Jump to content

Keşke türkiyede doğmasaydım...


Recommended Posts

Bunu demek için bir çok sebep var

1-Eğitimsizlik:Doğru düzgün eğitim yok özel okulda okursan parayla geçirirler seni.Türkiyede zaten eğitimsizlik hat safhada ve daha ne yazsam bilemedim

2-Saygısızlık:Ülkede insana,doğaya,çevreye ve hatta yaşama bile saygı yok,üstelik farklı kültüre veya dine bile milletin zerre saygısı yok

3-Adaletsizlik:Evet adaletsizlik,bu ülkenin en beter sorunlarından biri.Elin gavat suriyelisi bedava üniversite hakkına sahipken bizim türkler üniversiteye para saçmak zorunda.Ülkede lise mezunu patronlar var ama master yapan bir adamı simit satarken bile görebiliyoruz bu ülkede

4-Zorunlu askerlik:Ulan yabancı ülkelerin çoğunda profesyonel askerlik var bizde neden zorunlu askerlik bilmem nesi var? saçma sapan olaylar yüzünden masum insanlar ölüyor yazık lan

5-Yobazlar:Bu yobazlar yüzünden ülke hor görülüyor ve küçümseniyor.Bu şerefsizler namus,günah gibi etkenlerle geçinip hurileri z..mek için iyilik yaparlar

6-Çok bilmişlik:Herkesin her şeyi bildiğini zannedip ahkam kesmesi

7-Devlet sorunları:Devletin sürekli başında durması,internet sitelerini devlet istediği zaman kapatıp açması ve niceleri

8-Değersizlik:Herşeyin baştan savma olması ve sana kendini sürekli olarak değersiz-önemsiz hissettirmesi

9-Cinsiyetçilik: .....................Bunu geçiyorum bile

10-Şiddet:Şiddete meyilli ve herşeyi kaba olan bir ülke olması

11-İki yüzlü ahlak anlayışı:Herkesin birbirini ayak üstü z.kip birbirine ahlak satması

12-Şanssızlık ve:Aptal bir ailenin elinde doğup küçük yaşta adam gibi olup bir sürü yükün altında ezilen çocuklar.Kimsenin hayatını yaşayamaması ve kültüründen uzak yada fantastik şeyleri yapamaması

Daha çok var ama yazmadım... Benim gibi ülkeden defolup gitmek isteyen var mı ?? Yorum yazarsanız sevinirim...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 67
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kendinizi bu kadar küçültmeyin. Türklerin kökeni Asyadır ve Asyalılar aslında zeki insanlardır. Avrupalılardan zekidirler. IQ'ları daha yüksektir.

Ama önemli olan akıllı ve zeki olmak değildir. Onlarla ne yapıldığı çok daha önemlidir.

Önce kendimizi tanıyalım. Kendimizi doğru tanırsak ilerde düzelebiliriz..

Türklerin en büyük sorunu ahlak bazındadır. Ahlaksız bir milletiz. Bunu kabul edelim ve düzeltmeye çalışalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

2002 yılından beri önce abd sonra ab'de yaşamış, altı ay askerlik yapmış, ve şimdi türkiye'ye dönmekte olan biri olarak Seneca ile cevap vereceğim. Seneca aşağı yukarı şöyle diyor:

"Bu kadar uzun bir gezginliğin ve manzara değişikliğinin melankoli ve depresyonunu atman için işe yaramadığına gerçekten şaşırıyor musun? İhtiyacın olan hava değişimi değil karakter değişimidir. Nereye gidersen git yanlış zihniyetin de seninle gelecektir. Socrates birisine şöyle demiştir: 'seyahatlerinin sana iyilik getirmediğne nasıl şaşırabilirsin? Kendini de götürüyorsun ki!' Başka ülkelerde yeni çevrelerde olmak ve yabancı şehirlere aşına olmanın sana nasıl bir yardımı dokunabilir? Bütün bu savrulmanın pek işe yaramaz olduğu gözükecektir. Eğer bütün bu kaçışın sana neden yardım edemeyeceğini bilmek istiyorsan bunun cevabi basitçe şudur: kendin ile birlikte kaçıyorsun. ruhundaki (zihniyetindeki) ağırlıkları bırakman gerek. Bunu yapmadığın sürece hiç bir yer seni tatmin etmeyecektir.
Ezici bir ağırlıktan kurtulmak için sağa-sola koşuşturuyorsun halbuki bu koşuşturmanın kendisi dertlerine dert katıyor.
Ama kendini acılardan/dertlerden arındırdığın zaman, her yer değişikliği bir haz halini alır. Dünyanın kenarına bile sürülsen, kendini dünyanın en kötü yerinde bile bulsan, o yeri - nasıl bir yer olursa olsun - rahat bir yer olarak bulursun. Nereye gittiğin, gittiğin yere ne tür bir insan olarak vardığın kadar önemli değildir. Bu yüzden dünyanın herhangi bir köşesine kalbimizi vermemeliyiz. Şu yargıyı benimsemeliyiz: 'ben dünyanın belli bir köşesi için doğmadım. bütün dünya benim anavatanımdır.' Bu gerçeği açıkça görürsen eskisinden sıkıldığın için yeni yerlere gitmenin neden hep hiçbir şeye yaramadığını görürsün. Evinde olduğunu bilseydin ilk ortaya çıktığın yer senin tatmin ederdi. Yani, yeni bulduğun bir yeri iyi hayat için diğeriyle değiştirmek yerine o iyi hayatın heryerde mümkün olduğunu görmek lazım."
Marcus Aurelius da kendi kendisine benzer şeyler söylüyor (ve bu adam o zamanın dünyasının en güçlü adamı): "Biliyorum, deniz kenarı, sakin yerler, uyum içinde yaşayabildiğin bir milletin arasında olmak istiyorsun. ama bunlar en basit insanın isteyeceği şeyler. Çünkü nerede olursan ol her zaman hendi içinde inzivaya (sükunete) çekilebilirsin. İçine konduğumuz halk da hayatta payımıza düşen şeylerden birisidir. Şükretmemiz lazım diyor. Insanlar birbiri için vardır, eller, kollar, gözler gibi birlikte hareket etmek için vardırlar. Çünkü aynı evrenden yapılmışlardır ve kısa süreliğine var olup sonra tekrardan restore olurlar (ölmenin stoacasıdır bu :) ).Bu doğayı anlamayan ve ona aykırı yaşayanlar bunu cehaletlerinden yapmaktadırlar. Ya onlara öğret, olmuyorsa kabul et ve onlarla yaşa."
Biraz kolaj-derleme gibi oldu ama benzer düşünceler Zeno, Epictetus, ve bütün diğer stoa dini/felsefesinin takipçilerinde var.
Not - bu tavsiyeler 30-35 yaşından küçükler için değildir. Onların anlamasını beklemiyorum. zaten stoalılık dini gençler için değildir. Tırnak içindeki kısımlar bire bir tercüme değildir. Bu kişilerin söylediklerinden yaptığım bir karmadır.
tarihinde Yer Su tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizim aradığımız çözüm yalnız bu ahlaksız ülkeden kaçarak kurtulmak değil.

Bizim aradığımız çözüm kendimizden kurtulmak..

Nereye kaçarsak kaçalım, Türk Müslüman aslımız bizi izliyor. Bizimle beraber geliyor. Ondan kurtulamıyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de öyle düşünüyorum şu okulu bitireyim ve çok iyi para kazanayım (10000 euro civarı). 3 engel var bu yolda. Birincisi okul. Okulu bitirmeden yurtdışına gitmem mümkün değil. Sonrasında ekonomi geliyor 10000 euro kazanmam lazım yoksa yurtdışında iş bulmadan sürüneceğim. Para da tam olursa yurtdışına oturum izni almam gerekecek. Malum çok kolay olmuyor bu işler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim de benzer düşünceler aklımda bu aralar.Çoğunluğu Müslüman bir ülkede doğmak en şanssız olaylardan biridir günümüzde yeni doğan çocuk için.Ben ülkemi geliştireyim,Batı Avrupa ülkeleri gibi bilimde sanatta medeniyette ileri,Rönesans,Reform gibi çeşitli olağanüstü aydınlanmalar yaşayan ülkelerden olsun bizim ülkemiz,bu ideal için çok çalışmalı ve bu düşünceler için insanları bilinçlendirmeliyiz düşünürdüm Atatürk gibi.Ama bu aptal halktan hiçbir şey olmaz diye düşünmeye başladım artık.Lise öğrencisi olarak derslere ve İngilizce öğrenmeye odaklandım uzun süredir.Türkiye'de en iyi üniversitemiz olan ODTÜ'de okuyup yurt dışında master yapmak hayalim şu an :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyede doğmayı bende istemezdim. Türkiye halkının kültürü bozuk olduğu için çok yozlaşmış bir ülke. Yaşadığımız ülke gerçekten çok iğrenç ülke.

Kaçsanız nereye kaçacaksınız Avrupaya mı? Avrupada İslamlaşıyıyor.

Bence Dünyada kaçacak yer kalmadı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye nedir? Türkiye bzm vatanımızdır türkiye bizim sancagımızdır türkiye bizim NAMUSUMUZDUR değil mi. Onun için NAMUSUNA sahip cıkıcaksın. Ateist olsan bile deist olsan bile hiristiyan olsan bile sen TÜRKSÜN YA. bundan ala ne var. Bugün müslüman denen iblisler melek görünümlü ebu cehiller peygamber düşmanlarının en yakın dostları allahın lanetlediği firavun torunları bizi bu noktaya getirdi. KİMDİR ONLAR. AÇIK KONUŞALIM YA. İslam adına yalan söyleyen sÖZDE HOCAEFENDİLER VARYA TVLER DEKİ İŞTE ONLARDIR. yapmayın dedik iblisin degirmenine su taşımayın dedik. Dinlemediler.

YAZIKLAR OLSUN İSLAMIN NURU SÖNDÜ VE ÜLKENİN GELDİĞİ DURUM İŞTE BU. İSLAMIN NURUNU SÖNDÜRDÜNÜZ ALLAHIN LANETİ ÜZERİNİZE OLSUN HAİN HERİFLER.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Son olarak, 1990 yılında, Türkiye'ye gitmiştim.

Halkımız, o dönemde, günümüze kıyasla, ahlâk âbidesiydi.

Ama karşılaştığım ahlâksızlıklar, o derece aşırı idi ki, 28 günlük izin sürecimi, 11. günde sonlandırdım!

Konrad Adenauer Havaalanı'ndan, dışarı adım attığımda, kollarımı açarak, haykırdım: "Da bin ich wieder, liebe Heimat!" ("Yine buradayım, sevgili yurdum!")

Beni karşıklamak için gelen akrabam, sırıtıp-durdu. Bun konuyu, hâlâ özveriyle anlatır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İki gün önce tvde Metin Şentürk'ü izliyorum..Adam müthiş bir şey söyledi..Türkiye'yi öyle bir özetledi ki,inanılmaz komik :D

Bildiğiniz gibi adam kör..Gerçi ''görüyor o'' diyenler de var :D

Şöyle dedi;''Çocukken beni körler okuluna yolladılar..Okul deniz manzaralıymış..Mesela,sağırlar veya dilsizler okulunu deniz kenarına yapacaklarına,körler okulunu deniz manzaralı yapmışlar'' dedi :D:D

Böyle bir ülke işte..Ya gülmekten,ya da kanserden ölürsün burada :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye nedir? Türkiye bzm vatanımızdır türkiye bizim sancagımızdır türkiye bizim NAMUSUMUZDUR değil mi. Onun için NAMUSUNA sahip cıkıcaksın. Ateist olsan bile deist olsan bile hiristiyan olsan bile sen TÜRKSÜN YA. bundan ala ne var. Bugün müslüman denen iblisler melek görünümlü ebu cehiller peygamber düşmanlarının en yakın dostları allahın lanetlediği firavun torunları bizi bu noktaya getirdi. KİMDİR ONLAR. AÇIK KONUŞALIM YA. İslam adına yalan söyleyen sÖZDE HOCAEFENDİLER VARYA TVLER DEKİ İŞTE ONLARDIR. yapmayın dedik iblisin degirmenine su taşımayın dedik. Dinlemediler.

YAZIKLAR OLSUN İSLAMIN NURU SÖNDÜ VE ÜLKENİN GELDİĞİ DURUM İŞTE BU. İSLAMIN NURUNU SÖNDÜRDÜNÜZ ALLAHIN LANETİ ÜZERİNİZE OLSUN HAİN HERİFLER.

vatan namusumuz falan değildir. bu söylediğin islam din adına söylenmiş bir sözdür.

namus senin karının bacak arasıdır. memelerinide sayabiliriz.

insan hayatını yaşadığı parasını kazandığı yeri vatanı olarak görmelidir. ve orayı sevmelidir.

avrupa veya abd ye yasıyorsa orayıda vatan kabul etmelidir

vatan millet sevgisi islam din adı altındaki rtüelleridir.

tarihinde PROF.DR.ONUR tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hepiniz bilirsiniz bu atasözünü, yine de hatırlatayım dedim: "Beterin beteri var, buna da şükür!"

Memleketinizi bu kadar karalayacağınıza, mesela Afrikanın bilmem hangi kabilesinde dünyaya gelebilirdiniz. Muhtemelen

10 yaşına gelmeden açlıktan tahtalı köyü boylayacaktınız. Bunu hiç düşündünüz mü ?

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

vatan namusumuz falan değildir. bu söylediğin islam din adına söylenmiş bir sözdür.

namus senin karının bacak arasıdır. memelerinide sayabiliriz.

insan hayatını yaşadığı parasını kazandığı yeri vatanı olarak görmelidir. ve orayı sevmelidir.

avrupa veya abd ye yasıyorsa orayıda vatan kabul etmelidir

vatan millet sevgisi islam din adı altındaki rtüelleridir.

Olmaz

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hepiniz bilirsiniz bu atasözünü, yine de hatırlatayım dedim: "Beterin beteri var, buna da şükür!"

Memleketinizi bu kadar karalayacağınıza, mesela Afrikanın bilmem hangi kabilesinde dünyaya gelebilirdiniz. Muhtemelen

10 yaşına gelmeden açlıktan tahtalı köyü boylayacaktınız. Bunu hiç düşündünüz mü ?

Çok doğru.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kadarda abartmayin arkadaslar. Haklisiniz tabi ama cok abartmissiniz. Ayrica herkes gitmek ister ama cok cok bir azinlik gidebiliyor. Gitseniz orada ne is yapacaksiniz? Eger internet uzerinden bir is yapabilirseniz gidin. Internet her yerde. Bu sigortaniz gibi birsey olur sizin icin. Tabi bunun icinde saglam programci, grafiker falan olman lazim ki yaptiklarini hemen satabilesin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İnsan ömrü tarihin gelişimine göre çok kısa olduğundan,

İçinde olduğumuz anı mutlaklaştırarak algılarız.

Oysa bu 300 yıl, tarihte bir an sadece.


Bir de bu 300 yılın muhasebesi var. "İleri" dediklerimizin ileriliği,

Dünya topraklarının %95'inin zenginliklerini %5'e taşımaktan ibaret.

300 yıldır Batı'nın girip de kan ve gözyaşı taşımadığı toprak parçası yok.


Peki neden sömürge ülkeler bu durumu kabul eder,

Kendi topraklarını başka ülkelerin çıkarları için yerle bir ettirirler?


İki uygarlık karşılaştığında,

İleride olan geridekinin entelektüelleri için bir çekim merkezi olur.

Ve süreç içinde onları devşirir.


Eğer ileri olan uygarlık sömürgeci ülkeler ise,

Sömürülen ülkelerin entelektüelleri, sömürgeci ülkelerin algılarını benimser,

Ve kendi öz halklarına karşı ölümüne bir küçümseme tutumuna girerler.


Böylece çekim sahasına girdikleri sömürgeciye ve,

Onun asıl vurucu gücüne, içeriden vuran gücüne dönüşürler.


Böylece sömürge ülkelerin,

Apaçık duran tüm kanıtlara rağmen geçmişi yeni baştan yazılır,

Apaçık duran tüm kanıtlara rağmen gündemi her gün yeniden yazılır.

Ve o sömürge ülkeler artık kendilerini savunamazlar çünkü,

Beyin güçleri düşmanın vurucu gücü olmuştur.


İşte bu devran böyle sürer gider.

Bazı aydınlar kendilerini kurtarır, bazı ülkeler silkelenir bağımsızlık der.

Ama bu 90 yılda pek az gördük çemberden çıkıp da tutunabileni.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...