Jump to content

Her durumda sizden avantajlıyım.


Recommended Posts

  • İleti 108
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kuran gibi bir kitaba inanıp kendin avantajlı gören kişinin beyninden şüpe ederim.

Kuran-ı Kerim Kısa Özeti

İslamda Şiddet

siddet.jpg

Tevbe suresi 5 ayet – Hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. doğrusu allah bağışlar ve merhamet eder.

Maide suresi 33 ayet – Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. bu onlara dünyada bir rezilliktir. onlara ahirette büyük azab vardır.

Nisa suresi 89 ayet – onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

Muhammed suresi 4 ayet- savaşta inkar edenlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun; sonunda onlara üstün geldiğinizde onları esir alın; savaş sona erince onları ya karşılıksız, ya da fidye ile salıverin; allah dilemiş olsaydı, onlardan başka türlü öç alabilirdi, bunun böyle olması, kiminizi kiminizle denemek içindir. allah, kendi yolunda öldürülenlerin işlerini boşa çıkarmaz.

Enfal suresi 12 ayet – rabbin meleklere, “ben sizinleyim, inananları destekleyin” diye vahyetti. “ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına” dedi.

Bakara suresi 191 ayet – onları bulduğunuz yerde öldürün. sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne çıkarmak, adam öldürmekten daha kötüdür. mescidi haram’ın yanında, onlar savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa onları öldürün. inkar edenlerin cezası böyledir.

Bakara suresi178 ayet – ey inananlar! öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı: hür ile hür insan, köle ile köle ve kadın ile kadın. öldüren, ölenin kardeşi tarafından bağışlanmışsa, kendisine örfe uymak ve bağışlayana güzellikle diyet ödemek gerekir. bu, rabbiniz’den bir hafifletme ve rahmettir. bundan sonra tecavüzde bulunana elem verici azab vardır.

Nisa suresi 15 ayet – kadınlarınızdan zina edenlere, bunu isbat edecek aranızdan dört şahid getirin, şehadet ederlerse, ölünceye veya allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun.

Maide suresi 38 ayet – erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. allah güçlü’dür, hakim’dir.

Nur Suresi 2 ayet – zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah’ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun.

Nur Suresi 4 ayet – iffetli kadınlara zina isnat edip de, sonra dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun; ebediyen onların şahidliğini kabul etmeyin. işte onlar yoldan çıkmış kimselerdir.

Nisa Suresi 34. ayet – Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve dövün.

Maide Suresi 35. Ayet – Ey Inananlar! Allah’tan sakinin, O’na ulasmaya yol arayin, yolunda cihad edin ki kurtulasiniz.

Tevbe Suresi 73. Ayet – Ey Peygamber! Kâfirlerle cihad et; onlara karsi sert davran. Varacaklari yer cehennemdir, ne kotu donustur.

Tahrim 9. Ayet – Ey Peygamber! Kâfirlerle cihad et; onlara karsi sert davran. Onlarin varacaklari yer cehennemdir, ne kotu donustur!…

Nisa Suresi 16. Ayet – Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin.

İslamda Kadın

İslamda kadın alınıp satılan maldır sonrada işi bittikten sonra çöp tenikesine atılır.

Muslim%2BWoman%2B1.jpg

Nisa Suresi 117 – Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki azgın bir şeytana tapmaktadırlar.

Nisa Suresi 11 – Erkeğe iki, kadına bir birim miras düşer.

Ahzap Suresi 33 – Evlerinizde oturun, Cahiliye de olduğu gibi açılıp saçılmayın.

Bakara Suresi 228 – Erkekler, kadınlara göre üstündür.

Nisa Suresi 3 – Erkek 4 eş alabilir. Beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın.

Nisa Suresi 34 – Eşlerinizi dövme hakkı verilmiştir.

Bakara Suresi 282 – İki kadını şahitliği bir erkeğinkine denk kılınmıştır.

Bakara Suresi 223 – Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın.

Ahzap Suresi 50 – Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Ücretlerini vermiş olduğun eşlerini(Kadın Parayla alınıp satılan maldır), Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeler(kadın köle).

Nahl Suresi 43 - Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. (Kadından peygamber olmaz)

Enbiyâ Suresi 7 - Biz, senden önce de, kendilerine vahiy verdiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. (Kadından peygamber olmaz)

1545989_801336446570175_2383258463006073

İslamda Sübyancılık

Unicef-2007.jpg

İslamın pedofili cenneti

Nebe suresi 33. ayet Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,

Tomurcuk kelimesinin anlamına bakmamız gerekir.hangi oluşumlar için tomurcuk kelimesi kullanılıyor?

1 . Bir bitkinin üzerinde bulunan ve ileride sap, çiçek veya yaprak verecek olan filiz.

2 . Çiçek açacak gonca

Genel olarak kızlarda meme gelişimi 11 yaşında başlar.

Cennette üreme olacak mıdır? Hayır olmayacaktır. Bildiğiniz gibi cinsellik üreme amaçlıdır. Üstüne üstlün Kuran sübyan yaşta ki Huri göğüslerinden bahseder.

Muhammed’in cennette huri vaadetmesinin sebebi belli. Asıl şaşılacak olan, Kuran’ı doğrulamak için kırk takla atan müslümanların, hurilerin pişbirik oynamak için vaadedildiğini sanmaları. Hurilerin hangi malum iş için vaadedildiği Kuran’da apaçık şekilde yazar. Üreme olmayacaksa ne işe yarayacaktır yeni tomurcuklanmış memeler ve Kuran.

Talak Suresi Bulûğ yaşına girmiş küçük kızlarla evlenmenin ve cinsel ilişkide bulunmanın dinen onaylıyor.

Talâk Suresi 4. Ayet

Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla (henüz) âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa Allah ona işinde bir kolaylık verir.

İslamda Hırsızlık

İslamda kafirin malı helaldir. Enfal demek ganimet demektir. Ganimet bir başkasından zorla alınan maldır.

Enfal Suresi 1. Ayet - Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber’e aittir. O halde siz gerçek müminler iseniz Allah’tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.

Enfal Suresi 69. Ayet - Artık elde ettiğiniz ganimetten helâl ve hoş olarak yiyin ve Allah'a karşı gelmekten sakının.

Fetih Suresi 19. Ayet - Allah onları, elde edecekleri birçok ganimetlerle de mükâfatlandırdı. Allah kudretli, hikmet sahibi ve hükümrandır.

Ganimet peşinde koşan bir Allah, Cariye peşinde koşan bir Allah, hırsızlık yapan bir Allah.

Allah’ı Muhammed’in uydurduğu çok açık. İslam dinini kurulma amacı hırsızlıktı. İnsanları soyup zengin olamak için kurulan bir din.

İslamda Cariye (Kadın Köle)

isid-ezidi-kadin-670.jpg

Müminun Suresi 6 Ayet - Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu cariyeleri hariç. Bunlarla ilişkilerinden dolayı kınanmış değillerdir.

Ahzab Suresi 52 Ayet - Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

Nisa Suresi 24 Ayet - Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Ahzab Suresi 50 Ayet - Ey peygamber! Biz bilhas sa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir.

Nur Suresi 32 Ayet - Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin.

Savaş Ayetleri

Bakara Suresi 216 Ayet - Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Âl-i İmrân Suresi 13 Ayet - Hiç şüphesiz karşı karşıya gelen iki toplulukta size bir âyet, bir işaret ve ibret vardır. Onlardan biri Allah yolunda savaşıyordu, öbürü de kâfirdi ve karşılarındakini göz kararıyla kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allah da gönderdiği yardımla dilediğini destekliyordu. Gören gözleri olanlar için elbette bunda apaçık bir ibret vardır.

Âl-i İmrân Suresi 121 Ayet - Hani sen sabah erkenden müminleri savaş mevzilerine yerleştirmek için ailenden ayrılmıştın. Allah, hakkıyla işiten ve bilendir.

Nisâ Suresi 74 Ayet - O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.

Nisâ Suresi 75 Ayet - Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: "Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder" diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?

Nisâ Suresi 84 Ayet - (Ey Muhammed) Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir.

Enfâl Suresi 5 Ayet - Nitekim Rabbin seni, hak uğruna savaşmak için evinden çıkarmıştı. Oysa müslümanların bir kısmı o zaman bundan hoşlanmamışlardı.

Enfâl Suresi 39 Ayet - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.

Enfâl Suresi 58 Ayet - Eğer bir kavmin, sözleşmeye aykırı bir hainlik yapmasından korkarsan, savaştan önce aynı şekilde antlaşmayı bozduğunu kendilerine bildir. Çünkü Allah hainleri sevmez.

Enfâl Suresi 75 Ayet - Daha sonradan hicret edip sizinle beraber savaşa katılanlar da sizdendirler. Bir de akraba olanlar, Allah'ın kitabına göre, birbirlerine daha yakındırlar. Şüphe yok ki, Allah her şeyi bilir.

Tevbe Suresi 14 Ayet - Onlarla savaşın ki Allah, sizin ellerinizle onların cezasını versin ve ... onları rezil ve rüsvay etsin, yardımıyla sizi onlara muzaffer kılsın. Ve mümin bir kavmin yüreklerini ferahlandırsın.

Tevbe Suresi 29 Ayet - Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.

Yarattıklarının birbirini öldürmesinden nasıl bir keyf almaktadırki Allah sürekli savaş ve öldürme istemektedir.

Böyle bir Allah olabilirmi? Yada Allah böyle savaş kitabı göndermiş olabilirmi?

İslamda Çok Eşlilik

ilhan-arsel-seriat-ve-kadin-muhammed-cok

Nisa Suresi, ayet 3 - Hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç, ve dörde kadar evlenebilirsiniz.

Rad Suresi, ayet 38 - (Ey Muhammed!) Andolsun senden önce de peygamberler gönderdik, ve onlara da eşler ve çocuklar verdik.

Ahzab Suresi 50 – Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Ahzab Suresi 51 – Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Sırasını geri bıraktığın kadınlardan dilediğini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Onların gözleri aydın olup üzülmemelerine ve kendilerine verdiğin ile hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli olan budur. Allah kalblerinizdekini bilir. Allah her şeyi bilir ve yumuşak davranır.

Ahzab Suresi 52 – Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

Ahzab Suresi 55 – Onlar (peygamberin eşleri) için babaları, oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları kadın dostları ve sahip oldukları köleleri hakkında bir günah yoktur. Bununla beraber ey Peygamberin hanımları Allah’tan korkun. Çünkü Allah her şeye şahit bulunuyor.

Müminun Suresi 6 – Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu cariyeleri hariç. Bunlarla ilişkilerinden dolayı kınanmış değillerdir.

Nur Suresi 33 – Evlenme imkanını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altında bulunan köleler ve cariyelerden mükatebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde hürriyete kavuşmalarında kendileri için bir iyilik görüyorsanız, hemen mükatebe yapın. Allah’ın size vermiş olduğu malından siz de onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah onlar için çok bağışlayıcı ve merhametlidir.

Mearic Suresi 30 – Ancak zevcelerine ve cariyelerine karşı hariç. Çünkü onlara yaklaştıklarında kınanmazlar.

İslamda İnsan Kurban Etmek

Saffat Suresi 99-100-111-102 - Ben Rabbime gidiyorum. O bana doğru yolu gösterecek. Rabbim! Bana sâlihlerden olacak bir evlat ver, dedi. Biz de ona uslu bir oğul müjdeledik. Babasıyla beraber yürüyüp gezecek çağa erişince: Yavrucuğum! Rüyada seni boğazladığımı görüyorum; bir düşün, ne dersin? dedi. O da cevaben: Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun, dedi.

Allah İbrahimden oğlunu kurban etmesini istiyor.

İslam ve Demokrasi

Müslüman bir ülkede demokrasinin olması imkansızdır. Kuran, devletin şeriat rejimiyle yönetilmesini ister. Şeriat dışındaki tüm rejimleri kafirlik olarak görür.

Câsiye Suresi 18.ayet – Sonra Ey Muhammed seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.

Maide Suresi 48.ayet – Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik.

Maide Suresi 44.ayet - Şu halde İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği hükümler ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

İslamın Cenneti

oYka8m.jpg

Vakia Suresi (35-37) Gerçekten biz hurileri apayrı biçimde yeni yarattık. Onları, bakireler kıldık. Eşlerine düşkün ve yaşıt.

Nebe Suresi (31-34) Şüphesiz takvâ sahipleri için umulanı buldukları yer, bahçeler, üzüm bağları, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış turunç göğüslü yaşıt kızlar, içki dolu kâseler vardır.

Durhan Suresi 54- Ayet İşte, böyle. Ve onları, iri gözlü huriler ile evlendiririz.

Tur Suresi 20- Takva sahipleri, sıralanmış tahtlar üzerinde yaslanmış olanlardır ve onları güzel gözlü huriler ile evlendirdik.

Rahman Suresi 72- çadırlarda huriler vardır.

Vakia Suresi 22- Ve harika güzel gözlü huriler vardır.

Ömer Hayyam ‘Irmaklarından şaraplar akacak’ diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? ‘Her mümin’e iki huri’ diyorsun Cennet-i alâ kerhane midir?

Çelişkiler Dünya Altı Dört İki Günde Yaratılmıştır.

Kaf Suresi 38. andolsun biz, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde yarattık. bize hiçbir yorgunluk çökmedi.

Furkan Suresi 59. gökleri, yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan, sonra arş’a istivâ eden (ona hükmeden) rahmân’dır. bunu bir bilene sor.

Fussilet Suresi 9. de ki: gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip o’na ortaklar mı koşuyorsunuz? o, âlemlerin rabbidir.

Fussilet Suresi 10. o, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti.

Fussilet Suresi 12. böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. işte bu, azîz, alîm allah’ın takdiridir.

Bakara Suresi 117. (o), göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır. bir şeyi dilediğinde ona sadece "ol!" der, o da hemen oluverir.

Dünya Düzdür

Şems suresi 6. Yere ve onu yayıp dümdüz yapana ant içerimki...

İnsan uzaya çıkamaz

Rahman Suresi 33. Ayet - Ey insanlar ve cinler topluluğu, göklerin ve yerin sınırlarını aşmaya gücünüz yetiyorsa, aşıp geçin. Bir yetkiye sahip olmadan geçemezsiniz.

Ikçı Ayetler (Üstün Irk)

Bakara 47: Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi, sizi âlemlere üstün kıldığımı hatırlayın.

Bakara 122: "Ey İsrailoğulları! ...Ve muhakkak ki Ben, sizi âlemlere üstün kıldım. "

Duhan 32: "Andolsun ki onları (İsrailoğullarını), bir ilim ile âlemlere (insanlar) üstün seçtik!"

Muhammed'in Zeyneb'i de Karilari Arasina Katmasi

Azab Suresi 37. Ayet - Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir.

Muhammed kendi oğlunun karısıyla bu ayetle evlenir.

Zeyneb Bint Cahs, Muhammed'in ogullugu Zeyd'in karisidir. Zeyd'i Muhammed kendisine "ogul" edindigi için herkes ondan "Muhammed'in Oglu (Zeyd Ibn Muhammed)" diye sözeder.

Bu yazıyı bir konuda daha paylaşmıştın,cevap vereyim.

-İnsanları sırf inançlarından ötürü,ticaret yasağı koyan,kervanlarını/mallarını yağma eden,ailelerine,dostlarına zarar veren,canlarına kast eden ve en sonunda doğdukları şehirden onları sürenlere karşı kusura bakma ama merhamet olmaz.Ancak Allah bu durumda bile anlaşma şansı veriyor müşriklere.Onlara karşı merhametli davranıyor.

-Çok kadınla evliliğe gelince,bu meseleden bahseden ayetlere bakarsak dikkat hep yetim/öksüzlere çekilmiştir.Bu durumda dul,yetim öksüz sahibi kadınlardan bahsettiği anlaşılır.Yani bu evlilikler keyfi olamaz.Zaten eşinin izni olmadan,evleneceğin kadının rızası olmadan böyle birşey mümkün değildir.Bir playboy bunu yapsa hatta 40-50 kadınla beraber yaşasa ona lafınız olmaz,buna laf ediyorsunuz.

-Cennette huri meselesine gelince,huri dediği şey fahişe kadınlar değildir.Zira cennet gibi bir yerde cinsel ilişki bence olamaz.Terleme,meni gelmesi,kokma gibi durumlar dünyevi şeylerdir.

-Allah,İbrahim'den oğlunu kurban etmesini istemiyor,İbrahim öyle zannediyor.Halbuki bu sadece bir rüya.Eğer zaten Allah böyle birşey istese neden son anda Cebrail'i yollasın da İsmail'i kurtarsın,bırakır ölsün...

-Kadınlara iftira atmak,evli olduğu halde başkasıyla kırıştıran,eşini aldatan kişiler topluma zarar verir.Bakın burası önemli,İslam'da (Kuran'da)insanın kendisine zarar vermesi durumunda dünyada bir ceza öngörülmez.Topluma zarar veren suçlara cezalar vardır.

-İslam,kesinlikle köleliği kaldırmıştır,zira bu apaçık şirktir...

-Diğer savaş ayetlerine gelince...Bazı ayetlerden Müslüman erkeklerin o zaman korkaklık ettiğini anlıyoruz.Allah ise Müslüman toplumun savunulması için onlara savaşı emrediyor,farz kılıyor.Yoksa Muhammed tek başına eline kılıç alıp savaşamaz.Belli bir ordu/askeri güç lazım.Yoksa toplum tamamı ile yok edilir,İslam diye birşey de kalmaz.

-Miras konusuna gelince,bence bunda bir adaletsizlik yok.Mehir denen şeyden haberiniz vardır umarım.Öyleyse mehir olayına bakarak,Kuran'ın kadını erkeğe üstün tuttuğunu mu söyleyeceğiz?

-Kadınları dövme hakkı yoktur.Kadınlarında boşanma hakkı vardır,çocukları üzerinde hakkı vardır.

-Demokrasi konusunda saçmalamışsın.Şeriat Allah'ın yasası demektir.Ve bu yasalar içerisinde şöyle bir ayette var:''Onların işleri şura (danışma)iledir.''

-Ahzap 33 peygamber eşlerine hitap ediyor.Diğer kadınları etkilemez.Kadınların tarlaya benzetilmesi aşağılama değildir.Kadınlar erkeklerin döl yatağıdır.Bunda bir aşağılama göremiyorum?

-Zeyd'in eşi ile evlilik meselesi,ateistlerin eleştireceği bir konu değildir.Topluma bir zararı yok,eğer Zeyd'in eşide buna razı ise kötü bir taraf göremiyorum.

Bugünlük bu kadar,yarın geri kalanını cevaplayacağım İnşallah.Kahvaltıdan sonra ilk işim bu olacak :) :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sende maya tutmuş. Kendini kandırmaya çalışsan da dinden uzaklaşmaya başlamışsın.

Kölelik yoktur diye çok kesin konuşuyorsun. Halbuki Türkiye'de köleliği Islam değil modernizm kaldırdı. Tanzimat Fermanı yayınlanana kadar İstanbul'da Kapalıçarşıda köle satılırdı. Seni kandırmaya çalışmıyorum. Araştırırsan, bunun doğru olduğunu göreceksin. İslamcı soytarıların masonlar, batı hayranları falan diye aşağıladığı Türk aydınlanmacıları var ya, işte onlar köleliği resmen yasaklamıştır. Ondan önce yasak yoktu.

Peygamberin Zeyd'in karısıyla evlenmesinde anormallik görmüyorsun ya, köleliğe de alıştır kendini. Onu miden kaldırdığına göre bunu da kaldırırır. Hadi bakalım.

tarihinde Robespierre tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kölelik yoktur diye çok kesin konuşuyorsun. Halbuki Türkiye'de köleliği Islam değil modernizm kaldırdı. Tanzimat Fermanı yayınlanana kadar İstanbul'da Kapalıçarşıda köle satılırdı. Seni kandırmaya çalışmıyorum. Araştırırsan, bunun doğru olduğunu göreceksin. İslamcı soytarıların masonlar, batı hayranları falan diye aşağıladığı Türk aydınlanmacıları var ya, işte onlar köleliği resmen yasaklamıştır. Ondan önce yasak yoktu.

aaaaaaaaa hiç olur mu

köleliği kaldırmışlar ama onlar ırkçı, faşist, ulusalcı, baskıcı, cuntacı, darbeci değil mi?

Halbuki padişahlarımız daha demohratikti.

tarihinde Yurt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı ateist arkadaşlarım,4000 civarı Tanrı olduğunu ,benim inandığımın doğru olmama durumunda ne yapacağımı soruyorlar.Şimdi,evrensel dil olan matematik ne diyor,bir bakalım:

-Benim Tanrımın doğruluk olasılığı 4000/1.Yani bir Tanrı var ve biz bu Tanrı'nın ne Tanrısı olduğunu bilmesek bile böyle bir ihtimalim var.Ancak böyle bir durumda ateistlerin cennete gitme olasılığı 4000/0'dır.

Umarım,bir hesap yanlışım yoktur,ne diyorsunuz bu duruma? :)

Ya bu tanrılardan bazılarını başka birine inanman daha çok kızıdıyorsa ? Ya inandığın tanrı o tanrının düşmanı ve gerçek şeytansa? Ya tanrının imtihanın doğru cevabı Ateizm ve asıl şeytanlar dini liderlerse? Sen hiç bir şekilde karda değilsin çünkü seçenekler sınırsız sadece seçeneklere bakarsan ne karın ne zararın var. Ama mantıklı seçenekler sınırlı ve bunların arasında İslam veya bir başka dinin ki görünmüyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sende maya tutmuş. Kendini kandırmaya çalışsan da dinden uzaklaşmaya başlamışsın.

Kölelik yoktur diye çok kesin konuşuyorsun. Halbuki Türkiye'de köleliği Islam değil modernizm kaldırdı. Tanzimat Fermanı yayınlanana kadar İstanbul'da Kapalıçarşıda köle satılırdı. Seni kandırmaya çalışmıyorum. Araştırırsan, bunun doğru olduğunu göreceksin. İslamcı soytarıların masonlar, batı hayranları falan diye aşağıladığı Türk aydınlanmacıları var ya, işte onlar köleliği resmen yasaklamıştır. Ondan önce yasak yoktu.

Peygamberin Zeyd'in karısıyla evlenmesinde anormallik görmüyorsun ya, köleliğe de alıştır kendini. Onu miden kaldırdığına göre bunu da kaldırırır. Hadi bakalım.

Kölelik kesinlikle yoktur.Emevi döneminde uyduruk hadisler ve tefsirler sayesinde hükümdarlar bunu tekrar başlatmışlardır.Osmanlı umrumda bile değil,zaten zalim,acımasız,diktatörlerin hüküm sürdüğü bir devlet,İslam adına her pislik yapılmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya bu tanrılardan bazılarını başka birine inanman daha çok kızıdıyorsa ? Ya inandığın tanrı o tanrının düşmanı ve gerçek şeytansa? Ya tanrının imtihanın doğru cevabı Ateizm ve asıl şeytanlar dini liderlerse? Sen hiç bir şekilde karda değilsin çünkü seçenekler sınırsız sadece seçeneklere bakarsan ne karın ne zararın var. Ama mantıklı seçenekler sınırlı ve bunların arasında İslam veya bir başka dinin ki görünmüyor.

bence konuya madem matematik /mantıkla başladı i halde aynı şekilde devam gerekir .

1/4000 olasılık;

Mantıksal olasılık ve olasılık hesaplama :

Öncelikle idda edilen argümana bakalım .

Islam ve ıslam tanrısı .Allah

Sorgalama ;

1. Allah; herşeyi bilir,herşeye gücü yeter.

Tanrı herşeyi bilirse,kendi geleceğinide bilir.

Kendi geleceğini bilirse örneğin 5 dk sonra elini kaldıracağınida bilir.

Tanrı 5 dk a sonra elini kaldırmak zorundadir. Çünkü geleceği biliyor.

Mantıksal ve matematiksel gerçekler :

Bilinen gelecek değiştirilemez,değiştirilen gelecek bilinemez .

Bilim,mantık ve matematik bize bilinen geleceğin degistirilemeyecegini söylüyor .

O halde ıslam tanrısı allah özgür değildir.tanrininda özgür iradesi olamaz .

2. Herşey biliniyor konumda ise tanrı bunu degistiremez .değiştiremiyorsa ,herşeye gücü yetmiyor demektir .

Herşeyi bilmek ve herseye gücü yetmek mantıksal olarak imkansızdir.

Bilimsel verilerle yaratıcı/yoktan var edici varlık curutulur .

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı ateist arkadaşlarım,4000 civarı Tanrı olduğunu ,benim inandığımın doğru olmama durumunda ne yapacağımı soruyorlar.Şimdi,evrensel dil olan matematik ne diyor,bir bakalım:

-Benim Tanrımın doğruluk olasılığı 4000/1.Yani bir Tanrı var ve biz bu Tanrı'nın ne Tanrısı olduğunu bilmesek bile böyle bir ihtimalim var.Ancak böyle bir durumda ateistlerin cennete gitme olasılığı 4000/0'dır.

Umarım,bir hesap yanlışım yoktur,ne diyorsunuz bu duruma? :)

Avantajlı falan değilsin. Senin mantığınla gidersek;

Ateistleri cennete sokacak bir Tanrı'nın varolma ihtimalini hesaba katarsak aynı ihtimallere sahip oluruz.

Ateistleri cennete sokacak ikinci bir Tanrı'nın varolma ihtimalini hesaba katarsak biz daha avantajlıyız.

Müslümanları cennete sokan, fakat ismi Allah olmayan ikinci bir Tanrı'nın varolma ihtimalini hesaba katarsak tekrar aynı ihtimaller olur.

Bu şekilde sonsuz Tanrı tasviri yapabilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kölelik kesinlikle yoktur.Emevi döneminde uyduruk hadisler ve tefsirler sayesinde hükümdarlar bunu tekrar başlatmışlardır.Osmanlı umrumda bile değil,zaten zalim,acımasız,diktatörlerin hüküm sürdüğü bir devlet,İslam adına her pislik yapılmış.

Ben sana ne dedim? Olmuşsun sen. Ateizm trenine binmişsin. Osmanlı'ya acımasız diktatörler falan diyen Müslüman mı olur evladım?

Ağır, ağır çıkacaksın bu merdivenlerden,Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak,Ve bir zaman bakacaksın semâya ağlayarak...Sular sarardı... yüzün perde perde solmakta,Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta...Eğilmiş arza, kanar, muttasıl kanar güller;Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller,Sular mı yandı? Neden tunca benziyor mermer?Bu bir lisân-ı hafîdir ki ruha dolmakta,Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta...

Ne güzel anlatmış Ahmet Haşim. İşte senin gibi arkadaşların masallardan kopup gerçekler dünyasına geçişiniz böyle olacak. Bir zaman semaya bakıp ağlayacaksın. Niye yoksun, niye?...

Link to post
Sitelerde Paylaş

İmzama da ekleyeceğim bunları.Şimdi gelip bu yaptığımı eleştirmeye hiç hakkın yok,aynısını sende yapmışsın :)

Beyin(dimağ)kelimesinin geçtiği ayet sayısını da yaz :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman kardeş sen her türlü zarardasın.

Bu dünyada allah, melek, peri, şeytan, cin gibi sayısız hayali varlığa inanarak yaşayacaksın. Hayali bir varlığa boşu boşuna senelerce dua edeceksin. Boşu boşuna günde 3 ya da 5 kere abdest alıp yine boşu boşuna oturup kalkacaksın yüzünü yere değdireceksin. Sürekli ayağını yıkadığın için mantar da olabilir tabi ayağında. Boş yere yılın bir ayını aç ve susuz olarak geçireceksin. Boş yere beynine, bağırsaklarına, midene, böbreklerine, karaciğerine zarar vereceksin.

Kırk yılda bir arkadaşlarınla bir araya geldiğinde içki gibi güzel bir şeyden mahrum kalacaksın. Eğlenemeyeceksin.

En önemlisi özgürce düşünebilmek yerine 1400 yıl önceki çöl bedevilerinin yazığı cahillik akan bir kitabı kendine rehber edineceksin. O kitap ne derse onu kabul etmek zorunda kalacaksın. Kendine özgü fikirlerin, düşüncelerin olmayacak.

Eğer allah varsa sen yine zarardasın. Sen yüzsüz, bencil ve gurursuz bir şekilde cennette bardak bardak şarapları iri memeli hurileri götürürken biz ise onurumuzla cehennemde yanacağız. Böyle sadist, psikopat, narsist, egoist, bencil bir tanrıya itaat etmediğimiz için sonsuza kadar kendimizle gurur duyacağız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüman kardeş sen her türlü zarardasın.

Bu dünyada allah, melek, peri, şeytan, cin gibi sayısız hayali varlığa inanarak yaşayacaksın. Hayali bir varlığa boşu boşuna senelerce dua edeceksin. Boşu boşuna günde 3 ya da 5 kere abdest alıp yine boşu boşuna oturup kalkacaksın yüzünü yere değdireceksin. Sürekli ayağını yıkadığın için mantar da olabilir tabi ayağında. Boş yere yılın bir ayını aç ve susuz olarak geçireceksin. Boş yere beynine, bağırsaklarına, midene, böbreklerine, karaciğerine zarar vereceksin.

Kırk yılda bir arkadaşlarınla bir araya geldiğinde içki gibi güzel bir şeyden mahrum kalacaksın. Eğlenemeyeceksin.

En önemlisi özgürce düşünebilmek yerine 1400 yıl önceki çöl bedevilerinin yazığı cahillik akan bir kitabı kendine rehber edineceksin. O kitap ne derse onu kabul etmek zorunda kalacaksın. Kendine özgü fikirlerin, düşüncelerin olmayacak.

Eğer allah varsa sen yine zarardasın. Sen yüzsüz, bencil ve gurursuz bir şekilde cennette bardak bardak şarapları iri memeli hurileri götürürken biz ise onurumuzla cehennemde yanacağız. Böyle sadist, psikopat, narsist, egoist, bencil bir tanrıya itaat etmediğimiz için sonsuza kadar kendimizle gurur duyacağız.

Namaz kılmıyorum,oruç 3-4 gün tutuyorum,içki içebilirim ama sağlığıma zararlı.Eğlenme konusunda sana katılmıyorum.Senden daha özgür olacağım kesin.Sen cehennemde yanarken acaba onurdan,gururdan haberin olacak mı,yada sende bunlardan eser kalacak mı?

Beyin(dimağ)kelimesinin geçtiği ayet sayısını da yaz :D

Bu mealde "akıl" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 37

Bu mealde "beyin" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 3

Bu mealde "düşünme" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 106

Link to post
Sitelerde Paylaş

4000 tanrı olduğunu söyleyen adam ateist mi? O arkadaşlar müşrikmiş, ateistler 4000 tanrıya falan inanmıyor. İslamda ateistten çok müşrike uyuz olunduğu için, seni kızdırmak için öyle demiş olabilir. Yok yani 4000 tanrı falan. O ne be.

Yok onu kastetmedim.Dünyada 4000 civarı din ve bir o kadar inandıkları Tanrı var dedim,ateistler zaten hiçbirini kabul etmiyor.

Ben sana ne dedim? Olmuşsun sen. Ateizm trenine binmişsin. Osmanlı'ya acımasız diktatörler falan diyen Müslüman mı olur evladım?

Ağır, ağır çıkacaksın bu merdivenlerden,Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak,Ve bir zaman bakacaksın semâya ağlayarak...Sular sarardı... yüzün perde perde solmakta,Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta...Eğilmiş arza, kanar, muttasıl kanar güller;Durur alev gibi dallarda kanlı bülbüller,Sular mı yandı? Neden tunca benziyor mermer?Bu bir lisân-ı hafîdir ki ruha dolmakta,Kızıl havâları seyret ki akşam olmakta...

Ne güzel anlatmış Ahmet Haşim. İşte senin gibi arkadaşların masallardan kopup gerçekler dünyasına geçişiniz böyle olacak. Bir zaman semaya bakıp ağlayacaksın. Niye yoksun, niye?...

Kardeş kusura bakma ama ateist olmamı daha çok beklersin.Böyle bir şey olmayacak.Deist olmayı bir zamanlar düşünmüştüm,ama ateizm aklımın ucundan bile geçmedi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran gibi bir kitaba inanıp kendin avantajlı gören kişinin beyninden şüpe ederim.

Kuran-ı Kerim Kısa Özeti

İslamda Şiddet

siddet.jpg

Tevbe suresi 5 ayet – Hürmetli aylar çıkınca, puta tapanları bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayıp hapsedin; her gözetleme yerinde onları bekleyin. eğer tevbe eder, namaz kılar ve zekat verirlerse yollarını serbest bırakın. doğrusu allah bağışlar ve merhamet eder.

Maide suresi 33 ayet – Allah ve peygamberiyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuğa uğraşanların cezası öldürülmek veya asılmak yahut çapraz olarak el ve ayakları kesilmek ya da yerlerinden sürülmektir. bu onlara dünyada bir rezilliktir. onlara ahirette büyük azab vardır.

Nisa suresi 89 ayet – onlar kendileri inkar ettikleri gibi, keşki siz de inkar etseniz de eşit olsanız isterler. allah yolunda hicret etmedikçe onlardan dost edinmeyin. eğer yüz çevirirlerse onları tutun, bulduğunuz yerde öldürün. onlardan dost ve yardımcı edinmeyin.

Muhammed suresi 4 ayet- savaşta inkar edenlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun; sonunda onlara üstün geldiğinizde onları esir alın; savaş sona erince onları ya karşılıksız, ya da fidye ile salıverin; allah dilemiş olsaydı, onlardan başka türlü öç alabilirdi, bunun böyle olması, kiminizi kiminizle denemek içindir. allah, kendi yolunda öldürülenlerin işlerini boşa çıkarmaz.

Enfal suresi 12 ayet – rabbin meleklere, “ben sizinleyim, inananları destekleyin” diye vahyetti. “ben inkar edenlerin kalblerine korku salacağım, artık vurun onların boyunları üstüne, vurun her parmağına” dedi.

Bakara suresi 191 ayet – onları bulduğunuz yerde öldürün. sizi çıkardıkları yerden siz de onları çıkarın. fitne çıkarmak, adam öldürmekten daha kötüdür. mescidi haram’ın yanında, onlar savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. sizinle savaşırlarsa onları öldürün. inkar edenlerin cezası böyledir.

Bakara suresi178 ayet – ey inananlar! öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı: hür ile hür insan, köle ile köle ve kadın ile kadın. öldüren, ölenin kardeşi tarafından bağışlanmışsa, kendisine örfe uymak ve bağışlayana güzellikle diyet ödemek gerekir. bu, rabbiniz’den bir hafifletme ve rahmettir. bundan sonra tecavüzde bulunana elem verici azab vardır.

Nisa suresi 15 ayet – kadınlarınızdan zina edenlere, bunu isbat edecek aranızdan dört şahid getirin, şehadet ederlerse, ölünceye veya allah onlara bir yol açana kadar evlerde tutun.

Maide suresi 38 ayet – erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. allah güçlü’dür, hakim’dir.

Nur Suresi 2 ayet – zina eden kadın ve erkeğin her birine yüzer değnek vurun. allah’a ve ahiret gününe inanıyorsanız, allah’ın dini konusunda o ikisine acımayın. onların ceza görmesine, inananlardan bir topluluk da şahit olsun.

Nur Suresi 4 ayet – iffetli kadınlara zina isnat edip de, sonra dört şahit getiremeyenlere seksen değnek vurun; ebediyen onların şahidliğini kabul etmeyin. işte onlar yoldan çıkmış kimselerdir.

Nisa Suresi 34. ayet – Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve dövün.

Maide Suresi 35. Ayet – Ey Inananlar! Allah’tan sakinin, O’na ulasmaya yol arayin, yolunda cihad edin ki kurtulasiniz.

Tevbe Suresi 73. Ayet – Ey Peygamber! Kâfirlerle cihad et; onlara karsi sert davran. Varacaklari yer cehennemdir, ne kotu donustur.

Tahrim 9. Ayet – Ey Peygamber! Kâfirlerle cihad et; onlara karsi sert davran. Onlarin varacaklari yer cehennemdir, ne kotu donustur!…

Nisa Suresi 16. Ayet – Eşcinselliği içinizden iki erkek yaparsa onlara eziyet edin.

İslamda Kadın

İslamda kadın alınıp satılan maldır sonrada işi bittikten sonra çöp tenikesine atılır.

Muslim%2BWoman%2B1.jpg

Nisa Suresi 117 – Onlar, Allah’ı bırakıp ancak dişilere tapıyorlar. Hâlbuki azgın bir şeytana tapmaktadırlar.

Nisa Suresi 11 – Erkeğe iki, kadına bir birim miras düşer.

Ahzap Suresi 33 – Evlerinizde oturun, Cahiliye de olduğu gibi açılıp saçılmayın.

Bakara Suresi 228 – Erkekler, kadınlara göre üstündür.

Nisa Suresi 3 – Erkek 4 eş alabilir. Beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın.

Nisa Suresi 34 – Eşlerinizi dövme hakkı verilmiştir.

Bakara Suresi 282 – İki kadını şahitliği bir erkeğinkine denk kılınmıştır.

Bakara Suresi 223 – Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın.

Ahzap Suresi 50 – Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Ücretlerini vermiş olduğun eşlerini(Kadın Parayla alınıp satılan maldır), Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeler(kadın köle).

Nahl Suresi 43 - Senden önce de, kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. (Kadından peygamber olmaz)

Enbiyâ Suresi 7 - Biz, senden önce de, kendilerine vahiy verdiğimiz erkeklerden başkasını peygamber olarak göndermedik. (Kadından peygamber olmaz)

1545989_801336446570175_2383258463006073

İslamda Sübyancılık

Unicef-2007.jpg

İslamın pedofili cenneti

Nebe suresi 33. ayet Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmış yaşıt kızlar,

Tomurcuk kelimesinin anlamına bakmamız gerekir.hangi oluşumlar için tomurcuk kelimesi kullanılıyor?

1 . Bir bitkinin üzerinde bulunan ve ileride sap, çiçek veya yaprak verecek olan filiz.

2 . Çiçek açacak gonca

Genel olarak kızlarda meme gelişimi 11 yaşında başlar.

Cennette üreme olacak mıdır? Hayır olmayacaktır. Bildiğiniz gibi cinsellik üreme amaçlıdır. Üstüne üstlün Kuran sübyan yaşta ki Huri göğüslerinden bahseder.

Muhammed’in cennette huri vaadetmesinin sebebi belli. Asıl şaşılacak olan, Kuran’ı doğrulamak için kırk takla atan müslümanların, hurilerin pişbirik oynamak için vaadedildiğini sanmaları. Hurilerin hangi malum iş için vaadedildiği Kuran’da apaçık şekilde yazar. Üreme olmayacaksa ne işe yarayacaktır yeni tomurcuklanmış memeler ve Kuran.

Talak Suresi Bulûğ yaşına girmiş küçük kızlarla evlenmenin ve cinsel ilişkide bulunmanın dinen onaylıyor.

Talâk Suresi 4. Ayet

Kadınlarınızdan âdetten kesilmiş olanlarla (henüz) âdet görmeyenler hususunda tereddüt ederseniz onların bekleme süresi üç aydır. Hamile olanların bekleme süresi ise doğum yapmalarıyla sona erer. Kim Allah’a karşı gelmekten sakınırsa Allah ona işinde bir kolaylık verir.

İslamda Hırsızlık

İslamda kafirin malı helaldir. Enfal demek ganimet demektir. Ganimet bir başkasından zorla alınan maldır.

Enfal Suresi 1. Ayet - Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber’e aittir. O halde siz gerçek müminler iseniz Allah’tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.

Enfal Suresi 69. Ayet - Artık elde ettiğiniz ganimetten helâl ve hoş olarak yiyin ve Allah'a karşı gelmekten sakının.

Fetih Suresi 19. Ayet - Allah onları, elde edecekleri birçok ganimetlerle de mükâfatlandırdı. Allah kudretli, hikmet sahibi ve hükümrandır.

Ganimet peşinde koşan bir Allah, Cariye peşinde koşan bir Allah, hırsızlık yapan bir Allah.

Allah’ı Muhammed’in uydurduğu çok açık. İslam dinini kurulma amacı hırsızlıktı. İnsanları soyup zengin olamak için kurulan bir din.

İslamda Cariye (Kadın Köle)

isid-ezidi-kadin-670.jpg

Müminun Suresi 6 Ayet - Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu cariyeleri hariç. Bunlarla ilişkilerinden dolayı kınanmış değillerdir.

Ahzab Suresi 52 Ayet - Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

Nisa Suresi 24 Ayet - Bir de harb esiri olarak sahibi bulunduğunuz cariyeler müstesna, evli kadınlarla evlenmeniz de size haram kılındı. Bütün bunlar Allah'ın üzerinize farz kıldığı hükümlerdir. Bunların dışında kalanlar ise iffetli olarak zina etmeksizin mallarınızla mehir vermek suretiyle evlenmek istemeniz size helal kılındı. O halde onlardan nikah ile faydalanmanıza karşılık mehirlerini kendilerine verin ki, bu farzdır. O mehri takdir edip kesinleştirdikten sonra birbirinizi razı etmenizde bir mahzur yoktur. Şüphesiz ki Allah her şeyi çok iyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Ahzab Suresi 50 Ayet - Ey peygamber! Biz bilhas sa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir.

Nur Suresi 32 Ayet - Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin.

Savaş Ayetleri

Bakara Suresi 216 Ayet - Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Âl-i İmrân Suresi 13 Ayet - Hiç şüphesiz karşı karşıya gelen iki toplulukta size bir âyet, bir işaret ve ibret vardır. Onlardan biri Allah yolunda savaşıyordu, öbürü de kâfirdi ve karşılarındakini göz kararıyla kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allah da gönderdiği yardımla dilediğini destekliyordu. Gören gözleri olanlar için elbette bunda apaçık bir ibret vardır.

Âl-i İmrân Suresi 121 Ayet - Hani sen sabah erkenden müminleri savaş mevzilerine yerleştirmek için ailenden ayrılmıştın. Allah, hakkıyla işiten ve bilendir.

Nisâ Suresi 74 Ayet - O halde geçici dünya hayatını, ebedî ahiret hayatı karşılığında satacak olanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Her kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, her iki durumda da biz ona yarın pek büyük bir mükafat vereceğiz.

Nisâ Suresi 75 Ayet - Hem size ne oluyor ki, Allah yolunda: "Ey Rabbimiz! bizleri bu halkı zâlim olan memleketten çıkar, tarafından bizi iyi idare edecek bir sahip ve bize katından bir kurtarıcı gönder" diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların kurtarılması uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?

Nisâ Suresi 84 Ayet - (Ey Muhammed) Allah yolunda savaş! Sen ancak kendi yaptığından sorumlusun. Müminleri de savaşa teşvik et. Umulur ki, Allah kâfirlerin gücünü kırar. Hiç şüphesiz ki Allah kuvvet ve kudretçe çok daha güçlü, ve cezası daha çetindir.

Enfâl Suresi 5 Ayet - Nitekim Rabbin seni, hak uğruna savaşmak için evinden çıkarmıştı. Oysa müslümanların bir kısmı o zaman bundan hoşlanmamışlardı.

Enfâl Suresi 39 Ayet - Ortalıkta fitne kalmayıp, din tamamıyla Allah'ın dini oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse muhakkak ki, Allah yaptıklarını görür.

Enfâl Suresi 58 Ayet - Eğer bir kavmin, sözleşmeye aykırı bir hainlik yapmasından korkarsan, savaştan önce aynı şekilde antlaşmayı bozduğunu kendilerine bildir. Çünkü Allah hainleri sevmez.

Enfâl Suresi 75 Ayet - Daha sonradan hicret edip sizinle beraber savaşa katılanlar da sizdendirler. Bir de akraba olanlar, Allah'ın kitabına göre, birbirlerine daha yakındırlar. Şüphe yok ki, Allah her şeyi bilir.

Tevbe Suresi 14 Ayet - Onlarla savaşın ki Allah, sizin ellerinizle onların cezasını versin ve ... onları rezil ve rüsvay etsin, yardımıyla sizi onlara muzaffer kılsın. Ve mümin bir kavmin yüreklerini ferahlandırsın.

Tevbe Suresi 29 Ayet - Kendilerine kitap verilenlerden oldukları halde ne Allah'a, ne ahiret gününe inanmayan, Allah'ın ve Resulünün haram kıldığını haram tanımayan ve hak dini din edinmeyen kimselere alçalmış oldukları halde elden cizye verecekleri hale gelinceye kadar savaş yapın.

Yarattıklarının birbirini öldürmesinden nasıl bir keyf almaktadırki Allah sürekli savaş ve öldürme istemektedir.

Böyle bir Allah olabilirmi? Yada Allah böyle savaş kitabı göndermiş olabilirmi?

İslamda Çok Eşlilik

ilhan-arsel-seriat-ve-kadin-muhammed-cok

Nisa Suresi, ayet 3 - Hoşunuza giden başka kadınlarla iki, üç, ve dörde kadar evlenebilirsiniz.

Rad Suresi, ayet 38 - (Ey Muhammed!) Andolsun senden önce de peygamberler gönderdik, ve onlara da eşler ve çocuklar verdik.

Ahzab Suresi 50 – Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Ahzab Suresi 51 – Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Sırasını geri bıraktığın kadınlardan dilediğini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Onların gözleri aydın olup üzülmemelerine ve kendilerine verdiğin ile hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli olan budur. Allah kalblerinizdekini bilir. Allah her şeyi bilir ve yumuşak davranır.

Ahzab Suresi 52 – Bundan başka kadınlar sana helâl olmaz. Bunları başka eşlerle değiştirmek de olmaz. İsterse güzellikleri hoşuna gitsin. Ancak sahip olduğun cariyen başka. Allah her şeye gözcü bulunuyor.

Ahzab Suresi 55 – Onlar (peygamberin eşleri) için babaları, oğulları, kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları kadın dostları ve sahip oldukları köleleri hakkında bir günah yoktur. Bununla beraber ey Peygamberin hanımları Allah’tan korkun. Çünkü Allah her şeye şahit bulunuyor.

Müminun Suresi 6 – Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu cariyeleri hariç. Bunlarla ilişkilerinden dolayı kınanmış değillerdir.

Nur Suresi 33 – Evlenme imkanını bulamayanlar ise, Allah, lütfu ile kendilerini varlıklı kılıncaya kadar iffetlerini korusunlar. Ellerinizin altında bulunan köleler ve cariyelerden mükatebe yapmak isteyenlerle, eğer kendilerinde hürriyete kavuşmalarında kendileri için bir iyilik görüyorsanız, hemen mükatebe yapın. Allah’ın size vermiş olduğu malından siz de onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde edeceksiniz diye, namuslu kalmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları zor altında bırakırsa, bilinmelidir ki, zorlanmalarından sonra Allah onlar için çok bağışlayıcı ve merhametlidir.

Mearic Suresi 30 – Ancak zevcelerine ve cariyelerine karşı hariç. Çünkü onlara yaklaştıklarında kınanmazlar.

İslamda İnsan Kurban Etmek

Saffat Suresi 99-100-111-102 - Ben Rabbime gidiyorum. O bana doğru yolu gösterecek. Rabbim! Bana sâlihlerden olacak bir evlat ver, dedi. Biz de ona uslu bir oğul müjdeledik. Babasıyla beraber yürüyüp gezecek çağa erişince: Yavrucuğum! Rüyada seni boğazladığımı görüyorum; bir düşün, ne dersin? dedi. O da cevaben: Babacığım! Emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun, dedi.

Allah İbrahimden oğlunu kurban etmesini istiyor.

İslam ve Demokrasi

Müslüman bir ülkede demokrasinin olması imkansızdır. Kuran, devletin şeriat rejimiyle yönetilmesini ister. Şeriat dışındaki tüm rejimleri kafirlik olarak görür.

Câsiye Suresi 18.ayet – Sonra Ey Muhammed seni din hususunda apaçık bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy, bilmeyenlerin hevâ ve heveslerine uyma.

Maide Suresi 48.ayet – Biz, herbiriniz için bir şeriat ve yol belirledik.

Maide Suresi 44.ayet - Şu halde İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Âyetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği hükümler ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.

İslamın Cenneti

oYka8m.jpg

Vakia Suresi (35-37) Gerçekten biz hurileri apayrı biçimde yeni yarattık. Onları, bakireler kıldık. Eşlerine düşkün ve yaşıt.

Nebe Suresi (31-34) Şüphesiz takvâ sahipleri için umulanı buldukları yer, bahçeler, üzüm bağları, göğüsleri tomurcuk gibi kabarmış turunç göğüslü yaşıt kızlar, içki dolu kâseler vardır.

Durhan Suresi 54- Ayet İşte, böyle. Ve onları, iri gözlü huriler ile evlendiririz.

Tur Suresi 20- Takva sahipleri, sıralanmış tahtlar üzerinde yaslanmış olanlardır ve onları güzel gözlü huriler ile evlendirdik.

Rahman Suresi 72- çadırlarda huriler vardır.

Vakia Suresi 22- Ve harika güzel gözlü huriler vardır.

Ömer Hayyam ‘Irmaklarından şaraplar akacak’ diyorsun Cennet-i alâ meyhane midir? ‘Her mümin’e iki huri’ diyorsun Cennet-i alâ kerhane midir?

Çelişkiler Dünya Altı Dört İki Günde Yaratılmıştır.

Kaf Suresi 38. andolsun biz, gökleri, yeri ve ikisi arasında bulunanları altı günde yarattık. bize hiçbir yorgunluk çökmedi.

Furkan Suresi 59. gökleri, yeri ve ikisinin arasındakileri altı günde yaratan, sonra arş’a istivâ eden (ona hükmeden) rahmân’dır. bunu bir bilene sor.

Fussilet Suresi 9. de ki: gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkâr edip o’na ortaklar mı koşuyorsunuz? o, âlemlerin rabbidir.

Fussilet Suresi 10. o, yeryüzüne sabit dağlar yerleştirdi. orada bereketler yarattı ve orada tam dört günde isteyenler için fark gözetmeden gıdalar takdir etti.

Fussilet Suresi 12. böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. ve biz, yakın semâyı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. işte bu, azîz, alîm allah’ın takdiridir.

Bakara Suresi 117. (o), göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır. bir şeyi dilediğinde ona sadece "ol!" der, o da hemen oluverir.

Dünya Düzdür

Şems suresi 6. Yere ve onu yayıp dümdüz yapana ant içerimki...

İnsan uzaya çıkamaz

Rahman Suresi 33. Ayet - Ey insanlar ve cinler topluluğu, göklerin ve yerin sınırlarını aşmaya gücünüz yetiyorsa, aşıp geçin. Bir yetkiye sahip olmadan geçemezsiniz.

Ikçı Ayetler (Üstün Irk)

Bakara 47: Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi, sizi âlemlere üstün kıldığımı hatırlayın.

Bakara 122: "Ey İsrailoğulları! ...Ve muhakkak ki Ben, sizi âlemlere üstün kıldım. "

Duhan 32: "Andolsun ki onları (İsrailoğullarını), bir ilim ile âlemlere (insanlar) üstün seçtik!"

Muhammed'in Zeyneb'i de Karilari Arasina Katmasi

Azab Suresi 37. Ayet - Sonra Zeyd o kadından ilişiğini kestiği zaman, biz onu sana eş yaptık ki, oğulluklarının ilişkilerini kestikleri hanımlarını nikâhlamada müminlere bir darlık olmasın. Allah'ın emri de yerine getirilmiştir.

Muhammed kendi oğlunun karısıyla bu ayetle evlenir.

Zeyneb Bint Cahs, Muhammed'in ogullugu Zeyd'in karisidir. Zeyd'i Muhammed kendisine "ogul" edindigi için herkes ondan "Muhammed'in Oglu (Zeyd Ibn Muhammed)" diye sözeder.

-Kadın peygamber olmaması tartışmalıdır.Zira ben o ayetlerden şu anlamıda çıkarabilirim.Senden önce gönderdiğimiz erkeklerden başkalarına peygamberlik vermedik.Yani buradan illaki kadın peygamber olmaz anlamı çıkmaz,çıksa bile farketmez.Kadınların savaş,işkence,aşağılanma gibi durumları kaldıramayacağını seninle tartışmayacağım.

-Allah savaştan ve ölümden keyif alıyor olamaz,çünkü böyle bir şey olsa müşrikler için açık kapı ve tövbe şansı olmazdı.Hemen hepsini öldürün emri olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu mealde "akıl" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 37

Bu mealde "beyin" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 3

Bu mealde "düşünme" kelimesinin geçtiği ayet sayısı: 106

Beyin,yani dimağ kelimesinin geçtiği ayeti yaz bakalım..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kölelik kesinlikle yoktur.Emevi döneminde uyduruk hadisler ve tefsirler sayesinde hükümdarlar bunu tekrar başlatmışlardır.Osmanlı umrumda bile değil,zaten zalim,acımasız,diktatörlerin hüküm sürdüğü bir devlet,İslam adına her pislik yapılmış.

Sen harbi ucmussun. Islamda kolelik yokmus. Bak asagida Muhammedin kolelerinin listesi var. Hazir suriyede savas varken, ve hala muslumanken ucuza Suriyeden bi hatunu cariye olarak al, sunnettir, yakisir senin gibi muslumanlara.....

Kaynak: http://dinsiz.blogspot.com/2007/02/muhammedin-kleleri.html

Muhammed'in Köleleri
Bu aşağıdaki liste ağırlıklı olarak Prof. Dr. Celal Yeniçeri'nin "Hz.Muhammed ve Yaşadığı Hayat" isimli kitabından derlenmiştir. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir listeyi bu kadar derli toplu bir şekilde başka bir kaynakta (Tabii 2. el kaynak olarak) bulmak mümkün değil. Bu yüzden bu çalışma bence takdire şayandır kendisini tebrik ederim. Yorum kısımları bana aittir ve bazı ufak eklemelerim de olmuştur zaten okuduğunuz da bunu farkedeceksiniz.

Kadın köleleri (Cariyeleri)

1-- Emetullah: Sadece hizmetçi olarak gösteriliyor

2-- Ümeyme : Muhammed'in abdest alma işlerine bakıyor

3-- Bereket (Ümm-ü Eymen) : Muhammed'e babasından miras olarak kalmış ve ona dadılık yapmış. Muhammed onu Zeyd b. Harise ile evlendirmiş ve ondan Üsame'yi doğurmuştur. İlginç olan Ümmü Eymen'in Zeyd ile evlendiğinde oldukça yaşlı olmasına rağmen ondan bir çocuk dünyaya getirmesi. Zeyd yaşlı hanımı Ümmü Eymen'den nasıl bir çocuk yaptı anlamak mümkün değil. Çünkü Ümmü Eymen Muhammed'e dadılık yapmış . Muhammed onun için "annemden sonraki annem" demiş. Zeyd Muhammed'in üvey oğlu, Ümmü Eymen'de annesi gibi kabul ettiği baba mirası köle-dadısı. Aradaki yaş farkı had safhada...

4-- Hadra : Hakkıda fazla bilgi yok. Azad edildiği söyleniyor

5-- Huleysa: Muhammed'in hanımı Hafza'nın mevlâsı (bu kelime bazı yerde köle bazı yerde azadlı köle veya hizmetçi, sırdaş, dost vb. anlamlar veriyor)

6-- Havle: Muhammed'in hizmetçisi (evinini süpürüyormuş)

7-- Rezine (veya Ruzeyne): Muhammed'in Hayber'de ganimet olarak esir alıp evlendiği yahudi asıllı eşi Safiyye'ye ait. Birinci sıradaki Emetullah'ın annesi aynı zamanda.

8-- Radva: Hakkında bilgi yok sadece isim olarak geçmiş

9-- Saibe: Bilgi yok..

10--Sedise: Hafza'ya ait olduğu söyleniyor

11--Sellâme : Muhammed'in cariyelerinden Marya'dan olan oğlu İbrahim'e dadılık yapmış

12--Selmâ: Muhammed'in bir defada azad ettiği dört kölesinden birisi. İbn-i Kesir'e göre aile içinde önemli bir yeri varmış. İyi bir ahçıymış ve Muhammed ile çarşıya da çıkarmış. Hakkında geniş bilgi var ama burada yazmaya gerek yok.

13--Şirin el-Kopti: Muhammed'in çocuk yaptığı cariye Marya'nın kızkardeşi. Mısır kralı Muvakkıs tarafından hediye olarak gönderildi. Muhammed de onu ünlü şairi Hasan b. Sabit'e hediye olarak vermiş.

14--Unkûde: Aişe'ye ait bir cariye

15--Meymune bint Sad: Muhammed'in azadlı cariyelerinden. Pek çok hadis rivayet etmiş

16--Meymune bint Uneyse : Muhammed'in azadlı cariyelerinden

17--Dumayra : Muhammed'in bir defada azad ettiği dört kölesinden birisi.

18--Ümm-ü Ayyaş: Muhammed onu Osman ile evlendirdiği kızına vermiş.

19- Meymune b. Ebi Abis: Bilgi yok

20--Marya el-Kopti (zevce cariye): Mısır kralı Muvakkıs tarafından hediye edildi. Muhammed'in zevce-cariyesi ondan bir çocuğu oldu adı İbrahim.

21- Nefise (zevce-cariye): Muhammed bir ara Zeyneb'ten üç aylığına ilişkiyi kesiyor. Üç ay sonra onunla barışınca Zeyneb kendisine bu cariyeyi hediye ediyor. Bu cariyenin güzelliğinden dolayı Muhammed ona "nefis" anlamına gelen "nefise" (yani 'nefis'in dişil olanı) ismi veriyor .Muhammed onu cinsel amaçlı olarakta kullanıyordu.

22- Cemile (zevce-cariye): Bir harpte ganimet olarak hissesine düşüyor ama hangi harp olduğu belli değil imiş (Bence Kureyza esirleri arasındaydı) Muhammed onu da cinsel ihtiyaçları için kullanıyordu. Tarihçiler bu konuda ittifak etmişlerdir.

Not 1: Kureyza baskınında Muhammed Kureyza kabilesinin erkeklerinin boyunlarını vurdurmuş kadınlarınıda esir almıştı. Muhammed'in payına 1/5 humus hissesi olarak 150-200 civarında kadın ve çocuk ganimet olarak düşmüş Muhammed de onları Şam esir pazarında sattırıp onların parasıyla savaş için at ve silah almıştır. (Not: Anneler ve çocukları ayrı ayrı satılmış ve çocuklar hem annesiz bırakılmış hem de köle olarak meçhul bir yaşama itilmiştir; akîbetleri bilinmemektedir. Zannımca ufak yaştaki kız çocukları yeni sahiplerinin cinsel istismarına uğramıştır.)

Not 2: Kureyza'da esir alınan Reyhane'yi bu listeye dahil etmedim çünkü onu Muhammed'in hanımları listesinde Tabii Reyhane'nin cariye olarak mı kaldığı yoksa Muhammed'in hanımı mı olduğu daima tartışmalı bir konu olmuştur. Prof.Dr. Celal Yeniçeri onu zevce-cariye olarak değerlendirmiş.

Erkek köleleri

1-- Usâme: Zeyd'in oğlu. Bu listeye dahil edilmeyebilir. (Prof. Celal Yeniçeri almış) tabii Zeyd yaşlı hanımı Ümmü Eymen'den nasl bu çocuğu yaptı anlamak mümkün değil. Muhammed son günlerinde Usame'yi islam orduları başkomutanlığına getirdiğinde yaşı 18-19 idi.

2-- Eslem: Gazvelerde Muhammed'in eşyalarını taşıyormuş.

3-- Enese b. Ziyad: Bedir ve Uhud harbinde Muhammed'in mevlası olarak yer lmış

4-- Eymen : Ümmü Eymen'in oğlu Usame'nin anadan bir kardeşi .Muhammed'in abdest suyunu hazırlarmış. Hüneyn savaşında ölmüş

5-- Bâzam : Bilgi yok. Adı Tahman olarak da geçiyormuş

6-- Sevbân: Seferde olsun pazarda olsun Muhammed'in yanından hiç ayrılmazmış. Daha sonra Humus şehirne yerleşmiş ve Hicri 54 yılında orada vefat etmiş.

7-- Huneyn: O da Muhammed'in abdest alma işlerine yardımcı olur ve su temin edermiş. Ondan kalan suyu da sahabeye takdim edermiş.

8-- Zekvân: Bilgi yok..

9-- Râfi (Ebu Râfi): Muhammed'in Benü Nadir arazilerindeki kahyası olarak görev yapmış.MuhammedE turfanda meyve ve zebzeyi buradan o getirirmiş

10- Rebâh: Muhammed'i ziyaret edenlerle ilgilenirmiş.

11- Ruveyfa: Kendisi hakkında bilgi yok.

12- Zeyd b. Harise: Çok aşina olduğumuz bir isim. Kuran'da bile ismi geçiyor. Muhammed'in hanımı Zeyneb'i aldıktan sonra sürekli komutan olarak sefere çıkarttığı eski kölesi, sonraki üvey oğlu ve başkumandanı

13-- Zeyd Ebu Yesâr : Bilgi yok

14-- Sefîne: Muhammed'n hanımı Ümmü Seleme'nin kölesi. Asıl adı Mehran. Muhammed'e hizmet etmesi şartı ile Ümmü Seleme onu azad etmiş. Gazve ve seriyyelerde eşyaları onun sırtına yüklerlermiş.

15-- Selmanu'l Farisi: Muhammed onu ehl-i beytine dahil etmiş. Hendek savaşında hendek kazılması önerisi ondan gelir. Oldukça ünlü bir isimdir. Heryerde detaylı bilgi bulabilrisiniz.

16-- Şakrân : Muhammed'e babasından miras olarak kalmıştır. Mureysi (Ben-i Mustalık) gavzesinde elde edilen ganimetlerden yolda dökülenleri toplamakla görevlendirilmiş.

17-- Dumayra: Cahilliye öneminde köle yapılmış. Muhammed onu satın alıp azad etmiş.

18-- Tahmân (Mervan): Muhammed'in Hayber'deki arazilerine bakan kahya-kölesi

19-- Ubeyd: Bilgi yok

20-- Fadâle Yemani: İsmi İbn Hazm tarafından halife II. Ömer için hazırlanan listede geçiyormuş.

21-- Kafîz: Bilgi yok

22-- Kirkere: Savaşlarda Muhammed'in eşyalarını taşıyormuş. Ganimetlerden elbise çaldığı için Muhammed trafından cehennemlik olarak etiketlenmiş.Sahih hadis kaynaklarında geçer bu olay.

23-- Keysan: Muhammed'in azadlı kölesi. Muhammed onu azad ettikten sonra mevlası olarak zekattan bir şe yiyemeyeceğini söylemiş.

24-- Mebur el-Kopti: Mısır kralı Mukavkısın Muhammed'e hediye ettiği 3 kardeşten erkek olanı.

25-- Midam: Hayber ganimetlerinden mal aşırması nedeni ile Muhammed tarafından ölüm cezasına çarptırılmış ve cezası infaz edilmiştir.

26-- Nâfi: Bilgi yok

27-- Nufay: Cemel ve Sıffın harplerine katıldığı söyleniyor ama Muhammed'in yanındaki pozisyonu belli değil.

28-- Vâkıd: Bilgi yok

29-- Hürmüz Ebû Keysân: Bedr savaşına katılmış. Muhammed onu azad etmiş ve zekat malından yiyemeyeceğini söylemiş

30-- Hişâm: Bilgi yok

31- Yesâr: Gatafan ve Süleym harbi sırasında Muhammed'in eline geçmiş. Güzel namaz kıldığı için Muhammed onu azad etti. Muhammed'in zekat sürülerinin çobanlığını yapıyordu. Ureyne kabilesinden bazı kimseler tarafından gözleri oyularak vahşice öldürülmüş daha sonra da Muhammed onlara misilleme olarak aynı işleme taabi tutmuştur. (Not: Maide 33 ayetinin bu olay nedeni ile indiği (!) söylenir)

32-- Ebû el-Hamrâ: Muhammed'in hizmetçisi olarak geçiyor ama ne hizmetinde bulunduğu belirtilmiyor.

33-- Ebû Seleme: Muhammed'in çobanı

34-- Ebû Safiyye : Bilgi yok

35- Ebû Dumayra: Daha önce adı geçen Dumayra'nın babası. Cahilliye döneminde köle yapılmış ve daha sonra Muhammed tarafından satın alınmıştır.Muhammed daha sonra onu ehl-i beytine almıştır.

36- Ebû Ubeyde : Azadlı köle. Ahçılık yapıyormuş

37-- Ebû Asîb: Azadlı köle olarak geçiyor.

38-- Ebû Kebşe Süleym el-Enmârî: Uhud ve sonraki diğer harplere katılmış. Muhammed'den çokca hadis rivayet etmiş.

39-- Ebû Muveyhibe: Ben-i Mustalık gazvesinde Aişe'nin devesini sürenlerden. Zannımca o da Aişe'nin kölesi idi. Muhammed onu daha sonra azad etmiştir.

Hürlerden hizmetçileri

1--Enes b. Malik

2--Esla b. Şerîk

3--Esma b. Harise

4--Bukeyra

5--Bilal b. Rebâh el Habeşî

6--Habbe ve Sevâ

7--Zu-Mıhmar

8--Rabî'a b. Ka'b el-Eslemi

9--Sa'd

10--Abdullah Revâha

11--Abdullah b. Mesûd

12--Ukbe b. Âmir

13--Kays b. Sa'd

14--Mugîra b. Şu'be

15--Mikdâd b. Esved

16--Mûhacir

17--Ebu's-Sehm

18- Ebu Bekr : İlginç ama İbn Kesir onu da Muhammed'in hizmetçisi olarak göstermiş

Not: Bu yukarıdaki "hür hizmetçiler"le ilgili bilgilere girmiyorum istediğiniz kadar çok bilgiyi internette bulabilirisiniz

Toplam: 22+ 39+18 =79 köle

Bu konuda en geniş bilgi İbn Seyyidi'n-Nas (Seyiddünnas)'da. Toplam 53 erkek köle 15 cariye ve 18 sahabelerden hür hizmetçi ismi geçiyormuş. (Bu bilgi Arif Tekin'de geçiyor)

İbn-i Kesir'in (el-sira) siretinde de Muhammed'in kölelerinin 40 kadarınının ismi hayat hikayesi dahil verilmekteymiş.

İbnu'l Kayyum da ise 45 köle ismi geçiyormuş.

İbn Sad (ö. 230) ise sadece 17 köleden bahsediyormuş.

Ayrıca;

Hammâd (ö 267 h. )---Teriketû'n Nebi

Hakim-Müstedrek

Moğultay-el-İşare

İbnu'l Cevzi-Telkih bu konuda kaynaklar arasında.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Araplara inanmıyorum.Araplar belkide en sevmediğim milletlerden biridir.Ben Kuran'a inanıyorum ve içerisindeki sistem onun Arap sözü değil,Tanrı sözü olduğunu kanıtlamaya yeterde artar.Ayrıca ataların peşinden gittiğim felan yok hatta buna karşıyım.

....

Hakka-40

Muhakkak ki o (Kur'an), şerefli bir elçinin sözüdür.

Hani arabın sözü değildi??

Sen kurana inanıyorum,içindeki sistem tanrının sözü olduğunu kanıtlıyor diyorsun am kuranı okumamışsın bile. Okusaydın hakka-40 ayetini görür, kuran arabın sözü değildir demezdin..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...