Jump to content

Recommended Posts

Hayır tabi ki darbe olmasını çok isterim. İlk başta bunun kurgu olduğuna inanıyordum ama şimdi mantıksız geliyor. Hem Tayyip'te o kadar zeka olduğunu sanmıyorum. Bu fetoşçu bir girişimdi ve Tayyip bunu fırsata çevirdi. Olay bu. Başarılı olsaydı şeriat bile getirebilirdi bunlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 555
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Torun, olayın boyutunu anlayamıyorsunuz. Tayyip Erdoğan son 25 senedir girdiği her seçimi kazandı. Adamın seçim kazanmak için böyle şeylere ihtiyacı yok. Darbeden önce araştırmalarda oy oranı %55 görünüyordu. Zaten doğal sınırlarına dayanmış. Daha neyin peşinde olacak?

Başkanlık için yaptı diyorlar. Yahu başkan olsa ne olmasa ne. Gazeteler Binali Yıldırım'ın adını yazarken başa Başbakan yazmayı bile bıraktı. Adam zaten başkan. Daha ne isteyecek?

Ha, şeriat ilan edecek bunun için fırsat buldu. Yahu, Fethullah şeriatçı değil mi? Tayyip şeriat ilan etmek istese, Fethullahçı generaller buna karşı çıkmak için darbe mi yapacaklardı?

Hiçbir sağlam argüman yok. Bu basbayağı Amerikancı bir darbe idi. PKK'yı düştüğü durumdan kurtarmak için yapıldı, Türkiye'yi etnik temelde bölecek anayasa için yapıldı.

Bakınız, bir konu birbirine karıştırılıyor. PKK Türkiye'yi bölüp parçalamak istiyor. AKP Türkiye'yi bölüp parçalamak istemiyor. O Türk kimliğini parçalamak istiyor ama yerine ümmet kimliğini koymak istiyor. AKP İslam bayrağı altında yine birlik istiyor. Tek devlet, tek bayrak demeleri boş laf değil. Biz laikler, Türk kimliği daha özgürlükçü ve modern olduğu için, Türk kimliği altında birliği savunuyoruz. AKP ile anlaşamadığımız konu birliğin adı ile ilgilidir.

AKP bizimle mücadele etmek için batı ve batının piçi olan PKK ile zaman zaman ittifak yaptı. Ama omurgası ve özü itibarı ile ayrılıkçı bir parti değil. Tam aksine Ortadoğu'dan parça kopararak daha büyük bir Türkiye hayalleri taşıdı.

Yapılan darbe, Türkiye'yi PKK'nın istediği doğrultuda parçalamak içindir. Hepimize yönelik bir namlu idi. Bunların Türk halkına bu kadar düşman olması, üzerlerine tank sürmesi, meclisi bombalaması boş işler değil. Darbeciler basbayağı yabancı bir işgalci güç gibi davrandı ve aslında bir işgalci güçtü.

Bir solcu olarak, İslamcıların tankların üzerine bu şekilde yürümesinden dolayı biraz utanç duydum. Biz 12 Eylül'de bunu yapamadık. Açıkçası, İslamcıların bu cesaretine hayran kaldım ve takdir ettim. Darbe esnasında ölen 210 kişinin 160'ı, tankların üzerine yürüyen sivillerden oluşuyor. Zaman geçtikçe olay kafamda daha çok netleşiyor. Hem partim olan Vatan Partisi'nin baştan beri aldığı tutuma daha fazla saygı duyuyorum, hem de İslamcıların davranışlarına olan saygım artıyor.

Bir vatansever öncelikle kininden, hıncından arınarak meseleye bakmayı bilmelidir. Vatan sözkonusu ise gerisi teferruattır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, haci said:

Tayyip Moslem brothers'ın iti...

Güzel. Türkiye'de iki farkli islami tarikat cemaatin karslikli savasi ya da mücadelesi yasaniyor. haftalar öncesinden darbe biliniyordu. Takip edildiler ve suc üstü yakalandilar. Tayyib simdi bunu sonuna kadar kullanacak. Ölümden döndügü ise yalan. Otelde degil, Istanbul'da 1. ordu karargahindaydi. Otel yanlis adresti. En az zaiyatlar en büyük vurgunu yaptilar ama yinede ABD den korkuyorlar. Suan Türkiye'de ciddi anlamda endise var ve TSK yok artik hayatimizda. TSK nin Atatürkcü kitlesi iki islamci örgütün arasindaki kavga sonucu yok edildi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, medicus yazdı:

Güzel. Türkiye'de iki farkli islami tarikat cemaatin karslikli savasi ya da mücadelesi yasaniyor. haftalar öncesinden darbe biliniyordu. Takip edildiler ve suc üstü yakalandilar. Tayyib simdi bunu sonuna kadar kullanacak. Ölümden döndügü ise yalan. Otelde degil, Istanbul'da 1. ordu karargahindaydi. Otel yanlis adresti. En az zaiyatlar en büyük vurgunu yaptilar ama yinede ABD den korkuyorlar. Suan Türkiye'de ciddi anlamda endise var ve TSK yok artik hayatimizda. TSK nin Atatürkcü kitlesi iki islamci örgütün arasindaki kavga sonucu yok edildi.

Bu da komplo teorsinin bir başka verziyonu...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne cesareti kardeş  dandik bir darbe girişimiydi. Erlerimizi katletmektem başka bir şey yapmadılar. Kahraman falan değiller. 

Eğer bu FETÖ'nün işi ise bu darbe girişiminin baş sorumlusu zamanında askerimize bunlarla birlikte komplo kuran Tayyip değil midir? Tayyip zamanında bunları orduya yerleştirmeseydi o gece yaşanacak mıydı? 

208 ölünün en büyük sorumlularından biri Tayyip'tir. Adam suçlu iken kahraman oldu. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 minutes ago, Robespierre said:

 Açıkçası, İslamcıların bu cesaretine hayran kaldım ve takdir ettim. Darbe esnasında ölen 210 kişinin 160'ı, tankların üzerine yürüyen sivillerden oluşuyor. Zaman geçtikçe olay kafamda daha çok netleşiyor. Hem partim olan Vatan Partisi'nin baştan beri aldığı tutuma daha fazla saygı duyuyorum, hem de İslamcıların davranışlarına olan saygım artıyor.

emin misin?
delilin var mı?
boş lafa karnım tok da.

40 minutes ago, Türk Torunu said:

 Bu fetoşçu bir girişimdi ve Tayyip bunu fırsata çevirdi. Olay bu. Başarılı olsaydı şeriat bile getirebilirdi bunlar. 

olay bu kadar basit değil..peki niye akp üyelerine dönük tutuklamalar olmadı. 
özel harekat, mit vb yerlerde çok ciddi çatışmalar oldu. birsürü insan öldü.

yani çatışmaktan çekinmiyorlardı. birilerini gözaltına almak çok mu zordu.
erdoğan yurtdışındayken havaalanlarını kapatabilirlerdi.

ayrıca birsürü komutan bu sürecin içindeymiş. (akın öztürk'ün ifadesine bak)

bu darbenin varlığı çoktan deşifre edilmişti. nette bile tartışılıyordu. sadece zamanı bilinmiyordu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

160 sivilin öldüğü resmi açıklama. Nasıl bir belge istiyorsunuz? Belge Binali Yıldırım'ın sözleri. Yalan mı söylüyor? Pehh. Ne bileyim, o zaman 1500 kişi öldü de diyebilirdi. Herşey diyebilir. Ama yalan değil. Tankların araçları ezdiği, insanlara ateş ettiği görüntüler falan var.

Sürekli olarak niye bakanlar tutuklanmadı diyorsunuz. O sonraki iştir. Öncelikle AKP'ye bağlı silahlı güç etkisiz hale getirilmeye çalışıldı. Emniyet müdürlüğüne saldırdılar. Bu oldukça bilinçli ve mantıklı bir hamledir. Emniyeti ele geçirselerdi, onları kim engelleyebilirdi. Ha, bu arada o sivil olarak açıklanan kişilerin para-militer olma ihtimali vardır. Ama militanlaşmış her görüşten insanı milis olarak görebiliriz.

Ülkücüler, sosyalistler ve diğer görüşlerden milis olarak kabul edilecek insanlar vardır. Teknik olarak bunlar sivil kabul edilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, exnihilo yazdı:

Bak kardesim o asker halka kursun sikti tanklarla ezdi. Oyle asker benim askerim degil olsa olsa nato askeri olabilir

Evet, yakında Türkiye'yi bu ittifaktan çıkartabilirler. Ama an itibariyle biz NATO adı verilen uluslar arası ittifakın önemli bir üyesiyiz. İŞİD adlı caniler kuruluşuna karşı yapılan savaşta da "anahtar üye" konumundayız. Yani bu dediğin doğru. Onlar aynı zamanda NATO ittifakına üye bir ülkenin askerleridirler. Ve anlattığım nedenden dolayı, eğer doğru anlamışsam, gerekli olan bir şeyi yerine getirmek için yola çıkmışlardır. Bu koşullar altında da, evet, bizim askerimizdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir grup Türk subayı Tayyip itini devirmek için darbe planladı ve onu uygulamaya çalıştı. Darbe başarılı olamadı.

Bütün olay budur. Diğer herşey ayrıntıdır. Komplo teorileri ile bu gerçeği örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Gereksiz..

Fethullah itinin bu darbe ile en ufak bir alakası yoktur. Paralel devlet kavramı Tayyip'in hırsızlıklarını ve her türlü ahlaksızlıklarını saklamak için kullandığı bir kalkandır. Fethullahçılık abartılan bir tarikattır. İleri sürüldüğü kadar güçlü değildir. 15 Temmuz darbesinden sorumlu değildir. Sorumlu olduğu tek olay Tayyip'in hırsızlıklarını ifşa eden odio teyplerdir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, bosyinebos yazdı:

yüzde 50'lik cahil insanların despot bir adama duydukları aşk yüzünden bir gecede 300'den fazla insan öldü.
güneydoğuda bir yılda 10 binden fazla insan öldü.

şu anda türk ordusundaki general  ve amirallerin üçte biri emniyette dayak ve işkence görüyor.
akp kendi ordusunu ve polisini çoktan kurdu. yandaşların ihanetin bile ona zarar vermiyor.

bu despot adamdan kurtulma olasılığımız sıfır.. hiç yok.
ölene kadar kan, kin ve ölüm saçacak.

bu tiran yüzünden nice insanların hayatı mahvoldu, nicelerinin de hayatı mahvolacak.

%50 değil. %40, geri kalan %10'u da iş vererek, yandaş medya ile beyinlerini yıkayarak, kömür dağıtarak, oy çalarak filan topluyorlar.

 

Ben çok şansımız var demedim. Ama geçmişte emperyalistlerin yaptığı gibi geri kalanları yok sayma hatasına düşme. Ölenlerinin çoğunun kendini Skorskylerin önüne atan fanatikler olduğu söyleniyor. (benim üzüntüm asker ve polisler için).

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Kuranınizinde yazdı:

Bence bu darbe konusu kapatılmalı. Bu iş bitti. Uzatmaya gerek yok.

Hayır, içimizi dökmemiz gerek. Özgür Medya'nın olmadığı bir ülkedeyiz. Askere "hain" diyen aynı kişiler Can Dündar gibi dünyaca ünlü ve başarılı bir gazeteciye "casus" dediler. Bir sürü insan pil gibi TV'nin karşısında onların Propagandalarını izliyor. Şunu da ekleyeyim: - O kadar G.zekalı, işsiz güçsüz adamı nereden topladılar? örneğin milyonluk cipin içinde elinde Türk bayrağı sallayan o Ninja kadın Türk mü yoksa Suriye'den filan mı getirdiler?

Hayır, saçma da olsa herkes bir şeyler söylesin bence. Buraya yazacağınız herhangi bir saçmalık TV'de anlatılan'dan daha mantıklı olacaktır. Medya'nın özgür olmaması, Bir tek Rusya'da olan bir şey. Ama onlar hiç olmazsa bizdeki eski TRT gibi, doğruluk payı olan şeyler anlatıyorlar (Rusça bilip de bu kanalları izleyen tanıdıklarım var).

O yüzden ben şahsen yazılan her şeyi okuyacağım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, exnihilo yazdı:

Bak kardesim o asker halka kursun sikti tanklarla ezdi. Oyle asker benim askerim degil olsa olsa nato askeri olabilir

İkidir sokağa çıkan ayak takımına halk diyorsun belki de 3-4 defadır diyosun da ben ikisini gördüm. Sokağa çıkarken düşünmüyor mu bu salaklar askerle çatışmaya girme gibi bir durumun olduğunu. Adamlar sokağa çıkma yasağı ilan etmiş, daha ne çıkıyosun dışarı? Bu cahillikle alakalı bir şey. Dünyanın hiç bir uygar toplumunda Lider, halka böyle bir emir vermez, verse de bilinçli toplum canını öyle kolay dışarı atmaz ve o an anlar ki liderleri karaktersizmiş. Devlet halkın güvenliği içindir, halk kendini koruyacaksa devlete ne gerek var? Asker gerektiği zaman sıkmayacaksa elindeki silahın işlevi ne? İmamın anonsunu, polisin anonsunu bende duydum peki ben niye çıkmadım dışarı? Biliyorum ki başımızdaki adam hukukumuzu alt üst etti. Anayasamızı hiçe saydı. Onun döneminde gördük küçücük çocuklara öğretmen sıfatı taşıyanların tecavüz ettiğini. Ülkemizin itibarını yerle bir etti. Bu yüzdendir ki o gün TRT'de okunan bildiriye hak verdim ve denileni yaptım evimde oturdum. Yani bir mantık süzgecinden geçirdim. Peki senin o halk dediğin yobaz sürüsü ne yaptı? Bir itin sözüyle sokaklara döküldü. Üzerlerine atom bombası atılsa yeridir onların.   

Link to post
Sitelerde Paylaş

islamcı kardeşlerin yaradana sığınarak iman gücüyle 60 tonluk tanklara saldırmaları.
sikorsky'lere karşı göğüslerini siper etmeleri bana fantezi gibi geliyor.

kahramanlık hikayeleri herkese lazım biliyorum ama yine de öyle.
kaçarken vurulmuş olmaları olası bence.
 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
19 minutes ago, haci said:

Bir grup Türk subayı Tayyip itini devirmek için darbe planladı ve onu uygulamaya çalıştı. Darbe başarılı olamadı.

Bütün olay budur. Diğer herşey ayrıntıdır. Komplo teorileri ile bu gerçeği örtbas etmeye çalışıyorsunuz. Gereksiz..

Fethullah itinin bu darbe ile en ufak bir alakası yoktur. Paralel devlet kavramı Tayyip'in hırsızlıklarını ve her türlü ahlaksızlıklarını saklamak için kullandığı bir kalkandır. Fethullahçılık abartılan bir tarikattır. İleri sürüldüğü kadar güçlü değildir. 15 Temmuz darbesinden sorumlu değildir. Sorumlu olduğu tek olay Tayyip'in hırsızlıklarını ifşa eden odio teyplerdir.

 

Hacı Abi Fethullah hadisesini bilmiyorsunuz. Sizin gibi bir insana, bilmediği konuda böyle kesin ifadelerle konuşmayı yakıştıramadım.

Bir grup subay, Tayyip Erdoğan'ı niçin bu tarihte devirmeyi planladı? Tarih niçin şimdi?

Mesela bu subaylar milliyetçi iseler, PKK'lıların muteber insan olduğu, Apo'nun Diyarbakır meydanından halka seslendiği gün niçin yapmadılar bu işi?

Bu subaylar dürüst ve namuslu insanlar iseler, niçin tapeler yayınlandığında, herkes AKP'lilerin hırsızlıklarına emin olduğu dönemde bu işi yapmadılar?

Niçin şimdi? Niçin sorusu doğru sorulamazsa, doğru cevaplar alınamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 minutes ago, leonardo18 said:

Hayır, içimizi dökmemiz gerek. Özgür Medya'nın olmadığı bir ülkedeyiz. Askere "hain" diyen aynı kişiler Can Dündar gibi dünyaca ünlü ve başarılı bir gazeteciye "casus" dediler. Bir sürü insan pil gibi TV'nin karşısında onların Propagandalarını izliyor. Şunu da ekleyeyim: - O kadar G.zekalı, işsiz güçsüz adamı nereden topladılar? örneğin milyonluk cipin içinde elinde Türk bayrağı sallayan o Ninja kadın Türk mü yoksa Suriye'den filan mı getirdiler?

Hayır, saçma da olsa herkes bir şeyler söylesin bence. Buraya yazacağınız herhangi bir saçmalık TV'de anlatılan'dan daha mantıklı olacaktır. Medya'nın özgür olmaması, Bir tek Rusya'da olan bir şey. Ama onlar hiç olmazsa bizdeki eski TRT gibi, doğruluk payı olan şeyler anlatıyorlar (Rusça bilip de bu kanalları izleyen tanıdıklarım var).

O yüzden ben şahsen yazılan her şeyi okuyacağım.

Can dündar gerçekten iyi bir gazeteci. Araştırmacı. Cesur. Ve her zaman haklının yanında. Ülkede basın rezalet durumda. Tayyip erdoğan, can dündar için öyle bırakmam onu ifadesini kullandı. Bu bir tehdittir. Cana sıkılan o kurşun tayyip yüzündendir. Anayasa mahkemesi can için beraat kararı vermiş, erdogansa bu kararı tanımıyorum diyerek resmen anayasa çıkartma yapmıştır. Daha sonra 5 yıl hapis kararı almasını saglamıştır. Buna beyaz saray bile tepki göstermiş. Tayyip erdoğan gazetecilere sürekli hakaret davası açmaktadır. Bu sayı 1800 civarına yaklaştı diye duymuştum.  Hepsi gazeteci değil aralarında siyasiler doktorlar akademisyenler ve öğrencilerde bulunuyor. Kraklar tarafından her şey hakaret olarak yorumlanabilir. Nasılsa tayyip erdoğan yargı ele geçirmiş, kitlesine de her türlü propagandayı yutturabilen biri. Yakında bir çok gazete de paralel suçlamasıyla kapatılacaktır. Gazeteciler vatana ihanetten tutuklanacaktır. Medya tamamen tayyip erdoğanın propaganda aracına dönüştürelecektir. Türkiyeyi zor günler bekliyor.

Ama şunu söyleyelim. Hak er geç intikal edecektir. Bunu unutmayalım :) Tayyip erdoğan yargılanacaktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende bir trt türk var. onu izlemiyorum bile. 
çünkü devlet medyası ve güdümlü medya standart-kuru ve hatta mantıkdışı bir söyleme sahip.

dünyanın her yerinde iktidar sahipleri muhalif seslerin az çıkması için çalışır.
her yerde böyle. el altından veya açık olarak baskı yaparlar.

muhalif sesleri güvenilmez, deli, saçma, sakıncalı olarak göstermeye çalışırlar

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, Robespierre yazdı:

Hacı Abi Fethullah hadisesini bilmiyorsunuz. Sizin gibi bir insana, bilmediği konuda böyle kesin ifadelerle konuşmayı yakıştıramadım.

Bir grup subay, Tayyip Erdoğan'ı niçin bu tarihte devirmeyi planladı? Tarih niçin şimdi?

Mesela bu subaylar milliyetçi iseler, PKK'lıların muteber insan olduğu, Apo'nun Diyarbakır meydanından halka seslendiği gün niçin yapmadılar bu işi?

Bu subaylar dürüst ve namuslu insanlar iseler, niçin tapeler yayınlandığında, herkes AKP'lilerin hırsızlıklarına emin olduğu dönemde bu işi yapmadılar?

Niçin şimdi? Niçin sorusu doğru sorulamazsa, doğru cevaplar alınamaz.

Bu da bir tür komplo teorisi.. Fethullah'ın bilinmeyecek nesi var? Siz biliyorsanız bildiklerinizi başkalarının da biliyor olma olasılığı çok yüksek.

Şu kadarını da eklemek isterim. Ben asla komplo teorilerine iltifat etmem. Şimdiye kadar doğru bir komplo teorisi ile karşılaşmadım. Gerçekler her zaman komplo teorilerinden çok daha ilginçtir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, bosyinebos yazdı:

sen hür ve özgür düşünme yetisine sahip değilsin.
sana anlatılan saçmalıkları sorgulamadan kabullenme eğilimindesin.

tipik sağ cehalet örneğisin.
umarım bir gün aklın başına gelir.

Merhaba,

Ben bunu ima etmedim. Benim eğitimli bir insan olup da koyu AKP'li olan ve bunu çekinmeden söyleyebilen arkadaşlarım da oldu. Mesele bu değildir:

- İslam dünyası bugünün şartlarında Hıristiyan dünyasına göre dini-felsefi açıdan geri kalmıştır (Dinimizin geçerliliği ve içerdiği barış mesajları hakkında bir şey söylemedim). Ama düşünün ki Papa bu haçlı seferi ilan etsin. Olabilir mi? Olamaz. 1000 sene öncesiydi. Veya Fransa'da Protestanlarla Katolikler birbirini Kessin. Bu olabilir mi? Olamaz. 500 sene önceydi. Kilise devlet işlerine karışsın: 250 sene önceydi. Hıristiyanlık açısından bunlar bitmiş şeyler. Sekülarizm de oradan geliyor.

 

Bir de İslam dünyasına bakın. Tayyibe, Erbakana bakın. Irakta Sunni-Şii, Alevi-Sunni, Yezidi-Sunni çatışmaları? Din bunu öğretiyor mu? Öğretmiyor. Bu noktada ben düşünüyorum: Fettulah Hoca nedir ne değildir bilmiyorum. Ama namazında abtestinde adamsa, yaşlı da bir adamsa bana ne? zaten ilgilenmiyorum. Türkiye şeyhler şıhlar aşiretler ülkesi mi? Bu önemli.

 

%40 meselesi de bilmemiz gereken bir gerçek. İslam DÜnyası gerçeği. Darbe girişimi (eğer olduysa) bu yüzden olmuştur. Mısırda Arap Baharı diye kalkıştılar. Onlarda da adamların yarısı, %50'si İslamcı çıktı. Tekrar sokağa çıkıp "Asker bizi bunlardan kurtar" dediler, oldu sana Arap Baharı. İsrail başbakanı Netanyahu daha ilk günden uyarmıştı: "Arap halkları geri kalmış, ilkel halklardır, Arap Baharı diktatörlerin gidip, Dincilerin gelmesi ile sonuçlanır" diye. Onlara da bir şey demek istemiyorum. Bizdeki gibi aydın kesim var. Birde dinci kesim var. (Siz hiç bir batı ülkesinde Dinci kesim diye bir şey duydunuz mu?). Bunlar nedir?

 

Bana göre söylüyorum: Moderniteyi sevmiyorlar, bilmiyorlar, bilmek de istemiyorlar. Geçmişte bir zamanlar olduğunu zannettikleri bir ütopyaya dönmeyi istiyorlar ve bu geri dönüş için çalışırken de, öldükten sonra cennete gideceklerine inanıyorlar.

-Daha ileri düzeyde: Harun Yahya gibi adamların yazmış olduğu bir takım masonik komplo teorilerine, Dünyaya yakın zamanda deccalin geleceğine, Kuran'da olduğu söylenilen bir "son savaşın" yapılacağına ve kendilerinin de bu "son savaşın" askerleri olduğuna dair çılgınca fikirlere sahipler. Bu yüzden batı ülkelerinde beyin yıkama yöntemleri kullanarak 1-2 hafta içinde kendilerine döndürüp, sarışın mavi gözlü almanı, tutup da Irağa, İŞİD ile savaşmaya gönderebiliyorlar.

-Bu açıdan dil bilenleriniz lütfen batı medyasını da takip etsinler. Tayyip medyasından her zaman için iyidir.

- ve dediğim gibi bu kişiler bu sayede radikalleşiyorlar. 1 hafta önce erkek arkadaşı olan, okulu olan, parti yıldızı olan genç bir kadın, 1 hafta sonra başını örtüp evleniyor ve omuriliğini Fransız polisi, Polis aracının üstünden alıyor. (Bu konunun 3 ve beşinci sayfasındaki tiplere bakın. Bunlar aynı kişilerdir. Atatürk hava alanını bunlar hedef almışlardır. Ankara'daki sözde PKK (bence) saldırılarında da ben yer aldıklarına inanıyorum.

 

Konuyu toparlamak gerekirse, Mısır açısında başka çare kalmadı. Bütün Arap baharı boşa gitti. Ama yapacak bir şey de yoktu. Aynı şeyi Tunus'ta denediler, Ama Tunus'taki dinci partinin başındaki adamın iyi niyeti sayesinde, geri çekildiler, Gerçekten diktatörü atıp demokrasi'ye geçebilen, bizim dışımızdaki, ikinci ülke oldular.

 

Yani darbe olsun olmasın. Biz Müslüman ülke isek, Hıristiyanlığa geçme niyetimiz de yoksa, bunları bilmeliyiz. İnönü'ye çok şey söylediler. Söyletmem. İnönü Cumhuriyetimizin kurucularındandır. Tarihteki büyük insanlardır. Ve milletimiz için çalışmıştır. Askerimiz de "hain" değildir. Bu bir yalandır ve aynı zamanda hakarettir. (Ben anlamamışsan ve AKP kendi kendini vurduysa ya da Amerikadaki bir hoca böyle bir şey yaptıysa bilemem). Ama AKP başına ne gelse Fettulahı suçlamaya başladı. Peki 5-6 sene öncesinde bunların yan yana çekilmiş resimleri yok mu? Hatta Feto bir ara dönecekti diye hatırlıyorum. Yine sinirlenmeye başladım. Yani sokakta filan bana böyle şeyler anlatıp da beni sinirlendiren birisi olursa rahatlıkla dövebilirim.

Yani sonuç olarak. "hain" kelimesi hakarettir, yalandır. Göründüğü gibiyse, gerekli olduğunu düşündükleri bir şeye kalkışıp başarısız olmuşlardır. Ama denemişlerdir. Denemekten korkmamışlardır. ben öyle düşünüyorum.

   

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...