cigi 0 Oluşturuldu: Eylül 17, 2015 Raporla Share Oluşturuldu: Eylül 17, 2015 Ateizm derneğinin yönetiminde bulunanların açıklamaları.. - Biz dinlere karşı değiliz.- ?- Biz dinleri ve kitaplarını eleştirmeyiz.- ?- Biz dinlerin, kitaplarının eleştirilmelerine karşıyız.!- ? ? ? ? ? Bu arkadaşlar Saadet partisi genel başkanının ateistler hakkında yaptığı bir açıklamayı da tiye alıp dalga geçmektedirler. https://www.facebook.com/tolgainci…/posts/10153196953983391… Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak gündeme ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade ederek, "Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye “Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım" diyor" diye konuştu. http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/369233/_Ateist_de_Musluman_dir__.html Mustafa Kamalak’ı doğru tespitinden dolayı tebrik etmeli… Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Oysa ben, bana, "Müslüman" denilmesini, en büyük hakâret olarak algılıyorum. Bende, bir anormallik mi var? Arap putuna tapacak ve sübyancı kâtil'i ciddîye alacak kadar bunamadım. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Oysa ben, bana, "Müslüman" denilmesini, en büyük hakâret olarak algılıyorum. Bende, bir anormallik mi var? Arap putuna tapacak ve sübyancı kâtil'i ciddîye alacak kadar bunamadım. Hocam su yazıyı ciddiye alıp cevap vermende bir ilginç Elhamdülillah ateist müslümaniz:) Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak gündeme ilişkin NTV canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Kamalak, bu ülkenin ateistinin de Müslüman olduğunu ifade ederek, "Ateist kardeşimize soruyorlar Müslüman mısınız? diye Elhamdülillah tabii ki Müslümanım ama ateist Müslümanım" diyor" diye konuştu Link to post Sitelerde Paylaş
Yâdellerdeki Yurtdaş 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Az önce, kişisel sitemde, bir yazı yayınladım: "AKP'ye ve SP'ye oy verenlerin, cezâî ehliyetleri yoktur." Onlara, bu biçimde, bodoslama girişeceksin! Link to post Sitelerde Paylaş
KAM 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Bu ülkede dinlere karşı olmak ve ya eleştirmek , dine hakaret kapsamina giriyor. Bu ateist Derneğindeki arkadaşlar resmi bir ise kosulmuslar. Bu bakımdan mantıklı bir açıklama. Yoksa ben de sizin gibi düşünüyorum , kendini ateist olarak tanımlayan bir kişi başta islam olmak üzere tüm dinlere düşman olmalı. Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi (düzenlendi) İlla her konuda detayli aciklama yapilacak ancak ondan sonra ana fikirin ne oldugu anlasilacak... 15 senedir hala ayni yerde dönüp duran cikcikler biraksinlar artik "ateistcilik" oynamayi.! Hala neden, nicin, nasil ateist oldugunu bile bilmeyen gerzekler sürüsü herkesin alay eglence konusu oldular bunu bile anlamayacak kadar beyinleri calismiyor. Ateizmin icine edip cok farkli bir imaj yarattilar. Bir laf vardir... Bilmiyorsan yayın okunu git mektebinde oku... Türkiye ateistlerinin büyük cogunlugu ile müslümanlar arasinda tek fark ibadet seklidir... Müslümanlar gösteri amacli ibadetler yaparlar. Dinlere, kitaplarina, putlarina karsi olmadiklarini söyleyen ama kendilerine ateist diyenler gizli ibadet yaparlar. Tek fark bu... Yaziklar olsunu bile haketmiyorlar... ...reziller. Eylül 17, 2015 tarihinde cigi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Tarafsız 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Başta ateizm derneğinin kurulması hatadır.Sonra böyle olacağı belli.Gerçek ateist gibi konuşsalar yaşayamazlar.Türkiye'de şu an ateizm derneği diye bir şey olamaz. Link to post Sitelerde Paylaş
agnostik_muro 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Neden bu kadar kötülediniz ki anlamadım yani ? Ben defalarca gittim.Bu cumartesi tekrar gidicem.Çoğuda bilgili ateistler yani.Gayette iyi muhabbetlerimiz oluyo.Onların derdi tartışmak falan değil zaten.Kadıköyün ortasındalar.Full müslüman çevre.Yani bu kadar insanı karşılarına alamazlar.Orada indirirler onları yoksa.Zaten küçücük bi bürosu var oranın.Sessiz bi işhanı.Gelip geçende garip garip bakıyo.Fazla şekil yapamazlar yani.O yüzden dertleri tartışmak dinlere karşı gelmek filan değil. Link to post Sitelerde Paylaş
KAM 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Neden bu kadar kötülediniz ki anlamadım yani ? Ben defalarca gittim.Bu cumartesi tekrar gidicem.Çoğuda bilgili ateistler yani.Gayette iyi muhabbetlerimiz oluyo.Onların derdi tartışmak falan değil zaten.Kadıköyün ortasındalar.Full müslüman çevre.Yani bu kadar insanı karşılarına alamazlar.Orada indirirler onları yoksa.Zaten küçücük bi bürosu var oranın.Sessiz bi işhanı.Gelip geçende garip garip bakıyo.Fazla şekil yapamazlar yani.O yüzden dertleri tartışmak dinlere karşı gelmek filan değil. Bu cigi rahat yerde Ateistlik yaptığı için böyle idealist idealist konuşur. Link to post Sitelerde Paylaş
analiz 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Ateist demek allah yok demek. Daha nasil saldirmayacaklar !!!! Link to post Sitelerde Paylaş
zeus- 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi (düzenlendi) Ateizm derneğinin yönetiminde bulunanların açıklamaları.. - Biz dinlere karşı değiliz. - ? - Biz dinleri ve kitaplarını eleştirmeyiz. - ? - Biz dinlerin, kitaplarının eleştirilmelerine karşıyız.! - ? ? ? ? ? Sayın Cihan İslam diğer dinlerden farklıdır. İslam cahili dahada cahil yapar. Yakın tarihimizde Turan Dursun olayını gördük. İlhan Arsel islamı eleştiren kitaplarından dolayı çok sayıda ölüm tehdidi aldı, sonrasında Türkiyeyi terk etti. Turan Dursun İlhan Arsel kişisel olarak saygı duyduğum insanlar. Bangladeş'de yakın zamanda 3 ateist islamı eleştirdiği için müslümanlar tarafından öldürüldü. Komşu ülke Irak Suriye'de müslümanlar cennete gitmek için bir birini öldürüyor. Müslümanın müslümana bile hoşgörüsü yok. Ateizm derneğinin misyonu farklı olmalı. Dernek yöneticileri islamı eleştirmeye başlarsa dernek diye birşey kalmaz. Ateizm derneğinin varlığı bile ateizmin resmiyet kazanmasını sağlıyor bence bu bile önemli. https://www.facebook.com/tolgainci…/posts/10153196953983391… Tolga İnci bence cesur biri. Cesaretinden dolayı saygı duyduğum bir insan. ABD Çin Hollanda Yunanistanda ateizm derneği açılsaydı sıradan bir gelişme olurdu ama bir islam ülkesinde ateizm derneği açmak önemli bir gelişmedir. Batı kültürü ne dine ne de dinsizliğe ihtiyacı var. Batı kültürü din ve dinsizliği aşmış bir kültür. Batı kültüründe farklılığa hoşgörü var. Yaşadığımız bu islam coğrafyasının ateizme gerçekten çok ihtiyac var. Bu coğrafyanın ateizmden başka kurtuluşu yok. Hergün din adına insanların öldürüldüğü bu kültürün ateizmden başka kurtuluşuda olamaz. Eylül 17, 2015 tarihinde zeus- tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ekremaktaş 0 Eylül 17, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 17, 2015 gönderildi Bana göre de gereksiz bir oluşum. Eğer dinle mücadele edecek ortam yoksa kapansın gitsinler. Bu şekilde AKPlilere malzeme oluyorlar. Adamlar "hökümet o kadar baskıcı olsa ateizm derneği kurulur muydu yeğenim?" diye tayyip övücülüğü yapıyor. Halbuki ateizm derneğinin hiçbir etkinliği yok. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi Aşağıdaki iletiyi dernek kurulmadan önce yazmıştım. TÜRKİYE'DE ATEİZM.... KARA DULKara dul, Latrodectus soyuna ait örümceklere verilen ortak bir isimdir.Bu türde dişi, erkekten çok daha büyüktür.Çiftleştikten sonra erkeğini öldürdürüp yediği için dişi örümcekle birlikte türün kendisi de kara dul adı ile anılır.İlginç olarak erkek örümcek, dişinin ördüğü ağın hemen yakınında ördüğü küçük bir ağ içinde, onunla birlikte yaşar.Erkek dişiye mümkün olan uzak bir köşede, sürekli bir stres altında, dikkati çekmemeye çalışarak varlığını sürdürür ve dişiden artanlarla geçimini sağlar.Dişi ile çiftleşmek zamanı gelince erkek örümcek, ona çok dikkatli bir şekilde yaklaşır.Önce bacakları ile dişinin bacaklarına yumuşak bir şekilde dokunarak, onu cinsel olarak uyarır ve çiftleşmeye hazırlar.Olumlu bir sinyal alır almaz hemen dişi ile çiftleşmeye başlar.İşi biter bitmez de hızla kaçarak kendi köşesine sığınmaya çalışır.Çoğu kere bunu beceremediği için dişinin kurbanlardan biri olmaktan kurtulamaz.Türkiye’de İslam ve ateizm arasındaki ilişki, Latrodectus soyuna ait dişi ve erkek örümceklerin arasındaki sosyal ilişkiye oldukça benzemektedir.İslam bu türün dişisini ateizm ise erkeğini simgelemektedir.Ülkemizde ateizm, İslam’ın gölgesinde yaşamakta olan bir eğilimdir.Ve tabii arada bir eleştirerek ondan otlanmakta ve onun sayesinde varlığını sürdürmektedir.İslam tarafından ateizmin kendisine tahsis edilen bu kuytu köşeden gereğinden fazla uzaklaşmasına izin verilmemektedir.İslam ateizmin etkinliğini sınırlamada ve onu kendi köşesinde tutmada hiç zorluk çekmemektedir.Hatta İslam, arada bir çiftleşerek ateizmden yararlanmakta, büyüyüp gelişmekte ve yayılmaktadır.Ülkemizde ateizm İslam'ın yalanlarına ortak olan ve çoğu kere İslam'a hizmet eden bir eğilimdir.Türkiye'de ateizmin İslam'ın dümen suyunda ilerlediğini çok iyi biliyoruz.İslam ateizme ne kadar izin veriyorsa, ateizm o kadar ileri gitmektedir.Türkiye'de medyanın durumuna bir göz atan bu acıklı manzarayı görmede kusur etmeyecektir.Ateizm sağcı medya için de bir küfürdür, solcu ve kendini ilerici gören medya için de..Ateizm konusu ancak arada bir ve sansayonel olarak gündeme getirilir.Ateizm ülkemizin günlük olağan konularından biri değildir. Tartışılmaz. Hakkında tek taraflı yorumlar yapılır.Arada bir ateistler konuşturulur ve ondan İslam kendine pay çıkarır.Çünkü ateizmde estetik yoktur. İlke yoktur.İnsana saygı vardır. Özgürlük vardır.Kendisine eklenen sahte ve yalan yaftalardan yoksundur ateizm. Pürdür.. Yalındır. Saftır....Ülkemizde ateizm İslam'ın karanlık gölgesinde varlığını sürdürmektedir.Ama onu aydınlatmada çok yetersizdir. Geridir.Türk ateizmi İslam'a hizmet eden değersiz ve İslam için önemsiz bir eğilimdir.Ateistlerin çoğu korkaklıktan kurtuluncaya kadar bu böyle devam edecektir.Gereken yerlerini ilerde daha da açarak tartışmaya çalışacağım..Şimdilik burada durmakla yetiniyorum..Selamlar..HACIAslında ben ateistler korkak derken, onlardan kendillerini deşifre etmelerini beklemiyorum.Tarafsız olmalarını bekliyorum.Bir profesörün ben ateistim diye ortaya çıkması aptallık olur. Kahramanlık ve cesaret değil.Ama o profesörün ben Allah'a inanıyorum ama, evrim olmuştur demesi de aptallıktır. Ahmaklıktır.Hatta ben evrime inanıyorum demesi bile ahmaklıktır.Evrim konusunda konferens veya bilgi verecek profesör, bize inançlarından bahsetmemelidir.Onun inançları bizi hiç ilgilendirmemektedir.Din konusunda nesnel ve tarafsız olmak budur.Türkiye'de ilerici geçinen medyayı inceleyin..Hiç birinin gerçek anlamda ilerici ve tarafsız olmadığını görürsünüz.Medya hangi tarafı mı tutuyor?Çıkarının geldiği tarafı tutuyor.Her gazete, zaten sınırda olan tirajını tehlikeye sokmak istemiyor.Tarafsız bir görüşe veya din dışı taraflı bir görüşe angaje olamıyor.Arada bir Allah'a inanan Müslüman'lara da hizmet ettiğini sanıyor. Ve onlardan gazetelerini almalarını bekliyor.Yalnız ateistlere hitabeden bir gazete yok.Türkiye'de çok ateist olduğu halde yok. Çünkü çoğu öyle bir gazete olsa bile, ateist olacakları bilineceği için onları okuyamıyor.Bunu bir dereceye kadar anlıyoruz.Gazeteye bizim forumun küçücük bir reklamını vermek istiyoruz.Masum ve çok yumuşak bir reklam.Ama en ilerici gazeteler bile kabul etmiyorlar.Ve ilginç olarak bazı ilerici ateistler bile bu yaklaşımın doğru olmadığını, forumun tehlikeye gireceğini düşünüyorlar.Durum budur. İçler acısı bir durumdur..En azından benim olguları değerlendiriş zaviyemden böyle görünüyor.Hiç bir ilerleme göremiyorum. 100 yıl önce ne isek, hala oyuz.Ve ateist olmakla gurur duyuyoruz. Ama orada kalıyoruz. İnanırlardan hiç farkınmız yok..Ben o farkın belirgin olması için bir çaba gösteriyorum ama, onu da başaramıyorum.Bu kadar pasif bir davranış gerçekten ne ateizmle bağdaşıyor, ne de aydın insan olmakla..Ne acı..HACI Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi Aşağıdaki iletiyi dernek kurulmadan önce yazmıştım. TÜRKİYE'DE ATEİZM.... KARA DULKara dul, Latrodectus soyuna ait örümceklere verilen ortak bir isimdir.Bu türde dişi, erkekten çok daha büyüktür.Çiftleştikten sonra erkeğini öldürdürüp yediği için dişi örümcekle birlikte türün kendisi de kara dul adı ile anılır.İlginç olarak erkek örümcek, dişinin ördüğü ağın hemen yakınında ördüğü küçük bir ağ içinde, onunla birlikte yaşar.Erkek dişiye mümkün olan uzak bir köşede, sürekli bir stres altında, dikkati çekmemeye çalışarak varlığını sürdürür ve dişiden artanlarla geçimini sağlar.Dişi ile çiftleşmek zamanı gelince erkek örümcek, ona çok dikkatli bir şekilde yaklaşır.Önce bacakları ile dişinin bacaklarına yumuşak bir şekilde dokunarak, onu cinsel olarak uyarır ve çiftleşmeye hazırlar.Olumlu bir sinyal alır almaz hemen dişi ile çiftleşmeye başlar.İşi biter bitmez de hızla kaçarak kendi köşesine sığınmaya çalışır.Çoğu kere bunu beceremediği için dişinin kurbanlardan biri olmaktan kurtulamaz.Türkiye’de İslam ve ateizm arasındaki ilişki, Latrodectus soyuna ait dişi ve erkek örümceklerin arasındaki sosyal ilişkiye oldukça benzemektedir.İslam bu türün dişisini ateizm ise erkeğini simgelemektedir.Ülkemizde ateizm, İslam’ın gölgesinde yaşamakta olan bir eğilimdir.Ve tabii arada bir eleştirerek ondan otlanmakta ve onun sayesinde varlığını sürdürmektedir.İslam tarafından ateizmin kendisine tahsis edilen bu kuytu köşeden gereğinden fazla uzaklaşmasına izin verilmemektedir.İslam ateizmin etkinliğini sınırlamada ve onu kendi köşesinde tutmada hiç zorluk çekmemektedir.Hatta İslam, arada bir çiftleşerek ateizmden yararlanmakta, büyüyüp gelişmekte ve yayılmaktadır.Ülkemizde ateizm İslam'ın yalanlarına ortak olan ve çoğu kere İslam'a hizmet eden bir eğilimdir.Türkiye'de ateizmin İslam'ın dümen suyunda ilerlediğini çok iyi biliyoruz.İslam ateizme ne kadar izin veriyorsa, ateizm o kadar ileri gitmektedir.Türkiye'de medyanın durumuna bir göz atan bu acıklı manzarayı görmede kusur etmeyecektir.Ateizm sağcı medya için de bir küfürdür, solcu ve kendini ilerici gören medya için de..Ateizm konusu ancak arada bir ve sansayonel olarak gündeme getirilir.Ateizm ülkemizin günlük olağan konularından biri değildir. Tartışılmaz. Hakkında tek taraflı yorumlar yapılır.Arada bir ateistler konuşturulur ve ondan İslam kendine pay çıkarır.Çünkü ateizmde estetik yoktur. İlke yoktur.İnsana saygı vardır. Özgürlük vardır.Kendisine eklenen sahte ve yalan yaftalardan yoksundur ateizm. Pürdür.. Yalındır. Saftır....Ülkemizde ateizm İslam'ın karanlık gölgesinde varlığını sürdürmektedir.Ama onu aydınlatmada çok yetersizdir. Geridir.Türk ateizmi İslam'a hizmet eden değersiz ve İslam için önemsiz bir eğilimdir.Ateistlerin çoğu korkaklıktan kurtuluncaya kadar bu böyle devam edecektir.Gereken yerlerini ilerde daha da açarak tartışmaya çalışacağım..Şimdilik burada durmakla yetiniyorum..Selamlar..HACIAslında ben ateistler korkak derken, onlardan kendillerini deşifre etmelerini beklemiyorum.Tarafsız olmalarını bekliyorum.Bir profesörün ben ateistim diye ortaya çıkması aptallık olur. Kahramanlık ve cesaret değil.Ama o profesörün ben Allah'a inanıyorum ama, evrim olmuştur demesi de aptallıktır. Ahmaklıktır.Hatta ben evrime inanıyorum demesi bile ahmaklıktır.Evrim konusunda konferens veya bilgi verecek profesör, bize inançlarından bahsetmemelidir.Onun inançları bizi hiç ilgilendirmemektedir.Din konusunda nesnel ve tarafsız olmak budur.Türkiye'de ilerici geçinen medyayı inceleyin..Hiç birinin gerçek anlamda ilerici ve tarafsız olmadığını görürsünüz.Medya hangi tarafı mı tutuyor?Çıkarının geldiği tarafı tutuyor.Her gazete, zaten sınırda olan tirajını tehlikeye sokmak istemiyor.Tarafsız bir görüşe veya din dışı taraflı bir görüşe angaje olamıyor.Arada bir Allah'a inanan Müslüman'lara da hizmet ettiğini sanıyor. Ve onlardan gazetelerini almalarını bekliyor.Yalnız ateistlere hitabeden bir gazete yok.Türkiye'de çok ateist olduğu halde yok. Çünkü çoğu öyle bir gazete olsa bile, ateist olacakları bilineceği için onları okuyamıyor.Bunu bir dereceye kadar anlıyoruz.Gazeteye bizim forumun küçücük bir reklamını vermek istiyoruz.Masum ve çok yumuşak bir reklam.Ama en ilerici gazeteler bile kabul etmiyorlar.Ve ilginç olarak bazı ilerici ateistler bile bu yaklaşımın doğru olmadığını, forumun tehlikeye gireceğini düşünüyorlar.Durum budur. İçler acısı bir durumdur..En azından benim olguları değerlendiriş zaviyemden böyle görünüyor.Hiç bir ilerleme göremiyorum. 100 yıl önce ne isek, hala oyuz.Ve ateist olmakla gurur duyuyoruz. Ama orada kalıyoruz. İnanırlardan hiç farkınmız yok..Ben o farkın belirgin olması için bir çaba gösteriyorum ama, onu da başaramıyorum.Bu kadar pasif bir davranış gerçekten ne ateizmle bağdaşıyor, ne de aydın insan olmakla..Ne acı..HACI Link to post Sitelerde Paylaş
Deniz06 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi İnançlıların en büyük silahı günümüzde saygı sözcüğü.Dinimize saygı göster rerörörö. Link to post Sitelerde Paylaş
cigi 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi (düzenlendi) Kimse oturdugu yerden ahkam kesip bilmedigi konularda atip tutmasin.! Cigi rahatmista yurtdisindaymis da, Tolga cok cesur birisiymisde falan filan.! Burada özel yasantimi yillardir nelerle ugrastigimi yazip anlatacak degilim birebir beni burada ( Rotterdam'da) Türkiye'de görüp taniyanlar var ki ben sanal bir kisi olmadim olamadim olamam da forumlara yazdiklarim acitigim basliklarin hepsi canli yasantinin sanala yansimasidirlar. Benim işim canli kanli sesli mücadele ve iletisimdir. Yasam ve mücadele sokaktadir sanal ise işin tuzu biberidir ve yardimlasma koordine olabilmek icin kullanilir. Ve bu sanala yillar önce Türkiye'de bir dernek kurabilmek akli basinda ateistler bulabilmek amaci ile basladim ama yillardir sembol, put, abuk subuk sacmaliklar takintilari olan ve salak köhnemis ideolojiler peslerinde kosan sözüm ona ateistlerle uğraşmadim savaş yaptim... Dernegin tabelasinda "ateist, ateizm" olmayacakti her sey tasarlanip düsünülmüstü ve bu dernekler gecis sürecine yardimci olacaklardi. Ateizm dernegi isminde bir dernek zaten olmaz ki bana göre sacmaliktir cünkü dogmatizmin putlarin olmadiklari yerlerde "ateizm" üretilmez. Akillari baska yerlerde olanlar ve tartismak istemeyenlere bunu dahi anlatamadik. Tartisma uzlasma olmadan paldir küldür kurulan dernegin üyeleri akabinde banka hesaplari icin birbirlerine girdiler.Sonra tv programlarinda salak salak konusmalar, sorulan sorulara yanit verememeler, programa ciktiklari moderatörlerin oyuncuklari olmalar, facebook ta abidik gubidik lay lay lom geyikler, medyada resimlerle meshur olup baska isler pesinde kosmalar lar, lar... Daha neler neler... HACI'nin astigi iletideki düsüncelere bastan sona katiliyorum bir cümlesi haric (Ateizmde estetik vardir, doğanın her tarafı ve şeffaf yaşam estetiktir. ),... Yahu yillardir biz bunlari anlatmaya calisiyoruz ama bir türlü derdimizi anlatamadik. Kici yemiyen ortaliga zirt diye cikip islama, putlara, abuk subuk sacmaliklara yalaklanip yaglanmayacak.! Bunlarin kafalarina silah mi dayaniyor ortalikta boy göstermeleri icin biz mi bilmiyoruz? Adam bilim insani, yazar, entellektüel, cikiyor programa veya bir makale yaziyor "islam söyle güzel dinimiz, peygamberimiz süper, allah yarabbim, falan filan" ve bunlari döktürüyor. Sorsan ateist... Bu mudur? Yapma etme kardesim senin nasil bir yavsak düsünceli oldugunu zaten bütün müslümanlar biliyor ve sana kiclariyla gülüyorlar... Yillarca dini siyasete alet eden partilerin bu güne kadar CHP ile oynayip dalga gectikleri de ayni durumdur. Bu zihniyet devamli islama prim yaptirmakta ve evrensel hukuk normalarini, esit haklari özgürlükleri, bagimsiz yargiyi, bilimsel egitimi, laikligi baltalamaktadir. Gelinen durum ortada ki daha cok kötü olacak. Türkiye gibi bir ülkede ateistlerin yapip yapabilecekleri islam hakkinda konusmamalari düsünce belirtmemeleri ve gercek laik bir ülkenin olmazsa olmazlarini savunmalaridir. Birde sözüm ona ateistlerde eger "LENIN, MARX vs, putlarina tapilmaz SOSYALIZM, KOMUNIZM vs köhnemis bes para etmez ideolojiler savunulmaz ise "ateist" olunmaz veya sadece bunlara tapanlar "ateist" olur gibi ilkel bir zihniyet var ki anlatilacak gibi degil. Ateist, herkese her seye esit mesafeda dogayi canlilari insanlari ve dogal yasantiyi savunur seffaf bir sekilde yasamini sürdürmeye calisir. Bu kadar basit. Cünkü gercek olan ve ulasilmasi gereken "DOĞAL YAŞANTI" dir. Kirli politik oyunlarin, düzenbazliklarin karsilarinda durabilmek farkli bir konu bizler zaten birer toz zerrecikleriyiz elimizde güc olsa nelerin nasil yapilabilecegini gayet iyi biliyoruz ama yok... Dinleri, insanlık ayıbı kitaplarını, putlarını eleştirmeyen, eleştirebilen ateistlere karşı olan ateist arkadaşlara "allah yardımcınız olsun, kuyruğu boyunlarınıza dolansın, hortumuna öpücük kondurasanız" demekten başka bir şey kalmıyor bana ve benim gibi düşünenenlere. Kolay gelsin. Eylül 18, 2015 tarihinde cigi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
NotFound 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi Kimse oturdugu yerden ahkam kesip bilmedigi konularda atip tutmasin.! Cigi rahatmista yurtdisindaymis da, Tolga cok cesur birisiymisde falan filan.! Burada özel yasantimi yillardir nelerle ugrastigimi yazip anlatacak degilim birebir beni burada ( Rotterdam'da) Türkiye'de görüp taniyanlar var ki ben sanal bir kisi olmadim olamadim olamam da forumlara yazdiklarim acitigim basliklarin hepsi canli yasantinin sanala yansimasidirlar. Benim işim canli kanli sesli mücadele ve iletisimdir. Yasam ve mücadele sokaktadir sanal ise işin tuzu biberidir ve yardimlasma koordine olabilmek icin kullanilir. Ve bu sanala yillar önce Türkiye'de bir dernek kurabilmek akli basinda ateistler bulabilmek amaci ile basladim ama yillardir sembol, put, abuk subuk sacmaliklar takintilari olan ve salak köhnemis ideolojiler peslerinde kosan sözüm ona ateistlerle uğraşmadim savaş yaptim... Dernegin tabelasinda "ateist, ateizm" olmayacakti her sey tasarlanip düsünülmüstü ve bu dernekler gecis sürecine yardimci olacaklardi. Ateizm dernegi isminde bir dernek zaten olmaz ki bana göre sacmaliktir cünkü dogmatizmin putlarin olmadiklari yerlerde "ateizm" üretilmez. Akillari baska yerlerde olanlar ve tartismak istemeyenlere bunu dahi anlatamadik. Tartisma uzlasma olmadan paldir küldür kurulan dernegin üyeleri akabinde banka hesaplari icin birbirlerine girdiler.Sonra tv programlarinda salak salak konusmalar, sorulan sorulara yanit verememeler, programa ciktiklari moderatörlerin oyuncuklari olmalar, facebook ta abidik gubidik lay lay lom geyikler, medyada resimlerle meshur olup baska isler pesinde kosmalar lar, lar... Daha neler neler... HACI'nin astigi iletideki düsüncelere bastan sona katiliyorum bir cümlesi haric (Ateizmde estetik vardir, doğanın her tarafı ve şeffaf yaşam estetiktir. ),... Yahu yillardir biz bunlari anlatmaya calisiyoruz ama bir türlü derdimizi anlatamadik. Kici yemiyen ortaliga zirt diye cikip islama, putlara, abuk subuk sacmaliklara yalaklanip yaglanmayacak.! Bunlarin kafalarina silah mi dayaniyor ortalikta boy göstermeleri icin biz mi bilmiyoruz? Adam bilim insani, yazar, entellektüel, cikiyor programa veya bir makale yaziyor "islam söyle güzel dinimiz, peygamberimiz süper, allah yarabbim, falan filan" ve bunlari döktürüyor. Sorsan ateist... Bu mudur? Yapma etme kardesim senin nasil bir yavsak düsünceli oldugunu zaten bütün müslümanlar biliyor ve sana kiclariyla gülüyorlar... Yillarca dini siyasete alet eden partilerin bu güne kadar CHP ile oynayip dalga gectikleri de ayni durumdur. Bu zihniyet devamli islama prim yaptirmakta ve evrensel hukuk normalarini, esit haklari özgürlükleri, bagimsiz yargiyi, bilimsel egitimi, laikligi baltalamaktadir. Gelinen durum ortada ki daha cok kötü olacak. Türkiye gibi bir ülkede ateistlerin yapip yapabilecekleri islam hakkinda konusmamalari düsünce belirtmemeleri ve gercek laik bir ülkenin olmazsa olmazlarini savunmalaridir. Birde sözüm ona ateistlerde eger "LENIN, MARX vs, putlarina tapilmaz SOSYALIZM, KOMUNIZM vs köhnemis bes para etmez ideolojiler savunulmaz ise "ateist" olunmaz veya sadece bunlara tapanlar "ateist" olur gibi ilkel bir zihniyet var ki anlatilacak gibi degil. Ateist, herkese her seye esit mesafeda dogayi canlilari insanlari ve dogal yasantiyi savunur seffaf bir sekilde yasamini sürdürmeye calisir. Bu kadar basit. Cünkü gercek olan ve ulasilmasi gereken "DOĞAL YAŞANTI" dir. Kirli politik oyunlarin, düzenbazliklarin karsilarinda durabilmek farkli bir konu bizler zaten birer toz zerrecikleriyiz elimizde güc olsa nelerin nasil yapilabilecegini gayet iyi biliyoruz ama yok... Dinleri, insanlık ayıbı kitaplarını, putlarını eleştirmeyen, eleştirebilen ateistlere karşı olan ateist arkadaşlara "allah yardımcınız olsun, kuyruğu boyunlarınıza dolansın, hortumuna öpücük kondurasanız" demekten başka bir şey kalmıyor bana ve benim gibi düşünenenlere. Kolay gelsin. Ateizm derneği hakkında yazmış olduklarınıza tamamı ile katılıyorum. Ayrıca, ateizm derneğinin facebook sayfasına da sizin düşündüklerinize benzer bir bakış açısı ile fikirlerimi bildirmiştim. Bu derneğin amacı dinleri çürütmek değil ise nedir? Bir aralar derneğe kayıt olayım dedim, öyle acayip evraklar istiyorlar ki çok düşündürücü. Tc kimlik numarasından tutun da savcılık temiz kağıdına kadar. Türliyede yaşayan atristleri fişlemeye çalışıyorlar diye de düşünmedim değil. Ayrıca her ay belli bir de ücret yatırmanız gerekiyor hesaplarına, başvuru ücreti 120, sonraki 6 aydan sonra her ay 20 TL. Kitleye ulaşılırsa deli paralar.. Ben bu derneğin kuruluş amacına inanmıyor, güvenmiyor, itibar da etmiyorum. Facebookta kaygılarımı paylaştığım her yazımı anında sildiler, kafa karıştırmamam için sanırım. Zaten cigi nin dediği gibi toplanan paraların hesabı için birbirlerine de girdilerse, kaygılarımda haklıyım demektir. Zaten Türkiye'de dernekçiliğin ne olduğunu bilen bilir, ateizm derneği de bence bu zihniyetle kuruldu.. Link to post Sitelerde Paylaş
NOLAN 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi Madem korkuları yüzünden dini eleştirmeye kalkmıyorlar,o halde ışidin bile cirit attığı bu ülkede korkmadan bu derneği nasıl açabiliyorlar? Dini eleştirmekten korkan adam,yobazların/teröristlerin içinde dernek açamaz.. Bu ciddi bir paradoks.. Böyle bir ülkede korkmadan dernek açıyorsan,islam'a veya hristiyanlığa iki çift laf etmen lazım..Etmiyorsan,burada bir gariplik var demektir.. ''Din afyondur'' bari deyin be Link to post Sitelerde Paylaş
just 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi Oysa ben, bana, "Müslüman" denilmesini, en büyük hakâret olarak algılıyorum. Bende, bir anormallik mi var? Arap putuna tapacak ve sübyancı kâtil'i ciddîye alacak kadar bunamadım. evet sende ciddi bir ölçüde anormallik var. Link to post Sitelerde Paylaş
NOLAN 0 Eylül 18, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 18, 2015 gönderildi evet sende ciddi bir ölçüde anormallik var. Cevap verdiğin mesaja %100 katılıyorum..Bende mi anormalim acaba?Ne derseniz doktor? Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts