Jump to content

Muhammed'in Yanlış Alıntıları


Recommended Posts

Sure 20, Taha’da 56, Musa dönüp de onları bu yüzden azarladığında, ona şöyle demişlerdir: “Biz, o kavmin (Mısır’lıların) ziynet eşyasından bir takım ağırlıklar yüklenmiş, sonra da onları atmıştık; aynı şekilde Samiri de atmıştı. Bu adam, onlar için böğürebilen bir buzağı icat etti.” Celaleyn’in( Celâleddîn Muhammed bin Ahmed Mısrî'nin H. 864'de vefat edince yarıda bıraktığı tefsirin Suyuti tarafından tamamlanmış hali), açıklamasında, buzağının böğürme yeteneğinin olduğu söylenir, çünkü aynı surenin 96’ncı ayetine göre, Melek Cebrail’in atının toynak izlerinden kalan bir avuç toprak ona yaşam vermişti. “Samiri” bu toprağı alıp buzağının ağzına sokmuştu.

Bu efsane de, Yahudilerden çıkmıştır. Haham Eli'ezer( http://www.myjewishlearning.com/article/rabbi-eliezer/) Risalesi'nden çevirdiğimiz aşağıdaki parçada bu açıkça bellidir:

“Bu buzağı ortaya çıktığında böğürüyordu ve İsrailoğulları bunu gördüler. Haham Yehuda, onun içinde Sammail’in(Ölüm Meleği/Şeytan) saklandığını ve İsrailoğullarını kandırmak için böğürdüğünü söyler.” Buzağının böğürebildiği düşüncesi, altından yapılmış olmasına rağmen (Çıkış 32: 4) canlı olduğu, çünkü ateşten “ortaya çıktığı” varsayımından kaynaklanmalıdır.

Bir mecaz anlatım kullanılmasının, kelimesi kelimesine alındığında, bunu açıklayacak bir mitin doğmasına yol açtığını yine burada da görüyoruz. Muhammedi yorumcu, Kuran’daki “böğürebilen bir buzağı” sözlerini, onun “canlı” olduğu şeklinde yorumlarken sadece bir adım daha ileri gitmiştir. Bu hayvanın nasıl böğürebildiğini açıklamak için bunu yapmaktadır. Muhammet bu Yahudi efsanesinin büyük bir bölümünü doğru anlamıştır ama Sammail kelimesi kafasını karıştırmış gibi görünmektedir. Bunun, Ölüm Meleği'nin Yahudi dilindeki adı olduğunu anlamamış, belki de telaffuzu onu yanlış yola sevk etmiş, bu kelimeyi “Samiriyeli” anlamına gelen “Samiri” şeklinde yanlış anlamıştır. Yahudilerin Samiriyeliler'in düşmanı olduğunu bildiği için tabii ki, bu hatayı yapmış ve buzağının yapılmasını Samiriyeliler'den birine mal ettiklerini düşünmüştür.

Daha sonra Samiriye denen bölgede kral olan Yarovam’ın, yaptığı ve Dan ve Beytel’e yerleştirdiği buzağılara tapmaya halkı yönlendirerek (1Krallar. 12:28, 29), “İsraillilere günah işlettiğini” duymuş olduğunu hayal meyal hatırlaması, onun bu inancını kuşkusuz pekiştirmiştir. Ama Musa’nın ölümünden yüzlerce yıl sonrasına kadar Samiriye kenti inşa edilmediği ya da en azından bu ad verilmediği için, buradaki tarih sürçmesi gülünçtür. Daha da dehşet veren tarih sürçmelerinin sık sık karşımıza çıktığı Kuran’dan başka bir kitapta bu, şaşırtıcı olurdu.

Başka birçok örnekte olduğu gibi, Muhammet’in Kutsal Kitap’ı bilmemesi, bunun yerine Yahudi efsanelerine aşina olması dikkat çekicidir. Kutsal Kitap’ta altın buzağıyı Harun’un yaptığını ve burada Sammail ya da “Samiriyeli” ile ilgili hiçbir şey okumadığımızı belirtmek gereksizdir.

Kaynak:http://www.hristiyanforum.com/forum/showthread.php?p=383296#post383296

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz sanırım bir Hıristiyansınız ve Ateist foruma gelip İslama sataşıyorsunuz. Doğru değil bu yaptığınız bence.

(Ki yazdıklarınız o kadar ilgisiz alakasız ve kıymetsiz bilgiler ki "İslam yahudilikten alıntı yaptı" demekten başka bir şey yok, yazınızda)

"Zaten İslam dini. "Benden önce hiç bir din yoktu" "ben geldim ilk defa açıklıyorum bunları" dememiştir

Tevratı da incili de İslamın Allahı indirmiştir. Elbette doğrusunu beyan edecek açıklıycak. Tevrat ve incilin Tağyir-ü tahrif olmuş yerlerini söylicek bildirecek Nokta.

Madem Hıristiyansınız, sürekli Hıristiyan sitesinden alıntı yapıp getiriyorsunuz

Size bir şey sorucam: Hıristiyan dininin, Putperestlik beşeri dininden, ne gibi bir üstünlüğü vardır ?

Putperestler: Ellleriyle yaptıkları heykellere resimlere taparlar dimi?

O halde :D Lütfen gidin kilisenizdeki bir sürü heykelleri kırıp duvarlarını badana yaptırın :D

Zira sizin dininiz pek bir putperest dinine dönüşmüş yaaa :lol:

haa dersen ki "İncil" buna müsade ediyor. o zaman diycek bir şey yok :D heh heh

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca Yahudilik'ten alıntı yaptı demiyorum Yahudi masallarından alıntı yaptı diyorum aradaki farkı görebilenlere ne mutlu!.

Ayrıca hadi alıntıladın bari doğru alıntıla değil mi?İsimler birbirine girmiş.

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

şimdi de sanat düşmanlığına mı başladın dindarr? yakında iyice ışidçi olursan şaşırmayacağım.

Yanılıyorsunuz Beyefendi yada hanımefendi :Dİslam sanatın zerre aleyhinde değil. Putperestlik dinin aleyhindedir.

Zira O Putları heykellleri resimleri kullanıp. aciz İnsanları kendilerine taptıranlar vardır

Nese :D o zaman şöyle diyebiliriz yani Hıristiyanlık dinin "Elleriyle yaptıkları heykellere ve resimlere tapan" sanat sever (ve tapan) Putperestlik dininden hiç bir üstünlüğü yoktur :D teşekkür ederim

Arap cahil Putperestler bile, Hıristiyanlık dinim temelden çürük olduğunu söyleyip şöyle tiye almışlardır

"Ya Muhammed Sen bizim Putlarımızı ayıplıyorsun yerin dibine sokuyorsun, Ama Kilisenin putu İsayı ise övüyorsun. (peygemberdir ruhullahtır babasız bu aleme gelmiştir dyorsun)

Şimdi Biz Meleklere taparız. ve Meleklerin namına Heykeller resimler yaparız.

şimdi söyle: Melek mi daha hayırlıdır, tapılmak için Yoksa İsa mı (yer içip abdest bozan insan mı)

işte simdi ilmen mağlup oldun hahah haah" diye gülmüşlerdir. (Allah'da ilgili o ayete onlara cevap vermiştir.)

hıkhıg :D düşüne biliyor musunuz ? Araplar bile 21. yüzyılın felsefesiyle aklıyla değil!!

6. yüzyılın aklıyla, ilmen ve aklen nasıl dalga geçiyorlarmış hiristiyanlıkla. valla acıyorum gülüyorum. İslam olmasaydı Hıristiyanlık olmıycaktı.

kimse hazreti İsanın babasız bu aleme geldiğine asla inanmıycaktı. Koca islam sen hıristiyanlığında hamisi olmuşsun

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dindarr konuyu saptırma alakasız yerlere çekiyorsun konuyla ilgili cevabın yoksa defol.Aksi takdirde yönetime şikayet edeceğim.

Senin Ateist kılığına bürünmüş Bir Hıristiyan olduğunu anlayınca. "Sen ilk önce kendi dinine bak da konuş" diyemiycek miyim yani?

Ve Hiç sanmıyorum. Ben eğer Kilise dinini eleştirmeseydim. Konuyla alakasız başka bir şey yazsaydım. "Alakasız şeyler yazıyorsun cevabın yoksa defol" tarzında bir tepki almıycaktım. Neyse tabiki konun senin olsun. banane Yalnız "kendi dinine bak da, ondan sonra gel islam hakkında konuş" eleştirisini kaldıramamazlık yapma. Çünkü sende islam hakkında verip veriştiriyorsun.. bys

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Senin Ateist kılığına bürünmüş Bir Hıristiyan olduğunu anlayınca. "Sen ilk önce kendi dinine bak da konuş" diyemiycek miyim yani?

Ve Hiç sanmıyorum. Ben eğer Kilise dinini eleştirmeseydim. Konuyla alakasız başka bir şey yazsaydım. "Alakasız şeyler yazıyorsun cevabın yoksa defol" tarzında bir tepki almıycaktım. Neyse tabiki konun senin olsun. banane Yalnız "kendi dinine bak da, ondan sonra gel islam hakkında konuş" eleştirisini kaldıramamazlık yapma. Çünkü sende islam hakkında verip veriştiriyorsun.. bys

böyle saçma savunma olmaz. sen de diğer müslümler gibi yazmıyorsun. hatta bir başka müslüm de senin ateist olduğundan şüphelendiğini yazdı. biz yine de senin beyanını esas alarak cevap yazıyoruz. sen hristiyansın çünkü ben öyle iddia ediyorum diyemezsin.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yalnız ortada yorum yok kontrol edilebilir veri sunuyoruz link veriyoruz kimin söylediğini gösteriyoruz adama,hala sen Hristiyan'sın diyor. İnanmıyorsan kendin aç bak bilim budur.Ortada apaçık bir yanlış alıntı var istediğin kadar kıvır abicim.

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ayrıca ben Tanah(Yahudi Kutsal Kitabı), Sümer'den kopyalama ,üstelik yanlış kopyalama, hikayelerle dolu dediğimde Sümer Dinini'ne mi mensup olmuş oluyorum?Bu ne kadar aptalca bir çıkarımdır?

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed diye biri yoktur, tamamen uydurmadır.

Dinleri toplumların üzerinde hep ayrıcalıklı bir konuma oturmuş bulunan din adamları uydurmuşlardır. Bunlar yazıyı, harfleri, ebcedi cifiri kutsal sayan ve şifreli metinler üreten sahtekarlardır. Bu şifreleri, yazdıkalrı kutsal dedikleri metinlerin kendi ellerinden çıkmış olduğunu kendileri anlamaları için üretmişlerdir. Faraza elif lam mim diye bir şifre mi kullanmış bu sahtekarlar... Bunun hiç bir anlamı yok, ama bunlarca var. Kendi uydyrdukları bir anlamı var. Birisi kalkıp iyi ben de sin cim lam diyeyim dese olmuyor. Şifreyi bunlar üretecek ve anlamının ne olduğu aralarında sır olarak kalacak.

Neyse konu bu değildi, konuya dönersem, yahudilik çok katı bir şeriata sahip bir dindi. Bu olmuyor baktılar, hristiyanlığı ürettiler. Recmi kaldırdılar, şarap, deve, içyağı yasaklarını kaldırdılar. Kadının aşırı dışlanmasına engel oldular. İşte İsa bir fahişeyi taşlayacaklardı ilk taşı günahsız biri atsın dedi filan... Bu kadının sonra isanın sevgilisi olduğu, isa öldürüldüğünde annesi ile birlikte bu kadının isayı yıkayıp kefenlediği ve göğe yükselişine yine iki kadının şahit olduğu anlatılır. Yani kadınları aşırı dışlayan yahudiliğe karşı bunlar üretildi.

Gel zaman git zaman bu din adamları ipin ucunu çok saldıklarını düşünüp tekrar yahudilik kadar katı olmasa da ona yakın bir din daha ürettiler. Bu da islam... Bu dine bir kitap ve bir peygamber imal etmek zaten sıradan bir olay...

Ha, bu imalat için zamanında kabileleri birleştirmek için savaşlar yapmış bir adamı baz alıp o zemin üzerinde mi efsane imal ettiler, o ayrı konu. Onu bilmenin bir yolu yok. Öyle bir adam varsa da onun ne adı muhammed, ne de peygamberim filan dedi. Yok öyle bir tarihsel belge... Muhammed bir ad değil, bir sıfat. Üretilmiş, atanmış, uyduruk bir sıfat.

Bu üç din arasındaki farklılıklar yeni yorum yapmak adına yapılmış bilinçli değişiklikler. O an nasıl işlerine gelmişse öyle değiştirmişler. Bu adamların yanlış bir şey söyleyip şifreledikleri, kendilerine has kıldıkları bilgileri karıştırmaları pek olası değil. Yine de olabilir tabii ki... Bunların da gevşeyip yozlaştıkları zamanlar olmuştur. Bunlar hep kusursuz uydurmalar üretmiştirler iddiasında olacak değilim.

Fakat öyle herifin biri karıştırmış, kulaktan dolma kafadan atmış diye bir durum da yok yalnız... Yapılan değişiklikler ihtiyaca göre yeni bir din yaratmak adına büyük ölçüde bilinçli yapılmış değişiklikler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed diye biri yoktur, tamamen uydurmadır.

Dinleri toplumların üzerinde hep ayrıcalıklı bir konuma oturmuş bulunan din adamları uydurmuşlardır. Bunlar yazıyı, harfleri, ebcedi cifiri kutsal sayan ve şifreli metinler üreten sahtekarlardır. Bu şifreleri, yazdıkalrı kutsal dedikleri metinlerin kendi ellerinden çıkmış olduğunu kendileri anlamaları için üretmişlerdir. Faraza elif lam mim diye bir şifre mi kullanmış bu sahtekarlar... Bunun hiç bir anlamı yok, ama bunlarca var. Kendi uydyrdukları bir anlamı var. Birisi kalkıp iyi ben de sin cim lam diyeyim dese olmuyor. Şifreyi bunlar üretecek ve anlamının ne olduğu aralarında sır olarak kalacak.

Neyse konu bu değildi, konuya dönersem, yahudilik çok katı bir şeriata sahip bir dindi. Bu olmuyor baktılar, hristiyanlığı ürettiler. Recmi kaldırdılar, şarap, deve, içyağı yasaklarını kaldırdılar. Kadının aşırı dışlanmasına engel oldular. İşte İsa bir fahişeyi taşlayacaklardı ilk taşı günahsız biri atsın dedi filan... Bu kadının sonra isanın sevgilisi olduğu, isa öldürüldüğünde annesi ile birlikte bu kadının isayı yıkayıp kefenlediği ve göğe yükselişine yine iki kadının şahit olduğu anlatılır. Yani kadınları aşırı dışlayan yahudiliğe karşı bunlar üretildi.

Gel zaman git zaman bu din adamları ipin ucunu çok saldıklarını düşünüp tekrar yahudilik kadar katı olmasa da ona yakın bir din daha ürettiler. Bu da islam... Bu dine bir kitap ve bir peygamber imal etmek zaten sıradan bir olay...

Ha, bu imalat için zamanında kabileleri birleştirmek için savaşlar yapmış bir adamı baz alıp o zemin üzerinde mi efsane imal ettiler, o ayrı konu. Onu bilmenin bir yolu yok. Öyle bir adam varsa da onun ne adı muhammed, ne de peygamberim filan dedi. Yok öyle bir tarihsel belge... Muhammed bir ad değil, bir sıfat. Üretilmiş, atanmış, uyduruk bir sıfat.

Bu üç din arasındaki farklılıklar yeni yorum yapmak adına yapılmış bilinçli değişiklikler. O an nasıl işlerine gelmişse öyle değiştirmişler. Bu adamların yanlış bir şey söyleyip şifreledikleri, kendilerine has kıldıkları bilgileri karıştırmaları pek olası değil. Yine de olabilir tabii ki... Bunların da gevşeyip yozlaştıkları zamanlar olmuştur. Bunlar hep kusursuz uydurmalar üretmiştirler iddiasında olacak değilim.

Fakat öyle herifin biri karıştırmış, kulaktan dolma kafadan atmış diye bir durum da yok yalnız... Yapılan değişiklikler ihtiyaca göre yeni bir din yaratmak adına büyük ölçüde bilinçli yapılmış değişiklikler.

Hocam bildiğin Sammail(Samuel/Ölüm Meleği)- Samiri kelimeleri birbirine girmiş.

Samiri kelimesinin kullanılması mantık hatası Samiri diye bir isim Musa'nın yaşadığı söylenen o zamanda yok.

Sammail ile Samiriye karıştırıldığı için bu isim verilmiş.Bunun gibi daha birçok örnek var.

Örneğin Meryem'in hurma ağacından hurma yiyiyp mucizevi şekilde su içmesi Sahte Matta'nın Çocukluk İncili'nden alınmş(belki de hikaye olarak etraftan duyulmuş)ı ve yanlış alıntılanmıştır en bariz hatalardan biri de ,bu olay Sahte Matta'nın Çocukluk İncili'nde Meryem İsa'yı doğurduktan sonra olurken,Kuran'da hamileyken gerçekleşiyor:

Diğer Birkaç Örnek:

Haman ile Ester kitabındaki Haman

Firavunun istediği kule ile (Kuran'daki)- Yaratılış Kitabı'ndaki Babil Kulesi hikayesi

Musa'yı sepette bulan firavunun kızı(Mısır'dan Çıkış))- Firavunun Karısı (Kuran)

Bu öyküler kasılı veya kasıtsız birbirine girmiş bazılarında kronolojik ve isimsel hata var.

Böyle 50'den fazla örnek sayılabilir tahminimce bunlar az buz değil.Çoğu yanlış anlama kulaktan dolma veya bir kısmı da kasıtlı (İsmail'in kurban edilmesi-Tevrat'ta İshak: maksat Araplar'ın atası ibrahim'in biricik oğlu olsun)

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hocam bildiğin Sammail(Samuel/Ölüm Meleği)- Samiri kelimeleri birbirine girmiş.

Samiri kelimesinin kullanılması mantık hatası Samiri diye bir isim Musa'nın yaşadığı söylenen o zamanda yok.

Sammail ile Samiriye karıştırıldığı için bu isim verilmiş.Bunun gibi daha birçok örnek var.

Örneğin Meryem'in hurma ağacından hurma yiyiyp mucizevi şekilde su içmesi Sahte Matta'nın Çocukluk İncili'nden alınmş(belki de hikaye olarak etraftan duyulmuş)ı ve yanlış alıntılanmıştır en bariz hatalardan biri de ,bu olay Sahte Matta'nın Çocukluk İncili'nde Meryem İsa'yı doğurduktan sonra olurken,Kuran'da hamileyken gerçekleşiyor:

Diğer Birkaç Örnek:

Haman ile Ester kitabındaki Haman

Firavunun istediği kule ile (Kuran'daki)- Yaratılış Kitabı'ndaki Babil Kulesi hikayesi

Musa'yı sepette bulan firavunun kızı(Mısır'dan Çıkış))- Firavunun Karısı (Kuran)

Bu öyküler kasılı veya kasıtsız birbirine girmiş bazılarında kronolojik ve isimsel hata var.

Böyle 50'den fazla örnek sayılabilir tahminimce bunlar az buz değil.Çoğu yanlış anlama kulaktan dolma veya bir kısmı da kasıtlı (İsmail'in kurban edilmesi-Tevrat'ta İshak: maksat Araplar'ın atası ibrahim'in biricik oğlu olsun)

Müslümallar bu gibi durumlarda şunu diyorlar: o kitaplar zaten değiştirilmiş, tutarsızlık buradan kaynaklanıyor. Doğrusu kuranda anlatıldığı gibidir.

Kafasını kıçına gömmüş insana, sesini duyurmak çok zor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümallar bu gibi durumlarda şunu diyorlar: o kitaplar zaten değiştirilmiş, tutarsızlık buradan kaynaklanıyor. Doğrusu kuranda anlatıldığı gibidir.

Kafasını kıçına gömmüş insana, sesini duyurmak çok zor.

Onlara şöyle cevap vermek lazım: Ulan bu adamlar değiştirmek için bula bula ''Firavun'un karısı'' yken Musa'yı bulan ''Firavun'un kızı'' mı yaapalım dediler?

Ki biz Tevrat ana metninin Kuran'dan çok çok çok daha önce kitap haline getirildiğini biliyoruz.Boşa uyduruyorlar.

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu din yalanları komple uydurma masallar... Değiştirmek yeni bir formata sokmak, yeniden yorumlamak keyfe keder vermez. Hatta bak o eski dinin adamları elleriyle yazmışlar allahın ayeti diye, allah bize tekrar doğrusunu indirdi, bizi doğru yola ulaştırdı diye bahane de ederler.

Bu bilgi önemsiz ayrıntılar içeriyor olsa da durum değişmez. Bu sahtekarlar yine bakın allah bize doğrusunu indirdi yanlış bilgiyi doğrulttu derler.

Dün isa bakirdi derken yarın ruhbanlar elleriyle yazmış, meryen isanın annesi değil karısıymış diyen bir hristiyan mezhebi çıksa, sonra zamanla bu mezhep kendini bağımsız bir din haline getirse, bir de kendine peygamber uydyrsa ne lazım gelir? Hiç... Din değil mi, uydur uydur salla gitsin... Kim senden kanıt isteyecek! Bunların, bu dinlere inanan salakların bilimle bir işi bir alakası mı var da kanıt isteyecekler... İsteyen çıksa da mühim değil.

Polonyalı hristiyan isanın Polonyalı olduğunu sanır, Alman hristiyan isanın Alman olduğunu sanır, dine kanan salaklar böyle giderler, Avrupa'da yaşıyor olsalar da...

Fakat Araplar muhammedi öyle bir empoze etmişler ve bu halk da öyle bir yemiş ki, hiç bir Türk kolay kolay muhammed türktü demeye kalkışamıyor. Araplar dinleriyle ezmiş bunları, kişilik, kültür, bir şey koymamış. Kıyafetlerini sünnet diye, adetlerini sünnet diye dayatmış, bu salaklar da bunları bir güzel yemiş!

Salaklık işte, parayla değil... Bedava... İsteyen herkes istediği kadar salak olabiliyor, bir sınırı yok.

Hayır tamam belki siyaseten müslüm olmayı çıkarına uygun buldun da, heriflerin sarığını ne doluyorsun kafana, entarisini cüppesini bokunu bilmem nesini ne giyiyorsun! Yok bilmem sünnet diye elle aynı kaptan yiyorsun bir de müminin artığı mümine şifa diye insanın midesini kaldırıyorsun... Bir de bunları yapmak sünnet diye zırvalıyorsun! Hayır insanın midesini kaldırmayın be! Arabın kuyruğuna yapışıp osuruğunu kokluyorsunuz! Bir halk da bu kadar salak olur, bu kadar benliğini yitirir! Ne o, arabın uyduruk allahı cennette huri verecek de bu salaklar da huri itecek cennette!

Yani sabır dayandıran bir salaklık değil, bu kadar salaklığı normal görmenin bir yolu yok. Bu kadar kişiliksiz de olunur mu yahu! Arabın diniyse sen de kabul ettiysen kendine göre bir format ver, bir kılığa sok kendi aklınla! Ne dayatılırsa aynen alınır mı be! Aleviler bunu yapmak istedi, dışlandılar. Yok illa arap tipi müslüm olacaksınız! Rezillik yani, kepazelik...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu tür yeni uydurma yorumlar çıktı da, çıkmadı değil. Yok isanın taşlanmaktan kurtardığı kadın sonra sevgilisi olmuş, yok ondan bir oğlu olmuş, yok kilise isanın oğlunun olmasını çıkarlarına uygun bulmadığı için, yeni bir tanrı veya peygamber istemedikleri için onu öldürtmüşler...

Ama bu girişimler fırsat bulamadı, fantastik yorumlar olarak kaldılar. Neden, çünkü rönesans oldu, reform oldu... Bu zırvalar hayat bulamadan söndü gittiler. Yoksa pekala isayı bakir değil sevgilisi ve oğlu olmuş kabul eden bir yeni mezhep ve ardından yeni din yaratılabilirdi.

Reform ve rönesans bu zırvaların köküne kibrit suyunu döktü geçti gitti...

İslamda da Atatürk geç kalınmış olsa da reform yaptı ama bu salak halk değerini bilmedi... Zaten zamanında yapamamışsan sonradan feriştahını yapsan nafile... Avrupa vakti zamanı gelince yapmasını bilmiş. Sen nalları topladıktan sonra reform yapsan ne fayda... Atı alan üsküdarı geçmiş çoktan...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim amacım bu karakterlerin yaşayıp yaşamadığını göstermek değil hikayenin orjinal versiyonunun kelime hatasıyla kronolojik hatayla konteskte dahil edilmesi.Kronolojik hatayı kıvırabilirler değiştirildi o diye(mantıksız da olsa yani buna gülünür) ama bildiğin kelime ve mantık hatası var hikayelerde.Aramice-İbranice kelimeler karıştırılmış başka bir isim olarak anılmış Samiri örneğinde.

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...