Jump to content

Kuranın Degistirilmesi? (Soru)


Recommended Posts

1 hour ago, _Force-Awakens_ said:

Ooo hayırlı olsun, bir forumda daha aynı kişi sanıldık. :D Bu gurur veriyor. Neden mi? Aynı şeye inanıyoruz. Birbirimizle çelişseydik nasıl doğru derdik kendimize? illuminati falan gibi trollaasdas yakıştırmları da ilk siz bulmadınız. Aptal mıyız biz, neden savunulacak muhteşem bir inancı bu şekilde zaman kaybederek ve saçmalayarak savunalım?
Müslüman olduğumuzu şiddetle inkar ediyoruz, çünkü 20 yıldır gerek Müslümanlar, gerek bimem neler kendilerini tekfir ettiğimiz gerekçesiyle zaten bizi sevmez. Onlar ve biz bambaşka yolların yolcularıyız. Eğer ben Müslümansam, katil, zina eden, çalan kişinin biri olduğumu inkar edemem, sen bile şu halinle o insanlarla aynı kimliği taşıyorsun. Biz ise onlardan ve yaptıklarından uzağız.

Emin ol misyoner olsam, tartışmak son tercihim olurdu. Ben sadece emin olmak istiyorum, kendimden. Ama sizinle kibarca konuşmak mümkün değil. Kendini tanımıyor musun? 

 

Sen adam gibi cevap ver, ben özür dilemesini de bilirim. Neden "sakınmadan" yazdığımı önceki mesajlarımda belirttim ayrıca. Kaldı ki öyle aşırı ağır bir şey yazmış da değilim.

Hatta özür kısmını şimdiden yapayım:

Force-awakens; çok ama çok samimi şekilde özür diliyorum herhangi bir noktada kabalık ettiysem.

Şimdi sana sorup durduğum sorular ve yaptığım eleştirilere yanıt verecek misin? Yoksa diğerleri gibi topu çevirmeye devam mı edeceksin.

İstirham ediyorum.

Saygılarımla,

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 58
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 saat önce, teflon yazdı:

Sen adam gibi cevap ver, ben özür dilemesini de bilirim. Neden "sakınmadan" yazdığımı önceki mesajlarımda belirttim ayrıca. Kaldı ki öyle aşırı ağır bir şey yazmış da değilim.

Hatta özür kısmını şimdiden yapayım:

Force-awakens; çok ama çok samimi şekilde özür diliyorum herhangi bir noktada kabalık ettiysem.

Şimdi sana sorup durduğum sorular ve yaptığım eleştirilere yanıt verecek misin? Yoksa diğerleri gibi topu çevirmeye devam mı edeceksin.

İstirham ediyorum.

Saygılarımla,

Sanırım forumdaki Force'nin ve ateistdusunce'nin evrim tartışması adlı konuyu okumamışsın orada yeterince açıklanmış sanki.Ha eğer anlamadıysan orası başka ama gelip burada evrimle ilgili konulardan kaçtınız gibi cümleler kuramazsın özelliklede Force için.

İlla kendinmi tartışmak istiyorsun orasını bilemem ama söyleyeceğimiz şeyler farklı değildir bunuda bil.

Müslüman olmak konusuna gelince inan müslümanlarla sizden daha fazla uzağız.Allah var dediğimiz için veya Muhammed peygambere Allah'ın elçisi dediğimiz için müslüman diyorsanız aynı şekilde hrıstiyan da yahudi de oluyoruz sizin için o zaman.Çünkü biz Muhammed'e inandığımız gibi İsa'ya Musa'ya Nuh'a Yusuf'a İbrahim'e Lut'a....ve adını sayamadığım diğer peygamberlerede inanıyoruz, yani biz kurana inanmakla kalmayıp onu yaşıyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, teflon yazdı:

Sen, yeremya, sarah, felicitias bi de perpetua mıydı neydi, hepiniz aynı kişi misiniz? Bir çok yerde yazdılarınız neredeyse aynı klavyeden çıkmış gibi duruyor. Ayrıca evet, nesinizhakikaten; müslüman değilsiniz de nesiniz? Ortak akıl mısınız? Misyoner misiniz, illuminati misiniz? Müslüman değiliz deyip durman beyhude. Ben zaten kuarana giyidiriyorum. ayetlerini açık ediyorum farkında mısın?

dünyadan başka bir yerde gece gündüz olduğunu bilmek için uzaya mı gitmek gerekiyor? Dünyadan başka bir yerde gece gündüz olmayabilir mi yani? Bravo. Daha doğrusu pes.

Daha da doğrusu bu cevaba göre pes ettin. Çünkü senin yazdıklarının bi anlamaı olabilmesi için herşeyin sadece dünya için, insan için olması gerekiyor. Ama ben aksini gösterdim. O ayetleri paramparça ettim. Bak o yazıyı bir kere daha oku. Rica ederim bir daha oku. Var mı verebilecek cevapların? Doğaya sabitleyerek değişmez hale getirdiğin ayetlerin gerçekte bir karşlığı yok. Doğada bir karşılığı yok. O ayetler zaten çürük. eğer değişmez durumdalarsa bu daha da kötü. Çünkü değişmek zorundalar. Dünyaya insana dair zannetiğin her şey aslen evrene dair. Bizle bir ilişiği yok. Bizi umursadığı da yok. Bize geçilmiş bir istisna da yok. O yazıdaki örnekler bunu apaçık ediyor. Bunlara dahi cevap vermedin. Peki ben ne düşüneyim? Cevabın olup da vermediğin için mi, yoksa veremediğin için mi?

O yabani domateslere çürük domates diyerek aslen kendini küçük düşürdüğünün, kendinle alay ettiğinin farkında değil misin? Yabani domates var mı yok mu? İnat etmeye devam edeceksen çok fena çuvallayacaksın, haberin olsun. Ha peki diğer örnekler, orada sadece yabani domates yoktu ya? Peki bunlar seni hiç mi ilgilendirmiyor? Verilmesi gereken cevaplara işaret ettiğini hiç mi düşünmüyorsun? Yahu hiç mi rahatsızlık duymuyorsun?

Yahu aranızda düzgünce tartışabilecek kimse yok mu? Sivri yazıyorum, özellikle rahatsız edici olmaya çalışıyorum ki, hiçbirşey için değilse bile, sadece hırsınızdan ötürü biraz araştırın. Cevap verebilmek için araştırın diye. O araştırmalar zaten sizi gerçeğe götürecek. Bu yüzden bu kadar rahatım.

dediğin ayetlerin cevabı orada, bir önceki meajsımda. Oturdum erinmedim yazdım. İstersen bir kez daha maddeleyerek önüne getirbilirm. Bir o ayetlere, o ayetlerle ilgili iddiana, bir de benim buna karşılık yazdığım cevaba bir kez daha bak. Ne demek istediğimi, neyi kasttetiğimi anlayabiliyor musun? Eğer öyle ise doğru düzgün rasyonel bir cevap ver. "Sen uzaya mı gittin, onlar çürük domates"den başka birşey yazmadın ki? Ondan sonra başımın üstünde yerin var. Bu sözüm hepiniz için geçerli. Ama aksi durumda beyin ölümü dediğim için bana kızmayın. Dost acı söyler.

 

 

O meyvelerde kalmışız sanırım hala.Diyorsun ki ''Tanrı'nın yapamadığını insan yapmış'' ne yapmış insan, zaten olan o meyveleri iğneleyip aşılamış mı? İşte insan sadece olanlarla birşey yapabilir (onu bile Allah'ın verdiği imkanlarla) yaratma gibi bir güç söz konusu bile olamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranın degistirilmiş oldugunu iddia etmek de son gunlerin modası oldu galiba. Ulan, kuran dediginiz zaten rivayettir. Hadisler gibi. Sadece bu rivayetler tanridan diye bir kutsallık yüklenmiş. Ha bu arada, cübbeli en alim enbilgili ve kıvırmayan islam alimidir. Mesela ne diyor: insanlık tarihi 7 bin yıldır.Kertenkele öldürmek sevaptır. Tamamen islamın gerceklerini anlatıyor. Dunya da zaten düz degil mi? Aksini soyleyen kafirdir. Hepiniz masonsunuz m.koyum ! :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 27.07.2016 at 16:34, _Force-Awakens_ said:

 

 

Ama bizim savunduğumuz, evrendir. Her adım, her soluk, her canlı, her iş bir ayettir. Hadi madem kitabı değiştirebiliyorsun, güneşin batıdan doğup doğudan batmasını sağla.

Kitap derken  neyi kastettiğimiz açık. Yazılı sayfaların bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş nesne.

Güneşin ayın bu nesne içindeki varlığı ancak isimsel olabilir.

Dünyanın güneş etrafındanki yönünü değiştirmek kitaba ne etki yapabilir?

Tabiki senin basit mantığını da anlıyorum ''kitap kainattır'' demeye getiriyorsun.  -Bu dayanaksız, mantıksız ve saçma bir önermedir sadece.   Tartışlamaz bile.   ''kedi, ağaçtır'' önermesi gibi.

 

Ayrıca ''biz'' dediğin kim?  Yeni sapkın bir tarikat çımaz bunun ardından umarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran değiştirilemez çünkü çok saçma yerine herangibi bir masal kitabı konulamaz.  Düşünüyorum da yüzüklerin efendisi yok yok o bile daha gerçekçi.  Kuran tüm masal kitaplarını sollar geçer.  Sahi ya onu insan yazmış olamaz ??? 

tarihinde Tetrahedron tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 7/19/2016 at 20:16, _Force-Awakens_ yazdı:

Newton'un makalesini vs. değiştirdiğimizde YERÇEKİMİ KANUNU da değişir mi? Kitap değişemez, kastımız bu. ;)

 

Ama Felicitas, Charles Darwin hakkında önemli bir noktaya değinmiş. :D 

Newton'ın yerçekimi kuram ı baştan aşağı yanlış zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 saat önce, vitamin yazdı:

Günlük hayattaki uygulamalarda gayet de geçerli.

Ona bakarsan ay a çıkarken bile newton kullaniyosun çünkü belirli bir hata payını göz ardı ediyosun. 

Ama bugün bilim camiasi Einsten'ın teorisini Newton'ınkinden daha doğru buluyor. Einstein'ın gerçeğe daha çok yaklaşması Newton'ın bir yerde yanlış yaptığını gösterir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎24‎.‎07‎.‎2016 at 02:06, teflon yazdı:

E be birader, önce ne yazdığını bile anlamadığın evrim karşıtı birşeyler getiriyorsun. Karşındaki iki soru sorunca cevap veremeyip kaput olup "eööe onları allah yaptıe.." şeklinde sürünmeye başlıyorsun, arkasından bir meczubun, ingilizce aranınca bir tane linki çıkmayan, uluslarası literatürün haberi bile olmayan tersinim denen süprüntüsünü, üzerine üstlük "kanun" diye getiriyorsun kendine güldürüyorsun, iyice dibe batıyorsun, teori kanun diye bızıklanıyosun, teori kanun nedir deyince ayrı şişiyosun, ondan da haberin yok çünkü, arkasından da ben bilimle ilgilenmiyorum deyip üzerine tüy dikercesine cübbeli  şaka yapar gibi buraya getirip bırakıyorsun..

Bilimden evrimden haberin dahi yok anladık.. Sen de onay verdin..                                                                                                                                                                                                                                               De kardeşim o zaman o topa neden giriyorsun; yiyemiyeceğin tarağın(bildiğin tarak saç için olan) altına niye yatıyorsun..?

 

SENİNKİDE AYNI BU FIKRANIN HESABI.işine gelene inanıyosun.   . O TEORİYSE BUDA TEORİYMİŞ. kazanın doğurduğuna inanıyosun da öldüğüne neden inanmıyor sun.........

Bir fıkra. NASRETTİN HOCAMDAN 

 

Hoca komşusundan ödünç bir kazan alır kazanı verirken içine bir kazan yerleştirir.
Komşusu sorar:
-Bu ne
-Senin kazan doğurdu der hoca da
komşu çok sevinir.
Aradan bir kaç gün geçer. Hoca yine komşusuna gider
1-2 gün kullanmak için kazanı ister
Komşusu:
- Hay hay baş üstüne der kazanı sevinerek hocaya verir.
Aradan oldukça uzun bir zaman geçer.
Komşu kazanı geri gelmeyince çediklerini giyer
Hocanın evine gider,sorar:
-Bizim kazan ne oldu?
-Sizin kazanmı, sizlere ömür der Hoca.
Komşu şaşırır:
-Aman hocam kazan bu nasıl ölür?
-Komşum yine saçmaladın kazanın doğurduna inanıyorsunda öldüne inanmıyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 hours ago, Mikelanjo007 said:

SENİNKİDE AYNI BU FIKRANIN HESABI.işine gelene inanıyosun.   . O TEORİYSE BUDA TEORİYMİŞ. kazanın doğurduğuna inanıyosun da öldüğüne neden inanmıyor sun.........

...........

İşime gelen-gelmeyen gibi bir tavrım olmadığını göstermek için sana her türlü kapıyı açıyorum. Ama sen en sonunda benim bilimle işim yok deyip cübbelli ahmet getiriyorsun. O yüzden kusura bakma ama fıkra getirmekle falan olmuyor bu işler. İşime gelmeyenler nelermiş göstermek durumundasın. Ben her türlü tartışmaya açığım. Ve gerçekler benim tarafımda olduğu için olsa gerek, inan çok rahatım. En kabadayı argümanınız dahi poziyonumu milim değiştiremez. Şunu hiç unutmayın: bizler sizin geçtiğiniz yollardan "zaten" geçtik. Bu bağlamda yeni sanarak karşımıza getirdiğiniz her bir alamet, bizler için antika mahiyetinde.

Sana, sizlere defalarca sorduğum soruyu bir kez daha yineleyeyim de, bir güzergahımız yol haritamız falan olsun en azından:

Ne olsa inanmazdın?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎30‎.‎07‎.‎2016 at 21:41, Felicitas yazdı:

O meyvelerde kalmışız sanırım hala.Diyorsun ki ''Tanrı'nın yapamadığını insan yapmış'' ne yapmış insan, zaten olan o meyveleri iğneleyip aşılamış mı? İşte insan sadece olanlarla birşey yapabilir (onu bile Allah'ın verdiği imkanlarla) yaratma gibi bir güç söz konusu bile olamaz.

Elementleri bile yoktan var edemezler ki. :D Küçücük şeyler yaa, dağ demiyoruz deniz demiyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎30‎.‎07‎.‎2016 at 18:44, teflon yazdı:

Sen adam gibi cevap ver, ben özür dilemesini de bilirim. Neden "sakınmadan" yazdığımı önceki mesajlarımda belirttim ayrıca. Kaldı ki öyle aşırı ağır bir şey yazmış da değilim.

Hatta özür kısmını şimdiden yapayım:

Force-awakens; çok ama çok samimi şekilde özür diliyorum herhangi bir noktada kabalık ettiysem.

Şimdi sana sorup durduğum sorular ve yaptığım eleştirilere yanıt verecek misin? Yoksa diğerleri gibi topu çevirmeye devam mı edeceksin.

İstirham ediyorum.

Saygılarımla,

İnsanlar bize karşı bir hata yaptıkları ve özür diledikleri zaman, "benden değil, Allahtan bağışlanma dile" deriz. Çünkü kimse kimseye zarar veremez. Emin ol şurada sana karşı bile hata yapıyor olma ihtimalime karşı bağışlanma ve öncesinde farkına varmamı sağlaması için salatlar ediyorum.

Ve sen, Müslümanlar yüzünden mi, Kuranın içeriği yüzünden mi ona düşmansın?

Ayrıca sorunun cevabı üzerine soru soruyorsun (Yanıtlarımdan soru üretiyorsun yani). Bu kadar mı inkar ettiğine karşı cahilsin? Biz Müslüman değiliz sözümüzü anlasaydın, bize Müslümanlara yaklaştığın gibi yaklaşmazdın. Kısacası sözlerimizi en azından belki biraz anlardın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 saat önce, teflon yazdı:

İşime gelen-gelmeyen gibi bir tavrım olmadığını göstermek için sana her türlü kapıyı açıyorum. Ama sen en sonunda benim bilimle işim yok deyip cübbelli ahmet getiriyorsun. O yüzden kusura bakma ama fıkra getirmekle falan olmuyor bu işler. İşime gelmeyenler nelermiş göstermek durumundasın. Ben her türlü tartışmaya açığım. Ve gerçekler benim tarafımda olduğu için olsa gerek, inan çok rahatım. En kabadayı argümanınız dahi poziyonumu milim değiştiremez. Şunu hiç unutmayın: bizler sizin geçtiğiniz yollardan "zaten" geçtik. Bu bağlamda yeni sanarak karşımıza getirdiğiniz her bir alamet, bizler için antika mahiyetinde.

Sana, sizlere defalarca sorduğum soruyu bir kez daha yineleyeyim de, bir güzergahımız yol haritamız falan olsun en azından:

Ne olsa inanmazdın?

Bak sana şöyle söyleyim. BİLİM tek başına doğruları göstermez bize. cenabı ALLAHA İMAN OLMADAN sırf bilimi baz alırsak doğruları bulamayız neden çünkü bilimde bir yere kadar nitekimde bugün sırf bilimi baz alanların vardığı sonuç hüsran. İNSANLARIN MAYMUNLA ORTAK ATADAN GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR. OYSAKİ cenabı ALLAH kuranı kerimde bazı insanları maymuna çevirdiğinii bildirmekte....... şimdi doğayı insan kendi aklıyla incelediğinde tarih öncesi kalıntılardan bu maymuna çevrilmiş insanların kalıntılarına ulaştığında doğal olarak şu sonuca varıyor. insan maymundan evrildi.....iİnanç olmadan sırf insan aklı yanlış sonuçlara varıyor....CENABI ALLAHA İNANÇSIZ kesimin vardığı sonuç gerçekten çok komik ve akıl almaz bir iddia bula bula vardıkları sonuç. maymundan evrilmek.......TAM BİR FİYASKO....

İSLAMİYETİ.Dinini sağlam kaynaklardan öğrenildiği zaman insanın kafasında hiç bir soru işareti kalmaz . TAKLİDİ İMANI tahkiki imana geçirsin....eskiden insanlar ilim öğrenmek için aylarca yol yürürlermiş.... yeterki islam İLMİNE ULAŞILSIN. GERÇEK MÜMİN ALİM  insanlara ulaşılsın.....

bilim insanlarda inanç genini buldu biliyorsun. kendi kendine evrilerek inanç geni nasıl ortaya çıksın......eğer insanda inanç geni varsa inanaları ALLAHA İNANIYORLAR DİYE suçlamanız saçma değil mi.....

ne olsa inanmazsın demişsin...inanmamak için deli olmak gerekir ki bunlarda sorumlu değil zaten. yeterki farklı akımlara kapılma.İNANCINI BU AKIMLARLA ÖRTME ...

ŞEYTANIN OYUNUNA GELME...

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 5.8.2016 at 12:30, Mikelanjo007 yazdı:

Bak sana şöyle söyleyim. BİLİM tek başına doğruları göstermez bize. cenabı ALLAHA İMAN OLMADAN sırf bilimi baz alırsak doğruları bulamayız neden çünkü bilimde bir yere kadar nitekimde bugün sırf bilimi baz alanların vardığı sonuç hüsran. İNSANLARIN MAYMUNLA ORTAK ATADAN GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR. OYSAKİ cenabı ALLAH kuranı kerimde bazı insanları maymuna çevirdiğinii bildirmekte....... şimdi doğayı insan kendi aklıyla incelediğinde tarih öncesi kalıntılardan bu maymuna çevrilmiş insanların kalıntılarına ulaştığında doğal olarak şu sonuca varıyor. insan maymundan evrildi.....iİnanç olmadan sırf insan aklı yanlış sonuçlara varıyor....CENABI ALLAHA İNANÇSIZ kesimin vardığı sonuç gerçekten çok komik ve akıl almaz bir iddia bula bula vardıkları sonuç. maymundan evrilmek.......TAM BİR FİYASKO....

İSLAMİYETİ.Dinini sağlam kaynaklardan öğrenildiği zaman insanın kafasında hiç bir soru işareti kalmaz . TAKLİDİ İMANI tahkiki imana geçirsin....eskiden insanlar ilim öğrenmek için aylarca yol yürürlermiş.... yeterki islam İLMİNE ULAŞILSIN. GERÇEK MÜMİN ALİM  insanlara ulaşılsın.....

bilim insanlarda inanç genini buldu biliyorsun. kendi kendine evrilerek inanç geni nasıl ortaya çıksın......eğer insanda inanç geni varsa inanaları ALLAHA İNANIYORLAR DİYE suçlamanız saçma değil mi.....

ne olsa inanmazsın demişsin...inanmamak için deli olmak gerekir ki bunlarda sorumlu değil zaten. yeterki farklı akımlara kapılma.İNANCINI BU AKIMLARLA ÖRTME ...

ŞEYTANIN OYUNUNA GELME...

 

Iyi güzel yaziyorsunuzda su saglam kaynak dediginiz nedir? kimdedir? referans olarak neyi, kim alinmali?

SU inac genlerini bilim adamlari buldu diyorsunuz. Ozaman bir zamanlar cogunlugun müslüman olup, okuyup arastirdiktan ateist olmasi nasil istir? burada genler nereye kaybolmustur?

 

Hic kusura bakmayin. Sayin teflon arkadasin verdigi cevaplar ile sizlerin verdigi cevaplar devede kulak dahi olamayacak kadar sig ve akildan, mantikdan epeyce uzak. Aradaki farki okuyupda görmeyen biri akil melekelerini kaptirmis demektir.

Tüm bu cavplara karsin cübbeli sarlatanini cevap diye buraya koyan asla özgür düsünceye sahip olamaz. Bu cubbeli sahtekari sidikten, boktan medet umuyor. Kabir azabina karsi okunmus kefen pazarliyor vs. Bu adama ilim sahibi demek ben aptalim demekle es deger.

Sayin teflona karsi uyguladiginiz bos argumanlar anca sizlerin bilginisin olmadigini gösteriyor. Olabildigince bu arkadasin emeklerine saygisizlik yaptiginizida belirtmek istiyorum. Gercekten cok yazik, okadar emek verip yazan bir kisiye verdiginiz kisa ama anlamsiz cevaplara bakinca en icten üzüldügümü söylemeliyim. Emege, bilgiye, donanima ancak bukadar saygisizlik yapilir. Hic bir cevabinizdan en ufak bir yarali olacak birsey okuyamayisimda ayrica beni üzdü.

Su biz müslüman degiliz diyenler; sizinki bilerek inanmak olamaz, siz keyfe, keder bir inanca sahipsiniz. Su savundugunuz inanc hic bir dinin ögretisinde yok, her asirda yeni bir inanc türetiyorsunuz. Bu son yazim islami kendilerine göre bicimlendiren kisiler icin yazilmistir. Farkli inanc sahipleri üzerlerine alinmasin bir zahmet.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 17.07.2016 at 18:21, badspex said:

Arkadaslar her musluman kuran degistirilemez diyor ve degistirilmemesinin sebebi ise Allah koruyormus ama ben gidip kurani degistirebilirim mesela nasil oluyor bu iş

Âyet şöyle:

Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız. (Hicr 9)

Bu âyeti mi kastediyoruz acaba?!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...