Jump to content

Tahrim-1


Recommended Posts

benim iletime karşılık verdiğin cevaplar şimdi ne alaka?Kur'an-ı herkes okumakta özgürdür,buna kısıtlama getirmek benim haddim değildir..demek istediğim hayatını örnek almadığın bir zatı neden bu kadar diline dolarsın,neden alay konusu edersin?
Haddin degil ama bu ayetler seni ilgilendirmez diyebiliyorsun. Bizler de Musluman bir toplumda buyudugumuze ve gecmiste birer Musluman oldugumuza gore Kuran´i okuyoruz ve mantiksiz gelen yerlerini tartismaya aciyoruz.

Sen ise haddin olmayan bir seye burnunu sokup, sizleri ilgilendirmez dilinize dolamayin diyebiliyorsun. Iki de bir alay geciyorsunuz demeyi birak. Adamin biri istedegim gece istedigim karimla sevisebilecegimi dair Allah´tan mesaj geldi diyor. Sana biri gelse soylese alay gecmez misin?

Ama senin sorunun alay degil, bu ayetlerin tartisilmasi ve Muhammed´in yedigi herzelerin ortaya cikmasidir. Kisaca tartismayin sizi ilgilendirmez diyorsun.

bunu yaptığın taktirde tavrımı ortaya koyar,hakkettiğin cevabı veririm..
Aferin cok iyi cevaplar verdin. Once cinsel hayati kimseyi ilgilendirmez dedin, sonra ilgilendirir ama sizleri degil dedin. Tabi yatak sirasi duzenlemesinin sizleri nasil ilgilendirdigini aciklayamadin orasi ayri mesele.
ayetin tartışılacak bir yanı yok..Hz. Muhammed'in eşleriyle olan bazı münasebetleri ve mutlu bir aile yuvasının oluşturulmasının temel prensipleri konu edilmiştir..
10 kusur karili ve 20 kusur cariyeli cok mutlu bir yuva olusturmus. Ayrica bazilari savasta ganimet olarak ele gecirilmis, yani kocalari ve babalari Muhammed´in adamlari tarafindan oldurulmus kadinlarla nasil mutlu bir yuva olusturacaksa?

Ne diyeyim, mutluluklari daim olsun...

ben artık şuna eminim;senin anlama sorunun var..
Sen simdi kit aklinla laf sokmaya calismaya. Kendi yazdiklarini anlayabiliyor musun ki gelip benden senin yazdigin celiskili iletileri anlamami bekliyorsun? tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 93
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...

Allah ve meleklerinin, Muhammed'e tempo tutup, ''Arkandayiz kos hemen Mariye ile sevis, itiraz eden olursa, sana yeni karilar ayarlariz'' demesi Muslumanlara gore normal midir?

Guncelleme.......

tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Arkadaslar Allahu Teala (C.C.) hazretlerinin Muhammed´e ''Mariye ile neden sevismiyorsun? Hadi kos sevis!'' gibilerinden bir ayet gondermesi sizce normal midir?

Durmadan cikip, peygamber efendimizin ozel hayati sizleri ilgilendirmez diyen Musluman arkadaslara soruyorum; Muhammed´in Mariye ile sevisememesi neden Allah´i, Cebrail´i ve milyonlarca Muslumani ilgilendiriyor? Neden boyle bir yatak meselesi sozde kutsal bir kitabin icinde yer aliyor?

Tahrim-1

1 - Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.

Öncelikle herkese merhabalar.. Konuyu açan arkadaşım, eğer bir ateistsen, neden "Allahu Teala (C.C.)" ifadesini kullanıyorsun.. Sana göre bir yaratıcı yok, sana göre bir ilah, tanrı vs gibi sıfatları taşıyan varlık yok bu kainatta.. Yine eğer sana göre yaratıcı yoksa, yani madem yok o zaman böyle ayet gönderebilir mi? Ya da ayet normal midir değil midir tartışmasına niye giriyorsun?..Böylece amacını da göstermiş oluyorsun herkese.. Amacın ateizmi savunmak değil, aksine İslam'a karşı durmak.. Lütfen şu kimlik bunalımından çık ve Ateistsen de kendi "dinini" savun yalnızca.. Başka inançları kirletmeye "çalışmak" yerine.. "Din" diyorum çünkü çoğu ateist bunu kabul etmese de "ateizm" de bir dindir.. Bunu dinin tanımından yapabilirsin zaten, din bir yoldur ve ateistlerde inanmamayı seçerek kendilerine bir yol çizmiştir.. Ayrıca üslubun inançlı insanları çok rencide edici türden.. Bunu da belirtmek isterim.. Şunu da söylemeden geçemiycem.. Bir insanın bir şeye inanıp inanması için bazen akıl, mantık vs yetmeyebilir..Bu biraz da vicdan meselesidir.. Ya da bunca delil varken inanmak işine gelmeyebilir.. Sana şunu da söyliyeyim ki "dinde zorlamanın olmadığını" da süphe içine düştüğün Kur'an söyler..Neyse uzatmayalım..Biraz konu dışına çıktım herkesten çok özür diliyorum..

Son bir sözle bitiricem..Herkese kendisi için özel olan insan, dünyanın en güzeli gibi gelir.. Buna binayen- " Sana bakmak , Allah'a inanmaktır" diyorum ve bitiriyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Öncelikle herkese merhabalar.. Konuyu açan arkadaşım, eğer bir ateistsen, neden "Allahu Teala (C.C.)" ifadesini kullanıyorsun..
Arap putu El-Ilah'a buyuk bir saygi duydugum icin. Aslinda Muhammed'den sonra da (S.A.V.) yazacaktim, ancak unutmusum.
Bir insanın bir şeye inanıp inanması için bazen akıl, mantık vs yetmeyebilir..
Ben de onu diyorum iste. Arap'in biri cikmis karilariyla olan yatak meselelerini din haline getirmis, sizler de bunu normal karsilayip, mantigimiz yetmeyebilir diyorsunuz.
Biraz konu dışına çıktım herkesten çok özür diliyorum..
Biraz mi? Yazdiklarinin hangi birinin konuyla alakasi var ki? Iyisi mi, bir zahmet palavrayi birak da sordugum soruya odaklanmaya calis.

Allah ve meleklerinin, Muhammed'e tempo tutup, ''Arkandayiz kos hemen Mariye ile sevis, itiraz eden olursa, sana yeni karilar ayarlariz'' demesi Muslumanlara gore normal midir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Arap putu El-Ilah'a buyuk bir saygi duydugum icin. Aslinda Muhammed'den sonra da (S.A.V.) yazacaktim, ancak unutmusum.Ben de onu diyorum iste. Arap'in biri cikmis karilariyla olan yatak meselelerini din haline getirmis, sizler de bunu normal karsilayip, mantigimiz yetmeyebilir diyorsunuz.Biraz mi? Yazdiklarinin hangi birinin konuyla alakasi var ki? Iyisi mi, bir zahmet palavrayi birak da sordugum soruya odaklanmaya calis.

Allah ve meleklerinin, Muhammed'e tempo tutup, ''Arkandayiz kos hemen Mariye ile sevis, itiraz eden olursa, sana yeni karilar ayarlariz'' demesi Muslumanlara gore normal midir?

Arap putu el-ilaha neden saygı duyuyorsunuz?Size göre "Arap'ın biri" Muhammed'e neden (S.A.V) yazacaktınız? (C.C.) veya (S.A.V) ne manaya gelir bilir misiniz?? Neyse.. ----Milyonlarca insanın inandığı saygı duyduğu bir dini, ne yazık ki yatak meseleleri haline getirdiniz.. Siz Kur'an'ı okuduğunuzda (Okudunuz mu emin değilim), ya da okumaktan çok anlamaya çabaladığınızda o 114 sure ve 6666 ayetten (Bu sayıları çokluğu belirtmek için kullanıyorum başka bir amacım yok) kendi bilinç altınzdaki ahlaksızlığı birleştirip yatak meselelerini mi çıkardınız?? Sizi tebrik ediyorum.. Lütfen inancınıza, ya da olamayan inancınıza saygım sonsuz.. Ama daha önce dediğim gibi sınırları aşıyorsunuz.. ''Arkandayiz kos hemen Mariye ile sevis, itiraz eden olursa, sana yeni karilar ayarlariz'' böyle bir ifadeyi kullanmanız çok ağır..Bu da Hz Muhammed'i tanıyamamanızdan, İslam'ı ciddden kavrayamamanızdandır..Kimlik bunalımında olmanızdandır.. Benim size bu konuda vereceğim yanıtlar çoktur fakat, bu yanıtları verdiğimde sizin gibi seviyeyi düşürürüm, bu durumda hoş olmaz.. Sanki bu durumda sizi tatmin edilecek yanıtlar size verilince o puta saygı duymaktan vazgeçeceksiniz..Ya da imana geleceksiniz.. Çok ironik-komik-absürt vs olur..Ki bu cevaplar bizde ve gerçekten inananlarda var...O yüzden kimsenin kimseyi yormasına gerek yok.. Umarım kalbi mühürlenmişlerden değilsinizdir.. Ve Yaratıcı umarım sizi doğru yola iletir .. Benden bu kadar saygılar..

Link to post
Sitelerde Paylaş
''Arkandayiz kos hemen Mariye ile sevis, itiraz eden olursa, sana yeni karilar ayarlariz'' böyle bir ifadeyi kullanmanız çok ağır..Bu da Hz Muhammed'i tanıyamamanızdan, İslam'ı ciddden kavrayamamanızdandır..
Iyi madem ilk sayfada verdigim kaynaklari gormezden gelip, palavra sikmaya devam edeceksin, yapistirayim da bari gozune girsin.

Durmadan cikip, peygamber efendimizin ozel hayati sizleri ilgilendirmez diyen Musluman arkadaslara soruyorum; Muhammed´in Mariye ile sevisememesi neden Allah´i, Cebrail´i ve milyonlarca Muslumani ilgilendiriyor? Neden boyle bir yatak meselesi sozde kutsal bir kitabin icinde yer aliyor?

Tahrim-1

1 - Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.

Tahrim-4 ve 5´ten de anlasilacagi uzere Allah, Cebrail ve diger melekler butun islerini birakip, Muhammed´e bu konuda arka cikmakla mesguller. Resmen Muhammed´in karilarini tehdit edip, ''Artistlik yaparsaniz, biz ona baska karilar buluruz'' diyorlar.

Peygamberlerinin ozel hayatinin konusulmasini istemeyen Musluman arkadaslara soruyorum; Bu ne bicim bir ozel hayattir ki Allah ve melekleri karisiyor ve hatta Muhammed´e baska karilar ayarlayabileceklerini soyluyorlar?

Tahrim-4

Eğer ikiniz de Allah'a tevbe ederseniz ne iyi, çünkü kalpleriniz eğildi. Ve eğer Peygamber'e karşı birbirinize arka olursanız (bilin ki) onun dostu ve yardımcısı Allah, Cibrîl ve müminlerin iyileridir. Bunun ardından melekler de ona arkadır.

Tahrim-5

Eğer o sizi boşarsa belki de Rabbi ona, sizden daha hayırlı, kendisini Allah'a teslim eden, inanan, gönülden itaat eden, tevbe eden, oruç tutan dul ve bakire eşler verir.

Arap putu el-ilaha neden saygı duyuyorsunuz?Size göre "Arap'ın biri" Muhammed'e neden (S.A.V) yazacaktınız? (C.C.) veya (S.A.V) ne manaya gelir bilir misiniz??
Ne manaya geldigini gayet iyi bilirim, sen canini sikma bu konuda. Peki sen forumlarda Muhammed'ín sonuna (S.A.V.) yazmama sebebimizi sorgulayan gerizekalilarin oldugunu bilir misin?

Bu gerizekalilarin zaman zaman gelip, hesap sormaya kalktiklarini da bilir misin? Peki sen espri yapildiginda anlayabilir misin? Anlayabilmen icin sana bir beyin lazim oldugunu kavrayabilir misin?

İslam'ı ciddden kavrayamamanızdandır..Kimlik bunalımında olmanızdandır..
Haydaaa :rolleyes: Iyi o zaman sen de topsun. Oldu mu simdi? Olmadi degil mi? Ne alakasi var diyeceksin dogal olarak? Ben de onu soruyorum kimlik bunalimiyla ne alakasi var bunun? Ben mi yazdim Kurani?
Benim size bu konuda vereceğim yanıtlar çoktur
Hala bekliyoruz o yaniti. Mumkunse konuyla alakali yanitlar verebildigin zaman, yaz, aksi halde konunun icine etmis oluyorsun. tarihinde Onur tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir İslami siteden Beni Kurayza Yahudilerinin yok edilmesi konusunu aktarıyorum:

'Benî Kurayza savaşına gelince: Bu da Yahudilerin hiyanetinden ileri gelmişti. Şöyle ki: Medine'ye yakın bir köyde oturan "Benî Kurayza" Yahudileri, Hendek savaşında düşmanlarla birleşmiş, önceden Hazret-i Peygamberle yapmış oldukları sözleşmeyi bozmuşlardı. Müslümanları zor bir duruma sokmuşlardı. Hazret-i Peygamber henüz Hendek savaşından dönerek mü'minler silâhlarını bırakmıştı ki, Cibrîl-Emîn geldi. Benî Kurayza üzerine yürümesi için Yüce Allah'dan emir getirdi. Peygamber Efendimiz tekrar silâh kuşandı. Üç bin kişilik bir ordu ile Benî Kurayza kalesini on beş gün kuşattı. Kalede bulunanlar, Ashabdan Sa'd İbnî Muaz (radıyallahu anh) Hazretlerinin vereceği hükme razı olacaklarını bildirdiler. O da hüküm verdi: Eli silâh tutan erkekler öldürüldü. Toprakları Ensar'ın rızası üzere muhacirlere verildi. Artık Benî Kurayza'nın haince olan sözleşmeyi bozma olayı da böyle uygun bir ceza ile son buldu. Tarihin ibretli sayfalarına karıştı.'

Yazılması 'unutulan' ayrıntı şudur:

Muhammed, babası ile erkek kardeşlerinin kafasını kestirdiği yerde kurulan bir çadırda, Beni Kurayza kabilesi şefi Zeyd'in kızı Reyhane'yle gerdeğe girmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir İslami siteden Beni Kurayza Yahudilerinin yok edilmesi konusunu aktarıyorum:

sen yahudilerin medinede müslüman kadınlara sarkıntılık ettiklerini ve buna karşı çıkan bir müslüman genci öldürdüklerini biliyormusun..

buna rağmen Resulullah onları medinede gitmeleri şartı ile affetmiştir..

fakat daha sonra yaptıkları antlaşmalara uymayıp ölümü haketmişlerdir..

parazitler her zaman yok edilmelidir unutma bunu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
sen yahudilerin medinede müslüman kadınlara sarkıntılık ettiklerini ve buna karşı çıkan bir müslüman genci öldürdüklerini biliyormusun..

buna rağmen Resulullah onları medinede gitmeleri şartı ile affetmiştir..

fakat daha sonra yaptıkları antlaşmalara uymayıp ölümü haketmişlerdir..

parazitler her zaman yok edilmelidir unutma bunu.

:)

yani almanya da bir türk, bir alman kadına sarkıntılık etse, ve türkler buna karşı çıkan bir alman gencini öldürse, almanlar da bütün türkleri almanyayı terk etmeleri koşuluyla affetse normal karşılayacaksın yani

:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
:)

yani almanya da bir türk, bir alman kadına sarkıntılık etse, ve türkler buna karşı çıkan bir alman gencini öldürse, almanlar da bütün türkleri almanyayı terk etmeleri koşuluyla affetse normal karşılayacaksın yani

:)

almanya ile medineyi birmi tutuyorsun şimdi..

koskoca islam peygamberinden ve medineden bahsediyoruz şurda.

Resulullah peygamber olduğu gibi bide devlet başkanıdır unutma bunu..

Link to post
Sitelerde Paylaş

konu ilgimi çektiği için sonuna kadar okudum...

her zaman olduğu gibi müslümanlar yine bu ayetleri açıklamayan çalıştılar ve çırpındıkça battılar....

müslümanlarda nasıl bir gurur varki bu kadar rezil edilmelerine , bu kadar madara olmalarına . ortaya atıkları iddaların hepsine gayet mantıklı cevaplar verilip çürütülmesine rağman hala kuranı savunabiliyorlar....

ya sizde hiç gurur yokmu? sizde hiç ahlak yokmu ? merak ediyorum hala bu kadar saçmalığı nasıl kabul edebiliyorsunuz....

cevap vermeyip sadece dinlemekle yetinseniz hiç olmazsa birşeyler öğrenirsinizde kendinizi bu kadar rezil etmezsiniz...

Link to post
Sitelerde Paylaş
almanya ile medineyi birmi tutuyorsun şimdi..

koskoca islam peygamberinden ve medineden bahsediyoruz şurda.

Resulullah peygamber olduğu gibi bide devlet başkanıdır unutma bunu..

yani yahudiler yaparsa topunu sür, üstelik musayı hak peygamber ilan etmişken, başka bir kavim yaparsa bırak yapsın...

"yani almanya da bir türk, bir alman kadına sarkıntılık etse, ve türkler buna karşı çıkan bir alman gencini öldürse, almanlar da bütün türkleri almanyayı terk etmeleri koşuluyla affetse normal karşılayacaksın yani"

soruya cevap ver, geyik yapma, "koskoca islam peygamberi", sadece size göre öyle, bize göre, kurnaz, kendini "ihya" etmek için bir din uydurmuş zındığın biri

bide "devlet başkanı"ymış, öyle bi yazmışsın ki gören seçimle gelmiş parlamento tarafından seçilmiş zannedecek:)

tarihinde ulyses tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Arkadaslar Allahu Teala (C.C.) hazretlerinin Muhammed´e ''Mariye ile neden sevismiyorsun? Hadi kos sevis!'' gibilerinden bir ayet gondermesi sizce normal midir?

Durmadan cikip, peygamber efendimizin ozel hayati sizleri ilgilendirmez diyen Musluman arkadaslara soruyorum; Muhammed´in Mariye ile sevisememesi neden Allah´i, Cebrail´i ve milyonlarca Muslumani ilgilendiriyor? Neden boyle bir yatak meselesi sozde kutsal bir kitabin icinde yer aliyor?

Tahrim-1

1 - Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir.

ayetleri okurken

aklı uçkurunda olanlar

mariye diye sayıklar

mariye nerde?

Konu hadis destekli incelendiğinde yatak muhabbeti gibi duruyor Mariye'nin ve aslında Muhammed'in imdadına Allah yetişmiş yani:)

Salt Kuran'danda olaya bakıldığında da evlilik hayatında oluşan bir kıskançlık mevzuu gibi duruyor..

konu

elçiye bir uyaridir

allahin helal dedigini

haram kilamazsin diye

yeminde etsen haram olmaz

ve

boyle yemin olmaz derken

ortada bunu elciye ettirten bir mesele var

elcinin ve eslerinin arasinda gecen topluma duyurulan topluma mal olan bir olay (amma vahiy ile amma eşlerin konuşmasi ile her halukarda toplum duyuyor)

ve

elçiyi saçma sapan yemin olmaz sen haram demenle haram olmaz allah derse ne ala

dedikten sonra

bu olayda elçiye helalı haram ettirtecek duruma getirten eşlerin de bir kabahati olmali ki (allah cazgır karılardan herkesi korusun :))

elçiye eş olmakla cennete girivereceğinizi mi sandiniz

diye

onlarada uyarı var

ve

evvel ki 2 elçinin (nuh ve lut) eşleri olmakla cennete gidemeyen

ile

ardindan da dünyada 2 kötü bilinen ama allah indinde iyi olan kadinin (firavnun karısı ile merym) cennete gidişi

misal verilir

sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...