Jump to content

Müslümanlar Lanetli mi?


Recommended Posts

  • 1987: Mekke'de Batı karşıtı protestolar yapan 400 İranlı Şii hacı adayı çıkan çatışmalarda öldü.

1990: Yaya tünelinde çıkan izdihamda, 1462 hacı ezilerek öldü.

1994: Şeytan taşlama sırasında meydana gelen izdihamda 270 hacı hayatını kaybetti.

1997: Mina kentinde hacı adaylarının kaldığı kampta çıkan yangında 343 hacı öldü.

1998: Şeytan taşlama sırasındaki izdihamda 119 hacı öldü.

2001: Şeytan taşlama sırasındaki izdihamda 35 kişi öldü.

2003: Şeytan taşlama sırasında 14 hacı ezilerek öldü

2004: Şeytan taşlama yine faciayla sonuçlandı, 244 hacı adayı yaşamını yitirdi.

2006: Şeytan taşlaması istatistiklere 364 ölüm vakası olarak geçti.

2015: Kabe'de vinç faciası: Ölü sayısı 107

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kabe'de ölenler,hac veya umre yapmadan ölü olarak geri geliyorlar ülkelerine..Bu durumda diyanet veya tur şirketleri,bu kişilerin yakınlarına bir tazminat filan ödüyor mu yoksa ''Allah'tan geldi'' deyip geçiştiriyorlar mı bu durumu?

Tabi ki imanın şartlarından birisi olan kader ve kaza deyip geçiştiriyorlar..Halbuki bu durumdan dolayı çok ciddi mahkemeler olması,insanların yargılanması,ciddi tazminatlar ödenmesi lazım..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şeytan taşlama sırasında nasıl gaza geliyolarsa artık izdihamlardan bir sürü insan ölüyor.Enteresan bi durum.Bide en çok kızdığım noktalardan biride,hinduların ganj nehrine "saçma sapan bişey" diyen müslümanların,kabeyi mantıklı bulması beni çileden çıkartıyor :lol::lol:

tarihinde agnostik_muro tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cenabı Hakkın Adetullahı

Lanetli olanlar ateislerdir

Cehennemde ebedi kalacaklar

Aynen öyle.

Ancak ateistler hala bu gerçeğin farkında değil. Allah'ın huzuruna hiç çıkarılmayacakmış gibi yaşıyorlar.

Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır ve dönüş yalnızca O'nadır. NUR-42

tarihinde Yurt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Lanet metafiziksel bir yaklaşım olsa gerek..

Oraya giden müslümanların büyük bir kısmının mantıksal süzgeçlerden tamamen uzak olup, masallar diyarında gaza gelen, akıldan uzak yapıda olmalarının yaşanan izdihamlara en büyük cevap olduğunu düşünüyorum. Yıllardır dillendirildiği içindir ki, muhtemelen son yıllarda şeytan taşlama esnasında daha güvenli bir platform oluşturuldu.

Tabi bu işin maddi kısmını düşünen arap kardeşler bu sefer de çalışma alanlarının güvenliğini unuttular. Zeka ile birlikte genelde hafıza sorunu da yaşadıkları sonucuna varabiliriz.

Nice hayali masala inanıp giden yurdumun insanı ise bu tip ölümlerin ardında dahi Tanrı yolunda ölüm ile özdeşleşip cennete bir adım daha yaklaşma hikayeleri altındabeyin hücrelerinin ölüm fermanına imza atıyor.

Hayır aynı tiplemelere, ne uğraşıyorsun git din adına savaş o halde şehit ol desen 1 dakikaya 98 tane bahane üretme yeteneğini o kısıtlı düşsel alanlarına rağmen başarıyorlar otomatiğe bağlamışlar sanırım. Kaçış damarlarına işlemiş.

Kabe ve etrafını Fil suresinin genel inanış sentezine göre koruyan tanrının oradaki insanları değil de, o yapıyı tarihsel süreçte defalarca koruyamaması önemsenmedikten sonra, cemaatin insanların ölümü hakkında mantıksal sentez çıkarmasını bekleyemiz. Semboller dünyasında boğulup giderler sadece.

Asıl kritik olan bu değil, sayısız müslümanın bir alanda bir araya gelip inanılmaz bir enerji açığa çıkarmasını beklerken, onca insanın sadece leyla modunda birbirlerini ezecek insan sürüsü haline gelmelerini gözlemliyoruz. Hayır toplandınız bir çakıl taşını yerinden oynatacak sinerjiyi bile açığa çıkartamadınız metafiziğin köleleri deseniz, kuduruyorlar...

Ben genelde çoğu müslümanın bu tip durumlarda iq standartlarının altında hayat bulduklarını düşünüyorum. Gizli olarak aslında kendi başlarına ellerine geçirdikleri testleri uygulasınlar ve gerçek ile yüzleşsinler derdim ama ona yürekleri dayanmaz. Kalp ile düşünce sanatında zihinsel aktivitelere yer yoktur ne de olsa...

Buradan bir de şöyle bir sonuç çıkacak. Bir kez olsun tavsiyemi dinleyip uygulayan müslüman kardeşlerim olursa, tanrı için cennetlik mümin kardeşlerin sayısını arttırma adına basit bir yol belirecek, kısıtlı zeka bol hayal gücü ile soslanmış, belli bir coğrafyaya sıkıştırılmış bir toplum örgüsü için çalışmalara başlayacak. Bol bol çocuk yapın kriteri de bu noktada yerini bulacak..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...