Jump to content

Efe Aydal yeni video


Recommended Posts

Bu adamın bizim toplumla ilgili çok isabetli tespitleri var.Son zamanlarda özellikle internette esrarı vs. öven sanal torbacılar çoğaldı.Podcastlerinde de bundan sık sık bahsediyordu.En iyi tespitlerinden biri de her gün yenisi çıkan ağa/mafya dizileri. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir de doktorlar dogru soyluyor.

Ornegin eroin ve kokainin yuksek bagimliligi, barbiturat, anabolik steroid, benzodiazepin, alkol gibi maddelerin orta, kenevir gibi maddelerin ise dusuk bagimliligi oldugunu soyluyor.

Bu gercekten dogru. Bu saydiklarimdan iki tanesini kullandim. Benzodiazepin ve anabolik steroid yani testosteron.

Gercekten de doktorlarin dedigi gibi orta derece bagimlilik yaptilar. Orta dediysem de hafif gibi gormeyin. Bi' kullanayim birakayim tarzi degil.

Soyle ki bu maddelerde yasadiginiz his ara sira akliniza gelip, tekrar kullansam mi sorusu olusturuyor.

Mumkun oldunca kacin yani, doktorlar dogru soyluyor. Abartmiyor. Ama gel gelelim bizim mallara sorsak, doktorlara abartiyor filan der. Dedim ya tek tip makineden cikmis gibiler valla.

Neden boyle diyorum, biliyor musunuz? 3-5 kisiyle konustum boyle, "lan bu beni mi yiyor acaba" dedim. Cunku konustugum kisi bir onceki konustugum adama cok benziyordu. Sanirsin ki ayni kisiler :)

Biraz uzun oldu, kisaca o maddelerin ne kadar bagimlilik yaptigi hakkinda doktorlar size dogru soyluyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir de aklima geldi yazayim.

Yabanci bir forumda Xanax'i oven biri vardi. Soyle ki eger size iyi geldiyse Xanax' i kesmeyin diyordu. Bunu bana demiyor. FDA, Xanax icin en fazla 10 mg/gun seklinde kullanilmasini tavsiye etmis sanirim.

10 mg, Xanax icin gercekten yuksek doz. Ilk defa kullaniyorsaniz 0.5 mg'i bile balyozla kafaniza vurmus gibi yapabilir. Ama sorun surada;

1.Xanax hizlica tolerans gelistirir. Ilk zamanlar gunde 1 mg yeterli oluyorken, 1 ayin sonunda 2 mg zor yetiyordu.

2. Xanax, kafanizi bosaltiyor. Ornegin oturup cocugunuzla cizgi film izliyorken birden aya kalkip mutfakta baska bir isle ugrasirken, ben ne zamandir buradaydim diye dusundurebilir.

Kafa s.kiyor yani. O yuzden internette kimin ne dedigine bakmayin. Doktora sorun. 3-5 doktora sorun en az. Her doktor bilgili degil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

sigara çok küçük bir azınlığı zengin ederken, milyonları zehirledi. şimdi de önüne geçmek için uğraşıyorlar.

alınan önlemlerin ile yarıyor aslında. gençlere baktığımda özellikle eğitim seviyesi yükseldikçe sigara kullanımı azalıyor. sigara bağımlılığı fena bişey. o kadar uzun süredir içiyorum ki, bırakmaya teşebbüs bile edemiyorum. bu nikotin patchleri denedim bir defa, işe yaramadı bende.

en azından artık zaman değişti. çocuklar ve gençler için, eskisi kadar sigaraya özendirici ve başlaması kolay bir ortam yok. o yüzden kendi oğlum için pek endişe etmiyorum. kapalı yerlerde içilmesinin yasaklanması çok iyi bir karardı. eski usulün ne kadar saçma olduğunu yasaktan sonra anladım. otobüste, uçakta, sinemada vs. sigara içiyorduk. hatta çocukluğumdan çok klişe bir görüntüdür, karısı doğum yaparken hastane içinde doğumhanenin önünde sigara içerek bekleyen baba adayı. karikatürize birşey olarak aklımda kalmış ama büyük ihtimalle gerçekti.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dedim ya tek tip makineden cikmis gibiler valla.

Neden boyle diyorum, biliyor musunuz? 3-5 kisiyle konustum boyle, "lan bu beni mi yiyor acaba" dedim. Cunku konustugum kisi bir onceki konustugum adama cok benziyordu. Sanirsin ki ayni kisiler :)

Bu çok doğru bir gözlem. Bütün bağımlılar birbirinin aynıdır. Savunmaları da aynıdır gerekçeleri de. Hayatı yorumlayışları bile aynıdır çünkü onları konuşturan şey özgür beyinleri değil, maddedir.

Daha da ileri gideyim, her maddenin kendine ait bir dili vardır. Yani bir de böyle alt kümeler vardır. Esrar kullanıcısıyla kokain kullanıcısını ayırt etmek kolaydır mesela, vücut dillerine kadar son derece tipiktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...