Jump to content

kitabın yarısına iman...


Recommended Posts

Suphe etmeden tam iman olmaz. Allah isteseydi şüphe diye birsey vermezdi. Şüphe edelim araştiralim en sonunda onu bulalim istiyor gibi.

Gizli bir hazineydim bilinmeyi istedim diyor ya hani kutsihadis.

Kolay gelen kolay gider.

Zor gelen zor gider. Onu bulmak icin zorluk cekeceksin, supheye duseceksin, aci cekeceksin... öyle kolay degil...

Ha... avam vardir, saf temiz sorgulamadan inanir, hayirli işler yapar. Onunda allah katinda yeri guzeldir elbet. Ama işte

bilmek ızdıraptir demişler.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 187
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Duha suresi, tarafsız bir okuyucuya duygusal gelebilecek belki de tek sure. ancak burada sadece peygambere hitap var.  

"Rabbin seni terketmedi" diyerek, "Allah benim yanımda" mesajı da veriyor.

 

Yine aynı surede "yetimi ezme" diyor (93/9) herhalde böyle bir durum yaşanmış ve tepki almış ki "yetimi ezme" diyor. böylece çevresindekiler için değil, Allah dediği için kendini toparlamış olacak.

Ayrıca cihat emirleriyle yetimliğe sebep olan da zaten en başta dinin kendisidir.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, nefes yazdı:

 allah katinda yeri

 

:D Kaçıncı katta oturuyor bu allah? Yöneticiyim diye aidat mı ödemiyor maaşı mı var?

 

Ne allah katı da ne yallah yatı yahu! :D Şu sözlerinizin ateistlere ne kadar komik ve saçma geldiğini bir bilseniz! Bu taraftan bakamıyorsunuz, bu taraftan bir bakabilseniz anlardınız ne kadar komik olduğunuzu. Hayır bu allah ne iş tutar, ne halta yarar? Gönderdi dediğiniz Kuran bozuldu işe yaramaz diyorsunuz. E ne bot yedi o zaman bu allah be? Bir işe yaradığı yok, kitabı beş para etmez, e ne bota yarar bu?

 

Yaramadığından vazgeçtik, kitap diye gönderdiği zırva insanları düşmanlaştırıyor, ayırıyor, savaştırıyor. Zararından başka bir haltını görmedik. Suçu meşrulaştırmak için kalkandan, kılıftan başka bir şey değil. Ne allahı ne yallahı yahu? Bu salak embesil allah "lan ben bu kitabı filan göndermeyeyim, bozuyorlar ondan sonra ona dayanarak yemedikleri bot kalmıyor" diye düşünemeyecek kadar geri zekalıysa siz ne umuyorsunuz bu idyottan?

 

Göndermesin babam, ona aman ya allağam bize bir kitap yaz noolur diye yalvaran mı oldu! İstemiyoruz, kitabını da kendini de! Zorla mı babam, istemiyoruz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte bu Müslümler böyle kendilerini kurnaz sanan aptallar oldukları için bunlardan hoşlanmıyorum. Hoş cici görünmek için amana efenim tabii Kuranı bozmuşlar, aaah aaah bozulmadan önce ne mükemmeldi bilseniz ammaaa ammaaa... (Yine Eşofmanlı Şevket hocaya bağladık! :D ) O Ayten kızımıııız! :D Gene rahat durmuyor! :lol: Ayten kol kadar selfi çubuğuylan... Selfisini çekmekle meşgul! Dünya umru değil! :lol:

 

Neyse diyeceğim bunların bu kurnaz geçinmeleri, tavizler verip haklısınız aynen öyle Kuran berbat bir şey filan deyip sonra dini yemediniz tasavvuf yer misiniz diye iğrenç teklif öne sürmeleri çok itici. Ülen tasavvufu ne edeyim ben, dinden ne farkı var? Hatta tasavvuf dinden de berbat! Ne idüğü belirsiz daha saçma sapan bir sürü uydurma.

 

Zırva zırva olduktan sonra ne isim altında pazarlarsan pazarla, değişir mi! Yine zırva, yine zırva. Allahmış yallahmış, bir bot biliyorsa bu allah tek başına canı sıkılmasına bir çare bulsun da eğlenmek için bizimle uğraşıp durmasın! Kendine bir allahe mi yaratacak, çoluk çocuğa mı karışacak, ne bot yiyecekse yesin de bizi rahat bıraksın!   

 

Lan olum bakın biz burada deist filan değiliz, ateistiz ateist! Siz ateist nedir bilir misiniz? Deist olsak da bize din olmadı tasavvuf verelim deseniz! Ateistiz olum, ateist ne demek bir öğrenin artık ya! Adam iki metre on santimim diyor, siz çok güzel boy uzatıcı haplarımız var bir deneyin diyorsunuz! Lan olum bir metre on santim demedim, iki metre on santim dedim alooo! :lol:  

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 hours ago, Türk Ateist said:

 

Mesela şu ayet gerçekten çok güzel ve etkileyici. Her dine uygun, bu anlamda evrensel.

 

"Duha 3: Rabbin seni terketmedi, sana darılmadı da."

 

Kötü bir iş, bir hata yapıp da vicdan azabı duyan, kendini yalnız ve çaresiz hisseden inançlı kimseye muhakkak çok iyi geliyordur. 

Beğendiğim ender ayetlerden. Güzel düşünülmüş. 

Bir ayeti daha çok etkileyici bulur ve beğenirim ama ateistler kızar şimdi, o yüzden yazmayayım. :)

yani sizin gibi bir ateistten  böyle ifadeler görmeye pak alışık değiliz...

 

dikkat edin ateistlik bozulmasın ...

 

ateisliğiniz kabul olmaz bakın sonra...

 

imansızlık tazelemeniz gerekebilir...

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, kirec yazdı:

yani sizin gibi bir ateistten  böyle ifadeler görmeye pak alışık değiliz...

 

dikkat edin ateistlik bozulmasın ...

 

ateisliğiniz kabul olmaz bakın sonra...

 

imansızlık tazelemeniz gerekebilir...

 

Yok güzel birkaç şey gerçekten var, ateist olarak gayet beğeniyorum. Örneğin peygamberin temizlikle, temiz olmakla ilgili çabalarını da çok beğenir ve takdir ederim. Kur'an'da değilse de hadislerde de gayet güzel birkaç bir şey var, bunların başında "Komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisi gelir. Çok sevdiğim bir-iki ilahi de vardır mesela, arada bir dinlerim. 

 

Ateistiz de bu yazılanlar neticede Allah işi değil ki. Senin benim gibi insanlar, insanlık içinden üretmişler bunu. İçinde güzel şeyler olması gayet doğal, keşke daha çok olsaydı da biz de kızıp eleştiremeseydik...

 

Ama bu Duha 3 harbiden de çok güzel. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 saat önce, nefes yazdı:

Burda ateist olmayanlar da var. Yaz:)

 

Ateist olmayanlar da var di mi? :)

Aslında geçmişte ateistler "Kur'andaki beğendiğiniz ayetler" gibi bir başlık açmıştı, bir dolu ateist arkadaş beğendikleri ayet ve hadisleri paylaşmıştı. Bulmakta biraz zorlanmak gibi bir sorun olsa da böyle ayet ve hadisler var tabii. Her dinin kitabında var. 

 

Beğendiğim diğer ayet Bakara 233. İlk iki cümle inanılmaz güzeldir. Fakat bu ayeti benim beğendiğim şekilde beğenmek veya anladığım şekilde anlamak için İslam'la pek ilgisi olmayan bir kişi olmak gerekebilir, zira ayet ve Müslüman kişideki anlamı bir hayli sorunludur aslen. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 hours ago, nefes said:

Suphe etmeden tam iman olmaz. Allah isteseydi şüphe diye birsey vermezdi. Şüphe edelim araştiralim en sonunda onu bulalim istiyor gibi.

Gizli bir hazineydim bilinmeyi istedim diyor ya hani kutsihadis.

Kolay gelen kolay gider.

Zor gelen zor gider. Onu bulmak icin zorluk cekeceksin, supheye duseceksin, aci cekeceksin... öyle kolay degil...

Ha... avam vardir, saf temiz sorgulamadan inanir, hayirli işler yapar. Onunda allah katinda yeri guzeldir elbet. Ama işte

bilmek ızdıraptir demişler.

 

Kısa devreli düşünceler bunlar. Önden, arkadan; her yandan.

Düşünmeye her daim insansı yanılgılar ve buna bağlı insansı benzetmelerden yola çıktığınız üzere, yine her daim -uslamlamanız kendi içerisinde tutarlıymış gibi  gözükmekle birlikte- aslen yanlış sokağa çıkıyorsunuz.

 

1- Şüphe etmeden iman olmaz ne demek?

Ya şüphe edersin ya iman. İkisi bir arada olmaz. Şüpheden kurtulman için net, objektif nesnel bilgiler, kanıtlar gereklidir ki, onları bulduğun vakit zaten "bilirsin". İmana yer kalmaz. Yani ya bilmek ya da şüphe etmek durumundasın. Her iki durumda da imana, yani inanmaya bir yer kalmıyor. İzahı nedir bunun? Tanrı devrelerimizi yaktırmak içün mü yaratmış bizi?

 

2- Bilinmeyi istemek ne demek; alim-i ve kadir-i mutlak tanrı için? İstemek, arzu etmek, hele hele bilinmeyi falan istemek; sınırlı, kısıtlı ve aciz mahluklar içindir. Eksiksiz, sınırsız ve kısıtsız tanrı için değil. Tanrınızın nasıl olup da hem kadir-i ve alim-imutlak, hemi de istek, arzu ve beklenti içinde olmasını bir izah edebilir misiniz rica etsem?

 

3- Tanrı sınavı acı çekmesiz ızdırapsız cehennemsiz falan düzenleyemez miydi? Kadiri mutlak olduğuna göre alasını da yapardı. Ama yapamamış. Ya da yapmamış. İnsansı benzetmelere dayalı akıl yürütmeleriniz size bunu pek de olağanmış gibi gösterebilir ama durum gerçekte aynen bundan ibaret: yapamamış ya da yapmamış. Neden? İzah? Ona aklımız sırrımız ermez faslan diyecekseniz baştan söyleyeyim: bu şekilde tanrıya ulaşmış falan olmuyor, onu aslen akıl ve mantık dışı, işin hülasası akılsız ve mantıksız bir inanç haline getirmiş oluyorsunuz.  savunamayacağınız şeylere inanın. Peki. Ama onları "savunmayın"..

 

Velhasılı, yaptığınız her benzetmede, her bir 'sözde' akıl ve mantık yürütmesinde tanrınızı insanlaştırıyor, aciz insanla bir tutuyor ve onun seviyesine düşürüyorsunuz. Sanıyorsunuz ki bu tarz projeksiyonlu (insandan hareketle tanrıya projeksiyon) akıl yürütmeleri ile çok mantıklı yerlere varıyorsunuz.. Ama görüldüğü üzere vaziyet bambaşka. Bu, hem akıl yürütmelerinizin hepsinin baştan aşağıya hatalı olduğu, hem de onun(tanrının) insan tarafından kendi hayal gücünün sınırları dahilinde yaratıldığına dair en güzel göstergelerden biri.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Türk Ateist yazdı:

Beğendiğim diğer ayet Bakara 233. İlk iki cümle inanılmaz güzeldir.

 

Yanlış numara vermedin değil mi? İnek 233 te emzirmeden bahseder. Bunun neresinin inanılmaz güzel olduğuna çok güldüm doğrusu! Komiklik olsun diye mi yazdın diye tereddüt ettim. İfadeler pek açık olmasa da çocuğun ve annenin geçiminin iki yıl boyunca baba üzerine bir görev olduğundan bahsediyor. Ne deseydi, zırnık koklatmayın aç gebersinler mi diyecekti! Bebek var ortada yahu! Böyle vicdansızca bir şey yazarsak yarattığımız dini beğenmezler benimsemezler diye çekinirler, tabii geçimlerini sağlayın yazacaklar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, Türk Ateist yazdı:

temizlikle, temiz olmakla ilgili çabalarını da çok beğenir ve takdir ederim.

 

Ben saçma buluyorum. Aptes denilen şeyin temizlikle bir alakası yok. Temizliğe dikkat eden biri (örneğin ben) günde yirmi kere elini yıkar zaten. Dikkat etmiyorsa aptes almasının bir yararı olmaz.

 

Zararı bile olur. Neden mi, çünkü aptes alıyorum nasılsa diye elini aptesten aptese yıkıyor olabilir. Boy aptesi için de geçerli bu ve daha da vahim. Nasıl olsa boy aptesi alırım diye bir hafta yıkanmayabilir. Ben yazın her gün yıkanmazsam kesinlikle rahat edemem. Hatta sıcağa göre günde defalarca duş alabilirim. Sakaldan nefret ederim, uyuz olurum traş olmazsam. İslam bu konuda bana sıfır derecede hitap ediyor.  

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, democrossian yazdı:

 

Yanlış numara vermedin değil mi? İnek 233 te emzirmeden bahseder. Bunun neresinin inanılmaz güzel olduğuna çok güldüm doğrusu! Komiklik olsun diye mi yazdın diye tereddüt ettim. İfadeler pek açık olmasa da çocuğun ve annenin geçiminin iki yıl boyunca baba üzerine bir görev olduğundan bahsediyor. Ne deseydi, zırnık koklatmayın aç gebersinler mi diyecekti! Bebek var ortada yahu! Böyle vicdansızca bir şey yazarsak yarattığımız dini beğenmezler benimsemezler diye çekinirler, tabii geçimlerini sağlayın yazacaklar.

 

Evet, yanlış numara vermişim, özür dilerim. Bakara 223 yazacaktım, 233 yazmışım. 

"Kadınlarınız sizin tarlanızdır, o halde onlara dilediğiniz gibi varın" diyen kısmı çok güzel buluyorum ama Müslüman kafasıyla değil tabii. 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, democrossian yazdı:

 

Ben saçma buluyorum. Aptes denilen şeyin temizlikle bir alakası yok. Temizliğe dikkat eden biri (örneğin ben) günde yirmi kere elini yıkar zaten. Dikkat etmiyorsa aptes almasının bir yararı olmaz.

 

Zararı bile olur. Neden mi, çünkü aptes alıyorum nasılsa diye elini aptesten aptese yıkıyor olabilir. Boy aptesi için de geçerli bu ve daha da vahim. Nasıl olsa boy aptesi alırım diye bir hafta yıkanmayabilir. Ben yazın her gün yıkanmazsam kesinlikle rahat edemem. Hatta sıcağa göre günde defalarca duş alabilirim. Sakaldan nefret ederim, uyuz olurum traş olmazsam. İslam bu konuda bana sıfır derecede hitap ediyor.  

 

İyi de bunlardan sözetmiyorum ki. Adamlar 1500 sene önce çölde, susuz yaşıyor ve pisler. Böyle bir toplumu bir şekilde temizliğe özendirmeye çalışmak bence çok önemli ve değerli. 

Yoksa şimdi abdest dediğin şey pislik ve mikrop üretmekten başka bir şeye yaramaz, abdest deyince ortalık yerde çoraplarını çıkarıp ayak yıkayan ve sonra o ıslak ayaklara o çorapları hemen geri giyen, sümküren filan adamlar geliyor. Bunları yazarken bile şu an nasıl zorlandım anlatamam...

Ama işte bir buçuk asır önce iş böyle değil. Hiçbir şey bulamazsan temiz kumla elini ayağını temizle demiş adamlar. Bunu da günde beş kere yapmaya zorlamışlar resmen. Tuvalete üç taşla gidin filan demesi de bu anlamda iyi. Basbayağı dört koldan temiz olmaya zorlamışlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 16.01.2016 at 07:19, kirec yazdı:

al şu kitabı bu allahın emirleri bunların hepsine iman et kurtul...

Ya bi dakka neden hepsine inanmam gerekiyor...

okusam baksam da arasından iyi güzel bulduğuma inansam olmaz mı...

Olurmu len öyle şey...

Ya hepsine inanacaksın ya hiç birine...

Kireç çoktandır yoktun bir geldin pir geldin. senin anlamatına göre   sanki  bir  mağazaya girdin beyendiyini  aldın  hayırlım işler  deyip çıkıyorsun :lol: oldu işine gelen kurandan ayet seç al git tervatan incilden beyendiyini al pekiyi sen hangi dine mensupsun  söylermisin

Link to post
Sitelerde Paylaş
44 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

İyi de bunlardan sözetmiyorum ki. Adamlar 1500 sene önce çölde, susuz yaşıyor ve pisler. Böyle bir toplumu bir şekilde temizliğe özendirmeye çalışmak bence çok önemli ve değerli. 

Yoksa şimdi abdest dediğin şey pislik ve mikrop üretmekten başka bir şeye yaramaz, abdest deyince ortalık yerde çoraplarını çıkarıp ayak yıkayan ve sonra o ıslak ayaklara o çorapları hemen geri giyen, sümküren filan adamlar geliyor. Bunları yazarken bile şu an nasıl zorlandım anlatamam...

Ama işte bir buçuk asır önce iş böyle değil. Hiçbir şey bulamazsan temiz kumla elini ayağını temizle demiş adamlar. Bunu da günde beş kere yapmaya zorlamışlar resmen. Tuvalete üç taşla gidin filan demesi de bu anlamda iyi. Basbayağı dört koldan temiz olmaya zorlamışlar.

Cahiliye Devri diye yutturulan ama aslında alakası olmayan Islâm öncesi Araplar pislikten kırılmıyordu.

tarihinde Desert Wind tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
17 minutes ago, güven said:

Kireç çoktandır yoktun bir geldin pir geldin. senin anlamatına göre   sanki  bir  mağazaya girdin beyendiyini  aldın  hayırlım işler  deyip çıkıyorsun :lol: oldu işine gelen kurandan ayet seç al git tervatan incilden beyendiyini al pekiyi sen hangi dine mensupsun  söylermisin

 

Açık büfe :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
49 dakika önce, Türk Ateist yazdı:

 

Evet, yanlış numara vermişim, özür dilerim. Bakara 223 yazacaktım, 233 yazmışım. 

"Kadınlarınız sizin tarlanızdır, o halde onlara dilediğiniz gibi varın" diyen kısmı çok güzel buluyorum ama Müslüman kafasıyla değil tabii. 

 

 

Bu eski mitolojilerden gelen bir şey.  Kadın toprakla tarlayla özdeşleştirilir erkek de tohum. Bunda ilkel bir söz dışında bir şey görmek için baya uğraşmak lazım.  Demiştim daha önce Kurandaki en dişe dokunur ayet Maide 32'dir onun da başında ben yazmadım diye bas basbağırıyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'da bir tane idare eder söz var o da çalıntı: 

 

Maide 32 - Bunun içindir ki, İsrâiloğulları'na: "Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur" hükmünü yazdık (farz kıldık). Şüphesiz ki onlara peygamberlerimiz açık delillerle geldiler. Yine de bundan sonra onların birçoğu yeryüzünde aşırı gitmektedirler.

tarihinde Desert Wind tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
17 dakika önce, Desert Wind yazdı:

Cahiliye Devri diye yutturulan ama aslında alakası olmayan Islâm öncesi Araplar pislikten kırılmıyordu.

 

Su yok. Kabilelerin durmadan birbirine baskın yapıp el koyma nedenleri su ve yiyecek. Çöl ortamında hayatta kalmaya, hayat kurmaya çalışan ilkel toplum bu. İslam'la veya Cahiliye Devri diye yutturulan İslam öncesi Araplarla ilgili dini bir sorun değil bu. Dine girmesi ayrı mesele. Belli ki o civar insanını temiz olmaya zorlamışlar, bu da son derece doğal. 

 

12 dakika önce, Desert Wind yazdı:

Bu eski mitolojilerden gelen bir şey.  Kadın toprakla tarlayla özdeşleştirilir erkek de tohum. Bunda ilkel bir söz dışında bir şey görmek için baya uğraşmak lazım.  Demiştim daha önce Kurandaki en dişe dokunur ayet Maide 32'dir onun da başında ben yazmadım diye bas basbağırıyor. 

 

Ben de zaten senin ilkel dediğin o doğallığı, kadın erkek ilişkisinin bu doğal ve sofistike anlatımını seviyorum. Eski mitolojilere dayanması güzelliğini değiştirmez, ben de zaten Kur'an'a özgü veya orijinal filan demedim.

Kaldı ki Müslümanlar Bakara 223'ü benim anladığım gibi yorumlamazlar, tefsirler vs son derece kirlidir, bayağıdır. Kadın özgür değildir, seks kirli bir şeydir çünkü.

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 dakika önce, Desert Wind yazdı:

Kuran'da bir tane idare eder söz var o da çalıntı: 

 

Maide 32 - Bunun içindir ki, İsrâiloğulları'na: "Kim, bir cana kıymayan veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayan bir nefsi öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir nefsin yaşamasına sebep olursa, bütün insanları yaşatmış gibi olur" hükmünü yazdık (farz kıldık). Şüphesiz ki onlara peygamberlerimiz açık delillerle geldiler. Yine de bundan sonra onların birçoğu yeryüzünde aşırı gitmektedirler.

 

Sen Kur'an'la bozmuşsun kafayı. Onun alıntı çalıntı olduğuyla bozmuşsun ama bunun nasıl yapıldığını da bilmiyorsun. O yüzden ön yargısız bir ateist gibi bakabilmen de anlayabilmen de mümkün değil. 

 

Bütün dinler çalıntı. Hepsinin kökeni bir yerlere gidiyor, hiçbiri orijinal değil. Kur'an ise en son yaratılan din olduğu için kendinden öncekilerin toplamı. Ama sana şunu söyleyeyim, Kur'an'da yazan ve kendinden önceki semavi dinlerde geçen ayetlerin üstünde bu kadar ısrarlı durmak çok yararlı değil. Çünkü Müslümanlar,  her ne kadar değiştirilmiş olsa da diğer iki büyük dinin de Allah kelamı olduğuna inanır ve tekrarlardan rahatsızlık duymazlar. 

 

Senin kaçırdığın şey, günümüz Müslümanının da evrildiği, ateist argümanlara karşı yeni savunmalar geliştirdiği ve onlardan etkilenmediği. Piştiler adamlar.

Ben Müslüman olsam ben de öyle yapardım. O yüzden Kur'an saçmalığını diğer iki saçmalık olan Tevrat ve İncil'le yıkamazsın. Onlar da Allah kelamı çünkü. O ikisi yetmediği ya da değiştirildiği için Allah üçüncüyü gönderiyor, o yüzden diğer ikisinde olan ayetlerden bazılarının burada da yer alması onlar için çok doğal. Bu üç din de aynı yerden çıkıyor; Ortadoğu ilkelliğinden. Gidilecek yer çok daha öncesi velhasıl. Yani Müslümanlar o ayetleri alıntı çalıntı yaptı da Musevi'ninki gökten mi indi?

Kabaca açıkladım şimdi.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...