Jump to content

Hdpli foşiklerin patlama ile ilgili yorumları


Recommended Posts

  • İleti 51
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Yazı mantık unsurları içermektedir.Irkçı temel olarak zaten faşist demektir-Pis ırkçı ırkçılar-.Foşik diye kelime yoktur onun doğrusu ''faşist'',dir.

Irkçı, faşist demek değildir. Her faşist ırkçı olmadığı gibi her ırkçı da faşist değildir.

Türk torununu neden "foşik" yazdığını anlamamak için ilk defa internet kullanıyor olmak gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Faşizm TEMEL OLARAK ırkçılık ve bu durumun yarattığı baskı manasına gelir.Daha çok kitap okuyorum özür dilerim.

öyleyse okuduğunu anlamıyorsun, özür dilerim.

hayatında hiç tanışmadığın birinden daha çok kitap okuduğunu iddia etmek de güzelmiş. cahil cesareti deniyor buna.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Senden daha çok kitap okuduğumu iddia atmedim internette gezinmekten çok kitap okuyorum bu yüzden ''foşik'' kelimesine takıldım dedim.

tamam "daha çok kitap okumak" kısmını ben yanlış anlamışım. kötü niyet yok.

ırkçılık ve faşizm ayrımı ise iyi bildiğim bir konu. üzerine makale yazdım bunun okuldayken. bence ısrar etme, birkaç kaynak daha araştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak şimdi güzel kardeşim diğer gericilikler konusunda söylenen faşizm kelimesi esasen temel olarak ırkçılıktan çıkmadır daha sonra diğer gericilikler ve bunlara ait baskılar için söylenmiştir.

kim söylüyorsa yanlış söylüyor. faşizm muğlak birşey değil ki? belirli bir tanımı var zaten bunun. birkaç kişi çıkıp da elmaya armut dedi diye elma artık armut olmaz.

Evet, ben de çok görüyorum tv'de, internette fasizm kelimesini ırkçılık olarak kullananları, ama bu doğru anlamına gelmez. Adamlar okumuş yarı-cahil denilen tipler ve kavramları yanlış kullanıyorlar. benim de uyarma imkanım vardı burda, uyardım. çünkü yazdığın burada kalacak ve başkaları da okuyacak. seni ayıplamak veya tartışma çıkarmak için yazmadım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

faşizm

isim Fransızca fascisme 1. isim İtalya'da 1922-1943 yılları arasında etkinliğini sürdüren, meslek kuruluşlarına dayanan, devlet sınırlarını genişletmeyi amaçlayan, yetkinin, tek partinin elinde toplandığı düzen 2. Demokratik düzenin yerine aşırı bir ulusçuluk ve baskı düzeni kurmayı amaçlayan öğreti

Faşizmi öğrendiysek devam edelim.

Siz ülkenizin doğusuna acı çektirirseniz, ülkenizin doğusunda yaşayan insanlar siz öldüğünüzde üzülmezler. Bu doğaldır. Hatta yeri geldiğinde sevinebilirler.

Ne acı çektirmişiz biz diyorsanız (bkz:1)

Bakın, bir insanın faşist olabilmesi için önce idareyi elinde bulundurması gerekir. Eğer elinde idare yoksa faşist olamaz, ırkçı olur.

Kavramlar baştan aşağı yanlış kullanılmış konu açılırken. Üstüne üstlük düzeltmeye çalışanlara da çıkışmışsınız.

Böyle forum olmaz.

Fikirlerinizi yazın. Bırakın insanlar da fikirlerini yazsın. Hatalarınızı düzeltsinler ki tekrar yapmayın.

Ayrıca;

Bu günlerin geleceği, operasyonlar, sokağa çıkma yasakları başladığında belliydi. Perşembenin gelişini bile bile, perşembe günü yakınır, küfrederseniz; ya aptalsınızdır, ya da çarşamba günü elinizden bir şey gelmemiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu verilen linkte yazanları aklı başında kimse tasvip etmez. İçerik, kullanılan jargon, vs sığ şeyler bunlar. her topluluğun içinde bulunabilecek, üstüne sümüğünü atmayacağın adamlar bunlar. ne sağla, ne solla, ne erkeklikle, ne kadınlıkla ilgisi var. böyle bir insan modeli bu maalesef, boş yere oksijen yakıyor. bu gibi Facebook YouTube falan yorumları örnek veya temsil olmaz.

Yalnız HDP benim için kredisini doldurdu. Bu saatten sonra istediğini lanetlesin. Benim için HDP, bana gözlerimin içine bakarak yalan söylemiş ve beni kandırarak oyumu almış bir partidir. O tuzağa da bir daha düşmem.

tarihinde malta erigi tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak şimdi güzel kardeşim diğer gericilikler konusunda söylenen faşizm kelimesi esasen temel olarak ırkçılıktan çıkmadır daha sonra diğer gericilikler ve bunlara ait baskılar için söylenmiştir.

Faşist kelimesi üzerinde biriyle tartışmıştık. Sonuç, faşizm belki de anlamı en dağılmış terim dünya çapında. Eğer birisi sana kırmızı giyme derse faşizm, dini baskı faşizm, sigara konusunda kendini ikaz edene faşist(evet Okan Bayülgen). Yani gerçek anlamı yandı bitti kül oldu bu kelimenin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

aslında Türklerin faşizmin anlamını öğrenmesi için ideal bir ortam var şuan. Bakın mesela hiç ırkçılık yok içinde uygulamanın ama tüm bireylere nasıl yaşayacağını söylüyor. Evinin içine kadar bireyin yaşamına müdahale ediyor. Sigara, içki içmeyeceksin, kızlı erkekli oturmayacaksın, muktedirin hoşlanmadığı dizileri seyretmeyeceksin, vs. Dünyanın istediğiniz üniversitesinde, istediğiniz sosyal bilimler profuna sorun bu faşizmdir. eksik olan kolluk kuvvetleri tarafından bunların denetlenmesi. Onun olduğu gün de zaten fiili rejim değişimidir.

Keşke Türk halkı faşizmi böyle değil de kitaplardan öğrenseydi. O zaman belki başına gelecekleri engelleyebilirdi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Faşizm TEMEL OLARAK ırkçılık ve bu durumun yarattığı baskı manasına gelir.Daha çok kitap okuyorum özür dilerim.

Yonca sen sosyalist değil miydin? Sosyalistlerin faşizm tanımında ırkçılık, baskıcılık diye birşey yoktur. Faşizmi halkın davranışlarını kısıtlama, keyfi yasaklar koyma gibi subjektif olgulara dayalı tanımlarla açıklamayız biz. Faşizm can havline düşmüş burjuvazinin savaş düzenine geçmesi demektir.

İnsanların gündelik hayatlarına hiçbir kısıtlama getirmeyen faşistler de olabilir. Örnek George Walker Bush.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evet faşizm italyan milliyetçiliği demek. Başlıkta kasıtlı olarak o kelimeyi kullandım. Her fırsatta vatansever insanları ırkçı ve faşist diye yaftalayan malum kesimin aslında kendilerinin öyle olduğunu anlatmak istedim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bu patlama ile ilgili yorum yapan, ''batıdakiler batıdakiler'' diye ağızlarından kuduz köpekler gibi köpükler saçarak nefretlerini kusan mahlukların insan gibi davranmalarını, insan olmalarını beklemiyoruz.

Teröristlerin parti kurup alenen siyaset yaptığı, T.B.M.M.'de temsil edildiği bir ülkede başıboş dolaşan kuduz köpekler elbette olacak, havlayacak, etrafa mikroplarını saçacaklardır... Devlet devlet olsa, Türkiye'de ikamet ettikleri yazdıklarından açıkça belli olan bu insan bozuntuları bu yorumları yazabilir, salyalarını bu kadar rahat akıtabilirler miydi?

Bunlar insan değiller, ne eğitilebilir ne de öğretilebilirler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://i.hizliresim.com/E8ranA.png

Pis ırkçı foşikler...

sende ırkçısın! Basit argümanların senin ırkçı olduğunu destekliyor.

Kürtler vahşi bir toplum olabilir ama Türk'lerde onlardan geri kalmaz..

Nitekim Türklerin de ,Kürtlerin de insan kesmekten başka övünecekleri bir bok yoktur.

Şunu unutma her Kürt pkk'lı ,her Türk'te vatansever değildir.

Aklını başına topla,

Dünyadaki herhangi bir insan bize çok doğru şeyler söyleyebilir..Bunun ırkla,milliyetle alakası yok..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...