Jump to content

Dünyanın 6000 yıl yaşında olduğuna inanan Arizona milletvekili eğitim paneli açtı


Recommended Posts

Yaratılışçı milletvekili (aynı zamanda bir chemtail savunucusu ve kilise katılımının zorunlu olması gerektiğini söylemiştir) eğitimle ilgili mevzuatı denetleyen Senato komitesine başkanlık edecek.

http://www.12news.com/story/news/2015/12/21/arizona-legislator-who-believes-earth-6000-year-old-leads-education-committee/77715744/

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 months later...

 Gazeteci yazar Seray Şahiner, uyurken otel odasına yedek anahtarlarla izinsiz giren polislerce gözaltına alındı. Geceyi nezarette geçirdikten sonra sabah serbest bırakılan Şahiner, nezarette geçirdiği o gece ve öncesini anlattı.

"Bursa Tabip Odası’nın düzenlediği Edebiyat Matineleri paneli için konuşmacı olarak Bursa’ya geldim. Sabaha karşı 04.45’te kalmakta olduğum Bursa Sheraton Aloft Otel’de; otel yönetiminin oda anahtarını teslim ettiği iki erkek sivil polis odama girerek beni uyandırdı. Bir açıklama yapmadan, arama emri ve polis kimliği göstermeden, özel alanım olan yatak odasına, iradem ve haberim olmaksızın anahtarla açarak girmişler. Sebep belirtmeksizin gözaltına alınarak Formara Emniyet Müdürlüğü Asayiş nezarethanesine götürüldüm. Gözaltına alınma sebebim 7 Ağustos 2014 tarihinde yayımlanan ve Eğitim sisteminin İmam Hatipleşmesini eleştiren Buraları eskiden hep düz Liseydi başlıklı köşe yazım dolayısıyla bana açılan hakaret davası... Yazımda Bilal Erdoğan’a üstün zekalı demem sebebiyle bana hakaret davası açmıştı. Emniyet Müdürlüğü’nde bu davadan aldığım para cezası sebebiyle hakkımda yakalama emri olduğunu ve bundan dolayı gözaltına alındığımı öğrendim. Cezayı öğrenmem için elime bir tebligat geçmemesine rağmen hakkımda yakalama kararı çıkarılmış. Geceyi nezarette geçirdim, parayı ödememin ardından serbest bırakıldım."  

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 16.12.2016 at 08:22, Robespierre yazdı:

Dünya üzerindeki dinci gericiliğin başı ABD'dir. Bütün şeriatçı hareketlerin şefi ABD'dir. ABD olmasa siyasal İslam paspas olur.

Doğru, islamı kökleyen batıdır bunda şüphem yok fakat 21. yüzyılda islam demek para, petrol ve terörizm demektir dolayısıyla ellerinde böyle bir şey varken politikada kullanıyorlar, petrolde mezhep çatıştır fikri ile güzel çalışıyor, silah endüstrisinde orta doğu seri üretim için çok iyi bir yer. Ama şuna emin olabilirsin ki islamiyetin tak diye fişini çekende yine batı olacaktır o zaman dünya büyük bir parazitten kurtulmuş olacak hatta istese şuanda bitirebilir ama yaptıkları program müsait değil sanırım :D

10 Amerikalıdan 4'ü yaratılışçılık zırvalığına inanıyormuş bunu yapılan anketlerden görebiliyoruz fakat son  Pew Research Center raporlarına göre %73 civarlarında evrimin gerçek olduğunu düşünenenler olduğu görülüyor ve ABD kuruluş biçimi olarak seperation church and state prensibini ele alır ve devlet olarak hiçbir dini benimsemez ve din hakkında konuşmak yasaktır. (Bush tarafından bu çiğnendi ne yazık ki) Yani devlet olarak dünyadaki en seküler ve dinle arasına mesafeyi koymuş ülkedir hatta Founding Fathers ların deist olduğu söyleniyor özellikle Thomos Jefforson dinsizdir.

Fakat bible belt denilen güney eyaletlere baktığımızda yobazlık yüksek gözüküyor ama aynı zamanda New England bölgesi (Massachusetts- NY-Vermont..) ve batı tarafında (Washington-Oregon) da yüksek bir oranla ateist-agnostik insanların yaşadığını görürsünüz. 2012'de D.C'de büyük çaplı ateizm bir araya gelmesi olmuştu 30.000 kişi falan vardı Dawkins de ordaydı.

https://en.wikipedia.org/wiki/Reason_Rally

Bu ülkede 320 milyon ve kayıda geçmemiş + 11 milyon kaçak insan yaşıyor. Bu insanlar tüm dünyanın her tarafından karışık olarak geliyorlar dolayısıyla tabikide dinci ahmaklar fazlasıyla olacak. Ama aynı zamanda dinsizlerde olacak, bilim adamlarıda..

Son olarak; ABD her ne kadar eğitim sistemi, halk vs.. gibi durumlarla kötü izlenim versede ABD'de de her zaman elit bir kesim olmuştur.

http://www.slate.com/articles/health_and_science/science/2015/11/polls_americans_believe_in_evolution_less_in_creationism.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güzel bir yorum olmuş.

Ben şuna da inanıyorum: MHP'lilerle Fetocularla filan çok konuştum. Bunlarda (ya da bizde) Evrim karşıtlığı diye bir şey yok. Harun Yahya gibi doğrudan El-Kaide bağlantılı tiplerde evrim karşıtlığı var. Bunlar da ABD kökenlidir. Hıristiyanlıkta dünya 6000 yaşındadır ve her şey şapkadan çıkar gibi Tanrı tarafından yaratılmıştır.

- Tabi bizdeki cahil kesimleri saymıyorum. "insanın maymundan geldiği doğru değildir" diye gezen (maalesef) cemaat liderleri filan var. Da o eğitimsizlik sorunudur bence. Dinle alakası yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...