Jump to content

Tatile gittim geldim


Recommended Posts

Yıllardır Türkiyenin bir çok yerine tatile giderim..Bana kalsa kıyıda köşede kalmış ve tarihi dokusu ön plana çıkan veya daha anlaşılır bir söylemle emekli mekanı olan yerlere gideceğim ama çocukları kıramıyorum..Onların tercihlerine boyun eğip popüler, 5 yıldızlı hani gecelerine akılabilecek ve çoğunlukla güneyde olan yerlere gidiyoruz.

Son 5 yıldır dikkatimi çeken olay şu: Otel havuzlarında veya plajlarda haşama mı pijama mı deniliyor, bu giyeceklerden giyenler bir hayli çoğaldı. Bu neyi gösterir, gösteriyor?

Bir sürü yorum yapılabilir tabi..Muhafazakar,dindar kesim de dünya nimetlerine meyletmiş denilebilir..Ancak bunun için para gerekli, dindar kesim ekonomik yönden güçlenmiş denilebilir vs vs..Sizce?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir zamanlar otellerde israf oluyor şöle böyle diyenler, parayı bulunca israfı falan görmezden geliyolar. Biz bilmezmiyiz bu insanları dubailerde yaptıklarını, mekkede yaptıklarını. AKP'nin yemlerinden beslenenler, devir onların devri. Partileri gittiği anda bunlar gene ota boka haram israf diycekler.İçlerinde bastırılmış duyguları olan, psikolojileri bozuk ruh hastası tiplerdir bunlar.Elalemin cıbıldak karılarını havuzda oturur izler ,tüh tüh ne ayıp yaw derler, haram derler.Bir dünyaları var onların kendi etrafında döner.

tarihinde Abdul Alhazred tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Haşema idi sanırım gerçek adı, açılımıda yanlış hatırlamıyorsam, "hakiki şeriat mayosu" gibi birşeydi. Saçmalığa bak. Neyse, bu tiplerin orada burada lüks içerisinde yaşamasındaki en büyük sebep siyasi iktidarı elinde tutan siyasal islamcılar ve onlara bağlı tarikatlardır. Oradan buradan çırptıkları para ile zevki sefa sürmeye çalışan yobaz takımıdır.

Kendi aralarındaki para trafiği bana göre oldukça fazla, pekala bunu kendileride biliyor, ancak üç maymunu oynamayı tercih ediyorlar. Kara para trafiği Türkiye'de aldı başını gitti, yolsuzluk, adam kayırma vs. Aslında siyasal islamcıların tipik bir taktiği var oda, halkı üç kuruş maaşla aç bırakıp, tarikatlara yönelmelerini sağlayıp oradan geçinmelerini istemeleridir. Bu şekilde insanları daha kolay kontrol edebiliyorlar.

Böyle hamam böceği gibi türemelerinin sebebide bu, aç bırak, tarikata yönelt, beynini yıka, sonra üç beş kuruş ver ağzını sulandır, sonra yobaza çevirip kendine köle yapıp oy deposu hâline getir, sonrada nereden geldiği belli olmayan para ile zengin et, sonra tüm Cumhuriyet değerlerine karşı düşman etip şeriatcı bir kitle yarat. Temel mantık bu bana göre.

Hani derler ya açın halinden anlamak için oruç tutuyoruz, öyle mi? Bunları da zenginin hâlinden anlamak için mi yapıyorsunuz? Millete gelince din iman kendilerine gelince han hamam...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elbiseyle veya çarşafla denize girmek yerine, haşema kullanmak bir gelişme sayılabilir.

Ancak oran olarak bir artış varsa, burda bence ne giyildiği değil, daha çok ne düşündükleri önemli;

Mesela, üstsüz kadınları ne kadar hoşgörüyorlar, veya plajda havuzda öpüşen sevgililere nasıl bakıyorlar...?

Burası önemli.. Farklı olanı hoşgörebilen tesettürlüye her zaman saygıdan yanayım.

Farklı olanı aşalayan, dindar da olsa, modern de görünse eleştirilmelidir.

Mesela, kimileri plaj dışında bikiniyle filan dolaşılmasına laf edebiliyor.

insanlık, kumaşa endeksli değil. Fazla aykırı bir durum varsa rica edersin. ayıplamak, damgalamak cahillerin yöntemidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@mindsurfer

1.de soverler

2.de soverler

3.de alisirlar,

4.de kendileri yapar.

Siz anadolu comarlarini iyi tanimiyorsunuz, bunlar bir gun sovdukleri seyleri ertesi gun kendileri yapmaya baslar zerre onur kaygisida duymazlar. Cok sey bekliyorsunuz bu cahillige batmis olmasina ragmen herkonuda kendini profesor insanlardan.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...