Jump to content

Ateist-Teist Yanılgılar


Recommended Posts

Fikirlerini beğenmediğimizde susalım, yanıtlamayalım mı? O zaman forumun ne anlamı kalır?

Adam ortaya çıkıp bütün foruma meydan okuyorum, Hodri Meydan'da gelip benimle tartışın diyor, kimse oralı olmayınca akıl dışı iddialarını bulduğu her başlığa üstelik araya iftira ve dedikodu da ekleyerek taşıyor.

Bu başlığın ilk sayfasına dönüp bir baksana Allah aşkına... Başlığı nasıl da saptırmış, insanları nasıl provoke etmiş, görürsün belki. Bu başlık sadece bir tanesi.

Ayrıca ben adamı atın falan demiyorum. Atılmasını tek bir kere bile talep etmedim, istemedim de. Sadece uyarın, başlıkları kirletip konuları saptırmasını ve insanları özellikle tahrik ederek mazluma yatmak için gerekçe yaratabilmesini engelleyin isterim.

Forumu açıkça trolleyen, ısrarla insanları tırmalayan bir akıl hastasının yüzünden, onun zorla çileden çıkardığı birini uzaklaştırıyorsun. Strong onu kendine getirmeye çalıştı, uyardı, anlattı ama onu da öyle bir tahrik etti ki, sonunda hakaret etti. Sana diyorum, ona ben de dahil bir dolu insan hakaret etti çünkü adam zaten bunu istedi.

Müslüman ahlakına sahip bir troll günlerdir buradaki bütün ateistleri aşağılayıp duruyor, başlıkları sabote, insanları provoke ediyor ve küfür etmediği için uyarılamıyor bile. Bu takıntılı hali ortaya çıktıktan sonra hakareti kesti çünkü hakaret ederse hepten sıkışacaktı. Öncesinde gayet de güzel ediyordu. E biliyor çünkü neredeyse sadece küfür yüzünden uzaklaştırdığını...

Olan oldu.

tarihinde Türk Ateist- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 156
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Fikrini beğenmediğin kişiye "hakaret" edecek seviyedeysen yanıtlamayacaksın... Yanıtlarsan yenilen sen olursun...Strong bu duruma düştü ve uzaklaştırıldı...

Forumlarda yazmak salt duyguyla olmaz, biraz da zeka gerektirir...

Bu konuda söyleyeceklerimi söyledim, daha da yorum yapmıyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fikrini beğenmediğin kişiye "hakaret" edecek seviyedeysen yanıtlamayacaksın... Yanıtlarsan yenilen sen olursun...Strong bu duruma düştü ve uzaklaştırıldı...

Forumlarda yazmak salt duyguyla olmaz, biraz da zeka gerektirir...

Bu konuda söyleyeceklerimi söyledim, daha da yorum yapmıyorum...

Sırf yazarken değil,OKURKEN de zeka gerekir.

Bu,herkes için gerekli.

Adminler de dahil.

Ahlaksız olduğunu iddia eden birine hakarete amaçlı değil,

sırf onu test etmek için pezevenk dedim.

İki şıkkı vardı

ya sineye çekecekti ki,doğrusu da bu.

ahlak kriteri olmayan biri bu ifadeden alınmamalıydı.

ama bu ........ne yaptı

beni raporladı.

Ahlaksızsan alınmayacaksın

alınacaksan ahlak yok demeyeceksin.

**forumu izleme amaçlı geçici üye olmuştum,ama

benim zekama dokundurduğun için yazdım.

Senin haddin değil benim zekama laf etmen.

Yapacağın en fazla

ceza vermek.

Haddini aşan konularda yorum yapma..

Bu da benden sana uyarı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iyi de insan tarihine baktigimizda dinler yeni sayilmaz mi? Nasil ahlak din adamlarinin icadi oluyor?

Din sana göre hangi tarihte yaratıldı?

Evrimselliği geç şimdi. Ben sana zaten evrimsel olduğunu söylemedim. Dolaylı yoldan evrimseldir ahlak. Tanrı gibi.
Dolaylandığı yolda zekamızdır. Zekamız evrimseldir fakat zekamızı kullanarak yarattıklarımız evrimsel değildir.
Diyorsun ki iyilik ve dürüstlüğe karşı değilim. HANGİ İYİLİK VE KÖTÜLÜK? NEYE GÖRE İYİ, NEYE GÖRE KÖTÜ?
İyi veya kötü olduğunu neye göre savunabilirsin yada en basitinden iyi ve kötü nedir ve neden? İşte iyi ve kötü ile ilgili bir kompozisyon yazdığında, sende bulunması gerektiğini düşündüğün tüm iyilikler bütünü, senin ahlakını oluşturan elementlerdir. Eğer ahlak kelimesi seni iğrendiriyorsa adını değiştirerek kullan, ama canım istediği için dürüstüm canım istediği için iyiyim deme.
Çünkü ahlak zaten, dürüstlük ve iyilik gibi bir çok farklı alternatifi içinde barındırabilen, esneyip gerilebilen, büyüyüp küçülebilen,
kişiden kişiye değişebilen bir düşünce ve davranış tutumu bütünüdür.

Sen,sana empoze edilen bilgiler ile düşünüyorsun..O kalıplaşmış fikirlerinden vazgeç..Son yazdığın cümle bu dediklerimi kanıtlıyor..

Ahlakın dürüstlükle veya iyilikle bir ilgisi yok..Ahlak,Sümer'de yaratıldı,yaklaşık 2000 sene önce de hristiyanlar tarafından bir GERÇEK gibi empoze edildi..Halbuki tamamen yalan,uydurma,zırva bir kavram bu..''Yukarıda biri var,o sizi görüyor ve o sizi öteki Dünya'da yargılayacak..Bu yüzden çalmayın,öldürmeyin,cömert olun ..vb '' saçmalıklar ile elit kesim,yoksul kesimi yaklaşık 6000 senedir sömürdü ve bugün de sömürüyor.

Mevzu bu kadar yalın..

Az önce ulusal kanalda bir bilim adamından duydum..Zenginler fakirlere göre daha cimrilermiş..Benim söylediğim şeyle uyuşan bir bilimsel argüman bu..

Fakirlerin kendilerine isyan etmemeleri,kendilerini öldürmemeleri için ahlak denilen toplumsal/dini kurallar bütününü insanlara sunmuşlar işte..

Her dönemde farklı. 500 sene önce kardeşini boğdurmak normal bir şeydi. Belki bundan 500 sene sonra hayvan yemeye de gerek kalmayacak dolayısıyla hayvan öldürmek kınanacak.

Biz bu forumda yazacak kapasitede değilmişiz. Sırf farklı görünmek için ahlak yoktur diyen 2-3 tane dikkat çekme meraklısı mı yazacak kapasitede?

Kendi kendinle çelişiyorsun. Ahlak yoktur diyen bir adamın gözünde Özgecan'ın katili normal bir insandır. Bir kızın hayatını kurtarmak ile ona tecavüz edip yakarak öldürmek arasında hiçbir fark yoktur ahlaksız kişiye göre.

Farklı görünmek için ahlak yok demiyorum..Ana avrat küfür etmeye başladılar artık..Küfür yemek için neden böyle birşey yapayım?

Ayrıca ahlakın evrimi adlı konudaydı sanırım..Yıllar önce ahlakın bir uydurma olduğunu söyleyen üyelerin mesajlarını da okudum..Yani ben yeni birşey demiyorum ki..

Bu kişisel saldırılar,benim zerre umurumda değil..Çünkü ben kişileri umursamam,fikirleri umursarım..

Ahlakın olup olmaması da umurumda filan değil..Bu konuya takıntılı arkadaşa yakın zaman önce kızmıştım bile..Banlandı o arkadaş..

Bu konu çok iyi oldu..Çünkü birey olamamış ateistleri görme şansı yakaladım..Herkes fark etti bunu..

Bir ateist,kendisi gibi düşünmeyen bir ateisti linç etmeye kalkıyorsa;mesela o zaman Madımak'ı ağzına almasın burada..

Anlıyor muyuz?

Ben kimsenin anasına avradına sövmedim ama her gün forumda hakaret/küfür yemeye başladım..Yılların forumcusu olmasam,çoktan küfrü basıp banlanırdım ama dünkü çocukta değiliz işte..İlk defa küfür de yemiyoruz..Ne gariptir ki,ahlak var diye her dakika başımda duran bir üye,bana açıkça küfür eden bir üyeyi savunmuş..Bu gözlemlerim de,benim haklılığımı kanıtlıyor sadece..

Ben her konuyu her açıdan bakmaya çalışan biriyim..Yanıldığımı anladığım anda,anında çark etmesini de bilirim..Keşke bana bu konuda yanıldığımı anlatacak biri çıksa ama ne yazık ki hakaret/küfür haricinde birşey göremiyorum ekranda..

Bu açıklamadan sonra sana geleyim Türk torunu..Bak şimdi,ne güzel yazmışsın..HER DÖNEMDE FARKLI..Bunu anlayabilmen hoş..Bu çok önemli birşey..Yani diyorsun ki,stabil bir durum/düşünce/davranış yok..O zaman nasıl olacakta ahlak var diyeceğiz?

Herşeyin hareket halinde olduğu bu kainatta,bir davranışın,bir düşüncenin stabil olduğunu nasıl iddia edeceğiz?

Bak şimdi,öldürmeyi ele alalım..Yaklaşık 100 yıl önce Anadolu'da öldürme iyi birşeydi..Sorunlar(savaş) insan öldürülerek çözülüyordu..Bugün bir kişi çıkıpta Atatürk'ü insan öldürdüğü veya öldürttüğü için suçlayamaz..Çünkü o dönem bu doğruydu..

Bugün ise medeni toplumlarda öldürme kötü bir şey..Çünkü sorunlar başka türlü çözülmek isteniyor..

Şimdi..Öldürme iyi birşey mi,kötü birşey mi?

Bu soruya cevap veremezsin işte..

Ahlak var diye bana küfredenlerde cevap veremez..Cevap veremedikleri için küfrediyorlar zaten..İletişimin koptuğu anda şiddet başlar..Bunları öğren sende..!

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tartışma ortamlarında gerçekten zeka gerekiyor. Yukarıdaki yazı (143. yazı) bunun kanıtı...

Sana şimdi pezevek'li bir küfür etsem, bunu da seni test etmek için yapmıştım desem, benim zekam da senin seviyene iner...

Strong34 tamamen forumdan atılıyor...

Link to post
Sitelerde Paylaş

He HE HE

ATEİSTs VS ATEİST

Round 1 Fight :D:D:D:D

Eskiden atari oyunları vardı aynı onlar gibi olmuş yaw

Bu başlığın bu kadar eylenceli olduğunu bilseydim takibe alırdım.

Ben fazla uzun tutmayacam kısa bir not düşüp gideyim

Eğer şempaze bonobo goril gibi yakın türdeşlerimizi incelerseniz bu konuya daha farklı bakabilirsiniz.

Şu anda saydığım türlerde ahlakı ve namusu ne kadar görebiliyorsanız işte biz insanlarda o kadar namuslu ve ahlaklıyız.

Nedeni şu eğer bir ateist isen tanrıya inanmıyorsun ve gökten zembille geldiğini düşünmüyorsun demektir. Öyleyse bir şekilde evrimleştiğini kabul etmişsin demektir.

İşte evrimi kabul ediyorsan ilk atalarının örnek verdiğim türlerden belli bir süreliğinede olsa hiç bir farkı yoktu İşte bu ataların yaşam tarzında ahlak namus olmadığı için bizim genetik doğal yapımızdada ahlak ve namus konusu yoktur.

Ancak Bİnler onbinler yüzbinlerce yılda evrimleşen atalarımız zaman içerisinde toplumsal yaşam şartlarınıda belirlemişlerdir işte bu belirlenen şartlar günümüz insan topluluğuna bir çok faktörün farklı toplumsal olayın hatta bazen bireysel olayların etkileriyle ahlak namus olarak girmiştir.

İlk insansı atalarımızın böyle bir derdi olmamıştır. Doğal olarak genetik yapımızda olan bir şey değildir.

Sadece yaşadığımız toplumların kurallar dizisidir.

Örnek sokakta göğüsleri açık bir kadın dolaşması ahlaksızlık olarak algılanan bizim toplumuzda bir ahlak sorunu oluştururken

Amazonda yaşayan bir kadının kabilesinin içinde ölünceye kadar öyle yaşaması hiç bir ahlaki sorun oluşturmaz.

Kısaca Ahlak gibi kavramlar asla evrensel olamaz çünkü her toplum kendi ahlak yapısını kendi belirler zamanla bir birleriyle kaynaşan toplumlar bu ahlak kavramını kendi içlerinde sentezleyip bir birlerine empoze edebilirler. Ama bu asla evrensel bir ahlak olduğunu göstermez.

Siz gidip göğüsleri açık yaşayan bir kabilede bu şekilde yaşamanın ahlak dışı olduğunu empoze ederseniz burda evrensel ahlakı oluşturmuş olmaz aksine kendi ahlak yapınızı dikta etmiş olursunuz bu sürecin üzerinden 200 yıl geçtikten sonra dikta ettiğiniz ahlak yapısını sanki o kabileninde uyması gereken zorunlu bir evrensel ahlakmış gibi anlatabilirsiniz.

Sözün özü Evrime inanıyorsan özünde ahlak kavramı olmadığını kabul etmek zorundasın. Ahlak diye nitelendirdiğin özellikler sana yaşadığın toplumun çizdiği sınırlardan başka bir şey değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

NOLAN, artık yeter... Bu sonuçsuz, ama gerilim yaratn konuyu bırak...

Daha önce de müdahale ettim hatırlarsan.. Bundan sonraki müdahalem daha farklı olur...

Haklısın..Millet çok gerildi..Ben geri çekiliyorum artık..

Hodri meydana bir arkadaş çıkarsa,orada seviyeli bir tartışma yaparız..Bunun haricinde ahlak konusunu kapatıyorum.. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

.Yılların forumcusu olmasam,çoktan küfrü basıp banlanırdım ama dünkü çocukta değiliz işte..İlk defa küfür de yemiyoruz..

Hah, ben de sen gelmeden admine tam yukarıda tam olarak bunu söyledim işte. Nasıl da itiraf etmişsin çarıklı kurnazı...

Ahlak konusunu tartışırken bilerek küfür etmiyor ama sürekli ve özellikle karşındakileri küfre zorluyorsun, açık açık "küfür edin hadi, cevap veremezsiniz ki, siz ateist değilsiniz ki" deyip tahrik ediyorsun. Buna rağmen insanlar açıklamalar yapıyorlar ama bakıyorlar ki sen hala aynı şeyi yapıyorsun, boşalıyorlar artık. Bu yaptığının zekayla falan ilgisi yok, bu sadece ahlaksız tabii. Sonra da her an her yerde bana herkes hakaret ediyor deyip ağlıyorsun, sonunda da raporlamışsın iki arkadaşı. Senin gibilerin ciğerlerini biliyorum, işim akıl hastalarıyla çünkü.

Yani sen taktik güderek insanların ceza almasını sağlayabileceğini öğrenmişsin, bu yolu kullanıyor ama ortalığa çıkıp "Cevap veremedikleri için küfür ediyorlar, bilgileri yok, ben süper ateistim" diyerek düşüncelerinde haklı olduğun sonucu çıkarıyorsun.

Ne gariptir ki,ahlak var diye her dakika başımda duran bir üye,bana açıkça küfür eden bir üyeyi savunmuş..Bu gözlemlerim de,benim haklılığımı kanıtlıyor sadece..

Hayır, haklılığını değil ahlaksızlığını, cahilliğini, tutarsızlığını kanıtlıyor sadece. O adam son derece dürüst ve ahlaklıca davrandı, ben de ahlak elbette var diyen biri olarak haklı ve ahlaklı olanın yanında oldum ki onun buna ihtiyacı yok, beni tanımaz bile. Sen gözlem falan yapamazsın öncelikle. Evrimi reddeden, ahlakın evrimsel kökenini bilimsel makalelerle açıklayan ateiste "Müslüman için Kur'an neyse bunlar için de evrim o, Müslümandan ne farkınız var?" gibi laflar edebilen birisin. Sen hangi beyninle akıl yürütecek, veriyi görecek ve üstüne bir de işleyip çıktı alacaksın ki?

Ahlak var diye bana küfredenlerde cevap veremez..Cevap veremedikleri için küfrediyorlar zaten..İletişimin koptuğu anda şiddet başlar..Bunları öğren sende..!

Gördüğüm en adi, en peyspaye ahlaksızsın sen NOLAN. Tipik Müslüman ahlakıyla donanmışsın, İmam Hatip senin genlerine nüfuz etmiş adeta.

Daha da ötesi, ciddi bir akıl hastasısın. Git ve tedavi ol.

Bir de azıcık Türkçe çalış, ilk olarak noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırak falan. Türkçen de en az senin kadar kirli ve itici.

tarihinde Türk Ateist- tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yanılgı olarak betimlenmiş maddelerden bazılarına katılıyorum ama böyle uzun ve madde madde olan bir yazıya aynı üslupla telefondan yazmak zor. bu mesaj burda dursun, daha geniş yazacağım.

tarihinde malta erigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte bu yüzden ateizm bırak ilerlemeyi, yürümeyi, emekleyemiyor bile. Burada bunun nedeninin ne olduğunu son derece somut bir biçimde gördük. Bu bir bayrağın düşmesi, bir düşüncenin iflası ve yere serilişidir. Bu şekilde giderek biz hiç boşu boşuna ateizm şöyledir ateizm böyledir filan diye anlatmaya çabalamayalım. Boşa tırmalıyoruz. Ateizmden kasaba değil köy değil hiç bir şey olmaz. Bu çürümüş yozlaşmış şaşkın toplumda elbette. Söylediklerim sadece bu toplumu bağlıyor.


Şimdi bu toplumda ateist bile olsanız, bırak başka düşüncede olmayı, ateistseniz bile, ateistim diyen bir başkasına zerre kadar güven duyabiliyor musunuz? Duyamıyorsunuz. Bu güven sıfır düzeyinde. Bu kişinin dürüst, ahlaklı, erdemli, onurlu, duyarlı, kısaca güvenilir biri olduğuna dair bir kanı beslerken içinizin rahat olmasının en küçük olanağı var mı? Yok.


İşte bu bitiş, iflas ve yere seriliş. Bu iş biter. Ateistsiniz ve ateistim diyen biri hakkında bu kişinin ahlaksız, psikopat, ruh hastası, manyak, hatta katil olabileceği hakkında yabana atılmaz ciddi endişeleriniz var. Bu olasılık hiç yabana atılır değil. Bu bir tükeniştir. Kimse kusura bakmasın. İş biter, bayrak düşer, söyledikleriniz havanda su dövmek olur. Boş kasnak gibi boşa çene çalarsınız, söylediklerinizin hiç bir önemi kalmaz.


Ne yüzünden? Üç beş tane ahlaksız yüzünden. Sakın kimse her yerde üç beş ahlaksız bulunur, üç çürük elma var diye sepeti mi atacaksın filan demesin. Bir kişi ateistim dediği zaman bu kişinin kesinlikle güvenilemez ahlaksız bir psikopat manyak olabileceğine dair şüphelerin ciddi ve yoğun olması, bu işi kökten bitirir.


Ben bunu o kadar çok ateistten duydum ki, bunu önemsememenin ve yabana atmanın hiç bir yolu yok. Kişi ateist, ama "bir ateiste güven duymam olanaksız, ben bir ateiste bitime güvendiğim kadar güvenmem" diyor. Bunu defalarca bir çok ateistten duydum. Bu çok vahim, çok korkunç bir durum. Bu bitiş, bu iflas, bu yere seriliş. Ne yazık, üzgünüm ama gerçek bu şekilde...


Üç dört tane parazit kemirgen böceğin bir yapıyı böyle çürütmesi inanılır gibi değil. Bu yapıda bağışıklık tepkisi diye bir şey yok, bu yapı ölü, kanserleşmeye karşı koyma yeteneği sıfır demektir bu. Çok acı konuştum ama gerçek apaçık görünüyor, görüneni söylememek de olanaksız.


Üç kemirgen böcek yüzünden yaratılan bu imajın son derece somut görünmesi çok acı ama durum bu...

Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte bu yüzden ateizm bırak ilerlemeyi, yürümeyi, emekleyemiyor bile. Burada bunun nedeninin ne olduğunu son derece somut bir biçimde gördük. Bu bir bayrağın düşmesi, bir düşüncenin iflası ve yere serilişidir. Bu şekilde giderek biz hiç boşu boşuna ateizm şöyledir ateizm böyledir filan diye anlatmaya çabalamayalım. Boşa tırmalıyoruz. Ateizmden kasaba değil köy değil hiç bir şey olmaz. Bu çürümüş yozlaşmış şaşkın toplumda elbette. Söylediklerim sadece bu toplumu bağlıyor.
Şimdi bu toplumda ateist bile olsanız, bırak başka düşüncede olmayı, ateistseniz bile, ateistim diyen bir başkasına zerre kadar güven duyabiliyor musunuz? Duyamıyorsunuz. Bu güven sıfır düzeyinde. Bu kişinin dürüst, ahlaklı, erdemli, onurlu, duyarlı, kısaca güvenilir biri olduğuna dair bir kanı beslerken içinizin rahat olmasının en küçük olanağı var mı? Yok.
İşte bu bitiş, iflas ve yere seriliş. Bu iş biter. Ateistsiniz ve ateistim diyen biri hakkında bu kişinin ahlaksız, psikopat, ruh hastası, manyak, hatta katil olabileceği hakkında yabana atılmaz ciddi endişeleriniz var. Bu olasılık hiç yabana atılır değil. Bu bir tükeniştir. Kimse kusura bakmasın. İş biter, bayrak düşer, söyledikleriniz havanda su dövmek olur. Boş kasnak gibi boşa çene çalarsınız, söylediklerinizin hiç bir önemi kalmaz.
Ne yüzünden? Üç beş tane ahlaksız yüzünden. Sakın kimse her yerde üç beş ahlaksız bulunur, üç çürük elma var diye sepeti mi atacaksın filan demesin. Bir kişi ateistim dediği zaman bu kişinin kesinlikle güvenilemez ahlaksız bir psikopat manyak olabileceğine dair şüphelerin ciddi ve yoğun olması, bu işi kökten bitirir.
Ben bunu o kadar çok ateistten duydum ki, bunu önemsememenin ve yabana atmanın hiç bir yolu yok. Kişi ateist, ama "bir ateiste güven duymam olanaksız, ben bir ateiste bitime güvendiğim kadar güvenmem" diyor. Bunu defalarca bir çok ateistten duydum. Bu çok vahim, çok korkunç bir durum. Bu bitiş, bu iflas, bu yere seriliş. Ne yazık, üzgünüm ama gerçek bu şekilde...
Üç dört tane parazit kemirgen böceğin bir yapıyı böyle çürütmesi inanılır gibi değil. Bu yapıda bağışıklık tepkisi diye bir şey yok, bu yapı ölü, kanserleşmeye karşı koyma yeteneği sıfır demektir bu. Çok acı konuştum ama gerçek apaçık görünüyor, görüneni söylememek de olanaksız.
Üç kemirgen böcek yüzünden yaratılan bu imajın son derece somut görünmesi çok acı ama durum bu...

Oha kime verdin kime veriştirdin çözmek için 10 defa daha okusam çözemiyecem nasıl bu sonucu ulaştın bende beyni yaktın

adamlar kendi aralarında anlaşamıyor diye vermişsin ayarı

Eğer senin bu mantığınla olayları gözlemlememiz gerekirse dindar insanların hiç biri birbiriyle takışmaması gerekir ama görüyoruz ki bırak takışmayı hepsi birbirinden nefret ediyor ve hepsi kendisinin doğru olduğunu söylüyor ve hepsi birbirini kesiyor.

Bumudur senin için güvenilir toplum anlayışı bumudur senin doğru yaşam tarzı anlayışın bence sen çeneni elinin üstüne koy ve tekrar düşünmeye başla kimlere güvenip güvenemiyeceğin konusunda.

Link to post
Sitelerde Paylaş

E doğal, çünkü din çürümüş, çağdışı dogmatik bir yapı. Onu ölçüt alamayız. Hayır da toplumu hedef aldığımı açık net söyledim. On kere okuyup da kime söylediğimi anlayamayacak nesi var ki?

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi bir doktor düşünelim. Bu doktor şöyle kıyak bir tatil yapmak istiyor ama bütçesi dört yıldızlı otele yetiyor. Bunun ise beş yıldızlıda tatil yapası var. O sırada bir hasta geliyor. Bu bir ameliyat olsa, ameliyatın parası doktorun beş yıldızlı otelde tatil yapmasını sağlayacak. Ama hasta da aslında hasta masta değil, sapasağlam! Hiçbir tetkikte bir şey çıkmamış!


“Şunu damarında daralma var deyip bir by pass ameliyatı yapsam, süper bir tatil yaparım! Ama bunun damarlarında da bir şey yok aksi gibi!

Ne yapayım ne yapayım, bunun tetkik sonuçları ile oynayayım! Ortaya çıkarsa bir yanlışlık bir karışıklık olmuş derim! Efendim acil by pass olmanız gerekiyor, hayati tehlikeniz var!”


Hasta ölüm tehlikesini duyunca boynunu büker ve ameliyatı kabul eder. Doktor narkoza engel bir durumun olup olmadığını belirleyecek diğer tetkiklerin de savsaklanmasını sağlar ve hasta ameliyata alınır. Fakat narkozdan bir daha hiç uyanamaz! Sapasağlam kişi, bir tatil parasına tamahtan dolayı ölür.


Bu hastanın yerinde hiç kimse olmak istemez.


Bu kadar apaçık, net, kesin, tartışma götürmez bir konu yüzünden şurada olanlara bakınca demek dört tane ahlaksızın elinde böyle oyuncak olan bir

fikrin peşine mi takılmışım ben diye hayıflanmamanın bir yolunu bulabilen varsa söylesin de ben de haaa lan ateistlerde hiçbir sorun yokmuş, ben de ama kötümser bakmışım olaya haaaa diyeyim!


Tamam bir yapı kanserleşir, tüm hücreler dejenere olur, her tarafa da metastaz yapar, yapacak bir şey kalmamış, bu vücut çökmüş dersin.


Ama bu vücudun bağışıklık sistemi, akyuvarları ne bileyim makrofajları, antikorları filan üç kanserleşmiş hücrenin hakkından gelemiyor, bunlar önlerine çıkan dokuya rahatça saldırıyorlarsa, akyuvarlar makrofajlar da hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlarsa, bu vücudun bağışıklık sisteminde bir dejenerasyon var demektir. Hatta ne vücudu, ne bünyesi, ne yapısı, ateizm dediğin beş on serseri mayının rasgele karşılaştığı bir topluluktan başka bir şey değil…


Manzara bu… Ateizm üç ahlaksızın hakkından gelmekten aciz ve üç ahlaksız yüzünden yara alıyor, darbe alıyor, adım atamıyor, yere yıkılıyor.


İnsanın kendine ettiğini kimse edemezmiş. Bu toplum çürüyor millet, dinlisi ile dinsizi ile çürüyor, kanserleşiyor. Bu toplum için yapacak bir şey kalmamış durumda. Biz de boşuna ne çenemizi yoralım, ne klavyemizi eskitelim…


Biz başka işlere bakalım… Bu ateizmden filan bırak kasabayı köyü, hiçbir şey olmaz… Bu böyle sürünür durur, kalkamaz bile ayağa, değil yürümek… Ateizm filan boş iş… Bırakalım biz bu avare kasnak işleri en iyisi keyfimize bakalım… Bize mi kalmış milleti sömürüden mömürüden kurtarmak… Ne halleri varsa görsünler bize ne…


Sakın kimse forumdan filan söz ettiğimi sanmasın. Forum ne ki, hiçbir şey… Irmakta bir damla… Ben toplumdan söz ediyorum. Ha tabii ki toplumda ne varsa mikro ortamlara da yansır, o ayrı…

Link to post
Sitelerde Paylaş

Valla ben de artık sıkıldım islamı eleştirmekten. Boşu boşuna yoruluyorum hiçbir sonuç yok.

Suriyeliler kızlarına tecavüz etseler dahi bu halk AKP'den vazgeçmez. Gördük işte, bunca rezalete rağmen gene iki kişiden biri gidip ciddi ciddi oy verdi. Bu halk güdülmeye alışmış. Rahatsız olmuyorlar. Yapacak bir şey yok.

Bir an önce bir Türki cumhuriyete kapağı atmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Anadolu halkı kadar cahil, salak, hastalıklı bir toplum dünyanın başka hiçbir yerinde yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ahlak,din adamlarının icadıdır..Bakın bu kesindir..Laf olsun diye yazmıyorum bunu..

Ahlakın evrimle filan bir alakası yoktur..Bunlar boş laflar..

Böyle bunlar boş laflar dediğimde de hemen hakaret ediliyor..Yahu,boş laf değilse,göster şu ahlakın evrimle alakasını..Değil mi ama?!

İyi insan,dürüst insan..Bunlar normal ama bana ahlaklı insan filan deme..Ahlaklı insanlar dindarlardır..Ahlak,dinin bir ürünüdür..Haliyle ateistler ahlaksızdır..Tıpkı kitapsız veya allahsız olduğumuz gibi..

Ben dürüst birisiyim ve bunun bir çok nedeni var ama bu iyiliğimin evrimle alakası yok..

Ben kötü birisi de olabilirdim ve bu kötülüğümün de evrimle bir alakası olamazdı..

Mesela dediğin gibi mürtet konusu..Ben insanların ne olursa olsun öldürülmelerine karşıyım..Haliyle dinden çıkanın öldürülmesi gibi birşeye de karşıyım..

Bazı ateistler idamı savunuyor mesela..Savunabilir,en doğal hakkı ama idamı savunup mürtet olgusunu eleştirirken,karşınızdaki dindar sizi zorlayabilir ama bana tek bir laf edemez..

Neyse..

Sen, solucan beyinli mahluk, senin anlamadığın şey, ahlakın din denen rezillik tarafından iğfal edilip, köle olarak kullanılıyor olmasıdır.

Din kendi rezillik, alçaklık, şerefsizlik, vahşet ve iğrençliğini, ahlak ile kamufle eder. Her tür rezaleti, kepazeliği, ahlak ve ahlaksızlık kılıfıyla örtüp meşrulaştırır. Bunu yapabiliyor olmasını sağlayan şey, ahlak denen olgunun bilfiil var olmasıdır.

Din, dinci elbette ki yeni hiç bir şey yaratamaz. Bunu bir anla diyecem de, sende nerde o kafa? Hiç bir şey yaratamayan bu din denen melanet, ancak var olanı eğip bükebilecek, işine geldiği gibi şekil verebilecektir. BUnu hiç farketmiş değilsin, ki umulur senden bu kadar embesillik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

148. mesajda adam "tamam bu mevzuyu kapatıyorum" demiş ve susmuş. Ama siz hala mevzuyu kaşıyor, hala ona saldırıyor ve hala ağzınıza geleni söylüyorsunuz... Ayıp be!! Bir de onun ortalığı karıştırdığını, milleti provoke ettiğini söyleyip üste çıkıyorsunuz...

Size söyleyecek bir şeyim kalmadı... Birilerine ceza vermemek adına bu başlığı kilitliyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...