Jump to content

muhammedin mektupları


Recommended Posts

muhammedin yazdığı iddia edilen ve ülkeleri - kralları vs. islama davet ettiği mektuplar sanırım herkesin malumudur....

asıl merak ettiğim ;

neden eskimolara mektup yazmadı ?

neden amerika kıtasındaki insanlara mektup yazmadı ?

oralardan haberi mi yoktu ? hadi onun yoktu.....allahın da mı oralardan haberi yoktu ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed’in dünya coğrafyasından haberinin olmaması şöyle bir yana dursun, burnunun ucundaki Mecusi, Putperest vb. kabile ve imparatorlukları henüz dize getirememişken, Eskimoların derdine düşmesi anlamsız olurdu.

Genel olarak Muhammed, İslam’a davet mektuplarını gönderdiği yerlerin hükümdarlarını ve halkını anlaşılır bir dille uyarmış; İslam’a girdikleri ve Muhammed’i Allah’ın elçisi olarak kabul ettikleri takdirde mükafatlandırılacaklarını yazmıştır...

Bu mektuplar her ne kadar çiçekli böcekli, İslam’a gir huzur bul amacıyla gönderilmiş gibi görünüyorsa da, haydutların, ‘’iyi geçinmemiz hakkında hayırlı olur’’ tarzında yazdıkları tehdit mektuplarından farkı yoktur.

Muhammed’i ve onun yağmacı ordusunun nasıl yolunu bulduğunu bilen ve başlarına geleceklerden çekinenler, İslam’a davet mektuplarına olumlu cevaplarla karşılık vermişler; üstüne de mektupla birlikte elçilere Muhammed’e teslim edilmek üzere çeşitli hediyeler göndermişlerdir. Böylece de gönül rızasıyla haraca bağlandıklarını beyan etmiş olmuşlardır.

Muhammed’i tanımayan, O’ndan çekinmeyenler ise mektuplarını yırtmış ya da olumsuz cevaplarla dönmekten çekinmemişlerdir...

Bunlardan biri de Muhammed’in, Sasani İmparatoru Kisra’ya gönderdiği mektuptur. Kisra mektubu hadsizce bulup yırtmış, Muhammed’i de sarayına getirmelerini istemiştir. Mektubunun yırtıldığını öğrenen Muhammed ise beddua etmiş; Kisra da oğlu tarafından öldürülmüştür(?) Böylece bedduası adam öldüren Muhammed’in mucizelerine bir yenisi daha eklenmiş, Yemen de bu suikastten sonra hızla müslüman olmuştur.

Tabii Muhammed zaman zaman kendi gibi çakallara da denk gelmiş, kendisiyle peygamberlik pazarlığına girişen de olmuştur...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Uman Melikleri Ceyfer ve Abd’e Gönderilen Mektup…

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla,
Allah Resulu Muhammed’den, Culanda’nın iki oğulları Ceyfer ve Abd’e: “Selam, hakikat yoluna tabi olanlar üzerine olsun! Sizin her ikinizi İslam’ın davetine çağırıyorum. İslam’a tabi o-lun ve kurtuluşa erin. Zira ben, Allah’ın tüm canlıları uyarmak üzere ve vaadini kafirler üzerine tamamlaması için tüm insanlığa gönderdiği elçisiyim. Şimdi, eğer her ikiniz de İslam’ı tanırsanız, her ikinize de iktidar vereceğim. Ama ikiniz de (İslam’ı) kabul etmeyi reddederseniz, ikinizin de krallığı sizden uzaklara yok olup gidecektir, süvarilerim, ülkenizde ordugah kuracaklar ve peygamberlik vasfım krallığınıza galip gelecektir.”

Tehdit'e bak tehdite... Mektupların özü hep bu şekilde. Kabul et, yoksa mahvederim sizi...Elinde güç yokken, bela okuma,beddua,

güçlendiğinde ise faşist bir tutum.Rıza göstermeyeni yok etmek. Aba altından sopa gösteren elçi... Vay vay vay !!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

İstanbul'un fethinde yapılan yağma da böyle savunuluyor. teslim olsalardı hırsızlık, tecavüz, cinayet vs olmazdı diye. İslamın usulü bu. ya boyun eğip teslim olacaksın, ya da sana her pislik yapılması serbest. bu pek senin dinin sana, benimki bana mottosuna uymuyor.

ha, o zamanlar bu işler böyle dönüyordu, tamam... ancak inkar etmek, filmlerde Bizanslıları 2.muhammede tezahürat edip çiçeklerle karşılatmak nedir? Haçlılar ne b.k yediyse, sen de aynı haltı yapmışsın işte. bu sürekli kendini övme, aklama çabası nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...