Jump to content

INGILIZ PASAPORTLU SÖZDE TARIHCI MISIRLIOGLUNU TANIYORMUSUNUZ


Recommended Posts

Iste böyleee,

Hidirhoca Kilinc

13082498_777841219017369_789038213293307
47428_106316446094425_722331_n.jpg?oh=01
Gürkan Şahin ALEVİLER OLMASAYDI TÜRK OLMAZDI.SENDE KADİR YA İNGİLİZ YADA ARAP TOHUMU DÖTÜ OLURDUN PEZO
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1452024_702684893092539_779848479_n.jpg?
Son günlerde AHLAKSIZ FETVALAR,COCUKLARA TECEVUZLER,VURGUNLAR ve AYAKKABI KUTULARINI PARALAR ,DOLDURMALAR,OTOBÜSLERDE VAAZLAR ALDI BASINI GIDIYÜR.KEMAL GILICDAROGLUNU , DÖVLET BAHCALIYI UYARIYORUZ,YA ADAM GIBI KARSI KOYUN YADA O SANDALYELERI TERK EDIN.Tolonbeg
Kadir Mısıroğlu diye biri var..!

Konuşmasında Kadir Mısıroğlu’nun Atatürk hakkındaki açıklamalarına da dikkat çeken tarihçi Emre Polat şöyle devam etti: “Fes demişken aklıma geldi. Kadir Mısıroğlu diye biri var. Yıllarca Atatürk düşmanlığını pompalayan bu kişinin cevaplaması gereken sorular var. Bunların başında şu geliyor:
‘İngiliz kraliyet ailesinin kütüphanesinde bulunan Dr. Rıza Nur’un hatıratı bir kahvehanede otururken sana nasıl geldi?’ Ben İngiltere’ye gittim oradaki Milli Kütüphane’den yakın zamana ait bir belge almaya çalıştım. İnanın öyle bir prosedür uyguladılar ki vazgeçtim, almadım. Şimdi bırakın sıradan bir belgeyi, bir hatıratın mikro filmi İstanbul’da bir kahvede otururken sana nasıl geldi? Bence bunu açıklaması gerekiyor.
Bu durum İngilizlerle olan hukukunun da boyutlarını gösterir. Kendisi darbe döneminde Almanya’ya kaçmıştı. Almanya’ya kaçtığında İngiliz pasaportu taşıyordu. O İngiliz pasaportunu nasıl aldığını da açıklarsa biz de onun Mustafa Kemal düşmanlığının membaını anlamak adına daha somut şeyler söyleyebiliriz. -
Ama bu yönüyle ciddiye almıyorum çünkü Osmanlıca belgeleri göstersem ne olduğunu bilmez, öyle bakar. Osmanlıca okumayı bilmeyen insan kalkmış tarihçi diye geçiniyor. Bizim meselemiz o değil, ondan etkilenen ve etkilenmesi muhtemel insanları kurtarabilmek. Bu milletin kurucusu ile arasına açılan uçurumu ortadan kaldırabilmek.”
TC.Eyyup GÜNDOGDU Antworten
Link to post
Sitelerde Paylaş

Deli o adam. Adını anıp da konuşmaya değecek biri bile değil ama AKP döneminde onu tarihçi diye kakalayıp referans alanlar ortaya çıkınca konuşulmaya başlandı işte.

Atatürk'ün ruhuyla konuştuğunu, arada sırada görüşmeler yaptığını falan söylüyor. Ya sahiden şizofren ya da işi iyi öğrenmiş sıkı bir tüccar. Pek izlemediğim için hangisi daha doğru gibi duruyor, bilemiyorum tabii.

Rıza Nur'un adı geçen hatıratının kendisinde olduğunu söylemesine inanmak gerekmiyor ama darbe zamanı ülkeden kaçtıktan sonra İngiliz pasaportu alabilmesi gerçekten ilginç. Adamlar vize verirken anamızı ağlatıyor bildim bileli, nerede kaldı pasaport... Arkası sağlammış demek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...