hiena_16 0 Eylül 20, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 20, 2015 gönderildi Türkiye'de İslamı yenmenin başka yolu yoktur. Her fırsatta İslamın Türkleri nasıl araplaştırdığını, Türkleri kültürlerinden ve tarihlerinden nasıl kopardığı anlatılmalı. Tartıştığınız her Müslüman Türk'e bu konuları açmalısınız. Müslümanlar kadın konusunda Türk milliyetçisi bir ateist karşısında çenesini kapatmaktan başka bir şey yapamaz. Türklerde kadın kutsal kabul edilirken İslam ile birlikte nasıl birer cinsel obje haline geldiklerini Müslümanlar bile kabul ederler. Şu anki ümmetçi arapperest tarih ders kitaplarında bile bu kabul ediliyor. İslamın en zayıf noktası budur. Biz de zayıf noktasından vurmalıyız onu. Her fırsatta İslamın Türklere verdiği zararlardan bahsetmeliyiz. Anlamazlar ki dostum.. Onlar tam tersine inanıyor. Onlar bilmek degil inanmak istiyorlar. Link to post Sitelerde Paylaş
şizofren 0 Eylül 20, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 20, 2015 gönderildi (düzenlendi) ''Kürtler harikadır, kürtler süper millettir. Dünyada eşi benzeri yoktur. Ne mutlu kürdüm diyene gibi zırvalıklardan bahsetmedim.''diyorsunuz da,kimse size sabahtan akşama Kürtleri övüyorsunuz demedi;Kürtlüğü öne sürüyorsunuz dendi size...Bakın kavramları nasıl karıştırdınız bir anda...Hak, adalet savunusuna girişmeniz Kürtlüğünüzden kaynaklanmıyor mu?Yoksa Hümanist dünya görüşünden mi kaynaklanıyor...Her halkın Bask,Sih,Uygur,Eire,Çeçen vs nin hakkımız dediği aynı derece değerli mi sizce?Olayı biraz makyajlamak için bunu da söyleyebilirsiniz.Bu ne hak adalet ki bunun uğruna 1999'da Mavi Çarşı da 13 insan diri diri yakıldı,görerek,bilerek,kasten çocuk öldürüldü... Nihayetinde hangi milliyetin-kültürün içinde doğduysak onun ideallerini savunuruz...Fakat ideallere ulaşmak için kan dökmeyi geçtim,dökülmesi anlamsız,vicdana aykırı cinayetlerin de işlenmesi bu işin ileride nereye varacağını gösteriyor.Hatay'ı alalım denize de açılalım,Medler Orta Anadolu'ya gelmişti,biz de oraya varalım.Bakalım iş,başka idealleri olan ve sizinkilerle kesişen diğer halklarla karşılaşınca nereye varacak?Artık sınırlar yeniden çizilirken hem Rus hem de Batı tarafından desteklenen Ermenilerle sınır komşusu olmayacak kadar akıllı olduğunuzu varsayıyorum. Kürt sorunu ve Kürdistan sorunu başlığında Bask bölgesinden de bahsettim zaten. Diğer örnekleriniz hakkında düşüncelerimi bilmeden "kürtlük" odaklı yaklaşıyorsunuz demeniz garip. Ayrıca evet kendimi "hümanist" olarak tanımlıyorum. Örneğin; Doğu Türkistan'ın Çin'in orantısız ve ilkesiz baskısından kurtulması için bağımsız olması gerektiğini düşünüyorum. Tıpkı Kürdistan'ın özerk olmasını istediğim gibi. Türkiye'nin asimilasyoncu, inkarcı, tek tipçi ve adaletsizliğinden kurtulması için özerk ya da bağımsız olmalıdır. Ben kürtlüğü savunmadım. Kürtçülüğü de. Hak gaspı var. Özerk olmalı dedim. Yapmış olduğum yorumlar da zaten kayıtlı. Türklere söz etmedim etmem de. Kan dökmekten bahsetmişsiniz. Kan dökülmesini savunmadım. Müzakereyle, referandumla, temsilcilerle görüşülüp uzlaşıyla haklar verilmeli dedim. Eğer Türkiye hak gaspına devam ederse, Kürt halkının isyanı "meşru müdafaa" dairesinde ele alınır. Barışa ve hakların iadesine yanaşmayan taraf Türkiye çünkü. Yani kan meraklısı olan yine Türkiye'dir. Bunların haricinde arada bir tarihsel olgulara atıf yapsam da aslında bugünden bahsediyorum. Kürtler de dünyanın diğer halkları nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya hakkı var. Bu kadar. Mesele kürtlük değil, adalet. Eylül 20, 2015 tarihinde şizofren tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
EbuTekir 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) şizofren, on 20 Sept 2015 - 17:55, said:şizofren, on 20 Sept 2015 - 17:55, said: Ben kürtlüğü savunmadım. Kürtçülüğü de. Hak gaspı var. Özerk olmalı dedim. Yapmış olduğum yorumlar da zaten kayıtlı. Türklere söz etmedim etmem de. Kan dökmekten bahsetmişsiniz. Kan dökülmesini savunmadım. Müzakereyle, referandumla, temsilcilerle görüşülüp uzlaşıyla haklar verilmeli dedim. Eğer Türkiye hak gaspına devam ederse, Kürt halkının isyanı "meşru müdafaa" dairesinde ele alınır. Barışa ve hakların iadesine yanaşmayan taraf Türkiye çünkü. Yani kan meraklısı olan yine Türkiye'dir. Bunların haricinde arada bir tarihsel olgulara atıf yapsam da aslında bugünden bahsediyorum. Kürtler de dünyanın diğer halkları nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya hakkı var. Bu kadar. Mesele kürtlük değil, adalet. Yani Türkiye hakkımız olan toprakları vermezse isyanımız devam eder diyorsun.Türkiye evlatlarının tek tek toprağa düşmesinden çok mu memnun da kan meraklısı olsun.Bu nasıl tuhaf bir zihniyet anlamak mümkün değil.Ben şahsen Türkiye'nin Kürtlerden hem toprak hem de nüfus olarak kökten ayrılması taraftarıyım...Fakat bunun olması o kadar basit bir şey değil. Hala mesele Kürtlük değil,adalet diyorsunuz.Toprak istemeniz adil veya değil bu tartışılır.Çünkü bölgede uzak tarihten gelen Kürt veya Kürdistan ismini taşıyan bir kök yok.Kürtleri güneydoğuya yerleştiren de Yavuz Selimdir.Yani adalet dersen işin içinden çıkamayız.İyi güzel de bu iş adalet meselesi desek bile bu isteğin kökeni Türklerden farklı bir kültüre,dile,ve soya sahip olmanız değil mi?Bu isteğinizin temeli KÜRT olmanız değil mi?O halde mesele Kürtlük değil adalet demeniz gayet saçma...Meselenin adı bile adı üstünde Kürt sorunu...Size Kürtçü denmesinden neden bu kadar rahatsızsınız... Eylül 21, 2015 tarihinde Birko tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) Şizofren şu konuda bile ''Biji Apo'' diye bağırmışsın ya yuh artık . Eylül 21, 2015 tarihinde aykırıteolog tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
şizofren 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) Yani Türkiye hakkımız olan toprakları vermezse isyanımız devam eder diyorsun.Türkiye evlatlarının tek tek toprağa düşmesinden çok mu memnun da kan meraklısı olsun.Bu nasıl tuhaf bir zihniyet anlamak mümkün değil.Ben şahsen Türkiye'nin Kürtlerden hem toprak hem de nüfus olarak kökten ayrılması taraftarıyım...Fakat bunun olması o kadar basit bir şey değil. Hala mesele Kürtlük değil,adalet diyorsunuz.Toprak istemeniz adil veya değil bu tartışılır.Çünkü bölgede uzak tarihten gelen Kürt veya Kürdistan ismini taşıyan bir kök yok.Kürtleri güneydoğuya yerleştiren de Yavuz Selimdir.Yani adalet dersen işin içinden çıkamayız.İyi güzel de bu iş adalet meselesi desek bile bu isteğin kökeni Türklerden farklı bir kültüre,dile,ve soya sahip olmanız değil mi?Bu isteğinizin temeli KÜRT olmanız değil mi?O halde mesele Kürtlük değil adalet demeniz gayet saçma...Meselenin adı bile adı üstünde Kürt sorunu...Size Kürtçü denmesinden neden bu kadar rahatsızsınız... Tekrar edeyim. İsteğin temeli "kürt" olmam değil. Kürt halkının dünyadaki diğer halklar nasıl yaşıyorsa öyle yaşaması gerektiğidir. Meselenin adının "kürt sorunu" olması bir yana bu soruna "Kürdistan sorunu" diyenler de mevcuttur ki, aslında ben de bu sorunu "Kürdistan sorunu" olarak tanımlıyorum. Çünkü özerk Kürdistan olmadan parça parça, gıdım gıdım hak iadesi mümkün değil. Savaştan yana olmadığımı söylüyorum. Siz o kadar insan ölüyor diyorsunuz. Dünyada örneği var mı bilmiyorum: bir halkın dilini yasaklar, kimliğini inkar eder iseniz isyan eder. Anayasada, tarih kitaplarında varlığından bile bahsedilmiyor. Yok. Zorla, baskıyla asimilasyonla yok ediliyorlar. Şu durumda savaşmak yerine referanduma gitmeliler ya da müzakere etmeliler. Eğer müzakere edilmiyor ise kürt halkının savaşı "meşru müdafaa"dır. Tekrar edeyim: Savaş yanlısı değilim fakat bu haklar iade edilmezse "kürt halkı neden isyan ediyor?" denilemez. Eylül 21, 2015 tarihinde şizofren tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
EbuTekir 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) şizofren, on 21 Sept 2015 - 18:57, said:şizofren, on 21 Sept 2015 - 18:57, said: Tekrar edeyim. İsteğin temeli "kürt" olmam değil. Kürt halkının dünyadaki diğer halklar nasıl yaşıyorsa öyle yaşaması gerektiğidir. Meselenin adının "kürt sorunu" olması bir yana bu soruna "Kürdistan sorunu" diyenler de mevcuttur ki, aslında ben de bu sorunu "Kürdistan sorunu" olarak tanımlıyorum. Çünkü özerk Kürdistan olmadan parça parça, gıdım gıdım hak iadesi mümkün değil. Savaştan yana olmadığımı söylüyorum. Siz o kadar insan ölüyor diyorsunuz. Dünyada örneği var mı bilmiyorum: bir halkın dilini yasaklar, kimliğini inkar eder iseniz isyan eder. Anayasada, tarih kitaplarında varlığından bile bahsedilmiyor. Yok. Zorla, baskıyla asimilasyonla yok ediliyorlar. Şu durumda savaşmak yerine referanduma gitmeliler ya da müzakere etmeliler. Eğer müzakere edilmiyor ise kürt halkının savaşı "meşru müdafaa"dır. Tekrar edeyim: Savaş yanlısı değilim fakat bu haklar iade edilmezse "kürt halkı neden isyan ediyor?" denilemez. Her şey ortada ama tuhaf bir şekilde inkar ediyorsun,yahu Kürt olmasaydın Güneydoğu Kürt toprağıdır,Kürdistan kurulmalıdır,dermiydin?İsteğin nedeni bal gibi de Kürtlük...Ki bu yüzden diğer milletler gibi bağımsız yaşamak istiyorsunuz. Ben de Türkiye'nin Kürtlerden hem nüfus hem de toprak olarak ayrılması taraftarıyım.Fakat bunun nedeni,o toprağın hakkınız olduğu görüşü değil,Türkiye'nin önünün açılması için..Cumhuriyet kurulduğunda yapılması gereken bir şeyin öngörüsüz bir şekilde yapılmadığı için... Eylül 21, 2015 tarihinde Birko tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
şizofren 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Her şey ortada ama tuhaf bir şekilde inkar ediyorsun,yahu Kürt olmasaydın Güneydoğu Kürt toprağıdır,Kürdistan kurulmalıdır,dermiydin?İsteğin nedeni bal gibi de Kürtlük...Ki bu yüzden diğer milletler gibi bağımsız yaşamak istiyorsunuz. Ben de Türkiye'nin Kürtlerden hem nüfus hem de toprak olarak ayrılması taraftarıyım.Fakat bunun nedeni,o toprağın hakkınız olduğu görüşü değil,Türkiye'nin önünün açılması için..Cumhuriyet kurulduğunda yapılması gereken bir şeyin öngörüsüz bir şekilde yapılmadığı için... Bu işin balı filan yok. Neyse onu söylüyorum. Hakkımda yapmış olduğunuz tespitler sizde kalsın. Ne dediğim açık. Başa dönersek eğer; bir felsefi düşünce ya da inancın karşısına "ırkçılık" konulamaz. Elmayla armutu toplamak gibi. Saçma. Link to post Sitelerde Paylaş
zeus- 0 Eylül 26, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 26, 2015 gönderildi Bence islamı yenmenin tek yolu insan hakları.Terörü vahşeti kanı işkenceyi tecavüzü köleliği savunan din islamın en zayıf yeri insan haklarıdır. İnsan hakları dünyaya egemen olduğu zaman insanlık dışı islam dini gerilemeye başlar. Ne yazik ki insan hakları dünyada yeterli olarak ilerlemedi. Dünyadaki çoğu insan insan haklarına önem vermiyor. Link to post Sitelerde Paylaş
kedibitiii 0 Eylül 27, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 27, 2015 gönderildi din bokundan cik milliyetcilik bokuna gir yani ! peeeh Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Eylül 27, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 27, 2015 gönderildi Milliyetçiliğe bok diyecek kadar sosyolojiye uzak insanlar içinde yaşıyor olmak nasıl bir talihsizliktir? Link to post Sitelerde Paylaş
Mindsurfer 0 Mart 20, 2016 gönderildi Raporla Share Mart 20, 2016 gönderildi (düzenlendi) Tersine milliyetçilik, dine daha düşkün hale getiriyor. Müslüman zaten dinine "benim ülkemin dini " diyerek bağlanıyorDedelerinden gelen din olması, onlar için islamı daha anlamlı hale getiriyor. Bu konuda sadece Emevi döneminde yapılan saldırılar üzerinde durmak faydalı olacaktır.Mesela humanizm desen tamam. çünkü humanist felsefeye göre insanlar inancına göre ayırım göremez. Önemli ve değerli olan insan olmaktır, müslüman veya hristiyan olmak değil. hatta bence humanizm, dinle mucadelede ateizmden daha etkilidir.Yalnız "dinle mucadele" dediğimizde burdaki hedef, din dayatmasını kaldırmak olmalı.Yoksa herkesi dinden çıkaracağız diye bir davamız yok. yasakçılık ise zaten başlı başına bir gericilik. insanları inancıyla kabul etmek, bir erdemdir.Bunun için gerekli olan şeyler ise, özgür ve batılı yaşam tarzlarına ait kültürleri tanıtmak, farklı sanat akımlarını ve kültürel faaliyetleri sevdirmek olabilir.Uzak doğa kültürleri, yoga, meditasyon... bunların da faydası var. Zaten o yüzden dinciler buna tepki gösteriyor. Ama milliyetçiliğe fazla tepki gösteren bir dinci göstermeniz zor. Mart 20, 2016 tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Mart 20, 2016 gönderildi Raporla Share Mart 20, 2016 gönderildi Tersine milliyetçilik, dine daha düşkün hale getiriyor. Müslüman zaten dinine "benim ülkemin dini " diyerek bağlanıyor Dedelerinden gelen din olması, onlar için islamı daha anlamlı hale getiriyor. Bu konuda sadece Emevi döneminde yapılan saldırılar üzerinde durmak faydalı olacaktır. Humanizm desen tamam, çünkü humanist felsefeye göre insanlar inancına göre ayırım göremez. Önemli ve değerli olan insan olmaktır, müslüman veya hristiyan olmak değil. hatta bence humanizm, dinle mucadelede ateizmden daha etkilidir. Yalnız "dinle mucadele" dediğimizde burdaki hedef, din dayatmasını kaldırmak olmalı. Yoksa herkesi dinden çıkaracağız diye bir davamız yok. yasakçılık ise zaten başlı başına bir gericilik. insanları inancıyla kabul etmek, bir erdemdir. Bunun için gerekli olan şeyler ise, özgür ve batılı yaşam tarzlarına ait kültürleri tanıtmak, farklı sanat akımlarını ve kültürel faaliyetleri sevdirmek olabilir. Uzak doğa kültürleri, yoga, meditasyon... bunların da faydası var. Zaten o yüzden dinciler buna tepki gösteriyor. Ama milliyetçiliğe fazla tepki gösteren dinci göstermeniz zor. bir çok fikrinizle hem fikirim... Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Mart 20, 2016 gönderildi Raporla Share Mart 20, 2016 gönderildi milliyetçilik ölmüş bir ideoloji. Aslına bakarsanız zaten ölü doğmuştu. şimdi sadece ilkel toplumlarda müşteri buluyor milliyetçilik. ulus-devlet fikri 100 sene iltifat gördü, hemen her toplum nasibini alıp, bıraktı. şu saatten sonra milliyetçilikte ısrar kimseye fayda sağlamaz. mustafa kemal bile o devirde kullanması gerektiği kadar kullandı. ikinci dünya savaşından sonrayı görebilseydi o da milliyetçiliği çöpe atardı. bundan cidden şüphem yok. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts