Jump to content

Ateistlerin ortak noktası yoktur..


Recommended Posts

Müslümanla bir konuda yazışıyorum..Bana sürekli Stalin'den bahsediyor..Stalin'de Stalin..

Bu yüzden bu konuyu açma gereği duydum..

Ateist,tinsel olan herşeyi reddeden veya yok sayan kişiye denir..Bu bir tanrı da olabilir,bir cin de..

Teşbih yapıyorum..

Türkiye'de hemen herkesin içinde bulunduğu bir konuşmayı hatırlatıyorum..

-Hangi takımı tutuyorsun?

-Fenerbahçe..

Başka bir konuşma..

-Hangi takımı tutuyorsun?

-Takım tutmuyorum..

Takım tutmayan insanların ortak noktası,takım tutmamak olarak belirtilemez..Bunlar takım tutmuyormuş filan..

''Takımınla da,futbolunla da ilgilenmiyorum..Ne diye benim gibi düşünenleri bir potaya sokuyorsun?!''

Takım tutmayan birisi,takım tutmayan başka biri ile karşılaştığı zaman sırf bu yüzden dolayı aralarında bir samimiyet olamaz..Bu çok saçma..

Uzatalım..

-Laptop'un ne marka?

-Bilgisayar kullanmayı bilmem...

Şimdi,bilgisayar kullanmayı bilmeyenler toptan değerlendirilebilir mi?

Adamın bilgisayarla işi yok..Sen bu adamı ''bilgisayar bilmeyen biri'' diye damgalayabilir misin?

Ateistlerin Tanrı'ya inanmamaları veya Tanrı'yı reddetmeleri veya Tanrı'yı yok saymaları(doğru söylem bu),ateistlerin bir ortak noktası sayılamaz..Bir ateist başka bir ateiste ''bende tinsel herşeyi kabul etmiyorum,sende..Ne güzel,bir ortak noktamız varmış'' filan diyemez..

Bu söylediğimi başka türlü de açabiliriz..Mesela bir şehirde insanların geneli evinde köpek besliyor diyelim..Bu şehirde evinde köpek beslemeyenler,sırf bu yüzden ortak bir noktada buluşmuş olmazlar..

-Hangi cins köpek besliyorsun?

-İlgilenmiyorum..

Köpek besleyenler,köpek besledikleri için sadece bu konuda kesişirler..Köpek beslemeyenlerin böyle bir kesişmeleri olamaz..

Ateistlerin hiçbir şekilde ortak noktaları yoktur..Tanrı var olamaz demek,Tanrı var olamaz diyenlerle kanka olacağımız anlamına gelmez..Tanrı var olamaz diyenlerin yapacakları eylemlerden de,diğer Tanrı var olamaz diyenler sorumlu tutulamazlar..

Ne olursa olsun,her ateisti kendi başında değerlendirmek zorundasınız..Çünkü ateistler bir bireydir..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 48
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hangi iki resmi karşılaştırsak, üst üste binen, paralel, aykırı ve çakışan çizgiler illa ki olacaktır. Çakışan veya aykırı çizgilerin az veya çok olması pek önem taşımaz. Sonuçta birebir bütün çizgileri çakışan hiç bir iki resim yoktur. Gerçek böyle olduktan sonra bu konunun pek bir muhabbeti olmaz.


Müslümler aynı allaha inanıyorlar da bir halt mı oluyor... İşbirlikleri inanca dayalı yapılmaz zaten, çıkarlara dayalı yapılır. Devrilmiş bir ağacı tek başınıza kaldırıp kenara koyamazsınız. Beş latı kişi yardımlaşarak ise bu işi kolayca yaparlar. Heeey millet, benim gibi düşünenler gelsin, benim gibi düşünmeyenlerin yapacağı hayırı iteyim, sakın yardıma kalkışmasınlar, şu yolu açalım mı diyeceksiniz.


Benzer düşüncelere sahibiz ama hiç bir ortak noktamız yok demek saçma bir söylem olur. Benzer düşüncelere sahip olmamız birlikte içmemiz birlikte sıçramamız anlamına gelecek değil. Kankayız diye kimseyle lavaboya birlikte de gitmeyiz. Kankayız ya hadi birlikte sıçrayalım, üç deyince, bir iki... diye bir saçmalık olacak değil.


İnsan sosyal bir canlıdır ve tek başına neredeyse bir hiçtir. Şempanzeler bile sosyal canlılardır. Hiç kimseyle hiç bir ortak yanım yok diye gidip tarzan gibi ormanda tek başına yaşamak düşünülecek değil herhalde. Dişin ağrır, kendin tedavi edemezsin. İşbirliği yapmak zorundasın.


Birey farkındalığı, sürünün lideri izleyen sadık bir aptalı olmadığının bilincinde olmak elbette uygarca, çağdaş bir bilinç. Sürü üyesi değilim diye yalnız kurt takılıp tek başına dolaşmak aptallığın daha daniskasıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanla bir konuda yazışıyorum..Bana sürekli Stalin'den bahsediyor..Stalin'de Stalin..

Bu yüzden bu konuyu açma gereği duydum..

Ateist,tinsel olan herşeyi reddeden veya yok sayan kişiye denir..Bu bir tanrı da olabilir,bir cin de..

Teşbih yapıyorum..

Bu yazdıklarını anlayacak analiz edebilecek müslüman var mı bilmiyorum, sen istediğin kadar anlat derdini nato kafa nato mermer bunlar.

Kalkar sana hala" pilot kalem kendi kendine olur mu" diye sorar.

Hoş yazdığın yazının ilk 2 cümlesini bile okumazlar.

İşte bu yüzden müslüman onlar, kendi kitabını okumayana müslüman denir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir Müslüman üzerinden İslam'ı yargılamak saçma. Ama bir ateist üzerinden ateizmi yargılamak çok daha saçma çünkü ateizm bir din, yaşam tarzı ya da kurallar bütünü değil. Bir tecavüzcü Fenerbahçeli olduğu tecavüzleri Fenerbahçe ile ilgilendirmek ne kadar saçma ise bir ateistin yaptıklarını ateizm ile ilişkilendirmek de o kadar saçma.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu yazdıklarını anlayacak analiz edebilecek müslüman var mı..

İşte bu yüzden müslüman onlar, kendi kitabını okumayana müslüman denir...

Al sana ortak nokta işte Nolan.

İki de "ayran kafalı, bozuk, hormon insanı, anadolu çomarı" falan ekle.

Üstüne biraz da "..benim gibi belli bir bilinç düzeyine erişmiş olanlar... bilenler... anlayanlar... okuyanlar.. sorgulayanlar..." falan koy.

% 95 tamam, halloldu işte.

Üzülme o kadar. Öyle kafa karıştıracak bir diversity'niz falan yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Benzer düşüncelere sahibiz ama hiç bir ortak noktamız yok demek saçma bir söylem olur.

Anlatamamışım demek ki..

Ortak nokta nedir?

Aynı okula gitmek,aynı işyerinde çalışmak,aynı futbol takımını tutmak,aynı kadına aşık olmak,aynı tatil köyünde tatil yapmak,aynı kafede takılmak..vb

Ateizmi böyle bir kalıba sokamazsınız..Tanrı'yı yok sayan birisi,Tanrı'yı yok sayan birisi ile ortak bir noktada buluşuyor diyemeyiz..Ancak şöyle diyebiliriz..Zeus'a inanan birisi,Zeus'a inanan birisi ile bu konuda ortak noktada buluşmaktadır..

Ben ''Zeus'a inanıyorum'' diyen birisine ''Zeus ne?'' diyorum..Aynı şekilde bir başka kişi de ''Zeus umurumda değil'' diyor..Bir başkası da ''Zeus'unu seveyim'' diyor..Zeus'a tavır alanlar,sırf bu yüzden ortak bir noktada buluşmuş ol(a)mazlar..

Zeus'un karşısındaki kişiler olarak algılanmamalıyız..Bu bir karşı duruş değil..Negatif bir tepki değil..

Ateizm,arada söylediğim gibi insanın çocukluğuna geri dönmesidir..Bir çocuğa Zeus'a inanıyor musun dersen,size bön bön bakar..Ateizm tam da işte budur...Bir ateiste Zeus'u anlatamazsınız..Bir ateisti Zeus'a inanmayanlar diye bir grubun içine sokamazsınız..

İnanç tek taraflı bir şeydir..İnancın karşısındaki inançsızlık bir ortak nokta değildir..Çünkü inanç akılalmaz birşeydir..İrrasyoneldir..Deliliktir..

Aslında konuda yaptığım teşbihler pek doğru değil..Bunu yapmak zorundaydım,çünkü başka türlü anlatamazdım bunu..Takım tutmamak ile tinsel hiçbir şeye inanmamak farklı şeyler aslında ama başka türlü de anlatamam bunu..

Ateizm,takımı da futbolu da kabul etmemektir..Bir ateiste futbolu/futbolcuyu(dini-tanrıyı-ruhu filan) anlatamazsınız ama takım tutmayan birine takım tutması için baskı yapabilirsiniz..

Diyeceğim,bir ateisti bir başka ateistin söylemleri/eylemleri yüzünden kimse yargılayamaz..Ben sadece bunu demek istiyorum..

Örnek veriyorum..Seninle Survivor'a katıldık diyelim ve birbirimizin ateist olduğunu da biliyoruz diyelim..Tabi ki önce seninle diyalog kurarım..Bu benim söylemek istediğimle tamamen farklı bir konu..

Ben özellikle ateistlerin tek başına değerlendirilmesi gerektiğini altını çizerek söylüyorum..

Müslümanlar her konuda papağan gibi ''Stalin'de ateist,Stalin şunu yapmış,Mao şunu yapmış'' gibi şeyler söylüyorlar..Bunu diyemezler işte..Bunu söylemeye çalışıyorum..Bir ateistin veya ateistlerin ne yaptığı,ne söylediği beni ilgilendirmez..Çünkü bir ortak noktamız,bir nirengi noktamız filan yok..Bir şeye gönül vermiş değiliz..Birşeye bağlanmış değiliz..Hiçbir şekilde bu konuda bir bağımız yok..

Şöyle deneyeyim bir de..

Ateizm insan olmaktır..Yani rasyonel olmaktır..Bu bir değişim sadece..Bir yola girmek..Bu yola girmiş birisini işaret edip irrasyonel bir kafa yapısına sahip bir primat bizi eleştiremez..Önce o hayvanlıktan kurtulması lazım bu kişilerin..Mesela nuh tufanına inanan birisi ''ama Stalin'de şunu şunu yapmış'' diyemez..Önce o hayvanlıktan kurtulsun ve dini reddetsin,sonra gelsin bize ''Stalin'de ateist ama neden böyle şeyler yapmış?'' diye sorsun..Kafaları kanalizasyonda olan inançlı insanlar,o bokun içinde bize fikir belirtmesinler..Dediğim bu..Çıkarsınlar o kafalarını,sonra tartışırız..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Abartılı anlatımlar, her zaman maksadını aşar ve gereksiz yere tepki çeker. Bir insanın yaptıklarından sorumlu olmamak için onunla hiç bir ortak noktan olmaması gerekmiyor. Stalin'in de iki eli, iki gözü, iki kulağı var senin de... Bu ortak noktaların var diye onun yaptıklarından sorumlu mu olacaksın! Ne gerek var tüm ortak noktaları reddetmeye?

Abartmaya gerek yok. Tanrıya inanmamak çok önemli bir ortak paydadır. Tanrıya inanmayan herkesin yaptıkları hepsini ise zaten bağlar diye bir iddia gülünç olur.

Stalin de katliam yapmış, muhammed de... Ortak noktaları var... İkisi de aynı mı... Hiç bir ortak noktası olmama iddiası abartılı ve yersiz, gereksiz bir iddiadır. Aynısı, hiç fark yok demek de aynıdır. Farklar da benzerlikler de bağlayıcı olamaz.

Şimdi gelelim Stalin gibi bütün ateistler katliamcıdır diyen müslüme... Ha yani şimi her yer güllük gülistanlıktı, isteyen allaha istediği gibi inanıyor, istediği gibi de inanmıyordu, hiç bir zorlama yoktu, ateistlerle müslümler barış içinde yaşıyordu, kuran'da müşrikleri, münafıkları, hatta hicret etmeyenleri öldürün, fitne çıkaranları çaprazlama budayın filan yazmıyordu, birden bir Stalin çıktı, dünyayı kana buladı! Stalin çıkana kadar dünya sütliman, gül gülistandı!

Üstelik Stalin tüm yaptıklarını siyasi ideolojisi, siyasi gerekleri için yapmıştır, ateizm adına değil. Ateist ise eğer, yaptıklarının gereği ateizmden kaynaklı değildir ki... Ateizmin dinlilerin görüldükleri yerde öldürülmeleri gibi bir ilkesi yoktur. Kutsal dedikleri kitabın her sayfasından kan damlarken, her sayfasından psikopat işkenceler fışkırırken, her sayfasından hakaretler, aşağılamalar, ayrımcılık, kin ve nefret püskürürken müslümler ne yüzle başkalarını katliamcılıkla suçlayabilir! Önce bir aynaya bak derler!

"Biz kuran müslümanı değiliz, biz kuranı çöpe atıp islamı yeniden yarattık" diyebiliyorsanız bakalım, değerlendirelim. Bunu demediğiniz sürece kitabınız ortada ve belli.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bütün ateistlerin ortak noktaları ateist olmaları.

Yoksa fikir babında ne kadar insan varsa o kadar da fikir var.

Tanrıya inanmamak çok önemli bir ortak paydadır.

Ateist olmak söylemine bakalım mı biraz?

Müslüman olmak için kelime i şehadet getirmeniz lazım..Yani 1 dakika içerisinde neye inanırsanız inanın veya inanmayın,müslüman olabilirsiniz..Aynı şekilde hristiyan olmakta öyledir..Olmak söylemine/kavramına dikkat etmek lazım..Bir anda oluyorsunuz..Peki,ateist olmak öyle mi?

Bir müslüman bir anda ateist olabilir mi?

Mümkün değil bu..Demek ki ateist olmak söyleminde bir arıza var..Biz bir kere olmadık..Bir şey söyleyerek/yaparak ateist olmadık..Ateist olmanız için bir süre lazım..Bu bir süreç..Konu süreç olunca da,ateist olmak söylemi havada kalır..

Ateist oldum söylemi bir taraf tutma gibi algılanıyor..Halbuki biz bir taraf tutmuyoruz..

Biz ateist olmayı da istemedik aslında..Kimse ateist olmayı istemez..

Bir tarafta inananlar,diğer tarafta inanmayanlar gibi bir söylem yanlış..Biz tabi ki inanmıyoruz ama bizim geldiğimiz nokta inanmamak değil,uyanmak veya aydınlanmaktır..

Ateist olmak,geçmişte atalarımızın ayakları üstünde yürümesine benzetilebilir..Bu bir adım sadece..İnsan olmaya atılmış bir adım..

Ben inananlara insan gözüyle bakmıyorum..Belki de o yüzden anlatamadım bunu size..

Karanlık ve aydınlık gibi bir düalizmden bahsedemeyiz..

İnsan olan ateistler ve hayvanlığın da direten inananlar olarak bakmak lazım bu konuya..Mesela nuh tufanına inanan birisi düşünen bir hayvan olamaz,düşünmeyen bir hayvandır bu..Düşünse zaten inanmaz bu saçmalıklara..

Bu bakımdan ateist olmak söylemi de,ateistleri inanmayanlar olarak bir kalıba sokmakta hatalıdır..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistliği köpek beslememekle bir tutamazsın.

Köpek beslemeyenler, eziliyor mu?

Azınlıktalar mı?

Bazı ülkelerde, beslemeyenlerin kelleleri gidiyor mu?

Yobazlar, köpek beslememenin ölümcül sonuçları olduğuna dair yalan yanlış bilgiler dağıtıyorlar mı?

Böyle bir ortamda, köpek beslemeyenlerin gruplaşmaları gayet doğal olurdu.

Ha, ben bireysel takılırım o başka.

Saçma olmadığını söylüyorum sadece.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistliği köpek beslememekle bir tutamazsın.

Köpek beslemeyenler, eziliyor mu?

Azınlıktalar mı?

Bazı ülkelerde, beslemeyenlerin kelleleri gidiyor mu?

Yobazlar, köpek beslememenin ölümcül sonuçları olduğuna dair yalan yanlış bilgiler dağıtıyorlar mı?

Böyle bir ortamda, köpek beslemeyenlerin gruplaşmaları gayet doğal olurdu.

Ha, ben bireysel takılırım o başka.

Saçma olmadığını söylüyorum sadece.

Mevzuyu anlatmak için yazıyorum bunları..Tabi ki ateistlerle,köpek beslemeyenler farklı kulvardalar..

Aslında ateizmi anlamakta,anlatmakta zor bir durum..Ateizm bir tepki mi,bir karşı duruş mu,yoksa bir süreç sonucunda oluşan bir farkındalık mı?Bunu iyice anlamak ve anlatmak lazım..

Ben ateizmin bir karşı duruş olduğunu düşünmüyorum ve bu konuda belirttiğim de bu zaten..Ateizm,insan olmaya atılmış bir adım sadece..Ateizm,hayvanlıktan bir kurtuluş..

Niye böyle söylüyorum?

Çünkü düşünen bir homo sapiens,hiçbir şeye inanmaz..Düşünmeyen bir hayvan ile düşünen bir insanı özellikle bu konularda taraflarmış gibi aktarmakta yanlıştır..Bir karıncayla bir ateisti nasıl kıyaslayacaksınız?Bir homo sapiensle,bir insanı da kıyaslayamazsınız..

Hani evrimde türleşmenin başladığı bir nirengi noktası var ya,ateizm de hayvanlıktan kurtulup insan olmaya atılmış bir adımdır işte..

Ateistlerin ortak noktası inanmamaktır veya ateist olmaktır filan..Saçma bunlar..

Biz artık o konulardan kurtulmuş durumdayız..Bu bir seviye atlama,bir sıçrama..Geride kalmışların saçmalıklarını kabul etmemek,bizim bir ortak noktamız olamaz..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

"Ateistlerin ortak noktası inanmamaktır veya ateist olmaktır filan..Saçma bunlar.."

Saçma değil Nolan'cığım. Hiç tanımadığımız insanlarla önemli ortak noktalarımız olabilir ancak bu bizi bir araya getirmeye veya o ortak noktadan hareketle işbirliği yapmaya hatta tanışıp sohbet etmeye yetmeyebilir. Yani ortak düşünsel olarak noktamız var diye, o ortak noktanın bizi birbirimize bağlamasını bekleyemeyiz, nitekim kimse de beklemiyor.

Ateistleri bir küme olarak da düşünebiliriz, istatistikler sözkonusu olduğunda düşünülür mesela. Ya da başka bir şey olur, "ben de ateistim" diyerek kendimizi belirtiriz, bu forumda olduğu gibi. Hepimiz birbirinden farklı insanlarızdır ama Tanrı'ya ve devamında doğal olarak dinlere bakış açımız temelde aynıdır. Bu da ortak nokta olarak tanımlanır ve bunda hiçbir sakınca yoktur. Tabii burada kalmayı becerip birbirimizi temsile falan yeltenmezsek ki ateistler genel olarak bunu yapmaz zaten. Ortak nokta demek, o ortak noktaya sahip insanları birbiriyle kıyaslamak gereğini de doğurmaz. Müslümanlar bunu yapmaya kaldığında zorlanıyor ve hemen tepki alıyor örneğin. Yani ateistler de kıyaslanmayı ve başka bir ateistin fikirleriyle yargılanmayı istemiyor, böyle bir durumla karşılaştığında şiddetle tepki gösterip reddediyor. O yüzden sorun yok, takma bence...

Link to post
Sitelerde Paylaş

"ben de ateistim"

Yukarıda ateist olmak ile müslüman olmak söylemlerinin farklı olduğunu belirttim..

''Bende ateistim'' demekle,''bende müslümanım'' demek aynı şey ama ''ben ateistim'' demek çok farklı bir şey..

Bende ateistim diyerek,ateistlerle aynı safta yer aldığımızı söylüyor gibi oluruz ama ben ateistim söylemi,aslında sizlerden çok farklıyım manasına gelir..

Ateistlerin inananların karşı tarafında değil de,inananların üstünde olduğunu söylüyorum..Karşı tarafta olursak bir ortak noktadan bahsedebiliriz ama üstte olursak seviye farklı olduğu için altta olanların saçmalıkları yüzünden bir ortak noktamız olamaz..

Artık üste çıkmışız biz,alttakileri baz alıp bir ortak nokta belirtemeyiz..

Teşbihler yapıyorum ama tutmuyor galiba..Bir daha yapmayı deneyeyim..

Roket ile Dünya'dan ayrılan insanlara ''Dünya'da yaşamayan insanlar'' denilir mi?

Bu insanlar artık Dünya ile ilişkilerini kesmişler..Mars'a yerleşmeye gidiyorlar diyelim..Mars'ta yaşayan insanlar demek yerine,Dünya'da yaşamayan insanlar demek doğru olur mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bende ateistim diyerek,ateistlerle aynı safta yer aldığımızı söylüyor gibi oluruz ama ben ateistim söylemi,aslında sizlerden çok farklıyım manasına gelir..

Ateistlerin inananların karşı tarafında değil de,inananların üstünde olduğunu söylüyorum..Karşı tarafta olursak bir ortak noktadan bahsedebiliriz ama üstte olursak seviye farklı olduğu için altta olanların saçmalıkları yüzünden bir ortak noktamız olamaz..

Artık üste çıkmışız biz,alttakileri baz alıp bir ortak nokta belirtemeyiz..

Aklın çok karışık. Hiç sağlıklı bir bakış açısı değil bu ve ben zaten böyle bakmıyorum.

Benim bulunduğum yer veya seviye her ne ise, onu belirleyen referans inanırlar değil. İnanır veya ateist farketmez, diğer insanlar değil. Sadece kendimim.

Ateistliği inanılmaz abartıyorsun. Narsisizm geliştirmişsin. Öyle görünüyor.

Ateist olmak bir halt değil Nolan. İnsanlar ateist olsun veya olmasın; bilgili, doğru, düzgün, iyi nitelikli bireyler olmalı ve ben böyle inanırlarla da ortak noktalarım bulunmasında gayet hoşlanır, gurur da duyarım. Altında, üstünde, önünde veya arkasında değil, yanında yer alırım.

Aklıma Ateist Bakış'ı getiriyorsun (ortalarda yok galiba; ben çomağımı hemen saklayayım). O da ateistlerin, bilinçleri nedeniyle neredeyse başka bir tür olduğunu söylüyordu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Aklın çok karışık......

Ateizmi anlatmaya çalışıyorum sadece..Ateistler filan umurumda değil..Kendimi de ateistim diye bir bok sanmıyorum..İçin rahat olsun,öyle sandığın gibi biri değilim..

Başka bir teşbih yapıyım..

Apartmanda yaşayan 16 yaşında bir çocuk,hapishaneyi hiç görmemiş diyelim..Hapishane hakkında zırnık bilgisi de yok..

Şimdi bu çocuğu ''hapishanede yaşamayanlar'' kategorisine sokabilir misiniz?

Sokamazsınız işte..Benim dediğim bu..

Ben Tanrı nedir,Allah nedir,Zeus nedir;hiç bilmiyorum..Allah diyene de söyleyebileceğim ilk ve tek şey ''Allah ne?'' olur..Şimdi beni ''Allah'a inanmayanlar'' kategorisine sokabilirler mi?

Sokamazlar işte..

Mesela müslümanların yaptıkları şey şu..Hepimizi Allah'a inanmayanlar kategorisine sokup,istedikleri zaman aramızdan birini öne sürüp hepimizi toptan değerlendirmeye çalışıyolar..Ben bu çakallığı ifşa ediyorum..Anlayan anlasın,anlayamayan da anlamasın..Ne yapayım artık :)

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Müslümanla bir konuda yazışıyorum..Bana sürekli Stalin'den bahsediyor..Stalin'de Stalin..

Eğer benden bahsediyorsan konuyu çarpıtma. Ben Stalinle ateistleri bir görmüyorum ama eğer biri çıkıp "bütün müslümanlar aynıdır, katildir, canidir" derse "o zaman senin kafa yapına göre bütün ateistlerde stalin yüzünden katildir" derim. Çünkü nasıl bir ateistin diğeriyle arasındaki tek ortak nokta imansızlık, bir müslümanlar diğeri arasındaki diğer tek ortak noktada allah bir demesi. Senin algıladığın şekilde o algılamıyor.

Takım tutmayan insanların ortak noktası,takım tutmamak olarak belirtilemez.

Takım tutmayan insanların ortak noktası takım tutmamaları olduğu için bu insanları daha cümleni ilk kurarken "takım tutmayan insanlar" olarak nitelendiriyorsun. Bunları matematikte "kümeler" konusunda öğretmiş olmaları lazım.

Ateistlerin hiçbir şekilde ortak noktaları yoktur..Tanrı var olamaz demek,Tanrı var olamaz diyenlerle kanka olacağımız anlamına gelmez..Tanrı var olamaz diyenlerin yapacakları eylemlerden de,diğer Tanrı var olamaz diyenler sorumlu tutulamazlar..

Aferin doğru mantık. Keşke kendin için istediğin "birey olma hakkını" müslümanlara da versen. Bir müslümanın algısı, inancı ile diğeri arasında 180 derece fark olduğunu anlaman lazım. Bu hristiyan için de öyle. Donald gibi faşist bir domuzun uçuk fikirlerine iman etmek yerine rasyonel, matematiksel düşünmeyi öğrenmek zorundasınız ya da ömrünüz boyu saçmalar durursunuz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eğer benden bahsediyorsan konuyu çarpıtma. Ben Stalinle ateistleri bir görmüyorum ama eğer biri çıkıp "bütün müslümanlar aynıdır, katildir, canidir" derse "o zaman senin kafa yapına göre bütün ateistlerde stalin yüzünden katildir" derim. Çünkü nasıl bir ateistin diğeriyle arasındaki tek ortak nokta imansızlık, bir müslümanlar diğeri arasındaki diğer tek ortak noktada allah bir demesi. Senin algıladığın şekilde o algılamıyor.

Takım tutmayan insanların ortak noktası takım tutmamaları olduğu için bu insanları daha cümleni ilk kurarken "takım tutmayan insanlar" olarak nitelendiriyorsun. Bunları matematikte "kümeler" konusunda öğretmiş olmaları lazım.

Aferin doğru mantık. Keşke kendin için istediğin "birey olma hakkını" müslümanlara da versen. Bir müslümanın algısı, inancı ile diğeri arasında 180 derece fark olduğunu anlaman lazım. Bu hristiyan için de öyle. Donald gibi faşist bir domuzun uçuk fikirlerine iman etmek yerine rasyonel, matematiksel düşünmeyi öğrenmek zorundasınız ya da ömrünüz boyu saçmalar durursunuz.

Bir müslümanın algısı, inancı vs. ile diğerininki arasında fark falan olamaz. Bu, ikisinden biri müslüman değil demekten ibarettir.

MEsela, islam dinine göre, kadınların bir amsatan olup mehir karşılığı kendilerini satması zorunludur.

Eğer biri bunu "yok öyle bir şey" diyerek inkar ediyorsa, o müslüman falan olamaz, değildir.

Karıştırılan konu bu. İslam vs. gibi dinler, size seçenek sunmaz. Ya onu kabul edersiniz, yada o dinden olmazsınız. Mülsümanın birey olma hakı, düşünme hakkı, bilme hakkı falan yoktur. Müslümanın bedevi töresi ve öğretisini koşulsuz kabul etmesi şarttır, elzemdir. Kabul etmiyorsa, müslüman değildir, bu kadar basittir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...