Jump to content

Amacımız neydi ne oldu?


Recommended Posts

Forum yönetimi farkındamı bilmiyorum ama forumda bazı garip olaylar yaşanıyor. Yeni kayıt olan üyeler forumu biraz gezdikten sonra ve yazmaya başlayınca, 1. veya 2. gün forumdan soğuyorlar. Bazı teist arkadaşlar foruma konu açıp dalga geçerek, imanımıza iman kattınız diyolar.

Bunun sebebi forumdaki kalitesiz yazalar. Bunların başını çeken üyeyi hepiniz biliyorsunuz. Bu arkadaş forum defalarca altını üstüne getirmesine rağmen hiçbir önlem alınmış değil. Bir başlığa giriyor ve 2 satırlık bir cümle kuruyor. Ardından bir başka üye gelip ona takılıyor, sonrasında da zincirleme olarak polemikler başlıyor. Ve bu tartışılan olay o kadar cıvık oluyor ki, "öğretmenim saçımı çekti!" olaylarına dönüyor. Forumu bu seviyeye indirenleri defalarca burada şikayet etmeme rağmen hiçbir işlem yapılmadı.

Benim ateizm sitesinden çok beklentilerim var. Türkiyedeki en kaliteli ateist sitenerden birisi. Hatta birincisi. Halkımıızn aydınlanması için yapılan çalışmalar yayınlanacakken, gereksiz laubali, boş adamlara yer veriliyor. Bu üyeleri hiçbir ceza vermeksizin forumdan atmalıyız. Atmak çözüm değil diyorsunuz fakat ben başka bir yol göremiyorum. Gelişmek için bu şarttır.

Herkese selamlar diliyorum.

Zecal.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir müslüman olarak ,

Ateistforum, kafamda tereddüt duyduğum ve tatmin olmak istediğim bir çok konu için , inancım açısından bana bir çok alternatif kaynak sağladı ve daha ilerlememi teşvik etti.

Şimdi İnancıma yöneltilen ve kendi kendime yönelrttiğim sorulara daha tutarlı ve daha dinamik cevap verebiliyor, kaynak gösterebiliyor, daha iyi mukayese yapabiliyorum.

Ancak çok teist gibi, sığ ve çocukça yapılan atışmalar yüzünden "arada bir dile gelen güzel yazılar" diğerlerinin oluşturduğu anlamsız bilgi metaforlarında, mahalle kavgalarında "güme" gidiyor . Ve bu da teist olsun olmasın insanları bu forumdan soğutuyor.

Yazılarını ilgiyle takip ettiğim bir kaç agnostik, hayranlıkla da izlediğim 2-3 reformist ateist var burada.

Ya onların kendi aralarında fikirlerini paylaştığı, ve seçtikleri teist, agnostik leri davet edebildikleri ayrı bir bölüm daha oluşturulsun ya da Zecalufinon'un dile getirdiği öneri , reputation benzeri bir uygulama ile hayata geçirilsin.

Kolay gelsin..

Link to post
Sitelerde Paylaş

oguz bir oneri olarak,

( daha önce böyle bir şey denendi ve uygulandı ise beni bağışlayın )

burada (forumun kutuplaşmasını ve fikri çizgilerin çeşitliliğini göz önüne alırsak ) yeni gelen bir kullanıcı için en büyük zorluk insanların mental yapıalrındaki farklılıkları ayrıştırmaya çalışmak.

Bunun nasıl aşılabileceği hakkında bir kaç önerim var:

-Kişilerin profillerinde

-en çok hoşlandıkları kitaplar, başucu, arşiv,

-takip ettikleri günlük gazeteler

-beğendikleri fikir-ideoloji siteleri

-ilgilendikleri Tv kanalı, programı (fikir-sanat)

-en beğendikleri tarihi şahsiyet

vs. gibi , özellikler kullanıma sunulabilir mi user profilinde ?

ben bunun özel hayatı biraz fazla irdelemek ve güvenlik tehlikesine atmakla birlikte , en özgür tartışma ortamının olduğu bu foruma çok şey katacağını düşünüyorum .

hem aynı şeyler defalarca, dilegetirilmekten kurtarılmış olacak , hem de yıllar yılı bu forumun müdavimi olmuş insanlara diğer yeni katılanların alışması kolaylaşacak , hem de herhangi bir kiş için eski başlıklardaki fikir çizgileri ile onların mental ( düşünsel ) gelişimlerini ve etkileşimlerini sorgulamadan öğrenebileceğiz.

neticede bu, bir zorunluluk olmaktan çok kendini geliştirmek ve başkalarını da geliştirebilmek konusunda kendine güvenmekten çekinmeyen kişilerin rahatlıkla paylaşabileceği şeyler olacaktır.

özel hayatın gizliliğini gereksiz yere çiğneyen insanlar, okuduğu kitapların masadaki resimelrini çekip , bunları "bak ben okuyorum da söylüyebiliyorum" diyebilen çiğ kişiler de gördüm ben bu forumda.

sadece bunu ateistforum kullanıcılarına sunmak bile ,

benlik duygularınırahatlıkla özümseyebilmiş insanların etrafını onları incitmeden aydınlatabilmesini sağlamaz mı ? onlar istediği sürece tabii.

"-profilimdeki" siyaset/politika alanındaki kitapları temi net ve oku lütfen gibi.

-Tartışma daha da içerikli olacaktır

vs . gibi diyalogların gelişeceğini düşünüyorum ve bu burada kendini geliştiren müslümanlara çok büyük katkı yapacaktır.

bu fikrin bir anketle güzel destek göreceğini sanıyorum .

denemeye değmez mi ? ( daha önce yapıldı ise özür dilerim )

bilmeden fikir sahibi olanlar da açığa çıkmış olacaklar böylece.

"profilindeki kitabın yazarı senin söylediğini aksini söylüyor" deme şansına kavuşacağız böylece.

incitmek için değil . karşıdakini kendini sorgulayabilmesi ve bana bir şeyler katabilmesi adına söylüyorum .

selamlar..

Link to post
Sitelerde Paylaş

oguz,

cafede bir anketle bu, oylamaya sunulabilir sanıyorum,

profilde de opsiyonel bırakılır, isteyen doldurur, üye olunurken belirtilmesi şart değil .

kaynak kod a müdahale etmek gerekir mi bilmiyorum ama GNU'da bu yapılır , kullandığınız board teknik olarak buna izin veriyor mu bilmiyorum, inş. profilde bu seçenekleri belirtmek mümkündür, anketin yönelimine göre sorulan cevaplar 1., 2. ve 3. sınıf sorular olarak tasnif edilsin, üye olurken değil de bazı topiclerde 1. sınıf soruları cevaplamış olmak diğerleri için dikkate değerliği arttırır, 2. ve 3. sınıf ( özel ) soruları cevaplamak kullanıcı tercihine bırakılsın .

ana fikir iyi olduğu sürece ( fikirsel gelişimi-mental altyapı görebilmek ) bunun suistimal edileceğini zannetmiyorum ,

lütfen moderatör grubu olarak bu düşünceyi bir değerlendirin aranızda coderlik, yapabilirim, sizlerin kitaplarını listbox lara dökmek hoş olacak ;-)

selamlar..

Link to post
Sitelerde Paylaş
kaynak kod a müdahale etmek gerekir mi bilmiyorum ama GNU'da bu yapılır , kullandığınız board teknik olarak buna izin veriyor mu bilmiyorum, inş. profilde bu seçenekleri belirtmek mümkündür, anketin yönelimine göre sorulan cevaplar 1., 2. ve 3. sınıf sorular olarak tasnif edilsin, üye olurken değil de bazı topiclerde 1. sınıf soruları cevaplamış olmak diğerleri için dikkate değerliği arttırır, 2. ve 3. sınıf ( özel ) soruları cevaplamak kullanıcı tercihine bırakılsın .

Kodlar üzerinde herhangi bir müdahaleye ihtiyaç yok. Teknik olarak, IPB bu istediğinizi bir kaç ayarla halledebiliyor. Ancak gerekliliğinden şüpheliyim. Burası, özgürce tartışma platformu, arkadaşlık sitesi değil. Opsiyonel de olsa, bu alanlar "resmii" bir talep gibi algılanacaktır ve yanlış anlaşılmalara neden olabilir. İsteyen, kendisi ile ilgili bilgileri profilinde -kurallar çerçevesinde- paylaşabilir; Ama bunlar forumdan "resmii" olarak talep edilmemelidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
sayın sewgili ateistler cewabınızı beklıorum.yanıtınız yok sanırım.siz derin düşüncelere dewam edin...bi önceki mesajıma sanırım fazlasıyla alındınız

Burası önerilerle ilgili bir başlık, böyle "ne o kurudunuz kaldınız hepiniz" türünden çocukça sözlerinizi kafede dile getirebilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

tamamen yanlış bir saptama.

forum tartışma ortamı demektir.insanların gelip pasifçe oturup senin vaazlarını dinleyecekleri bir yer değildir.

senin düşüncen forum denilen ortamlarda uygulanamaz.

istediğini yapmak için bilgi yüklü bir site yaparsın ve isteyenler gelip oradan okur..

oysa tartışma tamamen farklıdır.

zıt görüşlerin karşılaşmadığı, atışmadığı, en sert eleştirileri yapmadığı, el bebek gül bebek karşılıklı oyunların oynandığı bir ortamdan tartışama ortamı diye bahsedilemez.

burada ateistlerin fikirlerine yeterince güvenmemesinden kaynaklanan sorunlar var..

en ufak eleştiride acayip tepkilerle karşılaşıyorum..bu beni gerçekten çok üzüyor.

ayrıca başlıklara bakıldığında Ateistlerin de pek cidi yazılar kaleme aldığı söylenemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Oguz,

o halde ateistforum , gül kokan forum sitelerle aynı kategoriye sokacağız demektir.

derdinizin hit counter ini arttırmak olduğunu hiç zannetmiyorum ,

bunu oylamaya açacağım ateistcafede, umarım başlık silinmez, ve sanıyorum moderatorler olarak bu öneriyi değerlendirip cevap verdin,

kullanıcı olmaktan gelen haklarımı kullanacağım, yalnız kalmak pahasına olsa bile,

biz, bizler gibi düşünmeyen diğer kul ( insan ) ların mental yapılarını anlamakta hayrete düşüyoruz,

taş atana gül atan bir peygamberin ümmeti olarak Allah'a inanmayan insanları basit çocuklar olarak görmek yerine , yarın yetiştireceğimiz kuşakların aynı hataya düşmemesi için , onların etkilendikleri, fikir dünyalarını oluşturan ve onları hezeyansız bırakan materyalist felsefeyi irdelemeye çalışıyoruz.

-ateizm i öğrenecek olsam , ana site yeterli değil mi ? (ateizm.org )

-İslam'ı iyi öğrenmeye çalışıyor olsam gül kokan sitelerden ayrılmazdım .

körler sağırlar birbirlerini ağırlar mı diyeceğiz hep beraber ?

bu danışıklı döğüş neden ?

art niyet yok benim isteğimi dillendirmemde, bundan emin edemem sizi , ancak bizleri yetiştiren fıkıh, akaid, sünnet , icma, tasavvuf, ilahi aşk, peygamber aşkı kitapları ortada iken ve bizler yeri geldiğinde "senin aradığın konunun cevabı şu .....ta , yazarı da şu : ..... " diyebildiğimize göre bu soruları defalarca sormaya gerek bırakmadan , anketle birer seferlik öğrenme kolaylığına da kaçmadan, lider ateistlerin sizleri nasıl ve hangi kitaplarla etkilediğini öğrenmeye çalışmak ve öğrenmek, işte bu noktada çok çok üzüm yenilebilecğini düşünüyorum ,

daha önceki mesajda söylediğim gibi, bu forumda, okuduğu kitapların resimlerini çekip bak ben okuyorum da cevap veriyorum deyip o resmi o konu basligina asan kendini bilmezler de gördüm .

Kullanıcılarınıza mı güvenmiyorsunuz ? Biz müslümanlara mı ?

( * bu anketi müslüman,ateist, agnostik ; fikir hayatınızı etkileyen kitaplar/düşünürler/akımlar olarak 3 ayrı başlıkta anketlendirmeyi düşünüyorum, direkt silecekseniz, boşuna uğraşmayayım )

* politika sığlığına kaçmaya/insanları tahrik etmeye çalışmıyorum, kuralların bu konuda ne kadar sert olduğunun farkındayım .

iyi günler..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buraya adminlere yönelik fikir ve öneri yazanların bol yalakalı fikir yoksunu oldukları anlaşılıyor.. Kimse kusura bakmasın...

Yalakalık ve kendini erdemli gösterme isteği maalesef toplumumuzun kanayan yarası haline gelmiş..

Çıplak hayatta bunun olması normal ama sanal dünyada olması kanımca dalkavukluğun uğradığı evrimi göstermede ki bu insanlık tarihi kadar eski olan yeteneğin negatif değişimini gösterir, bu da her değişimin iyi olmadığını bize kaşla göz arasında kanıtlar....

tarihinde Hunter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hunter,

isim belirt ve alıntı yap, yalakalık nerede ?

suçlama yapıyorsan muhatabını açıkça belirt, burası dedikodu yapıp, kzıım sana söylüyorum gelinim sen anla yeri değil .

erkek gözüken kadın kılıklılarla yazışmaktan hoşlanıyor olsaydım eşcinsel sitelerine giderdim ! ?

yalakalarla uğraşma olsun bitsin, dağdan gelip bağdakini mi kovuyorsun , üyelik tarihine bir baksana sen !

art niyetli seni . post sayının ( mesaj ) fazlalığıyla dikkate alınmanın daha kolay olduğu mu yazıyor forum kurallarında ?

sizin gibiler yüzünden ateistforum un tadı iyice kaçıyor.

biraz beyin fırtınası essin istiyoruz, fena mı ediyoruz ?

abuse/report u kullansana , üstü kapalı laf giydireceğine , bilgi sahibi olmadan da fikri sahibi olma.

şarkı sözü yazarak doldurmuyoruz entry lerimizi.

sen kimsin ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıdaki iletilere bir bak, isim veren var mı?

Sisler dağılsın diye söylüyorum, hep böyle çok bilmiş olmaktan gelen bir beceriksizlikle adlarını yalaka ciltlerine altın harflerle yazdırtmak isyteyenlere söyledim...

Bu arada, Üyelik tarihim demişsin ben forumdan atılmadan önce 331. üyeydim, git zaza nikine bak..

Hangi şarkı sözlerini kullanmışım, şiiri söylüyorsan, alıntı yaptığımda muhakkak tırnak arasına alırım..

tarihinde Hunter tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam muhatabın ben değilim, anlaşıldı , yönelttiğim kelimeler için özür dilerim .

ancak muhatabın kim ise lütfen açıkça belirt, üslup konusunda seni bu şekilde suçlayabilme fırsatını bana daha fazla verme lütfen.

düşüncen doğru olabilir, üslubun çok hatalı ,

umarım anlatabilmişimdir, seni kırmadan.

Teşekkürler..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...