Jump to content

Bodybuilding


Recommended Posts

  • İleti 58
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bir kere başlayınca bırakılmaması gerekir. Yoksa benim her gün yaptığım gibi kendine kızar durursun. Ama bir türlü de başlayamazsın.

Eskiden hayatımı BB'ye göre dizayn ederdim ama para kazanamazdım. Şimdi tam tersi. Bir türlü başlayamıyorum. Zaman ayıramıyorum.

Ulaşabildiğim tepe noktası bench 150kg x 1 (13 yıl önce). Şimdi arada bir arladaşım gazı verip salona götürürse 90'ı zar zor basabiliyorum.

Bırakmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Naçizane tavsiyem sporcu gibi planlı, düzenli ve sistematik şekilde yapmayacaksanız bulaşmayın.

3 yıl aralıksız yaptım ve sakatlanınca ara vermek zorunda kaldım ki o kadar kendimi zorlamama rağmen, zaman bağlı deformasyon olmuş.

İleride sakatlıklara yol açabiliyor. Belki ilk gençlik yıllarında hatta çocukluktan beri belirli bir düzenle yapılsaydı spor aktiviteleri daha verimli olabilirdi. Ama ülkemizde 20-25 inden sonra ağır bu tarz aktivitelere yöneliyor insanlar...

Bodybuilding -- kalitesiz ve düzensiz protein tozu kullanımı, devamlı surette diğer gıdalardan kesilerek protein ağırlıklı beslenme - yaşam stili ileride ek sağlık sorunlara yol açıyor ve ömrü kısaltıyor. Protein tozları yüzünden ciddi rahatsızlık geçiren tanıdıklarım var.

Dengeli, düzenli ve doğal beslenmek sağlık açısından önemli ve yarışmalara vs hazırlanmıyorsanız kendinizi ve kaslarınızı yıpratmanıza da gerek yok. Kendini zorluyorsun ve birşeyler başarıyorsun bu his güzel ama, uzun vadede o kas ve bağ dokuları üzerinde kalıcı tahribatlar oluşuyor özellikle parça bacak aktiviteleri -leg curl-press gibi sakat, onun yerine squad yapılmalı.

Onun dışında yaşam stili olarak güzel bir aktivite kendinizi mutlu, güçlü ve iyi hissettiriyor.

O yüzden tanıdıklarıma diyorum 100 mü basıyorsun 120 basacağım diye kendini kasma, fit ol yeter, manken olmayacaksın hulk olmayacaksın zaten. Spor da bir yerde sağlığa zararlı, beni öldürmeyen acı güçlendirir felsefesiyle zorlama , çok acırsa güçsüzleştiriyor. Bırakmak zorunda kalırsın, her şey kıvamında güzel.

tarihinde Fellix tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aşırıya kaçmamak şartıyla her yaşta yapılabilecek bir egzersizdir.62 yaşındayım hala daha haftada 6 gün yaparım.Sadece halter kaldırmakta değildir.Şınav çekişleri Barfiks Paralel hepsi vardır.Yalnız kas yaparken alınan kilolardaki yağın definisyonla verilmesi esnasında yaptığınız diyet ileri yaşlarda kas sarkması yapıyor.En güzeli fazla kilo almadan kaslarınızı çalıştırmak.Ama iştahlı bir insansanız buda imkansız:))Hele benim gibi arasırada rakı içen:)))

Programım:

I gün:

1-Şınav 60 ila 120 tekrar arası 5 set

2-Militari pres 62 kilodan başlayıp 71 ila 73 kiloya kadar başlayıp 9 set 15 tekrar! Çitingle zorlarım

3-Barfiks düz çekiş 10 ila 11 tekrardan 4 set

4-Barbel Roving 12tekrar 5 set piramit

5--Barbel curl ile Dar snav(Eller bitişik) çift setten 4 set Curl hareketi 15 tekrar dar snav 20 30 tekrar.

6-Mekik 50 tekrardan 4 set

II gün

Ağırlıksız tek bacak önde yapılan suguat 12 ila 24 tekrardan 4 set

Barbel suguat Piramit şeklinde 25 kilodan 73 kiloya kadar 8 set 15 tekrar

Mekik 50tekrar 3 set Yatarak sağ ve sol dirsekleri sağ ve sol dizlere değdirme 20 tekrar 4 set

Dönüşümlü olarak bir ibadet gibi yaparım.

tarihinde yeniçeri53 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Anabolizan veHormonal ilaçlardan uzak durun.O vücudu yapmak için değmez.Zira muhafaza edemiyorsunuz.En güzeli Vücut geliştirmeyle birlikte kabiliyetiniz varsa diğer sporları yapın çok daha başarılı olursunuz.Bakın Dünya ağırsıklet boks şampiyonu Jashua var.Hem body yapmış harika bir vücut birde onu boksla takviye edince değmesin.:))Ağırlık halteri yapın gayet uyumlu olur her ikisi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

BB değil ama vücudumdaki kasları sağlık için çalıştırma amacım var. yani egzersiz yapmak istiyorum. barfiks çubuğu alıp çok az barfiks çekmekten tut da egzersiz hareketlerine kadar azar azar ama sürekli yapmak istiyorum. amaç kas yapmak değil, vücudu çalıştırmak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

3 senedir gunde 3 ogun protein tozu tuketiyorum hicbir saglik sorunu yasamadim. Steroid falan mi zannediyorsunuz bunu, bilincli kullandiktan sonra neden sorun yaratsin?

Protein tozu - Steroid farkını biliyorum.

Ben de tükettim, ben de bir sıkıntı olmadı -- ama düzenli ve abartılı kullanmadım. Ay olarak Ara verdim --bol su ve gıda aldım.

Ama yinede doktorlarla görüşürsen aynı şeyi söylemiyorlar. Bunları kullanmayın zararlı diyorlar,

Sonuç olarak bu tarz işlenmiş ürünler-kimyasal süreçlerden geçiyor. Ve piyasada kalite oranı değişikenlik arz ediyor.

Kuzenim ve bazı arkadaşlarımda sıkıntılar oldu, böbreklerinde ve pankeransta sorunlar çıktı. Protein tozuyla ilgili bu çeşit vakalar sıklıkla yaşanıyor.

Sigara içen bu kadar adam var, düzgün içtikten sonra ne zararı var demek gibi oldu bu. Dedem 90 küsür yaşına kadar içti bazısı da 30'unda kanseri tetikliyor. Sonuçta bir şekilde zararlı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Canan karatay gibi gerzekler de kalbi buyuttugunu ani olumlere sebep oldugunu soyluyor.

Bunun bilimsel izahi var mi?

Suyun bile bilincsiz kullanimi zararli olabilir.

Vucudun ihtiyacindan fazlasini alirsan tabiki sorun olacaktir.

Creatin, glutamin, bcaa, nox gibi butun besin takviyeleri gerektigi sekilde kullanilmazsa sorun yaratir.

Bu onlarin sigara gibi sagliga zararli oldugunu mu gosterir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de son zamanlarda ağırlık kaldürarak yapılan sporda kalp kaslarının kalınlaştığını ve koroner damarların kalbi besleyemediğini okudum üniversite tıp öğretim üyesi yazmış. Ancak başka bir yerde kalbin kendine yeni koroner damar açtığı yazıyordu. Ve ayrıca kalınlaşan kalp kaslarının sıkıştırdığı koroner kılcal damarlar da bir negatif durum olarak belirtiliyor.

Bu durumda ağırlık kaldırmak sağlıklı olmuyor sonucu ortaya çıkıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...