Jump to content

1 Kasım 2015, genel seçim..

Recommended Posts

Ben ABD tarafından PKK nın kandırıldığını düşünüyorum. Sebebi Rusyanın Suriye politikasıdır. Rusyanın PYD ile yakın ilişkiler kurması ABD yi Tayyip Işid ve El Kaide ye destek olma noktasına getirdi. TSK nın Pkk operasyonlarını da bu çerçevede okudum. Ve evet doğrudur. Pkk ABD ye çok güvenmesinin bedelini ödüyor.

Çözüm sürecinde pkk tabi ki kandırıldı..Silah depolayıp,dağa insan çıkarıp bir güç elde edeceklerini sandılar;bu yönde telkinlere maruz kaldılar ama aslında bunu yaparlarken,bir taraftan da Türk ordusu Tayyip'in ve babası Obama'nın emirleri doğrultusunda pkkya yakında yapılacak saldırıları planlandı..7 hazirandan sonra bu planlar tatbik edildi..Evet,pkk çok fena kandırıldı..Hem Tayyip tarafından,hem de Abd tarafından..

Yalnız pyd ile yakın ilişki içinde olan Abd'dir..Tonlarca silah yolladılar pydye..Pkkyı kandırdık ama size silah yolluyoruz diyerek,ikili oynamaya devam ediyorlar..Silahlar pydye gidince de,kandırılan pkklılar da Abd'ye ses edemiyor işte..

Pkklılar kandırıldıklarını bizden iyi biliyorlar ama bir gün de şansın kendilerine dönmesini bekliyorlar..Belki bizde birgün babamızı kandırırız diye bir umutla dağlarda geziyorlar..Umut işte :)

Bu arada Rusya'nın pyd ile ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum..Pyd'ye hem Abd'nin hem de Rusya'nın yardım etmesi garip değil mi?Türkiye'ye silah doğrultan bir örgüte Abd ve Rusya sahip çıkıyor..Bizde sahip çıkıyoruz aslında..Ankara'ya filan gelmedi mi bu pyd lideri?

Sitelerde Paylaş
  • İleti 135
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Çözüm sürecinde pkk tabi ki kandırıldı..Silah depolayıp,dağa insan çıkarıp bir güç elde edeceklerini sandılar;bu yönde telkinlere maruz kaldılar ama aslında bunu yaparlarken,bir taraftan da Türk ordusu Tayyip'in ve babası Obama'nın emirleri doğrultusunda pkkya yakında yapılacak saldırıları planlandı..7 hazirandan sonra bu planlar tatbik edildi..Evet,pkk çok fena kandırıldı..Hem Tayyip tarafından,hem de Abd tarafından..

Yalnız pyd ile yakın ilişki içinde olan Abd'dir..Tonlarca silah yolladılar pydye..Pkkyı kandırdık ama size silah yolluyoruz diyerek,ikili oynamaya devam ediyorlar..Silahlar pydye gidince de,kandırılan pkklılar da Abd'ye ses edemiyor işte..

Pkklılar kandırıldıklarını bizden iyi biliyorlar ama bir gün de şansın kendilerine dönmesini bekliyorlar..Belki bizde birgün babamızı kandırırız diye bir umutla dağlarda geziyorlar..Umut işte :)

Bu arada Rusya'nın pyd ile ne yapmaya çalıştığını bilmiyorum..Pyd'ye hem Abd'nin hem de Rusya'nın yardım etmesi garip değil mi?Türkiye'ye silah doğrultan bir örgüte Abd ve Rusya sahip çıkıyor..Bizde sahip çıkıyoruz aslında..Ankara'ya filan gelmedi mi bu pyd lideri?

Salih Müslim Suriyede ki yıkımın ilk günlerinde Ankaraya çok gelip gitti. Ankara ve AB-D onlara sürekli Esad dan uzaklaşıp islamcı teröristler ve Barzani ile birlikte olmaları telkininde bulundu. O günlerde nelerin konuşulduğunu araştırmanızı tavsiye ederim. Kürt siyaseti tek vucut değil. Tayyip ve AB-D kürtler üzerinde hep Barzani siyasetini etkin kılmaya çalıştı. O biji Obama diyerek Türkiye topraklarından Kobaniye geçenleri kastediyorum.

Pyd hep farklı bir siyaset yürüttü. Bu siyaset sebebiyle Esad ve Rusyanın desteğini gördü.Gelinen noktada da AB-D tarafından bir sopayı haketti. AKP nin başarısı hem AB-D yi hemde Barzaniyi rahattı. Yarın PYD-PKK üzerinde de etkileri olacaktır.

Sitelerde Paylaş

Halkın sağduyusu ve ortak aklı galip geldi

herkese hayırlı olsun hatta ateistlere bile

bu hükümet 12 yıldır ülke yönetiyor vatandaş memnun olmasaydı oy vermezdi

demek memnun

bu hükümet şimdiye kadar hiçbir iktidarın yapamadığını yaptı

biz hizmetkarız millet efendimiz diyebildi

jakoben elit milleti aşağılayan bu milleti ahmak salak sananlara güzel bir cevap verdi vatandaş

Sitelerde Paylaş

Salih Müslim Suriyede ki yıkımın ilk günlerinde Ankaraya çok gelip gitti. Ankara ve AB-D onlara sürekli Esad dan uzaklaşıp islamcı teröristler ve Barzani ile birlikte olmaları telkininde bulundu. O günlerde nelerin konuşulduğunu araştırmanızı tavsiye ederim. Kürt siyaseti tek vucut değil. Tayyip ve AB-D kürtler üzerinde hep Barzani siyasetini etkin kılmaya çalıştı. O biji Obama diyerek Türkiye topraklarından Kobaniye geçenleri kastediyorum.

Pyd hep farklı bir siyaset yürüttü. Bu siyaset sebebiyle Esad ve Rusyanın desteğini gördü.Gelinen noktada da AB-D tarafından bir sopayı haketti. AKP nin başarısı hem AB-D yi hemde Barzaniyi rahattı. Yarın PYD-PKK üzerinde de etkileri olacaktır.

Tam bir kaos bu..Kimin eli kimin cebinde belli değil..Belli olan tek şey,emperyalizmin bu coğrafyada akpyi ve pkkyı kullanması..Bu çok net..

Pydinin,pkknın,Barzani'nin veya Salih Müslim'in kafasından geçenleri bilmiyorum..Bu insanların ne yapmaya çalıştıkları anlaşılmıyor..Diğer taraftan emperyalizmin ne yaptığı çok belli..Yaptıkları şey sadece durmadan tavır/taraf değiştirmek..Bugün sizi övüyorlarsa,yarın sövebilirler..O kadar keskin dönüşler yapıyorlar ki,istedikleri kaosu elde edebilsinler.Bu sayede silah dağıtarak bölgede hakim bir konum elde etmeye çalışıyorlar..Dertleri sadece daha çok güç elde etmek..

Pydye hem Abd'nin,hem de Rusya'nın yanaşması;iki ülkenin de pyd üzerinden bölgede hakim bir güç olma hevesinden başka bir şey değildir..

Yani kürtler çok fena kullanılıyorlar ve bunu da dediğim gibi bilerek yapıyorlar..

''Kandırılıyoruz ama sabredersek birgün devlet kurabiliriz'' diye umut ediyorlar galiba..Başka neden bilerek kandırılsınlar ki?!

Belki de Abd'nin Kürdistan'ı kuracağını sanıyorlar..Bu kadar aptal değillerdir bence..Kendi ülkelerini kendileri kurmak isteyeceklerdir..Belki kürtlerde emperyalizmi kandırdıklarını düşünüyorlardır..Olabilir mi bu?Bu kadar aptal olabilirler mi acaba?Sanmam..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

Halkın sağduyusu ve ortak aklı galip geldi

herkese hayırlı olsun hatta ateistlere bile

bu hükümet 12 yıldır ülke yönetiyor vatandaş memnun olmasaydı oy vermezdi

demek memnun

bu hükümet şimdiye kadar hiçbir iktidarın yapamadığını yaptı

biz hizmetkarız millet efendimiz diyebildi

jakoben elit milleti aşağılayan bu milleti ahmak salak sananlara güzel bir cevap verdi vatandaş

He ya doktor muhteşem olacağız bence gücümüze güç katacağız. Kafirler korkudan donlarını dolduruyor hatta Osmanlı geri gelip yeniden cihana hükmedecek.
Sitelerde Paylaş

Tam bir kaos bu..Kimin eli kimin cebinde belli değil..Belli olan tek şey,emperyalizmin bu coğrafyada akpyi ve pkkyı kullanması..Bu çok net..

Pydinin,pkknın,Barzani'nin veya Salih Müslim'in kafasından geçenleri bilmiyorum..Bu insanların ne yapmaya çalıştıkları anlaşılmıyor..Diğer taraftan emperyalizmin ne yaptığı çok belli..Yaptıkları şey sadece durmadan tavır/taraf değiştirmek..Bugün sizi övüyorlarsa,yarın sövebilirler..O kadar keskin dönüşler yapıyorlar ki,istedikleri kaosu elde edebilsinler.Bu sayede silah dağıtarak bölgede hakim bir konum elde etmeye çalışıyorlar..Dertleri sadece daha çok güç elde etmek..

Pydye hem Abd'nin,hem de Rusya'nın yanaşması;iki ülkenin de pyd üzerinden bölgede hakim bir güç olma hevesinden başka bir şey değildir..

Yani kürtler çok fena kullanılıyorlar ve bunu da dediğim gibi bilerek yapıyorlar..

''Kandırılıyoruz ama sabredersek birgün devlet kurabiliriz'' diye umut ediyorlar galiba..Başka neden bilerek kandırılsınlar ki?!

Belki de Abd'nin Kürdistan'ı kuracağını sanıyorlar..Bu kadar aptal değillerdir bence..Kendi ülkelerini kendileri kurmak isteyeceklerdir..Belki kürtlerde emperyalizmi kandırdıklarını düşünüyorlardır..Olabilir mi bu?Bu kadar aptal olabilirler mi acaba?Sanmam..

Barzanini AB-D çizgisinde zaten. Türkiye ve AB-D olmasa şu anki konumunda olamazdı. Tek farklı politika yürüten Kürt siyasi çizgi Pkk-Pyd çizgisidir. Kısa vadade Pkk-Pyd nin Kürt devleti kurma diye bir derdi yok. Bu konuda Barzani benzeri kazanımlarıda yok. Bugün Barzani Kürt devletini kursa ilk tanıyacak ülkelerden biri Tayyip in Türkiyesidir. Çünkü AB-D ister Barzani yapar Tayyip in Türkiyeside hemen tanır.

Sitelerde Paylaş

mhp den akp ye kayan oyları anladımda

hdp den akp ye ciddi anlamda kayan oylara anlam veremiyorum

demekki kürtler sanıldığı gibi kendilerinin milliyetçisi değillermiş, ümmetçilikleri ağır basmış

tarihinde gonzo tarafından düzenlendi
Sitelerde Paylaş

evet arkadaslar,

Tokat gibi bir gercegi yuzumuze vurdu bu secimler. Sisteme bel baglarsan, parlamenter sisteme, secimlere insanlari mahkum edersen; boyle tokati yersin. Insanlar neyi gordu peki? Degimisin ancak, halk hareketiyle, orgutlenmeyle gerceklesebilecegini gosterdi. Siz gercekten bu adamlarin secimle gidecegine inaniyor muydunuz? Ben bunu gercekten merak ediyorum... muhalefet partileri sokaga cekmelidir insanlari. Adaletsizligin, hukuksuzlugun, tiranligin, baskinin, zorbaligin oldugu bir ulkede hersey mesrudur. Bunu unutmayin...

Bu adamlar yillardir orgutlendi, ag gibi orduler tum halki. Simdi orgutlenme sirasi bizde. Sira bizde, biz orgutlencez. Degisim sokaktadir, degisim orgutlenmededir, degisim gezidir...

Sitelerde Paylaş

Gönlüm Ulusalcılıkta ve partisi Vatanda olmasına rağmen eşimle birlikte CHP ye KKTC de rey verdim.Bu mesele solcu sağcı Türk Kürt Alevi sünni meselesi değil Laik anti laik meselesi.Zaten o yüzden KKTC ye yerleştim.MHP nin Anti Laik kesimi AKP yi Güneydoğudaki PKK ya karşı mücadelesinde destekledi.Güneydoğudaki HDP PKK lı Kürtlerde baskı sonucu tekrar AKP yi desteklediler.Tuncelideki laik alevi kürtlerin bir Kısmı tekrar CHP yi.Batıdaki HDP ye rey veren Kürtlerinde reylerinde değişiklik olmadı.CHP nin şayet Kürtlerle Uzlaşma politikasını değiştirip Ulusalcı politika yapması ve Fetocu Gladyoyu desteklememesi düşünülse dahi bu onun alacağı rey oranını arttırmayacaktı!Biz Laik kesimin bu Ülkede alacağı oy bu kadardır! Trakya ve Ege sahilleri.Ha olsa olsa MHP nin Laik Milliyetçi kesimini kazanabilirdik sadece.Buda zamanla olabilir .ama bizleri asla iktidar yapamaz.Bizler ancak sağın parçalanması sayesinde İktidar olabilirdik.Laik İon Türk devleti görüşü beni güldürüyordu ama yavaş yavaş hakta veriyorum.

Sitelerde Paylaş

He ya doktor muhteşem olacağız bence gücümüze güç katacağız. Kafirler korkudan donlarını dolduruyor hatta Osmanlı geri gelip yeniden cihana hükmedecek.

"Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz."(Ali İmran 139)

1400 yıl önceki bu ayeti gavurlar bile bulmuş çözmüş anlamış

uygulamaya başlamışlar siz hala aynı otlaktasınız

"başarabilirler çünkü başarabileceklerine inanıyorlar" (vergil)

Sitelerde Paylaş

"Eğer inanmışsanız, üstün gelecek olan sizsiniz."(Ali İmran 139)

1400 yıl önceki bu ayeti gavurlar bile bulmuş çözmüş anlamış

uygulamaya başlamışlar siz hala aynı otlaktasınız

"başarabilirler çünkü başarabileceklerine inanıyorlar" (vergil)

Keşke bütün AKP'liler senin kadar salak olsaydı. Emin ol bugün dansöz kıyafeti giydirip Adana kerhanesine kadrolu olarak atamıştık hepinizi! Çok sevdiğiniz Arap'ları detaylıca incelerdiniz orada.

İnanç minanç deği. AKP'nin PKK'ya karşı yürüttüğü savaş oyları bu noktaya getirmiştir. Kazanan İslamcılık değil milliyetçiliktir. Türk milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını ilan edenler, Türk milliyetçiliğine tutunarak burunlarını boktan çıkardılar.

PKK'yı AKP semirtti, besledi diye itiraz etmenizin anlamı yok. Halk hikayenizi dinlemez sonuca bakar.

Seni başkan yaptırmayacağız diye oy toplayan madrabaz, hokkabaz, sazcı biraderler seçimden sonra ilk iş olarak özerklik ilan ettiler. Farkında mısınız? AKP'den kurtulacağız diye verdiğiniz oyların sonucunda, ortadoğulu bir örgüt ülkenin bir bölümünü Türkiye'den ayırdığını ilan etti! PKK'lı belediye başkanları artık kendi kendimizi yöneteceğiz, Türk kurumlarını burada istemiyoruz diye açıkça konuşuyorlardı. Fark ettiniz mi bunları?

AKP TSK'nın önündeki bariyerleri kaldırdı ve TSK şişe şişe Kapadokya balonuna dönmüş olan PKK'yı ebesinin mına kadar kovaladı. Üfledi ve balonu rüzgara saldı. Siz burada felsefi tartışmalar yürütürken orada bir vatan savaşı yürüdü. Ama ısrarla buna saray savaşı dediniz. Şeriatçı tasalluttan korunmak için PKK'ya oy atmayı içine sindirenlerin oyları ile PKK'lılar toprak işgal etmeye kalktılar.

Ulan iç savaş içinde param parça olmuş Suriye'de bile ilan ettikleri özerkliği ancak ABD bombardımanı ile koruyabilen salaklar, Türkiye'ye meydan okuyabileceğini sandı. Tam olarak bundan bahsediyoruz işte! Saçma sapan hayaller Kürtleri bok yoluna öldürüyor. Batıyı da şeriatçı tasalluta sokuyor! İşin özeti budur.

Hikaye anlatmayın. O oradan geldi, bu bununla fingirdedi, şu şununla yatak ilişkisi kurdu falan bunların hepsi boş laf! Türkiye okumuş sınıfına bulaşmış aptallığın geldiği nokta budur! Kürtler niyazi, Türkler namaz niyaz! Türkiye aydınlanmasına ihanet ettiğiniz sürece bu durum değişmez! Bu yıkımın suç ortağı olursunuz.

Sitelerde Paylaş

Çok yazık oldu çok... 13 sene 13 sene deyip duruyorduk. Olacak mı sana 17 sene.

96 senenin 17sini bunlar yönetmiş olacak. Altıda bir yapar. Atatürkten daha uzun ayrıca :)

Bir 13 sene daha gitmesi olası,

Dinciler düzenli olarak şımartıldı bu ülkede, göz yumuldu, el altından desteklendi.

(Sağ-Sol çatışmalarında bile aman bunlara dokunmayalım bunlar namazlı niyazlı zararsız, 80 sonrası apolitik yapabilmek için kitleleri din pompalandı, 28 şubat öncesi mahsus üstlerine gidildi)

Geleceği gören bazı insanlar 90'ların başında açık açık yazdılar söylediler, en küçük mahalleye kadar örgütleniyor,

hiç bir siyasi oluşumda olmayan örgütsel-ağ yapıları var, yavaş yavaş oyları artıyor ve sonunda her yere hakim olacaklar...

+400 kişinin kan gerekiyormuş iktidar olmaları için, verdik 400'ü, milliyetçi-muhafazakar kitlenin oylarını da aldılar yakında mhp tamamen baraj dışına itip onu ve seçmenlerini de yutabilirler.

Sitelerde Paylaş

İnanç minanç deği. AKP'nin PKK'ya karşı yürüttüğü savaş oyları bu noktaya getirmiştir. Kazanan İslamcılık değil milliyetçiliktir. Türk milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını ilan edenler, Türk milliyetçiliğine tutunarak burunlarını boktan çıkardılar.

AKP TSK'nın önündeki bariyerleri kaldırdı ve TSK şişe şişe Kapadokya balonuna dönmüş olan PKK'yı ebesinin mına kadar kovaladı. Üfledi ve balonu rüzgara saldı. Siz burada felsefi tartışmalar yürütürken orada bir vatan savaşı yürüdü. Ama ısrarla buna saray savaşı dediniz. Şeriatçı tasalluttan korunmak için PKK'ya oy atmayı içine sindirenlerin oyları ile PKK'lılar toprak işgal etmeye kalktılar.

Peki birader,sizin "bu vatan savunmasıdır" diyen vatan partiniz niye oy kaybetti.

Yoksa siz de mi akp ye oy verdiniz?

Sitelerde Paylaş

Peki birader,sizin "bu vatan savunmasıdır" diyen vatan partiniz niye oy kaybetti.

Yoksa siz de mi akp ye oy verdiniz?

Sence niye kaybetti?

Ben Vatan Partisi'ne oy verdim. Ama bize oy verenler muhtemelen yine CHP'ye oy verdiler. AKP'ye oy veren olduğunu sanmam. AKP korkusu ve nefreti ve baraj hadisesi insanların özgür seçim yapmasını engelliyor.

Vatan Partisi halkın eğilimini doğru tespit etmiştir. Halk devletin PKK ile savaşını desteklemiştir. AKP'nin oylarını yükselten bu olmuştur. Bu savaşı AKP mecburen desteklemek zorunda kalmış CHP ve MHP ise ısrarla bu savaşa saray savaşı demeyi tercih etmiştir.

AKP semirtip büyüttüğü PKK'yı CHP'nin kucağına attı. Yeni CHP iştahla bu emaneti alıp bağrına bastı. CHP gençlik kolları PKK'lılar ile birlikte ve Öcalan bayrakları altında "barış mitingi" yaptı. Bizim tespitimiz, bu işlerin yanlış olduğu yönünde idi. Bu düşüncemiz tasdik edilmiştir. Barış maskesi ile Türkiye'den toprak koparma girişimlerinin bir duvara çarpacağı kesindi. Maalesef okumuş sınıfı ve siyaset esnafı bunu göremedi.

MHP'nin dirayetsizliğinden dolayı partiden kopan batılı milliyetçi oyları CHP toplayabilirdi. Öcalan bayrağı altında yürüyünce bu kapı kapandı. CHP'ye oy verenlerin en az yarısı CHP'nin herhangi bir söyleminden etkilendiği için o oyu vermiyor. AKP korkusu ve nefretinden dolayı o oylar Sorosçu Kemal'in partisine gidiyor. Bu da diğer tespitimizdir. Ama bu korkuyu taşımayan kitle ile Y-CHP'nin buluşma imkanı yoktur. Aha bu da buçukuncu tespit.

Bizim aldığımız oyun bir önemi yoktur. Biz oy partisi değiliz. Tek oy bile alsak söylediğimizin değeri düşmez.

Sitelerde Paylaş

Sence niye kaybetti?

Ben Vatan Partisi'ne oy verdim. Ama bize oy verenler muhtemelen yine CHP'ye oy verdiler. AKP'ye oy veren olduğunu sanmam. AKP korkusu ve nefreti ve baraj hadisesi insanların özgür seçim yapmasını engelliyor.

Vatan Partisi halkın eğilimini doğru tespit etmiştir. Halk devletin PKK ile savaşını desteklemiştir. AKP'nin oylarını yükselten bu olmuştur. Bu savaşı AKP mecburen desteklemek zorunda kalmış CHP ve MHP ise ısrarla bu savaşa saray savaşı demeyi tercih etmiştir.

AKP semirtip büyüttüğü PKK'yı CHP'nin kucağına attı. Yeni CHP iştahla bu emaneti alıp bağrına bastı. CHP gençlik kolları PKK'lılar ile birlikte ve Öcalan bayrakları altında "barış mitingi" yaptı. Bizim tespitimiz, bu işlerin yanlış olduğu yönünde idi. Bu düşüncemiz tasdik edilmiştir. Barış maskesi ile Türkiye'den toprak koparma girişimlerinin bir duvara çarpacağı kesindi. Maalesef okumuş sınıfı ve siyaset esnafı bunu göremedi.

MHP'nin dirayetsizliğinden dolayı partiden kopan batılı milliyetçi oyları CHP toplayabilirdi. Öcalan bayrağı altında yürüyünce bu kapı kapandı. CHP'ye oy verenlerin en az yarısı CHP'nin herhangi bir söyleminden etkilendiği için o oyu vermiyor. AKP korkusu ve nefretinden dolayı o oylar Sorosçu Kemal'in partisine gidiyor. Bu da diğer tespitimizdir. Ama bu korkuyu taşımayan kitle ile Y-CHP'nin buluşma imkanı yoktur. Aha bu da buçukuncu tespit.

Bizim aldığımız oyun bir önemi yoktur. Biz oy partisi değiliz. Tek oy bile alsak söylediğimizin değeri düşmez.

Akp bu savaşı desteklemek zorunda kalmış diyorsun.Yahu savaşı başlatan zaten akp,başka güç mü var?

Hdp parti olarak seçime girme kararı alıp seni başkan yaptırmayacağız kampanyasından sonra iktidarın elden gidebileceğini gören erdoğan, kendi başlattığı çözüm sürecini,bütün gelişmelerden haberi olduğu halde dolmabahçe mutabakatını bahane ederek hem hdp ye hem de pkk ya savaş açarak sona erdirdi.Bunlar hepimizin gözleri önünde oldu.O güne kadar medyasıyla,trolleriyle.bakanları milletvekilleriyle apo ya övgüler düzenler birden vatan savaşçısı oldular.

İşte bu vatan savaşı değil sarayın savaşı denmesinin nedeni budur.

chp,cemaat,hdp meselesi başka konu ona girmiyorum.

Sitelerde Paylaş

7 Hazirandan günümüze gelen olayları yorumlarsak Erdoğana ve Çözüm sürecine tepki veren seçmenlerin bir kısmı oylarını MHP'ye ve HDP'nin barajı aşmasını isteyen Kürtlerinde HDP'ye oy vermesiyle koalisyon tablosu oluşmuştu.İktidarın elden gittiğini gören AKP savaş politikasını devreye soktu PKK ve IŞİD sayesinde tek parti olmazsa kaos olur izlenimi vererek insanları AKP'yi tek başına iktidar yapması yönünde ikna etti.Bu durumdan anlaşılıyor ki 7 Hazirandan günümüze kadar terörden ölen Asker,Polis,Sivil vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebeb olan seçim tablosunun mimarı 7 haziranda MHP'ye oy verip 1 Kasımda AKP'ye oy veren seçmenlerdir.

Sitelerde Paylaş

Akp bu savaşı desteklemek zorunda kalmış diyorsun.Yahu savaşı başlatan zaten akp,başka güç mü var?

Hdp parti olarak seçime girme kararı alıp seni başkan yaptırmayacağız kampanyasından sonra iktidarın elden gidebileceğini gören erdoğan, kendi başlattığı çözüm sürecini,bütün gelişmelerden haberi olduğu halde dolmabahçe mutabakatını bahane ederek hem hdp ye hem de pkk ya savaş açarak sona erdirdi.Bunlar hepimizin gözleri önünde oldu.O güne kadar medyasıyla,trolleriyle.bakanları milletvekilleriyle apo ya övgüler düzenler birden vatan savaşçısı oldular.

İşte bu vatan savaşı değil sarayın savaşı denmesinin nedeni budur.

chp,cemaat,hdp meselesi başka konu ona girmiyorum.

Bak değerli kardeşim, 7 Haziran'dan sonra TSK durup dururken PKK'ya saldırmadı. Zaten bu operasyonların yapılması gerekiyordu meselesini bir kenara bırakıyorum ama 7 Haziran'dan sonra daha önce olmayan bir durum ortaya çıktı.

PKK özerklik ilan ediverdi!

Medya bu durumu ustalıkla gözlerden gizledi. PKK (son bildiğim kadarı ile) 13 bölgede özerklik ilan etti! Yani burada artık Türkiye Cumhuriyeti anayasası geçerli değildir dedi! Askerinizi, polisinizi, okulunuzu, hastanenizi, vergi dairenizi, adliyenizi alın defolun gidin dediler!

Buraya kadar anlaştık mı?

Bakınız, seçimlerden çıkan sonuç anayasayı tanımama hakkını kimseye tanımaz. Pkk taraftarları Türkiye Anayasına göre seçimlere girerler ve seçim sonucunda, Türkiye Anayasasına göre düzenlenmiş kamu kurumlarının yönetimlerini devralırlar. Burada anayasaya uymak temel zorunluluktur. Anayasayı tanımadığını ilan edenlere karşı, devlet yeni bir hukukla karşılık verir. Bu hukukun adı savaş hukukudur!

Üzülerek söylüyorum ama oy kullanırken beynini kullanmadığını ilan ettiğimiz, kömürcü, makarnacı, göt kılları okumuş sınıfından daha net bir feraset gösterdiler. En azından onlar durumu tespit edebildiler. Toprak işgal edenlere karşı mücadele edenleri desteklediler!

Hiç şaşırmayın. Vatan toprağı işgal edilip, ülke iç savaşa sürüklenirken kimse sizin fantazilerinizin peşine takılamazdı. TSK'nın savaşını AKP kerhen, Vatan Partisi ile ciddiyetle destekledi. Halk Vatan Partisini henüz tanımayıp güvenmediği için savaşı desteklemek zorunda kalan AKP'ye oy vermiştir.

Ankara katliamı meselesini daha önce burada konuştuk. Ellerinde Öcalan posterleri ve PKK flamaları ile başkentte yürüyüş yapıp, adına barış mitingi diyen andavallıların halktan destek alacağını mı bekliyordunuz? Öcalan posteri altında yürüyen bugünkü CHP'ye verilen oyların %80'i emanet oydur. Tayyip korkusu ve nefretinden dolayı verilmiştir.

Şöyle düşünün. Sizin oğlunuz, kardeşiniz, sevgiliniz ya da arkadaşınıza kurşun sıkan, pusu kuran insanların bayrağı altında yürüyen insanlar gelip sizden oy istiyor. Böyle bir aptallık olabilir mi? NTV, CNN, Haberturk gibi osuruk kanallarda, üçbeş ahbap çavuş oturup bu meseleyi kendi aralarında halledebileceklerini sanıyorlar. Sanıyorlar ki, onlar orada bir anlaşmaya varırlarsa mesele çözülecek. Halk ikna olacak.

80'li yıllar boyunca Türkiye aydınının kimlik problemi tartışıldı. Artık tartışılması gereken şey bu okumuş sınıfın zeka problemidir.

Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7

• Yeni Oluştur...