yeniçeri53 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Hayır Miraçtaki Muhammed benim padişahım demez. Ali Padişah Muhammed vezirdir derler Miraçta Muhammedin duyduğu ses Alininn sesine benzermiş derler Muhammedin Miraçta aldığı pirinç tanesi Ali'nin yüzüğünden çıktı derler. Aleviliğin orjinalinde net olarak Ali Allahtır kıvırmayalım. Bildiğim bir şeyde Hiiiçç Kıvırmam vede Kıvırtırmam.Şah Hatayinin Bu gün bize Pir geldi Nefesini bulun vede okuyun.Hatayi Aleviliğin Temel düşüncelerindendir.Hatayi Pir Sultan Abdal ,Kaygusuz ve Nesimi bunlar çok önemlidir. Link to post Sitelerde Paylaş
yeniçeri53 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Ben de biliyorum Muhammedin Ali'nin gerçekte yaşamadığını.Konumuz Alevilikte Ali'nin konumuna kaydı diye söyledim. Ben Bektaşi nasibi almış bir derviştim.Babagan kol.(Balım sultan) Ve ben bu nefesleri çözdükçe Ateist oldum Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Ali sırdır. Sır Alidir Alevilik 2 türlü değildir.2. türü sonradan türedi.Ali Allahtır orjinal Alevilikte.Mevlana dahi Ali Allahtır dertahmininden daha çok konu ile ilgili bilgim var zira içinde yaşıyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
NOLAN 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi ........... Dediğine gelince sonradan bu editin yanlış olduğunu görüp düzeltmemişler midir? Kuran'ı bir kişi veya bir grup yazmış olamaz..Bunu Kuran'ı okuduğumuzda rahatlıkla anlarız.. Kuran'daki bu Meryem mevzusu veya başka mevzuları insanların düzeltmeme nedeni,Kuran'ın dokunulmazlığından kaynaklanıyor olabilir.. Hicr 9-Muhakkak ki zikri (Kur'ân-ı Kerim’i), Biz indirdik. O'nun koruyucuları (da) mutlaka Biziz. Şimdi bu ayeti okuyan birisi,Kuran'daki ayetlere nasıl dokunabilir? Meryem mevzusunu fark etse bile ''vardır bir hikmeti'' demek zorundadır..Hadi elindeki ve yanındaki kuranları değiştirdi diyelim..Ya her yere yayılan kuranları nasıl değiştirecek? Kuran,bir şekilde yazılmış ve Dünya'nın her yerine dağıtılmış artık..O saatten sonra bir değişim yapmak çok zor..Anca parantezlerle filan yapıyorlar bunu..Öyle açık açık bir ayeti değiştiremezsin.. Link to post Sitelerde Paylaş
Türk Torunu 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Bence tamamen yanlışıkla yazılmış. Kuranı yazanlar Hristiyan ise bu kadar büyük bir hatayı nasıl yapsınlar? Isa ile musa arasında 1000 sene fark olduğunu bilmeyen Hristiyan olabilir mi? Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Bence tamamen yanlışıkla yazılmış. Kuranı yazanlar Hristiyan ise bu kadar büyük bir hatayı nasıl yapsınlar? Isa ile musa arasında 1000 sene fark olduğunu bilmeyen Hristiyan olabilir mi? İlk yazarlar Hristiyan değildi tezini öne sürüyor ve hacıyı konuya bekliyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Hacı bey İslam Hristiyanlık mezhebi diyor Emeviler Hristiyandı diyor paralardan .v.b olabilir. Tek sorun her Hristiyan Tevrattaki Meryemle İncildeki Meryemin kim olduğunu bilir. Kuran yazarları bilmiyor. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi Ben sizden fazla bilecek değilim. Ben de sizin gibi çeşitli kaynakları okuyorum. İslam'ı onlara göre yorumluyorum. İslam'ın Hristiyanlığın bir kültü olarak başlamış olması olası. Ama bu konu hala tartışmalı. Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Eylül 21, 2015 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 21, 2015 gönderildi (düzenlendi) Ben sizden fazla bilecek değilim. Ben de sizin gibi çeşitli kaynakları okuyorum. İslam'ı onlara göre yorumluyorum. İslam'ın Hristiyanlığın bir kültü olarak başlamış olması olası. Ama bu konu hala tartışmalı. Ben kulaktan dolma karman çolman ve farklı dinlerden doğrusu yanlışlığı bilinmeden alınmış bilgilerle efsanelerle doğduğunu düşünüyorum.Fakat bu hatalara da bakarak Yahudiliğe ve Hristiyanlığa pek yakın biri değilldi Kuran yazarları diyorum. Gnostik İncilleri ve Yahudi mitolojilerini biliyorlarmış Kuran'a bakarsak (İsa'nın çamurdan kuş yapması ,beşikte konuşması,Yahudilerin maymuna dönüşmesi v.b Eylül 21, 2015 tarihinde aykırıteolog tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Boyla Kutlug 0 Ekim 2, 2016 gönderildi Raporla Share Ekim 2, 2016 gönderildi Yoheved (יוֹכָבֶד), Meryem'in Musa'nın ve Harun'un anneleridir. Yoheved'in nerede gömüldüğü biliniyor, Taberiye’de... Hz. Musa’nın babasının adı İbranice Amram (עַמְרָם)'dır, Arapçası İmran'dır. Musa'nın babası İmran, dedesi Yahser'dir. Dedesi Yahser'in babası ise Kahes'dir. Hz. Musa'nın eşi Safure’den doğan Gerşom ve Eli'ezer adında iki oğlu olmuştur.. Musa hakkında bir çok şey şaşılacak kadar ayrıntılı biliniyor ama Musa'dan, Harun'dan, Meryem'den 1500 yıl sonra mucizevi doğan Hz. İsa'nın dedesinin adı İmran, ninesi Hanne, ninesinin babası Fazuka, gerisi bilinmiyor. Ayrıca Musa ve İsa'nın baba adlarının Arapça olarak İmran adıyla anılması çok ilginç bir tesadüf değil mi? Link to post Sitelerde Paylaş
Dindarr 0 Ekim 3, 2016 gönderildi Raporla Share Ekim 3, 2016 gönderildi (düzenlendi) On 21.09.2015 at 10:41, Tanah-Gospel Theologist said: İmran'ın karısının doğum hikayesinin Kuran'da yer almaması gerekirdi. 3:35 de İmranın karısı demiyor. İmraetu ımrâne diyor. Elmalı hamdi yazır beyefedinin dediği gibi bunun manası bir "İmran kadını" demektir ki bu şekilde bir mana alınırsa Bu ifade Meryem'in annesinin de soy olarak İmran soyundan geldiğini beyan eder diyor Gerçi biz müslümanlarca Meryemin babasının adıda İmrandır Nokta Arapçada "uhte" bir kabilenin mensubu içinde kullanılır. Ayrıca Kur'anda böyle kullanmışdır bak Araf 38 Uhteha Meryeme çirkinlik izafe eden dedi ki: "Ey harunun hemşiresi" Nokta. Ekim 3, 2016 tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
yeniçeri53 0 Ekim 3, 2016 gönderildi Raporla Share Ekim 3, 2016 gönderildi İlahiyatta zaman mefhumu yoktur.Alır Eflatunu Muhammedle selamlaştırır ,sarmaştırırO günde Kurban bayramıdır der. Çünkü Tarihsel değildir. Mefhumsaldır. Link to post Sitelerde Paylaş
Tatarka 0 Ekim 3, 2016 gönderildi Raporla Share Ekim 3, 2016 gönderildi On 21.09.2015 at 10:41, Tanah-Gospel Theologist yazdı: Yazdığım bu uzun açıklamadan sonra benim sorum eğer Kuran Tevrat ve İncil'e hakim birileri tarafından hazırlandıysa bu gibi birçok hatanın sebebi nedir? Tanah Bey,Bence kuran yazarlari yahudileri rakip olarak gordukleri icin, tevrattan daha cok faydalandilar,ufak tefek degisiklikler yaparak.Yani Hristiyanlikla ilgili fazla bilgiye sahip degillerdi.Sadece incili incelemisler. Islam, yahudilikle baglantili; hristiyanlikla degil. Ben boyle düşünüyorum. Ayrica, burada isa, imranin torunu oluyor, hz musa ile de kuzen mi oluyor? Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Ekim 3, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Ekim 3, 2016 gönderildi 8 saat önce, Dindarr yazdı: 3:35 de İmranın karısı demiyor. İmraetu ımrâne diyor. Elmalı hamdi yazır beyefedinin dediği gibi bunun manası bir "İmran kadını" demektir ki bu şekilde bir mana alınırsa Bu ifade Meryem'in annesinin de soy olarak İmran soyundan geldiğini beyan eder diyor Gerçi biz müslümanlarca Meryemin babasının adıda İmrandır Nokta Arapçada "uhte" bir kabilenin mensubu içinde kullanılır. Ayrıca Kur'anda böyle kullanmışdır bak Araf 38 Uhteha Meryeme çirkinlik izafe eden dedi ki: "Ey harunun hemşiresi" Nokta. Ya bi siktir git akıl sahibi olmadan fikir sahibi olma git zikir çek sen. Link to post Sitelerde Paylaş
KORİNTLİ 0 Ekim 3, 2016 gönderildi Raporla Share Ekim 3, 2016 gönderildi 1500 sene önce çölde hurmayla, deveyle oynayan bedeviler ne bilir tevratı, incili? kafalarına göre ne duydularsa çarşıdan, pazardan koymuşlar içine. Link to post Sitelerde Paylaş
Bitburger 0 Ekim 3, 2016 gönderildi Raporla Share Ekim 3, 2016 gönderildi Ateistler,sizlerin dünyadan haberiniz Yok!! Kuranda ,Meryem=meryem bir benzetmedir. Fingirdek / yoldan cikmis /eski geleneklere tenezül Eden BENZETMESiDiR! Asla ve asla celiski degildir. Kuran okumasini bilmiyorsunuz...AMA elestiriyorsunuz.. Link to post Sitelerde Paylaş
Cercis Hz Circis 0 Şubat 2, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 2, 2017 gönderildi Göçmenleri ağırlayan manastırda 9 rahibe hamile kalınca bakire meryem italya'da gündem oldu. Gazeteye konuşan hamile rahibeler, göçmenlerle ilişkiye girmediklerini iddia ediyor: "Kötü bir şey yapmadık. Onların sevgi ve teselliye ihtiyacı vardı. Meryem de bakireyken hamile kaldı ve baş rahibe de bizim gibi onun suçsuzluğuna inanıyor. Bizlere böyle bir mucize lütfedildi, bunun başka açıklaması yok. Bunun için Tanrı'ya şükrediyoruz" dediler. Aslında bakire meryemin isa'yı doğurduğuna inanan bir insan, bakire rahibelerin de hamile kalmasına inanması lazım. bunun mantığı aynı. Link to post Sitelerde Paylaş
maymun yok darwin yalan 0 Şubat 2, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 2, 2017 gönderildi Ben bu çelişki ve kronoloji iddiası en son 15 yıl önce görmüştüm... Vay be! Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts