Jump to content

"Herşey kendi kendine oluşamaz" iddiası, gerçekte ateizmi destekler.


Recommended Posts

şimdi kardeş burda sorun yok sorun senin kafanda ve niyetinde o öyle değil herşey ortada anlatılmak istenende ortada bunu bir geç bak ben her zaman diyorum geniş açı geniş mantık tutup cımbızla açık arayıp gelip burda aha yakaladım tavırları bunları bir güzel geçelim.

gelelim asıl mevzuya bak güzel kardeşim islamı Allahı Tanrıları hatta ateizmi aklına gelebilecek ne kadar inanç veya inançsızlık varsa bir kenara koy ve tarafsız bir şekilde özgür iradenle mantık yürüt tamammı?

üstte bir açıklama yapmışım o açıklamayı güzelce bir oku aslında okuduğunu ancak anlayamadığını düşünüyorum eğerki anlayamadığın bir nokta varsa bana o konu ile alakalı sor cevaplandırayım şimdi burdaki konuyla senin yapmaya çalıştığın şey alakasız ve çok saçma.

eğerki o ayetlerden yana sıkıntın varsa açarsın ayrı bir konu ordan devam ederiz artık şu forum kültürünü ve tartışma kültürünü öğrenin arkadaşlar bu böyle olmaz ki biz birşeyden bahsediyoruz sonra çok sağlam bir konunun içine girip ortalığı allak bullak ediyorsunuz bu açtığın konuların bizim konuştuklarımızla ne alakası var güzel kardeşim?

Senin gibi beyni dinle yıkanmış adamla nasıl konuşcaksın. bak peygamber dediyin adam bile inanmıyor göster kendini diyor. sense görmeden bilmeden köle olmuşun muhmmedin uyduruk allahına.

ARAF Suresi 143. ayet: Ne zaman ki, Musa, mikatımıza geldi, Rabbi ona kelâmıyla ihsanda bulundu. "Ey Rabbim, göster bana kendini de bakayım sana". dedi. Rabbi ona buyurdu ki; "Beni katiyyen göremezsin ve lâkin dağa bak, eğer o yerinde durabilirse, sonra sen de beni göreceksin". Daha sonra Rabbi dağa tecelli edince onu yerle bir ediverdi, Musa da baygın düştü. Ayılıp kendine gelince, "Sen sübhansın", "tevbe ettim, sana döndüm ve ben inananların ilkiyim," dedi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 154
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

bak kardeş cinleremi inanmıyorsun olabilir insanlık hali o zaman git bir konu aç gelelim orda tartışalım yaw çok ciddiyim aç konunu geleceğim sana söz veriyorum :)

Ben öyle zırt pırt konu açmam. zaten konunun içine eden sensin ben allahın aytlerinin dışına çıkmıyorum muyaymış atlasmış. sen önce bıldırcın eti kuderet helvası şimdi niye indirmiyor bu sorulara cevap ver.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben öyle zırt pırt konu açmam. zaten konunun içine eden sensin ben allahın aytlerinin dışına çıkmıyorum muyaymış atlasmış. sen önce bıldırcın eti kuderet helvası şimdi niye indirmiyor bu sorulara cevap ver.

yaw güven kardeşim bak ne istersen cevap vermeye çalışacağım ama burda yapma bir konu aç orda daldan dala atlarız gene ya adamın konusuna yazık oldu emekleri gitti hayır konu çok sağlamdı aklımdaki düşünceleri tartışıp karşılıklı fikir alışverişi yapabileceğim bir konuydu konunun anasını .....tin yaw tadım tuzum kalmadı:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

bence can alıcı bir noktaya değinmişsin aslında binbang patlamasıyla oluşan bu evrenin üzerinden mantık yürütürsek dediklerin kesinlikle doğru hatta sana şöyle söyleyim dediğin ihtimalin olmama gibi bir durumu kesinlikle olamaz.

ancak biz bigbang ve sonrasında oluşan maddesel evrene bakarak bunu düşünüyoruz bigbangin gerisini göremiyoruz belki çok daha başka sonsuzluğun gayet normal olduğu başlangıçsızlığın tıpkı evrenimizde soluduğumuz bir nefes gibi basit geldiği bir alemde söz konusu olabilir.

ve bu alemde olan bir yaratıcı güç zaten içinde bulunduğumuz evreni yaratmışsa başlangıcıda bitişide o güç belirlemiştir.bu mantıksız değil aslında düşünsenize sonsuzluğun içinde olan sonsuz bir yaratıcı sınırları olan bir evren yaratıyor ve bizede bizimde aslında sonsuzluğa ulaşacağımızı söylüyor.

bu açıdan bakarsak farklı bir tablo çıkar ortaya.

bu tablonun sağlamasıda bence paralel evrenler arasındaki düzendir.

açmak gerekirse mesela şöyle düşünelim evrenin yaşı 20 milyar yıl olsun ancak sonsuzluğun yanında 20 milyar yıllık bir süre telafuzu dahi mümkün olmayan bir hiçliktir aslında.

bu mantıktan yola çıkarsak bigbangin patlamasına yol açan her ne ise ki iddialar yanıp sönen enerji parçacıklarından birinin herhangi bir sebepten dolayı tepkimeye girmesi sonucu bigbangi oluşturduğu yönünde o zaman şu soru ortaya çıkmazmı

sonsuzluğun olduğu bir yerde eğerki herhangi bir sebepten dolayı bir enerji parçacığı patlar duruma geçebiliyorsa o zaman sonsuz süre içersinde bu patlamaların aslında sonsuzluğa yakın miktarlardada patlama gerçekleşmiş olması gerekmezmi?

özellikle ateistlerin savunduğu gibi eğerki tesadüfi bir patlamadan söz ediliyorsa o zaman aynı tesadüf patlamaların katrilyonlarca kere katrilyonlarcanında ötesinde sonsuz patlamaların oluşması ve aynı oranda sonsuz evrenlerin orataya çıkma ihtimali olmazmı?

o zaman tesadüfi olarak bu patlamalar yaşanıyorsa bizden önce trilyonlarca bizim evrenimiz gibi evrenlerin ve çoğu evreninde diğer evrenin paraleli olmuş olması gerekmezmiydi?

işte bu sebeple tesadüfi bir oluş asla mümkün değil çünki tesadüfi oluşumu sadece insana veya dünyaya bağlayamazsın bir Yaratıcı varsa yaratılan bütün her bir maddenin bir hesap ve düzen içinde yaratılmış olması gerekir ki paralel evrenler çöplüğü olmasın ve düzen devam edebilsin.

aksi taktirde şuan belkide binlerce paralel evrenle iç içe yaşıyor olmamız gerekiyordu ki öylede olmuş olsaydı kesinlikle düzensizlik ve kaos sonucu evrenimiz yok olurdu.

kim ne derse desin bigbang kesinlikle tesadüfi bir patlama değildir net olarak ayarlanmış ve hesab edilerek ve de sınırlandırılarak tek seferlik patlama ile belirli bir amaç için hazırlanmıştır.

Şimdi konuyu dağıtma felan mağdur ayaklarına yatıyorsun. bre zındık bu söylediklerine bende inanıyorum Allah tek atışta işi haletmiş kötü bir şeymi dedim. uygulamalı nolarak göstereyim. :D yallah

deveg%C3%96t%C3%9Cndenf%C3%9Czefirlatiyo

Link to post
Sitelerde Paylaş

yaw güven kardeşim bak ne istersen cevap vermeye çalışacağım ama burda yapma bir konu aç orda daldan dala atlarız gene ya adamın konusuna yazık oldu emekleri gitti hayır konu çok sağlamdı aklımdaki düşünceleri tartışıp karşılıklı fikir alışverişi yapabileceğim bir konuydu konunun anasını .....tin yaw tadım tuzum kalmadı :)

Seni kızdırdıysam kusuruma bakma afına sığınrakatan senin için yazdığım bu şiiri lütfen kabul et barışalım bağışlamasan sabaha kadar yıldızları sayarım uyuymam

NAZİAT 1.Andolsun çekip koparanlara/yay çekenlere/kuyudan su çekenlere/bağsız-bekçisiz koşan atlara/ayrılık yüzünden hasret çekenlere/daldırıp daldırıp çıkaranlara,

NAZİAT 2.Andolsun rahatça, incitmeden çekenlere/düğümü hünerle çözenlere/bir yerden bir yere gidenlere/coşkuyla iç çekenlere,

Tarık 1- Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece gelene, o, tokmak gibi vurana o, çıkıverip de yürek hoplatana

(Tîn 95/1-2) “İncire, zeytine, Sinâ Dağı’na ve şu emin beldeye yemin ederim ki biz insanı en güzel dik biçimde yarattık. Sonra onu aşağıların aşağısına indirdik.

Fecr Suresi :1. Tan yerinin ağarmasına andolsun,

2. On geceye andolsun,

3. Çifte ve teke andolsun,

4. Geçip giden geceye andolsun.

5. Şüphesiz bunlarda, akıl sahibi bir kimse için üzerine yemin edilmeye değer bir özellik vardır.

ŞEMS -6.Yere ve onu yayıp dümdüz yapana ant içerim ki..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir müslüman gibi düsünüyorsun ;)

Suyu temiz tutmadan...
havanin temizligine önem vermeden...
sehirlerde cöpleri toplatmadan....
yasa bakalim yasayabilirsen.
Dogadan birsey almak istersen, karsiligini da vermek zorundasin.
Maddenin hizmetcisisin.

Doğanın "madde" olduğunu kim söylüyor....? Doğa bence hayatı simgeler.

Bir önkabul belirlemişsiniz ve onun üzerinden doğrular üretiyorsunuz.

Müslüman gibi düşünmek... diyerek "neden, nasıl, ne ile...?" gibi soruların cevabını aramayı, islamın gereği gibi algılanmasına sebep olabilirsin... bence bu konuya dikkat etmende fayda var.

"Sürekli gerçeği ve doğruyu aramak müslümana ait bir özelliktir..." diyorsan, istersen müslüman olabilirsin:)

Bildiğin gibi ben insanları inancına göre değerlendirmiyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen bu zırvalarla benim söylediğime cevap vermediğini veremediğini ve veremeyeceğini de bilirsin işte altta kalmamak için bilimde şu var bu var diye bahsettin..

Bak! Gayet basit "canlı kendi kendine organize olarak kendini yapsaydı. aciz içersinde kıvranmazdı. Ölmezdi. çünkü kendini yapmış daha ne?

Kendi kendini organize olarak yapan şey. vallahi billahi herşeyi yapar yemin ediyoprum bak ölmez gebermez aciz içersinde kıvranmaz. herşeyi yapabilir.NOKTA işte başkası tarafında (Kudret) tarafından organize edildiği için canlılar ölüyorlar geberiyorlar aciz içersinde kıvranıyorlar lay lay lay lay lay lay "Bakarsın en acı gün yarın olur bir düğün. Allah böyle istemiş kullarım gülsün demiş ta millatan bu yana acılar ağalyana hayat dudaklarda mey eğlen oyna durma hey yaşamak ne güzel şey.." lay lay lay lay la la la lay lay lay lay

Seninle insan gibi rasyonel bir tartışma yapmak mümkün değil. Hatamı en baştan öngörmüştüm zaten; sağolasın beni yine utandırmadın.

Senin söylediklerine "fazlasıyla" verilmiş cevap bir önceki mesajımda. Anlayan anıyor merak etme. Sen sadece bir vesilesin..Ha, dut yemiş bülbüle döndün mü? döndün. İbret olması da yeterli.

.......................................................................

Zaten işin bütün esprisi "gayet basit" dediğin önermenin -eğer varsa- temelinde/dayanağında yatıyor. Yazı içeriğinin hiçbir bölümüne cevap yazamadığın gibi, özellikle pas geçmemeni rica ettiğim soruyu da pas geçmişsin. :)

Bak senin için kırmızı-bold-altı çizgili ve büyük karakterli yaptım ilgili kısmı. Şimdi senin ilgini bekliyor. Demogojiyi bırak da, varsa cevabın yaz. Yoksa ben de işkembeden sallar dururum..

Buyur: Allah aslında uzaylıların döt kılında yaşayan bir mantardır. :) Oh mis gibi. Çok iyi oldu, çok da iyi güzel oldu..Dayanak? Ne dayanağı: Dindarr styla!!

Sen kendi kendine organizasyon(self organizayon) ile kendi kendini yapmak şeklinde uydurduğun şeyi karıştırmışsın.

Self organizasyon doğanın bir parçası. Hoşunuza gitse de, gitmese de..

Örnek: buz kristalleri; ortamdan enerji çekmek sureti ile(termodinamiğe göre) kendi kendine organizayon örneği. Daha da iyisi kil kristalleri.(ki bu daha önce proto canlı olarak da önerilmiştir) Bakın orada kendilerini gözümüze sokuyorlar. Bir proteinin katlanmasında dahi bu var. Ölümsüz oldukları falan da yok, ne alakaysa zaten?

O buz kristallerindeki desenlerin kendi kendine nasıl oluştuğunu, mekanizmayı bir anlatsana bakalım bize...?? Cebrail origami falan mı yapıyor yoksa?

Canlılık termodinamik bağlamında evrendeki en verimli makine ve bu bağlamda da ortaya çıkması kaçınılmaz. Mümkün kısmını zaten geçiyorum. Canlılık entropiyi yerel olarak artırıp, iç yapısının düzenliliğini ise artırıyor.

Bunla sizin hoşunuza gitmeyen bilgiler biliyorum. Ama kaba tabiriyle it ürüyor, kervan yürüyor. O, kafayı diğer yana çevirip ya da kuma gömüp bakmayı reddetiğiniz bilim üretmeye ve ilerlemeye devam ediyor. Al bak sana selp replikasyonun istatiksel fiziği ile ilgili bir makale. M.İ.T fizik departmanından, boru değil. Bunlardan onlarcası var. siz metafizik masallarla beyninizi uyuşturmaya devam edin. Ama aslında etmeyin işte, biraz açık fikirli olun, kafayı çevirip "bu adamlar ne diyor.." diye bir bakın. Bu işler kamonla dasasayla(?) falan olmuyor..

http://www.englandlab.com/uploads/7/8/0/3/7803054/2013jcpsrep.pdf

Bu makale ve beraberindeki çalışmalar hakikaten çok önemli, nefes kesici.

Ayrıca soru:

"Eğer kendi kendini yapsaydı ölmezdi.." önermesinin mantıksal dayanağı nedir acaba? Ya da deneyimsel dayanağı? Ya da tümevarımsal temeli? Herhangi bir şekilde temeli? Kendi kendine olduğu için ölmeyen şeyler mi gördün istiareye falan yatıp? Yoksa "ben söyledim oldu" yöntemi mi? Bu soruyu pas geçmemeni rica ederim.

Bırakın şu mistik masalları artık. Ölümsüz olmak ve yaratılanların en şereflisi olmak gibi kibir ve hırslarınızı da..En azından bize dayatmaya çalışmayı bırakın. Ve biraz kendi kendinize karşı dürüst olun. Elinizde spekülsayonlardan başka birşey yok. Yakında spekülsayonlara dahi yer kalmayacak ve boşlukların tanrısı ebedi mezarına girecek. Zaten çok ezik bir tanrı olur kendisi. Sığıntı bir tanrı.

Çok büyük gelişmeler ve sizin için üzücü haberler kapımızda. Anthony Flew mezarında ters dönüyordur muhtemelen şu anda :)

Modern zamanlarda aklın ve bilimin borusu ötüyor, ötmeye de devam edecek. Alışmaya bakın.

Soru iki: O buz kristallerindeki desenlerin ustası kim, de bakalım bize? Hani bir tükenmez kalem bile ustasız olamıyorken....?

Aklın yettiğince(!) yaz cevapları..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğanın "madde" olduğunu kim söylüyor....? Doğa bence hayatı simgeler.

Bir önkabul belirlemişsiniz ve onun üzerinden doğrular üretiyorsunuz.

Müslüman gibi düşünmek... diyerek "neden, nasıl, ne ile...?" gibi soruların cevabını aramayı, islamın gereği gibi algılanmasına sebep olabilirsin... bence bu konuya dikkat etmende fayda var.

"Sürekli gerçeği ve doğruyu aramak müslümana ait bir özelliktir..." diyorsan, istersen müslüman olabilirsin:)

Bildiğin gibi ben insanları inancına göre değerlendirmiyorum.

Tam olarak anlatamamisim
Canli, enerji alarak kendi kendini düzenler (molekülleri)
Ve var oldugu sisteme (daha fazla) düzen getirir.
Biz dogayi düzenleriz, doga "ölü maddeyi" düzenler.
Yasam, ölü maddeye düzen getirir.
Bilim, NEDEN canlilar olustu sorusuna cevap aramaz.
Bilim, NASIL canlilar olustu sorusuyla ilgilenir.
"Müslüman gibi düsünüyorsun" dememin nedeni senin "neden" sorusuna cevap araman degil
Iyi günler :)
tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Seninle insan gibi rasyonel bir tartışma yapmak mümkün değil. Hatamı en baştan öngörmüştüm zaten; sağolasın beni yine utandırmadın.

Senin söylediklerine "fazlasıyla" verilmiş cevap bir önceki mesajımda. Anlayan anıyor merak etme. Sen sadece bir vesilesin..Ha, dut yemiş bülbüle döndün mü? döndün. İbret olması da yeterli.

.......................................................................

Zaten işin bütün esprisi "gayet basit" dediğin önermenin -eğer varsa- temelinde/dayanağında yatıyor. Yazı içeriğinin hiçbir bölümüne cevap yazamadığın gibi, özellikle pas geçmemeni rica ettiğim soruyu da pas geçmişsin.

Bak senin için kırmızı-bold-altı çizgili ve büyük karakterli yaptım ilgili kısmı. Şimdi senin ilgini bekliyor. Demogojiyi bırak da, varsa cevabın yaz. Yoksa ben de işkembeden sallar dururum..

Buyur: Allah aslında uzaylıların döt kılında yaşayan bir mantardır. Oh mis gibi. Çok iyi oldu, çok da iyi güzel oldu..Dayanak? Ne dayanağı: Dindarr styla!!

Soru iki: O buz kristallerindeki desenlerin ustası kim, de bakalım bize? Hani bir tükenmez kalem bile ustasız olamıyorken....?

Aklın yettiğince(!) yaz cevapları..

Bak canım yemin ediyorum bütün bilim adamlarını getirsen Şu cümlemin karşısında durmaz kıpırayamazsınız.

"Evren Allahın yarattığı canlılar bütünü değil. Kendi kendine organize olmuş oluşmuş canlılar bütünüdür" diyorsanız..

O halde "Kendi kendine organize olmuş oluşmuş varlıklar." Ölmez gebermez, uyumaz, acz içersinde kıvranmazlar. Çünkü Kendi kendini organize edilerek kendini oluşturmuşsa HERŞEYİ YAPABİLİR HERŞEYİ. Ama demek ki Bunlar kendi kendilerine olmuş oluşmuş değiller ki Kıçlarını yırtsalar HİÇBİR ŞEY YAPAMIYORLAR Aciz içersinde kıvranıyorlar. (ya :D var mı bu cümlemin karşısında tutuna bilecek bir gücün)

Birbirlerinden yardım istiyorlar.

Zira Allah Kudret cüzz ü Kül yekdiğerinden eyler istimdadıdat demiştir :D

..............................

Buz kristallerinin ustası kim vesaire. diyeceğini.. Dünyanın Bütün Kimyagerlerini getir karşıma... Su : iki hidrojen bir oksijendir. Peki Üçünçü ısltıhalatı nasıl meydana getirmiştir. diye sorsam Dünyanın Bütün kimyagerleri kıçını yırtsa bu sorumun cevabını veremez. Oturur oturduğu yerde kaaamoon :D

Bana şimdi ağaçı yardım katmanlarına ayırdım şundan şu var bunda var.öyle ise şundan ne çıkar tarzında sorular soracağına

Bana şunun cevabını ver !? "Evren Kendi kedine organize olmuş ve oluşmuş canlılarsa. Neden aciz içersinde kıvranırlar hiç bir şey yapamazlar cürüyüp geberip giderler ? hahahahahahahahyyyyy :DAsasasa

İnsana irade: (Bir şeyi gönlünden istemek ve o isteyişine hükmetmek güçü) nerden gelmiştir. madde den mi?

Madde irade yok ki? Esasen Hiç bir şey kendisinde olmayan bir şeyi, kıçını yırtsa başkasına veremez.

madde irade yok ki? İnsana İrade ve hürriyet verebilsin. Nokta

Allahsız İrade ve hürriyet olmaz

Allahı inkar etmek demek. Vicdanın mevcudiyetini hissettiğin irade ve hürriyetide inkar etmektir.

Çünkü evrende İrade ve hürriyet mevcut değildir. Tam Hür ve Müstakil olan Allahtır. İnsana hürriyet ve irade Allahtan gelebilir başka yerden gelemez

Evrende tam hür bir varlık yoktur. her canlı ölür geberir aciz içersinde kıvranır kaaamooooon :D

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Soru iki: O buz kristallerindeki desenlerin ustası kim, de bakalım bize? Hani bir tükenmez kalem bile ustasız olamıyorken....?

Aklın yettiğince(!) yaz cevapları..

Buz kristallerinin ustası kim vesaire. diyeceğini.. Dünyanın Bütün Kimyagerlerini getir karşıma... Su : iki hidrojen bir oksijendir. Peki Üçünçü İSTİHALEYİ nasıl meydana getirmiştir. diye sorsam Dünyanın Bütün kimyagerleri kıçını yırtsa bu sorumun cevabını veremez. Oturur oturduğu yerde

kaaamoon :D

İSTİHALE: Bir şeyin terkib ve asıl şeklinin başka hâle değişmesi.

Başkalaşmak. * Mümkün olmayış, imkânsızlık

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilim, NEDEN canlilar olustu sorusuna cevap aramaz.

Bilim, NASIL canlilar olustu sorusuyla ilgilenir.
"Müslüman gibi düsünüyorsun" dememin nedeni senin "neden" sorusuna cevap araman degil
Iyi günler :)

Bu durumda " gerçekler, sadece bilimsel bulgularla mı elde edilir? " sorusu üzerinde durmak lazım bence...

"Müslüman gibi düşünmek" dediğin konular, aslında gerçekte dinlere ait midir, yoksa bunlar gerçekte insana ait düşünceler midir....? bu soru önemli;

Mesela tarihte din ve tanrılar uydurulmasaydı, günümüzdeki ateistlerin çoğu, evrenin ve insanların kendi kendine oluşmasının zor olduğunu söyleyecekti....

"Konu tanrıya gider" diye bir endişe ile kendini sınırlamayacaktı. Ben de din ve tanrılar uydurulmamış farzederek, daha özgür düşünmeyi tercih ediyorum. fark budur aslında...

İyi günler, başarılar, esenlikler... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu durumda " gerçekler, sadece bilimsel bulgularla mı elde edilir? " sorusu üzerinde durmak lazım bence...

"Müslüman gibi düşünmek" dediğin konular, aslında gerçekte dinlere ait midir, yoksa bunlar gerçekte insana ait düşünceler midir....? bu soru önemli;

Mesela tarihte din ve tanrılar uydurulmasaydı, günümüzdeki ateistlerin çoğu, evrenin ve insanların kendi kendine oluşmasının zor olduğunu söyleyecekti....

"Konu tanrıya gider" diye bir endişe ile kendini sınırlamayacaktı. Ben de din ve tanrılar uydurulmamış farzederek, daha özgür düşünmeyi tercih ediyorum. fark budur aslında...

İyi günler, başarılar, esenlikler... :)

Senin gerçekten çok aptalca bir mantık yürütme metodun var.

Tarihte din ve tanrılar uydurulmamış olsaydı zaten ateist olmazdı. Bu olmayan ateistler de evrenin ve insanların kendi kendine oluşmasının zor olduğunu söyleyerek kendilerince tanrı(lar) ve din uydururlardı ve sonuçta yine ateizm ortaya çıkardı.

Saçmalamanın adı da özgür düşünmek oluyor demek ki.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin gerçekten çok aptalca bir mantık yürütme metodun var.

Tarihte din ve tanrılar uydurulmamış olsaydı zaten ateist olmazdı. Bu olmayan ateistler de evrenin ve insanların kendi kendine oluşmasının zor olduğunu söyleyerek kendilerince tanrı(lar) ve din uydururlardı ve sonuçta yine ateizm ortaya çıkardı.

Saçmalamanın adı da özgür düşünmek oluyor demek ki.

Hep kendi sıfatını başkasına yükleme metodu.. hiç şaşırmadım! Fanatiklerin karakteristik bir özelliğidir bu...

Böyle aptallar işte "günümüzdeki ateistler" ifadesinden, "günümüzde dinden dolayı ateizmi savunmakta olan insanlar"ın kastedildiğini anlamaz... ya da anlamamış numarası yapıp, dansöz gibi kıvırtıp durur.

Ama şu doğru; böyle düşünmekten kaçan sözde ateistler, o tarihte yaşasaydı aynı dini belki daha da karanlık şekilde yazacaktı...

Bu kesin. Birşeyi sadece "bizden önce teistler söylemiş" diye tam tersini iddia etmeye şartlanacak kadar, zihnini köşeye sıkıştırmış adamlardan başka birşey beklenemez. Kaldı ki, insanın nereden geldiğini sorgulamak teizme ait değildir !

Evet dinler ancak, ayrımcılık, yasakçılık, hoşgörüsüzlük, egoistlik, nefret, cepheleşme gibi unsurlarla varebilir. Bunların da kimlerde olduğunu çok iyi görebiliyoruz !

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hep kendi sıfatını başkasına yükleme metodu.. hiç şaşırmadım! Fanatiklerin karakteristik bir özelliğidir bu...

Böyle aptallar işte "günümüzdeki ateistler" ifadesinden, "günümüzde dinden dolayı ateizmi savunmakta olan insanlar"ın kastedildiğini anlamaz... ya da anlamamış numarası yapıp, dansöz gibi kıvırtıp durur.

Ama şu doğru; böyle düşünmekten kaçan sözde ateistler, o tarihte yaşasaydı aynı dini belki daha da karanlık şekilde yazacaktı...

Bu kesin. Birşeyi sadece "bizden önce teistler söylemiş" diye tam tersini iddia etmeye şartlanacak kadar, zihnini köşeye sıkıştırmış adamlardan başka birşey beklenemez. Kaldı ki, insanın nereden geldiğini sorgulamak teizme ait değildir !

Evet dinler ancak, ayrımcılık, yasakçılık, hoşgörüsüzlük, egoistlik, nefret, cepheleşme gibi unsurlarla varebilir. Bunların da kimlerde olduğunu çok iyi görebiliyoruz !

Ne anlattın şimdi sen? Yahu şu foruma senin kadar boş beleş insan az gelmiştir, her yazdığın mesajda öncekinden daha saçma bir şey yazmayı başarıyorsun.

Kaldı ki, insanın nereden geldiğini sorgulamak teizme ait değildir !

Sana nereden geldiğini sorgulama, düşünme diyen mi var? Sorgualmanın metodu belli: Bilimsel metotlar kullanmak, gerçeklere, kanıtlara ve gözlemlere dayanmak, kıçtan uydurup uydurup gerçekmiş gibi kabul etmek değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne anlattın şimdi sen? Yahu şu foruma senin kadar boş beleş insan az gelmiştir, her yazdığın mesajda öncekinden daha saçma bir şey yazmayı başarıyorsun.

Sana nereden geldiğini sorgulama, düşünme diyen mi var? Sorgualmanın metodu belli: Bilimsel metotlar kullanmak, gerçeklere, kanıtlara ve gözlemlere dayanmak, kıçtan uydurup uydurup gerçekmiş gibi kabul etmek değil.

Şunu samimi olarak sormak istiyorum; senin bu forumdaki amacın nedir..? Karşıt görüşte olan insanlarla didişmek midir....?

Her cümlede çarpıtacak birşey arayıp, sataşınca ne oluyor.. bir felsefe ortaya konulmuş mu oluyor...

Böyle yapınca birşey ispatlamış mı oluyorsun, yoksa verecek cevabın olmadığını mı göstermiş oluyorsun..?

Ben düşüncelerimden bahsediyorum, ama bazıları ortadaki fikri bırakıp kişileri hedef alıyor...

Böyle ilerici / aydın insan tartışması olabilir mi yahu...?

Biraz da utanmayı denesen diyorum hani, olmaz mı....?

bak yukarda " pouiz " de eleştirisini yapıyor ama böyle birşeye ihtiyaç duymuyor.

Efendice yazınca ne oluyor, muhalefetini yapmamış mı oluyorsun...

Tam tersi eleştiri düşünce odaklı yapılırsa ancak "eleştiri" olabilir.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şunu samimi olarak sormak istiyorum; senin bu forumdaki amacın nedir..? Karşıt görüşte olan insanlarla didişmek midir....?

Her cümlede çarpıtacak birşey arayıp, sataşınca ne oluyor.. bir felsefe ortaya konulmuş mu oluyor...

Böyle yapınca birşey ispatlamış mı oluyorsun, yoksa verecek cevabın olmadığını mı göstermiş oluyorsun..?

Ben düşüncelerimden bahsediyorum, ama bazıları ortadaki fikri bırakıp kişileri hedef alıyor...

Böyle ilerici / aydın insan tartışması olabilir mi yahu...?

Biraz da utanmayı denesen diyorum hani, olmaz mı....?

bak yukarda " pouiz " de eleştirisini yapıyor ama böyle birşeye ihtiyaç duymuyor.

Efendice yazınca ne oluyor, muhalefetini yapmamış mı oluyorsun...

Tam tersi eleştiri düşünce odaklı yapılırsa ancak "eleştiri" olabilir.

Kendi görüşlerimi dile getirmek. İnsanların seni eleştirmesi seni neden rahatsız ediyor? Sen herkese saldırıken neden utanmayı denemiyorsun?

Fikirlerime fikirle karşılık vermek yerine neden duygu sömürüsü yapıp mağdur ayaklarına yatıyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

hazreti Muhammedi dinlersen misvak kulanırsan Medine hurmasını bol bol yersen - Peygamberini sever İnsalığın hakiki kurtarıcısı olduğunu bilirsen.

Muhammedi dinleyen her dediğini yapan 1,5 miyar mümin var dünyada. Bu müminlerin sayısı arttıkça, dünyada paralel doğrultuda artan tek şey var; yobazlık. Muhammet insanlığın kurtarıcısı değil, insanlığın felaketi olmuştur. Muhammet olmaksızın sen inandığın tanrı allah hakkında hem kendi fikrini, hem de allahın fikrini bile söyleyemezken, o inandığın allahın, evrenin gerçek tanrısı olduğunu iddia edemezsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilimin "neden" sorusuna yanıt aramadığı, "nasıl" sorusuna yanıt aradığı safsatası, yaygın bir şehir efsanesidir. Böyle bir kısıtlama yoktur.

Bilim, hakkında somut bir kanıt elde edebileceği her soruya yanıt arar. Neden gökyüzü mavidir? Buna bilim yanıt aramayacak da ne arayacak? Bilim bunun nedenini araştırmadan bilim olamaz.

Nedensellik bilimin özü, felsefesidir. Neden bu böyle sorusunu sormadan bilim yapılamaz.

Bu safsata şehir efsanesini dile getirmekte amaç "tanrı bunu yaratmakla neyi murad etti?" sorusunu bilimin sormadığı ise, elbette öyle. Ama söylenmek istenen bu ise, bu şekilde söylenmeli. Bilim nedenini araştırmaz demek çok yanlış, yanıltıcı, saçma ve cahilce bir iddia olur.

Bilim çok güçlü olduğu için insanlar ondan korkuyor ve onu sınırlamaya, gücünü dizginlemeye çalışıyorlar. Bilim aldı başını gidiyor, teknoloji ile çok güçlendi ve insanlar onun nereye gidebileceğini bilmiyor. Bilimden resmen bir korku var. Bilimi kısıtlayın, bilimi baskılayın, bi dursun artık bu canavar, bizi nereye sürüklüyor bu çılgın deli imajı şaşılacak kadar yaygın.

Bilim Frankeştayn'dan beri insanlarda korku yaratmaktadır. Anlamsız, saçma, cahil korkusu... Bilimin bir gün canavarlar yaratacağı korkusu o kadar derindir ki, belki dünyada en çok korkulan şey budur. Boşuna... Bilimi çok büyük bir küresel felaketin haricinde bir şey durduramaz. Bilim hızla böyle bir küresel felaketin olmaması için de sigortalarını geliştiriyor. Bilimi pek bir şey tutabileceğe benzemiyor. Hele cehalet ve korku hiç tutamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammedi dinleyen her dediğini yapan 1,5 miyar mümin var dünyada. Bu müminlerin sayısı arttıkça, dünyada paralel doğrultuda artan tek şey var; yobazlık. Muhammet insanlığın kurtarıcısı değil, insanlığın felaketi olmuştur. Muhammet olmaksızın sen inandığın tanrı allah hakkında hem kendi fikrini, hem de allahın fikrini bile söyleyemezken, o inandığın allahın, evrenin gerçek tanrısı olduğunu iddia edemezsin.

hazreti Muhammedin dediğini bir tane yapan mümin sen ömrün hayatında görmemişsindir.

Eğer hazreti Muhammedin dediğini yapsalardı Bu gün ilimler mevzuu sanatlara model veriyor olurlardı..

hadisi şerif: "İki günü müsavi kılan aldanmıştır."

Dün bu kadar biliyordun bugünde aynısını biliyorsan valllahi aldanıyorsun diyor

dün bu bilgileri öğrenirken şu kadar heycanın vardı. bugün de aynı yada eksik bir heycanın varsa ben sana söyliyim bir şey alamazsın diyor

Hadisi şerif: "Kendilerini bana nisbet edenler, Kendilerini bana nisbet etmeyenlerden Fen maarif nokta-i nazarından geri kalmışlarsa. Sakın bana kendilerini izafe etmesinler ben onların peygamberi değilim"

hadisi şerif : "İlim cinli bir mecuside bile olsa gidip onu alın memleketinize getirin size öğretsin" diyen bir peygamberin ümmeti olanlar böyle geri kafalı olamazlar.

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

hazreti Muhammedin dediğini bir tane yapan mümin sen ömrün hayatında görmemişsindir.

Eğer hazreti Muhammedin dediğini yapsalardı Bu gün ilimler mevzuu sanatlara model veriyor olurlardı..

hadisi şerif: "İki günü müsavi kılan aldanmıştır."

Dün bu kadar biliyordun bugünde aynısını biliyorsan valllahi aldanıyorsun diyor

dün bu bilgileri öğrenirken şu kadar heycanın vardı. bugün de aynı yada eksik bir heycanın varsa ben sana söyliyim bir şey alamazsın diyor

Hadisi şerif: "Kendilerini bana nisbet edenler, Kendilerini bana nisbet etmeyenlerden Fen maarif nokta-i nazarından geri kalmışlarsa. Sakın bana kendilerini izafe etmesinler ben onların peygamberi değilim"

hadisi şerif : "İlim cinli bir mecuside bile olsa gidip onu alın memleketinize getirin size öğretsin" diyen bir peygamberin ümmeti olanlar böyle geri kafalı olamazlar.

Adam aynı kuyruğuna takıldığı arap bedevisi gibi yalancı ve şarlatan. Aynı zamanda da ikiyüzlü ve utanmaz. Gerçi müslüman, şaşmamak lazım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...