osho 0 Oluşturuldu: Şubat 2, 2016 Raporla Share Oluşturuldu: Şubat 2, 2016 Türk kimliği etnik bir kimlik midir, siyasal bir kimlik midir ? Link to post Sitelerde Paylaş
Robespierre 0 Şubat 2, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 2, 2016 gönderildi Atatürk'ün tanımı açıktır. Irk, mezhep, etnisite tanımı koymaz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Türk denir, der. Fransız, İtalyan, Alman, Rus neyse, Türk de odur. Yurttaşlık temelini esas alan hukuki bir tanımdır. Fransız Devrimi ile ortaya çıkan ulus/millet kavramı, farklı etnisiteleri yurttaşlık temelinde eşitlenmesi ile oluşur. Dünya'daki bütün örnekler bu şekildedir. Zaten mantıken, herhangi bir dilin o kadar geniş alanlara yayılması mümkün değil. Bütün büyük kültür coğrafyaları entegrasyon/asimilasyon yolu ile oluşmuştur. Ulus/millet modeli ortaçağ düşüncesi ile mücadele edebilen yegane modeldir. Akılcılığı ve hukuki eşitliği sağlamasını tek yolu da budur. Ulus'u aşma iddiası ile yola çıkan yeni-sol akımlar yeni ortaçağın doğumuna yol açtı. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi (düzenlendi) Peki Türk etnik bir ad değil midir Etnik bir adın yurttaşlık temelindeki ulus kavramına verilmesi doğru mudur ? Fransız, İtalyan, Alman, Rus anayasalarında Fransız, İtalyan, Alman, Rus milleti tanımı mı vardır ? Şubat 3, 2016 tarihinde osho tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Yurt 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi Türkiye'nin vatandaşlık tanımında hiç bir sıkıntı yoktur. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi niye Kürtiye değil de Türkiye Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi niye Kürtiye değil de Türkiye1-kurucu ana unsur olduğu için2-Türkiye ismini Atatürk uydurmadı, Osmanlı döneminde de Avrupa'da kullanılıyordu Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi niye Kürtiye değil de Türkiye1-kurucu ana unsur olduğu için2-Türkiye ismini Atatürk uydurmadı, Osmanlı döneminde de Avrupa'da kullanılıyordu Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi 1-Kurucu ana unsur Türkiye değil Türk Türkiye zaten coğrafî ad nasıl kurucu unsur olur 2-Kurucu unsur Türk ise kurulan milletin adı onun hakkı değil mi Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi (düzenlendi) 1-Kurucu ana unsur Türkiye değil Türk Türkiye zaten coğrafî ad nasıl kurucu unsur olur 2-Kurucu unsur Türk ise kurulan milletin adı onun hakkı değil mi Sen mesajımda kurucu ana unsur olarak Türk'lerden bahsettiğimi anlamadın mı? Kötü niyetten başka birşey değil yazdığın. Telefondan giriyorum, herşeyi hecelemek istemiyorum. Zaten gerek te yok bu forumda. Üyelerin çoğunluğunun zeka seviyesi ortalamanın üstünde. İlla cımbızla ayıklayacaksak "kurulan millet" kavram olarak yanlış zaten. Kurulan cumhuriyettir, millet zaten oradaydı. Şubat 3, 2016 tarihinde malta erigi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Türk Torunu 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi Nasıl İngiltere'de yaşayanlar İngiliz, Fransa'da yaşayanlar Fransız, Almanya'da yaşayanlar Alman ise Türkiye'de yaşayanlar da Türk'tür. Halk arasında laz, çerkes, kürt, gürcü vs denilebilir ancak resmi olarak herkes Türk'tür. Ancak bu Türk kavramı öyle anlamsız, içi boş bir şey de değil. Atatürk devrimini yaparken İslam öncesi Türkleri referans almıştır. Dolayısıyla eski Türk kültürünü hakim kılmak istemiştir. Link to post Sitelerde Paylaş
Robespierre 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi İşin doğrusu Fransız Devrimi'nden önce Anadolu'da kendine Türk diyen insan yoktu. Bugün Türk etnisitesi olarak kabul ettiğiniz insanların etnik isimleri Türkmen, Yörük, Manav, Tahtacı vb. gibi isimlerdir. Türk adı modern bir isimdir. Anayasa'da Türk tanımı bulunmasından rahatsız oluyorsunuz. Bu tanımdan değil de Türk'ün varlığından rahatsız oluyorsunuz ama yine de açıklayalım. Alman anayasasında Alman'ın tanımı vardır. Alman, Germen IRKINDAN olan insanlara verilen isimdir. Irk temelli bir tanım vardır. Almanya vatandaşı olmayan, örneğin Polonya ve Rus Almanları da Alman olarak kabul edilir ve istedikleri an Almanya vatandaşlıklarına geçebilirler. Nasıl? Beğendiniz mi bütün dünyaya uygarlık dersi veren Almanya'nın tanımını? 1876 tarihinde yapılan ilk Osmanlı Anayasası'nda devletin dili Türkçe'dir diye yazar. Bu tanımı Atatürk ya da modern Türkiye Cumhuriyeti uydurmadı. Demek ki yaygın kullanılan dil Türkçe imiş. O yüzden ülkenin adı Kürdiye değil de Türkiye. Zorunuza gidiyor, ağırınıza gidiyor, farkındayım ama ne yapalım. Link to post Sitelerde Paylaş
medicus 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi Siyasaldir. Bugün dünya üzerinde onlarca millet ya da topluluk kendini Türk olarak ifade eder. Kavramsal olarak "Avrupali" neyi ifade ediyorsa Türk'te onu ifade etmekte. Peki ama insanlar kendilerini neden Türk diye tanimliyor? Erapali olmak istemiyorlar. Kültür konusu.... Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi (düzenlendi) Osmanli 19. Yuzyila kadar Turkiye demedi kendine, bu dogru ama 1600'lerin baslarina ait Avrupa haritalari var Turk İmparatorlugu diye isimlendiren. Turcicum imperium: http://www.cosmography.com/catimages/sparke-turkish.jpg Şubat 3, 2016 tarihinde malta erigi tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
kirec 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi ben türküm... Ama mesela blr zaman için türkiyenin adı kürdiye olsun eğer bu hiç bir türk ve kürt insanının ölmesini engelleyecek ise... Bir zaman lazistan olsun... Beni bozmaz hiç ... yeter ki böyle gereksiz yere canlar ölmesin... Link to post Sitelerde Paylaş
Yurt 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi (düzenlendi) niye Kürtiye değil de Türkiye ??? Şubat 3, 2016 tarihinde Yurt tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi ben türküm... Ama mesela blr zaman için türkiyenin adı kürdiye olsun eğer bu hiç bir türk ve kürt insanının ölmesini engelleyecek ise... Bir zaman lazistan olsun... Beni bozmaz hiç ... yeter ki böyle gereksiz yere canlar ölmesin... uluslararası siyasette bir karşılığı yok bunun. Eyaletler olsun dersen, işte o gerçekleşebilecek formül. Aslında herşey yaşam kalitesine bakar. İnsanlar mutluysa monarşi bile takır takır işliyor ama örneğin ABD fakirleşse, eyaletler birbirini keser. Adamların ruhunda var zaten şiddet, vahşilik. Çabuk alevlenir içsavaş. Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi Sen mesajımda kurucu ana unsur olarak Türk'lerden bahsettiğimi anlamadın mı? Kötü niyetten başka birşey değil yazdığın. Telefondan giriyorum, herşeyi hecelemek istemiyorum. Zaten gerek te yok bu forumda. Üyelerin çoğunluğunun zeka seviyesi ortalamanın üstünde. İlla cımbızla ayıklayacaksak "kurulan millet" kavram olarak yanlış zaten. Kurulan cumhuriyettir, millet zaten oradaydı. Sen mesajımda kurucu ana unsur olarak Türk'lerden bahsettiğimi anlamadın mı? Anlamadım. Kurucu unsur Türkiye diyorsun, Türkiye demek Türk demek değildir. Sen mesajında neden açıkça kurucu unsur Türk diyemiyorsun. Her ne ise kurucu unsurun Türk olduğunu kabul ediyorsun madem o zaman sorum şu: Etnik bir kimliğin (ki burada söz edilen Türk kimliğidir) bir devlete ad olması etik midir ? Link to post Sitelerde Paylaş
osho 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi İşin doğrusu Fransız Devrimi'nden önce Anadolu'da kendine Türk diyen insan yoktu. Bugün Türk etnisitesi olarak kabul ettiğiniz insanların etnik isimleri Türkmen, Yörük, Manav, Tahtacı vb. gibi isimlerdir. Türk adı modern bir isimdir. Anayasa'da Türk tanımı bulunmasından rahatsız oluyorsunuz. Bu tanımdan değil de Türk'ün varlığından rahatsız oluyorsunuz ama yine de açıklayalım. Alman anayasasında Alman'ın tanımı vardır. Alman, Germen IRKINDAN olan insanlara verilen isimdir. Irk temelli bir tanım vardır. Almanya vatandaşı olmayan, örneğin Polonya ve Rus Almanları da Alman olarak kabul edilir ve istedikleri an Almanya vatandaşlıklarına geçebilirler. Nasıl? Beğendiniz mi bütün dünyaya uygarlık dersi veren Almanya'nın tanımını? 1876 tarihinde yapılan ilk Osmanlı Anayasası'nda devletin dili Türkçe'dir diye yazar. Bu tanımı Atatürk ya da modern Türkiye Cumhuriyeti uydurmadı. Demek ki yaygın kullanılan dil Türkçe imiş. O yüzden ülkenin adı Kürdiye değil de Türkiye. Zorunuza gidiyor, ağırınıza gidiyor, farkındayım ama ne yapalım. Türk etnisitesini Orta Asya'da ilk çağlardan beri yok mu sayıyorsun ? Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi Bir ABD vatandaşı kendine American der. Etnik kökeninden ancak sorulunca bahseder. Her Türk vatandaşı Türk'dür. Etnik kökeni önemlidir elbette ama, Türk olması çok daha önemlidir. Robespierre ilk iletisinde durumu çok güzel açıklamış.. Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Şubat 3, 2016 gönderildi Raporla Share Şubat 3, 2016 gönderildi Sen mesajımda kurucu ana unsur olarak Türk'lerden bahsettiğimi anlamadın mı? Anlamadım. Kurucu unsur Türkiye diyorsun, Türkiye demek Türk demek değildir. Sen mesajında neden açıkça kurucu unsur Türk diyemiyorsun. Her ne ise kurucu unsurun Türk olduğunu kabul ediyorsun madem o zaman sorum şu: Etnik bir kimliğin (ki burada söz edilen Türk kimliğidir) bir devlete ad olması etik midir ? Orada "kurucu unsur Türkiye" yazmıyor. Tartışacaksan ciddi ve samimi ol.Bunun etikle alakası yok. Türkiye zaten kullanılıyordu 1923'te icad edilmedi. Ben burada bir art niyet görmüyorum. Pantürkizm etkisiyle yapılmış işler var o dönem ama Türkiye cumhuriyeti isminde böyle bir kasıt olduğuna inanmıyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts