Jump to content

Türkiye ye bu sefer seriat gelecek mi?


Recommended Posts

Hayir,bu konuyu aciyorum ama kimseye bir faydasi olacagini da dusunmuyorum.Ama gercekleri yazinca biraz rahatlar gibi oluyorum,ferahliyorum.

-Kız çocuklarının 9 yaşından itibaren başlarını örtebilmelerinin yolunu açmak için 4+4+4 yasasının çıkartılması.

-Sadece hizmet alanların değil kamuda hizmet veren öğretmen, doktor, hemşire vb. görevlilerin de fiilen dini kimliklerini öne çıkardıkları bir örtünmeyle görevlerini yapmaya başlamaları.

- İlköğretimde seçmeli 2 dini dersin (Peygamberin Hayatı ve Kuranı Kerim) zorunlu din dersinin yanına eklenmesi ve çocukların bu derslere takke ve başörtüsü ile gelmeye başlaması. Bu derslerin içeriklerinin de dinin anadil ile anlaşılması yerine anlamadan Arapça ezberle donatılması.

-Sayısız okulda kadın öğretmelerin müdürler tarafından giyimleri konusunda uyarılmaları ve dolaylı şekillerde angaryalarla cezalandırılmaları.

-Alkollü içkilerin vergilerindeki olağanüstü artırım ve alkol kullanımına yönetmeliklerle getirilen sınırlamalar. Kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı lokal, restoran otel ve benzeri yerlerde içki verilmemesinin norm haline gelmesi.

-Köktenci dini akımların dernek sayısı, kermes etkinliği, ilköğretim okul çevrelerinde başörtüsü hediye etmelerindeki olağanüstü artış.

-İrandan bile daha çok sayıda camisi bulunan bir ülkede AVM, fabrika ve giderek çok farklı kuruluşta mescit alanlarının düzenlenmesi. Çamlıca ve Taksim için anıt camilerin projelendirilmesi.

-Cuma namazı saatlerinde alış veriş yapılmaması uygulamasının yaygınlaşması ve bu saatte hizmet veren işyerlerine yönelik baskı.

-Sahillerde kamusal haremlik-selamlık plajların istisnadan norma dönüşmesi.

-Devlet televizyonlarının yeni yıl boyunca çizgi film gösterip toplam dini içerikli yayın saatinin önceki yıllara oranla 10 kez artmış olması.

-Gıdada helal ve turizmde hilal sertifikasyonuna geçilmesi.

-Tevhid inancına aykırı din bilgisi verilmesine soruşturma açan Milli Eğitim Müdürlükleri vb. vb.

-Erdogan'in laikligi hedef alan sozleri.

-Devlet tvlerinde Ataturk'e ve devrimlerine karsi dusmanlik yapilan yayinlar.Bu tip kanallar Osmanli programlariyla ile dolu.TRT Belgesel in gunluk programinda "Surgundeki Sevda:Filistin" isimli programi gorunce tamam artik dedim ben kendi kendime.

Daha uzatilabilir.Simdi ben onceki donemlerini yasadigimdan deneyim sahibi degilim.O donemler hakkinda bilgi sahibi olsam bile deneyimin daha kesin bir bilgi saglayacagini dusunuyorum.AKP iktidarinin diger gelip gecen dinci hukumetlerden ne farki var?BU SEFER GERCEKTEN SERİAT GELECEK Mİ TURKİYE YE?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir tek bunu yapmadılar zaten, ülkemize muhammedin tohumları üstün ırk araplarda geldi yerleşti, şeriatın gelmemesi için bir sebep kalmadı.

Yakında sığınmacılar şeriat istiyoruz diye Türkiye'de eylemler, olaylar yaparlarsa şaşırman. Belkide Türkiye'deki işid tayyibin ordusu olur.

Ülkemize nur yağıyor nur

tarihinde tunahan94 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

@Berkoktay

Bu dernek artik cok ileriye gitmeye basladi.Gecenler de Adana nin her yeri bu dernegin astigi seylerle doluydu.

Gecenlerde ben de ufak bir kamyonet tarzi aracin sagina solunda dini yazilar oldugunu gordum.Adanayi artik taniyamiyorum.Her yerde imam hatip lisesi var.Mezun oldugum liseye kardesim de gidiyor ve o lise simdi dinci yapilanmaya teslim olmus durumda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@Berkoktay

Bu dernek artik cok ileriye gitmeye basladi.Gecenler de Adana nin her yeri bu dernegin astigi seylerle doluydu.

Gecenlerde ben de ufak bir kamyonet tarzi aracin sagina solunda dini yazilar oldugunu gordum.Adanayi artik taniyamiyorum.Her yerde imam hatip lisesi var.Mezun oldugum liseye kardesim de gidiyor ve o lise simdi dinci yapilanmaya teslim olmus durumda.

Değerli arkadaşım/kardeşim; malesef haklısın ama diyeceğim yine de;

Burası bir ağlama veya şikayet mercii, ortamı değil biliyorum, yeri geldiği için, çözüm için bir yöntem belirtmek için yazıyorum.

Bu Ergenekon, Balyoz vakıalarının yaşandığı yıllarda kurmay albay bir arkadaşım emekliliğini istedi ve emekli oldu.

Bir çoğu ve biraz ben de dahil olmak üzre meydanı boş bırakmakla, korkaklıkla değil ama kolaycılıkla suçlamıştık albayımı..

Kısaca ve çok özetle yazıyorum albay arkadaşımın savunmasını; kalsaydım kesinlikle ya içeri girecek ya da ordudan atılacaktım.

Her iki durumda da "OKUTTUĞUM ÇOCUKLAR" ı karşı çıktığım zihniyetin ellerine teslim edecektim..

Albayımın karşı çıktığı zihniyet, bugünlere nesilleri kazanarak geldi..Kuran kursu, dernek, burs vb. enstrümanlar ile genç dimağları etkiledi.

Ve durum orada..Şimdi devlet aygıtı da elinde bu zihniyetin..

Uzatmayayım, yaşınız kaç bilmiyorum ama, çocuklarımız, torunlarımız var henüz teslim olmamış ve olmayacak..

Beni anladığınızı düşünüyor fazla uzatmıyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence son 20 30 yılda serıatın bu ulkelere gelmesınde abdnın parmağı olabilir kendi adamlarını devletın basına getırıp serıat pisliğini yayıyor abd orto doğuyu pisliğe mahkum edıyor gerıye goturuyor......beldi tayipte abdnın adamı olabilir. Serıatın gelmesındeki sırada tc devleti olabilir......neden olmasın ki

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyede gerçek Atatürkçüler küçücük bir azınlıktır. Atatürk'ü seven insanlara sorsanız niye seviyorsunuz diye "o bizi kurtardı" cümlesinden başka hiçbir şey diyemez. Çoğu da Atatürk'ü müslüman zanneder.

Bazı muslumanlar vardır. Icki icer yilbasi kutlar. Laikligi savunan bu kısım insanlar; Ramazanda oruçta tutar bayram namazıda kılar. Cemaat tarikat ciya göre bunlar müslüman değil deme hakları yok. Onlarında kendilerince bir inanç anlayislari var.

Yine Atatürk de böyle bir insan. Belki ateist veya değil. Ama memleketin her bir köşesinde onu bir şekilde takdir eden gonlunde yeri olan bir insan. Çünkü var olmasının zorlu cihan harplerinin şehitlerin ve emperyalizmin iliskilendiriyorlar. Örneğin bir liberal, bizi sscb metaryalizminden korudu diyerek sempati duyabilir. Örneğin bir sosyalist de devletcilik ilkesi ile bir bağ kurdu da diyebilir. Yine örneğin bir müslüman da elmali tefsirini yaparak ıslama katkı sağladı diyebilir. Bu liste uzayıp gider. Bu noktada bir ateistte veya bir tarikat seyhi de onu bir fener olarak gorebilir. Bu manada onu bir sekile sokmak faydasız. Hatta yeni nesiller için zararlı.

Misal biz ataturkun laiklik kadın hakları demokrasi gibi temel değerlere katkisini önemsiyoruz. Insanların bu değerlere göre şekillenmesini doğru görüyoruz. Bu noktada Bir cemaatci genç dusun. Şimdi sen ona diyoryorsunki O ateisttir. Gerçek atatürkçüler çok azdir falan falan... şimdi bu gence anlat bakalım inklapci olma ruhunu yada anlat bakalım sapka kanununun özetini. Hep ıslama düşman bir hususlar butunu görecektir. Hem ataturkden hemde onu yönlendirmek istediğimiz degerlerden fersah fersah ulaşacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye'nin bu yola girmesinde açıkça Avrupa ve Amerika'nın parmağı var, neden çünkü laikler, cumhuriyetçiler milliyetçi ve asıl milliyetçiliğin ne oduğunu, kalkınmanın köleliklen kurtulmanın nasıl olacağını biliyorlar, dogmalara dolanıp hayatlarını saçmalıklara adamıyorlar, bilime önem veriyorlar, daha doğrusu kendilerine istedikleri gibi köpeklik ettiremiyorlar.

Bir de bizim dinci tayfaya bakın hepsi allahlık yaşıyor, ülke dinle yönetilsin diye dötlerini bile satarlar onlara bunu vadedene, şeriatla yönetilen Arabistana bakın, Birleşik Arap Emirliklerine ne kadar da sadıklar sam amcalarına, petrol insin tamam, çıksın tamam, yakın gelecekte Türkiyeyi de tamamen bu sürünün içine katacaklar. Çünkü onların kölelere ihtiyacı var, gelişmiş toplumlara değil, onlar efendi biz köle olacağız, o yüzden 3 milyar dolar ve vize muafiyeti karşılığında tüm cahil cühela eğitimsiz insanları sırtımıza atmak için tayyiple anlaştılar, nasıl bir bataklığın içinde doğmuşuk mk.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...