Jump to content

Teizm Ateizm Karşılaştırması :


Recommended Posts

orospu çocuğu sen ve senin gibiler denir
yahu senin gibi bir pislikle muhatap olmuyoruz yine gelip yapışıyorsun
b.k gibi geldin yapıştın mevzuya la bi s.kt.r git
müslüman amsatanmış
senin anan bacın kızın karın kız kardeşin amını bedavayamı veriyor?
öyleyse şu adresini bi ver bakalım

Hah işte, yola gel böyle. Senin anan bacın kızkardeşin kendini satıyor, yani bir orospu.

Ve kendi anan bacın karındaki, orospuluğu o kadar kanıksamışsın ki, benimkiler bedava veriyor kafasıyla bir de adres istiyorsun, rezil herif. Versem ne olurdu ki, kafanı kırarlar, kanını yalar giderdin, onun bunun çocuğu...

SEnsin pisliğin daniskası, kendi sülaleni orospu ettiğin yetmiyor, gelmiş bize bu orospuluk dinini kakalamaya çalışıyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 101
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ben bir muslumanim...

...ziyade samimiyetsizligini...

...Takiyyeci seni!....

---

feto cuysan erkek gibi de ki fetocuyum

samimiyetsizliği ve takiyyeyi bırak

biz de ona göre konuşalım

aklını fetoya kiraya vermişsin anadan babadan bahsediyorsun

Feto kim tarihinde depressurisation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğer cümlenize ''ben tanrının var olduğuna inandığımda'' diye başlarsanız,o zaman realist bakış açınızdan filan söz edemezsiniz..Realist birisi bu cümle başlangıcını okuduğu anda s.ktiri çeker size..Tıpkı benim yaptığım gibi..

Varlıktan Tanrı'ya uzanamazsınız..Böyle bir delilik yok..Deliliğin zirve noktası artık bu..

Neymiş şu somut olan varlık?

Dünya'mı,Evren'mi?

Size göre varlık Evren'i kaplayan birşey mi?

Bilim böyle birşey yok diyor..Evren'in büyük bölümü yokluk/hiçlik üzerine kurulu diyor..Bakın bilim size gol attı..Hem de doksana..!

Eğer illa bir mitolojik gayri insani bir varlığa ulaşmak istiyorsanız,bu mutlaka ŞEYTAN olmalıdır..Çünkü Evren tam bir şeytan işi..Karanlığın hakim olduğu bir Evren'de sadece mitolojideki şeytandan bahsedebilirsiniz..Aksi durumda deli olduğunuzu ilan etmiş olursunuz..

Sana göre bana göre ile olmaz bu iş..Yerçekimi var mı?Var..Apartmanın 25.katından aşağı atlarsanız,yerçekimi size öleceğinizi söyler..Bunun sana göresi,bana göresi olmaz..

Evrim de bir yaratıcının/tanrının olamıyacağını söyler..Evrim bir olgu ama bana göre Tanrı'da var diyemezsiniz..Derseniz,yine deliliğinizi ortaya koymuş olursunuz..

İnanma meselesini de anlatamadık size..Varsa niye inanasın ki?!Yok olduğu için veya bilinemez birşey olduğu için inanıyorsun işte..Tanrı varsa bak Tanrı var dersin zaten..Var olana inanmak tabi ki deliliktir..Araban varsa vardır,yoksa yoktur..Ben arabamın var olduğuna inanıyorum demek kadar delice bir söylem olabilir mi?Olamaz tabi..Siz de zırdelisiniz kardeşim..

Varlık evreni kaplar mi sorusunun cevabı bana göre yada bir başkasına göre cevaplanamaz. Ne zamandan beri bu kanıya varıyoruz böyle. Hızlı bir galibiyet yaşadın. Karsi tarafi kendi ziginsel sablonlarina gore degerlendirdiginden olsa gerek. Üzgünüm ahbap.

Dünya evet bir varlıktır. Tıpkı diğer gezegen ve yıldızlar gibi. Burada varlığın tanımını yapacak değilim. Zaten gerek de yok. Evren var hatta başka evrenlerin de olduğu yada mümkün olabileceği labratuar ortamlarında kanıtlanmış, gözlemlenmiştir. Fakat henüz labratuar çalışmaları sürüyor.

İyisin güzelsin ama aceleci davranıyorsun. "Evrenin buyuk bir bolumu" de ne demek? Evrenin boyutunu biliyor muyuz..? hayir elbetteki bilmiyoruz. Bildiklerimiz ve tahminlerimiz sadece gozlemleyebildiklerimizle doğru orantılıdır. Yani su anda. Biz bu evrende sadece gözlemciyiz. Bu daglar taslar, dünya, ekosistemin bütünü, NASIL oluştu? (Neden diye sormuyorum suan)

Bizim primat atalarımızdan bugüne ne gibi değişimler yaşadık? Düşünmeye örneğin ? Teolojik, metafiziksel kavramların toplumsal , ekonomik, kulturel yapı ile nasıl bir ilişkisisi var.? Bunlar insana dair şeyler; üretir, değiştirir, geliştirir, ekler cikarir insanoğlu. .Sonuçta biyolojik bir evrim, elbette yan cebinde kültürel, dinsel, toplumsal/siyasal evrimi de taşır.

Bunlar bilinen şeyler olsa da kimi aceleci ateistler ( seni negatiflemek için söylemiyorum ) varlığın SADECE MADDE olduğunu iddia ediyor. (Tıpkı protestanlarin "sola scriptures" lari gibi) Kimileri sadece madde seçeneğinde sıkışıyor. Neden? Biz biliyoruz ki varlık sadece madde değildir. Ben de madde enerji ikileminde sıkışıp kalmak istemiyorum.

Biliminsanlari yeni yeni şeyler keşfediyor. Evrene baktığın zaman hani şu uzay diyorlar, orada oluşmuş aminoasitler, çok ilkel (moleküler düzey bile degil) yaşam formlarının yapıtaslari, madde anti madde, blah blah blah...( Ender Helvacioglunun bilim dergisi vardı, bir kaç yıl önce bu konuda ayrıntılı birşeyler yazmislardi; uzayda oluşan yaşama ilişkin )

Kalkıp çok keskin şeyler söylersen, ileride yanılma olasılığını da dile getireceksin. Bu da kibrin tam tersi bi duygu durumudur. Haberin ola)

Yani ben iddia ettiğiniz gibi gol falan yemedim.

Şu realist tutum ve davranış budur işte. Varlık karşısında "olması gerektiği gibi" değil, olanın "oldugu gibi" kavranması.. sosyolojide bir kavram var ya hani....Toplumu bir "eşya gibi ele alacaksın. ".. Toplum yada grubu incelendiğinde, tam anlamıyla objektif davranma metodunu ifade etmek için kullanılır. Yani realist bakış açısı budur. Bir hatırlatmak lazım galiba sana..

Örneğin madde ezelidir dersen de yanılırsın,

Herşey maddedir dersen de yanılırsın.

Yanilmaya başladığında, esas olarak zaman gerçeğe bir adım daha yaklaşmaya baslamissindir. Bu benim fikrim.

Bir diğer mesele senin ikinci paragrafta anlattıkların. Bir yönüyle Hakkında veriyorum zaten. Çıkarımlarinin bir bolumu doğru, diğer bölümü hata. "Bana göremiyorum çünkü şuan bilimden çıkıp, felsefenin alanına yelken açtık.

İyi dinle, önemli bir şey diyeceğim. .varlığın bir şekilde yada birilerine kendisini kuanitlamasına gerek yoktur. Çünkü varlık doğası gereği ortada olandır. Birilerinin çıkıp ben sana güneşin varlığını kanitlayacam dediğini duydun mu? Yoksa "SEN EVRİME İNANIYOR MUSUN? " ( asil soru kabul ediyor musun olmali) Peki aynı çocuklukla benim de tartistigim kişilere "DÜNYA NASIL YARATILDI?" Diye sorduğumu mu sanıyorsun?

Delilik dediğin, bu cocukluktur asıl :)

Evren karanlıksa bu niye evrenin benim için şeytan tarafından yaratılması alternatifini doğurduğunu anlamadım. Eğer zaten yaratma eylemi varsa, yaratan da dinsel bir figurse. Bu tanrı olmalı. Şeytan değil.

"Evrim bir olgu ama aynı zamanda tanrı da var diyemezsin" diyorsun. Yine ne dusunemeyecegime sen karar verdin. Belki de o denli beni seviyorsun. Teşekkürler :) gider bakarsın canlılığa, evrim vardır yada yoktur. Ki zaten EVRİM, GÜNEŞİN SICAKLIĞI KADAR GERÇEKTİR. İnanç olayını niye anlatamadigini düşünüyorsun. Belli ki cümle dizgilerinden, zeki ve hitabetin iyi görünüyor.

Yoksa bu nitelemenden, benim zihinsel becerimle dalga geçtiğini mi anlamalıydım :)

O konuda sen 'diyemezsin' diyorsun, ben de 'diyebilirim' diyorum.

Hatta diyorum da..Kendime gore felsefi nedenleri şimdi yazmiyorum.

Sanıyorum biraz uzun oldu ve seni de sıkmak istemiyorum.

Görüşmek uzere

tarihinde depressurisation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu gereksiz, lüzumsuz vs. tartışmalar baydı artık kaç senedir. Bir kaç satır internetten falan bir şey okuyan müsloş dallama, mücahit takkesi giyip gelir, buralarda böyle bir salvolara çıkar durur.

Soru, sorun, her neyse, şu.

Evrim, var, yok, gerçek, yalan vs. vs.. herneyse. Bunun önemi yok. Önemli olan Allah denen şu malum bedevi tanrısının var olup olmadığı.

Bu çıkışlar, işte bu asıl sorunun saklanması için yapılan abes gayretler.

Heee, tamam, evrim yok, yalan o... Eee, bu senin o sübyancı, amsatan, vahşi tanrının var olduğu anlamına nerdne geliyor? İşte sorulması gereken asıl soru bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu gereksiz, lüzumsuz vs. tartışmalar baydı artık kaç senedir. Bir kaç satır internetten falan bir şey okuyan müsloş dallama, mücahit takkesi giyip gelir, buralarda böyle bir salvolara çıkar durur.

Soru, sorun, her neyse, şu.

Evrim, var, yok, gerçek, yalan vs. vs.. herneyse. Bunun önemi yok. Önemli olan Allah denen şu malum bedevi tanrısının var olup olmadığı.

Bu çıkışlar, işte bu asıl sorunun saklanması için yapılan abes gayretler.

Heee, tamam, evrim yok, yalan o... Eee, bu senin o sübyancı, amsatan, vahşi tanrının var olduğu anlamına nerdne geliyor? İşte sorulması gereken asıl soru bu.

Bu yazın kime?

Şahsıma mi ilgili yazdın? Ona göre cevap vereceğim.

Ki şayet şahsıma hitaben yazdıysan, benim yazdığım iletinin neresine neden katılmadığını soracağım.

Selamlar

Link to post
Sitelerde Paylaş

..........

Evrenin boyutunu biliyor muyuz..? hayir elbetteki bilmiyoruz.

300px-080998_Universe_Content_240_tr.jpg

Evrendeki madde ve enerjinin tahmini dağılımı. Üstteki grafik günümüzü alttaki grafik ise Büyük Patlamadan 380.000 yıl sonrasını göstermektedir.

Bu daglar taslar, dünya, ekosistemin bütünü, NASIL oluştu?

Kendiliğinden oluştu..Şu anda bildiğimiz şey bu..Tabi size göre Allah yarattı..''Mekke ve civarı benden sorulur'' diyen Allah..!

Biz biliyoruz ki varlık sadece madde değildir

Madde konusunda takıntılı değilim..Önemsemiyorum bu tarz konuları..İnsanların Evren'i mitoloji ile örtüştürmeye çalışmasını önemsiyorum..Bu çok önemli..21.yüzyılda bir insan,nasıl olur da mitolojik bir figür ile Evren'i örtüştürmeye çalışabilir?Bunu anlamıyorum..

Çünkü varlık doğası gereği ortada olandır.

''Varlık sadece madde değildir'' söyleminiz ile çelimiyor mu bu?

Eğer zaten yaratma eylemi varsa, yaratan da dinsel bir figurse. Bu tanrı olmalı. Şeytan değil.

Gnostisizmde Evren'i yaratan yaratıcı tanrı şeytanla bir tutulur..Aşkın olan Tanrı ise,yaratma eyleminde hiç bulunmaz..

Gnostiklere göre Evren'i şeytan yaratmıştır..Bu insanlar maddeyi kötülük ile bir tutarlar ve maddenin yaratıcısının Tanrı olmasını asla kabul etmezler..Bu kadar kötü bir Evren'i ancak bir şeytan yaratmış mantığı yürütürler..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu yazın kime?

Şahsıma mi ilgili yazdın? Ona göre cevap vereceğim.

Ki şayet şahsıma hitaben yazdıysan, benim yazdığım iletinin neresine neden katılmadığını soracağım.

Selamlar

Seni yazmanla vs. alakası yok...

Buradaki mevzuyu kaçırıp, senelerdir dincilerin kurduğu tuzağa düşüyorsunuz.

Ne demişti birisi: Türk milletinin %60'ı aptaldır. Aslında bu, Türk milletinin baya akıllı bir millet olduğunu anlatır, başka milletlerin, mesela, amerika'ların %80'i filan aptaldır zira..

Şimdi bu kadar aptalın olduğu bir yerdesiniz. Ve 250 bin senedir var olan insanın ancak son 250 senede keşfedebildiği bir şeyleri tartışmaya çıkıyorsunuz. Bir düşünün, acaba bu aptal sürüsünü. Bunların doğduğu an elinde olanla, 250 bin yıl önce bir mağarada doğanın elinde olan aynı şeydi. O mağara adamını aşabilmek için, elbette bir sürü gayret, emek, okumak, kafa çalıştırmak falan lazım. Peki nerde? Yapsalar, zaten aptal olmazlardı.

Ve bu hususu, dinciler çok iyi bilir. Ve de acayip şekilde sömürürler. Bunların başlıca taktiğine düşüyorsunuz burada. Gidip, evrimmiş, big bangmış falan, bunları tartışmaya çıkıyorsunuz. Bu konuları anlayacak kadar akıllı, bir şeyler bilen kim olacak ki, karşınızda?

Sonuçta, dincinin taktiği, herkesin anlayabileceği kadar basit bir soru olan "Nerde lan bu tanrı?" dan, "Amanda insan nasıl varoldu" gibi kimsenin anlamayacağı, bilgi, birikim vs. getiren bir noktaya çekmektir. Böylece, muhataplar, siz ne kadar bilimsel, kesin şeylerden bahsetseniz bile anlamayacağı için kabul etmeyecektir. Netice, kazanan dinci olur, çünkü, yalan, saçma, zırva falan ama basit ve anlaşılır bir cevabı vardır. Ve böylece kendince, sizin tezinizi çürütmekle, kendi tezini kabul ettirmiş olacaktır.

Bu tuzağa artık düşmemek gerekir. Aç bak, adam bu topiği nasıl başlatmış... Öyle mi, al o zaman orospu çocuğu dersiniz, senin dinin ananı, bacını orospu olmaya mecbur ediyor dersiniz, geçersiniz. Zira gerçekte budur zaten, müslüman kadın kendini mehir ile satmaya mecburdur.

Amanda evrim mi diyor? Tamam, yok evrim, peki şu allah nerde dersiniz, apışır kalır.

Yapmanız gereken budur. Bir msüloş hele ki, ahlakı sorguluyorsa, kendi ahlaksızlığını örtmek için yapıyordur, emin olun. Biraz eşeleyin, bulursunuz, hangi aşşağılık, rezil ahlaksızlıklar içinde olduklarını. Vurun suratlarına. Başka türlü, bu ahlaksız rezile orospu çocukları, sizi en bir namussuz insan etmeyi becerir laf ile..

Link to post
Sitelerde Paylaş
teizm teist vardır ateist yoktur!
şöyle
teizme göre Allah cc var Peygamber var ruhlar var cinler var melekler var
emirler var yasaklar var hayır ve şer var günah ve savap var cennet ve cehennem var ateizme göre bunların hiçbiri yoktur
2,izhat
teizm var önüne "a" ekleyince ateizm olur
aslında esas var olan teizmdir dindir ateizm din yok yalan diyince kendi bağlı olduğu teizmden belki 1000kat fazla yok olacaktır
teizm bir insandır ateizm o insanın barsağındaki kancalı kurttur
insan kendi kendine beslenebilir ama bu kancalı kurt dış ortamda yaşayamaz ancak insan barsağıda hayatını sürdürebilir.
teizm bağımsızdır ateizm bağımlıdır
hemde tam göbeğinden teizme bağımlıdır

şimdi bak böyle oluyor o iş,

teizm, arabın putu allaha inanmak değil inanmamak da değil; metafizik olana yani dübürden uydurmalara inanmaktır. Senin o yere göğe sığdıramadığın arabın putu olan allah da bu metafizik öğelerden birtanesidir. 2500 yıl öncesinin yunanın putu zeus, bilmem kaç yıl öncesinin baali ne ise senin putun da odur. İşte bunların alayını içine alan züğürt tesellilerine, hezeyanlara teizm denir.

Ateizm ise bunları bilgi ve bilinç yolu ile reddetmeye denir. Ta eski yunandan beri ateizm kelimesi vardır ama teizm ise 1600 lerden sonra kullanılmaya başlanır. Daha açıklayıcı da yazılabilir ama sen anlamayacağın için yazmıyorum. Kısaca senin putun olmadan ateizm vardı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seni yazmanla vs. alakası yok...

Buradaki mevzuyu kaçırıp, senelerdir dincilerin kurduğu tuzağa düşüyorsunuz.

Ne demişti birisi: Türk milletinin %60'ı aptaldır. Aslında bu, Türk milletinin baya akıllı bir millet olduğunu anlatır, başka milletlerin, mesela, amerika'ların %80'i filan aptaldır zira..

Şimdi bu kadar aptalın olduğu bir yerdesiniz. Ve 250 bin senedir var olan insanın ancak son 250 senede keşfedebildiği bir şeyleri tartışmaya çıkıyorsunuz. Bir düşünün, acaba bu aptal sürüsünü. Bunların doğduğu an elinde olanla, 250 bin yıl önce bir mağarada doğanın elinde olan aynı şeydi. O mağara adamını aşabilmek için, elbette bir sürü gayret, emek, okumak, kafa çalıştırmak falan lazım. Peki nerde? Yapsalar, zaten aptal olmazlardı.

Ve bu hususu, dinciler çok iyi bilir. Ve de acayip şekilde sömürürler. Bunların başlıca taktiğine düşüyorsunuz burada. Gidip, evrimmiş, big bangmış falan, bunları tartışmaya çıkıyorsunuz. Bu konuları anlayacak kadar akıllı, bir şeyler bilen kim olacak ki, karşınızda?

Sonuçta, dincinin taktiği, herkesin anlayabileceği kadar basit bir soru olan "Nerde lan bu tanrı?" dan, "Amanda insan nasıl varoldu" gibi kimsenin anlamayacağı, bilgi, birikim vs. getiren bir noktaya çekmektir. Böylece, muhataplar, siz ne kadar bilimsel, kesin şeylerden bahsetseniz bile anlamayacağı için kabul etmeyecektir. Netice, kazanan dinci olur, çünkü, yalan, saçma, zırva falan ama basit ve anlaşılır bir cevabı vardır. Ve böylece kendince, sizin tezinizi çürütmekle, kendi tezini kabul ettirmiş olacaktır.

Bu tuzağa artık düşmemek gerekir. Aç bak, adam bu topiği nasıl başlatmış... Öyle mi, al o zaman orospu çocuğu dersiniz, senin dinin ananı, bacını orospu olmaya mecbur ediyor dersiniz, geçersiniz. Zira gerçekte budur zaten, müslüman kadın kendini mehir ile satmaya mecburdur.

Amanda evrim mi diyor? Tamam, yok evrim, peki şu allah nerde dersiniz, apışır kalır.

Yapmanız gereken budur. Bir msüloş hele ki, ahlakı sorguluyorsa, kendi ahlaksızlığını örtmek için yapıyordur, emin olun. Biraz eşeleyin, bulursunuz, hangi aşşağılık, rezil ahlaksızlıklar içinde olduklarını. Vurun suratlarına. Başka türlü, bu ahlaksız rezile orospu çocukları, sizi en bir namussuz insan etmeyi becerir laf ile..

Mevzu; dincilerin yada yobaz da diyebiliriz bu popilasyona..salaklığı ve sahip olduklari aptallığa varan zeka seviyesiyle, ustelik bu metotlarla bilim hurafeciligi/yaratılışci argumanlariyla, ( bu ve benzeri tartışma platformlarında ordan buradan aldıkları bilgi (!)leriyle) hava atma gayretleri okuduğumuz karikatür/mizah dergilerine ilham kaynağı oluşturacak düzeyde..

Evet!

Mizahcilar ilhamını nereden alıyorlar?

Yada bilgi boşluklarina tanrılar sıkıştıranlarin, HY sitelerinden aldıklarını din kisvesiyle pazarlamaya çalışmalarına ne demeli? Hayir!! Bu yapılmamalıdır. .Bu tutum bana da aynı düzeyde hakaret sayılmalı. .

Nereden başlamalı? Düşünmekten. .neyi düşüneceğiz anibal?

Var olmayı. .Bu kavramdan kastım, varlığın varlık aleminde var olma mücadelesi değil. Nasıl var olduğu. Biyolojik/antropolojik bir mesele bu. Din meselesi olmadığı bu kavramların sahip olduğu içerikten anlaşılmalı. .

3.500 yıl önce olusan, Afrikada evrimsel izlerimizi aradığımız koca Rift vadisinin bir yamacında, ellerimizi kullanmaya, insanı bazı aktivitelerde bulunmaya başladık. Boru değil sonuçta :)

onca yıl, onca antropolojik, sosyolojik, yada davranış birimlerine konu olan bi o kadar "..............bilmem ne ......olojik..." mirası söz konusu iken,

aptalın biri ( hakaret amacıyla ifade etmiyorum) kalkıyor" 7 bin yıl önce yaratıldik" diyebiliyor. Geleneksel islam anlayisi dışında örnek vereyim, Yehova şahitleri. ..Yani şaka mı gerçek mi hala bu kucuk aklım almaz ve sorgularim: 6 bin yıl önce nasıl dinozorlarla aynı ortamı paylasiyorduk ki ???

He söylesene ahbap!

Maymundaki düşünce kapasitesi, (yada benim tatlılar dünyası kedimdeki ..) bu zihniyete meydan okuyabilecek kadar cesur olmalı. .

Sonra gel, bu akıl almaz melodiyle methiye yaz.

Beni zora sokan müslüman kardeşlerim lütfen yazmasın la!

Yani savunuyorsunuz azıcık ilhan Arsel tek dursun dawkins, türlerin kökeni, lenin falan okuyun lan

tarihinde depressurisation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Kusura bakma ama saçmalardan seçmeler yazısı olmuş
fazla vaktim yok herbirine güzel uzun cevaplar verebilirim
1-teist ateist karşılaştırmaları bireysel bazda insanın kendini ve çevresini yorumlaması ile ilgilidir
senin bahsettiğin küresel ölçekte karşılaştırmalar değil
2-müslümanlar bilimde geri kalmış olabilirler ama bilimde ileri giden amerika dinsiz değildir
hat ve hatat mutaassıp derecede dindardır muhafazakardır genelde cumhuriyetçiler işbaşıdadır
hakeza almanyada hristiyan demokrat merkel 10 yıldır görevde ingiltere vb de de durum böyle
bilimsel gelişmişlikle ateizmin bir alakası yok
3-müslümanlar 800-1000 yıllarında bilim alanında bir numaraydı ibni sinanın tıp kitapları
600 sene avrupada ders kitabı olarak okutuldu(avicenna) hem matematik astronomi tıp fizik vb alanlarda
en önemli buluşları zamanında müslümanlar yaptı
avrupanın rönasasnının temelini oluşturdu bunu batılıar itiraf ediyorlar
4-Kuranı Kerim Peygamber sav. ilim öğrenmeyi teşvik eder tavsiye eder
müslümanlar dinden uzaklaştıkça bu tavsiyelerden de uzaklaştı
ortada bir kabahat varsa müslümanlara aittir islamiyete değil
5-sanat mevzuunda bu zevk meselesi küresel sermaye ve medya meselesi
bana göre selimiye camiinin çinileri vangogh tablolarından
dede efendinin musikisi chopin den daha kıymetli bana göre böyle
6-en komiği çocuk yetiştirme
bugün avrupada abd de serbest yetiştirilen gençler 10-12 yaşında bekaretini kaybedip
kızlar 15 yaşında hamile kalıyorlar
erkekler babalarıyla beraber uyuşturucu kullanıyor bunlar orada normal
her kadın evlenmeden önce bir düzine erkekle yatıp kalkıyor
bunlar sana göre gelişmişlik kriteriyse bana göre değil
7-en önemlisi bilimsel gelişmişlik sanatsal üstünlük adına her nedersen de
insanı kalben mutlu huzurlu yapmaya yetmiyor
batıda antidepresan ilaç kullanımı %80 e çıkmış japoyada polis intihar etmesinler diye
metroda devriye geziyor gençlerdeki intihar vakalrı her geçen gün tırmanıyor
danimarka finlandiya gibi ülkelerde devlet polisi parkta gençlere uyuşturucu dağıtıyor
alkolli bira tüketimi 10 yaşdan itibaren serbest
hasılı kelam daga yazacaktım dediğim gibi hem vaktim yok hem bu başlığın konusu değil
Bir önceki yorumum tam seni anlatmis
ve bu yazinla da beni tasdikliyorsun
Müslümanlar bin yil önce bilimde iyiymisler...
Peygamber bilime tesvik etmismis...
Peygamberin “İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız. Bu hadis sahih midir?”
Cevap: Bu hadis imam Gazali’nin ihyayı ulûmiddin isimli kitabında geçmektedir. Muhammed Nâsıruddin el-Albânî (Rahmetullahi Aleyh) bu hadisin zayıf hadisler silsilesi isimli kitabında asılsız ve uydurma olduğunu söylüyor!
Müslümanlarin en küçük bir bilimsel çaba ve katkilari yok.Ne yeni bir icat peşindeler, ne de insanlığa sundukları bilimsel bir değer var.Hala 1000 sene önceki seylerle övünüyorlar!
Avrupalilar baba-cocuk beraber uyusturucu kullaniyormuslar...
Evet, ben de Avrupada yasiyorum ve her hafta cocuklarimizi alip uyusturucu icmek icin bulusuyoruz ;)
Uyusturucunun Avrupada daha fazla kullanildigi dogru. Mesela üniverstilelerin yüzde sekseni uyusturucu denemistir ama sonra bu gencler marsa gidecek teknolojiyi gelistirmis, yazistigimiz bilgisayari icat etmistir. Obamasindan tut, Bill Gatese kadar bir cok kisi gencliginde esrar denediklerini itiraf etmislerdir.
Demek istedigim, bir cok genc alkol gibi "hafif" uyusturucu da deniyor ama bunlarin bir cogu bagimli olmuyor, bagimli olanlarin sayisi ise Türkiyedeki alkolük sayisindan daha fazla oldugunu sanmiyorum.
Senin "medeniyet" sanip, istemedigin, filmlerde gördügün baba ve cocugunun beraber esrar icmesi veya babayla ogulun beraber bira icmesi, babanin ogulun seviyesine inip onunla gözgöze konusmasini, bir samimiyeti sembolize ediyor.
Medeniyeti bile anlamamissin veya yanlis anlatiyorsun!
Ahlak deyince de aklina hemen cinsellik gelmis
Kadinlar bir sürü erkekle yatiyormus...
kizlar 10-12 yasinda bekaretini kaybediyormus...
Sen önce bir kendi peygamberinin kac tane seks partneri vardi, onu düsün!
Elli küsür yasindaki adamin evlendigi Ayse kac yasindaydi onu düsün!
Bilmeyende Avrupada her iki (10-12 yasindaki) kizdan biri bekaretini kaybetmis, her 15 yasindaki kizi hamile sanacak.
Avrupada genclerin cinselligi müslüman ülkelerden daha erken ögrendikleri dogru ama bu senin yazdiklarin Avrupada da istisna. Hem bu kizlar 40-50 yasinda adamlarla evlendirilmiyor, kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yapiyorlar!
"En ahlakli" (bir düzine kadinla evlenen, cocukla evlenen) peygamberin getirdigi islama göre bekar, evlenmeyi düsünmeyen birinin cinsel hayati olmamalidir. Iki bekar kendi istekleriyle yatsalar bile islama göre ahlaksizliktir ve cezalandirilmasi istenilir!
Ahlakinizi seveyim sizin
Bir daha hatirlatayim
Müslümanlar bir ahlaki standart oluşturamadılar. Meseleye haram- helal, günah, sevap penceresinden bakmak onları ahlaklı insan yapmaya yetmiyor!!!
Konuya dönecek olursak sacmalamissin!
Yok saygi görürlermis...
Yok ümitliymis...
Yok basi dikmis...
Gel Avrupaya "ben müslümanim" de ve gör ne kadar saygi görüyorsun. Sen bir hocanin elini etegini öpüyorsun, herkes hocaya saygi gösteriyor vs... Birbirine benzemez, karistirma böyle seyleri.
Ayrica senin dediklerinin aksine: istatistikler huzursuz, ümitsiz insanlarin genelde müslüman ülkelerde yasadigini söylüyor ama bir önceki yorumumda dedigim gibi:
Müslümanların durumu bir okulda başarılı öğrenciye hakaretler savuran, onu aşağılayarak kendi başarısızlığını gizleyeceğini sanan tembel öğrencinin durumuna benziyor.
tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir önceki yorumum tam seni anlatmis
ve bu yazinla da beni tasdikliyorsun
Müslümanlar bin yil önce bilimde iyiymisler...
Peygamber bilime tesvik etmismis...
Peygamberin “İlim Çin’de bile olsa gidip onu alınız. Bu hadis sahih midir?”
Cevap: Bu hadis imam Gazali’nin ihyayı ulûmiddin isimli kitabında geçmektedir. Muhammed Nâsıruddin el-Albânî (Rahmetullahi Aleyh) bu hadisin zayıf hadisler silsilesi isimli kitabında asılsız ve uydurma olduğunu söylüyor!
Müslümanlarin en küçük bir bilimsel çaba ve katkilari yok.Ne yeni bir icat peşindeler, ne de insanlığa sundukları bilimsel bir değer var.Hala 1000 sene önceki seylerle övünüyorlar!
Avrupalilar baba-cocuk beraber uyusturucu kullaniyormuslar...
Evet, ben de Avrupada yasiyorum ve her hafta cocuklarimizi alip uyusturucu icmek icin bulusuyoruz ;)
Uyusturucunun Avrupada daha fazla kullanildigi dogru. Mesela üniverstilelerin yüzde sekseni uyusturucu denemistir ama sonra bu gencler marsa gidecek teknolojiyi gelistirmis, yazistigimiz bilgisayari icat etmistir. Obamasindan tut, Bill Gatese kadar bir cok kisi gencliginde esrar denediklerini itiraf etmislerdir.
Demek istedigim, bir cok genc alkol gibi "hafif" uyusturucu da deniyor ama bunlarin bir cogu bagimli olmuyor, bagimli olanlarin sayisi ise Türkiyedeki alkolük sayisindan daha fazla oldugunu sanmiyorum.
Senin "medeniyet" sanip, istemedigin, filmlerde gördügün baba ve cocugunun beraber esrar icmesi veya babayla ogulun beraber bira icmesi, babanin ogulun seviyesine inip onunla gözgöze konusmasini, bir samimiyeti sembolize ediyor.
Medeniyeti bile anlamamissin veya yanlis anlatiyorsun!
Ahlak deyince de aklina hemen cinsellik gelmis
Kadinlar bir sürü erkekle yatiyormus...
kizlar 10-12 yasinda bekaretini kaybediyormus...
Sen önce bir kendi peygamberinin kac tane seks partneri vardi, onu düsün!
Elli küsür yasindaki adamin evlendigi Ayse kac yasindaydi onu düsün!
Bilmeyende Avrupada her iki (10-12 yasindaki) kizdan biri bekaretini kaybetmis, her 15 yasindaki kizi hamile sanacak.
Avrupada genclerin cinselligi müslüman ülkelerden daha erken ögrendikleri dogru ama bu senin yazdiklarin Avrupada da istisna. Hem bu kizlar 40-50 yasinda adamlarla evlendirilmiyor, kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yapiyorlar!
"En ahlakli" (bir düzine kadinla evlenen, cocukla evlenen) peygamberin getirdigi islama göre bekar, evlenmeyi düsünmeyen birinin cinsel hayati olmamalidir. Iki bekar kendi istekleriyle yatsalar bile islama göre ahlaksizliktir ve cezalandirilmasi istenilir!
Ahlakinizi seveyim sizin
Bir daha hatirlatayim
Müslümanlar bir ahlaki standart oluşturamadılar. Meseleye haram- helal, günah, sevap penceresinden bakmak onları ahlaklı insan yapmaya yetmiyor!!!
Konuya dönecek olursak sacmalamissin!
Yok saygi görürlermis...
Yok ümitliymis...
Yok basi dikmis...
Gel Avrupaya "ben müslümanim" de ve gör ne kadar saygi görüyorsun. Sen bir hocanin elini etegini öpüyorsun, herkes hocaya saygi gösteriyor vs... Birbirine benzemez, karistirma böyle seyleri.
Ayrica senin dediklerinin aksine: istatistikler huzursuz, ümitsiz insanlarin genelde müslüman ülkelerde yasadigini söylüyor ama bir önceki yorumumda dedigim gibi:
Müslümanların durumu bir okulda başarılı öğrenciye hakaretler savuran, onu aşağılayarak kendi başarısızlığını gizleyeceğini sanan tembel öğrencinin durumuna benziyor.

benim yazdığım her fikre (hemen hemen) "...evet ama" diye cümleler kuruyorsan

demek kabul ediyorsun

avrupada erken yaşta cinsellik yaşanıyor............ "...evet ama"

kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yapiyorlar!...........

evet avrupada daha fazla uyuşturucu kullanılıyor.................. "...evet ama"

üniv öğrencilerininin %80i uyuşturucu denemiş oluyor.................. "...evet ama"

bu tartışma kabak tadı verdi

diyelim karın senden evvel 20 adamla yatmış kalkmış cinsel deneyimde bulunmuş

kızında 13-15 yaşında senin deyiminle

kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yap-

mak istiyor

bunları kabul edip

evet kabul dermisin demezmisin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Başka bir dindar-dinsiz iman-küfür teist -ateist karşılaştırması:



Bir zaman, hem dindar, hem gayet san'atkâr bir Hâkim-i Namdar istedi ki:

Kur'an-ı Hakîm'i, maânîsindeki kudsiyetine ve kelimatındaki i'caza şayeste bir yazı ile yazsın.

O mu'ciz-nüma kamete, hârika bir libas giydirilsin.


İşte o Nakkaş Zât, Kur'anı pek acib bir tarzda yazdı.

Bütün kıymettar cevherleri, yazısında istimal etti.

Hakaikının tenevvüüne işaret için bazı mücessem hurufatını elmas ve zümrüt ile ve bir kısmını lü'lü ve akik ile

ve bir taifesini pırlanta ve mercanla ve bir nev'ini altun ve gümüş ile yazdı.

Hem öyle bir tarzda süslendirip münakkaş etti ki, okumayı bilen ve bilmeyen herkes temaşasından hayran olup istihsan ederdi.

Bahusus ehl-i hakikatın nazarına o surî güzellik, manasındaki gayet parlak güzelliğin ve gayet şirin tezyinatın işaratı olduğundan, pek kıymettar bir antika olmuştur.


Sonra o Hâkim, şu musanna' ve murassa' Kur'anı, bir ecnebi feylesofa ve bir müslüman âlime gösterdi.

Hem tecrübe, hem mükâfat için emretti ki:

"Herbiriniz, bunun hikmetine dair bir eser yazınız."

Evvelâ o feylesof, sonra o âlim, ona dair birer kitab te'lif ettiler.


Fakat feylesofun kitabı, yalnız harflerin nakışlarından ve münasebetlerinden

ve vaziyetlerinden ve cevherlerinin hâsiyetlerinden ve tarifatından bahseder.

Manasına hiç ilişmez. Çünki o ecnebî adam, arabî hattı okumayı hiç bilmez.

Hattâ o müzeyyen Kur'anı, bilmiyor ki bir kitabdır ve manayı ifade eden yazıdır.

Belki ona münakkaş bir antika nazarıyla bakıyor.

Lâkin çendan arabî bilmiyor fakat çok iyi bir mühendistir, güzel bir tasvircidir, mahir bir kimyagerdir,

sarraf bir cevhercidir. İşte o adam, bu san'atlara göre eserini yazdı.


Amma müslüman âlim ise ona baktığı vakit anladı ki:

O, Kitab-ı Mübin'dir, Kur'an-ı Hakîm'dir. İşte bu hakperest zât, ne tezyinat-ı zahiriyesine ehemmiyet verdi

ve ne de hurufun nukuşuyla iştigal etti.

Belki öyle bir şeyle meşgul oldu ki, milyon mertebe öteki adamın iştigal ettiği mes'elelerinden daha âlî, daha galî, daha latif, daha şerif, daha nâfi', daha câmi'...

Çünki nukuşun perdesi altında olan hakaik-i kudsiyesinden ve envâr-ı esrarından bahsederek gayet güzel bir tefsir-i şerif yazdı.


Sonra ikisi, eserlerini götürüp o Hâkim-i Zîşan'a takdim ettiler.


O Hâkim, evvelâ feylesofun eserini aldı.

Baktı gördü ki: O hodpesend ve tabiatperest adam çok çalışmış, fakat hiç hakikî hikmetini yazmamış.

Hiçbir manasını anlamamış, belki karıştırmış. Ona karşı hürmetsizlik, belki edebsizlik etmiş.

Çünki o menba-ı hakaik olan Kur'anı, manasız nukuş zannederek, mana cihetinde kıymetsizlik ile tahkir etmiş olduğundan,

o Hâkim-i Hakîm dahi onun eserini başına vurdu, huzurundan çıkardı.


Sonra öteki hakperest, müdakkik âlimin eserine baktı gördü ki:

Gayet güzel ve nâfi' bir tefsir ve gayet hakîmane, mürşidane bir te'liftir. "Âferin, bârekâllah" dedi.

İşte hikmet budur ve âlim ve hakîm, bunun sahibine derler.

Öteki adam ise, haddinden tecavüz etmiş bir san'atkârdır.

Sonra onun eserine bir mükâfat olarak; herbir harfine mukabil, tükenmez hazinesinden "On altun verilsin" irade etti.

(devamı...Sözler ( 131 ))

----------------


evet batılı dinsiz bilimadamı

"...Lâkin çendan arabî bilmiyor fakat

çok iyi bir mühendistir,

güzel bir tasvircidir,

mahir bir kimyagerdir,

sarraf bir cevhercidir.."

herşeyi dışarıdan dış görünüşüne göre bakar maddesine hasrı nazar eder

manasını düşünmez anlamaz bilmez
Link to post
Sitelerde Paylaş

Başka bir dindar-dinsiz iman-küfür teist -ateist karşılaştırması:

Bir zaman, hem dindar, hem gayet san'atkâr bir Hâkim-i Namdar istedi ki:

lamaz bilmez

Neden inancını savunmak için bu nur safsatalarina başvuruyorsun kardeş,

Senin yüzünden İslamiyete kufrolunuyor.

Aklını kullan,

Öğrenmeye ve anlamaya calis

Psikolojisi bozuk Said lenin peşinden gitme

Bunlar çöp!

Ben de dahil kimse bunları okumuyor

tarihinde depressurisation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Durum yine sobayla konuşan delinin anlattığının tam tersi! :lol:

Müslümler kuran dedikleri kitaplarını süslü püslü, yaldızlı yazmakla onun bir bot zannedileceğini umarlar ve gariptir ki zannederler de. Ama sadece kendileri... "Ecnebi feylesof"lar :D ise bu yaldızlara bakmazlar bile. Onlar ne demeye çalıştığına dikkat kesilirler ve anında bir bota yarar bir şey demediği hemen anlaşılır.

Müslümler ise "pismillahirrrr..." diye aptes alacak da, salavatla rahleye koyup açacak da, hürmette kusur etmeyecek de, ondan sonra okuyacak da... Ölme eşşeğim ölme, müslüm kuran'ı anlayacak!

Bunlar bunu sadece yaldızlamakla boyamakla süslemekle kalmazlar, azimüşşan, kerim, yok bilmem ne gibi cafcaflı adlar takarak da bir şey zannedilsin diye uğraşırlar. Yine kendilerinden başka kimsecikler bu geğirtileri bir şey sanmaz!

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

benim yazdığım her fikre (hemen hemen) "...evet ama" diye cümleler kuruyorsan

demek kabul ediyorsun

avrupada erken yaşta cinsellik yaşanıyor............ "...evet ama"

kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yapiyorlar!...........

evet avrupada daha fazla uyuşturucu kullanılıyor.................. "...evet ama"

üniv öğrencilerininin %80i uyuşturucu denemiş oluyor.................. "...evet ama"

bu tartışma kabak tadı verdi

diyelim karın senden evvel 20 adamla yatmış kalkmış cinsel deneyimde bulunmuş

kızında 13-15 yaşında senin deyiminle

kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yap-

mak istiyor

bunları kabul edip

evet kabul dermisin demezmisin?

Evet kabak tadi verdi.

Anlayamiyorsun ve anlayacaginida sanmiyorum.
Son defa yaziyorum.
Benim evlenmeden önce 5-6 kadinla beraber olmuslugum var,
esimin de beraberlikleri vardir, evlendigimizde bir kizi vardi.
Simdi 20 küsür yildir evliyiz ve beraber iki cocugumuz var. Bu güne kadar ne ben onu aldattim ne de o beni.
Ömür boyu beraber kalacagimizi sandigim (ama iki yil sonra biten) ilk kiz arkadasimdan, sadece cinsellik icin beraber oldugum kadinlara kadar, hic biri ahlaksiz degildi.
Esimin de benden önce yasadiklari onu ne daha ahlaksiz bir insan yapar, ne daha kötü bir es, ne de kötü bir anne! Kizimin, zamani gelince ilk cinsel deneyimlerini yapacagini da biliyorum, bu yüzden kizim ne ahlaksiz olacak ne de bu bir namus meselesi olacak!
Müslümanlar, bakire olmayan kizlar "oruspudur", "kötüdür" gibi bir imaj yaratmislar,
Bu kadinlar kötü bir müslüman olabilirler ama ahlaksiz degillerdir.
Iki bekarin istekleriyle bereber olmalari ahlaksizlik degildir!
Hatta evli biri aldatiyorsa o evlilikte bir seyler dogru gitmiyor demektir.
Olaya bir de böyle bakmak gerek.
Kisaca:
Evet ama...
Evet ama..,
Evet ama... bunlar AHLAKSIZLIK DEGIL!!!!

Müslümanlar bir ahlaki standart oluşturamadılar. Meseleye haram- helal, günah, sevap penceresinden bakmak onları ahlaklı insan yapmaya yetmiyor!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

benim yazdığım her fikre (hemen hemen) "...evet ama" diye cümleler kuruyorsan

demek kabul ediyorsun

avrupada erken yaşta cinsellik yaşanıyor............ "...evet ama"

kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yapiyorlar!...........

evet avrupada daha fazla uyuşturucu kullanılıyor.................. "...evet ama"

üniv öğrencilerininin %80i uyuşturucu denemiş oluyor.................. "...evet ama"

bu tartışma kabak tadı verdi

diyelim karın senden evvel 20 adamla yatmış kalkmış cinsel deneyimde bulunmuş

kızında 13-15 yaşında senin deyiminle

kendi istekleriyle ve kendi yasitlariyla ilk cinsel deneyimlerini yap-

mak istiyor

bunları kabul edip

evet kabul dermisin demezmisin?

Eee?

Farzet öyle olmuş olsun. Peygamberim dediğin adamın karılarından kaçının üstünden daha önce keç erkek geçmişti?

Izdırabını anlıyoruz aslında. Bamya pipinle, kadına yetemezsen, lan sen de erkek misin derse filan diye götün üç buçuk atıyor, o yüzden de hiç erkek görmemiş karı arıyorsun di mi? Ha, tabi senin dininde, kadınlar zaten orospu, parasını verip alacaksın, ister beğensin, ister beğnemsin, el mahkum o orospuyula işini göreceksin zaten.

Var mı bir itirazın?

Ömrünü bir orospuyla geçirecek olmak nasıl bir his ayrıca?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eee?

Farzet öyle olmuş olsun. Peygamberim dediğin adamın karılarından kaçının üstünden daha önce keç erkek geçmişti?

Izdırabını anlıyoruz aslında. Bamya pipinle, kadına yetemezsen, lan sen de erkek misin derse filan diye götün üç buçuk atıyor, o yüzden de hiç erkek görmemiş karı arıyorsun di mi? Ha, tabi senin dininde, kadınlar zaten orospu, parasını verip alacaksın, ister beğensin, ister beğnemsin, el mahkum o orospuyula işini göreceksin zaten.

Var mı bir itirazın?

Ömrünü bir orospuyla geçirecek olmak nasıl bir his ayrıca?

ha ha ha

gece gece ne güldüm

tabiiki eline erkek eli değmemiş kadını tercih ederim

yoksa sen etmezmisin?

hem bunun benim pipimle ne ilgisi var?

ha ha ha

yoksa senin karın senden önce 100lerce erkeğin altına yatıp pipileri boy boy sınıflandırmış mı?

bi sorsana senin pipin daha önce altına yattğı pipilere göre kaçıncı sırada?

ama karın sana "anibal bir süper zenci vardı ki pipisi bacak kadardı sabaha kadar seviştik"

derse sakın üzülme anibal

pipini büyütmek için bazı yöntemleri araştır

ha ha ha

bakalım karın ne diyecek cevabını bekliyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş
Farklı sebeplerden dolayı kendilerine gelen birçok kişinin sorunlarının temelinde cinsel sorunların yattığının ortaya çıktığını da sözlerine ekleyen Henrichs şöyle konuştu: Geliş sebepleri bu olmadığı halde birçok çiftte vajinismus sorunu görüyorum. Birkaç yıldır evli olmalarına rağmen aralarında hiçbir ilişki geçmediğini görüyoruz.

Bu sorunu kendi aileleriyle konuşmak bile çok zor gelebiliyor. Burada sorun iki tarafında yanlış cinsel bilgilerinden dolayı kaynaklanıyor. Bizim toplumumuzda maalesef cinsel eğitim çok az, çevreden duyulan bilgiler de kişiyi yanlış yönlendirebiliyor. Kişilerde bir merak var ama bilgi yok, bazen o koruma çabaları ters tepkiler oluşturabiliyor. Örneğin genç kızlarda cinselliğe çok fazla merak oluşturup yanlış ilişkilere yönlendirebiliyor ya da aşırı derecede korku yaratıp vajinusmus gibi sorunlara yol açabiliyor, dolayısıyla tamamen cinsellikten soğuma ve frijite neden olabiliyor.


Müslüman kizlardan bahsediyor.




Erkeklerde erken boşalma sorununun çok yaygın şekilde yaşandığını da sözlerine ekleyen Selma Henrichs, şunları söyledi: Yanlış cinsel bilgilendirmenin getirdiği sorunlar erkeklerde de farklı şekilde ortaya çıkıyor. Terapiler sonucu ne yazık ki birçok erkekte erken boşalma sorununun olduğunu görüyoruz.

Türk erkeklerinin genelde ilk cinsel deneyimlerini bir birlikteliğin sonucu değil de duygusallıktan uzak bir şekilde rastgele dışarıda yaşamalarının sonucunda duygudan da yoksun bir birlikteliğin çok sağlıklı olmasını bekleyemeyiz. Burada kişi cinselliği doğrudan bir boşalma olarak gördüğü için bu da evliliğe kötü yönde yansıyor. Çünkü cinsellik evlilikte duygusallığın devamı niteliğindedir, dolayısıyla bu evliliği ayakta tutan temel öğelerdendir.


Bunlar da kerhanede milli olan müslüman gencler.



Her seyi düzenleyen Allah, insanlarin cinsel hayatlarini da düzenlemis. Bunlara uyan insanlar "ahlakli" insanlardir.



İslam dininde cinsel yaşamın meşru yolu evliliktir. Evlilik dışı ilişki haramdır. Hatta evlilik olmadan, cinsel eylemsiz bir birliktelikte yasaktır.


Cinsel arzular duyabilecek yaştaki insanların birbirleri ile sürekli konuşmaları, yalnız ve baş başa görüşmeleri caiz değildir. Erginlik yaşına ermiş bir erkekle, kadın beraber kalamaz, ilişki kuramaz, ilişkiye varmayacak şekilde de sevişemez, flört edemez.


Ayrıca; zina etmek( evlilik dışı ilişki), lezbiyenlik, eşcinsellilk, üreme gücünü ve cinsel iktidarı yok etmek, hayvanlarla ilişkiye girmek, ters yoldan ilişkiye girmek, adet ve loğusallık (regl iken) dönemlerinde cinsel ilişkiye girmek; eşi ile ilişkiye girerken başkasını düşünerek, başkası üzerine fantezi kurarak ilişkiye girmek haramdır. Kişilerin mastürbasyon yapması da caiz değildir. Çocuk olmaması için önceden önlem almak (Doğum kontrolü) caizdir. Kürtaj ve kısırlaştırma haramdır.

....


Flört, gençler için çok tehlikeli bir tuzaktır. Flörtlerin sonu genelde hüsranla biter. Genelde bu tuzağa düşenlerde genç kızlar olur. Flört eden kızların çoğu erkekler tarafından kandırıldıktan sonra terk edilir.


Flört eden gençler sık sık sevgili değiştirirler. Bu durumda; sevgi, saygı, merhamet, güven, his, akıl ve mantık kavramlarını altüst eder. Gençlerde gafil ve kötü tecrübelere yol açar.


Flörtte ileri gidilmesi durumunda genç kızlar iffet ve namuslarını kaybederler. Hatta, genç yaşlarda, gayri meşru çocuklar düyaya getirirler.

Flörtte meydana gelen cinsi tahrih, gençlerde huzursuzluk, saldırganlık ve rahatsızlıklara neden olur. Flört eden gençlerin çoğunda; müsriflik, serserilik baş gösterir. Gençleri perişan eder.


Flört; gençler arasında kıskançlık, kin, nefret, düşmanlık, aşağılık kompleksi, ruhi bunalımlar, karamsarlıklar doğurur. Gençler arasında intihar ve kavgaların çoğuna neden flörttür.


Flört arzusu gençleri yalnız ve tenha bir yerde buluşmaya iter. Böyle bir durumda gençlerin başını belaya sokar.


Genellikle flört durumunda erkek, karşısındaki kızdan zevk ister, aşk bekler. Bunun için kıza ısrar eder. Arzusuna kavuşunca da kızı başından atar. Onu aşağılar, büyük bir iş başarmış gibi kendi reklamını yapar ve yeni aşklar aramaya başlar. Bir anda verdiği sözleri unutur. Kibar, anlayışlı tavırları bırakır. Sevdiğini söylediği kız, artık onun için bir şey ifade etmez. Karşı tarafın düştüğü durumuda düşünmez. Artık onunla işi bitmiştir.



Islama yüzde yüz uyanlarin durumu göründügü gibi daha da kötü.

Flörtü kötü bir sey sanan! Asklar yasamamis, ayriliklar-kavusmalar tanimayan insanlarin neden kadinlari tasladiklarina hayret ediyoruz!










Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...