Jump to content

Pedofilinin evrimi


Recommended Posts

Just now, haci said:

Konuyu sosyologların üstüne savmanın nedeni konunun biyolojisinin bilinmemesi... Doktorlar ve biyologlar sorunu çözemeyince sorunu çözmek sosyologların sorumluluğu oluyor. Biyolojisi bilinse de sorunun, birçok sorunda olduğu gibi, sosyolojik yönü var. Ama sosyologların yaklaşımı biyologları tatmin etmiyor. 

Beyin insan davranışlarından sorumlu bir organ. Ama, birkaç istisnası dışında, hangi davranışların hangi beyin yöreleri ile ilgili olduğu kesin olarak bilinmiyor. Sadece tahmin ediliyor.

Pedofili nasıl bir sapıklık bilinmiyor. Pedofillerin beyni ile Anibal gibilerin beyni arasında bir fark yok. İkisi de normal insan beyni. Anibal'in beyni için normal diyorsak tabii..

İnsanın davranışlarının çoğu öğreniliyor. Ama bazıları ile kesin olarak doğuluyor. İnsanın cinsel eğilimleri doğuşta saptanıyor. İnsan doğuştan pedofil veya eşcinsel. Temel cinselliği sonradan öğrenmiyor. Öğrenilen cinsellikler ayrı bir kategori oluşturuyor. Bundan eminmiyiz? Neden eminiz? Çünkü bu tür cinsel sapkınlıklar normal ailelerin çocuklarında ortaya çıkıyor. Onların öğrenildiği bir ortamda yetişmiyor çocuklar. Ayrıca ilginç olarak  bu davranışlar genetik olarak da kazanılmıyor. Yani onlardan sorumlu genler anne babadan intikal etmiyor. De nova başlıyor.. Bebeğin embryonal yaşamı sırasında beyinde bazı irreversible değişiklikler vuku buluyor. Onlar ilerde bebeği pedofil veya eşcinsel veya sadist mazoşist yapıyor.

 

 

Bak gene.....

 

Taaa ne zaman yazmışız, meselenin özü ne diye. 

 

Erkeğin bir seçme mekanizması var insan türünde. Şimdi bakıyor, bel - kalça oranı güzel. Ten rengi bembeyaz, süt gibi. Cildi tüysüz, pürüzsüz.. Saçlar şukela... 

 

Eğer bu seçme mekanizması sakatsa, ki fizyolojik bir durumdur temel olarak, bir çocuk, bir erkeğe son derece çekici bir kadın olarak görünecektir. Sonra olaylar gelişir. Oysa, seçme mekanizması düzgün işleyen, özellikle böyle bir çocuğa enerji harcamanın israf olabileceğini idrak eder, uzak durur. 

 

İşte mesela, yapılan ilk tespit bu. Bu da elbette masa başında yapılan bir şey değil. Sürecin aşamaları bile, genel psikoterapi açısından belirlenmiş halde. Örneğin, çocuğu bir sek objesi olarak görmenin ardından, onun hayaliyle gerçekleşen bir mastürbasyon geliyor. İşte mesela, biyoloji bu noktada devreye giriyor. Eğer, erkek bu mastürbasyona giremezse, genelde duygular orada kalıyor. Bu konuda, Finclair gibi doktorların çalışmaları var. Ayrıca bu duruma gelen vakalarda, genelde empati eksikliği olduğu tespit edilmiş. 

 

En çok gözden kaçan husus, pedofili vakalarının genelde bir tecavüz vakası olduğu. Bu nedenle, konu tecavüz ve pedofili olarak birlikte inceleniyor. 

 

Ha, henüz yolun başında denebilir çalışmalar için. Ama eminim her gün birileri, çeşitli EEG'ler, MRI'lar altında bu konu için izleniyordur. Çok sürmez çözülmesi. 

 

Evet, özellikle çeşitli beyin hasarlarının pedofili konusunda etkili olduğu tespit edilmiş halde. Bu hasarlar, çoğu zaman farkedilmeyen, doğuştan, sendrom yaratmayan çeşitli travmalar vs. neticesi gelişmiş olabiliyor. Özellikle ana rahminde karşılaşılan çeşitli olgular, doğum sonrası, ilk 6 haftada yaşanan durumlar vs. bu konularda etkili olabiliyor.

 

Tabi konunun öğrenilmiş bir tarafı da ortaya çıkabiliyor. 

 

Ufff hacı... Bu raw data halindeki bir sürü mevzuya girip, yazmak gibi bir dert açtın ya başıma. Üşeniyordum ne güzel, zira zaten seneler önce falan sanırım, özet geçmiştik.

 

Ama şundan emin olabilirsin. İnsanda evrimle gelişmiş ve erkeğin üreme avantajını koruyan bir seçme mekanizması var. Garip olan, kadınlarda da, bu mekanizma güçlü olan erkeklere yönelmeye dair bir durum da var. Ama işte bu mekanizma bazen arızalı olabiliyor, şizofreni falan gibi. Bugün görülen en bariz sebep bu. Bu mekanizma hatalı olunca, ki elbette genetik faktörlerde etkili, keçiye tecavüz eden, damacanaya bacak omza yapan vs. enteresan durumlar ortamdan eksik olmuyor. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 41
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

11 dakika önce, anibal yazdı:

Ha, henüz yolun başında denebilir çalışmalar için. Ama eminim her gün birileri, çeşitli EEG'ler, MRI'lar altında bu konu için izleniyordur. Çok sürmez çözülmesi. 

 

Çok da yolun başında denemez aslında. Uzun yıllardır araştırıyorlar ve epeyce bir bir bulguya sahipler. FMRI, PAT, EEG vb birçok görüntüleme cihazından yararlanıyorlar hem, hem de klinik gözlemleri daha hedefe yönelik gerçekleştiriyorlar. Bunların genel olarak frontal ve serebral bölgelerinde farklılık olduğundan artık eminler. Gri hücrelerinde hacimsel azalma var diyorlar.

 

Çok zor bir konu bu. 10 yıl gibi bir süre sonra epeyce bir çözülmüş olacak bence. O kadar çok alt türü var ve bazı psikiyatrik ve fizyolojik hastalıkla iç içe geçmiş, OCD ve onunla aynı spektruma denk düşen hastalıklarla öyle benzer nörolojik nöral karakteristiğe sahip ki, anlamak zorlaşıyor. Fakat beyinlerinde bir şeylerin ters gittiği kesin. 

 

Bir diğer karmaşa da eşcinseller pedofillerle heteroseksüel pedofillerin beyinlerinin, birtakım deney ve görüntüleme çalışmalarında farklılıklar göstermesi. 

 

17 dakika önce, anibal yazdı:

Örneğin, çocuğu bir sek objesi olarak görmenin ardından, onun hayaliyle gerçekleşen bir mastürbasyon geliyor. İşte mesela, biyoloji bu noktada devreye giriyor. Eğer, erkek bu mastürbasyona giremezse, genelde duygular orada kalıyor. Bu konuda, Finclair gibi doktorların çalışmaları var. Ayrıca bu duruma gelen vakalarda, genelde empati eksikliği olduğu tespit edilmiş

 

Aslında bu aşamadaki vakalardan ziyade, seksüel duygularını çocuğa fiziksel olarak da yöneltmiş aktif pedofiliklerde empati eksikliği var. Hatta eksiklikten öte, empati yetenekleri yok, yaptıkları şeyi akla yatkın hale getiriyor ve asla pişmanlık duymuyorlar. 

 

...

Bir dolu bilgi bulgu var ama nedeni henüz kesin olarak biliniyor değil. Bilinen nedenler var ancak eksik. 

Birkaç çalışma örneği.

 

http://neuro.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/jnp.12.1.71

 

http://ajp.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/appi.ajp.159.7.1245-a

 

http://psychnews.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/pn.41.10.0037

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2186373/

 

http://dergipark.ulakbim.gov.tr/pskguncel/article/view/5000076399

 

 

Aşağıdaki linkte, girince anlaşılacağı gibi pedofiliyle ilgili yazılmış 554 makale incelenmiş ve bir rapor haline getirilmiş. Eşcinsel pedofiliyle yetişkin eşcinselliği arasında ilişki bulunduğu ve bu ilişkinin karşılığı ve kanıtının da raporda olduğu belirtiliyor. Bahsini ettiğimiz hemen bütün görüntüleme yöntemlerinin kullanıldığı çalışmalardan da örnekler mevcut.

 

https://www.researchgate.net/publication/6330598_Review_of_Medical_Reports_on_Pedophilia

 

Konuyla ilgilenenler için daha birçok akademik çalışma, araştırma vb var, küçük bir taramayla ulaşmak mümkün. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...