Jump to content

Buhari'ye iman eden ateistler


Recommended Posts

Sen bir kere Kutub-i Sitte'den bihabersin. Orada gecen ve sahih hadis olarak tefsirlere girmis hadislerin cogu sadece Buhari'ye degil ayni zamanda da Muslum, Tirmizi ve vs'ye de ait. Git hadislerin altina tek tek bak. Buhari en meshuru diye ona salca olmussun.

Gelelim senin sacmalamalarina; evet sokaktaki zihniyetin kendi dini kitaplarindan haberi yok, zaten olunca cogu dinden cikiyor. Yalniz onlara dinlerini ogreten hocalar ve kitaplarin yazarlari bunlari biliyor ve kitaplarina koyuyorlar. Bizim isimiz de o inandiklari ama okumadiklari kitaplardaki pislikleri ve sapikliklari kendilerine gostermek ve dinden ozgur olamalarini saglamak. Bu seni neden gersin ki?

Anadolu aleviligini isin icine kattiktan sonra senin sadece gerizekali bir provakator oldugunu dusunuyorum. Anadolu aleviliginin sunni Islam ile ne alakasi var ki salak gibi konuya dahil edip, konuyu dagitiyorsun? Anadolu aleviligi bu ulkede bir baski unsuru mu? Kitaplari okullarda mi okutuluyor? Tarikatlari develetin icine mi siziyor? Gunluk hayatimizin her alanina mudahele mi ediyor? Seriat tehlikesi mi iceriyor? Adam yerine konup tartisilacak biri degilsin ve benden de bir daha cevap alamayacaksin.

Ben "kutub-i sitte'de geçen ifadeler tamamen Buhariye aittir" diye bir laf mı ettim ? Heralde forumdaki bütün yazılarımın dökümünü çıkarsak ilk kez burada "kutub-i sitte" diye yazıyorumdur. Size ilkokulda yazmayı öğretmişler ama okuma kalmış. Beyninizin içindeki kalıpları okuyorsunuz. Ateist olmak insanı bağnazlıktan kurtarmıyor, sen ve senin gibi tanıdığım niceleri buna örneksiniz. Kafanızdaki tiyatroda iyiler ve kötüler var, benim laflarımı oraya bir yere sığdırmak için kendince anlıyorsun. Ardından da bir dünya küfür etmişsin... yazık.

"Gerizekalı bir provkatör" :) Şey der ya çocuk "sıçımbok" onun gibi olmuş. Zeka yaşınızla orantılı derecede hakaret edebiliyorsunuz. Konuyu açan bana "konuyu dağıtma" deyip devlet içine sızan tarikatlardan falan bahsediyorsunuz :) Size diyecek lafım yok, traji komiksiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 324
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Hadis kitapları hâlâ ana akım İslamın başucu kaynağıdır. Muhammed'in sözleri, eylem ve uygulamaları ve alışkanlıklarıyla ilgili bilgilerin yer aldığı bu kitaplar geniş bir Müslüman kesim tarafından ciddiye alınmakta ve rağbet görmektedir. Buhari, Müslim, Tirmizi, Ebu Davud, her biri mübarek, aziz, ilim sahibi din bilginleri olarak kabul edilmektedir. Kuranistler (Ehl-i Kuran), hadis ve sünneti reddeden azınlık bir grup ve çoğu Müslümanca "mezhepsiz", "hadis inkârcısı" ve "bidat ehli" olmakla suçlanır.

tarihinde Tasvir-i Efkar tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed'in yaşadığı bil meçhulken hadisler ve kankası siyerler olmadan Muhammed'in var olduğunu bile kanıtlayamazsınız kesin bir şekilde.Kanıtlasanız da kim olduğunu bilemezsiniz.

Ne saçma laflar bunlar. Siyerler Muhammed'in yaşadığının kanıtı mı ? Daha neyi savunduğunu bilmiyorsun ki ben senin hangi yanlışını nereden tutup nereden düzelteyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam'ı nasıl eleştireceğiz?

İslam'la ilgili ilkeleri eleştirirken onlara inanmak zorunda mıyız?

Onlara inanan Müslümanların olması İslam'ı eleştirmemiz için yeterli bir nedendir.

Sünni islamı sünnet hadis kitapları ile eleştirebilirsiniz ama bu eleştirileri yaptıktan sonra diğer müslümanlar alınmasın diye "işte sizin inandığınız sünnilik" demeniz arz ediyor. Eğer kur'anı eleştirirseniz, bütün müslümanları eleştirmiş olursunuz. Eğer şii hadislerini eleştirirseniz o zaman şii müslümanları eleştirmiş olursunuz...

İslam'la ilgili ilkeleri eleştirirken elbette inanmak zorunda değilsiniz, benim lafım o sünnet kitaplarının doğru olduğuna inanıp bunu delil olarak gösterip, sonra da bunu "tüm müslümanlara" yamayanlaradır. Eğer buhariyi gösterip sünniliği eleştirirseniz diyeceğim yok, ama buhariyi gösterip tüm müslüman alemini eleştiremezsiniz. Mantıksal olarak yanlıştır.

Onlara inanan müslümanların olması, o islam anlayışına sahip müslümanları eleştirmeniz için yeterli bir nedendir, bütün islam camiasını değil !

tarihinde Tengiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam, biz hepsini çöpe atalım da inanırlar atabilecek mi?

Buhari babamızın oğlu değil, biz de din inanırı değiliz. Müslüman kişiler onu ve onun gibi büyük birkaç masalcıyı çok önemseyip referans aldığı için eleştiriyoruz. Yoksa biz onların deli saçması masallar olduğunu sizden daha iyi biliyor ve hayatımızda yer vermiyoruz.

Hadisler ve Kur'an arasında bizim için en küçük bir fark yok ancak Müslümanlar için hadisler, Kur'an'dan daha önemli ve ciddiye alınması gereken referans.

Bundan daha önemlisi...

Hadisleri İslam'dan çıkarırsanız Kur'an tümüyle ve yüzde yüz çöker.

İslam tarihi dediğiniz şeyin bütün kaynağı o beğenmediğiniz hadislerdir. Kur'an'a bakarsak Muhammed kimdir, nerede doğmuş ve yaşamıştır, ne zaman peygamber olmuştur, hangi savaşları ne zaman yapmıştır, eşleri kimlerdir ve kaç tanedir, çocukları var mıdır vb bütün bilgileri edinebileceğiniz tek yerdir hadis külliyatı. Veya siyer dedikleri külliyat. Siyer zaten Kur'an'la uyumlu olduğuna karar verilmiş hadislerin oluşturduğu külliyat. Sonuç olarak hadis işte.

Kısaca, bir İslam inanırı için hadisleri reddetmek İslam ve Muhammed hakkındaki bütün gerçekleri reddetmekle eşdeğerdir, Buhari de en güvenilir hadis aktarıcılardan biri olduğu için önemlidir. Ateist için değil, inanır için değerlidir. Yoksa ateist n'apsın Buhari'yi, Tırmızi'yi filan...

Muhammed peygamberin hayatına dair bilgiler illahi olmak zorundadır diye bir kaide mi var ? Hadisi reddetmek, bunun doğru olmadığına iman etmektir. Bu kadar basit.

Ateist, buhari ve tırmızi üzerinden islam eleştirisi yaparken adresi doğru kullansın, bütün islam dünyasının inandığı peygamberi bir kesimin görüşleri yüzünden yaftalamasın ! Sadece, o kesimin algısına laf etsin !

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ney yetti mi ? :)

ateistler buhariye iman ettiği için değil onun içeriğine inananlar olduğu için

İMAN ETMEK = İNANMAK

Ben falanca kitabın sahihliğine iman ediyorum.

Ben Ayşe'nin iyi bir hanımefendi olduğuna iman ediyorum.

Ateistler, buhariyi esas alıp hadislerine iman ediyor.

...

Sadece siz değil, genel olarak konuştuğu dili bilmeyen cahil bir milletiz.

evet başta siz bilmiyorsunuz :D ateistler inanmıyor bunariye, ona inanan müslümanlara saçmalıklarını gösteriyorlar sadece.

Link to post
Sitelerde Paylaş
ateistler inanmıyor bunariye, ona inanan müslümanlara saçmalıklarını gösteriyorlar sadece.

Keşke öyle olsa, hiçbir şey demem.

Sadece ona inanan kesimi töhmet altında bıracak şekilde konuşsalar hiçbir sıkıntı yok. Ama adam oradan alıyor bütün islam dünyasını çarşafa dolayıp sövüp kırıp geçiriyor. Bu tutum yanlış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Faydalandığınız kaynaklar aynı.

Tutarlı bir zihnin hepsini kabul etmesi gerekiyor.

Örneğim ben hiçbirini kabul etmiyorum.

Siz bir ediyorsunuz bir etmiyorsun. Dansözlük yani.

İnsanların eleştirilerinize itibar etmesini istiyorsanız DANSÖZLÜĞÜ bırakacaksınız.

Bırakacaksınız ki insanlar sizi SAMİMİ bulup size kulak versin.

Nasıl hiç birini kabul etmiyorsun? Araplar sana Muhammed falan tanrının elçisidir demiş, yazdıkları kitabı da işte bu o tanrıdan geldi demişler, hiç düşünmeden bunları kabul ediyorsun ama yine aynı araplar Muhammed Aişe ile 9 yaşında gerdeğe girmiştir demişler, bunu kabul etmiyorsun. İste asıl dansözlük budur.

Asıl anlamadığım nokta evlatlığının karısına sulanan, bir harem dolusu karısı ve cariyesi olan bir adamın 9 yaşındaki bir çocukla gerdeğe girmesi sizlere neden garip geliyor?

Keşke öyle olsa, hiçbir şey demem.

Sadece ona inanan kesimi töhmet altında bıracak şekilde konuşsalar hiçbir sıkıntı yok. Ama adam oradan alıyor bütün islam dünyasını çarşafa dolayıp sövüp kırıp geçiriyor. Bu tutum yanlış.

Bak, senin İslam'ın hangi mezhebinden olduğun ateistlerin umurunda bile değil, hiç bir ateist İslam'ı eleştirirken falan mezhebi dikkate almak zorunda değil, bize göre biz müslümanız diyen bütün mezhepler İslam'dır. Sana göre olmayabilir, onu kendi aranızda birbirlerinizin kafasını keserek halledebilirsiniz.

5575 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Benî'l-Hâris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü. (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Rumân, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, Ensârdan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, (kuşluk vakti aniden) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm(ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim."
Buhari, Nikâh 38, 39, 57, 59, 61; Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Dâvud, Nikâh 34, (2121); Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937); Nesai, Nikah 29, (6, 82).
Ayrıca bu hadis sadece Buhari'de geçmiyor, Müslim, Ebu Davud ve Nesai'de de geçiyor görüldüğü gibi. Bir de bu Buhari gibi adamlara neden kzııyorsun? Bu adamlar aynı Kuran gibi kendilerinden önce anlatılan bu dine ait lafları derlemişler.
Tekrar sorayım, İslam anlayışına çok sert bir şekilde eleştiri yapılmasını neden sövgü olarak ele alıyorsun?
Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed peygamberin hayatına dair bilgiler illahi olmak zorundadır diye bir kaide mi var ? Hadisi reddetmek, bunun doğru olmadığına iman etmektir. Bu kadar basit.

Ateist, buhari ve tırmızi üzerinden islam eleştirisi yaparken adresi doğru kullansın, bütün islam dünyasının inandığı peygamberi bir kesimin görüşleri yüzünden yaftalamasın ! Sadece, o kesimin algısına laf etsin !

Sana İslam tarihi diyorum, sen kalkmış ilahilikten bahsediyorsun. Hadisleri yok sayarsan Muhammed ve İslam'ın ortaya çıkışı-yayılışı hakkında ne bilebilirsin, onu düşün evvela.

Ayetlerin nüzul sebepleri sonra... Onları nereden öğreneceksin? Hangi ayet niye inmiş, nasıl açıklayacaksın? Tefsirler neye dayanılarak yazılıyor sanıyorsun?

Hiç öyle uyanıklık yapıp hadisler üzerinden de İslam eleştiren ateistlere laf etme. Hadis çöplüğünde debelenenler Müslümanların kendisidir, kadın bu ülkede adet gördüğünde hala "kirlendim" diyorsa, adetliyken eline Kur'an almıyorsa, koca koca adamlar küçük yaştaki çocuklarla evlenebiliyorsa, kuma getirebiliyorsa nedeni o çöplüktür. Ateist de en çok referans gösterilen, en güvenilen hadis aktarıcısını size göstermekte sonuna kadar haklıdır.

İşine geldi mi ayeti desteklemek için hadise sarıl, gelmedi mi ateiste sar.

Yok ya? Başka?

Ayrıca ateist tek tek kişilerle ilgilenip hadisçi mi değil mi diye araştırmaya koyulacak değil, hadis reddeden inanır başlı başına çelişki ve tutarsızlık içinde olduğu için en baştan elenir tartışmadan. Bu tür inanırlar dayatmacıdır çünkü.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu lafın bu kadar uzamasına ve ateist olduğunu iddia eden ahlaksız ruh hastası bir pisliğin de işe bulaşıp sıvaşmasına filan hiç gerek yoktu.

Ne allah var, ne muhammed, ne de ayetleri ve hadisleri... Hepsi külliyen yalan ve uydurma. İslam dini tümüyle bir yalanlar ve uydurmalar yumağı. Biz muhammed 9 yaşında kızı nikahlamış filan diye eleştirmiyoruz. Bu müslümler böyle bir din, böyle bir peygamber yaratmışlar kendilerine diyoruz.

Bu kadar yani, bundan başka bir şey değil. Bizim ayet eleştirmemiz ile hadis eleştirmemiz arasında en küçük bir fark yoktur. O da uydurma, bu da uydurma. Onu eleştirmekle bunu eleştirmemiz arasında en küçük bir fark bulunmuyor. Ne yahu! Ayeti eleştirince allaha inanmış mı oluyoruz, bu ne saçmalık böyle? Hadisi eleştirince muhammede buhariye bota püsüre niye iman etmiş olalım, bu kadar salakça bir iddia mı olur!

Hayır ateizme karşı bu kadar mı acizsiniz anlamıyorum. Getirdiğiniz suçlamaya kargalar gülmez bile! Neymiş ateistler buhariye iman ediyormuş! Yok ya! Anan mı güzel senin yahu! Her aklına geleni döşenip yazacak kadar salak mısın yoksa! Hiç kusura bakma, saçma sapan şeyler yazarsan sana o saçma sapan laflarını ağzına geri sokup gerinden çıkarırlar burada... Saçma sapan suçlamalarda bulunurken düşüneceksin bunları...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hayır şimdi islam toplumlarında basbayağı bildiğin çocuk nikahlama yasal ve meşru, normal kabul edilmez de, sadece bakarsın buhari'de böyle bir hadis olur, o zaman dersin ki "yok arkadaş, bu uydurma hadis yüzünden müslümleri eleştirme!"

Koca koca Suud şeyhülislamlarının, koca koca sarığı kafasından büyük kara sarıklı bir ülkenin kaderine hükmeden İran mollalarının fetvaları olmaz, 9 yaşında kız nikahlanabilir demezler, üstelik kuran denen çöl yağmacılarının el kitabında adet görmemiş kızları boşamaktan bahsetmez, o zaman tamam. Biz de bunlar hadiste de var demeyelim.

Kuran'da var, adet görmemiş kızı boşamaktan bahis... Yetim zavallı kız çocuklarını nikahlamaktan bahis... Bir buhari hadisi mi battı gözüne mi, tek harf farkıyla başka yerine mi be salak! Zırvalamanın bu kadarına her lafı hak ettin sen de, bakma...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Saçmalama bilader. Ahlaksız ruh hastası pislik diye sana demediğimi çok iyi biliyorsun. Yanıt veremeyince böyle anlamazdan gelme sahtekarlıklarına başvurman çok aciz olduğunu gösteriyor. Benim kime ruh hastası pislik dediğim gayet belli, sana demediğim ise son derece kesin. Sen nerenle okuyorsun, gözünle mi tek harf farklıyla başka yerinle mi! Ateist olduğunu iddia eden dediğimi de mi okumadın, kör müsün aşırı miyop musun!

Hata tümüyle sende, saldırgan ve suçlayıcı üslupla başlık açıyor saçmalıyorsun. İnsan gibi buharinin yazdığı doğruysa siz muhammedin yaşamış olduğuna inanmış olmuyor musunuz diye insan gibi bir üslupla soramaz mısın!

Böyle sorsaydın insan yerine konur, insan gibi yanıtlar alırdın.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Gençler... Bana bir şey öğrettiniz. Şurada hiçbirinize konu başlığında(KONU BAŞLIĞINI VE İÇERİĞİNİ YAZARKEN) ne hakaret ettim ne küfür ancak bana etmediğiniz küfür, yapmadığınız hakaret kalmadı.

Halbuki ben kimseye hakaret etmeyen bir konu açtım. Neden benimle insan gibi konuşmak yerine böyle bir üslubu seçiyorsunuz. Benimle bu tonda konuşup sizinle muhattap olmamı mı bekliyorsunuz ? Burada bana adamakıllı, doğru dürüst yazan bir tek kişiye bile onur kırıcı bir tek laf etmem. Bazılarınıza gene bir nebze tutarlı olduğu için cevap veriyorum ama bazılarınız sadece köpek gibi havlıyor. Çocuk gelmiş (çocuk gerçekten çocuk, 15 yaşında bile yoktur zannımca) küfür ediyor bana, basit bir yazıdan ötürü.

Gördüğünüz gibi, ateist olmak bağnaz olmamak anlamına gelmiyor. Şu yukarıda copy paste yaptığım zihniyet ile, biz osmanlı toruyunuz akıllı olun hımınaaa diyen zihniyet arasında zerre fark yok ha. Aynı cehalet. Zannediliyor ki ateist olmak insanın gözünü açar, bağnazlıktan kurtarır... yanlış ve siz bu yargının yanlış olduğunun en büyük kanıtısınız. İnanın bana o gezi parkında Ali İsmail'i öldüren esnaf zihniyetinden zerre farkınız yok, aynısınız.

Mağdur edebiyatı yapıyor şimdi de saf

tarihinde aykırıteolog tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tahrim/1. Ey peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak, Allah’ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Muhammed'e helal kılınan ama Muhammed'in eşleririn rızasını arayarak kendine haram kıldığı şey nedir?

Bu soruya hiç hadise başvurmadan cevap verebilecek bir müslüman var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adam Kuran'ı kabul ediyor ama hadisi kabul etmiyor Kuran sanki çok güvenilir bir kaynakmış da Buhar,ye laf etcekmiş Buhari de düşünmüş işte oturayım da Kuran'ı nasıl boazayım hadis uydurayım diye bu kadar ahmak olamaz bir insan olamaz hayır olamaz ama oluyor.

Kur'anı kabul ettiğimi kanıtla. Kanıtlayamıyorsan benden ifaden için özür dile, eğer kuranı kabul ettiğimi bir tek yerde dediysem ben de çıkıp senden özür dileyeceğim. Var mısın delikanlı olmaya ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'anı kabul ettiğimi kanıtla. Kanıtlayamıyorsan benden ifaden için özür dile, eğer kuranı kabul ettiğimi bir tek yerde dediysem ben de çıkıp senden özür dileyeceğim. Var mısın delikanlı olmaya ?

Burda gelip yok işte Müslümanlara haksızca hakaret etmeyin onların da iyileri var yok işte aslında hadisler yalan ''Gerçek İslam bu değil'' yok işte Kuran'ı eleştirin hadisler uyduruk diyip bi de üstüne ANTİ-ATEİST gibi bir hezeyanla fikirdaşlık amiyane tabirle dötdaşlık yaparsan bir de ateistlere Buhariye iman ediyonuz gibi dötten laflar uydurup atarsan bu forumda Kuran'ın hadissiz ya da siyersiz ya da sünnetsiz anlaşılabileceğini iddia edersen ayarı yersin seni Müslüman da görürüz Kuran mücahidi de hiç geveleme.

1400 yıldır toplumun anasını ağlatan bir dine sen şimdi çıkıp aslında haksız yere eleştirmeyin onlar sadece küçük bir kesim aslında İslam hadissiz o kadar da kötü değil cici diyorsunn.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kur'an. Bu kadar basit. Ha ama eğer arapça bilmiyorsan eleştirin amatör olmaya mahkumdur. Ben çıkıp William Shakespeare'i eleştirsem ama ingilizce bilmesem ne dersiniz ? Yanlış çevirilerden kaçınmak için tek çare çok iyi arapça öğrenmektir. Kendini müslüman addeden herkes kur'ana iman etmektedir o halde bu insanların hepsini ancak kur'anla eleştirebilirsin. Profesyonel eleştiriler içinse dönemin arapçasını çok iyi bilmen lazım. Ciddi iş böyle yapılır.

Katılmıyorum. Mesela ben onun Almanca, İngilizce ve Türkçe tercümelerini okudum. Üç aşağı beş yukarı hepsi aynı. Kaldı ki, o tercümeleri yapanlar Arapça bilen uzmanlardır. Bir yerlerinden uyduracak değiller. Şüpheniz varsa, benim gibi elinize geçen yerli yabanci tüm çevirileri alıp okursunuz. Bu yüzden pekala o çevirilere dayanarak eleştirimi yaparım, hem de profesyonelce.

Zaten onu eleştirmek için, yüzyıllar sonra kaleme alınan eserlere hiç gerek yok bence.

O bir insan ürünüdür, bu bir inanç falan değil, bilakis kesin doğru bir bilgidir.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...