Jump to content

Recommended Posts

Ulusal kanallar darbeyi kınıyor ama IŞİD zihniyetinin, darbeye gittiklerinden haberi bile olmayan askerlere yaptıklarını fazla gündeme getirmeye çekiniyor.

Halka ateş açanlar ne kadar hainse, er/erbaş askerleri linç edenler de o kadar hain ! ... bunun tartışması dahi olamaz.

 

Birçok haberci ve gastecinin bu gaddarlığı eleştirmeye gerek görmemesi utanç verici. 

Adalet diye birşey varsa, teslim olmuş askerlere saldıranların da terörist olarak değerlendirilmesi şarttır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 555
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 minutes ago, Mindsurfer said:

 

Birçok haberci ve gastecinin bu gaddarlığı eleştirmeye gerek görmemesi utanç verici. 

Adalet diye birşey varsa, teslim olmuş askerlere saldıranların da terörist olarak değerlendirilmesi şarttır.

generallere yapılan dayak, işkence ve kötü muamelelere ne diyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş
24 dakika önce, Refleks07 yazdı:

İkidir sokağa çıkan ayak takımına halk diyorsun belki de 3-4 defadır diyosun da ben ikisini gördüm. Sokağa çıkarken düşünmüyor mu bu salaklar askerle çatışmaya girme gibi bir durumun olduğunu. Adamlar sokağa çıkma yasağı ilan etmiş, daha ne çıkıyosun dışarı? Bu cahillikle alakalı bir şey. Dünyanın hiç bir uygar toplumunda Lider, halka böyle bir emir vermez, verse de bilinçli toplum canını öyle kolay dışarı atmaz ve o an anlar ki liderleri karaktersizmiş. Devlet halkın güvenliği içindir, halk kendini koruyacaksa devlete ne gerek var? Asker gerektiği zaman sıkmayacaksa elindeki silahın işlevi ne? İmamın anonsunu, polisin anonsunu bende duydum peki ben niye çıkmadım dışarı? Biliyorum ki başımızdaki adam hukukumuzu alt üst etti. Anayasamızı hiçe saydı. Onun döneminde gördük küçücük çocuklara öğretmen sıfatı taşıyanların tecavüz ettiğini. Ülkemizin itibarını yerle bir etti. Bu yüzdendir ki o gün TRT'de okunan bildiriye hak verdim ve denileni yaptım evimde oturdum. Yani bir mantık süzgecinden geçirdim. Peki senin o halk dediğin yobaz sürüsü ne yaptı? Bir itin sözüyle sokaklara döküldü. Üzerlerine atom bombası atılsa yeridir onların.   

Ben bazı kişilerle konuştum. O yüzden Nazi'lere benzetiyorum. Ertesi günü işi olanlar taksi dolmuş yapıp işlerine gitmişler. Çünkü Ankara'daki belediye otobüsleri sabaha kadar bunlara çalışmış. Genelkurmay başkanı tutuklanırken kimse benim mahalleme gelip de belediye otobüsleri ile insan toplamadı. Bugün de burada otobüsler, metro parasız ayrıca. Darbe olurken bunlar kime telefon edip "halkı" darbe olurken filan sağa sola getirebiliyor? Sonra "Demokrasi Bayramı" AKP aleyhinde yayın yapabilen televizyonumuz yok. Bu kadarını bari bilin. "Orası kalabalık bende gideyim" diyip de gidenler varsa bilemem de. Gezi olaylarında niye otobüs yoktu? anladığım kadarıyla Melih Gökçek bundan sonra Gezi direnişi olursa bizi taşıyacak o zaman. Hatta bir dahaki sefere gaz filan da sıkmaz çay may ikram eder.

Size demiyorum da, Yani yerel kanal izlemeyi Gezi olaylarından sonra bıraktım. şu anda CNN Türk'te "Aya Ayak bastık" diye haber bile yapılıyor olabilir benim açımdan. Tabi oranın çalışanlarına filan bir şey de demiyorum da. Hapse atmadığı gazeteci, kapatmadığı televizyon kanalı var mı onu bilmiyorum. Mantıken de, "ben demokrasiyim, asker demokrasimi engellemek istiyor" diyemez. "Çoğunluk" konusu da diğer yazılarımda dediğim gibi, tartışmalı bir konu. Demokrasilerde çoğunluk camdan aşağı atlarsa herkes camdan aşağı atlar diye bir kural yok. Demokrasi'nin demokratik olmayan girişime karşı kendini savunma hakkı vardır. Ordu bunu yapmaya çalıştıysa tutup da onlara "hain" diyen olursa bu kişi yalancılık yapmıştır. iftira etmiştir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
16 minutes ago, leonardo18 said:

  Askerimiz de "hain" değildir. Bu bir yalandır ve aynı zamanda hakarettir. (Ben anlamamışsan ve AKP kendi kendini vurduysa ya da Amerikadaki bir hoca böyle bir şey yaptıysa bilemem). Ama AKP başına ne gelse Fettulahı suçlamaya başladı. Peki 5-6 sene öncesinde bunların yan yana çekilmiş resimleri yok mu? Hatta Feto bir ara dönecekti diye hatırlıyorum. Yine sinirlenmeye başladım. Yani sokakta filan bana böyle şeyler anlatıp da beni sinirlendiren birisi olursa rahatlıkla dövebilirim.

Yani sonuç olarak. "hain" kelimesi hakarettir, yalandır. Göründüğü gibiyse, gerekli olduğunu düşündükleri bir şeye kalkışıp başarısız olmuşlardır. Ama denemişlerdir. Denemekten korkmamışlardır. ben öyle düşünüyorum.

hain demeyelim de...askerlerin politize olması ciddi sorun.
ve sivil iktidarlar kendi kafalarındaki insanları atamaya çalışıyorlar ama işler bazen farklı gelişiyor.

kenan evren'i kim atadı?  süleyman demirel.
çünkü evren imanlı adamdı ve demirel'e yakın bir kafası vardı.
ama sonuçta işler ters gitti. darbe oldu. 

şimdiki darbeci subayların hepsi akp'nin has adamlarıydı.
şimdi işler değişti.

gülen-erdoğan ilişkisi de böyle.
gülen koskoca okul-dershane imp.nu bırakmak istemedi vb.

tarihinde bosyinebos tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
11 dakika önce, bosyinebos yazdı:

generallere yapılan dayak, işkence ve kötü muamelelere ne diyorsun?

Yakalamaya çalışırken karşılıklı bir kavga durumu olduysa, normaldir. ama yakaladıktan sonra darp edildiyse ilkel bir davranış. 

Dayak, gelişmiş her ülkede suçtur ve suç olmalıdır. Zaten yargılamadan, kimseye suçlu muamelesi yapılamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
34 dakika önce, Robespierre yazdı:

Hacı Abi Fethullah hadisesini bilmiyorsunuz. Sizin gibi bir insana, bilmediği konuda böyle kesin ifadelerle konuşmayı yakıştıramadım.

Bir grup subay, Tayyip Erdoğan'ı niçin bu tarihte devirmeyi planladı? Tarih niçin şimdi?

Mesela bu subaylar milliyetçi iseler, PKK'lıların muteber insan olduğu, Apo'nun Diyarbakır meydanından halka seslendiği gün niçin yapmadılar bu işi?

Bu subaylar dürüst ve namuslu insanlar iseler, niçin tapeler yayınlandığında, herkes AKP'lilerin hırsızlıklarına emin olduğu dönemde bu işi yapmadılar?

Niçin şimdi? Niçin sorusu doğru sorulamazsa, doğru cevaplar alınamaz.

FETO'dan sonra ikinci günah keçisi de PKK zaten. Tayibin başına ne geldiyse ya pensilvanya'dan ya da PKK yüzünden geldin. Halkın hassasiyetini biliyor. Halk PKK'yı sevmiyor. Bazı kesimlerde "Atatürk Limanını İŞİD patlattı" bile denmiyor. Kullanılan söylev meselesi. "İŞİD, PKK hepsi aynı" deniyor. Çözüm ne peki? "Çözüm ben tabi ki, Ben İŞİD'den petrol de almadım, onlara para, silah vermedim, Esat'ı demokrasiyi sevdiğim için eleştirdim" vs. (Ki ben Esat'ın da büyük destekçisi değilim).

Ama genel olarak yaptıkları yapacakları işin... diyorum. Sadece genel anlamda.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, leonardo18 yazdı:

Demokrasi'nin demokratik olmayan girişime karşı kendini savunma hakkı vardır. Ordu bunu yapmaya çalıştıysa tutup da onlara "hain" diyen olursa bu kişi yalancılık yapmıştır. iftira etmiştir.

             Zaten olan da büyük bir ihtimal ile buydu. Bunu direkt Fethullaha bağlamak asıl gerçeği ört pas etmektir. Askerleri döven magandalar, "Fethullahın israil köpekleri" v.s sözlerle dövdüler. Bu darbe gerçekleşmeliydi çünkü hiç bir yönetim sistemi (vahabi yönetimi hariç) bu kadar vurgunculuğa, ranta, meziyetsizliğe, iftiraya dayalı olamaz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Robespierre yazdı:

Açıkçası, İslamcıların bu cesaretine hayran kaldım ve takdir ettim.

Onlarda cesaret yok, bir adamın sözüne güvenerek çıktılar dışarı. Emin ol öleceğini bilseydi çıkmazdı. Asker kurşun atmaya başlayınca şaşkınlıktan şoke olanları görmedin mi? Youtube da görüntüleri var, yani adamlar böyle bir şey beklemiyor. İçlerinde deliler vardı bak bunu inkar etmiyorum ama o insansı kalabalığın büyük çoğunluğu cesaretten değil dangalaklıktan oradaydılar. Dangalaklar gaz ile çalışır, Tayyipten gazı aldılar sonra askerlerin yüzlerine vuran çocuksu endişesinden de cesaret aldılar ve boğaz köprüsünü terk etmediler. Bu cesur dediğin kitle, gerçek bir ordu karşısında kaçacak delik arar.   

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 minutes ago, leonardo18 said:

  Demokrasi'nin demokratik olmayan girişime karşı kendini savunma hakkı vardır. Ordu bunu yapmaya çalıştıysa tutup da onlara "hain" diyen olursa bu kişi yalancılık yapmıştır. iftira etmiştir.

bu önemli..
devlet,rejim ve anayasa;  despotlara karşı kendini nasıl koruyacak.

darbe olsa demokrasi zarar görüyor. (hikaye, yok öyle bir şey)
kanun ve yargı kullanılsa "antidemokratik yargı darbesi" "yargı vesayeti" deniyor. (o da palavra)

bu arada "despot adam" kendi yargı, polis ve ordusunu kurup antidemokratik uygulamalara girişiyor.
bu bir adaletsizlik. özgürlükler despotlara yaramamalı.
 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sayın Hacı,
 
Kimse komplo teorisi yapmıyor. Uçak düştümü? Biz burda ekonomik açıdan çökmedikmedik mi? Daha dün nato toplantısı olmadımı? Davutoğlu neden gitti? Neden tam bu zamanda yapıldı?
 
Gülen yaptığının kanıtı yok diyorsun. Çıkıp ben mi yaptım diyecek? Bu cemaatçi askerler nasıl yetişiyor biliyormusun. Hepsinin eşi belli olmasın diye bikini ile plaja girer eve gelir kapanıp namaz kılar. Hepsine sorsan Atatürkçü olduğunu söyler ceketine Atatürk rozeti takıp wolkmenden gülenin vaazlarını dinlerler. Sen kimi kime anlatıyorsun da kanıt istiyorsun!
 
Bu darbe ile atatürkçüleri alakası yoktur. Sadece ilk bir iki saat Erdoğanı sevmeyen bir grup ve halk acaba diye içinden geçirmiştir o kadar. Ama burda kimse türkan saylanın içeriye atıldığı o görüntüleri unutmadı! Bu yüzden de karşı durdular. Burda beş yaşında atatürkçünün çocuğuda akplinin çocuğuda bunları cemaatin yaptığını bilirken sen nasıl olurda bilmiyorsun?
 
Ben abd egomonyasına karşıyım. Eğer hırsızın hırsızlık yapacağını biliyorken susuyorsan bu suçta sende varsın demektir. Abd bu darbeyi bilmiyormuş. Neden bu malikane abd de?
 
Aklımızla alay etmeyin. Abd kurulduğundan beridir sscb ve şimdi Rusya ile soğuk savaş halinde. Ve onunla müttefik bir Türkiye istemiyor. Ve Türkiyenin başını pislikten kaldırmasını diye bu adamlarla birlikte çalışıyor. Bunun kanıtı bizzat yaşadıklarımız.
 
Ateizm özgürlük demektir. En başta Dinci egomonyasına karşıdır. Siz sonuna kadar Erdoğanı sevmeyebilirsiniz. Bende. Ama bu onun seçilmişliğine ve halk iradesine karşı silahı meşru gösteremez. Darbeyi Atatürkçüler yapmadı. Eğer onlar yapsaydı ve başarılı olsaydı dahi oya karşı silah savunulamaz. 
 
Burda Erdoğanı silaha karşı sevmesenizde  savunmak zorundasınız. Eğer bunu yapamıyorsanız özgürlükten ve Ateizmden bahsetmeyin.
 
Bu işi Erdoğan kendi için yaptı düşüncesi de bu işi cemaat yapmadı kanıt yok düşüncesi de akıl ile alay etmektir. Asıl sulandırma budur.
 
Bari ben cemaatçi bir ateistim deyin de tam olsun!
Link to post
Sitelerde Paylaş
13 dakika önce, Rhodium yazdı:
Sayın Hacı,
 
Kimse komplo teorisi yapmıyor. Uçak düştümü? Biz burda ekonomik açıdan çökmedikmedik mi? Daha dün nato toplantısı olmadımı? Davutoğlu neden gitti? Neden tam bu zamanda yapıldı?
 
Gülen yaptığının kanıtı yok diyorsun. Çıkıp ben mi yaptım diyecek? Bu cemaatçi askerler nasıl yetişiyor biliyormusun. Hepsinin eşi belli olmasın diye bikini ile plaja girer eve gelir kapanıp namaz kılar. Hepsine sorsan Atatürkçü olduğunu söyler ceketine Atatürk rozeti takıp wolkmenden gülenin vaazlarını dinlerler. Sen kimi kime anlatıyorsun da kanıt istiyorsun!
 
Bu darbe ile atatürkçüleri alakası yoktur. Sadece ilk bir iki saat Erdoğanı sevmeyen bir grup ve halk acaba diye içinden geçirmiştir o kadar. Ama burda kimse türkan saylanın içeriye atıldığı o görüntüleri unutmadı! Bu yüzden de karşı durdular. Burda beş yaşında atatürkçünün çocuğuda akplinin çocuğuda bunları cemaatin yaptığını bilirken sen nasıl olurda bilmiyorsun?
 
Ben abd egomonyasına karşıyım. Eğer hırsızın hırsızlık yapacağını biliyorken susuyorsan bu suçta sende varsın demektir. Abd bu darbeyi bilmiyormuş. Neden bu malikane abd de?
 
Aklımızla alay etmeyin. Abd kurulduğundan beridir sscb ve şimdi Rusya ile soğuk savaş halinde. Ve onunla müttefik bir Türkiye istemiyor. Ve Türkiyenin başını pislikten kaldırmasını diye bu adamlarla birlikte çalışıyor. Bunun kanıtı bizzat yaşadıklarımız.
 
Ateizm özgürlük demektir. En başta Dinci egomonyasına karşıdır. Siz sonuna kadar Erdoğanı sevmeyebilirsiniz. Bende. Ama bu onun seçilmişliğine ve halk iradesine karşı silahı meşru gösteremez. Darbeyi Atatürkçüler yapmadı. Eğer onlar yapsaydı ve başarılı olsaydı dahi oya karşı silah savunulamaz. 
 
Burda Erdoğanı silaha karşı sevmesenizde  savunmak zorundasınız. Eğer bunu yapamıyorsanız özgürlükten ve Ateizmden bahsetmeyin.
 
Bu işi Erdoğan kendi için yaptı düşüncesi de bu işi cemaat yapmadı kanıt yok düşüncesi de akıl ile alay etmektir. Asıl sulandırma budur.
 
Bari ben cemaatçi bir ateistim deyin de tam olsun!

Ben cemaatçi değilim ama korkarım sen beyni fethullah cemaati ile yıkanmış ve duydukları komplo teorileri ile şartlandırılmış, düşünmeyen, sorgulamayan, öğrenmeyen, kendini yenilemeyen ama üstün gören bir ateistsin.  Ülkemizde senin gibi çok ateist var. Benim gibisini orada bulamazsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Madem cemaatçi değilsin ve bu forumda henüz kimse duruma vakıf değilken neden bunun bir darbe olduğunu ve Atatürkçü subayların yaptığına kanaat getirdin.

TRT bildirisi resmen laik kesimi ayaklandırmak için, gençliğe hitabenin kullanıldığı bir durum olduğuna vakıf değilmisin?

Ben ateistbakış ile olan tartışmaları hatırlıyorum ve buradan düşünüyorum da; bu farklı ateizm de nedir?

Hocaefenciler eğer en bozuk yer neresi ise oradan çözüm bulmak lazım diyorlarmış. İzmiri Türkiyede ki en bozuk yer görüyorlarmış.

Bu sahte Atatürkçü subaylar gibi. 

Biz nereden emin olacağız senden ya sende buradakilerin imanını kurtarıyorsan...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Robespierre yazdı:

Hacı Abi Fethullah hadisesini bilmiyorsunuz. Sizin gibi bir insana, bilmediği konuda böyle kesin ifadelerle konuşmayı yakıştıramadım.

Bir grup subay, Tayyip Erdoğan'ı niçin bu tarihte devirmeyi planladı? Tarih niçin şimdi?

Mesela bu subaylar milliyetçi iseler, PKK'lıların muteber insan olduğu, Apo'nun Diyarbakır meydanından halka seslendiği gün niçin yapmadılar bu işi?

Bu subaylar dürüst ve namuslu insanlar iseler, niçin tapeler yayınlandığında, herkes AKP'lilerin hırsızlıklarına emin olduğu dönemde bu işi yapmadılar?

Niçin şimdi? Niçin sorusu doğru sorulamazsa, doğru cevaplar alınamaz.

Çünkü tasfiye edileceklerdi, ama gözaltına alınacaklarını öğrenince acele ettiler. Tutunacak dalları kalmamıştı. Son kurşunlarını sıktılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 hours ago, bosyinebos said:

sen hür ve özgür düşünme yetisine sahip değilsin.
sana anlatılan saçmalıkları sorgulamadan kabullenme eğilimindesin.

tipik sağ cehalet örneğisin.
umarım bir gün aklın başına gelir.

Yok gercekten yanayim.Sen mi dusunuyorsun. Halka kursun sikmadilar mi sana mi inanayim gorduklerime mi. Adami cildirtirsiniz. Dedigim gibi bir nane olmaz sizden. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 hours ago, haci said:

Bak kardesim o asker halka kursun sikti tanklarla ezdi. Oyle asker benim askerim degil olsa olsa nato askeri olabilir

 

Türk askerlerine karşı kahbece yapılan bir suçlama. İğrenç..... Başka bir şey aklıma gelmiyor. Asker hünharca ve vahşice öldürülüyor ve bir zalim ortaya çıkıp onları bu şekilde suçluyor.. Askerin halka ateş ettiğini görmedik. Tam tersine.. Halkın askeri öldürdüğünü gördük.

Yuh artık... Bu kadarı da fazla..

Lan embesil ne olursa olsun darbeye karsi durmussun helikopterle taranmis kursun yemissin. Ulan ben ankaradayim canli sahidim makineliler bombalar hic susmadi. Senin gibi amerikadan sallayan embesile mi inanacagim video goruntulerine duyduklarima mi salak. Ac halki nasil taradilar bombaladilar izle. Izlemediysen bilmiyorsan susu konusma. Biktim ateist aydin gorunumlu embesillerden. 

 

 

 

 

tarihinde exnihilo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Askerlik yapmayan embesiller bilmez.

Kanunsuz emre uymama hakkin vardir. Komutanin git su adami vur diyemez karsi gelirsen askeri mahkeme seni haklibulur. O asker kanunsuz emri uygulamis hakettigini de bulmustur. 1. Ordu komutani orgeneralin kislana don emrini dinlememissin. Her sey mustehak sana. Meydanlarda sallandirilacaksin.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Darbeyi yapanlar Türk ordusu değil, Türk ordusu içinde örgütlenmiş olan vatan hainleridir.

O hainlere karşı direnen askerlerimiz Türk ordusunu temsil eder.

Siyasi kanaatler vatan sevgisinin üzerine çıktığı zaman sorun vardır.

Ben ilkesel olarak darbe karşıtı sayılmam. Bu darbenin gerçekten vatanımız için olumlu sonuçlar doğuracak, onurlu, dürüst Türk askerleri tarafından yapılmış olduğuna inansaydım bu kadar şiddetli darbe karşıtı söylemlerim olmazdı. Ben kategorik olarak darbeye karşı olduğum için değil, 15 Temmuz akşamı yapılan işin kelimenin tam anlamı ile vatana ihanet olduğunu bildiğim için karşı söylemlerde bulunuyorum.

Kışla dışına çıkan şerefsizler bir ihanet içinde oldukları gibi, Türk askerinin namusunu lekelemiş, karşı devrime meşruiyet kazandırarak onu güçlendirmiş, cumhuriyetçi kesimi ise ciddi bir rahatsızlık içine sokmuştur. Bu darbeciler en ağır şekilde cezalandırılmalı, bütün cumhuriyetçiler darbeciler ile aralarına kesin ve net bir çizgi çizmelidir.

Hırpalanan er hikayeleri darbecileri utangaçça desteklemek, hükümetin kazandığı psikolojik üstünlüğü yıpratmak amacı ile yürütülen bir propagandadır. Bu propganda halk arasındaki gerilimi artırıp, iç savaş riski doğuracak tehlikeli ve aptalca bir propagandadır. Bu propagandayı yürütenler ile darbeciler aynı kişilerdir. Bu konuda dikkatli olmak şarttır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...