Jump to content

Tanrının yarattığı bencil itaatkar tanrılar


Recommended Posts

Eğer bir hayvan sahibi olup onu eğitmek isterseniz onu ödüllendirme yada cezalandırma yoluyla bunu başarabilirsiniz.

İlk kez sahip olduğunuz yavru bir hayvana size itaat etmesi için uygulayacağınız sistem istediklerinizi yapması karşılığında ona sevdiği şeyleri vermek istemediğiniz şeyleri yapması durumunda cezalandırmanızla gerçekleşir.

İşte en üst olarak yaratıldığına inanılan inanç sisteminde aslında insan basit bir hayvan gibi kontrol edilir.

Eğer istenileni yaparlarsa cennet istenilmeyeni yaparlarsa cehennem

İnanç denilip en mükemmel miş gibi sunulan yaşam şekli aslında alınmış bir hayvanın eğitim sistemiyle birebir aynıdır.

Şayet tanrı hayatı sunup karşılığında hiç bir ödül ve ceza vaat etmeseydi asla ama asla hiç bir insan tanrıya inanmazdı.

İnsan için sahiplenilecek bir hayvan neyse tanrı içinde insanın o olduğu bir sistemde insanlar nasıl oluyor da kendilerini tanrının muhteşem gözdeleri olarak görüyor anlamış değilim.

Aslında daha gülünç olanı ney biliyormusunuz?

Tanrıya saygı duymak ve onu sevmek ona şükretmek onun varlığıyla alakalı değil tamamen cennetinde sonsuza kadar tanrı gibi huzurlu ve mutlu bir dünya hayatı yaşama isteğinin kişisel bencilleşmesidir.

Din aslında bencil insanların sonsuz mutluluk için yaptıklarının karşılığıdır. Her bilinç sonsuz ve sorunsuz bir yaşam için yapar din adı altında toplanmış kuralları tanrı istediği için yada tanrı var olduğu için değil.

Eğer gerçekten bir tanrı olsaydı ve yukarda otururken bir gün hey siz aşağıdakiler ben tanrıyım sizi ben yarattım. dünyada ki her şeyinizi bana borçlusunuz bana şükredin bana tapın ama fark etmez yapsanızda yapmasanızda ölüm anında tekrar var ettiğim yokluğa gidecekseniz deseydi.

Bunu bırakın bir elçi yoluyla söylemeyi direk kendini göstererek söyleseydi bile sallanmaz dı insanlar tarafından.

İşte aslında biz böyle kandırıyoruz kendimizi. Tanrıya kavuşmak için değil vaat ettiği küçük tanrıla kavuşmak için kendi vaat etmiyormu küçük tanrılığı sonsuz yaşam sonsuz mutluluk her güzelliğin sonsuz sahipliği.

Düşünsenize kıyametten sonra herkes bir bakıma tanrı olacak iyiside kötüsüde sonsuza kadar yaşayacak tanrı ne yaparsa yapsın yok etmiyecek. Yok ederse tanrı yalan söylemiş olacak. Yalan söyleyen bir tanrı olamaz. Yok etmiyeceğine göre var olan tek sonsuz varlık kendisi olmayacak yani bir özelliğinin belki milyarlarca ortağı olacak.

Hatta bu sonsuzluğun içinde sıkılıp tekrar farklı bir ırk yaratmak istese onlara artık bize söylediği gibi sonsuza kadar var olan yalnız benim diyemiyecek çünkü onunla beraber sonsuza kadar var olacak bizlerde var olacağız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her dine ya da inanca aynı bağlamda bakabileceğimizi sanmıyorum. Bu dedikleriniz ticaretle harmanlanmış İslam ve karma inançları için geçerli olabilir ama onlar doğruya yöneltmez. Siz biraz daha mistik bakıyorsunuz, gerçek manasında Tanrı'yı daha iyi anlayabileceğinizi umuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...