Desert Wind 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi ilk hareketin nedeni nedir? Tanrı teistlere göre herşeyin nedenidir. Zamanın da. Oysaki biz neden ve sonucun olması için zamanın zaten olması gerektiğini biliyoruz. Dolayısıysa neden ve sonuç olmadan Allah evrenin nedeni olamaz ve neden ve sonuç varsa Allah zamana sırf bu yüzden de bir mekana bağlı olmak zorundadır. Yani ilk nedenin Tanrı olması absürddür. En azından teistik Tanrı. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi Tanrı teistlere göre herşeyin nedenidir. Zamanın da. Oysaki biz neden ve sonucun olması için zamanın zaten olması gerektiğini biliyoruz. Dolayısıysa neden ve sonuç olmadan Allah evrenin nedeni olamaz ve neden ve sonuç varsa Allah zamana sırf bu yüzden de bir mekana bağlı olmak zorundadır. Yani ilk nedenin Tanrı olması absürddür. En azından teistik Tanrı. dostum sakin ol. Kimse sana tanrıdan bahsetmedi. Sadece determinizmin olabilmesi için in determinizm gerekiyor. Düzen bozulmaz ise hareket var olamaz. Zaman var olamaz. Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi (düzenlendi) dostum sakin ol. Kimse sana tanrıdan bahsetmedi. Sadece determinizmin olabilmesi için in determinizm gerekiyor. Düzen bozulmaz ise hareket var olamaz. Zaman var olamaz. Dostum insanlık modern bilime yeni geçti ve sen çok büyük sorular soruyorsun. İlk hareket hiç var olmayabilir yani hereket sonsuz bir devinim olabilir ne desem spekulasyon olur ama şurası açıktır ki bilimin hiçbir verisi doğaüstü olmayacaktır ve hiçbir zaman teistler ya da deistler bilimden ekmek yiyemez. Spekulasyon yaoacaksak bilimsel spekulasyonu tercih ederim. Aralık 7, 2015 tarihinde aykırıteolog tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi Dostum insanlık modern bilime yeni geçti ve sen çok büyük sorular soruyorsun. İlk hareket hiç var olmayabilir yani hereket sonsuz bir devinim olabilir ne desem spekulasyon olur ama şurası açıktır ki bilimin hiçbir verisi doğaüstü olmayacaktır ve hiçbir zaman teistler ya da deistler bilimden ekmek yiyemez. Spekulasyon yaoacaksak bilimsel spekulasyonu tercih ederim. söylediğin kuantum mekanığine aykırı. Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi söylediğin kuantum mekanığine aykırı. hayır quantum mekaniği belirsizdir. Bize göre.Bu onun bir yasaya tabi olmadığını göstermez. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi (düzenlendi) hayır quantum mekaniği belirsizdir. Bize göre.Bu onun bir yasaya tabi olmadığını göstermez. Gördüğümüz olay düzen,kusursuzluktur. Ortama hareket ve hareketin sonucu olan nedenler silsilesini nasıl eklersiniz? cevabı determınıst olarak veremezsın dışardan müdahale gerekiyor. Aralık 7, 2015 tarihinde ateistdusunce tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi cevabı determınıst olarak veremezsın dışardan müdahale gerekiyor. Bunu hacıya bırakıyorum ki kendisi bu cevabı vermiştir.Hatanız kısaca evrenin bir tane olduğuna kendinizi şartlandırmak ve hareketin başlangıcı olduğunu düşünmektir.Hareketsiz olduğuu düşündüğünüz yer bile denge konumu olan 0'dadır. Hareketsiz değildir negatif hareket ile pozitif hareket dengelenmiştir. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi (düzenlendi) "Çünkü yokluktan bir şey çıkarılıyorsa o yokluk aynı zamanda "varlık" demektir" DİYORSUNUZ. İŞTE O VARLIK ALLAH TIR. Demekki Allah yokluktan değil kendinden yaratıyor ( not: Muhammed'in Allah'ı yokluktan yaratıyor ) Allah kendinden yaratıyorsa değişim, dönüşüm ve başkalaşıma yani evrime tabi demektir Bu da Allanın evrimsel bir tanrı yani ET olduğunu gösterir Aralık 7, 2015 tarihinde osho tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi Bunu hacıya bırakıyorum ki kendisi bu cevabı vermiştir.Hatanız kısaca evrenin bir tane olduğuna kendinizi şartlandırmak ve hareketin başlangıcı olduğunu düşünmektir.Hareketsiz olduğuu düşündüğünüz yer bile denge konumu olan 0'dadır. Hareketsiz değildir negatif hareket ile pozitif hareket dengelenmiştir.ne fark etti kuantum düzeyinde false vacuum in deterministtir. Birden fazla evreni dahi in determinizm olmadan determine edemezsin. Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi ne fark etti kuantum düzeyinde false vacuum in deterministtir. Birden fazla evreni dahi in determinizm olmadan determine edemezsin. Neden deterministtir. Kurantumun in determinist olduğunu kanıtlayamazsın. Link to post Sitelerde Paylaş
vitamin 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi Neden deterministtir. Kurantumun in determinist olduğunu kanıtlayamazsın. Klasik fizikte bir deney yaparsın ve bir sonuç elde edersin. Bu deneyi 2. kez tekrar ettiğine yine aynı sonucu elde edersin. Dünyanın başka bir yerindeki bir kişi de aynı deneyi yaptığında aynı sonucu elde eder. Kuantum fiziğinde bir deney yaparsın bir sonuç elde edersin, aynı deneyi 2. defa tekrarladığında elde ettiğin sonuç farklıdır. İstatistiksel/olasılıksal işler. Evrene bir soru sorarsın, evren sana bir cevap verir. Sonuç o sorduğun soruya göre değişir. O yüzden gözlemci etkisi diye bir şey vardır... Link to post Sitelerde Paylaş
Desert Wind 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi Klasik fizikte bir deney yaparsın ve bir sonuç elde edersin. Bu deneyi 2. kez tekrar ettiğine yine aynı sonucu elde edersin. Dünyanın başka bir yerindeki bir kişi de aynı deneyi yaptığında aynı sonucu elde eder. Kuantum fiziğinde bir deney yaparsın bir sonuç elde edersin, aynı deneyi 2. defa tekrarladığında elde ettiğin sonuç farklıdır. İstatistiksel/olasılıksal işler. Evrene bir soru sorarsın, evren sana bir cevap verir. Sonuç o sorduğun soruya göre değişir. O yüzden gözlemci etkisi diye bir şey vardır... Bunun bir düzeni mi yoktur yoksa insan beyni bunu şu an düzenini görecek seviyede mi değildir?Kuantum dünyasının da yasası vardır ve biz henüz bunu bulamadık. Link to post Sitelerde Paylaş
ateistdusunce 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi Bunun bir düzeni mi yoktur yoksa insan beyni bunu şu an düzenini görecek seviyede mi değildir?Kuantum dünyasının da yasası vardır ve biz henüz bunu bulamadık.sorun tekillık .gözlem için etki gerekir. Etki için başka bir madde. Bu durumda gözlemlenen şey etkidir . Link to post Sitelerde Paylaş
vitamin 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi Bunun bir düzeni mi yoktur yoksa insan beyni bunu şu an düzenini görecek seviyede mi değildir?Kuantum dünyasının da yasası vardır ve biz henüz bunu bulamadık. Determinist temele oturmuyor o yüzden Einstein kuantum fiziğini pek sevmedi. Tanrı zar atmaz sözünü o yüzden söyledi. Ama bahsi kaybetti. (EPR paradox) Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Aralık 7, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 7, 2015 gönderildi OKUMUŞ GERİ ZEKALI ANİ-MAL, KÜÇÜKKEN SENİN TOPUN İNŞAATA MI KAÇTI..? O İNŞAATTA BÜYÜK MALAFATLI İRİ KIYIM BİR ZENCİ ÇALIŞIYOR MUYDU.. SEN BUNLARA CEVAP VER.. ZİRA AKLI BAŞINDA SORULARA AKLI BAŞINDA CEVAP VERDİĞİN GÖRÜLMEMİŞTİR..SEN BUNLARLA İDARE ET.. SEN ATEİSTLERİN IŞİD'İ GİBİSİN..SENİN GİBİ BİR KAÇ TANE DAHA OLSA BU FORUMDA ATEİZMDEN SOĞUMAYAN KİMSE KALMAZ.. Geç bu zırvalıkları... Soru basit, neden bu süper zenci ve o cennette sizi düzecek olan tanrıların varlığı hakikatini inkar ediyorsun? Bak, iyi bak. Muz da yesen, kelle paça da farketmiyor, her durumda götünden aynı bok çıkıyor. İşte bu mucize senin o götünü süper zencinin düzdüğünün kanıtı zaten. Bu apaçık hakikati inkar mı ediyorsun? Link to post Sitelerde Paylaş
Mindsurfer 0 Aralık 8, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 8, 2015 gönderildi Madde, evrende ''raslantısal olarak açığa çıkan bir enerji ile oluştu'' diyelim. Peki atomların içinde bulunan sistem nasıl oluşabildi? Tüm atomlarda elektronların belli bir düzende haraket etmesi, ve bu atomların güneş sistemlerini, doğayı ve canlıları oluşturması pek tesadüfi bir enerjinin sonucu gibi görünmüyor. ''Atomlarda bu bilgi saklı'' diyorsak, bu durumda; bilgi yoktan varolabilir mi, diye bir soru da akla geliyor? Bu sorulardan gelmek istediğim nokta şudur; Herşeyin sadece madde olduğu, ve kendiliğinden kazayla oluştuğu iddiası, hem ateizmi, teizm karşısında zayıf düşüren, hem de hayatı anlamsızlaştıran bir önermedir. Bunun yerine, insanlara bu bilincin neden zannettikleri gibi olağanüstü bir varlık olamayacağını anlatmak daha akılcı olacaktır. Yeterince düşünebilen insan, varoluştaki planlayıcı bilinç faktörü ile, dinsel ve mitolojik iddialar arasındaki farkı rahatlıkla çözebilir. Bence evrende henüz keşfedilmemiş, ancak birgün somut olarak ortaya konulabilecek bazı önemli sırlar var. Link to post Sitelerde Paylaş
anibal 0 Aralık 9, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 9, 2015 gönderildi Madde, evrende ''raslantısal olarak açığa çıkan bir enerji ile oluştu'' diyelim. Peki atomların içinde bulunan sistem nasıl oluşabildi? Tüm atomlarda elektronların belli bir düzende haraket etmesi, ve bu atomların güneş sistemlerini, doğayı ve canlıları oluşturması pek tesadüfi bir enerjinin sonucu gibi görünmüyor. ''Atomlarda bu bilgi saklı'' diyorsak, bu durumda; bilgi yoktan varolabilir mi, diye bir soru da akla geliyor? Bu sorulardan gelmek istediğim nokta şudur; Herşeyin sadece madde olduğu, ve kendiliğinden kazayla oluştuğu iddiası, hem ateizmi, teizm karşısında zayıf düşüren, hem de hayatı anlamsızlaştıran bir önermedir. Bunun yerine, insanlara bu bilincin neden zannettikleri gibi olağanüstü bir varlık olamayacağını anlatmak daha akılcı olacaktır. Yeterince düşünebilen insan, varoluştaki planlayıcı bilinç faktörü ile, dinsel ve mitolojik iddialar arasındaki farkı rahatlıkla çözebilir. Bence evrende henüz keşfedilmemiş, ancak birgün somut olarak ortaya konulabilecek bazı önemli sırlar var. Moronlukta kendini de aşıyorsun... Bilgi varlık değil, varlığın ölçümüdür. Hayat falan tesadüf değil, zorunlu olan süreçlerdir zaten. Tesadüflere inanan, tesadfüleri kabul edenler teistlerdir. Mesela, Allah denen bedevi tanrısının, tesadüfen muhammed denen bedeviyi seçip peygamber yaptığına inanırlar. Mesela, binlerce tanrı varken, tesadüfen türkiyede doğmuş olmakla doğru tanrıyı tesadüfen bulduklarını, inandıklarını iddia ederler. Link to post Sitelerde Paylaş
Atheist Primate 0 Aralık 10, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 10, 2015 gönderildi Madde, evrende ''raslantısal olarak açığa çıkan bir enerji ile oluştu'' diyelim. Peki atomların içinde bulunan sistem nasıl oluşabildi? Tüm atomlarda elektronların belli bir düzende haraket etmesi, ve bu atomların güneş sistemlerini, doğayı ve canlıları oluşturması pek tesadüfi bir enerjinin sonucu gibi görünmüyor. ''Atomlarda bu bilgi saklı'' diyorsak, bu durumda; bilgi yoktan varolabilir mi, diye bir soru da akla geliyor? Bu sorulardan gelmek istediğim nokta şudur; Herşeyin sadece madde olduğu, ve kendiliğinden kazayla oluştuğu iddiası, hem ateizmi, teizm karşısında zayıf düşüren, hem de hayatı anlamsızlaştıran bir önermedir. Bunun yerine, insanlara bu bilincin neden zannettikleri gibi olağanüstü bir varlık olamayacağını anlatmak daha akılcı olacaktır. Yeterince düşünebilen insan, varoluştaki planlayıcı bilinç faktörü ile, dinsel ve mitolojik iddialar arasındaki farkı rahatlıkla çözebilir. Bence evrende henüz keşfedilmemiş, ancak birgün somut olarak ortaya konulabilecek bazı önemli sırlar var. Bir bitmedin be Mind. Bir asamadin su idealizmini. Yeter be kardesim yeter ya... Her iletini gordugumde diyorum simdi nasil bir teist agziyla konusmus. Bir turlu algilarinin gecersiz oldugunu anlayamadin. Link to post Sitelerde Paylaş
vitamin 0 Aralık 10, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 10, 2015 gönderildi Bir turlu algilarinin gecersiz oldugunu anlayamadin. Algını geçersiz kıldığın an hiçbir şeyden gerçektir diye bahsedemezsin. Tek gerçeklik bağın o. Link to post Sitelerde Paylaş
Mindsurfer 0 Aralık 11, 2015 gönderildi Raporla Share Aralık 11, 2015 gönderildi Bir asamadin su idealizmini. Yeter be kardesim yeter ya... "yeter" dediğine göre, inançlarını sorgulamana sebep olmam, rahatsızlık vermiş olmalı. Anlıyorum, kemikleşmiş inançlardan vazgeçmek zor ve sancılı bir süreç. İstersen bu konuda yardımcı olabilirim. İdealizm, düşünce gücüyle alakalı diye biliyorum. aşılması gereken bir durum değil Bence siz materyalizmi aşmalısınız artık. materyalizm, ateizme de haksızlıktır. ateizme temel oluşturabilecek bir içeriği yok. Bu arada ''algıların geçersiz'' derken, materyalist algılarını farkı kılan nedir...? madde olduğunuz için algılarınızın yokolmaya başlaması olabilir belki... Kimler teizme benzer söylemler içerisinde.......? bu konuya da geleceğiz. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts