Jump to content

Recommended Posts

Bu darbe olayına şu açıdan bakmanızı tavsiye ediyorum. Hoş ben tavsiye etmesem bile öyle bir bakış açınız vardır mutlaka...

Türkiye son derece dinamik bir toplum. Her an birşeyler oluyor ve onları tahmin etmek çok zor.

Yakında birşeyler olacak. Ama neler olacak bilmiyoruz. Bütün bildiğimiz birşeylerin olacağı...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 555
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

18 minutes ago, Türk Torunu said:

Bu fuatavni darbeden önce oyun bitti diye tweet atmış sonra silmiş diye bir  duydum doğru mudur acaba? 

Fuat avni 12 temmuzda darbe olacağını söylemişti. Sadece 12 temmuz değil. 2013 yılında bunun haberini vermişti. Ondam sonra 2015te de bundan bahsetti. En son 6 gün önce bahsetti işte. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Türk Ateist said:

Uyumadan önce şöyle bir bakayım dedim, gördüm ki cehane beni sormuş. Artık "İti an çomağı hazırla" mı dersin yoksa "İyi insan sözünün üstüne gelir" mi bilemeyeceğim.

Sence neden Tayyip Kemalistlere dönük tutuklamalar yapmıyor cenahe?

Bir de ne oldu da sen böyle süper bir dönüş yapıp Kemalistlere düşman oldun? Atatürk diye ölürdün, ağzından "Atam, Atamız" lafı hiç düşmezdi. Sana da olanlar olmuş...

Şimdi uyumam lazım, yarın bir ara girer okur ve yanıtlarım.

erdoğan bu aralar sürekli olarak islami cemaatlere diz çöktürmekle meşgul.
chp ile ilgilenmiyor gibi. belki de chp'nin yüzde 25'i aşamayacağını anladı. güçsüz görüyor ve önemsemiyor.

yargı ve orduda operasyon üzerine operasyon yapıyor. canı ne istiyorsa yapıyor.
koca devlet bu adama teslim olmuş durumda.

neyse...ateistforum'a kemalist gelip ona düşman gidenler oldu.

çünkü tek yönlü bir toplumsal beyin yıkama sonucu kendilerini atatürkçü hissediyorladı.(ben de öyleydim)
ateistforum özgür bir forum olduğu için bir noktada atatürk dönemine de bu eleştirileri yöneltince değiştiler.

bak..  yeni yazılarımda şunu fark etmişsindir.

bıkkınlık. 
erdoğan bir winner. bu beni bıktırdı. ömrümün yarısı bu beğenmediğim adamın zaferlerine katlanmakla geçti.

hep umut ettim. bu adam gidecek..  gidecek dedim.
gitmedi.. hep kaldı ve hep kazandı.

içimde erdoğan denen bu adama tepki duyacak enerji kalmadı. bittim..

2002'de bazı dsp'liler  hilmi özkök'ü genelkurmay başkanı seçtirmemek istediler.  bir işe yaramadı.
2003 yılında baykal, erdoğan'ı meclise taşıdı.
2004'te erdoğan ve hilmi özkök'e tepki duyan yürüyüşler oldu. darbe planları yapıldığı söylendi.. bir işe yaramadı.
2005'te "şu çılgın türkler "diye bir kitap çıktı. yüz binler sattı. (bende aldım) yazar ve yayıncısı çuvallla para kazandı.
2007'de Cumhuriyet Mitingleri, e-muhtıra, 367 iddiası vb yolla gül ve erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı engellenmek istendi.hiçbir işe yaramadı.

sonra 2007-2013 arasında karşı devrim niteliğinde ergenekon süreci yaşandı. 
binlerce kemalist haksız yere suçlandı, hapse atıldı, intihar edenler oldu.
sonra işler tersine döndü. dava açıp tazminatlar almaya başladılar vb.

2013'te gezi yürüyüşleri oldu.2,5 milyon insan katıldı. hiçbir işe yaramadı.
tüm bu süreçte erdoğan sürekli  zafer kazandı.

bense bir noktada bıkkınlık yaşadım ve kendimi kemalist ortam ve medya  tarafından kullanılmış hissettim.

zaten müslüman aileden geliyorum.. sağ sesleri daha fazla dinlemeye başladım.
ama kolaylıkla fark edeceksin sağcılar da beni tatmin etmedi. 

insanın gözünün içine baka baka yalan söyleyen despotlardı çoğu.

sonuçta hem sağ ve hem de kemalistleri yeri geldiğinde eleştiren, yeri geldiğinde olumlayan orta yolcu bir duruma düştüm.
şu anda aşırıcılık, dayatmacılık ve ayrımcılıklar beni mutlu etmiyor.

tarihinde bosyinebos tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tayyip demokrasi kahramani felan degil. Darbeye  karsi sokaga cikanlarin arasinda seriatcilar da vardi., demokrasinin “d”sine tahamül edemeyen insanlar da vardi. RTE sadece kendi mevkisini korumaya calisti. Darbe olur olmaz zaten kimi suclayacagini biliyordu ve ilk önce, elde hic bir kanit, hic bir belge olmadigi halde gitti (ANTI demokratik bir sekilde) hakim, savcilari tutuklatti. Aralarinda bu darbeye karsi olanlar bile vardi. Bu hareketi ile demokrasi ve Tayyibin yanyana gelemeyecegini yine gösterdi. Ama Akpliler bu günü “demokrasi” bayrami yapmak bile isteyecektirler. Geri zekalilar.
Tayyip bu olayi büyük bir firsata cevirmeyi bildi.Salak muhalefet BERABER mecliste bir “demokrasi bloku” olusturmadikca (bu firsat Bahceli sayesinde zamaninda bir kere kacirilmisti) RTE, Türkiyede  günden güne güc alacak gibi. Aliyorda!

 

Bence

ABDnin bu darbeden, yardim etmese de, habersiz oldugunu sanmiyorum.
ABD, bildiklerini (ISIDe yardim, Ambargoyu delmek vs) Reza Zarrabdan aldiklari bilgilerle tamamladilar/genislettiler 
ve ABD simdi RTEnin ümügüne yapisti ve  hergün biraz daha fazla sikacak gibi. (“servetle baris” mi ne? Böyle bir kanun cikarmislardi yurtdisindaki kacak paralari Türkiyeye sorgusuz sualsiz getirebilmek icin, Ne olur ne olmaz ABDnin isine belli olmaz, paralarin üstüne yatarlar yoksa)

ABD, RTEyi yok etmek degil, kullanmak isteyecektir.  
Ama ilerde secim var, Trump baskan olursa ikisi beraber Ortadoguyu yeniden dizayn etmeye calisirlarsa da hic sasirmam.


ABD ve RTE bu tutumlarini devam ettirirlerse .... 
Idam cezasi demek ABye “eyvallah” demek olursa ki.... olur 
Türkiyeyi dis politikada bol macerali günler bekliyor gibi!
Rusyaya yakinlastik ama ne kadar “yakinlastik” acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, Robespierre yazdı:

Tapelerin yayınlandığı dönemde de "turbun büyüğü heybede" diyorlardı. Seçemlerden önce bomba patlatacağız diyorlardı. Ne oldu? Fıs. Yapıp yapabilecekleri budur.

Darbe şaka gibi geliyor. Genelkurmay başkanlığını ele geçirdiler, Mit'i, polis özel harekat başkanlığını vurdular. 40 civarı polisi öldürdüler. Meclisi bombaladılar. Böyle fragman mı olur? 12 Mart'ta 2 askeri cunta birbiri ile savaştı. Bunun 10'da 1'i kadar şiddet, çatışma olmadı. İnsanlara rüya gibi geliyor. Çok ağır bir olay yaşanmıştır. Tekrarında iç savaş çıkar.

Türkiye yeni bir dünyaya uyanmıştır. Cumhuriyetçiler akıllı olursa, bu yeni dünyada inisiyatif alır. Aksi takdirde ipler tamamen şeriatçıların, Arapçıların eline geçebilir.

Türk okumuş sınıflarında garip bir nihilizm baş göstermiştir. Kendi varlıklarından, kimliklerinden, yaşadığı topraktan korkuyor ve tiksiniyorlar. Muhalif olmak düşman olmak gibi algılanıyor. Ne kadar düşmanlık duyup nefret ederseniz, o kadar büyük muhalif sayılıyorsunuz. HDP hadisesi var. Türk okumuş sınıfları HDP'ye oy vererek içlerindeki nefreti kustular. Sandığa oy değil bir bomba attılar. Bugün Tayyip çok güçlendi diye ürküyorlar. Ne olacaktı? Nefret ve tiksinti duyduğunuz insanlar, çocuklarına kurşun sıkanların etrafında mı toplanacaktı? Ne bekliyordunuz?

Bakınız, Ermeni Soykırımı palavrasını Alman meclisine taşıyan Cem Özdemir denen dallama "ben Alman'ım" diyor. Okumuş sınıflar bu dallamaya içten içe sempati besliyor ama Türkiye'de bir insanın kendine Türk demesi için kan testine tabi tutuyorlar. Türk okumuş sınıfları bu garip durumu içine sindirmiştir.

Bugün aydınlanmanın çocukları, aydınlanmanın birinci koşulu olan akıllarını ret ediyorlar. Hurafelerin, reflekslerin, koşullanmaların esiri olmuştur. Aklımız herşeyimizdir. Aklımıza sahip çıkamazsak, varlığımız silinir.

Çok güzel bir ileti. Eline sağlık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

@bosyinebos

Hafız, istiyorsun ki herşey ben yaşarken olup bitsin. Tarih hızlansın, çark dönsün, tarihin sonunu göreyim. Öyle birşey olmayacak. Biz bir insan olarak tarihin çok küçük bir bölümüne tanıklık edeceğiz. Biz silinip gideceğiz çatışma, mücadele akıp gidecek. Biz bakıyoruz diye tarihin tekerleği daha hızlı dönmez.

Kemalistler, sağcılar falan birşeyler anlatmışsın. Kemalizm özü itibarı ile tek kelimedir. Akılcılık. Devlet ve sosyal hayatı, sosyal ilişkileri akla göre dizayn etmeye çalışırsan Kemalist olursun. Yok akıl olmasın din olsun, koşullanma olsun, refleks olsun, inanç olsun dersen başka birşey olursun.

Akıl ve akıldışılık arasındaki çatışma ilk primatın iki ayağının üzerine kalktığı döneme kadar gider. İki ayağı üzerine kalkarak merakla uzaklara bakan o primat, muhtemelen diğer primatların tepkisi ile karşılaştı. Akıl ile akıldışılığın ilk çatışması budur. Bugünkü kavga o kavganın devamıdır. Biz yok olup gittiğimizde de devam edecek.

Ben eski komünistim. Her seçim gecesi, takdir edersin ki bizim için acı ve ızdırap dolu geçerdi. Gerçi şimdiye kadar hiçbir seçim gecesi mutlu uyumadım ama artık duruma alıştım. Ben doğru olduğuna inandığım noktadayım. Kendimi ilk iki ayağı üzerine doğrulan primatın torunu olarak görüyorum. Biz iki ayağımızın üstüne kalkarız, çoğunluk sürü olarak yerde sürünmeye devam eder. Aydın ve devrimci olmanın anlamı budur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, bosyinebos yazdı:

erdoğan bu aralar sürekli olarak islami cemaatlere diz çöktürmekle meşgul.
chp ile ilgilenmiyor gibi. belki de chp'nin yüzde 25'i aşamayacağını anladı. güçsüz görüyor ve önemsemiyor.

Yanlış. %13 oy alan HDP bile onun ödünü kopardı ve derhal PKK'yı harekete geçirip Türk milliyetçisiyle Haziran'a kadar kendisine oy veren dindar Kürt çoğunluğun oylarını ele geçirmeye kalktı, değil mi? %1'lik oy oranı bile onun için hayati önem taşırken %25'lik oranı güçsüz ve önemsiz bulması akla aykırı. 
Birincisi, CHP'li kitlenin kendisinden nefret ettiğini ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu da oradan oy devşirmesinin imkansızlığını da biliyor. Liberalleri satın alır, Kürtçüleri satın alır, sözde solcu ve komünistleri alır -ki bildiğin gibi bunlar başından beri onun yanında oldu- ama CHP'nin kitlesini asla alamaz. 
Üstelik de senin söylediğin tam da tersi olarak en korktuğu ve tehlikeli bulduğu kitle Atatürkçü kitledir. 

Şu darbe işinden sonra Kemalistlerle uğraşmamasının nedeni de onu bu darbeden hatta ölümden koruyup kurtaranların Kemalist paşalar olması. 

Alıntı

 

neyse...ateistforum'a kemalist gelip ona düşman gidenler oldu.

çünkü tek yönlü bir toplumsal beyin yıkama sonucu kendilerini atatürkçü hissediyorladı.(ben de öyleydim)
ateistforum özgür bir forum olduğu için bir noktada atatürk dönemine de bu eleştirileri yöneltince değiştiler.

 

Yani biz Atatürkçüler toplumsal bir beyin yıkamanın sonucuyuz, öyle mi? Özgürleşince de bu beyin yımalardan arınıp Atatürkçü düşmanı falan oluyoruz demek...
Şimdi senin bu analizin özgürleşmiş bir beynin analizi mi? 

Atatürk ve Atatürkçüler bu ülkenin gerçek beyin takımıdır ve siz özgürleşmiş beyinler daima onların fikirlerine, ne düşündüp nasıl durduklarına, eylemsel yönlendirmelerine ihtiyaç duyarsınız hep. Çok ilginç, değil mi? Bak ülkeyi Fethullah şizofreninin darbesinden koruyan, hatta ordudaki Fethullahçı kitleyi bir şekilde deşifre edip ortaya çıkan yine Atatürkçüler.  Yoksa sen de mi bu işi Tayyip ve boğaz kesen demokrasi mücahitleri durdurdu sanıyordun? 

Ben de yıllardır söyler dururum, belki okumuşsundur. Atatürk'le sorunu olan insan ya geri zekalıdır ya ülkesinin düşmanı ya da şeriatçı. Bu güruh benim düşmanımdır. Günahım kadar sevmem, eylem birliği içinde olmam, düşüncelerini zerre kadar önemsemem, durmaksızın savrulup durmalarından iğrenirim. 

Ateistforum'a Atatürkçü gelip "özgürleşen" o az sayıdaki ateist var ya? Hepsini at çöpe gitsin. Bunlar bize Tayyip'i savundu, şeriatçılığı özgürlük addedip bize saldırdı, Said-i Nursi'ye güzelleme çekip esas özgürlükçü aydın ilan etti. Çoğu ya ergendi ve kişilik tesis etmeye çalışırken liberalizmin dayanılmaz hafifliğine ve dolayısıyla AKP'nin rüzgarına kapıldılar propagandalar nedeniyle, ya da Atatürkçü kılığındaki AKP'li inanırlardı. Deşifre ettik bir sürüsünü...
Hiçbiri ortalıkta yok, değil mi? 

Alıntı

 

bak..  yeni yazılarımda şunu fark etmişsindir.

bıkkınlık. 
erdoğan bir winner. bu beni bıktırdı. ömrümün yarısı bu beğenmediğim adamın zaferlerine katlanmakla geçti.

hep umut ettim. bu adam gidecek..  gidecek dedim.
gitmedi.. hep kaldı ve hep kazandı.

içimde erdoğan denen bu adama tepki duyacak enerji kalmadı. bittim..

2002'de bazı dsp'liler  hilmi özkök'ü genelkurmay başkanı seçtirmemek istediler.  bir işe yaramadı.
2003 yılında baykal, erdoğan'ı meclise taşıdı.
2004'te erdoğan ve hilmi özkök'e tepki duyan yürüyüşler oldu. darbe planları yapıldığı söylendi.. bir işe yaramadı.
2005'te "şu çılgın türkler "diye bir kitap çıktı. yüz binler sattı. (bende aldım) yazar ve yayıncısı çuvallla para kazandı.
2007'de Cumhuriyet Mitingleri, e-muhtıra, 367 iddiası vb yolla gül ve erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı engellenmek istendi.hiçbir işe yaramadı.

sonra 2007-2013 arasında karşı devrim niteliğinde ergenekon süreci yaşandı. 
binlerce kemalist haksız yere suçlandı, hapse atıldı, intihar edenler oldu.
sonra işler tersine döndü. dava açıp tazminatlar almaya başladılar vb.

2013'te gezi yürüyüşleri oldu.2,5 milyon insan katıldı. hiçbir işe yaramadı.
tüm bu süreçte erdoğan sürekli  zafer kazandı.

bense bir noktada bıkkınlık yaşadım ve kendimi kemalist ortam ve medya  tarafından kullanılmış hissettim.

zaten müslüman aileden geliyorum.. sağ sesleri daha fazla dinlemeye başladım.
ama kolaylıkla fark edeceksin sağcılar da beni tatmin etmedi. 

insanın gözünün içine baka baka yalan söyleyen despotlardı çoğu.

sonuçta hem sağ ve hem de kemalistleri yeri geldiğinde eleştiren, yeri geldiğinde olumlayan orta yolcu bir duruma düştüm.
şu anda aşırıcılık, dayatmacılık ve ayrımcılıklar beni mutlu etmiyor.

 

Tepkisel ateistleri bilir misin? Ergendir çoğu. Onlar gibisin. 
Senin kendini bulma ve politik bir kimlik oluşturma sürecin sıkıntılı olabilir ama bu seni bağlar. Nitekim hala başarabilmiş değilsin. İlginç.

Şu Çılgın Türkler'i yazan o şahane adam hiç para kazanmasa mıydı? Muhteşem bir kitap yazdı ve bir dolu sattığı için iyi para kazandı diye suçlu mu? İnsanları mı kandırdı, tek bir kitapla köşeyi mi döndü? Kitabı satın alıp okuyanlar ki ben de senin gibi aldım ve okudum, kullanılmış oldu sana göre... Alçak adam, hepimizi kullandı, yayın eviyle birlikte sömürdüler bizi.

Sadece Kemalist oldukları için Fethullah ve AKP işbirliğiyle derdest edilip içeri atılan ve çürümeye terkedilen paşalar, subaylar, yazarlar, gazeteciler vb. sonradan dışarı çıktı ve tazminat aldı diye biz kullanılmış mı olduk? Almasalar mıydı? Sürünmeye devam etseler duygusal zafer kazanmış mı olacaktık?

İnanılmaz arabesk. İlginç ama İslami bir yan var bakış açında. Ezilmek, sürünmek, hak arayamayacak kadar sinmek ulvi bir şeymiş gibi geliyor sana. Sen Atatürk'ü de onun yolunu yol belleyenleri de çok yanlış anlamışsın. Kemalizm akılcılıktır. Bak Kemalist asker şu darbe girişiminde nasıl da akılcı davrandı? Kemalistler sus pus oldu, ortalarda yok demişsin, beni de bi tür referans göstermişsin aklınca. Kaybolmadık, buradayız, sadece olan biteni doğru dürüst okumaya çalışıyor ve bekliyoruz. Her şey o kadar karmaşık ki, insan ilk anda ne düşüneceğini, neye inanacağını bilemiyor haliyle. Soğukkanlı olmak gerek. Ayrıca ben kişisel olarak gerçekten de acayip yoğundum bu ara.

Gardrop Atatürkçüleri, devran hep böyle sürecek Atatürkçüleri, mirasyediler, koltuk sevdalısı Atatürkçüler vs vs vardı, hala da var. Onlar var diye ben doğru bildiğimden vazgeçeceksem öleyim. 

Ayrıca eklemeden geçmeyeyim, Cumhuriyet Mitingleri bu ülkenin yüz akıdır. Hele Gezi Direnişi, açıkça başarılıdır. Senin başarıya ulaşmaktan anladığın Tayyip'i indirmektir ama o iş öyle kolay iş değil, Türk halkı Siyasal İslam'ı ve İslamcının ne denli tehlikeli ve arsız olduğunu bilmiyordu. Hala bilmiyor. Çoğunluk da cahil olunca sömürmek için kullanılan araçların başında din gelince her şey daha da zorlaştı.

İyi de, bunları söyleyenler zaten Kemalistler değil miydi? Bu işin sonu kötü, dinciyle başetmek zordur, dinciden demokrasi gelmez, tehlike çok büyük, çok kan akacak hatta belki iç savaş çıkacak, bu adamlardan kurtulmak hiç öyle kolay olmaz, aklınızı başınıza alın diyenler, senin o "özgürleştiler" dediğin ahmaklar değildi, değil mi?

E n'apalım... Eşeği ite kaka suyun başına götürebiliyorsun belki ama o suyu içiremiyorsun...

Umudunuzu kaybetmeyin. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Arkadaşlar olayı bence doğru okumuyoruz.
 
Öncelikle cemaat grubu varlığını deccal olayına göre kurgulamış. Bakın Mehdiye sözümüz var diye dolanmışlar. Atatürk ve saidnursi sonrasında erdoğan-gülen şeklinde. Bunların amacı darbe yapmak değil. Devrim yapmak darbe devrimin bir halkası anladığımız kadarı ile. Ayrıca bunlar kendilerine ittifak arayarak bu işleri götürmüşler. Bu ittifak güçlü oldukları zamanda akp idi. Akp uyandı. Sonra atatürkçüler ile ittifak olmak istediler. Ychp ve Ymhp oluşumu yapmak istediler. Bu arada aydınlık ve oda tv gibi kısımlar çok sağlam durdu. Bunu başaramadılar bence. İttifakın diğer kolu ulliminati. Abd-rusya mücadelesinde taraflar. İşte asıl sorun ve tehlike budur.
 
Düşünün seçim sonrası bir sürü canlı bomba Kürtlere atıldı. Barış bozuldu. Yine İŞİD bombaları var. Ayrıca dink meselesi danıştay olayları da oldu. Dikkat edin Rusya uçağı nasıl düşürüldü?
 
Şimdi bunlar, 2025 e doğru orduda en üstlere gelecekler ve ordu-polis-yargı ellerinde olduğundan devrimlerini yapacaklardı. Ordudan atılacak olsalar bile, bu atılacaklar ne kadar olabilirdiki. Adamlar her yere sızmış ve gizli takılıyor. Çoğu darbe yaparken açığa çıktı. Demekki hareket etmeleri için bir baskı oldu. Bence bu baskı türkiyenin Rusya ile yanaşmasıdır. Son nato toplantısında türkiyenin tavrına karşı yapıldı. İngilterenin üyelikten çekilmesi ve Fransa olayları hepsi birbiri ile ilişkili.
 
Amerikancılar kim? Davutoğlu gitti Binali geldi ve hızlıca barışmaya başladı. Darbeden sonra çıkıp kanallarda demokrasi diyen ama zayıf zayıf diyenler vardı. Muhalifler ya tv ye çıkıp iki kelime etmeseler bunlara ne denirdi. Bu bazı muhaliflere de dikkat ediyorum. Amerikancı gibiler. Dün cnntürkde bir akpli çıkmış hala balyoz subayları darbe yapacaktı cemaat bunu sulandırdı diyor. Ya kafası basmıyor sanırım.
 
Tayyip Erdoğanı sevmeyebilirsiniz ben hiç oy vermedim. Ama adam silah zoruyla ülkenin başına gelmedi. Seçimle geldi. Ve seçimle ancak gitmelidir. Türk milletini cahil görüyoruz. Buna oy verdiği için. Yarın chp oy verseler aydınlık mı göreceğiz. 
 
Halk akp ye oy verdi diye onları cahillik ile suçlamayın milleti hor görmeyin. Köylü milletin efendisidir. Bunu unutmayın.
 
Akp savunucusu halk, hapisane yemeklerini gardiyanlardan koruyarak demokratik ve özgür olduğunu düşünüyor. Eğer bizler cumhuriyetçi ve Atatürkçü isek, daha büyük okumalı ve asıl özgürlüğü istemeliyiz.
 
Bu Erdoğanın yaptığı hamleleri hangi Atatürkçü yapacaktı? Eğer Erdoğan despotlaşıp başkanlık Vs deyip hitlerleşirse en çok kendine zarar verir. Bunu bilip şuanda Atatürkçü kesimin politikalarını işletiyor. Şuanda bodrum taksimde barlar mı kapanıyor. Tekel bayilerin de içki satışımı yasaklandı. Ne oldu da bu tarz yazılar yazıyorsunuz. Eğer düşündüğünüz gibi bir monarşi kurmaya kalkarsa darbecilere karşı olanlar gibi yine halkın bir başka bölümü sokaklara çıkar. Erdoğan sadece seçimle ve millet iradesi ile gidebilmeli. Lütfen saçmalamayalım.
 
Kürtler ile savaşılmadan barış içinde bir ortam oluşturulmalı. Suriye ile ittifak kurup bölgeyi istikrarlı hale getirmeliyiz. İran ile ticari ilişkiler yeniden başlamalı. Rusya ya acilen mal satmaya ihtiyacımız var. Bu iç huzuru sağlayıp turizmi canlandırmamız gerekiyor. İşte bunları sağladığımız da nato askerlerini Karadeniz egeden çıkardığımız da özgür olacağız. Çalışan ürün bilim ve hizmet üreten bir toplum olmamız gerekiyor. 
 
Link to post
Sitelerde Paylaş

Babam 26 yıl askeriyede idi, Akın Öztürk Kayseri'de de görev yapmış ve Kayseri'den tayin edilirken herkesle vedalaşmış. Babam, onun son derece harika bir insan olduğunu söylüyor. Bu değerli insanı Televizyonda bu şekilde görmek bizi kahrediyor. Başka ne diyebilirim ki?

                     Yine söylüyorum yine her şey senaryo. Bu kırılma noktaları falan diyorlar ya! yani şurada şu istenildiği gibi gitseydi bu kişilerin darbesi başarılı olacaktı şeklinde. İşte bunların hepsi senaryonun bir parçası. Sözde bunlar darbeyi gerçekleştirdikten sonra meclisi fes edeceklermiş, Fethullah tamamen Humeyni gibi gelecekmiş vs. Düzenlenen oyunun bir parçası. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu adamların hedefi türkiyeyi ele geçirmek değil dünyayı ele geçirmek. Daha büyük düşünüyorlar. Nasıl akp yi zamanında kandırdılar abd-ulliminati yide kandırıyorlar. Bence asıl hedefleri abd ve AB ülkelerini ele geçirmek. 
 
İşin en ilginç hali karşımızda mühendis,avukat,subay,savcı şeklinde okumuş bir kitle. Hani işidiler veya dağa çıkan pkklılar gibi cahil olsalardı sorun kalmazdı. Bu grup artık Türkiye için değil dünya için sorun. Bundan 20 yıl sonra AB birliğinde kaç tane cemaatçi Hristiyan var veya abd de demokrat partinin hangileri cemaatçi gibi şeyler olacak diye tahmin ediyorum.
 
 
Eğer darbeyi yapsalardı. Atatürkçüleri ikiye bölmeye çalışırlardı. Bunun içinde en başta ychp yi kabul etmeyen ergenekon da felan çıkan insanları tekrar içeri atarlar önce Atatürkçüleri sustururlardı. Sonra akp ye gelirdi iş.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sağdan soldan duyduğunuz, en ufak ve gerçek bir somut delile dayanmayan, temeli spekülasyon bile olamayacak kadar saçma iddiaları, kendi sapkın düşünce ve inançlarınızla birleştirerek oluşturduğunuz zırvayı gerçek gibi lanse ederek bu forumu izleyenlere kakalıyorsunuz...

Spekülasyonlardan, yalanlardan, iftiralardan başka elinizde delil yok.

Bazı olayları çarpıtıyor ve onları delil olarak sunuyorsunuz. 

Bunlar çirkin, iğrenç davranışlar.. Beklemesini de bilmiyorsunuz. Bir süre sonra gerçekler ortaya çıkacak. Siz Tayyip itinden bile önce onun gibi düşünmeye başladınız.

Utanmıyorsunuz da..

Şimdiye kadar gözlemlediğimiz ve biz ulaşan delillerle değerlendirdiğimiz kadarıyla bu bir Atatürkçü darbedir.

Fethullah ile en ufak bir alakası yoktur.

TRT'de yayınlanan bildiriyi okumadıysanız, okumanızı tavsiye ediyor, bu saçmalığa bir son vermenizi bekliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Türk Ateist said:

 Şu Çılgın Türkler'i yazan o şahane adam hiç para kazanmasa mıydı? Muhteşem bir kitap yazdı ve bir dolu sattığı için iyi para kazandı diye suçlu mu? İnsanları mı kandırdı, tek bir kitapla köşeyi mi döndü? Kitabı satın alıp okuyanlar ki ben de senin gibi aldım ve okudum, kullanılmış oldu sana göre... Alçak adam, hepimizi kullandı, yayın eviyle birlikte sömürdüler bizi.

Sadece Kemalist oldukları için Fethullah ve AKP işbirliğiyle derdest edilip içeri atılan ve çürümeye terkedilen paşalar, subaylar, yazarlar, gazeteciler vb. sonradan dışarı çıktı ve tazminat aldı diye biz kullanılmış mı olduk? Almasalar mıydı? Sürünmeye devam etseler duygusal zafer kazanmış mı olacaktık?

 

kariyerleri mahvoldu. haksızca senelerce içeride tutuldular. çok ağır cezalara çarptırıldılar.  

ama bu zülmü besleyen tüm bu kanunlar yıllardır yürürlükteydi ve kemalistler bunları ortadan kaldırmak için çaba harcamamıştı. çünkü ucu kendilerine dokunmamıştı.

tabii ki bu zülmün bir bedeli olmalı. adalet duygusu zarar görmemeli. modern hukuk yoluyla tazminat olanağı kullanıldı.

Şu Çılgın Türkler kitabı ise büyük heyecan yarattı. kimse de mutsuz olmadı.  yazar da emeğini aldı
"cumhuriyet mitingleri" "biz kaç kişiyiz hareketi" oldu falan.

yani tamam haklı olabilirsin. insanlar yalnız olmadıklarını anladılar.  heyecan duydular.
ama güçlerinin sınır ve etkisini de gördüler.

bunun da en azından bazı insanları bireysel sorgulamaya itmesi normaldir.  

3 hours ago, Türk Ateist said:

 Gezi Direnişi, açıkça başarılıdır. Senin başarıya ulaşmaktan anladığın Tayyip'i indirmektir ama o iş öyle kolay iş değil, Türk halkı Siyasal İslam'ı ve İslamcının ne denli tehlikeli ve arsız olduğunu bilmiyordu. Hala bilmiyor. Çoğunluk da cahil olunca sömürmek için kullanılan araçların başında din gelince her şey daha da zorlaştı.

İyi de, bunları söyleyenler zaten Kemalistler değil miydi? Bu işin sonu kötü, dinciyle başetmek zordur, dinciden demokrasi gelmez, tehlike çok büyük, çok kan akacak hatta belki iç savaş çıkacak, bu adamlardan kurtulmak hiç öyle kolay olmaz, aklınızı başınıza alın diyenler, senin o "özgürleştiler" dediğin ahmaklar değildi, değil mi?

E n'apalım... Eşeği ite kaka suyun başına götürebiliyorsun belki ama o suyu içiremiyorsun...

Umudunuzu kaybetmeyin. 

akp seçmeninin ve yeni nesillerin kafa yapıları nasıl değişecek.  tamamen istismara açıklar. 
ben zaman zaman yazıyorum.

bir ülkenin ve bütçesinin nasıl yönetileceği hakkında en ufak bilgileri bile yok. 
zorunlu yenileme yatırımlarına veya verimsiz-anlamsız yatırımlara bakıp sağ siyasetçileri yüceltiyorlar.

despotik-anti demokratik uygulamalara tepki duymuyorlar hatta bunları coşkuyla karşılıyorlar.
bazı paranoya ve korkuların da etkisindeler. (din elden gidiyor, ahlaksız chp vb.)

2 hours ago, Türk Ateist said:

 Ateistforum'a Atatürkçü gelip "özgürleşen" o az sayıdaki ateist var ya? Hepsini at çöpe gitsin. Bunlar bize Tayyip'i savundu, şeriatçılığı özgürlük addedip bize saldırdı, Said-i Nursi'ye güzelleme çekip esas özgürlükçü aydın ilan etti. Çoğu ya ergendi ve kişilik tesis etmeye çalışırken liberalizmin dayanılmaz hafifliğine ve dolayısıyla AKP'nin rüzgarına kapıldılar propagandalar nedeniyle, ya da Atatürkçü kılığındaki AKP'li inanırlardı. Deşifre ettik bir sürüsünü...
Hiçbiri ortalıkta yok, değil mi? 

bunun yanıtını vermiştim.

kemalistler; erdoğan'ın özgürlük timsalı olmadığını söylerken haklıydılar. 
gülenciler, kürtçüler, liberaller, yetmez ama evetçiler bunu yeni anlıyorlar.

örn.adalet ağaoğlu kandırıldığını söylüyor.   https://eksisozluk.com/adalet-agaoglu--32699?p=12

ama bütün bunlar kemalistlerin özgürlükçü olduğunu kanıtlamıyor.

2 hours ago, Türk Ateist said:

 Şu darbe işinden sonra Kemalistlerle uğraşmamasının nedeni de onu bu darbeden hatta ölümden koruyup kurtaranların Kemalist paşalar olması. 

Gardrop Atatürkçüleri, devran hep böyle sürecek Atatürkçüleri, mirasyediler, koltuk sevdalısı Atatürkçüler vs vs vardı, hala da var. Onlar var diye ben doğru bildiğimden vazgeçeceksem öleyim. 

herkeste bir "kemalist darbe" paranoyası var.
ama kemalist askerler kendilerine ve devlete yapılan bu zülümlere karşı tepkisiz kaldılar.
Hare Krişnacı gibiler. tepkisizler. 

hatta ilker başbuğ gibi stockholm sendromuna kapılıp erdoğan'a saygılarını sunanlar bile var.
http://www.hurriyet.com.tr/ilker-basbug-onlari-ayni-kaba-koymayalim-40150023

ben artık eski darbeleri kemalistlerin yapmadığına inanıyorum.
memlekette eski tip kenan evren gibi darbeci "Gardrop Atatürkçüsü" bile kalmamış gibi.

3 hours ago, Türk Ateist said:

 Yani biz Atatürkçüler toplumsal bir beyin yıkamanın sonucuyuz, öyle mi? Özgürleşince de bu beyin yımalardan arınıp Atatürkçü düşmanı falan oluyoruz demek...
Şimdi senin bu analizin özgürleşmiş bir beynin analizi mi? 

aile ve sosyal çevreyi gözardı edemezsiniz.

ben izmir'deyim. ailem laik müslüman sağ seçmendi.
yani kemalist cumhuriyetle çatışmamayı tercih eden sıradan müslümanlardı.

onlara göre islam güzel bir dindi. müslümanlar güzel insanlardı. atatürk büyük komutandı..  
anlayacağınız hayal alemindeydiler.
çünkü 1923-1938 arasında olanlardan habersizdiler.
günahkar müslümanları görünce ise münafık, kafir, kandırılmış falan diyorlardı.

mahallemin yüzde 80'i chp seçmeni. okuduğum okullardaki öğretmenlerin çoğu yine sol chpliydi.  
dinsel-sosyal baskı olmadığı için buranın sağ görüşlü müslümanı bile bir  farklı..
haliyle farklı sesleri az duyuyordum.

yasakları çiğnemek insana haz verir.
kemalist cumhuriyet hakkında farklı sesler duymak başlangıçta insanlara hoş geliyor. 

ve bu durumda insanlar yalanları gerçek sanabiliyorlar.
çünkü islami kesimde siyasal çıkarlar için yalan söylemek çok yaygın.

ama zamanla daha adil bir düşünceye ulaşmak olanaklı.

3 hours ago, Türk Ateist said:

Yanlış. %13 oy alan HDP bile onun ödünü kopardı ve derhal PKK'yı harekete geçirip Türk milliyetçisiyle Haziran'a kadar kendisine oy veren dindar Kürt çoğunluğun oylarını ele geçirmeye kalktı, değil mi? %1'lik oy oranı bile onun için hayati önem taşırken %25'lik oranı güçsüz ve önemsiz bulması akla aykırı. 
Birincisi, CHP'li kitlenin kendisinden nefret ettiğini ve Atatürk ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu da oradan oy devşirmesinin imkansızlığını da biliyor. Liberalleri satın alır, Kürtçüleri satın alır, sözde solcu ve komünistleri alır -ki bildiğin gibi bunlar başından beri onun yanında oldu- ama CHP'nin kitlesini asla alamaz. 
Üstelik de senin söylediğin tam da tersi olarak en korktuğu ve tehlikeli bulduğu kitle Atatürkçü kitledir. 

erdoğan tam bir tiran oldu. yasama yürütme yargı artık onun gibi.
kemalistlerin erdoğan'ı durduracak çok az şeyi var.

çünkü erdoğan hemen yasama yürütme yargı gücünü kullanıp onu etkisiz hale getiriyor. 
rakiplerini darbeci, terörist vb ilan ediyor. ardından tutuklamalar başlıyor.

chp ne ise o.. ama  seçim sistemi nedeniyle hdp'nin barajı geçip geçmemesi çok önemli. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

15 Temmuz'da vuku bulanlar ve o güne ulaşıncaya kadar politik platformda yaşananlar çok önemli tarihi olaylardır. Yorumlarınızla o günü ehemmiyetsizleştiriyorsunuz. Çoğunuzun bunu farkettiğini sanmıyorum. İçinde yaşadığınız için o günün önemini reelize etmekte zorluk çekiyorsunuz. Bunu anlayabilirim. Ama ancak bir dereceye kadar hak verebilirim.

Hepinizi komplo teorilerinden uzak durmaya ve sorumlu yorumlar yapmaya davet ediyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, haci said:

Burasını komplo teorileri ile dolduruyorsunuz.. Usandık bu palavralardan.

Türkiye'de Atatürkçü bir darbe teşebbüsü oldu. Başarılı olamayan bu teşebbüsü çarpıtmaya utanmıyor musunuz?

Ataturkcu darbe boyle olmaz

Ataturkcu darbe olsaydi butun komutanlar destek verirdi ozellikle 1.ordu komutani

Hic bikurmay ki kurmaylik sinavi egitimi zeka gerektiren asiri zor bir sinavdir. Boyle aptalca bir kalkisma yapamaz

Hadi darbeye kalkistin stratejik noktalari zapt edersin butun tedbirini planlarsin gidip de sacma sapan bogaz koprusunu tutup da halka ates acmassin gidip de ozel harekat binasini bombalamassin. Eger ataturkcu bir kalkisma olsaydi su an tsk kislasindan cikmisti.  Ama iceriden ekre itaatsizlik ile engellendi.Anladin mi? Anlamadin senin kafa moron

 

 

tarihinde exnihilo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
17 hours ago, Kuranınizinde said:

Yok artık daha neler kendi meclisini bombalayan, kendi halkına ateş açan Atatürkçü asker mi olur? 

Hem ayrıca ne varmış Trt bildirisinde? Başka ne yazmasını bekliyordun Haci? Atatürk yerine Fethullah'ın ismi mi geçecekti? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...