Jump to content

Vücuttaki kıllar neden var ?


Recommended Posts

Vücudumuzdaki kılları hep merak etmişimdir mesela özellikle sorun yaratan bölgeler genital bölge koltuk altı vs. ve en çok terleyen bölgeler en kıllı yerler. kafadan başlayalım, saç, birçok erkek çok erken yaşta kel kalıyor. e ne anladık o zaman bu işten ? koltuk altı koku yapıyor diye alıyoruz. onlar boşuna mı var orada ? uzatmalı mıyız ? genital bölgede yoğunluk var erkeklerde de kadınlarda da. oraları da yoluyoruz. biz millet olarak çok meraklıyız. avrupada pek öyle değil eskiden beri. bazı kızların bellerinde göbeklerinde göğüs uçlarında bacaklarında hatta bıyık bölgesinde kıllar var. neden ? erkeklerde sakal. her gün traş olanlar var. uzayabildiği kadar uzatmalı mıyız bir işlevi vardır illaki diye.. güzel de görünmüyor. yemek yerken bulaşıyor, sümkürünce sümük bıyığa bulaşıyor vs.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bunlarin hepsi insansi atalarimizdan bize kalan miraslar. Kirpiklerin goze girmesi muhtemel parcalari engellemek icin sanirim. Kaslar alindan akan terlerin gozumuze girmemesi icin olabilir. Nasilsa bazi erkekler kose olabiliyorsa bazi kadinlarda da killar fazla olabiliyor. Burun killari solumayla birlikte burna giren mikroplari tuttugu biliniyor ornegin. Ayrica koltukalti killarinin nemli olmayan koltukaltini kolun surtunmesi ile olusacak asinmayi engelledigi soyleniyor. Yuzyillar sonra gogus bacak ve kollardaki killarin ise tamamen ortadan kaybolacagi yonunde iddalar var.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adem ve havva bugday calmislar, caldiklari bu bugdayi da koltuk alti ve genital bolgelerinde saklamislar. Allah da o bolgeleri killandirarak cezalandirmis

tum insanoglunu lanetlemis.

tarihinde harmoniaa tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanlar maymunsulardır ayrıca kısa zamandır kıyafet giyiyoruz;

- Kıllar ısı kaybını engeller veya dengeler.

- Kıllar koruma sağlar. (cinsel organlar için son derece önemlidir.)

- Çeşitli bölgelerde gelişen kıl kümelerinin (burun, göz çevresi yani kirpik, kaş, vb.) farklı görevleri vardır ama temeli dengeleme ve korumaya dayanır.

Uzatmak şuan ki dönem için gereksizdir sonuçta cinsel bölge veya benzeri yerlerin korunmaya ihtiyacı yoktur. Ayrıca toplumda genel kesim bu durumdan hoşlanmıyor yani sanırım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

"Burnunun içindeki, kulağın içindeki kıllar gibi onun da görevi var. Koltuğun altında adale

yoktur. Yalnız ince bir deri. Halbuki ciğerlerin uçları burada. Soğuktan, sıcaktan ciğerleri

korumak için tabiat, oraya doğal bir kürk koydu..."

Ömer Seyfettin'in Pireler öyküsünde İtalyan hekimin söyledikleri fikir vermekte yardımcı olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...