler'den spesifik Put isimleri-Tanrılar atıldıysa anlam haliyle bozulur. Bir de bunun yanında saçma sapan antlar da vardır. Zeytin ve Hurmaya And olsun ki, And olsun daldırıp daldırıp çıkaranlara, neşeli neşeli yürüyenlere diye ...birbirinden komik, anlamsız yeminler var. Favori kuran ayetim : Yeminlerin kime olduğu belli bile değil, baştan aşağı komik, her okuduğumda gülüyorum. http://www.kuran.web.tr/sureler.asp?cid=79 Ağustos 4, 2015 tarihinde Fellix tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts