Jump to content

Doğu Perinçek Nedir, Ne Değildir?


Recommended Posts

7 minutes ago, democrossian said:

Anlatan olmadı, ben anlatayım.

 

Bu demektir ki: "Evet bir çok kurnazız, herkesi kekledik, biz faşistin dik âlâsıyız ama çaktırmıyoruz. Demokrasiyi araç olarak kullanıyoruz. Liberalleri de askeri vesayete karşıyız AB ye gireceğiz filan diye salakları kekleyip uyuttuk. Salak gibi bize hizmet ettiler, onlara ihtiyacımız kalmayınca tekmeyi bastık. Aslında din diktasını kuracağız, sonuca ulaştığımızda kimse dini dayatmalara gıkını çıkaramayacak. İçki içeni namaz kılmayanı oruç tutmayanı sopalayacağız. Gelmek istediğimiz yer orası. Ama oraya gelinceye kadar hepinizi kekliyoruz, uyutuyoruz. Böyle yapmak sünnettir. Peygamber efendimiz de güçsüzken sizin dininiz size dedi ama gücü eline geçirince müşrikleri gördüğünüz yerde öldürün dedi."

 

Bunlar böyle kurnaz geçinirken hâlâ bunlara iyi niyet besleyen varsa ben artık daha da ne diyeyim bilemiyorum. Bir kısım halk da bu işin sonu nereye çıkacaksa çıksın da görelim diye işi inada bindirdi galiba! :lol:

 

Hani Yörük yardımcısına şu develerin yularlarını tut da yatsıyı kılıverip geleyim demiş ama dağdaki Yörük işte, ramazanda şehirde teravi kılınır bilmezmiş. Namaz uzayınca dışarı çıkıp yardımcısına: "Bağla ülen develeri iş inada bindi" demiş! :D

 

Zaten bunu en başından beri, açık açık defaten söylediler.

 

Fakat, bir dincinin en önemli özelliği, olmazsa olmazı, iflah olmaz salaklığı, dangalaklığı ve gerçeği görmeyip, canının istediğinin gerçek olduğunu sanmakta ısrar etmesidir. 

 

İnsan ve diğer canlılar, hepsi evrimsel sürecin bir parçasıdır. Ve canlıların ekosisteminden ayrı düşünülmesi eblehliktir. Öyle ki, canlıların sadece fiziksel özellikleri değil, davranışları da evrimsel sürecin ürünüdür. Fakat, evim bilinmez pek, evrimin bir canlının kendi kendine mutasyonlarla falan öyle oluverdiği falan filan sanılır. Oysa evrim, ekosistemin değişmesi ve canlıların buna adapte olması sürecidir, yani canlıyı ve ekosistemi bir bütün olarak içerir. 

 

Dinlerin yükselmesi, ekosistemin bunu avantajlı kılması ile ortaya çıkmış bir süreçtir. Akabinde, miliyetçilik ve faşizmin yükselmesi de aynı şekilde, ekosistemin değişimine verilen tepkilerdir. Dinci gerzeklerin anlamadığı, artık dünyada dinlerin hakim olacağı bir ekosistemin kalmadığı, tükendiğidir. Sonuçta, ortaçağ ekosisteminin avantajlı kıldığı dini, bugünün ekosisteminde yaşamaya çıkarsanız, çölde kalmış bir kutup ayısı gibi olursunuz. Elbette denk getirecek bir kaç bedevi bulunacaktır, ama her halukarda yok olup gitmeye mahkum olursunuz. 

 

Düşünün şimdi, çöl şartlarına uyum sağlamış, vahalara toplanmış deve, at, insan vs. sürüsünün içinde bir kutup ayısı popülasyonu. Evet, ilk anda cennette sanacaklardır kendilerini. Deveyi ve atı vs. neyse, o dar alanda yakalamak, yemek, doymak o kadar basit olacaktır ki. Çok kısa sürede kaynakları yiyip bitirecek, bolca yağlanıp semireceklerdir. Fakat, bazıları için kışın gelmesi kabusken, elbette onlar için yazın gelmesi kaçınılmaz olacak ve yaz koşullarında günlerini göreceklerdir. Çeşitli sebeplerden yaşanan karakış, yerini artık yaza doğru bırakıyor dünya genelinde. Bu kutup ayılarının günleri de azalıyor haliyle. Bugün yaşanan şey, tam olarak bu. Sıcağa, depoladıkları, semirttikleri yağları bile fayda etmeyecektir, avantajlı olan, o ayıların derisini delecek kadar güçlü gagası olan akbabalar olacaktır. 

 

Bu malum kürt referandum meselesi falan, hepsi bu sürecin parçaları. Bunda amanda dış mihraklar, amanda CIA, yok MOSSAD falan gibi şeyler aramak, evrimi mutasyonlardan ibaret sanmak kadar cahilce bir çıkıştır. 

 

Kış geçiyor, yaz geliyor. Evet, yağmurlar falan azalıyor. Mecazi değil, gerçek manada. Unutmayın, insanları Afrika'dan dünyaya yayılmaya iten, soğuk değil, sıcaktı. Küresel ısınma, işini yapacak, insan etkisi olmasa bile. Bir de mecazi kısmı var, evet, o açıdan da bahar, yaz geliyor. Ekonomik kriz, darlık ve balonların patlaması süreci bitiyor. Bu da faşizmin parlamasına sebep olacaktır, çünkü artık yeni burjuvaların üremesi gereklidir. Tıpkı, veba sonrası avrupa gibi. Ve bu akbaba sürüsü, gözünü en uyumsuz olan yağ ve et kaynaklarına çevirecektir ki, onlar da şu an apaçık şekilde müslüman bölgelerdir. 

 

Sonuçta, Perinçek'te, aptal aptal çıkışlarla, Türkiye vahasına hizmet etmek yerien, o akbabaların değirmenine su taşımaktadır sadece. Söylem, eylem ve fikirlerinin, Türkiye dışında herkese bir faydası olmakta, ama Türkiye'ye zarardan başka bir şey vermemektedir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 165
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Yakın gelecekte dünyadaki rekabet çok çetin olacaktır. Bunun sonucunda İslam denen baş belası suyunu çeker kurur giderse insanlık bundan çok şey kazanacaktır. Ben bir açıdan çok kötümserim, neden, çünkü Atatürk'ün çağdaş uygarlık düzeyi hedefi suya düşüyor. Ama bir açıdan çok iyimserim, zorla değil ya, kendi düşen ağlamaz. Kendi salak inançları yüzünden salaklar ligine gönüllü düşenlere mi acıyacağım! İnsanlığın Türk diye bir halka ihtiyacı mı var? Hiç ihtiyacı yok. Bir ayakbağından kurtulmuş olur hatta.

 

Aklını başına alır bu saçma sapan hurafe dogmatik yol yol değil der çağdaş uygarlığı yeniden hedeflerse ne alâ... Fakat bunun için de artık çok geç. Gönül isterdi ki Atatürk gibi eşi benzeri tarihte görülmemiş bir liderden bu halk azami faydalansaydı. Fakat gönül istemeyle olmuyor tabii. Zorla hiç olmaz. Kendi düşen hiç de ağlamasın. 

 

Bir çocuk gördüm. Annesinin elinden kurtulup koşmaya başladı. Annesi koşma düşersin dedi, kadın haklıydı çünkü zemin koşmaya uygun değildi, takılacak çıkıntılar vardı ve çocuk düştü. Fakat hiç ağlamadı. Annesine dönüp ne kadar haklıydın der gibi baktı. Bu çocuk kadar olacaklarını sanmıyorum. Emperyalistler, kafirler, zalimler diye zırıl zırıl ağlayacaklar yarın. Kimse dinlemeyecek zırıltılarını.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 9 months later...
  • 1 month later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...