Jump to content

Hodri Meydan Forumu


Recommended Posts

Hodri Meydan adinda yeni bir forum alanini bugun itibariyle kullanima aciyoruz.

Bu alanin ozelligi, okumaya herkese acik, yazmaya ise sadece o anda o bolumde mevcut aktif tartismalara davetli uyelere acik olan bir alan olmasi. Bu bolumde uyelerimiz davet ettikleri baska uyeler ile gerek bire bir, gerekse sadece belli sayida davetli katilimcinin katildigi tartismalar yapabilecekler.

Bu alanda yapilacak tartismalar bir tur 'munazara' gibi dusunulebilir. Tartismalar bittiginde baslik kilitlenecek, ve gecici sure Hodri Meydan'da yazma hakki verilmis katilimcilarin yazma hakki geri alinacak. Bolumde, sadece o anda acik olan aktif tartismalara davetli kisilerin ve yoneticilerin yazma hakki olacak. Fakat yoneticiler, tartismalara davetli degillerse katilmayacaklar.

Bolumun isleyisi ve kurallari sunlardir:

1) Hodri Meydan'da tartisma yapmak isteyen uyelerimiz, tartisma yapmak istedikleri kisilerle ister ateistcafe'de, ister OM (ozel mesaj) yoluyla yazisip anlasirlar.

2) Tartismayi baslatmak isteyen kisi, tartismayi yapacagi kisilerle anlastiktan sonra, bu baslik altinda yoneticiler icin bir mesaj asacak. Bu mesajda, Hodri Meydan'da kimlerle hangi konuda tartismak istedigini yazacak. Ornegin, "Islamda Kader" adi altinda acilacak bir baslikta, islam inancinda ozgurluk ve kader konusunu tartismak istedigini, bu tartismaya, mesela oguz, haci ve rexino'yu davet ettigini yazabilir.

3) Bu talebi goren yoneticiler, ilgili basligi Hodri Meydan'da acip, davetli kisilere yazma hakki verecek. Bunu yaptiktan sonra ise bu baslik altinda bunu duyuracak. Yoneticinin duyurusunu goren davetli tartismacilar, Hodri Meydan'da, ilgili baslik altinda tartismaya baslayacak.

4) Tartisma talepleri bu baslik altinda yapilacak ve yoneticiler tarafindan siraya konulacak. Ilk asilan tartisma talebi birinci sirada, ikinci asilan talep ikinci sirada, vs.

5) Ayni anda acik aktif tartisma sayisi sinirli olacak. Baslangic icin dusundugumuz sayi 3. Yani sadece ilk 3 tartisma talebine izin verilecek baslangicta. 4. siradaki talebin sahipleri, ancak ilk 3 tartismadan biri sonuclandiginda tartismaya baslayabilecek.

6) Bu sekilde, siradaki tartismalar, eski tartismalar sonuclandikca sirayla baslatilacak.

7) Tartismanin bitirilmesi iki sekilde olacak: 1. Taraflar tartisma basliginda soylecek baska birseyleri kalmadigini, tartismanin bittigini beyan edecekler, 2. Baslik altinda en az 1 hafta boyunca yeni ileti asilmazsa, tartisma bitmis sayilacak.

8) Tartismalar cok uzarsa, ornegin bir baslik altindaki tartisma 1 aydan fazla surerse, tartismanin kendi hizinda devam edip sonuclanmasi beklenecek ve tartisma yoneticiler tarafindan zorla bitirilmeyecek, fakat basladigi tarihten itibaren 1 ay icinde sonuclanmamis tartisma olursa, baslatilmak icin o tartismanin sonuclanmasini bekleyen siradaki tartisma talebine izin verilecek. Yani donem donem, bolumdeki aktif tartisma sayisi 3'un uzerine cikabilir, bazi eski tartismalarin uzun surmesi yuzunden.

9) Biten tartisma basliklari kilitlenecek, o baslikta tartismakta olan ve Hodri Meydan'da mecvut diger tartismalara davetli olmayan uyelerin, Hodri Meydan'da yazma haklari geri alinacak.

10) Hodri Meydan'daki tartismalarda uslup, duzey ve diger benzeri konularla ilgili olarak Ateistforumun tum ilgili kurallari gecerlidir.

11) Bu bolumdeki tartismalarda baska sitelerden yapilan uzun kopyala/yapistir'lara izin verilmeyecek. (Kisa alintilar olabilir). Birbirine karsi kucuk dusurucu, ya da tartismanin ciddiyetini bozacak turde ifadelere izin verilmeyecek. Ayrica sohbet havasinda yazilmis karsilikli kisa yazismalar bu forumda yapilacak tartismalar icin uygun tarz degildir. Elbette tartisma ilerlerken bu tur kisa iletiler de olacaktir zaman zaman, fakat tum tartisma metni bu uslupta devam etmemeli. Tartismalarin ciddi, fikir dolu ve yuksek kalitede olmasi beklenecek.

12) Tartismalarda arzu edilen duzeyin yakalanamamasi halinde, yonetim Hodri Meydan'daki tartisma basliklarini Ateistforum bunyesindeki diger alanlara (Ateistforum, Ateistcafe ya da Tavanarasi) tasima hakkina sahiptir.

Bu bolum simdilik deneme amaciyla acilmistir. Nasil yurudugune bakilacak. Gerekirse bazi degisiklikler yapilacak.

Bu bolumde ciddi, fikir dolu, okuyanlarin zevk alacagi ve unlu ve ciddi yazarlarin da ilgilenecekleri bir ortam olusturmayi umuyoruz. Eger bu bolumdeki tartismalar istedigimiz duzeyde ve kalitede olursa, bu tartismalara pek cok unlu yazar ve katilimcinin da katilacagini dusunuyoruz.

tarihinde mantik tarafından düzenlendi
Forumun Hodri Meydan olan adı Baş Başa olarak değiştirilmiştir
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 125
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu alan ile ilgili onerileriniz, fikirleriniz, ya da meydan okumalariniz icin Ateistcafe'de bir baslik actim:

Er meydaninda tartismalar

Lutfen bu sabit basligi sohbet alanina donusturmeyelim, bu forum ile ilgili tum yazismalari Ateistcafe'deki ilgili baslik altinda ya da benzer diger ortamlarda yapalim.

Bu basligi sadece tartisacaginiz kisi ve konular belli olduktan sonra, tartisma talebinde bulunmak icin kullanalim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Baslik aciklamasi kismina katilanlarin ismini ekledim. Bu tartisma iki kisi arasinda gececegi icin templet vs matrixx dedik ama daha fazla katilimci olursa, sadece tartismacilarin uye isimlerini siralamakla yetinecegiz demektir.

Tartismanin baslatilmasi icin Er meydani bolumunun isim degisikligi meselesinin sonuclanmasini beklemeye gerek var mi yok mu onu anlamaya calisiyorum su anda. Isim degistiginde her seyin sil bastan baslamasi gerekecekse, simdilik tartismacilarin beklemesi daha uygun olabilir. Aksi takdirde, eger yazdiklari yazilar bolumdeki isim degisikliginden etkilenmeyecekse, simdiden baslayabilirler.

O konuyu anladigim anda burada bildirecegim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Musluman80,

Sexy huri'ye bu baslik altinda yaptigin tartisma cagrisi asagidaki basliga tasinmistir:

http://forum.ateizm2.org/index.php?showtop...60&start=60

Bu baslik, Hordi meydan'da yapilacak tartismalara ait resmi tartisma talepleri ve Hodri Meydan'in genel yonetim ve isleyisine ait mesajlara ayrilmistir.

Hodri Meydan ile ilgili diger tur mesajlarinizi ya yukaridaki baslik altinda, ya da kendi acacaginiz baska bir baslikta asiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
OHM denen kronik cahile "Evrim teorisi ideolojik midir?" başlığı altında bir ders vermek istiyorum izninizle.

Tartışmaya taraf olmak isteyen başka kimse var mı?

Ben taraf olmak istesemde, konuya thecrow daha istekli olduğu için konuya mümkün mertebe müdahale etmemeye özen göstereceğim. Ancak yine de konuya taraf olduğumu burada beyan etmek isteyorum.

Yarın öğlene kadar konu taliplere açıktır. Konu açıldıktan sonra tartışmaya taraf kabul edilmeyecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Keleyt rumuzlu kullanıcının, Hodri Meydan forumundaki "Kader" isimli başlığa taraf olabilmesi için, tartışmaya hali hazırda taraf olan kişilerin, bu kişinin tartışmaya katılımını onayladıklarını burada beyan etmeleri gerekmektedir. Veya bir tarafın çekilmesi gerekmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Keleyt rumuzlu kullanıcının, Hodri Meydan forumundaki "Kader" isimli başlığa taraf olabilmesi için, tartışmaya hali hazırda taraf olan kişilerin, bu kişinin tartışmaya katılımını onayladıklarını burada beyan etmeleri gerekmektedir. Veya bir tarafın çekilmesi gerekmektedir.

tartışmaya taraf olan puppetularz çekilmiştir zaten

tartışma bitti zaten. Bence kapatılabilir. tşkkr

tartışmaya katılmak isteyen başta keleyt olmak üzere tüm üyelere katılabilmeleri yönünde onayımı sunuyorum

bugün öğlene kadar talep gelmezse benim içinde başlığın kapanmasında bir sorun yok

teşekkürler

Link to post
Sitelerde Paylaş

Baslik yazisindaki aciklama ve kurallar bolumune asagidaki kural eklenmistir:

12) Tartismalarda arzu edilen duzeyin yakalanamamasi halinde, yonetim Hodri Meydan'daki tartisma basliklarini Ateistforum bunyesindeki diger alanlara (Ateistforum, Ateistcafe ya da Tavanarasi) tasima hakkina sahiptir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Olabilir, çünkü amaçlanan tartışma seviyesi yakalanamamış..

Her ne kadar evrim ateizmin bir dayanağı olmasa da bilimin bir gerçeğidir..Evrimi çürüttük hayalleriyle tanrı var demeye çalışan evrimi ideolojik bir aldatmaca gören, aslında insanları dinlerle aldatan yobazlara bir cevap gerekiyor..

Bilim yobazların aldatmacasına bırakılmayacak derece kutsaldır..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...