Jump to content

Dindar 07 ve bütün dindarlara samimi düsüncelerim


Recommended Posts

Sevgili Dindar07 kardesim,

Inan bütün samimiyetimle söylüyorum, islam dinin gercek olmasini cok isterdim.Bu dünya bir imtihan olsa, 60-70 sene disimi SIKARIM, elimden geldigi kadar islama göre yasarim.

Ödükten sonra sonsuz hayat bekliyor beni. Bu gercekten cok güzel bir sey.Sonsuz hayat.Diyorum ya, keske dogru olsa, nelerimi vermezdim.

35 yasina kadar da kesinlikle senin gibi düsünüyordum, hatta senden daha sert bir sekilde islami savunuyordum.

Hatta 4 Alman hristiyani da müslüman olmasina vesile olduk 90 li yillarda

Fakat bakiyorsun ki, islamin anyasasi olan, ALLAH tarafindan indigi iddia edilen Kuran' i kerime, Peygamber kendi istekleri ve menfaatleri dogrultusunda ayetler indirtiyor.

Bunu ben ilk anladigimda ALLAH'a karsi bir hakaret olarak algiladim.Peygamber nasil olurda kendi kisisel menfaatleri icin yüce ALLAH'i malzeme ederdi?

Islamda en cok sevdigim prensiplerden bir tanesi, yalan söylemenin günah olmasiydi.Bu cok güzel bir prensip. Cünkü yalan her topluma zarar verir.

Fakat islamin ve Kuranin ALLAHTAN geldigi yalan oldugunu fark ettigimde, prensibimden vazmi gecmeliydim?

Yalan yalandir. Annemden, Babamdan, atalarimdan gelmis olsa da yalandir.

Ilk ateist olma sürecinde inan bende senin gibi düsünüyordum. Ateist bir günden ötekine olunmuyor.Bu bir sürectir.

Oh be, artik yazin ortasinda oruc tutmama gererek yok. Zina yapiyorum diye kendimi sucluyordum. Ona da gerek yok diye bir rahatlik geldi üstüme.

Fakat fazla sürmedi sunu anladim: Ahlak olarak nitelendirdigimiz unsur uzun bir sürec icerisinde insanlarin kendileri aralarinda huzurlu yasayabilmesi icin gelistirmis bir olgu.

Dinler cok daha sonra ortaya cikiyor. Din olmasa, ahlak da olmaz düsüncesi büyük bir yanilgi.

Dinlerin bazi insanlar icin elbette faydalari da vardir. Iradesi saglam olmayan insanlar icin alkoldan, esrardan, kötü aliskanliklardan uzak durmak icin islam dini uygundur.

Fakat beni YIKAN olay, Kuranin ve islam dinin ayni öteki dinlerin gibi kocaman bir yalan olmasiydi.

Benim cok gücüme gitti. Bunca yildir beni neden kandirdilar diye düsündüm ilk sorguladigim zamanlar.

Simdi inan cok huzurluyum. Ölüm korkulcak birsey olarak anlatildi bizlere.

Oysa ölüm kacinlimaz. Bunu kabul etmek zorundayiz. Istesekte, istemesekte.

Ölüm var diye, bir yalana inanip, kisacik ömrümüzü bosa harcamanin ne faydasi var?

Hani o meshur soru vardir ya, HZ.Ali den naklen Imam Gazali, sonrada ünlü matematici Pascal'dan geldigi denilen soru:

Islama göre yasarsam, bütün kurallara uyarsam, öldükten sonra ne kaybederim?

Bu sorunun cevabini vereyim: Bir tane hayatin var, onu kaybedersin bir yalan ugruna!

Hayatin amaci yoktur. Her insan kendine hedefler secip, yasadigi bu kisa hayatta kendisine, ailesine, yasadigi topluma faydali birseyler birakmayi amaclamali.

Son olarak ta sunu söylemek istiyorum:

Eger sen Peygamber döneminde yasamis olsaydin, onu öldürmek isteyen ilk insanlardan biri olurdun.

Cünkü Peygamber anasindan, babasindan, atalarindan gelen dini, kültürü red etti. Kendisine mantiksiz geldigi icin.

Bunun icin de mantiksiz oldugu halde, kendi kültürüne, dinine sahip cikan insanlar tarafindan ödürülmek istedi.

Sen ve senin gibi düsünenler Peygamberin gösterdigi cesareti gösteremiyorsunuz.

Saygilarimla

Hersey Bilim 2014

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

20. yüzyıldan beri Allahı inkar kapısı kapanmıştır.

küçük sanayi devrinde eskiden dudak bükerlerdi dini bir mucizeye veya keramete öyle şey olur mu diye

şimdi bilim o bükülen dudakları koparıyor. bilim baya ilerledi (bilim Allahın zahir ismin tecellisidir ister inan ister inanma)

neyse 20. yüzyıldan beri de dertte çok İnsanlar da, İnsanın aczi tahakkuk ettiği zaman Üstün kudret meydana çıkıyor. Dünyada bir tane dinsiz yoktur.

Her ateist İsaya musaya Peygamberimize Onların tanıttırdığı Allaha. Allah demeselerde. Bir ilah-ı mechule Allah diye tapıyorlardır.

O yüzden dünydaki Atesitlerin ahlaklı oluşunun bir sebebi bundan dolayıdır. bir İlah-ı mechule tapmalarından dolayı

hepinize saygılar sevgiler bir dahaki programdan görüşmek üzere esen kalın (poyrastan esen ama) hahah kasulate:Dasasa şakacıyımdır biraz:dasasa

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

20. yüzyıldan beri Allahı inkar kapısı kapanmıştır.

küçük sanayi devrinde eskiden dudak bükerlerdi dini bir mucizeye veya keramete öyle şey olur mu diye

şimdi bilim o bükülen koparıyor. Ve dertte çok İnsanın aczi tahakkauk ettiği zaman Üstün kudret meydana çıkıyor. Dünyada bir tane dinsiz yoktur.

Her ateist İsaya musaya Peygamberimize Onların tanıttırdığı Allaha. Allah demeselerde. Bir ilah-ı mechule Allah diye tapıyorlardır.

O yüzden dünyada hakiki dinsizlik kalkmıştır. Moda halinde dinsizik vardır. Atesitlerin ahlaklı oluşunun bir sebebi bundan dolayıdır. bir İlah-ı mechule tapar

hepinize saygılar sevgiler bir dahaki programdan görülmek üzere :Dasasa şakacıyımdır asubulate:DAsasa

gider Hindistan'daki ineklere taparım, yine sizin allahınızla ve sapık muhoyla işim olmaz. terbiyesiz herif. diğer insanların senin gibi gerizekalı olmaması gücüne mi gitti de iftira atma gereği duyuyorsun?
Link to post
Sitelerde Paylaş

gider Hindistan'daki ineklere taparım, yine sizin allahınızla ve sapık muhoyla işim olmaz. terbiyesiz herif. diğer insanların senin gibi gerizekalı olmaması gücüne mi gitti de iftira atma gereği duyuyorsun?

yemin ediyorum balık olucam ne dediğini anladıysam..

ben ne iftirası atmışım anlamadım van ken aydu pilis aftır şeyni

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bir kere bir yanlışı düzeltelim: İslam dini keşke gerçek olsaydı denebilecek bir din değil. Tam tersine iyi ki gerçek değil, iyi ki bu dinin tanımladığı allah diye psikopat, manyak, sadist ve ruh hastası bir tanrı yok denecek bir din. Bu dini savunmaktan daha büyük bir ahlaksızlık düşünemiyorum. Bilincinde olunsun olunmasın. Çünkü bu din, diyelim iki kardeş var biri allaha inandı, diğeri inanmadı. Bunlardan biri sırf inandı diye sonsuza kadar zevk yaşarken diğeri sırf inanmadı diye sonsuza kadar azap çekecek diye iddia ediyor. Bundan daha ahlaksızca bir fikir bilen varsa söylesin. Bu ahlaksızlığın daha büyüğü olamayacak kadar büyüğü.

Bu din bu haliyle asla kabul edilemez. Bu dinde reform şansı da çoktan kaçtığı, bu devirde din reformu diye bir şey mümkün olmadığına göre, bu dinin tek çıkar yolu bu dinden çıkmaktır.

İlla bir dinim olsun isteyen için en az kötü olan din Budizmdir, buna da katılıyorum.

Düzeltirsek, "keşke sonsuz yaşam veren iyi bir tanrı olsaydı" diyebiliriz. Yaşam zaten sonsuzdur, bunun için tanrıya gerek zaten yok da, bilincimizin sonsuz olmasını isteyebilirdik. Fakat bu da hiç istenecek bir şey değil. Bilincin de yenilenmesi şarttır. Bu konuya "ölüm" başlığı altında değinmiştim.

İlla buna inanmak istiyorum derseniz yine dine tanrıya ihtiyaç yok. Paralel evrenler kuramı var.

Yani bilim ve felsefe insanların ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve fikirleri üretmeye yetkindir. Saçma salak dini dogmalar üretmeye hiç gerek yoktur. İnsanlar cahillikten ve kolaycılıktan, ezici çoğunluk neden olarak da çıkar için dine yöneliyorlar. Dindarların neredeyse tamamı bencil, hasis, çıkarcı, dolayısıyla ahlaksızdır.

Kardeşim (veya başka insanlar, farketmez) inanmadı diye cehennemde sonsuz azaplar çekerken ben inandığım için sonsuz zevklere dalacağım diye inanan birinden daha ahlaksız birini gösteremezsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir eleştirim de ateist olup müslüman kafasını islamdan tam olarak temizleyemeyen arkadaşlarımıza, şu "kuranı kerim" lafını bir bırakın. Ülen nerden kerim oluyor bu cahil çöl yağmacılarının zırvası?

Kuran isimdir, kerim sıfattır. Şimdi bunu bilmediğiniz, bu tamlamayı isim zannettiğiniz zaman bir kere dilbilgisi bilmemek gibi bir ayıbınız oluyor. Dilbilgisi öğrenin. Yok eğer biliyorsanız da diliniz alışmışsa, dilinizi terbiye edin. Cahil çöl yağmacılarının zırvalarına kerim demek ateiste yakışmaz.

Aynı "hz. muhammed" demek de böyledir. Ülen nerden hz. oluyor bu herif yahu! Hz. ne bir kere? Hızar mı, ağaç mı biçiyor? Muhammed dediğinde herhalde herkes anlayacaktır köşedeki bakkal muhammet abiyi ya da eski boksör Muhammed Ali'yi kastetmediğini!

Link to post
Sitelerde Paylaş

gider Hindistan'daki ineklere taparım, yine sizin allahınızla ve sapık muhoyla işim olmaz. terbiyesiz herif. diğer insanların senin gibi gerizekalı olmaması gücüne mi gitti de iftira atma gereği duyuyorsun?

iyi, o zaman hindistandaki ineklere tap o zaman, yeni dünya hoşafı :D kafana silah dayayan mı var sanki moloz ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben karsimdaki insanla tartisirken onu düsmanim olarak görmüyorum.Göremem.Cünkü bende zamaninda onun inandigi şeylere sorgulamadan inaniyordum.Saygisiz olmak basit.Empati kurmak zor olan.

Islami yada başka bir dini benimsemiş insanları düşmanım olarak görmüyorum.

Karşındaki insana empati duymadan onun fikrini değiştiremezsin.

Bir ateist olmak bir marka yada bir ödül değil, belli bir sorgulama sürecinin kaçınılmaz sonucudur.

Allaha inanan bir insan Allahï ile dalga gecersen, adam sana kapanır, seninle tartismaz, senden kaçar.

Bütün dinlerin insan ürünü oldugunu karşındaki insana bütün delilleri ile ispatlarsan, onda bir sorgulama süreci başlatmış olursun.Önemli olan da zaten budur.Gerisi kendinden gelir zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanılıyorsun bilimsever dostum... Dine karşı kullanılabilecek en geçerli argüman ironidir. Bunlarla tarih boyunca hep alay edilerek mücadele edilmiştir. Çünkü bunların ortaya attığı argümanların ciddiye alınır bir tarafı yok. Saçma sapan hurafeler. Bunlara ancak ironi ile, alay ederek yanıt verilebilir. Ciddi bir yanıta değmeyecek zırvalardır bunlar.

Hep örnek veririm, sana da bahsedeyim: Bir şizofren saçma sapan sayıklar durur. Buna tıpta hezeyan denir. Şimdi sen bunun hezeyanlarını dinleyip "olur mu öyle, öyle şey olmaz, bak şu şu nedenle bu söylediklerin çok saçma" diye tartışmaya girer misin? Girmezsin. Şizofren bu, sanrı görüyor ve sayıklıyor, saçmalıyor.

Şizofren eğer şizofren olduğunu ve tedaviyi reddediyorsa onu uyandırmanın ve tedavi olmasını sağlamanın tek yolu onunla alay etmektir. Böylece içindeki saldırı dürtüsünü ortaya çıkartarak onun istemi dışında tedavi olmasına zemin hazırlarsın. Bırakırsan tehlikeli bir paranoid şizofren, sonra da paranoyak bir sadist katil olur.

Toplumda da dindarların dinsiz katliamına kalkışmalarını önlemek için şizofren olduklarına, allah ve peygamber sanrıları gördüklerine uyandırılmaları lazım. Bunun tek yolu var, alay etmek... Başka yol yok. Bulunamadı. Bunları ikna çabaları tarihte hiç sonuç vermiş değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanılıyorsun bilimsever dostum... Dine karşı kullanılabilecek en geçerli argüman ironidir. Bunlarla tarih boyunca hep alay edilerek mücadele edilmiştir. Çünkü bunların ortaya attığı argümanların ciddiye alınır bir tarafı yok. Saçma sapan hurafeler. Bunlara ancak ironi ile, alay ederek yanıt verilebilir. Ciddi bir yanıta değmeyecek zırvalardır bunlar.

Hep örnek veririm, sana da bahsedeyim: Bir şizofren saçma sapan sayıklar durur. Buna tıpta hezeyan denir. Şimdi sen bunun hezeyanlarını dinleyip "olur mu öyle, öyle şey olmaz, bak şu şu nedenle bu söylediklerin çok saçma" diye tartışmaya girer misin? Girmezsin. Şizofren bu, sanrı görüyor ve sayıklıyor, saçmalıyor.

Şizofren eğer şizofren olduğunu ve tedaviyi reddediyorsa onu uyandırmanın ve tedavi olmasını sağlamanın tek yolu onunla alay etmektir. Böylece içindeki saldırı dürtüsünü ortaya çıkartarak onun istemi dışında tedavi olmasına zemin hazırlarsın. Bırakırsan tehlikeli bir paranoid şizofren, sonra da paranoyak bir sadist katil olur.

Toplumda da dindarların dinsiz katliamına kalkışmalarını önlemek için şizofren olduklarına, allah ve peygamber sanrıları gördüklerine uyandırılmaları lazım. Bunun tek yolu var, alay etmek... Başka yol yok. Bulunamadı. Bunları ikna çabaları tarihte hiç sonuç vermiş değildir.

Saçmalamakta son nokta !!! anlaşılan dini hiç yaşamamış birisin. Dini yaşamadıysan, sanki , gerçek bir dindar kişinin psikolojisini biliyormuşun gibi davranmayı bırak. Dindar kişilerin hepsini de şizofrenlerle aynı kefeye koydun ya.. e pes doğrusu !!! Bu tavırla birşey elde edemezsin.

İnsanları kazanmak açısından bakmak gerekiyor. Bu bağlamda, "hersey bilim" kullanıcı adındaki arkadaşa katılıyorum.

Alay etmekmiş. İnsan psikolojisinden hiç mihiç anlamıyorsun ! sen doğruyu söylesen bile, karşıdaki kişi atağa geçer...

Sende de böyle psikoloji oluştu şu an, hadi karşı atağa sen de geç !!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben dine, arabın uydurduğu saçma salak puta inanan birisiydim ve benimle alay edildiği için kendime geldim. Tecrübe konuşuyor. Beni ciddiye alanlar olduğu sürece uyanmam olanaksızdı...

Beni ciddiye almaları kadar uykumu derinleştirecek ve benimle alay edilmesi kadar beni uyandıracak başka bir durum bilmiyorum. Bu son derece kesin bir gerçeklik.

Franz Kafka'nın muhteşem bir sözü vardır. Beyninize şimşek gibi inecek kitaplar okuyun der. Bir kitap sizi sarsmıyor, uyandırmıyorsa ne işe yarar ki? Ben bunu hayatımın ilkesi yapmışımdır. Muhteşem kişilik Kafka'ya sonsuz saygılar. İyi ki yeryüzünden senin gibi muhteşem bir beyin geldi geçti Franz Kafka...

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bir kere bir yanlışı düzeltelim: İslam dini keşke gerçek olsaydı denebilecek bir din değil. Tam tersine iyi ki gerçek değil, iyi ki bu dinin tanımladığı allah diye psikopat, manyak, sadist ve ruh hastası bir tanrı yok denecek bir din. Bu dini savunmaktan daha büyük bir ahlaksızlık düşünemiyorum. Bilincinde olunsun olunmasın. Çünkü bu din, diyelim iki kardeş var biri allaha inandı, diğeri inanmadı. Bunlardan biri sırf inandı diye sonsuza kadar zevk yaşarken diğeri sırf inanmadı diye sonsuza kadar azap çekecek diye iddia ediyor. Bundan daha ahlaksızca bir fikir bilen varsa söylesin. Bu ahlaksızlığın daha büyüğü olamayacak kadar büyüğü.

Bu din bu haliyle asla kabul edilemez. Bu dinde reform şansı da çoktan kaçtığı, bu devirde din reformu diye bir şey mümkün olmadığına göre, bu dinin tek çıkar yolu bu dinden çıkmaktır.

İlla bir dinim olsun isteyen için en az kötü olan din Budizmdir, buna da katılıyorum.

Düzeltirsek, "keşke sonsuz yaşam veren iyi bir tanrı olsaydı" diyebiliriz. Yaşam zaten sonsuzdur, bunun için tanrıya gerek zaten yok da, bilincimizin sonsuz olmasını isteyebilirdik. Fakat bu da hiç istenecek bir şey değil. Bilincin de yenilenmesi şarttır. Bu konuya "ölüm" başlığı altında değinmiştim.

İlla buna inanmak istiyorum derseniz yine dine tanrıya ihtiyaç yok. Paralel evrenler kuramı var.

Yani bilim ve felsefe insanların ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve fikirleri üretmeye yetkindir. Saçma salak dini dogmalar üretmeye hiç gerek yoktur. İnsanlar cahillikten ve kolaycılıktan, ezici çoğunluk neden olarak da çıkar için dine yöneliyorlar. Dindarların neredeyse tamamı bencil, hasis, çıkarcı, dolayısıyla ahlaksızdır.

Kardeşim (veya başka insanlar, farketmez) inanmadı diye cehennemde sonsuz azaplar çekerken ben inandığım için sonsuz zevklere dalacağım diye inanan birinden daha ahlaksız birini gösteremezsiniz.

+1

En yaşanabilir ve mantıklı olan dinin yine budizm ve hristiyanlık olduğunu düşünüyorum. Hiç değilse savaşmayı yasaklayıp demokratik bir toplum yapısı üretiyor bu dinler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben dine, arabın uydurduğu saçma salak puta inanan birisiydim ve benimle alay edildiği için kendime geldim. Tecrübe konuşuyor. Beni ciddiye alanlar olduğu sürece uyanmam olanaksızdı...

Beni ciddiye almaları kadar uykumu derinleştirecek ve benimle alay edilmesi kadar beni uyandıracak başka bir durum bilmiyorum. Bu son derece kesin bir gerçeklik.

Dostum,görüsüne neden katilmadim,açiklayayim? Alay etme yontemi %90ise yaramaz;çok az kişide etkili olabilir;buyuk oranda da ters tepki verir.Bi noktayi daha belirteyim. Turkiyede bana gore iki cesit musluman var.

1- gercekten dindar olanlar (her turlu dini vecibeyi uygulayan vs..)

2- deist tarzı muslumanlar....

Bence sen deist tarzindanmissin arkadaşim, yani daha şanslıymışsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sokrates ironiyi en baş yöntem haline getiren bir düşünürdür. Hiç bir zaman söylev vermedi. Topluluklara hitap etmedi. Sokaklarda gezer ve herkesle tek tek konuşurdu. Onlara neye inandıklarına dair sorular sorar, onlar yanıt verince verdikleri yanıtlar ile alay ederdi.

Bu yöntem onun baldıran zehiri içirilerek öldürülmesi ile sonuçlandı o başka... Çağının ilerisinde büyük beyinler daima çağlarında anlaşılamamış, ama ileriki çağlar onların ne büyük, zamanından önce karanlıkları aydınlatan muhteşem beyinler olduğunu kanıtlamıştır.

Yunan felsefesi bu sayede dünyanın en ileri düşünce düzeylerinin çekirdeklerini oluşturan felsefi düşüncelerin fideliği, tohumluğu olabilmiştir. Demokritos gibi, dünyanın en ileri felsefelerine zemin hazırlayan dev düşünürleri yetiştirmiştir.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

tanah gospel theologist, neredesin? millet yanlış yollara girmiş, Budizmi övüyor. hemen gel ve bu keferelere hristiyanca bir tebliğ yap :P

onlar da tanısın rabbimiz hesus'u ;)

Sorun yok hocam Buda kardeşimizdir. Sonuçta bize yakın şeyler söylemiş. Tabi İsa Mesih'in '' Sizden nefret edenler için dua edin size zulmedenler için iyilik dileyin.'' emrini ne çöl bedevilerin dini ne de başka bir din sağlayamaz.

İsa>Muhammed

Link to post
Sitelerde Paylaş

Adamın kutsalını kırmanın önemli bir yoludur ironi ve dalda geçmek. Muho ve kuranla dalda geçilirse ağzının-yüzünün yamulacağını sanan milyonlar var bu ülkede.

İmpressivo kızma ama, son zamanlarda bende kıçın biraz sıkıştığı an kelime-i şahadet getirecek izlenimi bırakıyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...