Jump to content

Kuran'da Dünya Öncesi Hayat


Recommended Posts

Dünyadaki bariz adaletsizliklerin açıklaması olarak karşıma çıkan argüman; dünyaya gelmeden önceki cennetteki hayatımız. Bu bilgi Kuran'da geçiyor mu? Geçiyorsa biri lütfen bana referans gösterebilir mi?

Benim bildiğim kadarıyla dünya sınav yeridir, eğer bir ön-hayatımız varsa bu hayatta ona göre davranmamız gerekmez mi? Ama durum böyle olduğunda büyük bir sorun ortaya çıkıyor; önceki hayatımızla ilgili hiçbir anımız yok, hiç bir kanıt yok, rüyaları vb. yorumlamanın hiç bir tutarlı yolu yok. Öyleyse dünya hayatının sınav olması iyice saçmalaşmış oluyor. Kuran'da bu konuda bilgilendirme var mı?

tarihinde Xibalba tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

araf 172de bahsediliyor biraz. başka bir iki ayette daha olabilir ama tam bilmiyorum.

Cevabımı bulamadım ama buna rastladım;

Araf 179. "Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır."

Burada Muhammed itiraf etmiş resmen, Allah'ın keyfi davrandığını ve sınavın tamamen adaletsiz olduğunu. Kim nasıl bilecek cehennem için yaratılmadığını? Ayrıca inanmayan insanların sadece cehennem için yaratılmış olduğuna inanmak nasıl bir ırkçılık, zenofobidir?

Aradığım cevap acaba hadislerde bulunuyor mu? Sizin bir bilginiz var mı acaba?

tarihinde Xibalba tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hiç böyle bir şeye rastlamadım Kuran'da. İnsanlar Adem soyundan geliyor, bu dünyada sizden önce cinler vardı ancak sapkınlıkları dolayısıyla hepsi süpürüldü denir. İnsanlar yaratılmalarından hemen sonra Dünya alemine gönderiliyor diye bahseder Kuran.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...