Jump to content

ılımlı islam


Recommended Posts

Bazı arkadaşlar İslam'a hiçbir şekilde saygı duyulmaması gerektiğini, mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor. Hayır. Saygı duymak zorundasın. Şöyle;

Şuan hıristiyanlık aslında "ılımlı hıristiyanlık"tır. Hepimiz biliyoruz ki; otorite boşluğunda götümüze asit döküp içimizdeki şeytanı çıkarmaya çalışabilirler. Biyologların, kimyagerlerin büyücü olduğunu iddia edip kazığa da oturtabilirler. Yapılmamış şeyler değil bunlar.

Musevilere ayar çekilmesi gerekiyor şuan. Kıçlarının keyfine göre habire genişleyebiliyorlar, Filistinli çocukların üzerine atılan bombaların üzerine imzalar atıp, sevinç çığlıkları içinde sivilleri öldürebiliyorlar. (Not: bunun bir benzerini müslümanlar da yapıyor)

Gelelim İslam'a;

Yahu arkadaş, cebinde 50 lira varsa gidip bir host kiralarsın. Piyasada hazır yazılımlar var. Bir site açarsın ve başlarsın "savaşa". İstediğin gibi "İslam felsefesi"(altını çiziyorum: felsefesi) propagandası yaparsın. Bilimsel verileri topla, psikolojik-felsefi-metafiziksel-tasavvufi ve istediğin tüm delillerle İslam'ı yaymaya çalış. Sana engel olan var mı? Düşün, tartış, analiz et. Bakış açın çok sağlam bir zemindeyse, ağzın da iyi laf yapıyorsa tüm dünyayı müslüman yapabilirsin.(teoride)

İslam'ı sadece felsefi zeminde tut. Allah da zaten ilk önce "insan öldür" demiyor. Önce anlat. Eğer anlatman, fikrini yayman, düşünmen engellenirse bak o zaman gelip beni öldürebilirsin. Ama seni kimse engellemediği halde, propaganda yapmana da kimse bir şey demediği halde, Kuran içinden ayet cımbızlayıp insan öldürmekten bahsediyorsun.

Tekrar edeyim mi? Eğer propaganda yapman, düşünmen, "İslam'ın temellerini anlatman engellenirse" o zaman silah al savaş. Çünkü sana söz hakkı vermiyorlar deriz o zaman.

Peki mesele ne? Şu;

Öldürmekten bahsediyorsun. "Öldürmek" bir yöntemdir. Evvel zaman içinde gruplar istedikleri gibi bireyleri yönlendirebiliyordu. Propaganda yapılamıyordu. Ve süper iyi insanlar, süper kötü insanlara hadlerini bildiyordu. Ama şuan bir müslüman, hıristiyan, musevi, eşcinsel, pedofili, seri katil ve bir astrofizikçi aynı apartmanda birbirine komşu olabiliyor. Değil mi?

Bak mesela ben bir müslümanla tartışırken; "Ulan şuan elimde bıçak olsaydı da şunun kafasını güzelce sıyırsaydım" diye düşünmüyorum.

Genelde radikal İslamcılar "Ilımlı İslam"ı; İslamı deforme etmeye, bozmaya çalışanların oyunu/tuzağı olarak tanımlıyor.

Oysa şuan Amerika'da, Avrupa'da istediğin gibi kitap dağıtabiliyorsun. Kanal açabiliyorsun, radyo yayını dahil, internet siteleriyle beraber her tür propaganda yapabiliyorsun. Öldürmek zorunda değilsin. Kafa kesmek zorunda da değilsin, beline bomba bağlayıp kimseyi öldürmek zorunda da değilsin. Evet, bunlar birer savaş yöntemi olabilir fakat derdini anlatmana kimse engel oluyor mu?

İslam felsefesi nedir?

Şöyle de mesela; ben namaz kılıyorum ferahlıyorum. Oruç tutuyorum içimdeki şeytan yok oluveriyor. İslam'daki ritüeller ve "iman" gerçekten çok süper bir şey. Ya da "öldükten sonra cehennemde yanmak istemiyorsan İslam'ı dene" olabilir yani.

Kimse buna karşı çıkmıyor değil mi?

Peki neden illa öldürmek istiyorsun? Kuran'da yazdığı için mi? Oysa sen Allah'ın dinini yaymak istiyorsan şuan 500 tane yol var. 1400 yıl evvel belki sadece savaşarak yayılıyordu bu din. Ama biliyorsun; teknoloji gelişti ve eğer istersen şuan milyonlarca insanın evine kadar girip, "tebliğ" yapabilirsin.

Ben sana bir zarar gelmesini istemediğim halde beni neden öldürmek istiyorsun?

Teoride "Ilımlı İslam" İslam'ı yok etmek, deforme etmek amacıyla değil, oturup adamakıllı konuşabilmek için ortaya atılmış bir "şey".

Tabi şöyle de bir sorun var; aslında mezhepsel, dini savaşların önüne geçmek isterken bazı manyaklar "İslam aleminin önderi" gibi davranmaya başlayıp, saçmalamaya başlıyor. Bizde de var bir tane; hani kendisini padişah sanan.

Kuran'daki yöntemler analiz edilebilir. Salt ekonomik ve propaganda savaşı da verilebilir. Mümkün değil mi? Peki bu düşünceler yeni mi? Değil lan, yıllardır söylenen şeyler.

Ama kendisine alim diyen götüboklular çıkıp hala kafa kesmekten bahsediyor. Halbuki kafa keseceğine iki çift laf etsen bunun etkisi daha büyük olacak.

Öldürmek bir yöntem olarak ele alınabilir. Ama şuan değil.

Ayrıca; sevgili ateistler, insanların seçimlerine saygı duyun. Tamam mı aşkitom. Ortada sadece bir yanlış anlaşılma var :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bu şizofrenin mal olduğunu ve trollük yaptığını sandığını bu konuda yazdığı son cümleden anlayabilirsiniz

İslam'a saygı duyacakmışız ulan sen Kuran okumadın galiba mal herif.Kuran ateistlere saygı duyuyor mu yoksa demediğini bırakmıyor mu geççtim ateistleri Kuran müslümanlar dışında kimseye saygı duymaz.

tarihinde aykırıteolog tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen bu yazıyı bir kamyon damperi dolusu pamuk şekerinin içine uzanarak mı yazdın? Bir tarafında Sünger Bob, diğer yanında da Mini Mouse vardı sanırım.

Yazın eleştiriye gelmeyecek kadar hafif ve uçucu. Yazına dübel takıp korniş takalım desek diş tutmaz. Yazını yağmur tahliye borusuna benzetebiliriz, uzun ve içi boş.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel. Öncelikle Kuran'ı okudum. Kuran çok ilginç bir kitap, şiirsel ve bakış açısına göre farklı farklı yorumların yapılabileceği bir yapısı var. Bu ayrı konu. Gelelim aşırı iyimserliğe;

İnsanlara İslam'ı anlatmak, aşılamak isteyenler bunu "tebliğ" ederler. Tebliğ dedikleri şey ise "iman" esaslarıdır aslında. Allah'ın varlığının kabul edilmesi, peygamber, melek vs.

Sonra ise ritüeller geliyor sanırım. Namaz, abdest, oruç vs. Yanlışım varsa düzeltin. Yani önce inanacaksın sonra ibadet edeceksin gibi gibi.

Zaten önce Medine'ye geçmişler. Daha sonra ise dönemin koşullarındaki geçerli yöntem olan savaşmayı tercih etmişler ve tabi öldürmüşler-öldürülmüşler vs. vs.

Şu durumda İslamcıların kimseyi öldürmesine gerek yok. Anlatabilirler. Birçok yöntem var. Savaş sadece öldürerek yapılmıyor değil mi?

Bu sadece bir yorum.

Kuran'da inanmayanlara edilen hakaretlere gelirsek; bu hakaretlerin bir benzerlerini sizlerin "dindarlara" ettiğiniz hakaretlerin içinde de görebiliyorum. İslam sevgi, aşk, kelebek dinidir de demedim.

İslam sadece "tebliğ" dedikleri o noktada tutulabilir. Böyle yaparlarsa dinden çıkmazlar gibime geliyor. "Öldürme" ile ilgili ayetleri de dönemin koşullarındaki yönteme bağlıyor ve yeni dönemdeki savaş ve öldürme yöntemini de "propaganda" olarak belirliyorum.

Yorumlanabilir yani. Tam olarak neye kızdığınızı ya da hakaret ettiğinizi de anlamadım.

tarihinde şizofren tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca anlamadığım bir şey var. Dinlerin yok edilmesini istiyor ya da düşünüyor olabilirsin. Bunun da propagandasını yapabilirsin. Bu da normal. İslamcılar da İslam'ın temel esaslarını anlatabilir. Bu da iyi. Hıristiyanlar da canı nasıl istiyorsa takılabilir bu da iyi.

Herkes birbirini etkileyebilir aslında. Ki zaten tüm kesimler bu yöntemi izliyor. Ne var bunda?

Sorun şu; İslamcılar yöntem olarak öldürmeyi-öldürülmeyi mi seçecekler yoksa yeni savaş yöntemi olan propagandayı mı? Zira kendilerinin propaganda yapma hakları engellenmiyor.

Sizce bu söylediklerim çok mu saçma?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazı arkadaşlar İslam'a hiçbir şekilde saygı duyulmaması gerektiğini, mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor. Hayır. Saygı duymak zorundasın. Şöyle;............

Gerisini okumadım..!

İslam'a saygı duyan kişi,kafa kesen ışidin bıçağını bilemiş olur..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Var böyle yobaz ateistler. Her kesimde var böyleleri.

Var böyle gerizekalı müslümanlar..Tarihin her devrinde böyle gerizekalı inananlar hep var olmuştur..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Size müslüman olun demedim. İslam harika bir şey de demedim. Nasıl bir kafa yapınız var anlamış değilim aslında :D

Ne diyorsun o zaman..Nesin,neyi savunuyorsun;bizde seni anlamadık..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu bir itiraftır. Anlamadığını yargılama. Yozlaşma. Körelme. Kararma. Bu nasihatleri yaz, işine yarayacak :D

Ateist olmayan herkese aynı muameleyi yapıyorum..İçin rahat olsun :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Size müslüman olun demedim. İslam harika bir şey de demedim. Nasıl bir kafa yapınız var anlamış değilim aslında :D

Kuran'ın çeşitli âyetlerinde, Müslüman olmayanların, öldürülmesi buyrulmuştur! Hem de üstü kapalı biçimde de deği; herkesin anlayacağı, yalın bir dille, kafalarımızın "vurulması" buyruluyor!

Yüzlerce hakâretler ve söğüşler ise, yalnızca cabası!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...