Jump to content

Her durumda sizden avantajlıyım.


Recommended Posts

Sen harbi ucmussun. Islamda kolelik yokmus. Bak asagida Muhammedin kolelerinin listesi var. Hazir suriyede savas varken, ve hala muslumanken ucuza Suriyeden bi hatunu cariye olarak al, sunnettir, yakisir senin gibi muslumanlara.....

Kaynak: http://dinsiz.blogspot.com/2007/02/muhammedin-kleleri.html

Muhammed'in Köleleri
Bu aşağıdaki liste ağırlıklı olarak Prof. Dr. Celal Yeniçeri'nin "Hz.Muhammed ve Yaşadığı Hayat" isimli kitabından derlenmiştir. Doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir listeyi bu kadar derli toplu bir şekilde başka bir kaynakta (Tabii 2. el kaynak olarak) bulmak mümkün değil. Bu yüzden bu çalışma bence takdire şayandır kendisini tebrik ederim. Yorum kısımları bana aittir ve bazı ufak eklemelerim de olmuştur zaten okuduğunuz da bunu farkedeceksiniz.

Kadın köleleri (Cariyeleri)

1-- Emetullah: Sadece hizmetçi olarak gösteriliyor

2-- Ümeyme : Muhammed'in abdest alma işlerine bakıyor

3-- Bereket (Ümm-ü Eymen) : Muhammed'e babasından miras olarak kalmış ve ona dadılık yapmış. Muhammed onu Zeyd b. Harise ile evlendirmiş ve ondan Üsame'yi doğurmuştur. İlginç olan Ümmü Eymen'in Zeyd ile evlendiğinde oldukça yaşlı olmasına rağmen ondan bir çocuk dünyaya getirmesi. Zeyd yaşlı hanımı Ümmü Eymen'den nasıl bir çocuk yaptı anlamak mümkün değil. Çünkü Ümmü Eymen Muhammed'e dadılık yapmış . Muhammed onun için "annemden sonraki annem" demiş. Zeyd Muhammed'in üvey oğlu, Ümmü Eymen'de annesi gibi kabul ettiği baba mirası köle-dadısı. Aradaki yaş farkı had safhada...

4-- Hadra : Hakkıda fazla bilgi yok. Azad edildiği söyleniyor

5-- Huleysa: Muhammed'in hanımı Hafza'nın mevlâsı (bu kelime bazı yerde köle bazı yerde azadlı köle veya hizmetçi, sırdaş, dost vb. anlamlar veriyor)

6-- Havle: Muhammed'in hizmetçisi (evinini süpürüyormuş)

7-- Rezine (veya Ruzeyne): Muhammed'in Hayber'de ganimet olarak esir alıp evlendiği yahudi asıllı eşi Safiyye'ye ait. Birinci sıradaki Emetullah'ın annesi aynı zamanda.

8-- Radva: Hakkında bilgi yok sadece isim olarak geçmiş

9-- Saibe: Bilgi yok..

10--Sedise: Hafza'ya ait olduğu söyleniyor

11--Sellâme : Muhammed'in cariyelerinden Marya'dan olan oğlu İbrahim'e dadılık yapmış

12--Selmâ: Muhammed'in bir defada azad ettiği dört kölesinden birisi. İbn-i Kesir'e göre aile içinde önemli bir yeri varmış. İyi bir ahçıymış ve Muhammed ile çarşıya da çıkarmış. Hakkında geniş bilgi var ama burada yazmaya gerek yok.

13--Şirin el-Kopti: Muhammed'in çocuk yaptığı cariye Marya'nın kızkardeşi. Mısır kralı Muvakkıs tarafından hediye olarak gönderildi. Muhammed de onu ünlü şairi Hasan b. Sabit'e hediye olarak vermiş.

14--Unkûde: Aişe'ye ait bir cariye

15--Meymune bint Sad: Muhammed'in azadlı cariyelerinden. Pek çok hadis rivayet etmiş

16--Meymune bint Uneyse : Muhammed'in azadlı cariyelerinden

17--Dumayra : Muhammed'in bir defada azad ettiği dört kölesinden birisi.

18--Ümm-ü Ayyaş: Muhammed onu Osman ile evlendirdiği kızına vermiş.

19- Meymune b. Ebi Abis: Bilgi yok

20--Marya el-Kopti (zevce cariye): Mısır kralı Muvakkıs tarafından hediye edildi. Muhammed'in zevce-cariyesi ondan bir çocuğu oldu adı İbrahim.

21- Nefise (zevce-cariye): Muhammed bir ara Zeyneb'ten üç aylığına ilişkiyi kesiyor. Üç ay sonra onunla barışınca Zeyneb kendisine bu cariyeyi hediye ediyor. Bu cariyenin güzelliğinden dolayı Muhammed ona "nefis" anlamına gelen "nefise" (yani 'nefis'in dişil olanı) ismi veriyor .Muhammed onu cinsel amaçlı olarakta kullanıyordu.

22- Cemile (zevce-cariye): Bir harpte ganimet olarak hissesine düşüyor ama hangi harp olduğu belli değil imiş (Bence Kureyza esirleri arasındaydı) Muhammed onu da cinsel ihtiyaçları için kullanıyordu. Tarihçiler bu konuda ittifak etmişlerdir.

Not 1: Kureyza baskınında Muhammed Kureyza kabilesinin erkeklerinin boyunlarını vurdurmuş kadınlarınıda esir almıştı. Muhammed'in payına 1/5 humus hissesi olarak 150-200 civarında kadın ve çocuk ganimet olarak düşmüş Muhammed de onları Şam esir pazarında sattırıp onların parasıyla savaş için at ve silah almıştır. (Not: Anneler ve çocukları ayrı ayrı satılmış ve çocuklar hem annesiz bırakılmış hem de köle olarak meçhul bir yaşama itilmiştir; akîbetleri bilinmemektedir. Zannımca ufak yaştaki kız çocukları yeni sahiplerinin cinsel istismarına uğramıştır.)

Not 2: Kureyza'da esir alınan Reyhane'yi bu listeye dahil etmedim çünkü onu Muhammed'in hanımları listesinde Tabii Reyhane'nin cariye olarak mı kaldığı yoksa Muhammed'in hanımı mı olduğu daima tartışmalı bir konu olmuştur. Prof.Dr. Celal Yeniçeri onu zevce-cariye olarak değerlendirmiş.

Erkek köleleri

1-- Usâme: Zeyd'in oğlu. Bu listeye dahil edilmeyebilir. (Prof. Celal Yeniçeri almış) tabii Zeyd yaşlı hanımı Ümmü Eymen'den nasl bu çocuğu yaptı anlamak mümkün değil. Muhammed son günlerinde Usame'yi islam orduları başkomutanlığına getirdiğinde yaşı 18-19 idi.

2-- Eslem: Gazvelerde Muhammed'in eşyalarını taşıyormuş.

3-- Enese b. Ziyad: Bedir ve Uhud harbinde Muhammed'in mevlası olarak yer lmış

4-- Eymen : Ümmü Eymen'in oğlu Usame'nin anadan bir kardeşi .Muhammed'in abdest suyunu hazırlarmış. Hüneyn savaşında ölmüş

5-- Bâzam : Bilgi yok. Adı Tahman olarak da geçiyormuş

6-- Sevbân: Seferde olsun pazarda olsun Muhammed'in yanından hiç ayrılmazmış. Daha sonra Humus şehirne yerleşmiş ve Hicri 54 yılında orada vefat etmiş.

7-- Huneyn: O da Muhammed'in abdest alma işlerine yardımcı olur ve su temin edermiş. Ondan kalan suyu da sahabeye takdim edermiş.

8-- Zekvân: Bilgi yok..

9-- Râfi (Ebu Râfi): Muhammed'in Benü Nadir arazilerindeki kahyası olarak görev yapmış.MuhammedE turfanda meyve ve zebzeyi buradan o getirirmiş

10- Rebâh: Muhammed'i ziyaret edenlerle ilgilenirmiş.

11- Ruveyfa: Kendisi hakkında bilgi yok.

12- Zeyd b. Harise: Çok aşina olduğumuz bir isim. Kuran'da bile ismi geçiyor. Muhammed'in hanımı Zeyneb'i aldıktan sonra sürekli komutan olarak sefere çıkarttığı eski kölesi, sonraki üvey oğlu ve başkumandanı

13-- Zeyd Ebu Yesâr : Bilgi yok

14-- Sefîne: Muhammed'n hanımı Ümmü Seleme'nin kölesi. Asıl adı Mehran. Muhammed'e hizmet etmesi şartı ile Ümmü Seleme onu azad etmiş. Gazve ve seriyyelerde eşyaları onun sırtına yüklerlermiş.

15-- Selmanu'l Farisi: Muhammed onu ehl-i beytine dahil etmiş. Hendek savaşında hendek kazılması önerisi ondan gelir. Oldukça ünlü bir isimdir. Heryerde detaylı bilgi bulabilrisiniz.

16-- Şakrân : Muhammed'e babasından miras olarak kalmıştır. Mureysi (Ben-i Mustalık) gavzesinde elde edilen ganimetlerden yolda dökülenleri toplamakla görevlendirilmiş.

17-- Dumayra: Cahilliye öneminde köle yapılmış. Muhammed onu satın alıp azad etmiş.

18-- Tahmân (Mervan): Muhammed'in Hayber'deki arazilerine bakan kahya-kölesi

19-- Ubeyd: Bilgi yok

20-- Fadâle Yemani: İsmi İbn Hazm tarafından halife II. Ömer için hazırlanan listede geçiyormuş.

21-- Kafîz: Bilgi yok

22-- Kirkere: Savaşlarda Muhammed'in eşyalarını taşıyormuş. Ganimetlerden elbise çaldığı için Muhammed trafından cehennemlik olarak etiketlenmiş.Sahih hadis kaynaklarında geçer bu olay.

23-- Keysan: Muhammed'in azadlı kölesi. Muhammed onu azad ettikten sonra mevlası olarak zekattan bir şe yiyemeyeceğini söylemiş.

24-- Mebur el-Kopti: Mısır kralı Mukavkısın Muhammed'e hediye ettiği 3 kardeşten erkek olanı.

25-- Midam: Hayber ganimetlerinden mal aşırması nedeni ile Muhammed tarafından ölüm cezasına çarptırılmış ve cezası infaz edilmiştir.

26-- Nâfi: Bilgi yok

27-- Nufay: Cemel ve Sıffın harplerine katıldığı söyleniyor ama Muhammed'in yanındaki pozisyonu belli değil.

28-- Vâkıd: Bilgi yok

29-- Hürmüz Ebû Keysân: Bedr savaşına katılmış. Muhammed onu azad etmiş ve zekat malından yiyemeyeceğini söylemiş

30-- Hişâm: Bilgi yok

31- Yesâr: Gatafan ve Süleym harbi sırasında Muhammed'in eline geçmiş. Güzel namaz kıldığı için Muhammed onu azad etti. Muhammed'in zekat sürülerinin çobanlığını yapıyordu. Ureyne kabilesinden bazı kimseler tarafından gözleri oyularak vahşice öldürülmüş daha sonra da Muhammed onlara misilleme olarak aynı işleme taabi tutmuştur. (Not: Maide 33 ayetinin bu olay nedeni ile indiği (!) söylenir)

32-- Ebû el-Hamrâ: Muhammed'in hizmetçisi olarak geçiyor ama ne hizmetinde bulunduğu belirtilmiyor.

33-- Ebû Seleme: Muhammed'in çobanı

34-- Ebû Safiyye : Bilgi yok

35- Ebû Dumayra: Daha önce adı geçen Dumayra'nın babası. Cahilliye döneminde köle yapılmış ve daha sonra Muhammed tarafından satın alınmıştır.Muhammed daha sonra onu ehl-i beytine almıştır.

36- Ebû Ubeyde : Azadlı köle. Ahçılık yapıyormuş

37-- Ebû Asîb: Azadlı köle olarak geçiyor.

38-- Ebû Kebşe Süleym el-Enmârî: Uhud ve sonraki diğer harplere katılmış. Muhammed'den çokca hadis rivayet etmiş.

39-- Ebû Muveyhibe: Ben-i Mustalık gazvesinde Aişe'nin devesini sürenlerden. Zannımca o da Aişe'nin kölesi idi. Muhammed onu daha sonra azad etmiştir.

Hürlerden hizmetçileri

1--Enes b. Malik

2--Esla b. Şerîk

3--Esma b. Harise

4--Bukeyra

5--Bilal b. Rebâh el Habeşî

6--Habbe ve Sevâ

7--Zu-Mıhmar

8--Rabî'a b. Ka'b el-Eslemi

9--Sa'd

10--Abdullah Revâha

11--Abdullah b. Mesûd

12--Ukbe b. Âmir

13--Kays b. Sa'd

14--Mugîra b. Şu'be

15--Mikdâd b. Esved

16--Mûhacir

17--Ebu's-Sehm

18- Ebu Bekr : İlginç ama İbn Kesir onu da Muhammed'in hizmetçisi olarak göstermiş

Not: Bu yukarıdaki "hür hizmetçiler"le ilgili bilgilere girmiyorum istediğiniz kadar çok bilgiyi internette bulabilirisiniz

Toplam: 22+ 39+18 =79 köle

Bu konuda en geniş bilgi İbn Seyyidi'n-Nas (Seyiddünnas)'da. Toplam 53 erkek köle 15 cariye ve 18 sahabelerden hür hizmetçi ismi geçiyormuş. (Bu bilgi Arif Tekin'de geçiyor)

İbn-i Kesir'in (el-sira) siretinde de Muhammed'in kölelerinin 40 kadarınının ismi hayat hikayesi dahil verilmekteymiş.

İbnu'l Kayyum da ise 45 köle ismi geçiyormuş.

İbn Sad (ö. 230) ise sadece 17 köleden bahsediyormuş.

Ayrıca;

Hammâd (ö 267 h. )---Teriketû'n Nebi

Hakim-Müstedrek

Moğultay-el-İşare

İbnu'l Cevzi-Telkih bu konuda kaynaklar arasında.

Bana hadislerden,rivayetlerden örnekler vermeyin kardeşim.Gözümde en ufak değerleri yok.Sanırım bir ateist arkadaşın blogundan kopyalayıp gelmişsin.

Hakka-40

Muhakkak ki o (Kur'an), şerefli bir elçinin sözüdür.

Hani arabın sözü değildi??

Sen kurana inanıyorum,içindeki sistem tanrının sözü olduğunu kanıtlıyor diyorsun am kuranı okumamışsın bile. Okusaydın hakka-40 ayetini görür, kuran arabın sözü değildir demezdin..

69/HÂKKA-40: Ki bu şerefli bir elçinin (getirdiği) sözdür.

Doğrusu bu...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 108
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bana hadislerden,rivayetlerden örnekler vermeyin kardeşim.Gözümde en ufak değerleri yok.Sanırım bir ateist arkadaşın blogundan kopyalayıp gelmişsin.

69/HÂKKA-40: Ki bu şerefli bir elçinin (getirdiği) sözdür.

Doğrusu bu...

Hocam sen hasta misin? Islam tarihinde kolelik yasaktir diyen tek musluman belkide sensin. En kotusude bunun farkinda degilsin. Adama Muhammedin kolelerinin listesini veriyorum, bunlar hadistir, rivayettir, ateistin blogundan almissin diyor. Yani bu kadar sacmalamak normal degil, umarim farkindasindir. Istedigin yere bak, ayni bilgileri gorursun. Islamda birak koleyi, cariye bile vardir, bildigin seks kolesi, ac Kurani cariyeler hakkinda yazanlari oku.

Su foruma muslumanin en cahile geliyor arkadas, dogruduzgun Kurani okuyup bilen musluman yok. Komple zircahiller, kolelik yoktur diyen cikiyor. En komigide yanlisina israr ediyor.

Ne gerizkali insansin yahu,... Anlat bakalim, kolelik yoksa, su asagidaki ayet ne? Ne kadar beyionsizsin, Kurani bir kere bile acip okumamissin, gelip burda sacmaliyorsun....

2:178 -

Ey iman edenler! Öldürmede kısas size farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın. Ama her kim, ölenin kardeşi tarafından bir şey karşılığı bağışlanırsa, o zaman örfe uyması, ona diyeti güzellikle ödemesi gerekir. Bu, Rabbiniz tarafından bir hafifletme ve bir rahmettir. Her kim bunun arkasından yine saldırırsa, artık ona acı veren bir azab vardır.

Bu angut simdi bu ayette yanlistir der, beklerim.... Bosuna evap yazma, senin salak oldguna karar verdim, bundan sonra ciddiye alip cevap bile yazmam. Benim gozumde ISID militani bile senden degerlidir, en azindan dinini biliyor, senin gibi salak degil. Git once kendi Kuranini oku, ogren, ondan sonra gel, cahil insan evladi.... Su foruma uye olan muslumanlarada genel islami bilgiler testi uygulansin, testi gecenler foruma girebilsin, Kurandan habersiz muslumanlar buraya uye oluyor, tartisma kalitesi yerin dibinde, yuzlerce yildir uygulanan dinden haberi olmayan, mahalledeki herkes musluman diye musluman olan tipler gelip burda zirvaliyor, forum copluge donuiyor. Yani az biraz dinine saygili insan inandigi din hakkinda bilgi edinir, bunlar komple cahil...

tarihinde skander tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bana hadislerden,rivayetlerden örnekler vermeyin kardeşim.Gözümde en ufak değerleri yok.Sanırım bir ateist arkadaşın blogundan kopyalayıp gelmişsin.

69/HÂKKA-40: Ki bu şerefli bir elçinin (getirdiği) sözdür.

Doğrusu bu...

doğrusu bu : 69/HÂKKA-40: Ki bu şerefli bir elçinin sözüdür.

parantezler sonradan çevirmenler tarafından eklenir.....kuranda PARANTEZ mi var be adam ????

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Edip Yüksel'in mealinde "beyin" geçiyordu. Ama o da fuâd kelimesine verilen anlam. Fuâd gerçekte Arap lisanında kalp, gönül anlamına geliyormuş.

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hocam sen hasta misin? Islam tarihinde kolelik yasaktir diyen tek musluman belkide sensin. En kotusude bunun farkinda degilsin. Adama Muhammedin kolelerinin listesini veriyorum, bunlar hadistir, rivayettir, ateistin blogundan almissin diyor. Yani bu kadar sacmalamak normal degil, umarim farkindasindir. Istedigin yere bak, ayni bilgileri gorursun. Islamda birak koleyi, cariye bile vardir, bildigin seks kolesi, ac Kurani cariyeler hakkinda yazanlari oku.

Su foruma muslumanin en cahile geliyor arkadas, dogruduzgun Kurani okuyup bilen musluman yok. Komple zircahiller, kolelik yoktur diyen cikiyor. En komigide yanlisina israr ediyor.

Ne gerizkali insansin yahu,... Anlat bakalim, kolelik yoksa, su asagidaki ayet ne? Ne kadar beyionsizsin, Kurani bir kere bile acip okumamissin, gelip burda sacmaliyorsun....

2:178 -

Ey iman edenler! Öldürmede kısas size farz kılındı. Hüre hür, köleye köle, kadına kadın. Ama her kim, ölenin kardeşi tarafından bir şey karşılığı bağışlanırsa, o zaman örfe uyması, ona diyeti güzellikle ödemesi gerekir. Bu, Rabbiniz tarafından bir hafifletme ve bir rahmettir. Her kim bunun arkasından yine saldırırsa, artık ona acı veren bir azab vardır.

Bu angut simdi bu ayette yanlistir der, beklerim.... Bosuna evap yazma, senin salak oldguna karar verdim, bundan sonra ciddiye alip cevap bile yazmam. Benim gozumde ISID militani bile senden degerlidir, en azindan dinini biliyor, senin gibi salak degil. Git once kendi Kuranini oku, ogren, ondan sonra gel, cahil insan evladi.... Su foruma uye olan muslumanlarada genel islami bilgiler testi uygulansin, testi gecenler foruma girebilsin, Kurandan habersiz muslumanlar buraya uye oluyor, tartisma kalitesi yerin dibinde, yuzlerce yildir uygulanan dinden haberi olmayan, mahalledeki herkes musluman diye musluman olan tipler gelip burda zirvaliyor, forum copluge donuiyor. Yani az biraz dinine saygili insan inandigi din hakkinda bilgi edinir, bunlar komple cahil...

Senin üslubunla konuşacağım.

Lan gerizekalı!Köle=Kul demektir.Efendi=Rab demektir.Musa kıssasında firavun kimseye ben sizi yarattım,ben sizin Allah'ınızım demiyor.O, binlerce Yahudi'yi nesiller boyu köleleştirdiği için lanetleniyor.Rablik yani efendilik taslıyor.Sende kalkmış bana Kuran köleliğe izin verir diyorsun.Ulan kölelik dediğin şey katıksız şirktir.Kuran buna izin mi veriyor?

Kuran'ı senden iyi biliyorum,dingil.Kuran'da köle azat edin derken,illaki elinizin altında,sahip olduğunuz köleyi mi diyor?O zaman hristiyanların,yahudilerin sattığı kölelerden birini alın,özgür bırakın diyor.

Lan kuranda bile "Hür hür ile, köle köle ile, dişi dişi ile kısas olunur." yazıyor.Bunu da mı sonradan eklediler kafasız 19'cu?

doğrusu bu : 69/HÂKKA-40: Ki bu şerefli bir elçinin sözüdür.

parantezler sonradan çevirmenler tarafından eklenir.....kuranda PARANTEZ mi var be adam ????

''sözüdür'' ile ''sözdür'' farklı.Ben oradan farklı bir anlam çıkarıyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin üslubunla konuşacağım.

Lan gerizekalı!Köle=Kul demektir.Efendi=Rab demektir.Musa kıssasında firavun kimseye ben sizi yarattım,ben sizin Allah'ınızım demiyor.O, binlerce Yahudi'yi nesiller boyu köleleştirdiği için lanetleniyor.Rablik yani efendilik taslıyor.Sende kalkmış bana Kuran köleliğe izin verir diyorsun.Ulan kölelik dediğin şey katıksız şirktir.Kuran buna izin mi veriyor?

Kuran'ı senden iyi biliyorum,dingil.Kuran'da köle azat edin derken,illaki elinizin altında,sahip olduğunuz köleyi mi diyor?O zaman hristiyanların,yahudilerin sattığı kölelerden birini alın,özgür bırakın diyor.

''sözüdür'' ile ''sözdür'' farklı.Ben oradan farklı bir anlam çıkarıyorum..

Allahin beyinsizi. Ac yukaridaki ayeti oku. Kole yerine kul koy, oyle oku, bak bakalim ayni anlam cikiyor mu? Gunes diye bisey yok desen su soyledigin laftan daha mantikli, onun bile farkinda degilsin...

Al bak beyinsiz bu Muhammedin veda hutbesinden:

.Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız Ondan en çok korkanınızdır. "Azası kesik siyahi bir köle başınıza amir olarak tayin edilse sizi Allahın kitabı ile idare ederse onu dinleyiniz ve itaat ediniz. 

Anlat bakalim beyinsiz insan evladi burda siyahi bir kole yerine siyahi bir kul mu demek istemis peygamberiniz? Niye kole olduguna vurgu yapiyor, senin zirvaladigin gibi olsa, siyahi bir kul basiniza gecse demesi lazimdi. Adamlarin peygamnberi bile irkci, siyahi bir kole diye iyicene siyahlari asagilamis. Su forumda Hz Muhammedin dogum kayitlari Suudi Arabistan hukumetindedir diyen salak bir musluman vardi. O number 1. Sen number 2'sun salaklik olayinda. Islami oldugu gibi degil, kicindan uydurdugun seklinde algilamaya calisiyorsun. Koleligi vicdanin kaldirmiyor, dinine yakistiramiyorsun, gercegi gormek yerine, islamda kolelik yoktur zirvasina inanmissin. Islamda kolelik yoktur lafina TR disindaki butun islam ulkelerinde bi tarafiyla gulerler. Al eline bir Kuran oku. Insan ol, aptal, beyinsiz musluman olma. Ac Kuranin son tarafini, hangi kelimenin nerde gectigi yazar, Kuranda defalarca kolelik gecer, onlari tek tek oku. Kurani bir kere bile okumadigin o kadar bellki...Bide utanmadan Kurani benden iyi bildigini iddia eidyor, ulan sen bir kere bile okumamissin Kurani. Kurani bir kere okuyan adam bu kadar sacmalamaz, sacmalayamaz. Al bak asagida nAHL 75. Anlata bakalim, asagida kole ile demek istenen kuldur de, gulelim sana biraz daha....Adamin peygamnberinin 50-60 tane kolesi var, adama peygambere uyun diye verilen emir var, kalkmis kolelik yoktur diyor. Yani zirvalamada son asamasin, farkinda degilsin.

Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah’a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler.
tarihinde skander tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin üslubunla konuşacağım.

Lan gerizekalı!Köle=Kul demektir.Efendi=Rab demektir.Musa kıssasında firavun kimseye ben sizi yarattım,ben sizin Allah'ınızım demiyor.O, binlerce Yahudi'yi nesiller boyu köleleştirdiği için lanetleniyor.Rablik yani efendilik taslıyor.Sende kalkmış bana Kuran köleliğe izin verir diyorsun.Ulan kölelik dediğin şey katıksız şirktir.Kuran buna izin mi veriyor?

Kuran'ı senden iyi biliyorum,dingil.Kuran'da köle azat edin derken,illaki elinizin altında,sahip olduğunuz köleyi mi diyor?O zaman hristiyanların,yahudilerin sattığı kölelerden birini alın,özgür bırakın diyor.

''sözüdür'' ile ''sözdür'' farklı.Ben oradan farklı bir anlam çıkarıyorum..

Beyinsiz bir tane daha ayet var, cahil kalma, oku. Kurani oku, kicindan uydurma.....Nur 32

Sizden bekâr olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

BUrdada kole ile kul demek isteniyor diyorsun degil mi? Neremizle gulecegimize sasirdik sana.... Sana gore yukarikadaki ayet aslinda "Sizden bekar olanlari, kullarinizdan ve cariyerlerinizden durumu uygun olanlari.... demek istiyor degil mi? Bak dinin seni ne kadar aptallastirmis. Anladin mi simdi musluman ulkelerinin niye bu kadar b.ktan bir durumda olduugnu. Dusunemiyorsunuz, okumuyorsunuz, cahil olmayi erdem saniryorsunuz.

tarihinde skander tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Beyinsiz bir tane daha ayet var, cahil kalma, oku. Kurani oku, kicindan uydurma.....Nur 32

Sizden bekâr olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

BUrdada kole ile kul demek isteniyor diyorsun degil mi? Neremizle gulecegimize sasirdik sana.... Sana gore yukarikadaki ayet aslinda "Sizden bekar olanlari, kullarinizdan ve cariyerlerinizden durumu uygun olanlari.... demek istiyor degil mi? Bak dinin seni ne kadar aptallastirmis. Anladin mi simdi musluman ulkelerinin niye bu kadar b.ktan bir durumda olduugnu. Dusunemiyorsunuz, okumuyorsunuz, cahil olmayi erdem saniryorsunuz.

Kuş beyinli,anlamıyorsun galiba.Kul=Allah'ın kölesi demek,zaten iki kelimede aynı kökten geliyor.

Buyur o ayetin doğru çevirisi: Bekarlarınızı, erdemli kadın ve erkek hizmetçilerinizi evlendiriniz; eğer yoksul iseler, ALLAH onları kendi lütfundan zengin edecektir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahin beyinsizi. Ac yukaridaki ayeti oku. Kole yerine kul koy, oyle oku, bak bakalim ayni anlam cikiyor mu? Gunes diye bisey yok desen su soyledigin laftan daha mantikli, onun bile farkinda degilsin...

Al bak beyinsiz bu Muhammedin veda hutbesinden:

.Üstünlük ancak takvada, Allahtan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız Ondan en çok korkanınızdır. "Azası kesik siyahi bir köle başınıza amir olarak tayin edilse sizi Allahın kitabı ile idare ederse onu dinleyiniz ve itaat ediniz. 

Anlat bakalim beyinsiz insan evladi burda siyahi bir kole yerine siyahi bir kul mu demek istemis peygamberiniz? Niye kole olduguna vurgu yapiyor, senin zirvaladigin gibi olsa, siyahi bir kul basiniza gecse demesi lazimdi. Adamlarin peygamnberi bile irkci, siyahi bir kole diye iyicene siyahlari asagilamis. Su forumda Hz Muhammedin dogum kayitlari Suudi Arabistan hukumetindedir diyen salak bir musluman vardi. O number 1. Sen number 2'sun salaklik olayinda. Islami oldugu gibi degil, kicindan uydurdugun seklinde algilamaya calisiyorsun. Koleligi vicdanin kaldirmiyor, dinine yakistiramiyorsun, gercegi gormek yerine, islamda kolelik yoktur zirvasina inanmissin. Islamda kolelik yoktur lafina TR disindaki butun islam ulkelerinde bi tarafiyla gulerler. Al eline bir Kuran oku. Insan ol, aptal, beyinsiz musluman olma. Ac Kuranin son tarafini, hangi kelimenin nerde gectigi yazar, Kuranda defalarca kolelik gecer, onlari tek tek oku. Kurani bir kere bile okumadigin o kadar bellki...Bide utanmadan Kurani benden iyi bildigini iddia eidyor, ulan sen bir kere bile okumamissin Kurani. Kurani bir kere okuyan adam bu kadar sacmalamaz, sacmalayamaz. Al bak asagida nAHL 75. Anlata bakalim, asagida kole ile demek istenen kuldur de, gulelim sana biraz daha....Adamin peygamnberinin 50-60 tane kolesi var, adama peygambere uyun diye verilen emir var, kalkmis kolelik yoktur diyor. Yani zirvalamada son asamasin, farkinda degilsin.

Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah’a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler.

Bana rivayetlerden,hadislerden örnekler vermeyin.Ayrıca o ayette de Müslümanlara köle sahibi olmayı serbest bırakan bir şey yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuş beyinli,anlamıyorsun galiba.Kul=Allah'ın kölesi demek,zaten iki kelimede aynı kökten geliyor.

Buyur o ayetin doğru çevirisi: Bekarlarınızı, erdemli kadın ve erkek hizmetçilerinizi evlendiriniz; eğer yoksul iseler, ALLAH onları kendi lütfundan zengin edecektir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.

Sana yukarida number 2 salak sensin demistim, yanilmisim. Number 1 sensin. Number 2 Muhammedin dogum belgeleri Arabistan hukumetinde diyen muslumanin. En azindan o hatasini anlayinca, yanlis anlasildim diye gecistirmeye calismisti, sen ondan daha salaksi cunku yanlisin gosterildiginde bile israr ediyorsun.. Sen bir numarasin.... Helal olsun... Cahil kalma, ac Kurani oku. Bak suraya http://www.kuranmeali.org/16/nahl_suresi/75.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx Bir kisi bile senin gibi yorumlamamis. Yanlisinda gereksiz yere israr ediyorsun. Millet sana malum yeriyle guluyor, bunun bile farkinda degilsin. Adam seks kolesi cariyeye, kadin hizmetci dedi yahu. :) Bu kadar din alimi kole vardir diyor, sen yoksun diyorsun. 1300 yildan beri islamda kolelik var, ingilizler muslumanlarin kafasina caka caka, zorla kaldirdi, sen hic olmadi diyorsun. Diyecek lafim yok bu yobazlik karsisinda.

Adamin peygamneri veda hutbesinde siyah koleden bahsediyor, bu salak veda hutbesine rivayet, hadis diyor. Yok boyle bi dangalaklik.... :)

Kaynak: http://www.kuranmeali.org/24/nur_suresi/32.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

İmam İskender Ali Mihr: Ve sizden eşi olmayan erkekleri ve kölelerinizden salih olanları ve eşi olmayan kadınlarınızı nikâhlayınız (evlendiriniz). Eğer onlar fakir iseler Allah onları fazlından gani (zengin) kılar. Ve Allah, Vâsi’dir (ihsanı, ni’meti çok olandır), Alîm’dir (en iyi bilendir).
Diyanet İşleri: Sizden bekâr olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
Abdulbaki Gölpınarlı: Sizden bekâr olanları ve kölelerinizden, câriyelerinizden temiz olanları nikâhlayıp evlendirin; yoksulsalar Allah, lûtfuyla zengin eder onları ve Allah'ın lütfu boldur ve o, her şeyi bilir.
Abdullah Parlıyan: Ve içinizden evli olmayanları, köle ve cariyelerinizden iyi davranışlı olanları evlendirin. Evlenmeye niyeti olanlar, yoksul iseler, bu sizi kaygılandırmasın. Allah onları lütfuyla destekleyecek ve zengin kılacaktır. Çünkü Allah'ın imkanları geniş ve ilmi sonsuzdur.
Adem Uğur: Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Ahmed Hulusi: Sizden evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden sâlihleri nikâhlayın! Eğer onlar fakirseler, Allâh kendi fazlından onları zengin eder. . . Allâh Vasi'dir, Aliym'dir.
Ahmet Tekin: İçinizden bekârları, dulları, kölelerinizden ve câriyelerinizden dindar, ahlâklı, hayır-hasenat sahibi müslüman, sâlih kimseleri evlendirin, evliliklerini tescil ve ilan edin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah lütfuyla onları zengin eder. Allah’ın lütfu geniştir, her şeyi bilir.
Ahmet Varol: İçinizden evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah onları lütfuyla zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Ali Bulaç: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Ali Fikri Yavuz: Bir de içinizden bekârları ve kölelerinizle cariyelerinizden salihleri (evlenme durumunda olanları) evlendirin. Eğer fukara iseler, Allah onlara fazlından rızık ihtiyaçlarını giderir. Allah’ın ihsanı geniştir, Alîm’dir= her şeyi hikmeti üzere bilerek verir.
Ali Ünal: İçinizden evli olmayanları, köle ve cariyelerinizden de salih ve evlenmeye müsait olanları evlendirin. Eğer fakir ve evlenmeye güç yetiremeyecek durumda iseler, Allah lütf u kereminden onların ihtiyaçlarını giderir. Allah, rahmetiyle her varlığı kucaklayan ve merhametiyle kullarına genişlik gösterendir; her şeyi hakkıyla bilendir.
Bayraktar Bayraklı: İçinizdeki bekârları, kölelerinizden ve câriyelerinizden evlenmeye elverişli olanları evlendiriniz. Yoksulluk içindeyseler, Allah onları lütfu ile zenginleştirir. Allah lütfu bol olandır; her şeyi bilendir.[366]
Bekir Sadak: Icinizdeki bekarlari, kolelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanlari evlendirin. Eger yoksul iseler, Allah onlari lutfu ile zenginlestirir. Allah lutfu bol olandir, bilendir.
Celal Yıldırım: Sizden evli olmayanları; kölelerinizden ve cariyelerinizden (yuva kurmaya, evlilik hukukuna saygılı olmaya) elverişli bulunanları evlendirin. Fakir iseler Allah onları fazl-u kereminden zengin kılar. Allah'ın vergisi bol ve geniştir; Allah bilendir.
Cemal Külünkoğlu: Sizden bekâr/dul olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden (evlenmesi) uygun olanları evlendirin. (Evlenmeye niyeti olanlar) yoksul iseler, Allah onları lütfuyla destekleyecektir. Allah, lütfu ve ihsanı geniş olandır, O, (her şeyi) bilendir.
Diyanet İşleri (eski): İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfü ile zenginleştirir. Allah lütfü bol olandır, bilendir.
Diyanet Vakfi: Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Edip Yüksel: Bekarlarınızı, erdemli kadın ve erkek hizmetçilerinizi evlendiriniz; eğer yoksul iseler, ALLAH onları kendi lütfundan zengin edecektir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.
Elmalılı Hamdi Yazır: Bir de sizden olan dulları ve kölelerinizden, cariyelerinizden salihleri evlendirin, eğer fukara iseler Allah, onlara fazlından gına verir, Allah, vasi'dir, alîmdir
Elmalılı (sadeleştirilmiş): Bir de sizden olan dulları ve kölelerinizden, cariyelerinizden doğru gidenleri evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onlara fazlından zenginlik verir. Allah, nimeti bol olan, herşeyi bilendir.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2): Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Gültekin Onan: İçinizde evli olmayanları (eyama), kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları ile evlendirin. Eğer fakir iseler, Tanrı kendi fazlından onları zengin eder. Tanrı geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Harun Yıldırım: Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Hasan Basri Çantay: İçinizden bekârları ve kölelerinizden, cariyelerinizden saalih (mü'min) olanları evlendirin. Eğer fakîr iseler Allah onları (evlenmeleri sayesinde) fazl (-u kerem) iyle zengin yapar. Allah (ın lütfü) boldur, (O, her şey'i) hakkıyle bilendir.
Hayrat Neşriyat: İçinizden bekâr olanları, kölelerinizden ve câriyelerinizden iyileri (nikâha müsâid olanları) evlendirin! Eğer fakir iseler, Allah lütfundan onları zenginleştirir. Çünki Allah,Vâsi' (rahmeti geniş olan)dır, Alîm (herşeyi bilen)dir.
İbni Kesir: İçinizden bekarları ve kölelerinizden, cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Şayet yoksul iseler; Allah onları lutfuyla zenginleştirir. Ve Allah; Vasi'dir, Alim'dir.
Kadri Çelik: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah kendi fazlından onları zengin eder. Şüphesiz Allah her şeyi kuşatandır, bilendir.
Muhammed Esed: Ve içinizden bekar olanları ve kadın ya da erkek kölelerinizden (evlenmesi) uygun olacak olanları evlendirin. (Evlenmeye niyeti olanlar) yoksul iseler, (bu sizi kaygılandırmasın,) Allah onları lütfuyla destekleyecektir. Çünkü, Allah her şeyin aslını eksiksiz bilmekte (ve bu itibarla herkesi bağış ve kayrasıyla) kuşatmaktadır.
Mustafa İslamoğlu: Ve içinizden bekar olanları, erkek ve kadın esirlerinizden (evliliğe) elverişli olanları evlendirin! Yoksul da olsalar, Allah onları lutfuyla destekleyecektir: zira Allah (lutfunda) sınırsızdır, (kime ne kadar vereceğini) çok iyi bilir.
Ömer Nasuhi Bilmen: Ve sizden olan bekarları ve kölelerinizden, cariyelerinizden salâh-ı hali olanları evlendiriniz. Eğer yoksul oldular ise Allah onları fazlından zengin kılar ve Allah vâsidir, alîmdir.
Ömer Öngüt: Aranızdaki bekârları ve kölelerinizden, câriyelerinizden sâlih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah lütfu bol olandır, her şeyi bilendir.
Şaban Piriş: İçinizden bekârları, köle ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah, onları lütfu ile zenginleştirir. Allah, kuşatıcıdır, alimdir.
Sadık Türkmen: Içinizden bekârları, vatandaş veya yabancı farketmez evlendirin! Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
Seyyid Kutub: Aranızdaki bekârlar ile iyi davranışlı köle ve cariyelerinizi evlendiriniz. Eğer bunlar fakir iseler, Allah'ın lütfu ile zenginleşirler. Allah'ın nimeti boldur ve O herşeyi bilir.
Suat Yıldırım: İçinizden evli olmayanları, köle ve cariyelerinizden evlenmeye müsait olanları evlendirin! Eğer fakir iseler, Allah lütfu ile onların ihtiyaçlarını giderir. Çünkü Allah’ın lütfu geniştir. Her şeyi hakkıyla bilir (ihtiyaçları ve lütfa lâyık olanları da bilir).
Süleyman Ateş: İçinizden bekârları ve köle ve câriyelerinizden iyileri evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allâh, lutfiyle onları zengin eder. Allâh(ın mülkü) geniştir, O, (her şeyi) bilendir.
Tefhim-ul Kuran: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Ümit Şimşek: Bekâr olanlarınız ile köle ve cariyelerinizden evlenebilecek durumda olanları evlendirin. Onlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Çünkü Allah'ın lütuf ve ihsanı pek geniştir; O herşeyi hakkıyla bilir.
tarihinde skander tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sana yukarida number 2 salak sensin demistim, yanilmisim. Number 1 sensin. Number 2 Muhammedin dogum belgeleri Arabistan hukumetinde diyen muslumanin. En azindan o hatasini anlayinca, yanlis anlasildim diye gecistirmeye calismisti, sen ondan daha salaksi cunku yanlisin gosterildiginde bile israr ediyorsun.. Sen bir numarasin.... Helal olsun... Cahil kalma, ac Kurani oku. Bak suraya http://www.kuranmeali.org/16/nahl_suresi/75.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx Bir kisi bile senin gibi yorumlamamis. Yanlisinda gereksiz yere israr ediyorsun. Millet sana malum yeriyle guluyor, bunun bile farkinda degilsin. Adam seks kolesi cariyeye, kadin hizmetci dedi yahu. :) Bu kadar din alimi kole vardir diyor, sen yoksun diyorsun. 1300 yildan beri islamda kolelik var, ingilizler muslumanlarin kafasina caka caka, zorla kaldirdi, sen hic olmadi diyorsun. Diyecek lafim yok bu yobazlik karsisinda.

Adamin peygamneri veda hutbesinde siyah koleden bahsediyor, bu salak veda hutbesine rivayet, hadis diyor. Yok boyle bi dangalaklik.... :)

Kaynak: http://www.kuranmeali.org/24/nur_suresi/32.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx

İmam İskender Ali Mihr: Ve sizden eşi olmayan erkekleri ve kölelerinizden salih olanları ve eşi olmayan kadınlarınızı nikâhlayınız (evlendiriniz). Eğer onlar fakir iseler Allah onları fazlından gani (zengin) kılar. Ve Allah, Vâsi’dir (ihsanı, ni’meti çok olandır), Alîm’dir (en iyi bilendir).
Diyanet İşleri: Sizden bekâr olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden durumu uygun olanları evlendirin. Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
Abdulbaki Gölpınarlı: Sizden bekâr olanları ve kölelerinizden, câriyelerinizden temiz olanları nikâhlayıp evlendirin; yoksulsalar Allah, lûtfuyla zengin eder onları ve Allah'ın lütfu boldur ve o, her şeyi bilir.
Abdullah Parlıyan: Ve içinizden evli olmayanları, köle ve cariyelerinizden iyi davranışlı olanları evlendirin. Evlenmeye niyeti olanlar, yoksul iseler, bu sizi kaygılandırmasın. Allah onları lütfuyla destekleyecek ve zengin kılacaktır. Çünkü Allah'ın imkanları geniş ve ilmi sonsuzdur.
Adem Uğur: Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Ahmed Hulusi: Sizden evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden sâlihleri nikâhlayın! Eğer onlar fakirseler, Allâh kendi fazlından onları zengin eder. . . Allâh Vasi'dir, Aliym'dir.
Ahmet Tekin: İçinizden bekârları, dulları, kölelerinizden ve câriyelerinizden dindar, ahlâklı, hayır-hasenat sahibi müslüman, sâlih kimseleri evlendirin, evliliklerini tescil ve ilan edin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah lütfuyla onları zengin eder. Allah’ın lütfu geniştir, her şeyi bilir.
Ahmet Varol: İçinizden evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah onları lütfuyla zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Ali Bulaç: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Ali Fikri Yavuz: Bir de içinizden bekârları ve kölelerinizle cariyelerinizden salihleri (evlenme durumunda olanları) evlendirin. Eğer fukara iseler, Allah onlara fazlından rızık ihtiyaçlarını giderir. Allah’ın ihsanı geniştir, Alîm’dir= her şeyi hikmeti üzere bilerek verir.
Ali Ünal: İçinizden evli olmayanları, köle ve cariyelerinizden de salih ve evlenmeye müsait olanları evlendirin. Eğer fakir ve evlenmeye güç yetiremeyecek durumda iseler, Allah lütf u kereminden onların ihtiyaçlarını giderir. Allah, rahmetiyle her varlığı kucaklayan ve merhametiyle kullarına genişlik gösterendir; her şeyi hakkıyla bilendir.
Bayraktar Bayraklı: İçinizdeki bekârları, kölelerinizden ve câriyelerinizden evlenmeye elverişli olanları evlendiriniz. Yoksulluk içindeyseler, Allah onları lütfu ile zenginleştirir. Allah lütfu bol olandır; her şeyi bilendir.[366]
Bekir Sadak: Icinizdeki bekarlari, kolelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanlari evlendirin. Eger yoksul iseler, Allah onlari lutfu ile zenginlestirir. Allah lutfu bol olandir, bilendir.
Celal Yıldırım: Sizden evli olmayanları; kölelerinizden ve cariyelerinizden (yuva kurmaya, evlilik hukukuna saygılı olmaya) elverişli bulunanları evlendirin. Fakir iseler Allah onları fazl-u kereminden zengin kılar. Allah'ın vergisi bol ve geniştir; Allah bilendir.
Cemal Külünkoğlu: Sizden bekâr/dul olanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden (evlenmesi) uygun olanları evlendirin. (Evlenmeye niyeti olanlar) yoksul iseler, Allah onları lütfuyla destekleyecektir. Allah, lütfu ve ihsanı geniş olandır, O, (her şeyi) bilendir.
Diyanet İşleri (eski): İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onları lütfü ile zenginleştirir. Allah lütfü bol olandır, bilendir.
Diyanet Vakfi: Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Edip Yüksel: Bekarlarınızı, erdemli kadın ve erkek hizmetçilerinizi evlendiriniz; eğer yoksul iseler, ALLAH onları kendi lütfundan zengin edecektir. ALLAH Cömerttir, Bilendir.
Elmalılı Hamdi Yazır: Bir de sizden olan dulları ve kölelerinizden, cariyelerinizden salihleri evlendirin, eğer fukara iseler Allah, onlara fazlından gına verir, Allah, vasi'dir, alîmdir
Elmalılı (sadeleştirilmiş): Bir de sizden olan dulları ve kölelerinizden, cariyelerinizden doğru gidenleri evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allah onlara fazlından zenginlik verir. Allah, nimeti bol olan, herşeyi bilendir.
Elmalılı (sadeleştirilmiş - 2): Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Gültekin Onan: İçinizde evli olmayanları (eyama), kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları ile evlendirin. Eğer fakir iseler, Tanrı kendi fazlından onları zengin eder. Tanrı geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Harun Yıldırım: Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.
Hasan Basri Çantay: İçinizden bekârları ve kölelerinizden, cariyelerinizden saalih (mü'min) olanları evlendirin. Eğer fakîr iseler Allah onları (evlenmeleri sayesinde) fazl (-u kerem) iyle zengin yapar. Allah (ın lütfü) boldur, (O, her şey'i) hakkıyle bilendir.
Hayrat Neşriyat: İçinizden bekâr olanları, kölelerinizden ve câriyelerinizden iyileri (nikâha müsâid olanları) evlendirin! Eğer fakir iseler, Allah lütfundan onları zenginleştirir. Çünki Allah,Vâsi' (rahmeti geniş olan)dır, Alîm (herşeyi bilen)dir.
İbni Kesir: İçinizden bekarları ve kölelerinizden, cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Şayet yoksul iseler; Allah onları lutfuyla zenginleştirir. Ve Allah; Vasi'dir, Alim'dir.
Kadri Çelik: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah kendi fazlından onları zengin eder. Şüphesiz Allah her şeyi kuşatandır, bilendir.
Muhammed Esed: Ve içinizden bekar olanları ve kadın ya da erkek kölelerinizden (evlenmesi) uygun olacak olanları evlendirin. (Evlenmeye niyeti olanlar) yoksul iseler, (bu sizi kaygılandırmasın,) Allah onları lütfuyla destekleyecektir. Çünkü, Allah her şeyin aslını eksiksiz bilmekte (ve bu itibarla herkesi bağış ve kayrasıyla) kuşatmaktadır.
Mustafa İslamoğlu: Ve içinizden bekar olanları, erkek ve kadın esirlerinizden (evliliğe) elverişli olanları evlendirin! Yoksul da olsalar, Allah onları lutfuyla destekleyecektir: zira Allah (lutfunda) sınırsızdır, (kime ne kadar vereceğini) çok iyi bilir.
Ömer Nasuhi Bilmen: Ve sizden olan bekarları ve kölelerinizden, cariyelerinizden salâh-ı hali olanları evlendiriniz. Eğer yoksul oldular ise Allah onları fazlından zengin kılar ve Allah vâsidir, alîmdir.
Ömer Öngüt: Aranızdaki bekârları ve kölelerinizden, câriyelerinizden sâlih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah lütfu bol olandır, her şeyi bilendir.
Şaban Piriş: İçinizden bekârları, köle ve cariyelerinizden iyi olanları evlendirin. Eğer fakir iseler, Allah, onları lütfu ile zenginleştirir. Allah, kuşatıcıdır, alimdir.
Sadık Türkmen: Içinizden bekârları, vatandaş veya yabancı farketmez evlendirin! Eğer bunlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.
Seyyid Kutub: Aranızdaki bekârlar ile iyi davranışlı köle ve cariyelerinizi evlendiriniz. Eğer bunlar fakir iseler, Allah'ın lütfu ile zenginleşirler. Allah'ın nimeti boldur ve O herşeyi bilir.
Suat Yıldırım: İçinizden evli olmayanları, köle ve cariyelerinizden evlenmeye müsait olanları evlendirin! Eğer fakir iseler, Allah lütfu ile onların ihtiyaçlarını giderir. Çünkü Allah’ın lütfu geniştir. Her şeyi hakkıyla bilir (ihtiyaçları ve lütfa lâyık olanları da bilir).
Süleyman Ateş: İçinizden bekârları ve köle ve câriyelerinizden iyileri evlendirin. Eğer yoksul iseler, Allâh, lutfiyle onları zengin eder. Allâh(ın mülkü) geniştir, O, (her şeyi) bilendir.
Tefhim-ul Kuran: İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir.
Ümit Şimşek: Bekâr olanlarınız ile köle ve cariyelerinizden evlenebilecek durumda olanları evlendirin. Onlar yoksul iseler, Allah onları lütfuyla zenginleştirir. Çünkü Allah'ın lütuf ve ihsanı pek geniştir; O herşeyi hakkıyla bilir.

Ben Edip beyin görüşündeyim.Bir tane bile yok demişsin ama oradaki Edip yüksel çevirisini görmemişsin heralde?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Edip beyin görüşündeyim.Bir tane bile yok demişsin ama oradaki Edip yüksel çevirisini görmemişsin heralde?

O zaman muslumanim deme. Islamda kolelikte, seks koleligide vardir. Peygamberinizinde onlarca kolesi vardir. Sen gidip yuzlerce yillik islam din adamlarinin laflarina inanmayip, sacmalayan insanlarin laflarina isine geldigi icin inaniyorsan, yapacak biseyimiz yok. Edip Yukselin zirvaladigi dine inaniyorum de. Hem musluman olunup hemde Kurandaki sozlere karsi gelinmez.

tarihinde skander tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben Edip beyin görüşündeyim.Bir tane bile yok demişsin ama oradaki Edip yüksel çevirisini görmemişsin heralde?

Edibin uydurmasını demek istedin herhalde

--Dünyada bir tek Edip anlamış, ne de olsa Resul kabul ediyor kendisini, vahiy geldiği için kendisine, kuranda zorlama yapmasına da gerek yok aslında, yakında son teknolojiye ilişkin sımsıcak ayetlerde bekliyoruz kendisinden,

''Allah nete işaret etti'' Topla harfleri ne yapar 19 yapar ve bu da yeni gelen vahiy diye yedirirse sahabelerine şaşırtmaz.

Dinin geldiği son nokta Edip The Avatar '' Son Ayet Bükücü''

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...