Jump to content

Kurban Sorunsalı...


Recommended Posts

Çevrede devamlı bi mübarek olacak hayvan dalgası dönüyor.Bizimkilerde kesecekler yiyecez orası ayrı tabi de abi bunaldım yemin ederim.Mesele kurban olunca hayvana canlı gözüyle bakılmıyor.Keşke insan yakma ayinleri sürseymişte eski dönemden bugüne kadar ben atlasaymışım diyorum ateşe.Nedir bu eziyet,insanlığımdan utanıyorum yahu.Din denilen şeyden iyice tiksinmeye başladım.Biran önce ülkeden kaçmak lazım ama 1000 tl'ye icraya gitcem bu arada.Din denilen zehri aşılayan ilk kişiden şikayetçiyim.Tanrı varsa önce onu sonra beni yaksın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kurbanla ilgili en buyuk sorun kanimca sudur: "Inandiklari sey ugruna bir canlinin hayatini elinden almayi, inananlarin kendilerinde hak gormesi." Buradan cikarilmasi gereken sonuc: Tum dinler kan uzerine kurulu oldugudur. Inanilan kutsalin tatmini icin surekli kan akmalidir. Bu ister bir hayvan olsun isterse baska bir sey. Sorun bir canlinin hayatini elindne almayi bir insanin kendisinde hak gormesi. Boyle bir ideoloji cevresinde yetisen ve bu dusunce yapisiyla cevrelenmis bir bireyden hersey beklenebilir. Dinlerin insanlar uzerinde yarattigi psikolojik etki korkunctur, inandigi sey dogrultusunda bir canliyi gozunu kirpmadan oldurebilen bir kisi, gerekli ortam ve kosullari buldugunda bir insani oldurecektir ve oldururler de. Insan psikolojisine gore, hayvanlara zarar verip onlari oldurmek, insnalara zarar vermenin on kosuludur. Dinler gercekten de bir diskidan daha fazla saygiyi hak etmiyor...

Isin kotu yanida bu durum normallesmis, garipsenmiyor. Yani insanlar icsellestirmis bunu. Cunku, boyle bir kulturde yetistigi icin, bunun dogru oldugu ve absurt bir durum olmadigi algisi yerlesmis insanlarin aklina. Icler acisi, katran karasi bir hal...

tarihinde Atheist Primate tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanların hayvan öldürme bayramını iyi birşeymiş gibi anlatılması insanlık adına utanç verici. Hayvan öldürmenin neresi kutsal olabilir. Ateist olmak için bu sapık bayramı görmek bile yeterli. Müslümanlar yine gerizekalı olduklarını ispatlıyorlar. Böyle gerizekalıca bir bayram olamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çocukların gözü önünde hayvanlar kesilecek, ortalık kana bulanacak. Buna ilaveten, Allah Kurban Bayramında yağmur yağdırır, pisliğimizi, rezilliğimizi temizler diye düşünüyorlar.

Bu da Mısır'da ineğe yönelik vahşet görüntüleri

İnek, umutsuzca ölümden kaçmaya çabalıyor. Bu utanç verici, rezil sahneler, Müslümanlarca dünya çapında dinî bir bayram olarak kutlanan Kurban Bayramı'nın bir parçası olarak, İskenderiye, Mısır'da çekildi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam vejeterjan değilim bende et yiyorum ama ihtiyacın kadar et yiyorsan ihtiyacından fazlası katliam'a girer,israfa girer abi.Lan 2 saniye hayvanın gözüne baktım içim gitti ağlayacak gibi oldum.Bunun bayramla falan alakası yok,sonra çıkıp diyorlarki bize kastınız mı var.Yok abi benim size kastım yok,ben tavuk bile kesemem.2 yıldan fazla oldu dinden çıkalı o gün bugündür hayvanlarla yakın bi bağ kurdum acıma duygum arttı.Duygusallaştım ya.Zaten hayatımda ilk defa hayvan kesilirken yanı başında durup izlemedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...