Jump to content

Recommended Posts

Olasılıkla Fransa'da doğduğu için Fransızcaya maruz kalmış şu arkadaşın, konu yörebinde ne dediğini anlamak için internete bakındığımda şunları buldum; Helikopter pervanelerinin üstü de, tıpkı uçak kanatlarının üstü gibi bombeliymiş. Uçuş sırasında rüzgar, kanatların\pervanelerin üst kısmında daha fazla koşsun diye bombeli yapıyorlarmış pervane ve uçak kanatları bombelerini. CH-47 Chinook helikopterinin 2 pervanesi, götündeki ve başındaki, birbirlerine ters istikamette dönüyorlarmış. Aynı istikamette dönerlerse, döndükleri istikamete doğru sürüklenme oluyormuş.

 

 İşte bunlar anlayana hep bilgi, hep ayet

chinook-rotors-counterrotating.jpgairfoil.jpg

ucaklar-nasil-ucar-462x384.jpg

img_8644-1024x683.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 54
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

En zor havalanan kuş, en iri kuş olan albatros. Bu kuş tıpkı uçağın direk kalkamayışı, yerde hızlanması gibi uzun bir süre koşarak hızlanıyor ve yerde yeterli hıza ulaştığında ayakları yerden kesilip uçuşa geçiyor. (Albatrosun kanat uzunluğu 4 metre!)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Garipsenecek neyi var? Uçma ilkelerinin aynı olmasından ötürü konu içeriğinin airbus'a gelmesi normal çünkü Airbus ve Boeing kanatlı hava aracı üretiyorlar ve her ikisinin de ürettikleri uçaklar uçuyor. Allah da kanatlı hayvanları yaratıyor ama uçuramıyor. Üstelik hayvanların kanatlarını uçmaları için yarattığını ifade etmesine rağmen uçuramıyor. Bu ifade çok tanıdık değil mi?.
Mahmud Ahmedinejad; İran'ın Kahir-313 savaş uçağı test uçuşları sırasında en yüksek irtifaya çıktı.
Mahmud Ahmedinejad 2012 yılında bu iddiada bulunmuştu ama Kahir-313'ün motoru bile yokmuş iyimi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

 Rusya, savaş uçağı üretiminde İran’ın partneri olabilir. İran’ın yerli eğitim uçağı Kevser, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan'ın katılımıyla gerçekleşen savunma sanayisi fuarında tanıtıldı. 2 eğitim jet uçağının üretimi, ülkede ağır uçakların yapımı için önkoşul yaratabilir" dedi Hüseyin Dehgan. 5 yıl önce Mahmud Ahmedinejad'ın ölümcül nitelikte olduğunu iddia ettiği Iranian Qaher-313 savaş uçağı taksi pozisyonunda;

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ülkesinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden men edildi. Ahmedinejad'ın adaylığı Anayasa Koruma Konseyi tarafından veto edildi. Reformist ve ılımlı muhafazakar aday Ruhani ise onay aldı.

Ruhani'nin onay aldığı yerde Ahmedinejad'ın veto edilmesinin tek açıklaması var bana göre. Ahmedinejad'ın salak olması. Benzetmek gibi olmasın ama Binali Yıldırım'ın da Ahmedinejad'dan aşağıya kalır yanı yoktur. Yarın Binali Yıldırım da dese ki "yerli uçağımız öyle uçuyor, böyle konuyor, 40,000 metre tavan yapıyor, tailstrike 17 derece yatıyor, axial tilt angle 23 derece kalkıyor"... eğer ortalarda tayyip erdoğan gözükmüyorsa yani yaşamıyorsa, Binali Yıldırım YSK'dan adaylık onayı alamaz. Salakmış görünümüne yatan %52'nin aslında salak olmadığı o zaman anlaşılır, keşke olsa öyle bir şey. Bizim millet bir yere kadar salaklığa tahammül eder ve getirisi, götürüsünden az ise kapıya kadar uğurlar. İranlılar da Ahmedinejad'a aynısını yaptı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Bugün sizlerin derdine deva olmak için kayıt oldum buraya :D bir çoğumuz kapanan dizi sitelerinden şikayetçiyiz tesadüfen yeni yayına başlamış bir siteye denk geldim 1 haftadır gayet memnunum sizede önermek istedim, ayrıyeten dizi önermeden de gitmeyeyim çoğunuz biliyorsunuzdur ama tekrar etmeniz ya da yeni başlamanız için geç değil the walking deaddan bahsediyorum linki bırakayım hem siteye bakarsınız hem de diziye iyi seyirler şimdiden  http://www.ozdizi.com/the-walking-dead

Link to post
Sitelerde Paylaş

Havacılık sektöründe allah'ın dediği ile yol almak mümkün olmadığından ingiliz Rolls-Royce'dan yardım istendi ve Kale grubu ve ingiliz RollsRoyce, Türkiye'de ortak uçak motoru üretmek için yeni bir şirket kurma fikrinde anlaştılar. Türkiye'nin milli TF-X ve TRJ-328 uçaklarının motorları, bu ortak şirket tarafından üretilecek.

Enam 73 ve ibrahim 11 gibi ayetlerde;
"bana dua edin size icabet edeyim", allahın dediği olur, allah'a tevekkül eden müminlere cevap verileceğine dair bir çok ayetler var ama akp, 80 milyon Türkiyeli insanların beynini, yerli uçağı yapmakta biraraya getiremeyince RollsRoyce'dan yardım istendi ve RollsRoyce yardıma geldi tabi yarı-yarıya ortak olmak şartıyla. Allah'a dua etmenin boşunalığı bir kez daha ortaya çıktı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ay 4,5 milyar yılda Dünya'dan 18 kat uzaklaştı ve uzaklaşmaya devam ediyor. Dünya ile Ay arasındaki yerçekimi ilişkisi nedeniyle Dünya yavaşladıkça, Ay hızlanıyor. Uzmanlara göre Ay'ın Dünya'dan uzaklaşmasından kaygılanmamak gerekiyor. Ay Dünya'dan hiçbir zaman tamamen uzaklaşmayacak. Güneş her yıl biraz daha genişleyip kızıl bir canavara dönüşerek ay ve dünyayı yutacak. İşte bundan kaygılanmak gerekiyor. Dünyayı terk etmek için 5 milyar yılımız var. Bu sürede ilahi Tanrılardan bize yardım gelmeyecekse, kendimiz bu konuda dünyalılardan yardımını esirgemeyecek ve gerekli yardıma muktedir bir Tanrı yaratmalıyız. Gelecek 5 milyar içinde insanlığın gerçek manada bir tanrıya ihtiyacı olacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

O kadara kalmaz. Bir milyar yıl sonra güneş dostça değil düşmanca ışımaya başlayacak. Sıcaklık giderek artacak. Bir milyar yıl sonra dayanılmayacak kadar sıcak olacak. Bir milyar yıl daha geçtiğinde okyanuslar buharlaşmış ve yüzeyde su kalmamış olacak. Bundan sonra ancak yerin altında yaşam mümkün. Fakat su buharı uzaya kaçacağı için bundan sonrası çok zor. Dört milyar yıl sonra kayalar da erimiş olacak. Gökyüzünde kızıl renkte göğün neredeyse yarısını kaplayan bir güneş görülecek. Beşinci milyarda zaten dünya hüppp gider. Mars bile yutulabilir, dünyanın hiç şansı yok. Sonra Samanyolu ile Andromeda birleşecek. Bu sırada güneş yakıtını tamamen tüketip dış katmanlarını uzaya salıp gezegen kadar kalacak ve sistem tabii dağılacak. Galaktik birleşmeyi görme şansı olacak kimse düşünülmüyor.

 

Sonrasında Samameda ! melez galaksisi The Great Attractor adlı akıl almaz büyüklükte karadeliğe doğru hareketine devam edecek. Bu karadelik süperkümedeki galaksilerin çoğunu yutacak. Evren daha orta yaş değil, genç sayılır. Doğumundan bu güne kadar geçen üreden daha fazla bir süre sonra Büyük Yırtılma ile darmadağın olup, serbest kalan devasa süper karadelikler uzaya mermi gibi fırlayacak.

 

Yeni evrenlerde görüşmek üzere...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Uzayda ortalama 6 ay'dan fazla kalan astronotlar, dünya'ya döndüklerinde yürüyemezler. İnsana uyumsuz yerçekimsiz ortamlar, gravity az ise kemik yoğunluğunu zayıflar, gravity çok ise kemikler çatlar. Haberlerde görmüşsünüzdür, paraşüt ile inip kapsülden çıkarılan astronotlar, kucakta taşınıp arabaya konulurlar, yürütülmezler. Yürümeye yeltenseler kemiklerinin kırılma riski var. Çünkü yerçekimsiz uzayda kemik yoğunluğu gevşediği ve omur kemiklerinin birbirinden uzaklaşmaya başladığı ve omurgayı uzattığı için dünya'ya dönen astronotların kemikleri, dünya'nın yerçekimine alışma süreci geçirirler. Yüce Manitu, insan kemiklerinin biraz fazla yerçekimine maruz kaldığında çatladığını, daha az yerçekiminde kemiklerin, serbest radikal gibi birbirlerinden uzaklaştıklarını, adem ve havva'dan önceki insansıların kemikleri üzerinde test etmiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...

Yer çeker, kural olarak affetmez. mermer yer daha çok çeker.  Dünyanın geometrik yuvarlaklığı şans bu noktada. Eğer dünya düz olsaydı yer katmanları, magma ve çekirdek dönmezdi, ki bunlar atmosferle birlikte dönmeseydi yerçekimi olmazdı. Sonra yer dalgaları olmazdı, kimsenin radyo anteni ve wifi'li modemi çekmezdi. Düz dünyada internet olmazdı demektir bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 minutes ago, Toyon Utkuuçi said:

Yer çeker, kural olarak affetmez. mermer yer daha çok çeker.  Dünyanın geometrik yuvarlaklığı şans bu noktada. Eğer dünya düz olsaydı yer katmanları, magma ve çekirdek dönmezdi, ki bunlar atmosferle birlikte dönmeseydi yerçekimi olmazdı. Sonra yer dalgaları olmazdı, kimsenin radyo anteni ve wifi'li modemi çekmezdi. Düz dünyada internet olmazdı demektir bu.

 

 

Ne çektin sen diyecem de....

 

Neresinden tutsan elde kalıyor gerçi. Ama pek milletin bilmeyeceği şeyi önce söyleyelim, WiFi modemi, FM radyo falan yer dalgaları ile çalışmaz. Onlar direk "Line Of Sight" dalgalar ile çalışır. Yer dalgaları biraz kısa dalga, özellikle de orta ve uzun dalga radyolarda iş yapar. 

 

Birde internet radyo değil, kablo ile çalışan bir şey aslında.

 

Dünya dönse de, dönmesede, düz de olsa, küp te olsa, yerçekimi gene olurdu. Sanırım burada anlatmak istediğini anlatabilmiş değilsin. O tarafa gitmenin de anlamı yok, zira, dünya düz olsaydı, yerçekimi gene olur ve o dünyayı dürüp gene küre haline getirirdi. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...