Jump to content

Kuranın akla önem verdiği yalanı


Recommended Posts

Özellikle modern Müslümanlar tarafından sık sık dile getirilen bu iddiayı hepimiz duymuşuzdur. Kuranın akla, düşünmeye, sorgulamaya ne kadar önem verdiğini söyleyip övünürler.

Bu yalanı çürütmek için sadece şu ayet yeter:

"Sana Kitap'ı indiren O'dur. Onda Kitap'ın temeli olan kesin anlamlı ayetler vardır, diğerleri de çeşitli anlamlıdırlar. Kalblerinde eğrilik olan kimseler, fitne çıkarmak, kendilerine göre yorumlamak için onların çeşitli anlamlı olanlarına uyarlar. Oysa onların yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar: 'Ona inandık, hepsi Rabbimiz'in katındandır' derler. Bunu ancak akıl sahipleri düşünür."

Bu mu Kuranın akla verdiği önem? Akla önem veren bir tanrı hiç kullarına "bazı ayetlerin anlamını sadece ben bilirim, sizin zekanız yetmez. o yüzden boşverin sadece inandık deyin." der mi? Bunun insanları köleleştirmekten, sorgulamayan köleler haline getirmekten başka bir amacı olamaz.

tarihinde Türk Torunu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'a göre aklı kullanmak Muhammed'in palavralarına sorgusuz sualsiz inanmak demek. Aklını kullanıp inanmayanları da sonsuza kadar yakmakla tehdit eder Kuran. Ve inananlar bir insanın inanmadı diye sonsuza kadar yakılmasındaki adaletsizliği, sadizmi, vicdansızlığı, merhametsizliği, acımasızlığı, mantıksızlığı göremezler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Kuranı kerim derken kuranı s.kerim mi demek ne demek? Dinsizler niye kuranı kerim, hazreti muhammed filan der hiç anlamıyorum.

Bunlar hazreti allah celle salla filan demez, allah derler direk, ama muhammede kurana geldi mi yalın kullanmaya ödleri kopar. Allahtan korkmaz, kuran'dan muhammetten korkarlar nedense!

Tam müslüm kafası! Allahı salla gitsin, allah... Ama putlardan söz ederken saygılı olacaksın, şefaat etmezler, üstüne üstlük çarparlar haaa bak! Onlar allahtan da önce gelir! Onlarsız allaha ulaşamazsın ki! Kayıkçıya rüşvetini vereceksin! Yoksa allaha götürüvermez!

Ülen şu ilkel anlayış binlerce yıldır bir gram değişse içim yanmazdı! Binlerce yıl geçse hâla aynı hurafe! Allah ve putları! Putları allahın önünde! Onlara saygı göstermeden, rüşvetleri verilmeden allaha ulaşılmaz!

Müslümken de bunun kavgasını verirdim. Bu putları allahın önünden hiç çekemedim, insanlar inatla bu putlara tapındılar. Müslümlere yok ülen evliya, yatır, türbe cart curt demekten dilimde tüy bitti. Anlamadılar. Sonra anladım ki asıl put muhammedin ta kendisi. Daha sonra anladım ki allah da bir put. Tapınılan her şeyin birer put olduklarını anlamamla ateist oldum. Ona tapma şuna tap, asıl tapılacak budur demenin ne kadar ahmakça olduğunu kavramamla bu salakça allah inancından kurtuldum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız...

“İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız. Bu hadis sahih midir?” diye sormuş.
Cevap: Bu hadis imam Gazali’nin ihyayı ulûmiddin isimli kitabında geçmektedir. Muhammed Nâsıruddin el-Albânî (Rahmetullahi Aleyh) bu hadisin zayıf hadisler silsilesi isimli kitabında asılsız ve uydurma olduğunu söylüyor!
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

İslam her din gibi kuşaktan kuşağa aktarılır. Ayrıca islam allahın indirdiği ile hükmetmeyen, yönetmeyen kafirdir diyerekte atalar dini olmak istediğini,kuşaktan kuşağa aktarılmak istediğini açıkça belirtmiştir. Bu ne anlama geliyor. İslami anlayışa, kurallara, yasaklara göre yönetilen, islami yaptırımların uygulandığı bir islami düzen kur, toplumsal yaşamı islama göre düzenle, yapılandır. Bu düzeni koru, sürekliliğini sağla, kuşaktan kuşağa aktar, her yeni gelen kuşağında beynini islama göre yapılandır.
Bir islami düzen kurarsan, o düzenin sürekliğinin sağlanmasını da müslüman sayısıyla bağlantılı duruma getirirsin. Müslüman sayısı azalır, dinden çıkanlar çoğalırsa, islami düzen de kaçınılmaz olarak yıkılır. Bu nedenle de islam atalarının dini islamı benimseyen, sorgulamayan, düşünmeyen zombiler istemektedir.
İslamın bu devletleşmek isteyen yapısı, islamın kuşaktan kuşağa aktarılmayı istemesi, kurulacak bir islami düzenin korunmasının ve sürekliliğinin sağlanmasının müslüman sayısıyla bağlantılı olması,islami düzende islamı eleştirmenin,islam karşıtlığı yapmanın bozgunculuk olarak görülmesi gibi nedenlerle, islami düzende sorgulamaya izin vermezler. Çünkü sorgulayıp, düşününce islamdan da çıkılabilir. Sorgulayıp, düşünmek müslüman sayısını azaltır, bu da islam düzenini yıkar.
İslamı oluşturanlar düşününce, sorgulayınca, araştırınca islamın seçileceği sanrısına kapılmış olsalar da, böyle bir seçenek de vardır. İşte bu seçenek de islami düzeni sonunu getirir. Dolasıyla islam düşünmeye, sorgulamaya, aklı kullanmaya önem vermiştir demek büyük bir zırvadır.İslamın kendisi atalar dini olmak istiyor.Her yeni gelen kuşağın beynini islama göre yapılandırın.Bunların beynine islam yazılımını yükleyin.Bunda bir sıkıntı yok.İslamın asıl sıkıntısı başka dinlerle.Başka dinlerin atalar dini olup,kuşaktan kuşağa aktarılmasını sorun olarak görüyor.

Ayrıca düşünmez misiniz, aklınızı kullanmaz mısınız diye soran islamın düşünmeden, aklını kullanmadan anladığı da şudur. Paket halinde gelen İslamı,Kuranı tüm içeriğiyle benimseyiniz.Bu paket içinde yer alan bir şeyi beğenmeme, benimsememe, saçma, akıl dışı bulma gibi bir seçeneğiniz de yoktur. İslamın düşün,aklını kullan demesi bile o nedenle boyun eğ, düşünme, sorgulama, ne yazıyorsa benimse, beynini çöpe at, aklını kullanma gibi anlamlara gelmektedir.İslam yalnızca islamdan çıkmayı ve islamı benimsememeyi akılsızlık olarak görmektedir.İşte islami düzende de,islamdan çıkanlar,islamı eleştirenler,islami düzeni korumak adına öldürülürler ve şiş kebap yapılmak üzere Allaha sunulurlar.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

O dönemin ilkel arapları bazı ayetlerde doğadan örnekler vererek bunları kendi tanrılarına mal ederek uyanıklık yapmaya çalışmış. böylelikle, herşey allah'ın nimeti olarak gösterilmiş. ancak gerçekte buna inanmanın akıl ile bir alakası olamaz

 

Bunun dışında "aklı kullanma" anlamındaki ayetlerin çoğu; "Allah ve adamlarının tehditlerini dikkate almak" anlamındadır. "Aklınızı başınıza toplayın, yakarız yıkarız, mahvederiz. ama bize itaat ederseniz mükafat var" demek istiyorlar. kuran dikkatli ve tarafsız şekilde okunursa, bu gerçek gayet açık bir şekilde ortadadır.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 16.10.2015 at 01:42, Zavallı said:

hiç bir dindar bu başlığa girememiş....yanından bile geçememiş :D

 

Kendi adıma konuşayım,

yalnızca bu başlığa değil

hiç bir başlığa girmeyi göze alamıyorum. 

Çünkü ateistler kavga etmeye can atan kimseler

bense dostça görüş alıp vermekten yanayım,

kavgalar beni rahatsız ediyor.

 

Hadi, bi deneyeyim:  

 

Âl-i İmrân 7'deki müteşâbihât kelimesi

bilindik şeylerden  hareketle yani teşbih yoluyla anlatılmaya çalışılan şeyler demek.

Örneğin cennet meyvaları gibi yalnızca öteki dünyada bulunan şeyler. 

 

Onların niteliklerini tam olarak hiç kimse bilemez,

iİlimde ileri gitmiş olanlar da bilemez.   

 

Fitnecilerle ilimde ileri gitmiş olanlar işte o noktada ayrılırlar:

 

Fitneciler onları sanki görmüşçesine şudur yok budur diye yalan yanlış anlatıp başkalarını da yanıltırlar,

ilimde ileri gidenler ise şöyle derler:

 

Görmediğimiz şeyleri yorumlayıp ahkam kesemeyiz ama var onlar,

onlar hakkındaki ayetlere de iman ettik biz,

tıpkı bilindik şeyler hakkındaki ayetleri iman ettiğimiz gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Diyoruz ya hani.İslami bir düzende Kuranı ve İslamı eleştirmek fitnecilik,bozgunculuk olarak görülüyor.Bozgunculuk yapanlar maide 33te geçen yaptırımlara çarptırılıyor diye.İşte bu ayette de fitne çıkarmak sözcüğü geçiyor.Yani Kuranın dediği şu benim içeriği saçma,mantıksız,akıl dışı bulup,bunu dile getiremezsin.Bunu yaparsan,kendime bağımlı yaptığım,beyinlerine islam yazılımı yüklettiğim uşaklarım seni maide 33te geçen yaptırımlara çarptırırlar.İslam islam ve Kuranın eleştirilemediği,islamın atalar dini olarak kuşaktan kuşağa aktarıldığı bir islami düzen kurulmasını istiyor.İslami düzenin varlığının korunmasını ve sürekliliğinin sağlanması müslüman sayısıyla bağlantılı olduğu için de,dinden dönenleri,islam karşıtlığı yapanları çoğalıp islami düzeni yıkmasınlar diye öldürüyorlar.Kuran da bunu buyuruyor.

İslam ülkeleri neden geri kalmış,neden gelişemiyor diye soruluyor ya hani.İslam düşünce özgürlüğünün olmadığı,bağnaz ve yobaz bireylerin yetiştirildiği,beyinleri saçma sapan dogmalara tutsak edilmiş,yaşama bu dogmaların penceresinden bakan,beyin çölleştirici,aşırı yasakçı bir baskı düzeni kurduruyor.İslam bu yapısıyla gelişimin ve ilerlemenin önünde bir duvar gibi duruyor.İslam aynı çıktığı yer gibi tam anlamıyla bir çöl.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gördük mü

bir konuyu dostça müzakere etmek

nasıl mümkün olmuyor.

 

Konu

müteşâbih ayetler,

Âl-i İmrân 7'de "onların tevilini (tam olarak ne olduğunu) yalnızca Allah bilir" denmesi

ve buradan hareketle şu suçlama:

 

Madem o ayetleri yalnızca Allah bilir Kuran'da ne işi var o ayetlerin!

 

Konu bu olup dururken

bakın nereye atlayıveriyor

bir ateist kardeşimiz: 

 

İslami bir düzende Kuranı ve İslamı eleştirmek fitnecilik, bozgunculuk olarak görülüyor.

 

İslamı eleştirmek fitnecilik olarak görülüyor mu,

öyle görülse ne yazar görülmese ne yazar

ona girmeyeceğim... çünkü konu o değil. Konu: müteşâbih ayetler.

 

Konu,

bazı insanların müteşâbih ayetleri yorumlamak suretiyle fitne çıkarmaları.

Örneğin KÂSiRÂTUT TARF (55:56, 38:52).

 

38:52'de açık ve net olarak belirtilmiş ki

cennet içeceği ve cennet meyvasıdır onlar, öteki dünyaya aittir

ve hiç bir dünya sakini tarafından görülmemiş tadılmamıştır. 

 

Buna rağmen

yorumlamış bazı kimseler, demişler ki hurilerdir onlar.

Evet haydaaa. Huri fitnesi böyle çıkmış.

 

Âl-i İmrân 7'de sözü edilen fine budur,

bunun islamı eleştirme hakkıyla ilgisi yok. 

.

tarihinde Hasan Akçay tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Adama bak.İlkel,acımasız,kıyımcı,egemen olduğun ülkenin içine eden bir anlayışın, arap dininin borazanlığını yapıyor,sonra gelip buraya diyor ki dostça tartışmak,yazışmak olanaksız.

Böyle bir dinin borazanlığını yapan ve utanmadan bu ilkel dini pazarlayan birine hoşgörülü mü davranacağız,saygı mı göstereceğiz.Dininin içeriği ortada,içindeki yaptırımlar ortada,kurdurmak istediği düzen ortada.

Bir de ne demiş.İslamı eleştirmek,İslam karşıtlığı yapmak fitne olarak görülse ne,görülmese ne diye.Ne demek fitne olarak görülse ne,görülmese ne?İşte senin dinin İslamın,Kuranın eleştirilmesini fitne,bozgunculuk olarak görüyor ve bunu yapanlara,bozgunculuk yapmaktan,islami düzeni yıkmaya çalışmaktan,allaha ve islami düzene savaş açmaktan dolayı maide 33te geçen yaptırımları uygulatıyor.Böyle bir düzen isteyen bir dine de,bu dinin borazanlığını yapan birine de saygı yok.

Birde ne demiş Huri fitnesi böyle çıktı.Ben buradan şunu anladım.Kuranda Huri yok.Fitneciler Kurana huriyi soktular.Doğru mu anladım,yanlış mı anladım.Eğer doğru anladıysam Kuranın içeriğinde Huri geçiyor ki.

 

Bu böyledir; onları iri  gözlü hurilerle evlendiririz.Duhan 54

 

Birde 38:52 derken sad  52den söz ediyorsun sanırım.

Yanlarında, gözlerini eşlerine dikmiş yaşıt güzeller vardır.Sad 52

 

İyide burada,dişilerden söz ettiği apaçık ortada.Anlamı açık olmayan nokta tam olarak neresi.

 

Ama sen yanlış anlamadıysam yanlarında eşlerinin gözlerinin içine bakan,eşlerinden başkasına bakmayan yaşıt meyveler anlamı var diyorsun.Yorumlayanlar meyve yerine huriyi yerleştirmişler öyle mi?Yoksa ben yanlış mı anladım?

 

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...