Jump to content

Maddi kaynak bulmak?


Recommended Posts

Merhaba ateist dostlarım.

Kafamın güzelliğinden midir nedir değişik bir şeyler geldi aklıma ve sizinle paylaşmak, fikir alışverişinde bulunmak, saçma sapan ise eleştirilmek istedim.

Ülke şeriata doğru gidiyor, sakın bu ülkeye şeriat gelmez demeyin, irana şeriat demokrasi ve özgürlük vaadleri ile geldi, bu ülkeye şeriat gelmez diyip göbeklerini kaşıyarak yayılan insanlar bir sabah kalktığında şeriata merhaba demişti..

Ülkenin hali belli; camdan bakıyorsun suriye, haberleri açıyorsun isviçre. Kız çocuğum 9 aylık oldu, onun geleceği için endişeliyim, bu durum beni bi hayli duygusal yapıyor, içiyor, belki de saçmalıyorum. İşverenim tam bir g.t veren, 33 yaşındayım, maddi manevi hayatımın en zor günlerini geçiriyorum, ne sigortam maaşım üzerinden yatıyor, ne de hakkımı alabiliyorum, zamlar ve yüksek faturalar yetmezmiş gibi trt payı, kaçak kayıp bedeli vs. iyice içinden çıkılamaz bir hal aldı durumlar. Bir yandan ülkenin geleceği için endişe ederken bir yandan geçim zorlukları ile mücadele ediyorum. Bazen herşeyi boş veresim geliyor, yapamıyorum.

Ama süreç işliyor...

Yurdum çocuklarının büyük bir kısmının imam hatiplerde beyinleri yıkanıyor. Aydın insanların faaliyetlerinin çok küçük bir kısmını biliyorum fakat dindar kesim bu işi aşmış durumda (gözlemlerim neticesinde ulaştığım sonuç budur). Dindarlar aydınlardan daha iyi, daha özverili, daha emin adımlarla ilerliyorlar davalarında. Sadece kendinden olanlara maddi, manevi, eğitim, sağlık vs. alanlarda destekliyorlar birbirlerini, ve bu destek boşa yapılmıyor, bazı dini vecibelere bağlılık şartı koşuluyor ki maddi manevi her durumdan sıkılmış cahil insanlar için umut kapısı oluyor din. Ben ateizm adına bir uyanışın başladığı kanısındayım fakat bu öyle kolay katedilecek bir yol olmayacak. Dindar bir ailenin çocuğuyum, hacılar içinde büyüdüm, her elini öptüğüm imanın ve islamın şartlarını sordu bana büyüyene kadar, böyle bir ailede aydınlandım ben tek başıma ve arkadaş, semt çevrem de dindar. Tanıyan herkes tarafından sevilirken, bir kısım kendini allah savaşçısı sanan cahilin düşmanıyım şimdi. Zoruma mı gidiyor bu durum? Hayır tabikide. Ben tehditlere inat, her meydanda, her ortamda dinin zehrini göğüsümü gere gere anlatıyorum. Bunu boş yere de yapmıyorum, babamın 2 hac 4 ümre yapan 50 yaşındaki 2. eşini ve hizmette büyümüş birkaç arkadaşımı da aydınlattım. Daha çok insanın aydınlanmasını istiyorum, ama yapamıyorum. İşi gücü bırakıp hâlâ beni çok seven, sayıları azımsanmayacak mahallemin imam hatip öğrencilerini toplayıp aydınlatmak istiyorum, her yeri gezip dinin zehirli olduğunu anlatmak istiyorum ama yapamıyorum. Zaten kıt kanaat geçindirdiğim ailemi bir kenara bırakıp bu işi davam yapamıyorum. Nasıl aydınlanacak insanlar? Nezaman cennete gitmek için cehenneme çevirmeyecekler dünyayı? Nezaman cennetin var olmadığını bilip cennete çevirmeyecekler dünyayı? Nezaman kız çocukları insan olduğunu öğrenecek?

Ben zengin ve aydın insanların oluşturacağı bir fon kurulması fikrini güdüyorum şu günlerde. Aydın insanları destekleyecek, lanet olası muhammedin uydurduğu dini yeryüzüne yayılmadan o din ile savaşacak insanları destekleyecek bir fon. Dini yayan yobazlar kadar değeri yok mu bizim gibi insanların? Dini yayması için destek olan zengin sofular kadar yüreği yok mu zengin aydınların böyle bir platfom kuracak kadar?

Belki doğru şeyler düşündüm, belki de saçma şeyler. Beni hayıflamayın dostlar, çimden gelenleri yazdım sadece. Pedofilinin yazdığı kuran kadar saçma mıdır alkollü beynimden geçenler?

Saygılar..

tarihinde bhdr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist olmak demek,insanları aydınlatma misyonu yüklenmek demek değildir..Rahatla kardeşim :)

Senin 100 kişiyi ateist yapmanın hiçbir önemi yok..Yapmayın ama..İlla Dünya'yı/Türkiye'yi gezmeye gerek yok..Biraz belgesele/haberlere baksanız,ne kadar korkunç bir durumda olduğumuzu anlarsınız..

Yapabileceğiniz hiçbir şey yok ama bu demek değildir ki,hiçbir şey yapmayın..

Ateizm derneği mesela..Ne yapıyor bu insanlar?Hiçbir şey..Anca birkaç dava ile uğraşıyorlar..Yaptıkları önemli bir iş..Bu ülkede akp döneminde böyle bir işe girişmek önemli ama sonuçta yapılan bir şey yok..Olamaz da..!

Çünkü bu ülkedeki nerdeyse herkes Tayyip'e çalışıyor..Kodamanlar,medya,muhalefet partileri,asker..vb

Anaokulda arapça,ilkokulda başörtüsü filan..Şu anda bu ülkede milyonlarca çocuğun beynine tecavüz ediliyor..Bu gerçekleri görürseniz,yapabileceğiniz fazla birşey olmadığını da anlarsınız..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yazı yazmak için okyanus sahillerine giden bir yazar, sabaha karşı danseder gibi hareketler yapan birini görür. Biraz yaklaşınca bir gencin, sahile vuran deniz yıldızlarını birer birer alıp okyanusa fırlattığını farekeder. Genç adama yaklaşır ve sorar:

- Neden bu deniz yıldızlarını okyanusa atıyorsun?

Genç adam şöyle cevap verir:

- Birazdan güneş yükselip sular çekilecek. Onları suya atmazsam ölecekler.

Bunun üzerine yazar:

- Kilometrelerce sahil, binlerce deniz yıldızı var. Bunların hepsini nasıl kurtaracaksın? Ne farkeder ki? der.

Genç adam eğilip yerden bir deniz yıldızı daha alır ve okyanusa fırlatır.

- Onun için farketti ama...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuda internet milleti güzel uyandırıyor ama bizim okuma oranı yok denecek kadar düşük halkımız için yapacak bir şey yok. Denizin için giden ama içine 1 damla bile su almayan ağzı sımsıkı kapatılan bir şise misali. Gerçi adamlar kendi kuranlarını bile okumuyorlar.

Türkiye de bazı kesimler birçok şeyin farkında ama geçim zorluğu bellerini kırdığı için düzgün düşünemiyor, kendine vakit bile ayıramıyorlar. Babam gelmiş 60-65 yaşına hala doğalgazdı, yalıtımdı, arabanın arızasıydı uğraşıyor. Şöyle kenara çekilip emeklilik yaşadığı falan yok. Ben ise tuğla beton parçası sahibi olayım diye bankaların faizleriyle uğraşıyorum. ( Gerçi banka faiz değilde kar payı diyor !!!) Böyle bi coğrafyada doğmaktan hiç memnun değilim.

tarihinde analiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnternette okumuştum. Galiba deniz kenarı turistik bir yerde uzun süre bulunan kişinin gözlemlerini paylaşmak istiyorum.

Halk parasızlıktan karbonhidrat yiye yiye göründüğü gibi olmuş. Elin gavuru proteini bol bol yediği için sağlıklı ve dinç ve hepsi besili, yapılı. Bizimkiler ise zayıf ve yapılı olanları ise kof.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Rahatım NOLAN o konuda. Endişelerimi yazdım, kızım ve diğer kız çocukları için endişelerim var. Gelecekleri için endişelerim var. İyi insanlar için de endişelerim var. Turan DURSUN, Uğur MUMCU gibi bir çok aydın neden katledildi? Ben Turan DURSUN'un şu sözünü feyz alıyorum;

"Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim, halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Rahatım NOLAN o konuda. Endişelerimi yazdım, kızım ve diğer kız çocukları için endişelerim var. Gelecekleri için endişelerim var. İyi insanlar için de endişelerim var. Turan DURSUN, Uğur MUMCU gibi bir çok aydın neden katledildi? Ben Turan DURSUN'un şu sözünü feyz alıyorum;

"Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim, halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım?

Susayana su vereceksin..Susamayana su uzatılmaz..

Herkes Turan Dursun olamaz..Böyle insanlar arada sırada ortaya çıkarlar ve bu insanların sonları da genelde malum sonla biter..

Senin veya benim birkaç kişiyi aydınlatmamız hiçbir şeye yaramaz..Sadece kendimizi iyi hissederiz belki..Belki de aydınlattığın kişi,''niye aydınlattın beni?'' diye bize düşman olur..Matrix filminde kırmızı hapı yuttuğuna pişman olan Cypher'i hatırlayın..

Eğer internet olmasaydı,eğer Türkiye'nin hemen her yerinde kütüphaneler olmasaydı,birşeyler yapmak için çabalamanızı anlarım ama bugün bir çocuğun/gencin karşısında müthiş seçenekler var..Buna rağmen birşey yapmıyorlarsa da,sizin yapabileceğiniz hiçbir şeyin olmadığını anlamanız lazım..

Şunu hep hatırlayalım..Bu ülkenin büyük bölümü hırsızlığı/katilliği/ahlaksızlığı tescilli insanlara destek veriyor..Bugün bir akpliyi karşınıza alıp,chpli veya mhpli yapamazsınız..Hele vatan partisini veya Haydar Baş'ın partisini filan hiç anlatamazsınız..Bu kadar bön insanlara,hayatlarının merkezindeki dinin yalan olduğunu söylemek pek akıllıca bir davranış olmaz..Tuttuğu partiyi bile herşeye rağmen değiştirmeyen bu insanlar,sizin iki cümle kurmanızla dinini değiştirmezler..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnternette okumuştum. Galiba deniz kenarı turistik bir yerde uzun süre bulunan kişinin gözlemlerini paylaşmak istiyorum.

Halk parasızlıktan karbonhidrat yiye yiye göründüğü gibi olmuş. Elin gavuru proteini bol bol yediği için sağlıklı ve dinç ve hepsi besili, yapılı. Bizimkiler ise zayıf ve yapılı olanları ise kof.

Bizim esnafları tokatlayan İrlandalı turist röportaj yapılınca "her gün bir kilo et yiyorum, herkese tavsiye ederim" demişti

Altına da yorum olarak biri "asıl yumruğu şimdi attın aga" yazmıştı...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz de haklısınız, herkesin farklı görüşleri var. Genellemeye baktığımda akışına bırak mantığını görüyorum. Ben son 2 ayda yaptıklarımla insanların gözünü açıp sorgulaması, gerçekleri görmesi için aman aman mücadeleye gerek olmadığını gördüm.

Şundan emin oldum ki, geneli ( neredeyse tamamı ) sorgulamak gibi birşeyi hiç düşünmemiş. Dini sohbet geçen bir yerde mantıklı sadece bir iki cümle kuruyorum ve yürüyüp gidiyorum, kimseyi kırmadan, sinirlendirmeden. Beyin sorgulamaya başlıyor zaten hemen, dinden dönen çoğu insanda bu var. İçine kurt düştükten sonra gerisi geliyor, çünkü merak; insanın doğasında var.

Zaten bu sınırlarda müslümanım diyen büyük çoğunluk dininin gerekliliklerini yerine getirmiyor, getiremiyor, getirmek istemiyor çünkü işine gelmiyor. Ben görmedim dini vecibelerini yerine dört dörtlük getirebilen müslüman. Babamın 1 hac 2-3 ümre yapmışlığı var ama hak yer, mahallede afedersiniz atlamadığı kadın kalmamıştır, 40 yıllık komşusunun eşiyle takılıyor şuan gizliden, yeni yakaladım. En sofusu babam, onun da hali ortada işte. Babam gibi nicelerini tanıdım..

Diyeceğim şu ki; hiç birşey mi yapılamaz, hiç birşey yapmaya gerek yok mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

............

Diyeceğim şu ki; hiç birşey mi yapılamaz, hiç birşey yapmaya gerek yok mu?

Yaşadığımız ülke sıradan bir ülke olsaydı,bunu düşünürdük ama çok anormal bir ülke burası..

Ülkede resmen bir iç savaş var..Ekonomik bir kriz var..İnanılmaz bir yozlaşma var..Korkunç bir cehalet var..

Böyle bir ülkede kendinizi tehlikeye atmaya gerek yok..

Akp'yi anlatamadığım insanlara dinden nasıl bahsedeyim?!

Mesela şunu söyleyeyim..Bugün bu ülkede içki yasak aslında..Neden?

Bugün şöyle bir yasa çıksa ''Saat 10'dan sonra televizyon seyretmek yasaktır'',bizde ''televizyon izlemek yasaklandı'' demez miyiz?

Bugün ülkede içki içmek yasak ve bu iktidara bu konuda tek bir laf edemeyen muhalefet var karşımızda..İktidarıyla,muhalefetiyle bu ülkeyi komple değerlendirirseniz;bu ülkedeki insanların ne kadar beyinsiz olduğunu rahatlıkla anlarsınız..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence de yapacak bir şey yok. İnsanları bir kere kolayca ateist yapamazsın. Ateizmi kabul etmek zor bir iştir. Ağır bir süreçtir. Hem bir kaç kişiyi ateist yaptın ne değişecek ki? Zaten başımızda böyle bir iktidar ve muhalefet varken iş daha da zor. En iyisi cezamızı çekmek. Hani bir musibet bin nasihattan iyidir derler ya aynen o şekilde :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

..

Evet NOLAN muhalefet bunu beceremiyor, muhalefet olamıyor. Padişah ne isterse muhalefetiyle, halkıyla biat etmek zorunda kalıyoruz. Ben de bu noktadayım, halk hakediyor, muhalefet muhalefet olamıyor, %50'lik tabanın durumu ortada güdülüyor, sen bir şey yapma değmez, ben canımı yolda bulmadım vs vs dedik diye bu noktaya geldi durum zaten. Beyinlerimiz paramparça, hepimiz yalnızız, milyonlar beynini kullanıp ortaya karışık da olmuyor, birlik yok, beraberlik yok, boyun eğmekten başka çaremiz de kalmadı anlaşılan. Tamam NOLAN ben artık bu durumu kabullendim, sürüye ayak uyduracağız, demek ki sistem böyle, sistemin cahiliyim demekki, öğrendim, bundan sonraki adımlarımı buna göre atıcam.

..

ATEİSTFİKİR sen de haklısın, bu iktidar ve muhalefet varken değişim imkansız görünüyor. Evet ateist olmak sağlam bir piskoloji gerektirir, herkesin kaldırabileceği birşey değildir. Birkaç kişiyi ateist yaptım ne oldu, yaratılanı yaratandan ötürü değil de, canlıyı canlı olduğu için seven birileri daha oldu. İnsanların aydınlandığını görmek beni mutlu ediyor, umut veriyor..

tarihinde bhdr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yapılacak tek şey bir an önce kendini bu ülkeden kurtarmak. Onun dışında yapılabilecek hiçbir şey yok. Anadolu insanı adam olamaz.

Tamam da nasil? En onemlisi bir is. O da ne olabilir, tabiki internet fakat internette ne yapacaksin? Aslinda programlama isine girilse guzel paralar kazanabilir miyiz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Halk cahil ama kurtarılmayı hak etmiyorlar mı? M.Kemal Atatürk, bitmiş bir ülke için tüm aklı, bilgisi ve aşkı ile mücadele etmiş; kurtarılması imkansız bu toprakları, Yunanlılardan kurtarabilmiştir. Eğer O da, "Türk halkı bunu haketmiyor" diye düşünseydi, şu an bir Cumhuriyette yaşamıyor olurduk.

Ateizm bile önemli değil; ateistlerin rahat bir ortamda istedikleri gibi konuşabilecekleri, insan haklarının geçerli olduğu, fikir özgürlüğünün var olduğu, laik yapıyı desteklemektir önemli olan. Cumhuriyetin değerlerini koruyabilmektir. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okuyup, okutabilmektir.

İnsanların inançlarıyla uğraşmak küçük bir iş. Daha büyük olan laikliği, fikir ve ifade özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü savunmaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Halk cahil ama kurtarılmayı hak etmiyorlar mı? M.Kemal Atatürk, bitmiş bir ülke için tüm aklı, bilgisi ve aşkı ile mücadele etmiş; kurtarılması imkansız bu toprakları, Yunanlılardan kurtarabilmiştir. Eğer O da, "Türk halkı bunu haketmiyor" diye düşünseydi, şu an bir Cumhuriyette yaşamıyor olurduk.

Ateizm bile önemli değil; ateistlerin rahat bir ortamda istedikleri gibi konuşabilecekleri, insan haklarının geçerli olduğu, fikir özgürlüğünün var olduğu, laik yapıyı desteklemektir önemli olan. Cumhuriyetin değerlerini koruyabilmektir. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini okuyup, okutabilmektir.

İnsanların inançlarıyla uğraşmak küçük bir iş. Daha büyük olan laikliği, fikir ve ifade özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü savunmaktır.

Atatürk halkı denedi, şans verdi. Ama anadolu halkı bunu değerlendiremedi. Bu ülke adam olamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet NOLAN muhalefet bunu beceremiyor, muhalefet olamıyor.........

Babacığım senin birşeyler yapma şevkini kırmış gibi olmayalım..Ne yapacaksan yap..Biz sadece kendi fikirlerimizi söylüyoruz burada..

Keşke Chp,Atatürk'ün izinden giden bir parti olsaydı da;tüm enerjimizi Chp için harcasaydık ama olmuyor işte..Daha dün Chp'li birinin Atatürk'ün resmini yere indirdiğini,diğer bir partilinin hdplilerin yanında gerilla marşı için ayağa kalktığını öğrendik..Şimdi bu muhalefete rağmen,bu ülkede birşey yapılamaz..Kendimizi kandımanın bir anlamı yok..Hepimiz,babalarımızın/dedelerimizin yanlış seçimleri yüzünden,geçmişteki siyasilerin yanlış işleri yüzünden bu durumdayız..

Ne biliyim,şöyle birşeyler yapılabilir..Gerçi ülkede savaş var,öncelik siyaseten insanları aydınlatmak olmalı ama es geçiyorum bu konuları..

Ateistler organize olup,İslam aleyhine yazılmış kitapları kendi aralarında topladıkları paralarla satın alırlar ve Türkiye'nin her yerindeki kütüphanelerine bağışlarlar..Bu tarz şeyler yapılabilir..Gerçi kütüphaneler de boş ama olsun..Mutlaka bu kitapları okuyan birileri olacaktır..

Kütüphaneler almaz demeyin,ben Konya'daki birkaç kütüphanede böyle kitaplar gördüm..

Maddi durumu iyi olan birkaç ateist bu işi kolaylıkla yapabilir ama kimse yapmıyor işte böyle şeyler..

Türkiye'de seküler bir sürü insan var ve bu insanların içinde mutlaka trilyoner insanlar da var ama bir tanesi bile böyle bir işe girişmiyor..Anca eline Atatürk bayrağı alıp,bayramlarda/maçlarda eğleniyorlar..Sorsan Atatürkçü hepsi..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam da nasil? En onemlisi bir is. O da ne olabilir, tabiki internet fakat internette ne yapacaksin? Aslinda programlama isine girilse guzel paralar kazanabilir miyiz?

Kazanırsın ama güzel bir proje düşünüp hayata geçirebilirsen.

Programlama uzun bir süreç, şimdi başlayacaksan hiç başlama.

Onun yerine orijinal bir şeyler yapıp bir takipçi kitlesine sahip ol derim.

Bu pazarlama açısından bir güçtür. Sadece zaman zaman yapacağın reklam içerikli paylaşımlardan bu sayede para kazanabilirsin.

Reklam vermek isteyenler seni bulur merak etme. Paylaşım başına 10k TL alan ünlüler var. Ayda en kötü 5 paylaşım yapsa 50k TL. Sonra da sen onları TV'lerde seyret.

Örnek:

Ateist Forum'daki konulardan kopyala yapıştır şekilde Twitter'da, Instagram'da paylaşımlar yapsan bile bir takipçi kitlesi oluşturabilirsin.

Bu konularda kitap satmak isteyenler seni bulabilir ve boylece direk hedef kitleye ulaşabilirler ve sen de para kazanabilirsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...