Jump to content

Recommended Posts

öfkemizin neden kaynaklandığını sen mi biliyorsun? hiç sanmıyorum...

hemen sebebini de söyleyeyim. basit, çünkü sen daha öfkenin neye karşı olduğunu bile anlayacak zekaya sahip değilsin. kaldı ki bizim öfkemizin sebebini bizden daha iyi bileceksin... bu müslümlerin aptallığının gerçekten sınırı yok. sanki birbirleri ile yarışıyorlar.

aslında mesajın cevap vermeye değmez ama üslubunuzdan salaklığınızın farkında olmadığınız gibi, bir de kendinizi zeki zannettiğiniz anlaşılıyor. (çoğul konuşmamın sebebi senin tek olmaman. birkaç tanesiniz böyle). ben de sırf bu üslup yüzünden, aptallığınızı kabul edip zavallı ilkel yaşantınıza dönene kadar, bir daha ateistlere yazmaya cesaret edemeyene kadar sen ve senin gibilerin aptallıklarını yüzüne vurarak itin götüne sokup çıkartacağım.

ateistler olmayan tanrıya öfkeli değil. bir insanın birşeyden nefret etmesi için, o şeyin hayatlarını etkilemesi gerekir. öfke allaha veya tüm müslümanlara karşı değil, islama ve onu başkalarına da dayatan müslümanlara yöneliktir. huzuru bulup terbiyesizleşmeden orada kalıyor musunuz siz? öldürmüyor musunuz? zorlamıyor musunuz? dövmüyor musunuz? geri bırakmıyor musunuz? engel olmuyor musunuz? yasaklamıyor musunuz?

siz saygıyı hak ediyor musunuz da sürekli talep ediyorsunuz lan, alçaklar? 1000 senedir bizi sizin tarikatlar oligarşiniz yönetiyor. hayatımızın her alanına burnunuzu sokmadığınız bir Atatürk dönemi var. 1000 sene ulan 1000 sene! sonuç ne peki? fakirlik, cehalet, şiddet, geri kalmışlık... Batıya demediğinizi bırakmazsınız ama nimetlerinden sonuna kadar, kenardan korkakça iğnesini sokup kan emen bir parazit gibi, faydalanırsınız.

ne faydanız var lan sizin insanlığa? hiç... Batı bugün batı olduysa, bu rezaleti bırakıp rönesansı, reformu, fransız devrimini gerçekleştirip, kilise dışı okullar kurduğu için oldu. bizim de öfkemiz buna karşı işte. sırtımızdan insin istiyoruz bu cahil zihniyet. artık bu toplumun kanını emmesin, cahil ve fakir bırakmasın, hasta olduğumuzda batıdan dilenci gibi çare beklemeyelim, konforumuz için batıdan teknoloji dilenmeyelim istiyoruz.

islam Türk toplumunun kanseridir ve evet ondan nefret ediyoruz, senin sübyancı peygamberinin uydurduğu dandik tanrıdan değil.

bir de "ne delil gelirse gelsin, inancımı kaybetmem" yazmış, meziyetmiş gibi. meraklanma, bir gerizekalıdan fazlasını beklemeyecek kadar zekidir ateistler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 524
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ataist in zeki Müslümanın aptal muhabbetini geç artık baydi bu düşüncelerle dünyayı Müslümanım diye geçirenleri düzeltemezsin. dünya zaten olması gerektiği gibi ortada zulüm var ama yanlış yok.toprak olacak bedenler için endişeye bak kendini değil de insanlığı dusunuyor.Anlasilan ahlakın da aklın da zirvesinde yaşıyorsun ama nedense aynı şeyler küfür hakaret baskı show. Bir Müslüman la sen ayni kişiden nefret edebilirsiniz, o dünyada yada ahirette yanına kalmayacağini bildiği için daha huzurlu şekilde bildiği yoldan giderken sen orda burda adalet adalet diye diye arayada Kahrolsun islam diye kendi fikrini sıkıstirip ofkenden kudurursun eğer gerçekten insanlığın zulmün u Turkun akıbetini dusunuyorsan ümidin sabrin guvenin olsun diyeceğim de boşver sonunda hiç olacağını düşünen birinin neyden kimden ümidi olabilir nereye kadar sabır gösterebilir ki...degistirmek veya degismek için yazmadim dilediğin kadar zekam hakkında yorum yapabilirsin tris geçer sığınacagin tek şey hakaret küfür ofke

Neden araplara tapıyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olmayan birşeye karşı niye bukadar nefret ve öfke içindesiniz? olmayan bişey için bazılari küfre kadar nasil gidebiliyor? Sadece gulup gecmeniz ve neye inaniyorsaniz bunu siniri asmadan yapmaniz gerekmez mi daha güzel olmaz mi? butun kalbimle ve aklimla ALLAHA inanan biri olarak insanlar huzuru ve mutluluğu hangi yolda buldular sa terbiyesizlesmeden orda kalmalilar. Ayrica bir dünya dolusu onun olmadığına dair yaratılanlarca turetilen kanıt getirseniz ihtimalleri saysaniz bile gerçek bir imanli için BOŞ bir torbadan ibaret.sonunda ne olacaksa yasiycaz zaten ihtimaller icinde kaybolmadan siz kendinizi dusunun ve birazda öfkenizin gercekten neden kaynaklandığını ....

Olmayanbir şey için bu kadar cami imamama para harcanırmı hem ben atesitim benden vergi alıp hemde cennete gideceksiniz öylemi siz daha dininizi tanımıyorsunuz gelmiş burda ukalalık yapıyorsun eyer cennet varsa hiç biriniz cennete gidemsiniz hani benim hakkım bana o vergiden niye pay verilmiyor tecevuzcuya maaş veriliyor

Link to post
Sitelerde Paylaş

aferin işte. böyle kapasitenizi bilin,

aşık atamayacağınız insanlara ukalaca yorumlar yapmayın. şimdi git arap putuna ağla, belki haddimizi bildirir. naş!!!

Aşık atmak senin gibi birisiyle :) hanyadan girer Konyada n çıkarız mümkünati yok ben cevabımı fazlasıyla aldim gerektiğinde alaya alan sıkıştıginda öfke ye yatan lafi saptiran Şahsiyet işte

Link to post
Sitelerde Paylaş

herkes cevapları fazlasıyla aldı, merak etme ;)

haksızsınız, bu yüzden kaybedeceksiniz. eninde, sonunda... sizi bilim yok edecek, bizlerin çocukları da hakettikleri hayatları yaşayacak.

Ben bu adamlara kitaplarının masal olduğunu gösterdim hala inanıyorlar bu yüzden akıllanacaklarından çok umutlu değilim doğal seçilimin bunları elemesini diliyorum sadece.

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Olmayan birşeye karşı niye bukadar nefret ve öfke içindesiniz? olmayan bişey için bazılari küfre kadar nasil gidebiliyor? Sadece gulup gecmeniz ve neye inaniyorsaniz bunu siniri asmadan yapmaniz gerekmez mi daha güzel olmaz mi? butun kalbimle ve aklimla ALLAHA inanan biri olarak insanlar huzuru ve mutluluğu hangi yolda buldular sa terbiyesizlesmeden orda kalmalilar. Ayrica bir dünya dolusu onun olmadığına dair yaratılanlarca turetilen kanıt getirseniz ihtimalleri saysaniz bile gerçek bir imanli için BOŞ bir torbadan ibaret.sonunda ne olacaksa yasiycaz zaten ihtimaller icinde kaybolmadan siz kendinizi dusunun ve birazda öfkenizin gercekten neden kaynaklandığını ....

Kısmen haklısınız. Nefret içeren ifadeler mantıklı bir tavır değil. Ancak mesela "sadist" demek hakaret sayılmamalı. Çünkü kuran'a göre tanrının kendisi, bizzat yapacağı işkencelerle övünüyor. bu özellik, tanrının bir büyüklüğü olarak insana sunuluyor.

Ama müslümanın karşısına geçip "senin tanrın sadist" denilmesi çok da doğru olmaz, o da ayrı konu.

Dinle ilgili tavrımıza gelecek olursak, herkesi bilmem ama benim dine olan tepkim, sadece sebep olduğu kötülüklerden dolayı. Bunun için islamın merkezi sayılabilecek şeriat ülkelerine bakmak yeterli.

Bu zulme tepki göstermemek, "bana ne, ben hayatıma bakarım" gibi bencilce bir tavır olur, gibime geliyor.

Kötülüğün sebebi sadece dinler değil elbette. zaten o yüzden dinle ilgili eleştirisinde samimi olan herkesin, her tür çirkin ve haksız geleneği eleştirmesi gerekir.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben dünyada haklı olmak, doğruyu söylemek, sapına kadar dosdoğruyu ortaya koymak ve hiç kıvırtmadan, eğmeden, bükmeden gerçek neyse onu dile getirmek kadar büyük bir zevk bilmiyorum. Bu öyle büyük bir zevk ki, onu her zaman yaşayamıyoruz. Çoğu kez gerçeğin çok az bir kısmını söylemekle yetinmek durumunda kalırız. Çünkü gerçekleri olduğu gibi söylemek çoğu kez çıkarlarımızı zedeler.

Bilim bu yüzden enfes, harika bir şeydir. Bilimdeki zevk hiç bir şeyde yoktur. Bilim gördüğünü ayrıntılarıyla belirler ve aynen aktarır. Bilimde laf ebeliği, kıvırtma, savsaklama, geçiştirme olmaz. Hayatta bilim kadar aşık olduğum, zevk aldığım bir şey yok.

Bütün zevkler bilimsel yaklaşım gösterildiği zaman anlamlı hale geliyor. Tabii ki kuru tek başına bilimden bahsetmiyorum. Bilimi bütün hayatına, zevk aldığın her etkinliğine uygulamaktan bahsediyorum. Bilim olmadan bütün bir hayat boş, saçma, anlamsız ve yalan.

Bilimi bırakıp din saçmalıklarıyla oyalanmak, yalanlara gırtlağına kadar batmak ve yalan bataklığında sürünerek çırpınmak acınası bir durum. Yok allahmış yok kuranmış yok muhammetmiş... Topu birden sapına kadar yalanın ta kendisi. Böyle yalanlarla kendimi avutmak benim için düşünemeyeceğim bir şey. Bunlaın tamamı yalan, içinde yalandan başka hiç bir şey yok, tek bir gerçek kırıntısı bile yok.

Dinde ne kadar fütursuzca, cahil cesaretiyle, utanmadan sıkılmadan yalan söylüyorsan o kadar iyisin, dindarsın. Yalanı yüzün kızarmadan, ben böyle ne diyorum, ne saçmalıyorum, hiç böyle şey mi olur demeden sallayabiliyorsan süper bir dindarsın.

Ateist olmak çok zevklidir. Fakat onu içinde saklamak hiç zevkli değildir. Ateizmi tüm eylemlerine, gündelik aktivitelerine, her alana, her şeye uygulayacaksın. O zaman tadından yenmez. Tabii ki "ben ateistim" dedin ve öyle kaldı. Ağzından çıkan sadece iki kelime oldu. Gerisi yok. Bunun elbette hiç anlamı yok. E iyi ateistsin de ne yapıyorsun yani, her yaptığın işi ateist olarak yapıyor musun! İş burada. Salak sulak allah mallah cart curtu karıştırarak mı iş görüyorsun...

İşte bütün mesele bu... Ben artık dilimi bu paslardan temizlemeyi başardım da, bir anda olmadı. "Allah bilir" "neyse ki allahtan şöyle oldu" gibi sözler ağzımdan kaçıverdiği zaman kendime çok sinirleniyordum. Alışkanlıkla kaçıyordu.

Ateist olmak iki kelimenin ağzından çıkmasıyla olmuyor. "Ben" ve "ateist" kelimelerini aynı cümle içinde yan yana kullanmakla her şey tamam olmuyor. Zaten lafını etmekle hiç bir iş olmaz. Lafla peynir gemisi yürümez. İyi ateistsin de ne yapıyorsun? Her saniyen ateist gibi davranarak geçiyor mu? Her yaptığın işte ateist gibi davranabiliyor musun!

Bilimle, erdemle, ahlakla, bilgiyle, bilinçle donanmamış ateizmin sıfırdan öte hiç bir değeri yoktur. Hatta eksilerde seyreder. Yobaz salak bir dogmatikten hiç bir farkı olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Olmayan birşeye karşı niye bukadar nefret ve öfke içindesiniz? olmayan bişey için bazılari küfre kadar nasil gidebiliyor? Sadece gulup gecmeniz ve neye inaniyorsaniz bunu siniri asmadan yapmaniz gerekmez mi daha güzel olmaz mi? butun kalbimle ve aklimla ALLAHA inanan biri olarak insanlar huzuru ve mutluluğu hangi yolda buldular sa terbiyesizlesmeden orda kalmalilar. Ayrica bir dünya dolusu onun olmadığına dair yaratılanlarca turetilen kanıt getirseniz ihtimalleri saysaniz bile gerçek bir imanli için BOŞ bir torbadan ibaret.sonunda ne olacaksa yasiycaz zaten ihtimaller icinde kaybolmadan siz kendinizi dusunun ve birazda öfkenizin gercekten neden kaynaklandığını ....

Sizin hiçbir zaman insan ürünü olan kitabınızı bașından sonuna kadar kendi dilinizde okumadığınız așikar. Așağıdaki söylemler Size gelsin. Peygamberinize özel olan yüz kızartıcı garip pasajları yazmıyorum bile, çünkü onları da okuduğunuzu zannetmiyorum. Buna benzer bir insan ürünü olan eserin peșinden gidenlerin, kendinden olmayanları eleștirme hakları olacak, ama dinsizlerin fikir özgürlüğü hep nefret,hakaret ve öfke olarak algılanacak öyle mi ?

Peki, șu așağıdakiler neyin nesi söylermisiniz ?.

Ben Size söyleyeyim: Kendinden olmayanlara tecavüz etmektir, o kadar.

Tevbe/28

Ey iman edenler! Müşrikler ancak bir pisliktir. Onun için bu yıllarından sonra Mescid-i Haram’a yaklaşmasınlar.

Bakara/65

İçinizden cumartesi günü azgınlık edip de, bu yüzden kendilerine: Aşağılık maymunlar olun! dediklerimizi elbette bilmektesiniz.

Maide/60

De ki: Allah katında yeri bundan daha kötü olanı size haber vereyim mi? Allah’ın lanetlediği ve gazap ettiği, aralarından maymunlar, domuzlar ve tağuta tapanlar çıkardığı kimseler. İşte bunlar, yeri (durumu) daha kötü olan ve doğru yoldan daha ziyade sapmış bulunanlardır.

Bakara/171

Kafirlerin durumu, sadece çobanın bağırıp çağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer. Çünkü onlar sağırlar, dilsizler ve körlerdir. Bu sebeple düşünmezler.

Cuma/5

Tevrat’la yükümlü tutulup da onunla amel etmeyenlerin durumu, ciltlerle kitap taşıyan eşeğin durumu gibidir.

Araf/179

Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.

Furkan/44

Yoksa sen, onların çoğunun gerçekten (söz) dinleyeceğini yahut düşüneceğini mi sanıyorsun? Hayır, onlar hayvanlar gibidir, hatta onlar yolca daha da sapıktırlar.

Araf/176

Dileseydik, onu ayetlerimizle üstün kılardık; fakat o, dünyaya meyletti ve hevesine uydu. Durumu, üstüne varsan da, kendi haline bıraksan da, dilini sarkıtıp soluyan köpeğin durumu gibidir. İşte ayetlerimizi yalan sayan kimselerin hali böyledir.

Müdessir/50-51

Onlar sanki arslandan kaçan yaban eşekleridirler.

Muhammed/12

Doğrusu Allah, inanıp yararlı işler işleyenleri içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyar. Durakları ateş olduğu halde kafirler, zevklenirler ve hayvanlar gibi yerler.

Bakara/142

İnsanların beyinsizleri, “Yöneldikleri kıbleden onları çeviren nedir?” diyecekler; de ki: “Doğu ve batı Allah’ındır. O, dilediğini doğru yola eriştirir”.

Kalem/10-14 ve 15

Yemin edip duran, aşağılık, daima kusur arayıp kınayan, durmadan söz taşıyan, iyiliği hep engelleyen, saldırgan, günaha dadanmış, kaba saba; bütün bunların ötesinde bir de soysuz olan kimseye mal ve oğulları vardır diye, sakın boyun eğme. Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman, “Öncekilerin masalları!” der.

tarihinde kavak tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilim dediğiniz şey ne kadar güvenilir daha dün bilim adamları dünyayı düz olarak tanlımıyordu bilim bile zaman içinde gelişip dün dediğinin bugün tersini söyler iken kur'an indiği günde bilinmeyen bilimsel gerçekleri nasıl açıklıyor ve bugün de hepsi teyit edildi göğe bakıp anladı diyen arkadaş bi o mu baktı göğe niye bugüne kadar öyle bir bilgi yok bulutlar hakkında yada dağların kökleri olduğu güneşin ışık kaynağı ayın ayna gibi yansıtıcı olduğu kendilerine özgü bir yörünge de yüzüğü en önemlisi evrenin genişledigi niye 1500 yıl önceki kuran hariç hiçbir kitapta yazmıyor tesadüfen oluşan bir evrende tesadüfen oluşan bir gezegende tesadüfen olusan bir altın oran ile tesadüfen ciğerlerinin seçtiği oksijeni israf etmeyin

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ve ne tesadüftür ki hepsi de dünyada olmuş sanki koca evrende başka yer yok ne akıllı bir ciğerimiz varmış ki o kadar gaz içinde ağaçlar gibi c20 yerine oksijen i seçmiş balıklar bakmış ki boğulacak solungac icad etmiş o kadar akıllıymis da niye niye balik olarak kalmış bir türün diğerine tamamen dönüşmesi gibi bi safsataya inanıp hatta üstündeki elbisenin yoktan var olmadığını tesadüf olmadığını bir ustası olduğunu bilip de kendisini yaratanı inkar etmek akılsa Azrail as görünce selam söylersin

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bilim dediğiniz şey ne kadar güvenilir daha dün bilim adamları dünyayı düz olarak tanlımıyordu bilim bile zaman içinde gelişip dün dediğinin bugün tersini söyler iken kur'an indiği günde bilinmeyen bilimsel gerçekleri nasıl açıklıyor ve bugün de hepsi teyit edildi göğe bakıp anladı diyen arkadaş bi o mu baktı göğe niye bugüne kadar öyle bir bilgi yok bulutlar hakkında yada dağların kökleri olduğu güneşin ışık kaynağı ayın ayna gibi yansıtıcı olduğu kendilerine özgü bir yörünge de yüzüğü en önemlisi evrenin genişledigi niye 1500 yıl önceki kuran hariç hiçbir kitapta yazmıyor tesadüfen oluşan bir evrende tesadüfen oluşan bir gezegende tesadüfen olusan bir altın oran ile tesadüfen ciğerlerinin seçtiği oksijeni israf etmeyin

Tabii bilim hiç güvenilir değil, sen boşver bilimi, sen git 1400 yıl önceki cahil, ilkel ve yağmacı arapların peşine takıl.

İşte din bazı insanları böyle nankör, böyle yüzsüz yapar, adam her ihtiyacı olduğunda bilime koşar, bilimin ürünlerinden yararlanır ama konu putuna geldiğinde bilimi kötüler, cahil ve yağmacı arapların masallarını, zırvalarını kutsar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...