Jump to content

Şeytandan sonra yaratılan insan


Recommended Posts

Müslümanlara göre şeytan insandan önce yaratılmıştır. İnsan, yaratıldığında meleklere gösterilmiştir.

İnsan şeytandan sonra yaratıldığı için şeytandan daha zeki olması gerekir.

Ancak şeytan ademi hemen kandırmıştır.

Asıl önemli nokta ise allahın her şeyi bilmesi ve çok yüce olması durumunun ortaya çıkardığı çelişki.

Bu durumda allah, her şeyi zaten bilen bir varlık olarak insanı neden sonradan yaratıyor? Hikayeden anlaşıldığı üzere allah, yeni tasarladığı bir varlığı daha önce yarattığı varlıklara gösteriyor. Müslümanlara göre allah her şeyi bildiği için sonradan bir varlık tasarlaması nasıl mümkün oluyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu konuda bir Müslümanın yapabileceği en iyi şey her zaman şu olmuştur:

http://25.media.tumblr.com/tumblr_lznr13CH6y1rpqxmpo7_r1_400.gif

Şeytanı denemek için öyle yapmıştır derler kesin. Her şeyi deniyor.

Soğukta mendil satan bir çocuğu deniyor mesela, soğukta dışarıda duran evsizleri de deniyor. Her şeyi de biliyor ama.

Bu müslümanlarda biraz vicdan olsa düşünürler artık bazı şeyleri. Şüphe duysalar bari o bile yeter.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sınav dünyası efendim! Bu embesil kafaya göre sokağa çıkacaksın, tuttuğunu yakalayıp sınav salonuna sürükleyeceksin, oturtup soru kitapçığını önüne koyacaksın. "Bu sınavı geçersen üniversiteyi kazanırsın. Yoook, geçemezsen, işkence hapishanesini boylarsın. İşkencelerden işkence beğenirsin!"

Ama ben sınav için başvurmadım ki!"

"Olsun. Şimdi ya efendi efendi soruları cevaplarsın, ya da direk işkencehaneyi boylarsın. Hem de en korkunç işkence bölümünü! Çünkü sınavı, sınavı yapan yüceee efendimizi reddetmiş olursun! Bir soruyu bile bilsen, belki işkencen biraz daha hafif olur. Hemen başlarsan iyi edersin!"

"Ama sınav için başvuru gerekir benim bildiğim!"

"Uzattın! Görevliler! İşkencehaneyi arayın, içi çivili bir araç göndersinler. Bak bu aracın süspansiyon sistemi yoktur, tekerlekleri de demirdendir. Her yanı yarım metrelik çivilerle donatılmıştır. Çivilerin uçları göğsüne, omuzlarına ve sırtına dayalıdır. Yol da kasisler, çukurlarla doludur! Götürün!"

"Tamam da bişey soracam! Siz manyak mısınız!"

"Götürün! Oturduğu yere de kazıklar koyun! Araba her kasise girdiğinde kabak gibi oyulsun şerefsiz! Sınavı inkar ha! Sınavı yapan yüce efendimize isyan ha! Götürünnn! Hırrr... Tısss... İşte yine kudurdum! Kanını içesim geliyor yüce efendimizi ve sınavı reddedenleri gördükçe! Şunu da! Şunu da yakalayın getirin! Hi ha ha! Getirin! Bunun da sınavdan hiç haberi yok! Hi ha haaa! Lan işkence ne süper bişey lan! Bana da işkence edin! Bana da! Yihaaa! Kesin uykumda sayıklarken ben de yüce sınavatör efendimize bir laf etmişimdir! İşkence! Hıyaaa! İşkence! Hıyaaa! İşkence! Hağğğğ..."

Hayır bu müslümlerin şu yazdığımdan bir farkı varsa söyleyin. Ama söylemeye kalkanı uyarayım, çok fena yaparım ona göre. Öyle yok filan islam cahili zebanilerin dişleri öküz boynuzu kadar diyor filan demekle hiç uğraşmam. Direk siz hiç en işkenceci nazilerin bile, "bize karşı gelenin derisini kavurur, deri nakli yapıp tekrar kavururuz" dediklerini duydunuz mu derim. Ama bu kuran'da yazar. Ülen naziler bile gaz odasında infaz ettiler, canlı canlı yakarak değil be!

Psikopati dalında şampiyon olmakta çok mu kararlısınız manyaklar!

Hayır ellerin de dinleri var, tanrımız yakacak kavuracak, diken yedirecek, kaynar su, lav, irin içirecek demiyorlar yahu! Ruhani hayata geçilir diyeni var, reenkarnasyon diyeni var, karma diyeni var. Ülen dinin bile bir insanca insan gibi olanı olur yahu! Hem de üstelik saçmalıklarıma inanmadın diye işkence! Bu psikopatlıkların nedeni de bu! Dünya iyisi ol, kimsenin tavuğuna kışt demişliğin olmasın, ama allahın çölünde salağın biri çıktığına inanma, vay haline! Sizde mi görüldü bu manyaklık allahın psikopatları! "Ne bileyim ülen allahın çölünde öyle bir salak çıktı mı çıkmadı mı, ben nerden bileceğim bunu, manyak mısınız siz yahu! Sizin bu allahınız benden ne istediğini niye direk bana söylemiyor da çölde bir salağa söylüyor, görücü gelmiş ev kızı gibi ne salak tanrı lan bu böyle" demeye hele bir kalkış!

Hayır yani, şunu çocuk anlar yahu, vay sen bana inanmadın haaa diye işkence eden psikopat tanrı olur mu yahu! Bu iddianın ne kadar cahilce, embesilce olduğunu çocuk bilir. Ama doğar doğmaz kulağına ezan okunursa, oğlansa geciktirmeden pipisi kesilirse olacağı belli...

Yok yani bu foseptik çukurundan bir çıkış da yok! Her yanı bağlamışlar! Vay atalarımızın dini! Ülen hani sizin kuranınız atalarının dinine uydular diye veryansını veriyor? İnsan olan insan bir oturur düşünür.

Neymiş putlardan bir şey isteyince vermiyorlarmış da işte ondan putmuşlar! Ha, allahtan kemik isteyince yağdırıyor sanki! Bunun embesilce bir laf olduğunu anlamayanda akıl varsa ben Andromeda galaksisi olurum artık! Sen tutu put testi yap, put testinden kendi allahın geçemesin! Lan var mı böyle idyotluk ya!

İnsanlık en kısa zamanda bu idyotluğa bir çözüm bulmak zorundadır. İnsanlık bu kamburu daha fazla taşıyamaz artık!

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Artık o ateşten sakının ki, onun tutuşturucu odun (kâfir) insanlarla taşlardır. O (ateş) kâfirler için hazırlanmıştır. " (el-Bakara, 2/24)

"Kâfirler için hazırlanan ateşten korkun. " (Âli İmrân, 3/131).

Hikmetinden sual olunmaz Allah önce şeytanı yarattı. Cehennem var mıydı o zaman ? Yok ise Şeytan sağda solda takılıyordu.

Sonra insan ı yarattı. Hadi Adem i tenzih edelim ama onun soyunda kafirler olacağını biliyordu ki insandan önce cehennemi yarattı

Ya da çok geçmeden habil kabili gırtlakladı baktı kafirler türedi. Dedi "cehennemi yaratalım" böyle olmayacak. Adem e kıyak yaptı cinsellikten puan kırmadı.

Başına da şeytanı geçirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

şeytan ezanı duyunca ZART diye (ZURAT) ossurarak kaçar....

demek ki insandan bir farkı yok bu zevatın...... :D

bu durumda insana neden secde etmesi gerektiği de sorgulanabilir....

insan gibi zart zurt ossuran - insandan bir farkı olmayan bi varlık neden insana secde etsin ki ?

onu da geçtik....

zaaart zuuurt ossuran bi şeytan....ki bu EZAN duyunca oluyor........cennetten kovulduğu halde ademi kandırmak için cennete gelebiliyorsa.......korkudan sıça sıça gelmiş olmalıdır....

cennete girdiğinde paçalarından BOK akıyordur....

böyle birine adem yahut havva kanıyor mu ???

eh ZOKAYIM böle götü boklu şeytana kanan ADEM ve OĞULLARINA !!!!

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sorular, sorular...

Nahl Suresi 49-50 Göklerdeki ve yerdeki canlı şeyler de melekler de yalnız Allah'a secde ederler ve hiç de büyüklük taslamazlar. Üstlerinde egemen olan Rablerinden ürperirler ve emredildikleri şeyi yaparlar

Bakara Suresi 30-36 Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben, yeryüzünde bir halife atayacağım." demişti de onlar şöyle konuşmuşlardı: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? Oysaki bizler, seni hamd ile tespih ediyoruz; seni kutsayıp yüceltiyoruz." Allah şöyle dedi: "Şu bir gerçek ki ben, sizin bilmediklerinizi bilmekteyim." Ve Âdem'e isimlerin tümünü öğretti. Sonra onları meleklere göstererek şöyle buyurdu: "Hadi, haber verin bana şunların isimlerini, eğer doğru sözlüler iseniz." Dediler ki: "Yücedir şanın senin. Bize öğretmiş olduğunun dışında bilgimiz yok bizim. Sen, yalnız sen Alîm'sin, her şeyi en iyi şekilde bilirsin; Hakîm'sin, her şeyin bütün hikmetlerine sahipsin." Allah buyurdu: "Ey Âdem, haber ver onlara onların adlarını." Adem onlara onların adlarını haber verince, Allah şöyle buyurdu: "Dememiş miydim ben size! Ki ben, göklerin ve yerin gaybını en iyi bilenim. Ve ben, sizin açığa vurduklarınızı da saklayageldiklerinizi de en iyi biçimde bilmekteyim." O vakit biz meleklere, "Âdem'e secde edin" demiştik de İblis dışında tümü secde etmişti. İblis yan çizmiş, kibre sapmış ve nankörlerden olmuştu. Ve Âdem'e şöyle buyurmuştuk: "Ey Âdem, sen ve eşin cennete yerleşin ve ondan dilediğiniz yerde, bol bol yiyin. Ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zulme sapanlardan olursunuz." Bunun üzerine şeytan onların ayaklarını kaydırdı da onları içinde bulundukları yerden çıkardı. Biz de şöyle buyurduk: "Bir kısmınız bir kısmınıza düşman olarak aşağıya inin. Belli bir süreye kadar yeryüzünde sizin için bir bekleme yeri, bir nimet / bir yararlanma imkânı olacaktır.

Seytan imtahan ediliyor mu edilmiyor mu?

Melekler insanlarin dünyada ne yapacagini nerden biliyorlar?

Allah insana isimler ögretip onlarin daha zeki veya daha az kandöker olacagini mi saniyor?

Veya Allah meleklere karsi hakli cikmak icin (insanlara isimler ögreterek, meleklere ögretmeyerek) bir "hile"ye mi basvuuyor?

Kendisinden baska hic kimseye tapilmasini istemeyen Allah meleklerin Ademe SECDE etmesini neden ister?.

Sadece Seytan Allahtan baska kimseye secde etmez.

Ve Allah sonunda meleklerin dedigi gibi insanlari dünyaya indirir.

Seytan mi, Adem mi, Allah mi, melekler mi?

Sizce kim daha zeki?

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

şeytan ezanı duyunca ZART diye (ZURAT) ossurarak kaçar....

demek ki insandan bir farkı yok bu zevatın...... :D

bu durumda insana neden secde etmesi gerektiği de sorgulanabilir....

insan gibi zart zurt ossuran - insandan bir farkı olmayan bi varlık neden insana secde etsin ki ?

onu da geçtik....

zaaart zuuurt ossuran bi şeytan....ki bu EZAN duyunca oluyor........cennetten kovulduğu halde ademi kandırmak için cennete gelebiliyorsa.......korkudan sıça sıça gelmiş olmalıdır....

cennete girdiğinde paçalarından BOK akıyordur....

böyle birine adem yahut havva kanıyor mu ???

eh ZOKAYIM böle götü boklu şeytana kanan ADEM ve OĞULLARINA !!!!

bende herşeyin sonsuz olduğu hiçbirşeyin yasak olmadığı şu meşhur cennette bir tane yasak ağacın ne işi var onu çözemedim. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Seytan imtahan ediliyor mu edilmiyor mu?

Melekler insanlarin dünyada ne yapacagini nerden biliyorlar?

Allah insana isimler ögretip onlarin daha zeki veya daha az kandöker olacagini mi saniyor?

Veya Allah meleklere karsi hakli cikmak icin (insanlara isimler ögreterek, meleklere ögretmeyerek) bir "hile"ye mi basvuuyor?

Kendisinden baska hic kimseye tapilmasini istemeyen Allah meleklerin Ademe SECDE etmesini neden ister?.

Sadece Seytan Allahtan baska kimseye secde etmez.

Ve Allah sonunda meleklerin dedigi gibi insanlari dünyaya indirir.

Seytan mi, Adem mi, Allah mi, melekler mi?

Sizce kim daha zeki?

Burada haklı olan Şeytan.

Sadece allaha secde ediyor, bu durumda allahın şeytanı daha çok sevmesi lazım.

Sadece bana secde et dese şeytan da etmese anlarız durumu.

Kendi öğrettiği isimlerle zeka kıyaslaması yapmak da bir fiyasko. Melekler, bize öğrettiğinden başka bşr bildiğimiz yoktur diyorlar. Öyleyse meleklere öğret, zeki olan onlar olsun...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlara göre şeytan insandan önce yaratılmıştır. İnsan, yaratıldığında meleklere gösterilmiştir.

İnsan şeytandan sonra yaratıldığı için şeytandan daha zeki olması gerekir.

Ancak şeytan ademi hemen kandırmıştır.

Asıl önemli nokta ise allahın her şeyi bilmesi ve çok yüce olması durumunun ortaya çıkardığı çelişki.

Bu durumda allah, her şeyi zaten bilen bir varlık olarak insanı neden sonradan yaratıyor? Hikayeden anlaşıldığı üzere allah, yeni tasarladığı bir varlığı daha önce yarattığı varlıklara gösteriyor. Müslümanlara göre allah her şeyi bildiği için sonradan bir varlık tasarlaması nasıl mümkün oluyor?

şimdi allah gibi bir öğretmen adem gibi bir öğrenci olsun sonra allah ademe bütün eşyanın isimlerini öğretsin

O isimlerde ismi mudil (din hırsızı) ismine mazhar olan şeytan gelsin ademi kandırsın ne kadar acaip

hakilkatte adem şeytanın ayağını kaydırmıştır. adem cenette bir iken şimdi girlecek cennette sayısı allah malum adem ile cennete girip cenneti tezyin edecek...

bu 1

ikinsine gelince: Allah melekler ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dediği zaman henüz adem yaratılmamıştı... adem babamız cennetten çıkışı yaratmadan önce tasaarlanmıştı zaten kapiiş ko ok hevri badi

Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi allah gibi bir öğretmen adem gibi bir öğrenci olsun sonra allah ademe bütün eşyanın isimlerini öğretsin

O isimlerde ismi mudil (din hırsızı) ismine mazhar olan şeytan gelsin ademi kandırsın ne kadar acaip

hakilkatte adem şeytanın ayağını kaydırmıştır. adem cenette bir iken şimdi girlecek cennette sayısı allah malum adem ile cennete girip cenneti tezyin edecek...

bu 1

ikinsine gelince: Allah melekler ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dediği zaman henüz adem yaratılmamıştı... adem babamız cennetten çıkışı yaratmadan önce tasaarlanmıştı zaten kapiiş ko ok hevri badi

vay be adem baban önce tasarlandı demek :))) hokus pokus yok mu ya. ol derim olur. Seni kim tasarladı peki. milyonlarca spermden 1 tane şanslı geldi seni oluşturdu halbuki. tasarım filan yok ortada. demek allah baban dediki ben ademimi yapayım. gerisini o getir he :)))

Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi allah gibi bir öğretmen adem gibi bir öğrenci olsun sonra allah ademe bütün eşyanın isimlerini öğretsin

O isimlerde ismi mudil (din hırsızı) ismine mazhar olan şeytan gelsin ademi kandırsın ne kadar acaip

hakilkatte adem şeytanın ayağını kaydırmıştır. adem cenette bir iken şimdi girlecek cennette sayısı allah malum adem ile cennete girip cenneti tezyin edecek...

bu 1

ikinsine gelince: Allah melekler ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dediği zaman henüz adem yaratılmamıştı... adem babamız cennetten çıkışı yaratmadan önce tasaarlanmıştı zaten kapiiş ko ok hevri badi

Göklerdeki ve yerdeki canlı şeyler de melekler de yalnız Allah'a secde ederler ve hiç de büyüklük taslamazlar. Üstlerinde egemen olan Rablerinden ürperirler ve emredildikleri şeyi yaparlar

"Âdem'e secde edin" demiştik de İblis dışında tümü secde etmişti. İblis yan çizmiş, kibre sapmış ve nankörlerden olmuştu.

Tüm canlilar Allahtan emredileni yapiyorlarsa, her sey önceden planli ise yalniz Allaha secde eden, planin parcasi olan), seytan neden cezalandiriliyor?

Melekler: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? ...

Melekler olacaklari Allahtan daha iyi biliyorlarmis!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Göklerdeki ve yerdeki canlı şeyler de melekler de yalnız Allah'a secde ederler ve hiç de büyüklük taslamazlar. Üstlerinde egemen olan Rablerinden ürperirler ve emredildikleri şeyi yaparlar

"Âdem'e secde edin" demiştik de İblis dışında tümü secde etmişti. İblis yan çizmiş, kibre sapmış ve nankörlerden olmuştu.

Tüm canlilar Allahtan emredileni yapiyorlarsa, her sey önceden planli ise yalniz Allaha secde eden, planin parcasi olan), seytan neden cezalandiriliyor?

Melekler: "Orada bozgunculuk etmekte olan, kan döken birini mi atayacaksın? ...

Melekler olacaklari Allahtan daha iyi biliyorlarmis!!!

cezalandırma yok iblis libas kelimesindenda alınır iblsie melekler bu yaptığın nedir diye sorduğunda iblis Bu öyle bir elbisedir ki cebabı hak en yakın meleklerine bunu giydirmemiştir demiştir ve şiddatli aşkından çoşmuş.. bende onları azdırıcam demiştir..

artı iblisinde imtihanı var.. allah kimseyi imtihansız bırakmamış... iblisde imtihan oluyor...

iblis elbisesi içinde imtihan oluyor...

melekler kan dökecek birini mi yaraytıcaksın dediğinde kendilerinin halifeliğe daha layık olduklarını kast ettiler..

cenabı hak sizim bilmediklerinizi ben bilirim dedi.. ve sonra ademe isimleri öğretti,. sonra meleklee eğer doğru söylüyorsanız söyleyin bakalım bunların isimlerini dedi bilemediler.

çünkü melekler allahın sadece rahmet sıfatına mazhardırlar canları sıkılmaz hep raahmettedirler...

aedem ise allahın tüm isimlerin mazharıdır. hepsini bilir... halifeliği almıştır.. yaaa

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

vay be adem baban önce tasarlandı demek :))) hokus pokus yok mu ya. ol derim olur. Seni kim tasarladı peki. milyonlarca spermden 1 tane şanslı geldi seni oluşturdu halbuki. tasarım filan yok ortada. demek allah baban dediki ben ademimi yapayım. gerisini o getir he :)))

kardeşim kendini kendin mi yapıyorsun...

muhitin mi seni yapıyor yani senden daha alim bedenin mi bedenindeki cismin küçük ruhen çok büyük canlılar mı seni yapıyor tetkik edecek olursan muhitin senden aciz... ölüyorlar

ve içindeki kuvvet elektirklenince kainatın altını üstüne getiriyorsun bu kuvvet bu azamet 50 -60 kiloluk zayıf naif kan ve kemik torbasında mı sana geliyor sanıyorsun..

kendini kendin mi yaptın.. kendin kendin mi? evet dersen o zaman neden ihtiyarlıyorsun seni süreki tasarlıyor allah çocuktıun genç yaptı hergünde seni değiştiriyor yaşlı yapıyor...

eğer senin elindeyse hadi ihtiyarlama çürüme

kendi kendine ait değilsin.. neyine güveniyorsun.. aklına mı... bunayanlar sözü anlamayanlar biliyordunda niye unuttun.. bunadın...

erzel-i ömre reddeilenler bunar aklı gider söz anlamaz unutmalar başlar.. eski haline gelince ye kadar yaşatılır bebek haline gelinceye kadar hatta sineğini kovamaycak hale gelinceye kadar... ilk doğun ana kadar erzeli ömre reddedilirler bazılar kuranda öyle der erzel-i ömre reddediyorum onları..

her gün güzelliğinde bir parça atılırken tasarlayan seni her gün tasarlayıp değiştirirken senin elinde mi buna mani olmak

hadiiii hadiii hadiii cürümesene ihtiyarlamasaha bu tasarıma mani olsana hadiiii hadi hadi hadiii yeeeeeaaaa

teşekkürler teşekkürler alkışlamayın sapıtmayın yeter :D asasas:P

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

sayın zavallı bana mı soruyorsun

eğer bana soruyorsan ben bunu yazdım ya burada ya turan dursun durmasın farketmez ıvır zıvır forumda :Dasasasa

bana soruyorsan aynı soruları sorma

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...