Jump to content

Kıble Uzmanı


Recommended Posts

Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘’Kıble yönü doğru hesaplasın” diyerek 81 ilde “Kıble uzmanı” görevlendirmeyi kararlaştırdı.

Diyanet’in, 2015 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporunda bu görevlendirme için “Yurtiçinde yeni yapılacak camilerin kıblelerinin doğru bir şekilde belirlenmesi amacıyla her ilden bir kişiye eğitim verilecektir” denildi. Diyanet ayrıca, yatsı-imsak gözlemleri için Erzurum Karakaya tepesine “Gökyüzü Kamera Sistemi” yerleştirilerek ufuk gözlemi de yapacak.

BÜTÇEYİ DE BİTİRDİ

Beş milyar lira bütçesi bulunan Diyanet, bu yılın ilk 6 ayında bütçesinin büyük bölümünü bitirdi. Personel için bu yılın Haziran ayına kadar, 2.3 milyar lira harcandı. Sosyal güvenlik kurumlarına prim gideri olarak 420.4 milyon lira, mal ve hizmet gideri olarak da 98.4 milyon lira harcandı.

Cari transferler için bütçe ödeneği 25.3 milyon lira olurken, Maliye Bakanlığı’ndan 100 milyon lira daha ek ödenek verdi. Haziran ayı itibariyle de bu paranın 72.5 milyon lirası harcandı. “Sermaye gideri” olarak ayrılan 72.2 milyon liradan da 7.8 milyon lira harcama yapıldı. Diyanet 10 milyon 511 bin 502 adet kitap da bastırıp, ücretsiz dağıttı. Bu kitapların maliyeti ise 10.7 milyon lira tuttu.

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/81-ile-kible-uzmani-909620/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yakında şu uzmanlar da çıkarsa şaşırmam:

- Secde uzmanı(Yere kafayı koyarken arada kalan açı?)

- Rüku uzmanı(Vücudun eğilme açısı?)

- Zemzem uzmanı(Su zemzem mi değil mi?)

- Sevappoint hesabı uzmanı(Kaç huri var?)

tarihinde D-kun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu arabın putu Allah bunlara bu ayetler yerine bir pusula göndermemiş :D

AHZAP 50- Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.
Ahzab süresi37 Ayet. Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikâhında tut (onu boşama) ve Allah’tan sakın” diyordun. İçinde, Allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha lâyıktı. Zeyd, eşinden yana isteğini yerine getirince eşini boşayınca onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bir kıble uzmanı işe alınacaksa;

Her şehir için;

A- 2 adet Kıble uzman yardımcısı

B- 4 Adet Kıble asistanı

C- 2 Adet Kıble şoförü

D- 1 Adet kıdemli Kıble uzmanı

E- 1 Adet Kıble müdürü

Yedi bölge için;

A- 7 adet kıble bölge müdürü

B- 7 adet kıble bölge müdürü sekreteri

C- 7 adet kıble bölge müdürü şoförü

Türkiye için

A- 1 adet Kıble genel müdürü

B - 2 adet kıble genel müdürü yardımcısı

C - 3 adet üst düzey kıble müdürü şoförü

D- 3 adet kıble müdürü sekreteri

E- 1 adet odacı

Bunu 7 bölge için 7 ile çarpalım.

Sonra kurulacak organizasyon için

A- Mali işler birimi

B- İnsan kaynakları birimi

C-Operasyon birimi

Dur sonra devam ederim dizi başlıyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

Biraz da fantazi yapalım amk. Kıble uzmanı, camiye gelen her kişinin belirli bir aparata bağlanmasında ısrar ediyormuş. Gelen her kişi bu aparata bağlanıp kaş kıç oynatmadan tam olarak Kabe'ye yöneliyormuş. Bazıları da uzmana rüşvet verip, Kabe'nin tam Hacerül Esved'ine yönelmek istiyorlarmış. Sonra Diyanet İşleri bu rüşvetçi uzmanları tespit edip işten atıyormuş. Türkiye ayağa kalkıyormuş amk. Vay ibn.ler! diye :)))))))))

Link to post
Sitelerde Paylaş

Parayı harcayacak yer bulamıyorlar anlaşılan... Tabi halk bu kadar aptal olunca bugün kıble uzmanı, yarın ramazan ayı hesaplama uzmanı, öbür gün kurban kesme uzmanı diye gider bu iş. Merak ediyorum bunlar uzaya filan çıksa birgün bu kıble uzmanları ne kadar işlerine yarayacak? Malum yörünge de kabeyi tutturmak zor, sürekli açıyı hesaplamaları gerek :lol:.

Bu kadar hikmet sahibi olan Allah gökten koyun indiriyor da kurban etmeleri için, ancak bir pusula yollamıyor kullarına kıbleyi bulun diye. Müslümanlar da ne tarafa kıçımızı versek, ne tarafa kafayı eğip yeri öpsek diye böyle icatlar çıkarıyor :lol:.

Neyse işin esprisi bir tarafa, ülkenin gidişhatı hiç iyi değil, bu paralar daha verimli işlere kullanılması gerekirken (nede olsa harcanan zaten milletten toplanan para) böyle abuk sabuk şeylere yatırım yapılıyor, yeni dindar nesil için boş iş kontenjanları oluşturulmaya çalışılıyor. Hakikaten içler acısı Türkiye'nin durumu, usul usul ülkeyi islam devletine çevirmeye çalışıyorlar, bizim ahmak halkta TV karşısında oturup dizi seyredip yandaş medyanın haberlerini dinleyip, bir elinde kuran, bir elinde ekmek ile, gidip tayyibi desteklesin :angry: . Bu duruma üzüleyim mi sinir mi olayım kararsız kaldım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atom bombası atılsa ne tepki verirler merak ediyorum, hatta o toprak parçası yok edilse bir şekilde kıta haraketleriyle zaman içinde olacağı gibi, radyoaktif ebabil kuşlarından mı medet umacaklar, yeniden kuzeyde yeni bir tane kabe mi inşa ederler.

Gavur aya çıkıyor, parçacık çarpıştırıyor, kara çukurlarla(kara delik) uğraşıyor diye küçümsüyorlar, seni yerle bir edecek teknolojisi de var, köküne kadar kullandıkları teknolojik nimetler topraktan bitiyor sanki, o boş iş dedikleri şeylerden çıkıyor... biz de parayı hayal satan imamlara, dincilere harcıyoruz, bilimi küçümsüyoruz toplum olarak hatta salak gavurlar boşa para harcıyor hezeyanlarını duyarak büyüyoruz okullarda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah bu milletten,bu milletin oy verişinden(verişkenliğinden) razı olsun.Sübhanake kumtike abtike dubdike,amin... Kıble uzmanı gibi kreatif bir meslek anlayışıyla işsizliğe darbe vurmuştur bu hükümet,hoş vuranla vurduran belli değildir ama olsun.

Önümüzdeki bu iç açıcı tabloyu sunan devlet büyüklerinden de ayrıca razı olsun yüce Allah rabbena hep bana (s.a.v)

Link to post
Sitelerde Paylaş

halkımız için:

1- iş kazalarını önlemek amacıyla her iş yerine bir kaza duacısı,

2- tıpta ilerleme sağlamak amacıyla doktorlarla ameliyata girecek her hastahaneye özel bir medikal duacı,

3- uçak kazalarını önlemek amacıyla her uçağa bir uçan duacı,

4- tarımda ilerlemeyi sağlamak için her tarlada bitkilere kuran okuyacak bir kuran okuma görevlisi,

atamaya karar verdik. çalışmalarımız devam edecek hamd olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

12650900_10208827630354407_6249654944392

NİSA NUR ERKAN

Güneysu Kıbledağı Köyü Camii İmam-Hatibi Sadık Erkan’ın 6 yaşındaki kızı Nisa Nur, 11 ay gibi kısa bir sürede Kur`an-ı Kerim`i tamamen ezberleyerek hafız oldu.
Minik Nisa Nur, Babası Sadık Erkan ve Hocası Fatma Erkan’ın yardımlarıyla 5 yaşında başladığı hafızlığı 11 ayda bitirerek Türkiye’nin en küçük hafızları arasında yer aldı.

SAM HOUGHTON

Babası iki fırça ile değişikli olarak bahçeyi süpürüken – bir tanesi büyük yapraklar ve dalları temizlemek için diğeri ince kırıntıları yakalamak için- Sam Sadece birkaç dakikada, bir lastik bantla iki fırçayı birbine bantladı . Sonuç; farklı işleri taklit eden geliştirilmiş bir fırça oldu…
O zamanlar 3 yaşında olan Sam’in şimdi bu buluşu için resmi patenti tasdik edildi. Şu an Britanya’nın en genç mucidi ünvanını elinde tutuyor.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208827630354407&set=pb.1423180241.-2207520000.1454925676.&type=3&theater

12400795_10208760182588255_3175251784608

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208760182588255&set=pb.1423180241.-2207520000.1454928642.&type=3&theater

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...